Stal Gorzów - Apator Toruń (0-8.5) 2 1.80 (sts/fortuna)
Najpierw zobaczmy na rozpiskę biegów:
1 bieg: Holder, Woźniak,Dudek,Vaculik
2 bieg: Paluch,Lewandowski,Bartkowiak,Zieliński
3 bieg: Lambert, ZZ-Stal (Vaculik?), Przedpełski, Zmarzlik
4 bieg: Bartkowiak, ZZ-Apator (Holder?), Hansen, Lewandowski
5 bieg: Vaculik,Dudek, ZZ-Stal (Woźniak?), ZZ-Apator (Lambert?)
6 bieg: Zmarzlik, Przedpełski,Paluch, Holder
7 bieg: Zieliński,Hansen,Lambert,Woźniak
8 bieg: Dudek,Zmarzlik,ZZ-Apator (Przedpełski?), Bartkowiak
9 bieg: Woźniak,Holder,Hansen,Przedpełski
10 bieg: Lewandowski,Vaculik,Lambert, ZZ-Stal (Hansen?)
11 bieg: ZZ Stal (Zmarzlik?), ZZ-Apator (Dudek?), Woźniak,Holder
12 bieg: Zieliński,Paluch, Przedpełski,Vaculik
13 bieg: Hansen,Lambert,Zmarzlik,Dudek
Trener gospodarzy - zmienił taktykę w porównaniu z pierwszym meczem i z teoretycznie dwóch mocniejszych par przeszedł na nieco defensywniejszą taktykę - z teoretycznie jedną mocniejszą parą, a lider (Zmarzlik) na dwa biegi w środkowej fazie meczu zestawiony jest z juniorem. Stal w tym meczu będzie miał tylko 5 z 15 wyścigów w których razem pojedzie dwóch mocnych seniorów (Zmarzlik/Vaculik/Woźniak). Są to biegi 1,3,5,11 i 15. Jak można zaobserwować siła ataku Stali w tym meczu opierać się będzie na początku spotkania. Jak ktoś gra na
live i jak Stal będzie prowadzić po 5 biegach w okolicach 8 punktów to wtedy można próbować grać handicap na Apator.
Ja zdecydowałem się zagrać w kierunku handicapu na Apator - ze względu na te defensywne ułożeniu składu - nastawione głównie na jazdę na 3:3 (od 6 biegu). Jak wiadomo - Vaculik wraca po kontuzji, dzisiaj do południa padał deszcz i tor będzie inny niż na treninach. Apator ma kim trzymać wynik - robić rezerwy - Dudkiem czy Lambertem. Nie wydaje mi się, aby w tych okolicznościach gospodarze skończyli mecz z "5" z przodu.
Powodzenia!