>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PLS 2006/2007

Status
Zamknięty.
sutek 79

sutek

Forum VIP
Myśle ze w ataku górą bedzie Wlazły a nie Billings
Jednak w ataku górą był Billings. Jednak Mariusz Wlazły równiez zrobił swoje ???? ,
Skra odniosła to zwycięstwo nieco szczęśliwie. Dobrze zagrał AZS i zasłużył na choć 1 pkt, ale jest jak jest. ???? Cieszy mnie fakt, że PLS jest z sezonu na sezon coraz to bardzo ciekawsza.

BOT SKRA BEŁCHATÓW - WKRĘT-MET DOMEX AZS CZĘSTOCHOWA 3:1 (28:26, 20:25, 25:23, 27:25)
Można byłoby sie spierać kto był lepszy bo Wlazły zdobył 22 punkty a Billings 19 więc Mariusz wygrał ten pojedeynek wg mnie POZDRO :spokodfhgfh:

sutek 79

sutek

Forum VIP
Resovia SSA Rzeszów-Mostostal-Azoty SA Kędzierzyn -Koźle
WYNIK : 3-2 w tie-breaku 15-13
Mecz był bardzo ciekawy,emocjonujący,dramatyczny i trzymał w napięciu do końca,OBY WIĘCEJ TAKICH MECZY W Polskiej Lidze Siatkówki. ????

O 25

orchol

Użytkownik
Myśle ze w ataku górą bedzie Wlazły a nie Billings
Jednak w ataku górą był Billings. Jednak Mariusz Wlazły równiez zrobił swoje ???? ,
Skra odniosła to zwycięstwo nieco szczęśliwie. Dobrze zagrał AZS i zasłużył na choć 1 pkt, ale jest jak jest. ???? Cieszy mnie fakt, że PLS jest z sezonu na sezon coraz to bardzo ciekawsza.

BOT SKRA BEŁCHATÓW - WKRĘT-MET DOMEX AZS CZĘSTOCHOWA 3:1 (28:26, 20:25, 25:23, 27:25)
Można byłoby sie spierać kto był lepszy bo Wlazły zdobył 22 punkty a Billings 19 więc Mariusz wygrał ten pojedeynek wg mnie POZDRO :spokodfhgfh:
Nie masz racji... bo amerykanin zszedl z boiska na pewien czas i ilosc pkt nie odzwierciedla poziomu jaki tego dnia prezetnowal.. poza tym Czestochowa jest lepsza od Skry tam gra opiera sie na Wlazlym troche mniej Gruszce i Igle reszta to uzupelnienia dobre na Polska lige ;] a rezeorwywch ni widu ni slychu ;] A w Czestochowie gra rozklada sie bardziej na cala druzyne.. nawt Patucha moze wejsc z lawki i pociagnac.. nie wspominajuac juz o Olsztynie;]

daimler 14

daimler

Forum VIP
AZS Olsztyn - AZS Czestochowa powyzej 188.5 pkt. 1.85 ✅ :jupi:

Faworytem tego meczu jest Olsztyn, spisuje się lepiej w porównaniu z Czestochowa,zespoły zajmuja bowiem odpowiednie miejsca w PLS AZS Olsztyn 1(ma zaległy jeden mecz) a AZS Czestochowa 5. Olsztyn jeszcze nie przegrał meczu od początku sezonu... to o czymś świadczy 8) Ponadto Olsztyn gra u siebie i doping publiczności tez bedzie bardzo ważny. Mecz z pewnościa będzie bardzo zaciety i wątpie by zakonczył sie wynikiem dla którejś z dużyn 3-0 .
Troche ryzykowny typ na over ale lepiej zaryzykowac over niz postawic na Olsztyn.

rdudek 0

rdudek

Użytkownik
Dodam, że od kilku lat Czewa nie jest w stanie w stanie nic ugrać w Olsztynie w meczu ligowym. ALe z drugiej strony dzisiaj Olsztyn wyjdzie bez Możdżonka a Czarnowski musi si jeszcze bardzo duzo uczyc.

Mnie najbardziej ciekawi pojedynek Zagumny - Woicki, ten drugi ma paiery na to, zeby zostac pierwszym rozgrywajacym reprezentacji

Przychylę się do daimlera, ze to chyba najpewniejszy typ, póki co nie było jeszcze w meczach tego sezonu pomiędzy wielką czwórką jakiegolwiek underu i dzisiaj też tak nie będzie.

