>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PLS 2006/2007

Status
Zamknięty.
mc11 0

mc11

Użytkownik
Nie wiem dlaczego wszyscy sądzą, że Jastrzębie nie zasłużyło na grę w finale. Regulamin PLS jest jasny, każdy wie, że po rundzie zasadniczej są play-offy i tak naprawdę to one decydują o końcowym miejscu. Faktem jest, że Olsztyn grał dobrze cały sezon zasadniczy, jednak to nie on decyduje o medalach. A sztuką jest przygotować zespół na odpowiedni moment, żeby w najważniejszych meczach zagrał najlepiej jak potrafi. A to udało się trenerowi Totolo. Zwycięstwo w półfinale Jastrzębskiego Węgla poza 3 meczem, w którym nic im nie wychodziło, było praktycznie bezdyskusyjne i dlatego uważam, że są w finale jak najbardziej zasłużenie. Szykują się wspaniałe mecze finałowe. Oczywiście niezmiennie moim faworytem w finale jest Jastrzębie, głęboko wierzę w to, że uda im się pokonać Skrę. Ogólnie jednak uważam, że szanse obydwu zespołów są takie same.

sutek 79

sutek

Forum VIP
Przed nami długo oczekiwany finał PLS.Każdy zadaje sobie pytanie kto zostanie Mistrzem Polski.Ja osobiście uważam że Skra nie odda tytułu.Skra gra bardzo równo nie zalicza jakis dziwnych wpadek,zaś Jastrzębski gra w kratke,potrafił praktycznie bez problemów rozprawic się z Olszynem a nie miłosiernie męczył sie z Mozstostalem,Skra po raz kolejny udowodni że jest najlepszym zespołem siatkarskim w Polsce
:siata: :siata: :siata:

ulas 0

ulas

Użytkownik
Jak dla mnie na ten weekend jest cała masa fajnych siatkarskich spotkań w PLS-ie a także w LSK do obstawienia. Głównego wydarzenia, czyli początku batalii o złoto pomiędzy Skrą i Jastrzębiem nie ruszam. Wolę się delektować pięknem tej walki bez dodatkowych emocji związanych z bukmacherką. Jeżeli chodzi o to , który zespół zdobędzie tytuł, to jest mi to obojętne. A oto spotkania, które polecam (bukmacher - Milenium):

:siata: Bksch Delecta Bydgoszcz - Gwardia Wroclaw KS (+1,5s.) kurs 1,3 ✅

Mimo że obie drużyny walczą o utrzymanie to dzieli je po prostu przepaść. Siatkarze z Bydgoszczy są zdecydowanie lepsi, prowadzą w walce o utrzymanie 2-0 i grają u siebie. Oba poprzednie mecze wygrali w stosunku 3-0, więc handicap +1,5 seta na Gwardię to dla nich małe piwo :]

:siata: Olsztyn PZU AZS - AZS Czestochowa 1,45 ✅

Osztynianie pogrążeni przez Jastrzębie walczą tylko o brąz MP, ale nie zbraknie im determinacji i umiejętności , aby pokonać niżej notowany zespół spod Jasnej Góry. Wprawdzie przewaga własnego parkietu nic nie dała w meczach z Jastrzębiem, ale w meczu z Częstochową typuję zwycięstwo Olsztynian.

polecam rózwnież dwa spotkania LSK:

:siata: Calisia Kalisz - BKS Aluprof Bielsko-Biala (+1,5s.) 1,4 ✅
:siata: PTPS Nafta-Gaz Pila - Centrostal Focus Park Bydgoszcz 1,6 ✅

Kaliszanki mimo wąskiego składu są zdecydowanie największą siłą ligi i po zdobyciu Pucharu Polski ( w Bielsku w finale pokonały Stal 3-2) pewnie kroczą po tytuł. Ich największy rywal , siatkarki z Piły podejmują bydgoskie &quot;pałacanki&quot; , z którymi mają korzystny bilans spotkań w tym sezonie ( dwukrotnie wygrały). Dodatkowo Pilanki nie przegrły z Centrostalem u siebie od trzech sezonów czyli ok. 10 kolejnych pojedynków.

Do wspomnianych spotkań można dobrać Mostostal, który gra z Resovią. Rzeszowianie byli rewelacją rundy zasadniczejm ale w play-off grają straszne badziewie, a zawodnicy z Kędzierzyna dokładnie odwrotnie ( sezon zasadniczy - cienizna , play-off naprawdę ładnie). Atut własnej hali i duet Kurek-Jarosz przemawia zdecydowanie za Mostostalem. ✅

Pozdrawiam.

pawlikn 51

pawlikn

Forum VIP

PZU AZS Olsztyn -AZS Częstochowa (handicap : 0-1,5) 1 1,95 BetGun

Dzisiaj o godzinie 18:00 zostanie rozegrany pierwszy mecz w walce o ostatnie miejsce na podium w PLS. Akademicy z Olsztyna podejmują u siebie akademików z Częstochowy. Walka o 3 miejsce nie należy się Olsztynianom, powinni dzisiaj walczyć ze Skrą w finale. Pracowali bardzo solidnie przez cały sezon, ale niestety nie trafili z formą na półfinał i przegrali z Jastrzębskim 3:1, (1:3, 1:3, 3:0, 0:3). Częstochowa w tym sezonie była dla mnie średniakiem w lidze. Nie pokazali niczego szczególnego chociaż mają do tego predyspozycje. Praktycznie bez walki oddali półfinał Skrze. Olsztynianie przystąpią do tego meczu bardzo zmotywowani, jak sami mówią w wywiadach &quot;Brązowy krążek to minimum, jakie powinniśmy dać swoim kibicom za wsparcie i nadzieje jakie w nas wlewali&quot; W zespole Olsztynian nie wystąpi z powodu kontuzji Michał Bąkiewicz. Częstochowianie nie mają żadnych kłopotów z kontuzjami.

Mój typ: 3:1

-------------------------------------------------------------------------------------------

Jeśli chodzi o finał pomiędzy Skrą a Jastrzębiem to mam bardzo duże wątpliwości kto wygra ten pojedynek. Skra wygrywając Puchar Polski zapewniła sobie grę w Lidze Mistrzów w następnym sezonie. Jastrzębie również bardzo chce wystąpić w LM i pokazać się na europejskich &quot;salonach&quot;. Jastrzębski pamięta na pewno ubiegłoroczny finał gdzie ulegli bełchatowianom, może będą chcieli zemścić się za porażkę.

Pozdrawiam ????

Pawlikn

pawlikn 51

pawlikn

Forum VIP
PZU AZS Olsztyn -AZS Częstochowa (handicap : 0-1,5) 1 1,95 BetGun ✅ ????

Dzisiaj o godzinie 18:00 zostanie rozegrany pierwszy mecz w walce o ostatnie miejsce na podium w PLS. Akademicy z Olsztyna podejmują u siebie akademików z Częstochowy. Walka o 3 miejsce nie należy się Olsztynianom, powinni dzisiaj walczyć ze Skrą w finale. Pracowali bardzo solidnie przez cały sezon, ale niestety nie trafili z formą na półfinał i przegrali z Jastrzębskim 3:1, (1:3, 1:3, 3:0, 0:3). Częstochowa w tym sezonie była dla mnie średniakiem w lidze. Nie pokazali niczego szczególnego chociaż mają do tego predyspozycje. Praktycznie bez walki oddali półfinał Skrze. Olsztynianie przystąpią do tego meczu bardzo zmotywowani, jak sami mówią w wywiadach &quot;Brązowy krążek to minimum, jakie powinniśmy dać swoim kibicom za wsparcie i nadzieje jakie w nas wlewali&quot; W zespole Olsztynian nie wystąpi z powodu kontuzji Michał Bąkiewicz. Częstochowianie nie mają żadnych kłopotów z kontuzjami.

Mój typ: 3:1 ✅ :jezora:

-------------------------------------------------------------------------------------------

pawlikn 51

pawlikn

Forum VIP
Mostostal Kedzierzyn Kozle - Resovia Rzeszow (handicap : 0-1,5) 2 1,80 Expekt

Już dziś o godzinie 18:00 rozpocznie się pierwszy mecz w walce o 5 miejsce. Oby dwa zespoły w tym meczu nie walczą o przysłowiową &quot;pietruszkę&quot;. Zwycięzca tego pojedynku otrzyma szansę gry w europejskich pucharach a co za tym idzie, możliwość pokazania się w na europejskim &quot;rynku&quot;. Mostostal po ciężkim boju odpadł w I rundzie play-off z Jastrzębskim Węglem, gdzie o zwycięstwie zadecydował dopiero piąty mecz. W kolejnej fazie o miejsce 5-8 zmierzyli się z Jadarem Radom. Powietrze troszeczkę z nich uszło i o awansie decydował 3 mecz, który wygrali 3:0. Resovia w I rundzie spotkała się z AZS Częstochowa. I rundę oddali praktycznie bez walki i nie zdołali wygrać jednego meczu. W dalszej rundzie o miejsc 5-8 walczyli z Politechniką wygrywając 2:1. Determinacja w obu zespołach jest bardzo ogromna. W tym sezonie Mostostal spotkał się dwa razy. W Rzeszowie przegrali 3:2, a u siebie wygrali 3:0. Lekkie obawy można mieć jeśli chodzi o
kadrę Mostostalu. Nie wystąpią z powodu kontuzji -Konrad Małecki i Jakub Jarosz. Spotkanie będzie na pewno bardzo ciekawe i emocjonujące

Mój typ: 3:2

Pozdrawiam ???? ;-)

ulas 0

ulas

Użytkownik
Czegoś nie rozumiem. Proponujesz grać Mosto z handicapem -1,5 seta, a na końcu tekstu typujesz wynik 3-2 dla Kędzierzyna. Sam sobie przeczysz. Popraw mnie jeśli się mylę.

Pzdr

pawlikn 51

pawlikn

Forum VIP
ostostal Kedzierzyn Kozle - Resovia Rzeszow (handicap : 0-1,5) 2 1,80 Expekt ⛔

Już dziś o godzinie 18:00 rozpocznie się pierwszy mecz w walce o 5 miejsce. Oby dwa zespoły w tym meczu nie walczą o przysłowiową &quot;pietruszkę&quot;. Zwycięzca tego pojedynku otrzyma szansę gry w europejskich pucharach a co za tym idzie, możliwość pokazania się w na europejskim &quot;rynku&quot;. Mostostal po ciężkim boju odpadł w I rundzie play-off z Jastrzębskim Węglem, gdzie o zwycięstwie zadecydował dopiero piąty mecz. W kolejnej fazie o miejsce 5-8 zmierzyli się z Jadarem Radom. Powietrze troszeczkę z nich uszło i o awansie decydował 3 mecz, który wygrali 3:0. Resovia w I rundzie spotkała się z AZS Częstochowa. I rundę oddali praktycznie bez walki i nie zdołali wygrać jednego meczu. W dalszej rundzie o miejsc 5-8 walczyli z Politechniką wygrywając 2:1. Determinacja w obu zespołach jest bardzo ogromna. W tym sezonie Mostostal spotkał się dwa razy. W Rzeszowie przegrali 3:2, a u siebie wygrali 3:0. Lekkie obawy można mieć jeśli chodzi o
kadrę Mostostalu. Nie wystąpią z powodu kontuzji -Konrad Małecki i Jakub Jarosz. Spotkanie będzie na pewno bardzo ciekawe i emocjonujące

Mój typ: 3:2 ⛔

wesyasz 0

wesyasz

Użytkownik
Czegoś nie rozumiem. Proponujesz grać Mosto z handicapem -1,5 seta, a na końcu tekstu typujesz wynik 3-2 dla Kędzierzyna. Sam sobie przeczysz. Popraw mnie jeśli się mylę.

Pzdr
Nie, on proponowal gre Rzeszowa z handicapem +1.5, nie Kedzierzyna z -1.5 ;). 3:2+1,5

sutek 79

sutek

Forum VIP
wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ????
Pisałem analize wczoraj komputer się zawiesił więc myśle napisze wszystko od nowa dzis pisze pisze 40 min mineło już końzce ostatnie zdanie a tu wszystko staneło w miejscu.

Z moejej anlizy wynika że zespoł Skry odniesie dzisiaj zwycięstwo ma więcej atutów niż gospodarze i wygrją sami sie o tym przekonacie

N 0

nevillmark

Użytkownik
Dla mnie nie ma faworyta w tym meczu. Wygrać może jedna jak i druga druzyna. Oczywiście Jastrzębski musi wygrać, a Bot jeśli przegra ma w perspektywie mecz u siebie. Gra Botu opiera się na Wlazłym i jeśli dziś będzie w podobnej dyspozycji jak wczoraj, Boot powinien wygrć. Do tego Szymańskiemu mrózili wczoraj kolano, chyba to nic poważnego ale w głowie może zostać ślad.

Jedna sprawa kto wygra, a druga jak zagrać by np przy wykorzystaniu handi wzrosły nasze szanse na ogranie buka. Moim zdaniem można spróbować zagrać
Jastrzębski Węgiel KS-BOT Skra Bełchatów 2(+1.5)@1,4
W betgunie dali również 1,5 handi na Jastrzębski ale myślę, że to co wybrałem jest bardziej prawdopodobne.

Co do drugiego dzisiejszego meczu (o 3 miejsce Czewa-PZU), to uważam go za bardziej wyrównany niż myśla o nim buki ale zaznaczam, że to tylko moje amatorskie zdanie. Biorę pod uwagę przede wszystkim ostatnie 3 mecze tych drużyn. Myślę, że moze wygrać ten mecz PZU ale też myślę, że bezpieczniej będzie zagrać z handi.
AZS Częstochowa-PZU AZS Olsztyn 2(+1,5)@1,47

sutek 79

sutek

Forum VIP
[center:6ea5df94e9] BOT SKRA BEŁCHATÓW [/center:6ea5df94e9]

[center:6ea5df94e9]Mistrzem Polski w sezonie 2006/2007 [/center:6ea5df94e9]

Wielkie brawa dla zwycięsców,Skra w całym sezonie była bezprzecznie najlepszym zespołem przegrywając w całym sezonie tylko 3 mecze.W następnym sezonie Skra będzie jeszcze mocniejsza i mam nadzięję że zwojuje tez coś w Europie

???? ???? ???? SKRA ???? ???? ????

pawlikn 51

pawlikn

Forum VIP

Sezon dobiegł końca............

Skra zdobyła złoto. Przez cały sezon utrzymywali bardzo równą formę i należy im się mistrzostwo kraju. Teraz czekamy na wzmocnienia we wszystkich drużynach i na kolejne emocje bo nie ma chyba nikt wątpliwości, że ten sezon stał na wysokim poziomie i był bardzo emocjonujący ;-)

Pozdrawiam ;-)

mc11 0

mc11

Użytkownik
Gratulacje dla Skry. Liczyłem i wierzyłem, że wygra Jastrzębie, ale niestety nie udało się. Dzisiaj Skra pokazała klasę, bo w pierwszych dwóch setach była drużyną słabszą, to Jastrzębie nadawało ton grze i praktycznie cały czas kontrolowało przebieg gry. Jednak w najważniejszych momentach seta Bełchatów zachował zimną krew skutecznie punktując siatkarzy z Jastrzębia. Jeszcze raz gratulacje. No i gratulacje także dla Jastrzębia, bo mimo złej gry w fazie zasadniczej pokazali w play-off, że są silną drużyną i szkoda tylko, że tak późno nastąpiła zmiana trenera. Myślę, że gdyby nastąpiła ona jakiś miesiąc wcześniej to dziś świętowałoby mistrzostwo Jastrzębie. Teraz pora na Ligę Światową!!!

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom