>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PLK 2010/2011

Status
Zamknięty.
moneybutcher 22

moneybutcher

Użytkownik
Wiadomo, że takich zawodników jak Kowalczuk, Witka, Przybyszewski czy Balcerzak ściągneli do ligi. Mają tak cholernie szeroki skład, że mogą wystawić 2 zespoły.Polski na PLK i gwiazdy na Euroligę i VTB. Faktycznie skład może nie jest mega silny ale dla mnie możemy spokojnie powalczyć o to co w zeszłym sezonie. Podobno na SF mają jeszcze kogoś ściągnąć (Woods? Jasaitis?). Dla mnie jest ciekawie. Może Kitzinger się ogra w Eurolidze to zaprocentuje na porzyszłość dla reprezentacji. Szkoda trochę Szubargi. Zdecydowanie trzeba liczyć na nowe nabytki czyli Wilksa i Browna. To oni powinni być gwiazdami tego teamu. W szczególności liczę na tego pierwszego. Przeszłość czyli lista zespołów jakie zwiedził w NBA robi wrażenie. Zobaczymy jak się odnajdzie w tej koszykówce Fibowskiej bo przecież nigdy nie grał poza Stanami.

Co do Anwilu to faktycznie mają silny skład. Zdecydowanie na plus ponowne sprowadzenie Paula Millera. Jednak jestem zdania, że Trefl i AZS spokojnie mogą ich wykosić w tym sezonie.

wilq 1,8K

wilq

Użytkownik
Dla mnie to taka durna zabawa w to kto zakupi więcej...w przypadku Asseco narazie wygląda to mizernie bo zamiast kupić kilku naprawde solidnych grajków to wydają pieniądze na przeciętniaków.Mam nadzieje że kulminacja i zakup kogoś naprawde konkretnego jeszcze nadejdzie...

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Co do Prokomu moze nie ma jakis bomb transferowych, ale graja sporo meczy w sezonie wiec musza miec dosc szeroki skład...aczkolwiek jesli Woods odejdzie to bedzie masakrycznie zle dla Prokomu. Nie widze gracza, ktory bylby w stanie zastapic Woodsa a byl on prawdziwa gwiazda i motorem napedowym w trudnych meczach oprocz oczywiscie Logana, ktory tez odszedl...

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Obecny sklad Prokomu jest wiecej jak beznadziejny. Pozbyli sie dwoch najlepszych graczy a nowi nie sa pewni. To jest spory problem na Eurolige. Licze ze jeszcze ktos dojdzie, szkoda, ze nie ma Jasaitisa. Ciagle brakuje skrzydlowych bo Jagla to specyficzny gracz, ktory dobrze sie czuje za linia 3 a Brown nie wiadomo czy wypali, Zajomski jak bedzie grac spora niewiadoma. Courtney jako zmiennik Ewinga to moze byc plus jeszcze Wilks i Szubi jak bedzie zdrowy to wyglada naprawde niezle, brakuje jednego klasowego centra i ze dwoch skryzdlowych. Rozumiem ze wzieli Kowalczuka, Przybyszewskiego chociaz to sa slabi gracze ale cos tam bronia i sa wysocy, Witka sie moze przydac natomiast nie rozumiem kompletnie Balcerzaka. To jeden z najgorszych graczy jakich wiadzialam na zywo. Po za srednim rzutem za trzy z fatalna technika jakby gral w kosza z przypadku to nie umie nic. Co Prokomowi przyszlo do glowy zeby go wziac? To sa w koszu zdarza dosc czesto (np. Dor w Realu) ale nie rozumiem kompletnie. Slabo to wyglada, oby byly jeszcze wzmocnienia. Liczac na tego Browna to i tak jest za malo a po koszem gra oparta na Ratko? Nierealne ...

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Czy Jasaitis to jest ten litwinski center taki z sporymi barami ?? jesli ten no to mowiac szczerze slabo gral na m.sw...pudlowal spod kosza niesamowicie.
A Balcerzak troche walczak jest. Taki czarny gracz ;] W prokomie lubia brac takich zadaniowcow. Poczatkowo takim byl Hrycaniuk i sie wybil.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Niewatpliwie walczak - walczy ze swoja nieudolnoscia : )

Jasaitis to skrzydlowy ze swietnym rzutem za trzy, ostatnio w Galacie, wczesniej w TAU. Bardzo przydalby sie taki gracz, skoro nie ma Logana i Woodsa to musi ktos wziac na siebie ciezar zdobywania punktow.

