redwitz
Forum VIP
Indykpol AZS UWM Olsztyn - Pamapol Siatkarz Wieluń
Dzisiaj starcie w Grupie walczącej o miejsca 7-10. Spotkanie zapowiada się ciekawie i na szczęście będziemy mogli je zobaczyć w Polsacie Sport.
Do tej pory w tej Grupie wszystkie spotkania kończyły się w TB. Mam nadzieję, że dzisiaj Olsztyn rozstrzygnie ten pojedynek w 3-4 setach.
Za Olsztynem przemawia to, że w Uranii jak na razie dosyć pewnie zwyciężali swoich rywali z Wielunia. W Wieluniu było trochę gorzej.
Większy potencjał drzemie w ekipie z Olsztyna. Problemem jest to, że nie potrafią tego wykorzystać. Przede wszystkim średnio spisuje się Samuel Tuia. Francuz ma spory zasięg i dobrą siłę w ataku, ale nie potrafi tego zupełnie wykorzystać. Nawet pojedynczy blok jest dla niego czasami przeszkodą nie do przejścia. Marcel Gromadowski miał być czołową postacią PlusLigi. Moim zdaniem nie gra źle, ale często brakuje mu chłodnej głowy i bije po prostu przed siebie. Trzeba też zwrócić uwagę na ilość piłek od rozgrywającego. Kert Toobal od początku sezonu jest najjaśniejszą postacią w Olsztynie. Często rozgrywa na pojedynczy blok, ale skrzydłowi nie potrafią tego wykorzystać. Najpewniej w przyjęciu wygląda Libero Marcin Mierzejewski.
Wieluń ostatnio grał całkiem dobrze, ale mi się styl tej drużyny jakoś nie specjalnie podoba. Fajnie wygląda pozycja środkowego gdzie występują Maciek Zajder i Martin Blanco Costa. Argentyńczyk dysponuje dobrą, trudną zagrywką z wyskoku i według mnie niepotrzebnie zmienia na flota. Na pozycji atakującego zacznie na pewno Radosław Rybak. Doświadczony zawodnik, ale według mnie za słaby na PlusLige. Zagrał bardzo dobre spotkanie z Jastrzębskim Węglem, ale czy jest w stanie regularnie grać na takim poziomie ? Na przyjęiu pewnie zobaczymy duet Serhiy Antanovich - Serhiy Kapelus. Antanovich jest bardzo mocny fizycznie. Kapelus to wszechstronny zawodnik i podopieczni Trenera Cretu będą musieli go wyeliminować z gry w ataku.
Liczę na Akademików z Olsztyna. Do tej pory zawodzą. W ich grze było sporo głupich, prostych błędów. Na własnym parkiecie powinni jednak zaprezentować się z dobrej strony. Po drugiej stronie siatki stanie zespół, który jest absolutnie w ich zasięgu. Powtórka wyniku z pierwszego spotkania tych drużyn w tym sezonie mile widziana.
Zapraszam do oglądania spotkania od godziny 18:00 na kanale Polsat Sport !
Propozycje:Indykpol AZS UWM Olsztyn @ 1.72 Unibet
Indykpol AZS UWM Olsztyn -1.5 (Sets Handicap) @ 2.40 Unibet
EDIT: Strasznie szkoda. Do końcówki trzeciego seta to Olsztyn dyktował warunki. Wtedy wydawało się, że zakończenie spotkania przez Akademików to tylko kwestia czasu. Było jednak inaczej i ciężko to wytłumaczyć.