Dzisiaj w nocy rusza najlepsza koszykarska liga świata. W tym temacie postaram się codziennie podawać typy na spotkania NBA wraz z analizami. Zobaczymy jak to będzie wyglądać. Koszykówką intersuję się mniej więcej rok czasu (wcześniej oglądałem tylko te najpopularniejsze spotkania) ale po prostu ją uwielbiam i z każdym kolejnym meczem moja wiedza zwiększa się. Na pewno muszę się jeszcze dużo nauczyć, bardzo cenię wiedzę takich typerów jak seweryn, Harvey, DawidBarca, Jacques, lukascash czy też Hardison
Można nawet powiedzieć, że to są tacy moi mentorzy ???? Bukmacherkę zajmuję się praktycznie od kwietnia/maja więc będzie to mój pierwszy sezon NBA, który będę typował.
Postaram się aby wszystko wyglądało jak najlepiej dlatego pomyślałem, że najlepszy będzie wzór w jakim typy przedstawia też świetny znawca ale
NHL - Lutek. Mam nadzieję, że nie będzie miał nic przeciwko
Wracam do stawkowania w złotych. Jednostki jednak nie za bardzo mi podchodzą. Od razu mówię, że gram za małe sumy. Najczęściej stosowaną stawką będzie ~30 zł. Chcociaż na początku sezonu będę raczej uważał z tymi stawkami. Wszystkie zakłady będę grał w Pinnacle. Myślę, że jest to najlepszy bukmacher i ma całkiem dobrą ofertę na NBA. To tyle, sobie i wam życzę powodzenia! Oby ten debiutancki sezon był jak nalepszy!
NBA regular season:
Zakłady
"włącznie z dogrywką" start:
0:00 & 03:30
????
#1 Los Angeles Clippers (-8.5) - Los Angeles Lakers
[1,87] (103:116)
------------------------------------------------------------------
Bukmacher: Pinnacle / Stawka:
25 PLN / PW:
21,74 PLN
Już w pierwszym dniu rozgrywek dostajemy derby Los Angeles. Myślę, że ciężko tutaj szukać innego rozwiązania niż postawienie na Clippers. Na chwilę obecną te drużyny znajdują się na zupełnie innych frontach. Clippers mają wreszcie klasowego trenera, którego przyjście było chyba największym wzomcnieniem tej drużyny. Doc Rivers jest człowiekiem dzięki, któremu Blake Griffin i DeAndre Jordan mają poczynić wyraźne postępy szczególnie w defensywie, która była zdecydowanie najsłabszą stroną tego duetu. Od ich rozwoju wiele będzie zależeć. Myślę, że tą drużynę stać jest nawet i na finał konferencji tylko wszystko musi pójść zgodnie z planem. Jeśli Paul będzie zdrowy a para Griffin-Jordan się rozwinie to kto wie.
Lakersi natomiast jako główny cel stawiają sobie wejście do PO. Nie sądzę jednak aby mogło się to udać. Nie ma już Howarda, który był na pewno ważnym elementem drużyny z zeszłego sezonu, dzisiaj nie zagra najprawdopoboniej Brayant, który nie jest jeszcze w pełni sprawny po kontuzji ścięgna achillesa. Delikatnie mówiąc kadrowo nie jest nie najlepiej. Gasol, Nash czy Blake nie są obecnie graczami, którzy byli by w stanie wprowadzić LAL do czołówki konferencji. Lata robią niestety swoje. Na ten moment Lakersi są drużyną dla, której awans do PO jest raczej poza zacięgiem.
Daltego też nie widzę innej opcji jak pewna wygrana Clippers, którzy są na ten moment znacznie lepszą ekipą, którą na pewno na stać na wiele. Lakers nie ma składu, który byłby w stanie powalczyć z tak dobrze zorganizowaną drużyną jak Clippers. Idę więc dzisiaj zdecydowanie w kierunku Clipps i myślę, że są w stanie wyraźnie ograć lokalnego rywala dlatego też proponuję handicap -8.5, który jest jak najbardziej do pokrycia. Myślę, że Doc Rivers będzie tej nocy świętować pierwsze zwycięstwo w roli szkoleniowcy Clippers.
????
#2 Orlando Magic -
Indiana Pacers (-11.5) [1,91] (87:97)
---------------------------------------------------------
Bukmacher: Pinnacle / Stawka:
15 PLN / PW:
13,76 PLN
Pierwszym spotkaniem nowego sezonu będzie starcie Orlando Magic z Indianą Pacers. Są to z pewnością dwie różne drużyny, które walczą o zupełnie inne cele. Dla Indiany cel może być właściwie tylko jeden - mistrzostwo. W tamtym sezonie do występu w finale zabrakło jednej wygranej. Teraz zrobią na pewno wszystko aby w końcu się udało. Moim zdaniem właśnie Pacers jest ekipą, która ma wszystko by zdetronizować Miami. Jest fantastyczny Paul George, nienajgorszy playmaker Hill a także bardzo solidnie grający David West. Do tego dobrze spisujący się w defensywie Stephenson oraz również znakomity defensor, center Roy Hibbert. Trzeba przynać, że pierwsza piątka robi wrażenie. Osobiście widzę w Pacers głównego obok Heat kandydata do zdobycia mistrzostwa.
Ich dzisiejsi rywale - Orlando Magic są natomiast młodą, utalentowaną drużyną, która powalczy zapewne jedynie o wysoki wybór w przyszłorocznym drafcie. Głownym celem powinno być ogrywanie młodych zawodników takich jak Oladipo czy Harris, kórzy mogą za kilka lat stanowić o sile teamu z Orlando. Nie sądzę aby byli już w tym sezonie zdolni do sprawienia niespodzianki. O zakwalifikowaniu się do play-off nie ma niestety nawet co marzyć.
Myślę, że Indiana będzie chciała udanie rozpocząć sezon i jeśli zagrają swoje to powinni spokojnie ograć Magic. Handi -11.5 jest do pokrycia ale ze stawką bym nie przesadzał ponieważ to jest jednak nie najmniejsza linia. Jestem jednak dobrej myśli.