Go Czewa, go ;)!

sutek 79

sutek

Forum VIP
AZS Olsztyn - AZS Czestochowa 2:3 (25:21,26:24,22:25, 21:25, 14:16)

Co tu dużo pisać WSPANIAŁY MECZ :!: :!: :!:
Oby więcej tak wspaniałych,dramatycznych meczów w tym sezonie!!!

tak jak obstawiałem overek spokojnie wszedł ;-)
daimler

rdudek 0

rdudek

Użytkownik
Mecz fanatstyczny, Olsztyn pokonany, Czewie się w sumie należała wygrana z bardzo cieżkim przeciwnikiem ????

Ale najważniejsze jest to, że liderem PLSu jest Resovia ???? 3:0 po 3 niełatwych setach z Bydzią ????

No i Woicki mimo kilku błędów pokazał, że może być następcą Pawła Zagumnego ????

D 0

damian591

Użytkownik
[glow=green:e691662841] 7 KOLEJKA PLS [/glow:e691662841]

J.W CONSTRUCTION POLITECHNIKA WARSZAWSKA - PZU AZS OLSZTYN 1-3
GWARDIA WROCŁAW - JASTRZĘBSKI WĘGIEL 0-3

Jutrzejsze mecze:

WKRĘT-MET DOMEX AZS CZĘSTOCHOWA - JADAR RADOM
RESOVIA RZESZÓW - BOT SKRA BEŁCHATÓW
MOSTOSTAL AZOTY KĘDZIERZYN-KOŹLE - DELECTA BYDGOSZCZ

zapraszam do podawania typów analiz ????

D 0

damian591

Użytkownik
Moje typy:

Wkręt-met Domex AZS Częstochowa - Jadar Radom 1 (3-0)
Resovia Rzeszów - BOT Skra Bełchatów 2 (1-3)
Mostostal Azoty Kędzierzyn-Koźle - Delecta Bydgoszcz 1 (3-1)

Najciekawiej zapowiada sie mecz Resovi, która dość niespodziewanie zajmuje miejsce w czołówce PLS, z BOT Skra Bełchatów - obecnie mistrzem kraju. Mój typ padł na Skrę. Resovi dopiero zaczną sie ciężkie mecze, a Skra chcąć liczyć sie w czołówce z takimi przeciwnikiami powinna wygrywać. TYP: Skra.
AZS Częstochowa - Częstochowianie podbudowani wyjazdowym zwycięstwem nad PZU AZS Olsztyn powinni bez żadnych problemów pokonać beniaminka ligi Jadar Radom, TYP: AZS Częstochowa
Mostostal Azoty Kędzierzyn-Koźle - ostatni mecz wygrana Kędzierzynian, myśle, że ich atutem w tym spotkaniu będzie własna hala i publiczność. TYP: Mostostal Kędzierzyn-Koźle.

POZDRAWIAM

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Swietnie panowie skorzystam z waszych typów i zagram dwa mecze...Mam taka prozbe. Mozecie mi podac linka do wyników live z siaty polskiej lub gdzoe wyniki sa najszybciej odswiezane?!

D 0

damian591

Użytkownik
Swietnie panowie skorzystam z waszych typów i zagram dwa mecze...Mam taka prozbe. Mozecie mi podac linka do wyników live z siaty polskiej lub gdzoe wyniki sa najszybciej odswiezane?!
Hej o to te linki z wynikami live:

http://www.volleylive.info - tu powinny być wszystkie mecze PLS.

Mecz Wkret-met Domex AZS Częstochowa - Jadar Radom

Wejdź na http://www.azsczestochowa.pl - i tak powinieneś coś znaleść

Resovia Rzeszów - BOT Skra Bełchatów

Ten mecz transmituje TV4 i jak sie nie myle Polsat Sport. Mecz rozpoczyna sie o godzinie 15. Na http://www.skra.pl -- powinny być również podawane wyniki na żywo

Kędzierzyn-Koźle - Delecta Bydgoszcz - obszerna relacja tego spotkania będzie pewnie dostępna tutaj: http://www.mostostal-azoty.pl

POZDRAWIAM ????

