Dubel
1 Miejsce w 1 lidze - Falubaz Zielona Góra
1 Miejsce w Ekstralidze - Motor Lublin
forbet
Kurs 3.85
Zwlekałem do rozpoczęcia
sec bo w sts było 2.7 na Lublin, jednak po Secu już kursy nie wróciły. Dlaczego zwlekałem o tym potem
Na tapet jednak zacznę od 1 ligi. Dla mnie to najbardziej pewne wydarzenie. Czytając i słuchając między wierszami to Krosno jeszcze nie teraz, wiadomo że swoją postawę medialną mają przeciwna, ale dziennikarze muszą coś pisać. Stadion w Krośnie to nie Ostrów gdzie ogarnie się go przez zimę kto był ten wie, że tylko Rawicz czy Tarnów może się z nimi równać. Jednak to nie takie proste bo wygrać ligę mogą a nie dostać licencji więc skupiamy się na aspekcie sportowym. Falubaz nabrał wiatru w żagle. Co dmuchnęło? Nie było żadnego orkanu, ale pojawiła się monstrualna postać z Teksańskiej Masakry Piłą Łańcuchową, którzy zaskoczył wszystkich i nie ma się co dziwić jak ktoś po okolicy biega z piłą tak i oni zaskoczyli wszystkich jadąc z piłą po torze. Oni nie wygrali z Bydgoszczą oni ją przepraszam za wyrażenie. I to wtedy gdy nikt się nie spodziewał, gdy na Z.G wieszano psy i wskazywano długoletnią banicję w 1 lidze. Zespół podniósł się i jedzie jak z nut. Fricke pokazuję, że 1 liga to nie na jego cierpliwość bo ileż można wygrywać? Główne ogniwo lider przez duże L. Największy klucz w układance to Rohan, który obudził się jak Feniks i wprowadził Falubaz do finału. Następnie pojechali do Krosna gdzie powyższa dwójka uratowała im mecz utrzymała na plecach ciśnienie i pozwoliła marzyć wygraniu dwumeczu. z 40 zdobytych punktów w/w zdobyli 28. I tu można się zapytać czy to nie obawa przed rewanżem? Nie, bo jak dla mnie przy dość trafnym założeniu ze Max i Rohan ten wynik powtórzą to doparowi jak Buczek i Protas już tak koszmarnie jak na ich możliwości nie pojadą. A jak pojadą? Co wtedy? Wtedy jest Tonder, który u siebie potrafi pokonać każdego. Kuleję juniorka, ale Borowiak pokazał, że trzeba się z nim liczyć. choćby w meczu z Bydgoszczą. Więc tu duża obawa jednak te braki muszą niwelować seniorzy. Po drugiej stronie, jak wspomniałem bardzo silna para juniorów, gdzie Krzysio Sadurski się fajnie rozkręcił. Kapitalny Waszek, tylko czy to przypadkiem nie jest zawodnik własnego toru z ustawionym motorem na start w Krośnie jako startowiec? No właśnie chyba tak, i obawiam się ze to będzie słabsze ogniwo. Szczepaniak moje zdanie i nim zna. Zawodnik do 10 pkt zazwyczaj u siebie stabilna druga linia, która jedzie to co ma jechać. Jednak pewnego pułapu nie przeskoczy. I zdziwię się jeśli będzie lepszy od Buczka. Ciekawa rywalizacja na u24 Kwiech z Rew. Tu tylko z uwagi na tor stawiam że Kvech jest lepszy. Tym bardziej że śmiem wątpić czy Rew kiedykolwiek był w Zielonej Górze na rynku a co dopiero w okolicach cmentarza. Na deser zostawiam liderów wilków, którzy może jak dla mnie sa bez wyrazu. Lebiediew Nie patrzę w tym meczu na wyniki
SEC bo pomimo że zarówno Milik jak i Lebiediew pojechali dno (jendak zastanwiające jest że Wacek u siebie na torze startowym pojechał koszmarnie) to myślę, że Andrzej miał to głęboko w tyle. Jednak w 1 meczu robi 10 niby ok tylko wygrywa jedne bieg pokonując jak dla niego ogórków a przegrywał z Frikiem i ROhanem czyli tam gdzie miał robić punkty nie robił ich. Ponadto w głowie świta mi jego wywiad jakoś niedawno w
tv gdzie poirytowany mówił, że nie zna przyczyny że sprzęt nie idzie jakby chciał. No i Toffik, który już zakończył w Polsce sezon i wszystkie motory spakował do warsztatu w Łodzi? (chyba w Łodzi) no bo jedzie jak nie on zrobić u siebie 6 przegrywając z liderami z.g i drugiej a nawet trzeciej linii to dość słabo. Jazda jakby bez ciśnienia bo gdyby on z Andrzjeem pojechali jak trzeba i jak przystało na swoim torze u liderów to dziś pisałbym analizę pod kurs około 6
Reasumując Falubaz z kibicami Falubaz na fali bierze dziś wszystko nie czeka na zielony stół. Ma do tego możliwości ma do tego rezerwę nie ma do tego juniorów ale Ci mogą nie odegrać tak kluczowej roli jak..................
w drugim moim meczu czyli mały finał w najnudniejszej i najbardziej przereklamowanej lidze świata. Dla mnie postawa Cierniaka jak i Lamparta w tym meczu to klucz. Młody Mateusz jedzie ostatnio bajkę z tonu spuścił trochę Wiktor ale spodziewam się petardy w ich wykonaniu od 2 biegu. Będzie on ważny bo tu musi być 5-1 w mecz Lublin musi wejść ostro bo potem odrabiać stratę będzie bardzo trudno. Zresztą Lublin wie że ustawia sobie z reguły mecze 2 wyścigiem. i potem karci. Tak i jutro widzę to tak, że Lublin zdobywa złoto. Czemu nie zagrałem wczoraj przed 19 po 2.7? Bo chciałem zobaczyć M.M i jak pokazał po kontuzji śladu nie ma. Wygrywa rundę blokuję innych dla Madsena no niech żyję król bo wrócił król Lublina. Zanim przejdę dalej chcę spojrzeć dlaczego Gorzów tak wysoko wygrał? bo: a M.M zrobił przy kontuzji 4 pkt bo Lampart zrobił 2 punkty bo Hampel z Drabolem razem zrobili 9. bo Hansien zrobił 6 a Woźniak 11 To tak w skrócie. Teraz trzeba na toi spojrzeć po lubelsku - M.M zrobi nie 4 a bliżej mu do 14. Tutaj według mojej analizy musi pokonywać liderów Stali to jest klucz by nie dać wygrywać Martinowi i Bartkowi. wiadomo zadanie koszmarnie trudne, i Mikkel nie musi tak robić w każdym biegu ale w miarę możliwości ich neutralizować. Lampart u siebie pomimo zniżki formy powinien zrobić co najmniej drugie tyle co w Gorzowie. Do tego duet Hampel Drabik jak mam ich już w pakiecie licze na 12-13 pkt. Z naciskiem na Hampela na jego doświadczenie i starty bo u Drabika syndrom taty im więcej biegów tym pary w łapach coraz mniej. Jednak Drabik nie jest tak ważnym ognieniem jak juniorzy M.M Hampel i Kubera. jeśli oni pojadą kapitalnie Drabik może sobie wlewać szampana dożylnie. Teraz punkty Gorzowa. no nie ma szans no nie ma opcji aby Hansen zrobił 6 w Lublinie w takiej stawce na obcym torze. Tu przewiduję słaby punkt i osłabienie formacji u24 wręcz jej obnażenie. I kluczowa dla mnie postać Szymona, który mam ogromną nadzieję nie pojedzie ponad 8-9 pkt. Bo jeśli
trójka liderów Vacek Bartek Szymon będzie niełapana Lublin musi czekać na mistrza jeszcze rok. Jeśli zawali Woźniak to będzie ciekawie i mistrza poznamy koło 14-15 wyścigu. Osobiście twierdze bez liczb bez pisania a bo ten pojechał tak a tamten tak że po prostu Motor jest silniejszy, że ma juniorów ma zdrowego lidera i kapitalnego rezerwowego. ma sój tor pod plandeką ale dalej swój. No i ma kibiców za plecami. Co ma Gorzów? Przy juniorach Motoru Gorzów nie ma juniorów nie ma u24 a ma jednego snajpera na którego barkach stawiane jest wszystko Jak snajperowi bardzo pomogą Szymek i Martin to mają złoto jeśli nie to nie mają czego w Lublinie szukać..
Motor Lublin DMP 2022
Pozdrawiam