>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Picks from Football & Basketball

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
NBA regular season: (0-2) -40 PLN

Zakłady &quot;włącznie z dogrywką&quot; start: 0:00 &amp; 01:00 &amp; 03:00

???? #3 Indiana Pacers - New Orleans Pelicans ▶ [2,02] ✅ (95:90)
-------------------------------------------------------
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 18 PLN / PW: 18,36 PLN

Myślę, że będzie to jedno z ciekawszych spotkań tej nocy. Według kursów minimalnym faworytem wydaje się być New Orleans, ja mam jednak troszkę inne zdanie. Pelikany na pewno liczą na powrót do play-offów po raz pierwszy od czasu odejścia Chrisa Paula. Z pewnością jest to bardzo ciekawy team i myślę, że może im się to udać. Wiele zależeć będzie od Anthonego Davisa. W debiutanckim sezonie przezkodziła mu kontuzja. Teraz jest sprawny i gotowy do gry. Na pewno jest to zawodnik, od którego oczekuje się gry na poziomie i uważam, że jest on w stanie ją zagwarntować. Poza tym jest bardzo solidny rozgrywający Holiday, którego udało się zakontraktować New Orleans na dość tanią kwotę i był to z pewnością dobry interes. Ciekawą sprawą będzie też dyspozycja Gordona, który poprzez kontuzję stracił połowę zeszłego sezonu. Pelikany mają nadzieję, że sprawdzi się jako wyjściowa dwójka. Swój wzrost może zrekompensować np. świetnym rzutem z dystansu. W sumie tak patrząc na Pelicans widzi się naprawdę ciekawą drużynę, która ma w planach awans do PO.

O Indianie pisałem już krótko wczoraj przed ich meczem z Orlando Magic, który wygrali różnicą 10 pkt. Nadal podtrzymuję dobre zdanie na ich temat. W tym wspomnianym spotkaniu z Magic poza drugą kwartą, mieli wszystko pod kontrolą. Wygrali dość pewnie, udanie rozpoczynając sezon. Swoje zagrał Paul George, bardzo udane spotkanie zaliczył również Stephenson. Dzisiaj liczę na lepszy występ Hibberta oraz Hilla. Na pewno jest to ekipa, którą stać na wiele.

Dzisiaj zapowiada się wyrównany mecz, w którym mimo wszystko większe szanse daję Indianie. Pelikany u siebie potrafią być groźne ale nie sądzę aby Pacers odpuślili sobie walkę. Dlatego po wyrównanym pojednyku spodziewam się wygranej Indiany. Kurs na pewno zachęcający dlatego też idę dziś w stronę Pacers.

???? #4 Portland Trail Blazers (-4.5) - Phoenix Suns ▶ [1,83] ⛔ (91:104)
-------------------------------------------------------------
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 20 PLN / PW: 16,67 PLN

Suns nie wygląda mi przed tym sezonem najlepiej. Przynajmniej kadrowo. Zamiast Gortata jest aktualnie kontuzjowany Okafor, poza tym dzisiaj nie wystąpi także Markieff Morris czyli gracz z pierwszej piątki. Wydaje się, że Suns ciągnął będzie Dragic ale nie jestem pewny czy sobie poradzi. Przyglądając się tej ekipie można zadać pytanie - kim on ma grać? Jako PG czeka go na pewno bardzo ciężki sezon. Na pozycji centra występował będzie najprawdopodobniej debiutant w NBA - Alex Len, który wygląda mi po prostu na słabego gracza. Ogólnie cała pierwsza piątka wygląda słabo. Poza Dragicem jest jeszcze Bledsoe, do którego osobiście nie jestem zbyt przekonany.

Blazers wyglądją mi na chwilę obecną znacznie lepiej. Na pozycji rozgrywającego najlepszy debiutant zeszłego sezonu - Damian Lillard. Całkiem solidny rzucający obrońca - Matthews. No i chyba najważniejsza postać tej drużyny - LaMarcus Aldridge (który raczej odejdzie niedługo z Portland). Poza tym wresznie solidny center, którym w mojej ocenie jest Robin Lopez. Jak dla mnie jest to całkiem ciekawa układanka.

W mojej ocenie Blazers ogarają nawet i na wyjeździe Suns. Handicap -4.5 na ekipę z Portland wydaje się więc całkiem dobrym rozwiązaniem.

???? #5 Brooklyn Nets (-3) - Cleveland Cavaliers ▶ [1,93] ⛔ (94:98)
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 18 PLN / PW: 16,82 PLN

Nets przed sezonem na pewno mają wielkie oczekiwania. Z pewnością głównym celem jest mistrzostwo. Będzie to piekielnie trudne zadanie ale mimo wszystko nie są bez szans.
Pierwszy sezon jako szkoleniowiec zaliczy Jason Kidd. Ciężko powiedzieć jak sobie poradzi z presją wyniku jaka na nim spoczywa. Na pewno ma zawodników, którzy potrafią wygrywać. Bez wątpienia najważniejszym z nich jest Deron Williams. Na pewno jest to fantastyczny gracz. Poza nim jest również świetny center Brook Lopez, od którego również będzie wiele zależeć. Poza tym Kevin Garnett, który nadal jest w stanie dawać sporo drużynie a także Paul Pierce, którego ogromne doświadczenie bardzo się Nets przyda. Podsumowując skład Nets wygląda naprawdę dobrze i będzie to na pewno groźna ekipa.

Cavaliers są za to młodą drużyną, której widzi się występ w PO. Liderem będzie na pewno Irving, który już jest jedną z największych gwiazd ligi. Statystyki w ubiegłbym sezonie miał świetne a teraz powinno być jeszcze lepiej. Na pozycji środkowego jest bardzo waleczny Brazylijczyk Varejao, który z roku na rok staje się coraz lepszym i wartościowszym graczem. Oprócz nich w pierwszej piatce mamy jeszcze Thompsona, Bennetta oraz Waitersa. Cała drużyna wygląda całkiem nieźle i myślę, że wejście do PO jest w ich zasięgu.

Dzisiaj stawiam jednak na Nets, którzy będą chcieli udanie rozpocząć zmagania. Wyglądają na bardzo silną ekipę i myślę, że są sobie w stanie poradzić z Cavaliers.

Otrzymane punkty reputacji: +1
gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
NBA regular season: (1-4) -59,64 PLN

Zakłady &quot;włącznie z dogrywką&quot; start: 01:00 &amp; 03:30

???? #6 New York Knicks (+8.5) - Chicago Bulls ▶ [1,80] ✅ (81:82)
---------------------------------------------------------
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 17 PLN / PW: 13,60 PLN

Prawdę mówiąc miałem grać w tym meczu zupełnie odwrotnie. Jednak po dłużyszym przemyśleniu doszedłem do wniosku, że lepszą opcją będzie tu pójście w stonę Knicks. Jednym z powodów jest informacja, że do ostatniej chwili nie będzie wiadomo czy w ekipie Byków wystąpi Rose. Jak wiadomo pierwszy mecz w NBA po wyleczeniu kontuzji z Heat nie wyglądał zbyt dobrze. Teraz dodatkowo nabawił się jakiegoś urazu szyi i tak jak pisałem jego występ stoi pod znakiem zapytania. Nawet jeśli będzie mógł grać to nie jestem pewny czy trener Chicago będzie ryzykował i przetrzyma go długo na boisku ponieważ może wyniknąć z tego coś poważniejszego a Rose jest dla Byków bardzo potrzebny i myślę, że jednak dostanie dzisiaj trochę odpoczynku. Poza tym należy pamiętać, że NYK to bardzo solidna ekipa, którą na pewno stać na dobrą grę. Jest genialny Carmelo Anthony, który powinien prowadzić i podrywać do walki całą ekipę. Jest bardzo solidny Felton no i całkiem niezły center Tyson Chandler. Najsłabszym punktem wydaje się tu być Bargnani. Rozegrali już jedno spotkanie z Bucks i wypadli całkiem nieźle. Do przerwy wypracowali sobie dużą przewagę i potem chcieli już jak najmniejszym kosztem dowieść ją do końca. Ostatecznie Bucks nadgonili troszkę wynik ale i tak wygrali dość bezpiecznie 90:83. Akurat oglądałem ten mecz i za występ w nim szczególnie pochwalić mogę Feltona, który zagrał naprawdę nieźle. Poza tym Melo zagrał na bardzo przyzwoitym poziomie. Myślę, że stać go jednak na jeszcze więcej i z takim rywalem jak dzisiaj przy wyrównanym meczu może być tą kluczową postacią, którą przesądzi nawet i o wyniku. Jest to z pewnością świetny gracz i jak odpali to ciężko go będzie Bulls zatrzymać.

Z kolei Byki mają za sobą dość słaby mecz na otwarcie z Heat. Wiadomo, że ciężko się gra na sam początek z taką drużyną. Dodatkowo byli zmotywowani koronacją za zdobycie mistrzostwa w zeszłym sezonie. Ale to nie usprawiedliwia Byków. Zagrali po prostu słabo no i ulegli dość wysoko. Spodziewano się, że będzie to wyrównany mecz i Bulls mogą sprawić nawet niespodziankę. W końcu wraca Rose, będzie to idealna okazja do zwycięstwa nad takim rywalem. Heat jednak szybko wybiło im z głowy te plany.
Dzisiaj też nie zapowiada się na udany (jeśli w ogólę zagra) występ Rose. Myślę, że Bulls będą mieli ciężkie zadanie ponieważ nie grają z byle kim.

NYK jest naprawdę ogarniętą ekipą i przy świetnej grze Melo mogą powalczyć. Na pewno handicap +8,5 w ich stronę jest według mnie dobrym rozwiązaniem ponieważ nie sądzę aby Chicago było w stanie aż tak wysoko ograć Knicks.

???? #7 Golden State Warriors - Los Angeles Clippers (-5.5) ▶ [1,79] ✅ (115:126)
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 15 PLN / PW: 11,90 PLN

Pomimo tej porażki Clippers w derbach z Lakersami nadal utrzymuję o nich dobre zdanie. Jak wiadomo ławka Lakers miała po prostu dzień konia i właśnie GSW pokazało im gdzie ich miejsce. Clippers trafił się poza tym słabszy dzień i doszła do takiej właśnie niespodzianki. Na pewno są po niej troszkę zdenerwowani i jestem pewien, że dzisiaj będą za wszelką cenę chcieli wygrać. GSW jest na pewno poukładaną drużyną, która ławtym rywalem nie będzie ale LAC nie wyglądają wcale gorzej.
Chris Paul nie był najlepiej oceniany po tym meczu z LAL. Zresztą słusznie. Dzisiaj powinien już za to zagrać swoje. Myślę, że taki zawodnik w spotkaniu z rywalem takim jak GSW może okazać się kluczowy. Mam nadzieję, że pokaże dlaczego jest uznawany za najlepszego rozgrywającego w lidze.
Doc Rivers też za ten mecz z Lakers dostał sporo równie słusznych uwag. Taki trener jak on tym bardziej będzie się starał nastawić swoich zawodników do walki i sięgnąć po zwycięstwo zamazując tą plamę z początku.

Podsumowując dzisiaj idę w stronę Clippers, którzy na własnym parkiecie, przed własną publicznością będą chcieli odnieść pierwsze w tym sezonie zwycięstwo i pokazać tym samym, że wpadka z LAL nic nie znaczyła.

Otrzymane punkty reputacji: +18
gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
NBA regular season: (3-4) -34,14 PLN

Zakład &quot;włącznie z dogrywką&quot; start: 00:30

???? #8 Chicago Bulls (-7.5) - Philadelphia 76ers ▶ [1,76] ⛔ (104:107)
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 22 PLN / PW: 16,92 PLN

Dzisiaj zdecydowałem się grać w stronę Chicago. W ich ostatnim meczu z NYK grałem przeciwko nim, dziś jednak widzi mi się dość pewne zwycięstwo Byków. We wspomnianym meczu z Knicks mieli praktycznie cały czas te kilka punktów przewagi. Przed 4 kwartą było to dokładnie 10 pkt, jednak w 4 kwarcie NYK zagrali naprawdę dobrze i wykorzystali nieskuteczność Bulls. Zrobiło się naprawdę nerwowo, przy stanie 80:80 w końcówce NYK miało 2 wolne, wykorzystali jeden z nich. O wyniku i zwycięstwie jednym punktem zdecydował Rose, który delikatnie mówiąc nie zachwycił w całym spotkaniu. Ogólnie to Derrick po świetnym Preseason, ligi udanie nie rozpoczął. Zarówno z Heat jak i NYK nie zagrał na swoim poziomie i myślę, że właśnie dzisiaj może być przełamanie. Poza tym Boozer i Deng z takim rywalem jak dziś też powinni trochę tych punktów zdobyć.

Sixers mają za sobą dwa fantastyczne spotkania z Heat i Wizards, które zresztą wygrali. Nie zapominajmy jednak, że ta drużyna przed sezonem wskazywana była jako najgorsza w NBA i po tych dwóch spotkaniach nie ma co z nich robić &quot;kogoś więcej&quot;. Nadal oceniam ich bardzo nisko i myślę, że takiej fantastycznej dyspozycji nie da się tyle utrzymać i z dobrze broniącymi Bykami nie będą w stanie powalczyć.

Moim zdaniem zobaczymy dzisiaj dość pewne zwycięstwo Bulls, którzy po słabym meczu z Heat i też niezbyt dobrym z NYK będą się chcięli pokazać z dobrej strony. Liczę też, że w końcu dobry mecz na swoim poziomie zagra Rose i poprowadzi Chicago do spokojnej wygranej. Seria Sixers więcej trwać nie będzie, jak dla mnie ta ekipa po tak świetnym początku wróci wkrótce na swoje miejsce. Dlatego proponuję dzisiaj handicap -7.5 w stronę Byków.

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
Premier League:

start: 14:30

⚽ Everton DNB - Tottenham Hotspur ▶ [1,78] ZWROT (0:0)
------------------------------------------------
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 20 PLN / PW: 15,63 PLN

Mała odskocznia od NBA ponieważ na Pinnacle nie ma jeszcze kompletnej oferty na spotkania rozgrywane dzisiejszej nocy to spróbujemy Premier League.
Dzisiaj szykuje się nam bardzo ciekawe spotkanie, Everton na własnym stadionie podejmnie Tottenham. Moim zdaniem słusznym faworytem jest tu właśnie Everton. Jak wiadomo na swoim stadionie zawsze byli bardzo groźni. Poza tym w tym sezonie prezentują się naprawdę dobrze. Oprócz porażki z City na wyjeździe gdzie większych szans nie mieli zanotowali pięć zwycięstw i trzy remisy. Ostatnio u siebie ograli Newcastle i Hull a w zeszłą sobotę na wyjeździe wygrali 2:0 z Aston Villą. Ich gra prezentuje się całkiem dobrze, dzisiaj nie będą znacznie osłabieni kontuzjami. Z tego co wiem to nie zagra Darron Gibson ale nie sądzę aby była to wielka strata.

Tottenham średnio mi się podoba w tym sezonie. W drużynie zaszło trochę zmian i nie funkcjonuje to jeszcze idealnie. Punkty co prawda zdobywają ale styl pozostawia wiele do życzenia. Dodatkowo może też dojść zmęczenie. Mają za sobą ciężki pucharowy mecz z Hull, w którym musieli biegać przez 120 min. W najbliższy czwartek grają także mecz w ramach Ligi Europejskiej. Widać, że teminarz jest bardzo napięty.
Everton za to takich problemów nie ma i może skoncentrować się tylko na lidze.

Podsumowując nie sądzę aby Tottenham był w stanie wywieźć z Goodison Park jakiejś punkty. Everton potrafi grać szczególnie u siebie z mocnymi drużynami. Obecnie są w gazie i myślę, że mają dużą szansę na ogranie Tottenhamu. Jak na razie Everton wygląda mi znacznie lepiej i idę w stronę ich zwycięstwa. Dla zabezpiecznia w razie remisu mamy zwrot.

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
NBA regular season: (3-5) -56,14 PLN

Zakłady &quot;włącznie z dogrywką&quot; start: 00:00 &amp; 00:00

???? #9 Boston Celtics - Detroit Pistons (-8) ▶ [1,76] ✅ (77:87)
-----------------------------------------------------
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 20 PLN / PW: 15,38 PLN

Pistons podejmą dziś we własnej hali Boston Celtics. Gospodarze są jak dla mnie bardzo ciekwą ekipą, która na pewno powalczy o powrót do play-offów po czterech latach nieobecności. Główną postacią ma być oczywiście Josh Smith. Ważną rolę pełnić będzie także wciąż rozwijający się Andre Dummond, który ma na pewno duży potencjał aby stać się jedynym z najlepszych centrów w lidze. Jeśli na swoim poziomie grał będzie dodatkowo Monroe to Pistons mogą być naprawdę groźną ekipą. Pokazali się jak na razie z bardzo dobrej strony. Przy własnej publiczności wygrali dość pewnie z Wizards. Bardzo dobre spotkanie zagrał Monroe no i Smith, pochawlić można też Bynuma. Z Grizzlies też zagrali swoje, przegrali co prawda po dogryce ale spotkanie było bardzo wyrównane i sumie należą im się gratulację za ten występ. Dobrą dyspozycję potrwierdził w nim Bynum, swoje rzucił też Stuckey. Zawiódł za to Smith, fatalna skuteczność, która kosztowała Detroit porażkę.

Celtowie są za to w zupełnie innej sytuacji. PO raczej im nie grozi i będzie to dla nich taki przejściowy sezon. Trzeba będzie zdecydować co dalej, mówi się o wymianie Rondo, który w Bostonie nie jest obecnie zbytnio potrzebny. Mimo wszystko jego kontuzja to poważne osłabienie ponieważ z drużyny, którą Boston dysponuje w tym sezonie wydawał się on tą najważniejszą postacią, która miała to wszystko pociągnąć.
Prawdę mówiąc jak się tak patrzy na skład Celtów to nie można odeczkiwać od tej ekipy wyników. Ważniejsze powinno być raczej ogrywanie młodych talentów. Jest przecież wyróżniający się w lidze letniej i preseason Kelly Olynyk. Moim zdaniem powinien dostać szansę gry. Chociaż jak na razie Boston wychodzi z Bassem w pierwszej piątce, który spisuje się przyzwoicie. Kolejnym ciekawym zawodnikiem jest Sullinger, który też ma z pewnością duży potencjał lecz przeszkadzają mu ciągle kłopoty z plecami. Jeśli jednak będzie zdrowy to uważam, że powinien dostawać jak najwięcej minut na pozycji startera.
Najlepszym zdrowym zawodnikiem wydaje się Green. Myślę, że będzie w stanie grać na dobrym poziomie i być pierwszą opcją w ataku Celtów przynajmniej do powrotu Rondo.
Boston zagrał całkiem niezły mecz z Raptors gdzie w 3 kwarcie odrobili sporą stratę i przed 4 kwartą mieliśmy remis. Przegrali jednak 93:87.
Wydawało się, że u siebie z Bucks mają dużą szansę na zwycięstwo. Pierwsza połowa była w ich wykonaniu bardzo dobra. Po przerwie gra była bardzo wyrównana. Jednak fatalna 4 kwarta przegrana 34:15 zdecydowała o porażce. Nie byli w stanie utrzymać skutecznej gry i tak to się niestety skończyło.

Dzisiaj Boston będzie miał równie trudne zadanie. Zmierzą się na wyjeździe z dobrze prezentującą się dotychczas drużyną Pistons. Moim zdaniem nie mają tutaj większych szans. Myślę, że Detroit sięgnie tutaj po pewne zwycięstwo i handicap -8 w ich stronę wydaje się być jak najbardziej dobrą opcją.

???? #10 Brooklyn Nets (-4.5) - Orlando Magic ▶ [1,79] ⛔ (86:107)
-----------------------------------------------------
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 20 PLN / PW: 15,87 PLN

Nets po porażce na początek z Cavaliers, wygrali w bardzo &quot;prestiżowym&quot; spotkaniu z Heat jedym punktem. Na pewno dla takiej ekipy było to ważne zwycięstwo. Nie ma co ukrywać, że chcą namieszać w walce o pierścienie i pokonanie takiej ekipy jak Miami już na samym początku może ich tylko zmotywować do dalszej walki.

Orlando z kolei tak jak już pisałem przed ich pierwszym meczem w lidze z Indianą - są młodą, utalentowaną drużyną. Ładnie walczyli z Wolves ulegając im ostatecznie w dogryce no i zagrali świetny mecz u siebie z Pelikanami, który wygrali aż 110:90. Świetnie prezentuje się Afflalo. Pod koszem mają też Vucevica. Do tego swoje dokładają Harkless i debiutant Oladipo. Ogółem wygląda to całkiem fajnie. Młody i waleczny team.

Dzisiaj jednak mimo wszystko Nets prezentują tutaj znacznie lepiej i nie sądzę aby Magic byli to w stanie powalczyć. Skłaniam się tutaj w stronę ekipy z Brooklyn. Myślę, że po tym zwycięstwie nad Heat (wiadomo, że nie można wyciągać zbyt dużych wniosków bo Miami na początku nie gra jeszcze na swoim poziomie) pójdą za ciosem. Ekipa wygląda naprawdę dobrze i moim zdaniem młodzież z Orlando nie da rady wyrwać im zwycięstwa.

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Skopiowałeś styl prowadzenia tematu od Lutka ?
ed:// OK - nie zauważyłem, że o tym pisałeś - w sumie to do usunięcia.

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
Tak, napisałem już o tym przy pierwszym poście z nowym wzorem.

Postaram się aby wszystko wyglądało jak najlepiej dlatego pomyślałem, że najlepszy będzie wzór w jakim typy przedstawia też świetny znawca ale NHL - Lutek. Mam nadzieję, że nie będzie miał nic przeciwko ;)

Otrzymane punkty reputacji: +11
gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
NBA regular season: (4-6) -60,76 PLN

Zakład &quot;włącznie z dogrywką&quot; start: 01:00

???? #11 Golden State Warriors (-6.5) - Philadelphia 76ers ▶ [1,87] ✅ (110:90)
-------------------------------------------------------------------
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 35 PLN / PW: 30,43 PLN

Od razu po zakończeniu meczu Sixers z Bulls chodził mi po głowie typ na GSW. Jak wiadomo Sixers wygrali z Bykami. Przegrywali wysoko po pierwszej połowie ale w drugiej dokonali niesamowitego pościgu zakończonego sukcesem. Na chwilę obecną drużyna, która miała bić rekordy w ilości przegranych spotkań ma bilans 3-0. Myślę, że dzisiaj właśnie się to skończy. Zmierzą się bowiem z bardzo poukładaną i mocną ekipą jaką są niewątpliwie Warriors.
Po sukcesie z poprzedniego sezonu zespół został jeszcze dodatkowo wzmocniony i myślę, że stać ich będzie na jego powtórzenie. GSW dysponują naprawdę mocną pierwszą piątką. Jest fenomenalny Stephen Curry, który jeśli tylko będzie zdrowy powinien bez problemu zagrać w meczu gwiazd. Świetny rzut, bardzo dobry przegląd pola a także pewność siebie to tylko niektóre z jego zalet. Daje naprawdę bardzo dużo drużynie i wywiera pozytywną atmosferę w klubie. Kibicie także bardzo go lubią. Na pozycji centra jest Bogut, który wyleczył wreszcie nogi i sam zapowiada, że oprócz dobrej postawy w obronie chce pokazać się też w ofensywie. Jeśli zdrowie mu dopisze to będzie to jak dla mnie ważna postać.
Do tego David Lee, który ma za sobą bardzo udany sezon, w którym przeszkodziła mu nieco kontuzja biodra. Właśnie dlatego w PO sobie długo nie pograł. Mam nadzieję, że teraz kontuzje go ominą i będzie grał swoje.
Bardzo przydatny okazać się też może Andre Iguodala, który powinien szybko odnaleźć się w GSW ponieważ jest chyba jednym z najmniej samolubnych graczy w lidze a Warriors bardzo lubią dzielić się piłką.
No i oczywiście Klay Thompson, który w tym sezonie gra jak na razie znakomicie. Z Lakers rzucił aż 38 pkt, w ostatnim spotkaniu z Kings 27.
Jak widać pierwsza piątka jest na dobrym poziomie dlatego myślę, że Warriors powalczą w tym sezonie o finał Zachodu. W spotkaniach, które już zdąrzyli rozegrać ograli wysoko Lakers, przegrali po walce z Clippers gdzie oprócz 1 kwarty mecz był bardzo wyrównany i ostatnio dość pewnie uporali się z Kings we własnej hali. Moim zdaniem dzisiaj dołożą kolejne zwycięstwo.

Sixers jak na razie prezentują się wręcz fantastycznie. Wygrali wszystkie trzy spotkania z silnymi rywalami. Myślę, że dzisiaj się to jednak skończy. Nie jestem sobie w stanie wyobrazić żeby taka ekipa wygrała czwarty z rzędu mecz w dodatku z silnymi Warriors. Moim zdaniem nie utrzymają takiej dyspozycji jak w poprzednich spotkaniach i GSW wysoko wygra ten mecz. Stawiam zdecydowanie na Warriors.

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
NBA regular season: (5-6) -30,33 PLN
Zakłady &quot;włącznie z dogrywką&quot; start: 01:30 &amp; 03:00
???? #12 San Antonio Spurs (-3.5) - Denver Nuggets ▶ [1,84] ✅ (102:94)
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 20 PLN / PW: 16,95 PLN
Moim zdaniem kursy na Spurs się naprawdę bardzo zachęcające. Zmierzą się dzisiaj z ekipą, która prezentuje się na razie bardzo przeciętnie i widać u nich spore braki. Mowa oczywiście o Nuggets. Cel na ten sezon dla nich to na pewno awans do PO. Raczej nic więcej nie są w stanie osiągnąć, ale nawet ten sam awans nie musi przyjść łatwo. Jak na razie mają za sobą całkiem dobry mecz z Kings oraz dość wysoką porażkę u siebie z Trailblazers. Oglądałem to drugie spotkanie i Nuggets zagrali po prostu fatalnie. Jak najwięcej starał się zrobić Lawson, dobry mecz rozegrał też Robinson ale jako team nie funkcjonuje to wszystko najlepiej. Widać, że potrzeba im jeszcze trochę czasu aby &quot;wejść&quot; w ten sezon. Bo na chwilę obecną nie prezentuje się to dobrze a dzisiaj przyjdzie się się zmierzyć z silną ekipą jaką niewątpliwie jest drużyna z San Antonio.
O nich właściwie nie ma co tu dużo pisać. Drużyna gotowa do walki o sukcesy. Jest świetny trener, są gwiazdy jest też dobra ławka. Kibice bardzo by chcięli aby wreszcie udało się wywalczyć upragnione mistrzostwo tym bardziej, że to może być ostatni sezon, w którym mogą o nie powalczyć.
Oczywiście przy wysokim prowadzeniu odpoczynek dostaną gracze z pierwszej piątki ale mimo sądzę, że Spurs zdołają sobie wypracować naprawdę sporą przewagę, której nawet rezerwowi nie powinni stracić.
Dzisiaj zdecydowanie skłaniam się w stronę San Antonio. Nuggets na początku nie wyglądają najlepiej i z pewnością dzisiaj się to nie zmieni. Moim zdaniem oni potrzebują jeszcze czasu. W starciu z tak silnym rywalem jak Spurs nie powinni mieć wiele do powiedzenia. Moim zdaniem San Antonio wygra bez większych kłopotów ten mecz.

???? #13 Indiana Pacers - Detroit Pistons ▶ [1,91] ✅ (99:91)
--------------------------------------------------
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 16 PLN / PW: 14,68 PLN
O Pistons pisałem już dłużej przed ich spotkaniem z Bostonem. Mecz ten wygrali, pokryli handicap lecz ich gra nie zachwycała. Jak na razie ich wyniki są dobre ale zdarzają się momenty bardzo słabej dyspozycji i lepszy zespół na pewno to wykorzysta.
Dzisiaj przyjeżdża Indiana - bardzo silna ekipa, która od początku pokazuje już swoje i pewnie skompletowała 3 zwycięstwa. Póki co grają na dobrym poziomie.
Myślę, że dzisiaj dołożą do swojego dorobku czwartą wygraną. Moim zdaniem Pistons ciężko się będzie grało z takim rywalem i George z kolegami spokojnie wygrają ten mecz.

Otrzymane punkty reputacji: +10
gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
Volleyball European Champions League:

start: 17:00

:siata: Tomis Constanta - Jastrzębski Węgiel (-1.5) ▶ [1,89] ✅ (1:3)
----------------------------------------------------------
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 18 PLN / PW: 16,07 PLN

Ostatnio bardzo często oglądam mecze siatkówki ponieważ na Polsacie Sport bardzo dużo tego leci. W sumie to nawet lubię ten sport i od czasu do czasu będę podawał też typy z siatkarskich parkietów. Zaczynamy od spotkania w ramach siatkarskiej Ligi Mistrzów, w której grają oczywiście nasze drużyny. Wczoraj na własne życzenie przegrała Zaksa, dzisiaj mam nadzieję porażkę drużyny z Kędzierzyna pomści Jastrzębski Węgiel. Zmierzą się z rumuńskim Tomisem. Myślę, że jest to znacznie gorsza drużyna od Jastrzębian przynajmniej kadrowo. Podobnie jak my ma na koncie jedno zwycięstwo i jedną porażkę. Sam trener polskiej drużyny mówi, że w tym meczu decydować się będą losy awansu do play off. Na pewno wyjdą bardzo zmotywowani i przy swojej grze powinni rumuński zespół ograć. Jak na razie Jastrzębski w PlusLidze w spotkaniach z mocnymi rywalmi radził sobie świetnie. U siebie wygrana z Resovią i ostatnio na wyjeździe z Zaksą. Łasko robi swoje, cała ekipa gra naprawdę nieźle. Dlatego też widzę dzisiaj zdecydowaną wygraną ekipy z Jastrzębia. Tomis jest jak dla mnie w stanie wywalczyć co najwyżej seta.

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
NBA regular season: (7-6) +1,30 PLN

???? #14 Washington Wizards (-3.5) - Philadelphia 76ers ▶ [2,10] ✅ (116:102)
------------------------------------------------------------------
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 19 PLN / PW: 20,90 PLN

Jak dla mnie idealny moment na przełamanie dla Wizards. Ekipa, która miała walczyć o awans do PO przegrała wszystkie swoje dotychczasowe spotkania. Dzisiaj będzie okazja na rewanż za jedną z tych porażek. Mowa tutaj o ich spotkaniu z Sixers. Do przerwy mieli 10 pkt przewagi a potem Phila rozpoczęła swój pościg. Team z Washingtonu grał wyjątkowo nieporadnie i przed 4 kwartą był remis. W niej Sixers zagrali jeszcze lepiej w efekcie czego udało im się wygrać ten mecz. Wizards mogą mieć pretensje wyłącznie do siebie.
Czarodzieje dotychczas nie pokazali jeszcze swojej gry. Dzisiaj po trzech porażkach z rzędu na samym początku z pewnością będą się chcieli przełamać. Przeciwnicy do tego jak najbardziej odpowiedni. Warriors zakończyli z przytupem serię Sixers. Taka drużyna po prostu nie może grać ciągle na takim poziomie jak na początku. Jak dla mnie po tym świetnym starcie wrócą powoli na swoje miejsce. Zmierzą się z na pewno silniejszą ekipą, która będzie bardzo zmotywana do zrewanżowania się za poprzedni mecz i odniesienia pierwszego w tym sezonie zwycięstwa. Dlatego też widzę tutaj dość spokojną wygraną teamu z Washingtonu prowadzonego przez duet Wall - Beal, który też ma tutaj coś do pokazania. Swoje pod koszem powinien dołożyć też Marcin Gortat.

Tak więc myślę, że Wizards przełamią się dzisiaj i ograją Sixers, którzy zostali zgaszeni przez GSW i powoli zaczną wracać na swoje miejsce. Dlatego też stawiam na drużynę z Washingtonu.

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
NBA regular season: (8-6) +22,20 PLN

???? #15 Los Angeles Clippers - Miami Heat (-5.5) ▶ [1,88] ⛔ (97:102)
-----------------------------------------------------------
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 19 PLN / PW: 16,81 PLN

Zapowiada się na świetne widowisko. Ja tutaj widzę jednak dośc pewną wygraną gospodarzy. Miami we własnej hali z takim rywalem będzie chciało pokazać swoje. Na pewno obie drużyny dysponują świetnymi zawodnikami. Właściwie nie ma potrzeby ich przedstawiać.
Heat początek sezonu mają mają średni a mogło być zdecydowanie lepiej. Tak naprawdę mogło być równie dobrze 5-0 a jest 3-2. Bardzo głupia porażka z Sixers oraz z Nets o ten jeden punkcik. Należy pamiętać, że obie przegrane zanotowali na wyjeździe. W spotkaniu na szczycie z Bulls na samym początku zagrali swoje i pewnie wygrali. Wizards też nie dali na własnym parkiecie większych szans. Jak widać w spotkaniach rozgrywanych u siebie grają na całkiem dobrym poziomie. Ostatnio na wyjeździe pokonali też Raptors.

Clippers po tej wtopie z Lakersami na początku mają za sobą dwa bardzo dobre mecze. Dwa rozgrywane na własnym parkicie. Mowa tutaj o spotkaniach z Warriors i Rockets. Ostatnio jednak zaliczyli wtopę na wyjeździe z Magic, którzy jak na razie zadziwiają świetną postawą. Na pewno Clippersi znacznie lepiej czują się na własnej hali przy dopingu swoich kibiców. Pokazali, że potrafią w takich warunkach wygrywać z silnymi rywalami. Dzisiaj jednak jadą do Miami na spotkanie z aktualnymi mistrzami NBA. Na pewno będzie to prestiżowy mecz i Heat sobie tutaj nie odpuszczą. Moim zdaniem skutecznie wykorzystają słabości Clipps w obronie. Mówię tutaj np. o Griffinie, który LeBronowi większych problemów raczej nie sprawi.

Ja tutaj widzę pewną wygraną Heat, którzy we własnej hali w takim meczu pokażą swoje i moim zdaniem odniosą czwarte zwycięstwo w tym sezonie.

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
PlusLiga:

start: 18:00

:siata: Transfer Bydgoszcz - Zaksa Kędzierzyn Koźle ▶ [1,20] ✅ (2:3)
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 50 PLN / PW: 10,12 PLN

Rozpoczyna się kolejna kolejka siatkarskiej PlusLigi. Tutaj mimo wszystko wyraźnym faworytem wydaje mi się być Zaksa i dlatego pomimo niskiego kursu zdecydowałem się na nich postawić. Ekipa z Kędzierzyna niezbyt dobrze zaprezentowała się ostatnio w LM ale co dobrego można powiedzieć o gospodarzach? Właściwie nic, grają po prostu fatalnie. We własnej hali ograli ich nawet Czarni Radom. Zaksa jest na pewno o klasę lepszą drużynę posiadającą naprawdę mocny skład. Po tej porażce z Jastrzębskim u siebie i Roeselare w LM dzisiaj będą chcieli pokazać się z jak najlepszej strony. Zastanawiałem się też nad handicapem -2,5 seta ponieważ kurs jest naprawdę spory ale ostatecznie odpuściłem. Chociaż i tak widzę tutaj zdecydowaną wygraną klubu z Kędzierzyna.

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
NBA regular season: (8-7) +3,20 PLN

Zakłady &quot;włącznie z dogrywką&quot; start: 01:00 &amp; 01:00 &amp; 01:00 &amp; 01:30

???? #16 Brooklyn Nets (-3) - Washington Wizards ▶ [2,14] ⛔ (108:112)
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 19 PLN / PW: 21,66 PLN

Kolejny raz stawiam na Nets mimo, że się wcześniej na nich zawiodłem. Dzisiaj liczę, że zagrają w końcu mecz na swoim poziomie. Nie ma co ukrywać, że dla takiej ekipy początek sezonu zbyt udany nie był. Po 4 mecze mają dwa zwycięstwa i dwie porażki. Słaby mecz z Magic, którzy prezentują się póki co rewelacyjnie. Ostatnio dość pewnie u siebie ograli Jazz. Dzisiaj zmierzą się z Wizards, którzy przełamali ostatnio serię porażek. Należy jednak pamiętać, że rywalem w tym meczu było Sixers. Czarodzieje zagrali po prostu swoje i wystarczyło to do spokojnego pokonania takiej drużyny. Ale dzisiaj zadanie będzie dużo trudniejsze. Nets jest na pewno ekipą ze znacznie większym potencjałem i silniejszą pierwszą piątką. Jak dla mnie dzisiaj wreszcie pokażą swoje i pokonują team z Washingtonu. Niczego im do tego nie brakuje.

???? #17 New York Knicks (-4) - Charlotte Bobcats ▶ [2,12] ✅ (101:91)
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 19 PLN / PW: 21,28 PLN

Idę tutaj w stronę Knicks, którzy będą dzisiaj chcieli się zrewanżować za ostatnią porażkę właśnie z Bobcats. Bilans NYK nie prezentuje się póki co najlepiej. Na 4 mecze jedno zwycięstwo i trzy porażki. Gdyby tak dokładniej przyjerzeć się tym meczom to z Bulls porażka tak naprawdę bardzo pechowa. Ładnie odrobili przewagę i gdyby wykorzystali te dwa wolne to pewnie mielibyśmy dogrywkę. Stało się jednak inaczej. Później porażka z silnym zespołem Wolves gdzie zadecydowała wręcz fatalna w ich wykonaniu pierwsza kwarta. No i ostatnio przegrali z dzisiejszym rywalem czyli Bobcats. Prawdę mówiąc gdyby zachowali trochę więcej koncentracji w 2 kwarcie to pewnie była by bardzo zaciekła walka o to zwycięstwo a tak pozwolili Charlotte uzyskać nieprzyjemną przewagę i skończyło się jak skończyło. Dzisiaj na pewno będą się starali za wszelką cenę zrewanżować i myślę, że może im się to udać. Bobcats mimo tego, że wyniki mają póki co bardzo dobre nie są tak regularną drużyną i ciężko im będzie powtórzyć taki dobry mecz. Jeśli na swoim poziomie zagra Melo i pociągnie tym wszystkim to mi się widzi tutaj wygrana NYK. Moim zdaniem nie są gorsi i będą chcieli to udowodnić.

???? #18 Cleveland Cavaliers (-4.5) - Philadelphia 76ers ▶ [2,12] ⛔ (79:94)
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 19 PLN / PW: 21,28 PLN

Kolejny raz przeciwko Sixers ponieważ Cavs są jak dla mnie dużo lepszą ekipą, która nie da tutaj większych szans gospodarzom. Phila już chyba ochłonęła po tym super stacie. U siebie przegrali już zdecydowanie z GSW i Wizards. Dzisiaj przyjeżdża Cavaliers i myślę, że czeka ich to samo.
Cavaliers jak na razie dwie wygrane we własnej hali z silnymi rywalami (Nets i Timberwolves) oraz 3 porażki na wyjazdach. Na pewno będą chcieli coś z tym zrobić i myślę, że to jest bardzo dobry moment do przełamania takiej złej passy. Philadelphia pokazała już, że po tym świetnym początku wszystko wraca do normy. Cavaliers są moim zdaniem zdecydowanie lepsi i powinni ten mecz spokojnie wygrać. Irving tutaj bez litości wykorzysta słabości Sixers w obronie i myślę, że on sam jest w stanie zdobyć pokaźną ilość punktów. Jeśli Cavs pokażą swoją grę to nie powinni mieć większych problemów ze zwycięstwem.

???? #19 Oklahoma City Thunder (-4) - Detroit Pistons ▶ [2,09] ✅ (119:110)
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 19 PLN / PW: 20,71 PLN

Właściwie to o Pistons już pisałem wcześniej i dużo się nie zmieniło. Dzisiaj zagrają z Thunder. Już przed meczem z Indianą pisałem, że mogą mieć problemy z silnymi rywalami. Pacers wygrali to spotkanie różnicą ośmiu punktów. Myślę, że podobny scenariusz może być też dzisiaj. Thunder po niezbyt pewnej wygranej z Jazz i wtopie z Wolves się otrząsnęli i zaliczyli dwie wygranej we własnej hali. Z Suns i Dallas. Jak dla mnie dzsiaj dołożą kolejne zwycięstwo. Pistons nie będzie raczej w stanie powalczyć z taką ekipą. Durant i Westbrook w takim meczu powinni zrobić swoje.

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
PlusLiga: (1-0) +10,12 PLN

start: 14:45

:siata: PGE Skra Bełchatów - Asseco Resovia Rzeszów ▶ [1,75] ✅ (3:2)
------------------------------------------------------------
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 20 PLN / PW: 15,04 PLN

Bez wątpienia hit tej kolejki. Skra na własnej hali zagra z Resovią. Moim zdaniem słuszynym faworytem tego spotkania są gospodarze. Skra poza ostatnim spotkaniem z Czarnymi Radom prezentuje się naprawdę dobrze. Z drugiej strony ekipa z Rzeszowa, której pochawlić za ostatnie wystpy na pewno nie można. Najpierw porażka z Jastrzębskim a potem kompromitacja u siebie z Budvanska Rivijera w ramach rozgrywek LM. Mało tego w ostatnim meczu z tak słabą ekipą jak Ceske Budejovice stracili seta. Generalnie mówiąc najlepiej się to nie prezentuje. Należy także pamiętać, że Resovii zawsze bardzo ciężko grało się w Bełchatowie. Moim zdaniem dzisiaj też Skra postawi twarde warunki i wygra to spotkanie. Rzeszowianie nie grają swojej siatkówki i potrzebują czasu aby dopracować niektóre elementy. Team z Bełchatowa wygląda za to na całkiem fajną, zgraną ekipę, która przy dopingu własnych kibiców w takim meczu powinna być górą.

Otrzymane punkty reputacji: +2
gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
NBA regular season: (10-9) +7,19 PLN

Zakład &quot;włącznie z dogrywką&quot; start: 01:30

???? #20 Indiana Pacers - Brooklyn Nets (-2) ▶ [2,12] ⛔ (96:91)
------------------------------------------------------
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 15 PLN / PW: 16,80 PLN

Póki co 3 razy stawiałem już na Nets i zawsze zawodzili. Myślę, że dzisiaj nastąpi wreszcie przełamanie. We własnej hali zmierzą się z niepokonaną dotąd Indianą. Bilans 6-0 robi wrażenie. Wszystko idzie u nich zgodnie z planem, grają swoje i efekty tego widać. Dzisiaj jednak spotkają się z ekipą, która tą passę może przerwać. Mowa tutaj o Nets, którzy na pewno mają olbrzymi potencjał ale potrzeba im chyba troszkę czasu aby to wszystko zaczęło odpowiednio funkcjonować. Jak na razie problemy mają na wyjazdach. Wszystkie trzy porażki zanotowali właśnie na parkietach rywali. Oglądałem ich wczorajszy mecz z Wizards i tak naprawdę przegrali go z własnej winy. Czrodzieje przentowali się naprawdę solidnie i odrobili dość spokojną przewagę Nets na parę minut przed końcem spotkania. Bardzo słaby dzień mieli dodatkowo Garnett oraz Pierce i wyszło jak wyszło.
Należy jednak pamiętać, że u siebie na pewno będą znacznie groźniejsi. Dzisiaj czeka ich na pewno prestiżowy mecz z nopokonanym jeszcze przeciwnikiem. Mobilizacja aby przed własną publicznością przerwać passę takiej drużynie będzie z pewnością spora. Moim zdaniem Nets u siebie zagrają podobnie jak z Miami dobry mecz i dzisiaj stawiam na ich wygraną. Kursy są z pewnością bardzo zachęcające.

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
NBA regular season: (10-10) -7,81 PLN

Zakład &quot;włącznie z dogrywką&quot; start: 03:30

???? #21 Minnesota Timberwolves (-4.5) - Los Angeles Lakers ▶ [2,05] ✅ (113:90)
------------------------------------------------------------------------
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 20 PLN / PW: 21 PLN

Kurs na Wolves spowodowany na pewno jest na pewno wygraną LAL z Rockets. Jednak dzisiaj niezawodnej taktyki Hack-a-Howard już nie zastosują. Grają z silnym przeciwnikiem, który moim zdaniem jest od nich o półkę wyżej i nie widzę innej opcji jak pewna wygrana Wolves.
Bilans Lakers prezentuje się co prawda nie najgorzej, jest to spowodowane głównie świetną postawą strzelców zza łuku co ich w zasadzie ratuje. Gasol póki co nie gra na miarę swoich możliwości.
Jeśli chodzi o Wolves to oczwyiście genialny Love, który jest po prostu niesamowity. Drugi Kevin w zespole - Martin też gra na naprawdę dobrym poziomie. Do tego posyłający świetny podania Rubio. Pierwsza piatka wygląda jak należy i jak tam porównujemy sobie oba składy to ciężko powstrzymać się tutaj przed zagraniem na Wilki.

Moim zdaniem jeśli Wolves zagrają na swoim poziomie to Lakersi nie będą mieli czego szukać. Dlatego też stawiam bez wahania na Wilki.

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
NHL regular season:
Zakład &quot;włącznie z dogrywką i rzutami karnymi&quot; start: 19:00
:hokej: Tampa Bay Lightning - Boston Bruins ▶ [1,61] ✅ (0:3)
--------------------------------------------------
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 25 PLN / PW: 15,34 PLN
Dzisiaj jedno ze spotkań najlepszej hokejowej ligi świata rozegrane zostanie o dość nietypowej porze. Będzie to godzina 19 polskiego czasu. Ostatnio bardzo wciągnąłem się w oglądanie NHL i dlatego od czasu do czasu będę podawał jakieś typy. W dzisiejszym spotkaniu widzi mi się pewne zwycięstwo gospodarzy. Lightning ma za sobą świetną passę 4 zwycięstw z rzędu, która może dziś zostać przerwana. Wczoraj rozegrali ciężki mecz z Red Wings, w którym na pewno faworytami nie byli lecz postawili twarde warunki i naprawdę niewiele zabrakło im do zwycięstwa w regulaminowym czasie. Jednak Zetterberg strzelił swoją drugą bramką i mieliśmy dogrywkę. W niej o wygranej Tampy zadecydował Purcell.
Dzisiaj czeka ich jednak jeszcze trudniejsze wyzwanie. Zawsze z Bostonem na wyjeździe grało im się bardzo ciężko, widać, że ewidentnie nie lubią tam grać.
Bruins za to na własnym lodowisku są bardzo mocni. To właśnie im udało się postrzymać rozpędzonych Ducks, którzy są aktualnie w fanastycznej dyspozcji. Ostatnio u siebie zdarzyła im się jednak ostatnio porażka z Dallas po karnych i z pewnością dzisiaj będą chcięli zmazać tą plamę.
Na pewno niczego im nie brakuje aby pokonać dzisiaj Błyskawice. Uważam, że Bruins na swoim lodowisku zagrają swoje i wygrają.

Otrzymane punkty reputacji: +1
gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
NBA regular season: (11-10) +13,19 PLN
Zakład &quot;włącznie z dogrywką&quot; start: 04:30
???? #22 Detroit Pistons - Golden State Warriors (-9) ▶ [2,02] ✅ (95:113)
---------------------------------------------------------------
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 16 PLN / PW: 16,32 PLN
Ja widzę tutaj pewną wygraną Warriors. Zagrają dzisiaj we własnej hali z Pistons, ktorzy na wyjazdach nie są moim zdaniem żadną wyróżniającą się ekipą. GSW rozbili już u siebie Lakers i wygrali dość pewnie z Kings. Tak jak już kiedyś o nich pisałem - jest to bardzo ciekawy team, który stać na powtrzórzenie zeszłorocznego sukcesu. Ostatnio zaliczyli dwie wyjazdowe porażki i moim zdaniem na własnym parkiecie będą chcieli sobie to odbić. Dysponują pierwszą piatką na naprawdę solidnym poziomie i jeśli zagrają swoje to nie widzę tutaj innej opcji jak pokaźna wygrana Warriors.

NHL regular season: (1-0) +15,34 PLN
Zakład &quot;włącznie z dogrywką i rzutami karnymi&quot; start: 01:30
:hokej: Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens ▶ [1,55] ⛔ (2:1 SO)
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 20 PLN / PW: 11,11 PLN
Montreal Canadiens podejmie dzisiaj na własnym lodowisku Błyskawice, które są na pewno mocno osłabione po wczorajszym spotkaniu z Bostonem. Mowa tutaj oczywiście o kontuzji jakiej nabawił się Steve Stamkos. Był on siłą napędową tej drużyny. Sercem i mózgiem, jego brak będzie na pewno widoczny. Wczoraj mecz z Bruins przegrali 3:0, tym samym skończyła się ich świetna passa. Myślę, że bez Stamkosa z takim rywalem jak Canadiens w dodatku na wyjeździe będzie im bardzo cieżko o niespodziankę. Skłaniam się więc w stronę wygranej Montrealu. Jest to team, który na swoim lodowisku gra całkiem nieźle. W ostatnich spotkaniach rozgrywanych przed własną publicznością stawili bardzo ciężkie warunki mimo wszystko faworyzownej ekipie popularnych Nutek przegyrwając ostatecznie po karnych. Ostatnio pokonali też 4:2 New York Islanders. Bardzo spodobała mi się ich stanowcza defensywa, która na pewno potrafi wiele wybronić. W ataku także nie jest najgorzej.
Moim zdaniem Canadiens u siebie z osłabionym rywalem powinni sobie poradzić. Brak takiego zawodnika jak Stamkos na pewno będzie bardzo widoczny i moim zdaniem Błyskawice nie będą w stanie tutaj powalczyć.

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
A1 Włochy:

start: 20:30

:siata: Sir Safety Perugia - Copra Elior Piacenza ▶ [1,51] ✅ (1:3)
-------------------------------------------------------
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 25 PLN / PW: 12,82 PLN

Dość nietypowo rozpocznamy kolejną kolejkę ligi włoskiej. Moim zdaniem kurs na Piacenze naprawdę fajny i warty skorzystania. Perugia mimo wyników nie zachywa. Wygrane z Cuneo, Veroną i Modeną po tb. No i gładka porażka z Maceratą.
Piacenza w zasadzie też nie zachywa ale mimo wszystko moim zdaniem to jest zupełnie inny poziom. W lidze jedna porażka. W LM też mała wtopa z Tours na wyjeździe. Ostatnio dwa spokojne zwycięstwa u siebie po 3:0. Grę głównie ciągnie De Cecco i jak na razie to świetnie mu to wychodzi.

Moim zdaniem Piacenza jest tutaj po prostu lepszą drużyną i nie sądzę aby Perugia nawet i we własnej hali była w stanie tutaj powalczyć. Jak dla mnie skończy się na pewnej wygranej gości a kurs jest naprawdę przyjemny do gry.

Do góry Bottom