rooni 135

rooni

Forum VIP
Resovia SSA Rzeszów-BOT Skra Bełchatów handicap : 1.5-0 ---2---1.67

Niespodziewany lider Polskiej Ligi Siatkówki spotyka się na właśniej hali z BOT Skrą Bełchatów. BOT, jest w trudnej sytuacji. W wszystkich meczach których grają, bardzo się męczą. Widać że nie są w takiej formie jak w zeszłym sezonie. Tym bardziej że pod znakiem zapytania stoją starty w Lidze Mistrzów. Jednak to spotkanie ma duże znaczenie. Moim zdaniem gospodarze nie wygrają w tym meczu więcej niż jednego seta. BOT mimo trudnego okresu, z takimi drużynami muszą wygrywać pewnie, jeżeli chcą myśleć o trzecim z rzędu Mistrzostwie Polski. Dlatego handi powinnien pewnie wejść.

rdudek 0

rdudek

Użytkownik
Z bólem serca, tak jak to pisałem na shoucie, gram Skrę z hadi. Tutaj akurat zdecydowal rozum. Gdy przypomne sobie ubiegłoroczny mecz, jak to Skra rzekomo oslabiona, rozbita, bez Szczerbaniuka przyjechałą do Rzeszowa i bez wysiłku w 70 kilka minut wypunktowała Sovię do 18 16 i 18, tłumacząc, że zagrali na 100% mozliwosci, bo nei przyjechali na przesezonowy turniej do Rzeszowa i chcieli w ten sposób zadość uczynic kibicom, to dzisiaj, równie podrażnieni (oj, mało jest w Polsce druzyn, ktore dotrzymaja kroku rozpędzonej i podrażnionej Skrze) i chcący zadać kłam opiniom, że przechodzą kryzys i są przemęczeni, Bełchatowianie będa szukać wyraźnego zwycięstwa...
Porównanie składów:
Pilarz vs. Dobrowolski - obaj maja dosyc podobne warunki fizyczne. Ten pierwszy to rozgrywajacy kadry B, póki co omijaja go problemy zdrowotne i dobrze kieruja grą Resovii. Tutaj mniej więcej na remis, bo teoretycznie Dobrowol jest lepszy od Pilarza, to temu drugiemu zdarza sie, jak to zaobserwowalem w ostatnich meczach nieco mniej niedociagniętych wystaw.
Atak: Józefacki - Wlazły. Niby sprawa oczywista, ale to Józefacki jest najlepszym zawodnikiem w rankingu sportowych faktów ???? . Jednak zdecydowaną przewagę bedzie miała Skra, która ma Kilera vel Szampona. Jemu wystarczy piłka około metra nad siatka i on będzie wiedział o z nia zrobić i to nawet mimo sygnalizowanego rozegrania, Mariusz moze spokojnie zaatakowac ponad blokiem Resovii, a jesli dostanie szybsza pilkę, to na pojedynczym będzie wbijał gwoździe aż milo. Z kolei Józek powinien umiejetnie wykorzystywac ręce blokujacych i nie za wszelką cene szukać boiska. Nie bez powodu Skra swoje mecze w PLS wygrywa dobrym blokiem/wyblokiem.
Środek: Perłowski i Kaczmarek vs. Heikinen i Ivanov - juz za same nazwiska przewaga SKry, tylko, ze Iwanov jakby nieco oklapł po tej kontuzji a u Janne da sie zauwazyc brak tej zywiolowosci i dynamiki co z początku sezonu. W dodatku obaj nie są wykorzystywani tak czesto w ataku jak środkowi Resovii. Wlaśnie tu moze byc klucz do ewentualnej wygranej seta lub dwoch, gdyz oni obaj musza w ciemno isc do ataku i skakac, stwarzac caly czas jak najwieksze cisnienie na srokowych SKry, tak jak robilło to Roseelare, wtedy ataki na pojedynczym bloku byly nie do zatrzyamnia i tu widzialbym szanse Resovii.
Wreszcie przyjęcie: Kubica, Eithun/Gradowski i Łuka vs. Igła, Gruszka, Stelmach/Lewis.
Większosć zespołów grajacych przeciwko Skrze zagrywa nie bez powodu na Gruszkę który przyjecie jak na reprezentatna Polski ma delikatnie mowiac przecietne. Jeśli od początku zagra Eithun i nie spali sie przy pierwszych 2 czy 3 atakch i nie bedzie serwował w siatke, to moze byc ciekawie. Zawsze moze go zastapic Gradowski lub Kwasnicka, bo z tego co sie orientuje, teraz Łuka ma pewne miejsce w składzie. Najbardziej ciekaw jestem jednak postawy Dana Lewisa, czy będzie szalał tak jak w rewanzowym meczu z Wiedniem. Zaryzykuję tezę ,żę jeśli Resovii uda sie utrzymać zagrywke (Kaczmarek, Józefacki, Łuka i od czasu do czasu Perłowski), to przy serwie Skry - jeśli tylko mocno prał będzie Wlazły i od czasu do czasu Iwanov z Gruszką, to Resoviacy są w stanie &quot;byc cały czas w grze&quot; :mrgreen: . Nie ulega jednak watpliwości ,zę jesl iRzeszowianom slabiej będzie szło w zagrywce, to Skra spokojnie to wykorzysta i co więcej, nie będzie musialą narzucać jakiegos mega tempa...
:siata: Resovia - Skra (-1,5) po 1.62 w Expekt...

new 0

new

Użytkownik
Gdyby miał te 10cm więcej... ;)

ale sie rozpisales :roll:
daimler
Ty chyba jakiś przewrazliwiony jesteś. Napisałem to co uważałem za stosowne...

A dzisiejsze spotkanie SKRY - Skra jest bez formy. MWlazły jest bez formy = cała skra jest bez formy. Pokazali to w ostatnim meczu w lidze mistrzów. Gdyby nie około 40 popsutych zagrywek przez Knack, SKRA przegrała by 3;0.
W skrze więcej niż 50% piłek kierowana jest do wlazłego. Gra nie toczy sie na skrzydłach. Stelmach - z całym szacunkiem do jego osoby - jest już za stary na granie. Jako tako radzi sobie w przyjęciu, ale w ataku jest już za stary. W obronie równiez niemrawo (kto ogladał ostatni mecz, widział pare akcji z którymi poradził by sobie junior).
To samo tyczy się Ignaczaka. Brak gry w kadrze chyba ewidentnie wpłynął na jego formę (tj. jej brak).
Gruszka - mozliwe ze to przez kontuzje ale Piotrek &quot;wraca&quot; do dyspozycji jaką prezentował grając w PZU AZS. Kilka razy nie przyjmowal zagrywki rywala, w ataku grał tak jakby miał ręce z porcelany i bał sie ze mu sie potłuką...
Jedynie poziom całego meczu trzymał jako tako wlazły + środek.

Jak dla mnie dzisiejsz y mecz

Resovia - Skra (+1,5) 1 @2,10 STS

&quot;Ty chyba jakiś przewrazliwiony jesteś. Napisałem to co uważałem za stosowne... &quot; chyba na odwrót:] widac ze nei wiesz co pisac , jesli piszesz takie posty nie wnoszace nic do tematu....
bez odbioru.
daimler

pawlikn 51

pawlikn

Forum VIP

AZS Częstochowa
- Jadar Radom 3:1 (25:17, 21:25, 25:16, 25:21)

AZS Politechnika - PZU AZS Olsztyn 1:3 (25:22, 21:25, 23:25, 21:25)

Gwardia Wrocław - Jastrzębski Węgiel 0:3 (13:25, 12:25, 16:25)

Resovia Rzeszów- Skra Bełchatów 0:3 (20:25, 22:25, 20:25)

Mostostal-Azoty
- Delecta Bydgoszcz 3:1 (25:23, 19:25, 25:23, 25:21)

Nie było żadniej niespodzianki w tej kolejce PLS. Choć myślałem, że politechnika sprawi niespodziankę :mrgreen: Skra pokazała, że wracają do formy i miejmy nadzieję, że udowodnią to w środę w meczu z Pireus i awansuja do dalszej fazy LM ;-)

new 0

new

Użytkownik
&quot;Ty chyba jakiś przewrazliwiony jesteś. Napisałem to co uważałem za stosowne... &quot; chyba na odwrót:] widac ze nei wiesz co pisac , jesli piszesz takie posty nie wnoszace nic do tematu....
bez odbioru.
daimler
Ty chyba nie za bardzo interesujesz się siatkówką. Polską siatkówką. Takich jak Ty dużo nam przybyło po srebrnym medalu mś. Takich &#39;siatkofanów&#39; mamy juz duzo.

Jak bys nie wiedział, to Woicki ma 181cm.
Rdudek napisał:
No i Woicki mimo kilku błędów pokazał, że może być następcą Pawła Zagumnego
Nie ujmując Woickiemu, bo jest jednym z najlepiej technicznie wyszkolonym rozgrywającym, stanowił by niezła dziure w bloku w reprezentacji Polski.

Pozdro &#39;siatkofanie&#39;.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom