Spotkanie: ????
Kotwica Kolobrzeg - Trefl Sopot
Typ:
2
Kurs: 1,60
Buk :
Bet-at-home
W sobotę o godzinie 18:00 spotkają się w Kołobrzegu Trefl Sopot i Kotwica Kołobrzeg. 1wsze mecze odmienne dla tych drużyn. Trefl bardzo łatwo w przekonywującym stylu wygrał w sopocie z AZSem Koszalin 92-61. Różnica 31 pkt to w zasadzie nokaut. Natomiast Kotwica przegrała tylko 2 pkt 80-78 w Poznaniu z PBG. Wynik wydawałby się dobry, ale w Poznaniu nie grał Okafor, który przy trenerze Miliji Bogićevićowi gra bardzo dobrze. Myślę, że gdyby on zagrał Ktowica przegrałą by jeszcze wyraźniej. Warto odnotować, że w Kotwicy od tego sezonu gra Ted Scott. Jak długo czas pokaże, bo różnie z nim bywa, co nie zmienia faktu, że w 1wszym spotkaniu w 35 minut rzucił 30 pkt. I praktycznie od tego zawodnika zależy najwięcej. A Trefl znany jest z bardzo dobrej gry przeciwko takim zawodnikom. Grają twardą, dobrą obornę, w czym zasługa trenera Karlisa Muiznieksa, który zaczyna 2gi sezon pracy z Treflem. 1wszy bardzo udany. Trefl ponadto przed sezonem dokonał mocnych transferów, m.in. reprezentantów Polski - Filipa Dylewicza, Pawła Kikowskiego i Adama Waczyńskiego. Do tego Kinnard, Stefański, Hlebowicki, Gustas czy Ceranic i jawi nam się bardzo dobry team, którego celem może być ponownie walka o najlepsza 4kę. Kluczem do zwycięstwa Trefla - tak jak napisałęm wyżej - będzie zatrzymanie Scotta. Myślę, że uda sie go zatrzymać na ok. 20 pkt i Trefl wygra to spotkanie różnicą ok. 10 pkt. Co prawda Kotwica będzie się na pewno chciała przełamać, ale Trefl jest za mocny. Świadczy o tym nokaut w 1wszym meczu Koszalina różnicą 31 pkt. Warto też odnotować, że Sopocianie nie będą zmęczeni podróżą, gdyż mecz odbędzie się również na Pomorzu.
Dlatego tez myślę, że warty zagrania jest również:
???? Kotwica -
Trefl (+3,5/
-3,5)
--> 2 - 1,85
I tak samo wydaje mi się, że warty zagrania jest:
????
Zastal - Siarka -->
1 - 1,20
Zastal zbudował bardzo ciekawą drużynę. Pokazał to w 1wszym meczu ogrywając Asseco :O różnicą 11 pkt. Co prawda Siarka też wygrała, ale z Polpharmą bez Okafora. Myślę, że Zastal, który ma lepszy skład u siebie spokojnie wygra z Siarką. Także możliwy również:
???? Zastal - Siarka (
-9,5/+9,5) -->
1 - 1,85