E 12

elanowiec

Użytkownik
Czy Jasaitis to jest ten litwinski center taki z sporymi barami ?? jesli ten no to mowiac szczerze slabo gral na m.sw...pudlowal spod kosza niesamowicie.
A Balcerzak troche walczak jest. Taki czarny gracz ;] W prokomie lubia brac takich zadaniowcow. Poczatkowo takim byl Hrycaniuk i sie wybil.
Ten center to chyba Javtokas

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Ten center to chyba Javtokas
No tak tak wlasnie o tego mi chodzilo, zatem moja pomyłka.
Podziwiam tu grono znawców ciągle narzekających na tego czy tamtego. Na pewno znacie sie lepiej niz trenerzy i skauci Prokomu ???? Chca takiego grajka to go biora, a czy szanse wykorzysta jeden z drugim to czas pokaze. Gdy przychodzil Hrycaniuk tez pukano sie w czolo z kim do euroligi...Gosc popracowal i w ciagu 2 sezonow jest podstawowym graczem Prokomu. Dajcie szanse pozniej oceniajcie ????

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Teraz to mnie rozbawiles, przeciez druzyny koszykarskiej nie buduje sie na zasadzie a damy komus tam szanse a potem sie zobaczy. No nie zartujmy. Hrycaiuk to wysoki i zdolny chlopak dlatego podkreslilam, ze nie krytykuje Prokomu za Kowalczuka czy slabego Przybyszewskiego bo cm sie zawsze przydaja w obronie Kowal jest ok a Przbysz zapewne niewiele bedzie grac pewnie od czarnej roboty jak Szczotka. To jest zupelnie co innego niz sciaganie 30 latka ktory niczym sie nigdy nie wyroznial i Ty mowisz o daniu szansy a le on rozegral meczow w PLK i 1 lidze ze nie mial do tej pory szansy sie pokazac? Masakra. Przeciez tak biorac sprawe to nie da sie zadnego trenera, dzialacza , klubu ocenic tylko mamy milczec czekac a oceniac moze po sezonie. Przeciez to jest otwarte forum aby wlasnie dyskutowac. Jednych chwalimy drugich ganimy to chyba normalne.

panczas 117

panczas

Użytkownik
Po zakupach Prokomu, jak chociażby zatrudnienie Balcerzaka, Kowalczuka czy Eldridge&#39;a, widać iż tworzą oni dwa różne zespoły, na Euroligę/VTB i PLK. Postanowienie, iż Prokom będzie musiał wystartować w rozgrywkach ligowych spowodowało natychmiastową decyzję o rozszerzeniu składu w celu oszczędzania podstawowych zawodników. Stąd takie &quot;nietypowe&quot; jak na Prokom nazwiska.

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Roxanne...
Oczywiscie, ze druzyny nie buduje sie na zasadzie dajmy komus szanse...Bo druzyne buduje sie z mysla o wygrywaniu i wybiera sie teoretycznie najlepszych zawodnkow w miare mozliwosci klubu. Ale tak naprawde SPORT - juz nie mowie ze tylko koszykowka - polega na dawaniu szansy ???? Jesli nie wjedziesz na boisko nie dostajesz szansy. Mozna kupic super extra gracza, ale nigdy nie ma pewnosci, ze sie on sprawdzi...Mam w zwyczaju wszelkie transfery oceniac dopiero po co najmniej paru meczach, polowie sezonu. Naprawde czasem wydaje sie, ze prezesi kupuja pionka i nieporozumienie, a w trakcie sezonu okazuje sie, ze gracz bardzo dobrze dogaduje sie z trenerem swietnie wykorzystuje swoje 5-10 minut na parkiecie i wykonuje idealnie to co chce trener, np w tym wypadku Pacesas. Byc moze bedzie tak, ze Balcerzak kompletnie sie nie sprawdzi w PLK, ale moze byc i tak, ze zaskoczy chlopak. Sezon pokaze ???? I oceniac mozesz wszystkich przed sezonem, ale ja utrzymam jednak swoje zdanie - do oceny nalezy dac troche czasu. Faktycznie Balcerzak to nie jest jakies wilkie nazwisko, ale Prokom ma taki budzet, ze ten kontrakt to jest pewnie pierdola. I w wiekszosci bedzie pewnie gral w 1 lidze i troche w PLK. No i ja rozumiem, ze jednych sie gani drugich chwali, ale mozna ich ganic i chwalic za to co do tej pory zrobili. OK - Balcerzaka gańmy jak chcemy bo gwiazda nie jest, ale mysle, ze z ocenami w zwiazku z nadchodzacym sezonem wypadaloby poczekac ????
Troche mnie ciekawi co Prokom zrobi w sensie jak rozdysponuja tym składem. Przepis o Polakach jest, wiec tez nie jest tak prosto wypelnic te limity grajac az w 3 rozgrywkach - a oszczedzac na Eurolige jednak pewnych playerow trzeba. Wydaje mi sie, ze nowi gracze wlasnie typu Balcerzak, Kitzinger, Kowalczuk, itp beda odgrywali znaczace role w meczach z przeciwnikami typu Siarka Tarnobrzeg. No zobaczymy.

I 42,8K

iti

Użytkownik
Dawczan ja tak w skrocie skomentuje twoj post. Moze i Prokom ma duzy budzet, moze i kontrakt Balcerzaka bedzie kropla w morzu, ale moim zdaniem [i Roxanne tez z tego co widze] nie powinien on w ogole dostac szansy podpisania kontraktu z nimi ;)

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Poniekad sie zgadzam, ze swoimi dotychczasowymi osiagnieciami nie zasluzyl na gre w druzynie mistrza Polski i druzyny euroligowej, ale... ????
Ale ja ten zakup traktuje w kategoriach uzupelnienia skladu polskim graczem...Nie widze opcji, zeby byl w skladzie na puchary. Widze go jako 10-12 zawodnika do PLK na latwiejsze mecze, a jako 5-7 do 1 ligi. I w takich kategoriach traktuje ten zakup, jako uzupelnienie ogona do PLK i graczy na 1 lige. Nie zapominajcie, ze Prokom bedzie gral w Eurolidze, VTB ( chyba tak to sie zwie ? ), PLK, 1 lidze i chyba 2giej. Wiec druzyn a druzyn. Jesli sie ktos nie sprawdzi kompletnie to go przesuna do 1-2 ligi i po sezonie podziekuja za kontrakt i tyle. A moze sie sprawdzi kto wie. To juz sprawa Prokomu i Pacesasa jak to rozwiaza, co w sumie powiem szczerze mnie bardzo interesuje.

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Fajny transfer, tylko to juz 3ci gracz na ta pozycje i to jest srednie...Ale meczow duzo wiec moze to Pacesas jakos umiejetnie rozloza]y. Swoja droga ciekawe czemu nie chcial zostac w NBA ????
No i pechowa kontuzja Zamojskiego...Gosc ma strasznego pecha...z tego co pisza poszlo znowu to samo kolano... ;/ nie wroze mu zbyt dobrze...

Prince de Belial 2M

Prince de Belial

Forum VIP
Rusza Tauron Basket Liga - jej prezes Jacek Jakubowski planował inaugurację z pompą w Zielonej Górze, gdzie w piątek na meczu z Zastalem pojawi się i mistrz Asseco Prokom Gdynia i TVP Sport, ale już w środę zagrają we Włocławku Anwil z Polonią Warszawa.

Klub wicemistrzów Polski poprosił &quot;Czarne Koszule&quot; o przyspieszenie sobotniego meczu, bo tego dnia w Bydgoszczy odbędzie się finałowe Grand Prix żużlowych mistrzostw świata z triumfatorem Tomaszem Gollobem w roli głównej. Do Bydgoszczy pojedzie wielu kibiców i oficjeli z Włocławka, a Anwil nie chciał, żeby straciła na tym inauguracja TBL w Hali Mistrzów.

Środa zapowiada się zatem koszykarsko - tego dnia odbędzie się nie tylko pierwszy mecz sezonu 2010/11, ale także spotkanie o Superpuchar Polski w Gdyni, gdzie Prokom podejmie AZS Koszalin. Starcie w Gdyni pokaże na żywo TVP Sport o 19.

wilq 1,8K

wilq

Użytkownik
Bez zbędnego owijania w bawełne... biore hc na AZS ;)O ile Prokom zmienił sporo w klubie na ten sezon to AZS wymienił praktycznie cały zepół.Pozostali jedynie Arabas i Milicic.Z polskich graczy zatrudniono m.in Sroke,Śniega,Bartosza i Perke.Całkeim solidne zakupy a biorąc pod uwage jeszcze zagranicznych graczy jakich udało sie ściągnąć do klubu rysuje sie całkiem udany sezon w któym AZS może narobić bałaganu.Do Koszalina udało sie ściągnąć świetnego strzelca fraziera który ma bardzo udaną przeszłość w bundeslidze a w poprzednim sezonie został królem strzelców ligi węgierskiej.Pod koszem zobaczymy dwa tarany w osobach Kinlocha i Graya.Całość wygląda bardzo obiecująco i dzisiaj wszystko zależy ile czasu Pacek da ekipie A a ile minut pogra ekipa Adamka czyli skład przygotowany na lige.Jeśli przez większość czasu zobaczymy tą druga opcje to AZS ma szanse nawet na sprawienie niespodzianki i wygranie meczu stąd 14.5 punktowy hc wydaje sie dosyć ciekawą alternatywą.

AZS Koszalin(+14.5) 1.92 5/10 Pinnacle ✅

typer_browar 137

typer_browar

Użytkownik
????Anwil Wloclawek - Polonia Azbud:Anwil Wloclawek(85.5)
typ:over
Kurs:1.85
Buk:betway
Polonia podobnie jak rok temu za cel numer 1 stawia sobie utrzymanie w lidze
lecz pamiętamy jak było to w poprzednim sezonie zajęli dobre 7 miejsce w sezonie zasadniczym
a PO wykreślił ich dzisiejszy rywal Anwil.Polonia jako ostania dostała licencję na grę w ekstraklasie do tego kłopoty
z wyborem trenera...W przygotowaniach do sezony rozegrali 6 meczów które wszystkie wygrali lecz rywale byli z niższych półek
(GKS Tychy,Politechnika Lwów, Siarką Tarnobrzegx3, Znicz Basket Pruszków).Wygląda na to że liderem w tym sezonie będzie Darnell Hinson który w meczach przed sezonem punktował najczęściej
pomoc liderowi maja nieść Tony Easley i David Palmer którzy także prezentowali bardzo dobra formę w sparingach.Mimo że Polonii zaczęła bardzo późno treningi ich gra nie powinna wyglądać katastrofalnie
choć może brakować zgrania.Co do Anwilu...bilans sparingów wynosi 6W-3L Udalo im się zatrzymać kluczowy graczy do tego z powrotem po rocznej przerwie z Anwilem do składu wrócił Stipe Modrić który ostatni sezon występował w Olimpija Ljubljana.Skład wygląda bardzo ciekawie
Kovanović,Pluta,Miller,Modrić do skład dołączył skrzydłowy Eric Hicks i wskazuej że pod koszem będą piekielnie mocni...Wszystko wskazuje na gospodarzy ich skład,Hala mistrzów i ich ogólna predyspozycja jednak drużyny nie weszły jeszcze w sezon i ciężko je jeszcze rozpracować
a stawiam na over Anwilu bo wiem ze mieża wysoko zechcą się pokazać się w pierwszym mieczu w własnej hali a rywal jest przeciętny zwłaszcza w obronie

wilq 1,8K

wilq

Użytkownik

Pierwszej kolejki ciąg dalszy.Krótko na temat spotkań:
Zastal - Prokom
Zastal w sparingach prezentował sie naprawde dobrze.Mają ciekawy i perspektywiczny skład i dzisiaj przy świtnym dopingu i własnej hali są w stanie sprawić niespodzianke.Pytanie tylko jaki skład wystawi Prokom?prawdopodobnie będzie to drugi garnitur dowodzony przez pana Adamka..ja trzymam kciuki za Zastal bo nie jestem zwolennikiem manewrów prokomu na ten sezon i dzisiaj kibicuje słabszej aczkolwiek świetnie zbudowanej druzynie. Zastal(+9.5) 1.80 4/10

Siarka - Polpharma
Siarka to moim zdaniem kandydat do spadku i tutaj Poplpharma nie powinna mieć żadnych problemów z ograniem beniaminka.Siarka to jedyny zespół ktory wyraznie odstaje od ligi biorąc pod uwage sztab trenerski,organizacje i rooster.Zdecydowanie Polpharma - bet of the day Polpharma(-5.5) 1.80 7/10

Czarni - Turów
Chyba najciekawszy mecz tej kolejki i zarazem no bet.Czarni ciekawy skład i własna jedna z najgorętszych hal w Polsce.Turów jeszcze ciekawszy skład i bardzo udane sparingi. Na styk... Turów 1.80 3/10

Trefl - AZS
Czy Trefl otrząsnął sie juz po klapie z Dexią?pewnie tak..Trefl jest juz w rytmie meczowym i grał o punkty.O składzie już nie bede pisał bo mają świetny,Trefl ma bardziej doświadczonych polaków z kolei AZS ma ciekawych amerykanów w składzie co udowodnili juz w meczu z Asseco.Wydaje mi sie że AZS sie nie podłoży...mieli wystarczająco dużo czasu by przeanalizować mecze Trefla z Dexią i wyciągnąć odpowiednie wnioski.Pozostaje cały czas przy AZS... AZS(+6.5) 1.85 3/10

PBG Poznań - Kotwica
Z tego co widziałem w sparingach Kotwica za dużo nie ugra w tym sezonie,prezentuja sie słabo o ile nie bardzo słabo.Poznań to taka Polpharma II z Bogicevicem i Okaforem w składzie.Ta ekipa była budowana w oparciu o mecze na własnym parkiecie i wydaje mi sie że z tegoroczną Kotwicą nie powinni mieć problemów. Poznań(-8.5) 1.90 4/10

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom