>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Picks from Football & Basketball

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
48. Stelmet Zielona Góra - Bayern 2 @ 1.58 Betsson ✅

Stawka: 10/10

✅ 5,80j

49. Stelmet Zielona Góra - Bayern 2 @ 1.58 Betsson ✅

✅ 5,80j

50. Stelmet Zielona Góra - Bayern 2 @ 1.58 Betsson ✅

✅ 5,80j

51. Stelmet Zielona Góra - Bayern 2 @ 1.58 Betsson ✅

✅ 5,80j

W sumie na Bayern poszło 40 jednostek. Nie, nie powariowałem. Ostatnio w temacie zrobił się dość spory minusik i to będzie idealna okazja aby go z nawiązką odrobić. Poza tym tak jak pisałem w pierwszym poście - jednostki nie są dokładnie przekładane na walutę (chociaż przeważnie 1j to 10 zł) tak więc nie gram w rzeczywistości Bayernu za niewiadomo jaką stawkę - jakby to kogoś interesowało to w moim przypadku jest to 100 zł.

Ten typ wydaje mi się prawdziwą okazją i dlatego też tak gram. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem - wróci się do spokoniejszej gry za 20-30 zł ;)

A i nie jest to żaden all in, stawka faktycznie wysoka jak na mnie ale aktualnie dzięki temu bonusowi od Betssona mogę sobie na takie coś pozwolić.

Powodzenia!

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
52. Valencia Basket (-11.5) - Lagun Aro GBC 1 @ 1.90 Betsson ✅

Stawka: 2/10

✅ 1,80j

Przed nami kolejne spotkania ligi hiszpańskiej. Jak dla mnie najciekawszym z nich jeśli chodzi o typowanie jest pojedynek Valenci z Lagun Aro. Z reguły nie nie gram ujemnych handi powyżej 10 pkt ale w tym wypadku muszę zrobić wyjątek. Valencia jest naprawdę w świetnej dyspozycji. W okresie przygotowaczym wypadli już bardzo dobrze (jedynie Murcia była w stanie w jakiś sposób z nimi powalczyć). Pierwszy mecz w lidze grali z Barceloną na wyjeździe. Wiadomo, nikt nie dawał im szans tymczasem zagrali fantastyczny mecz i ostatecznie przegrali 1 punktem... w pierwszej połowie wypadli nawet znacznie lepiej od gospodarzy. Niestety, w 3 kwarcie Barcelona zaczęła grać swoją koszykówkę, poprawiła się znacznie skuteczność a Valencia nie była w stanie utrzymać takiego tempa i przewaga trysła. Wszystko wskazywało na to, że gospodarze w ostatniej kwarcie tylko ich dobiją. Tymczasem Valencia wyszła i walczyła do ostatniej minuty o zwycięstwo. Przegrali jednym punktem ale za ten mecz należą im się słowa uznania. W kolejnym spotkaniu z Paris-Levallois w ramach Eurocup nie mieli większego problemu wygrywając pewnie 85:68.
W świetnej dyspozycji znajduje się Rafael Martinez oraz Bojan Dubljevic (któremu wróżę naprawdę dobrą przyszłość), którzy pomogli znacząco drużynie w obu tych meczach. Z Barceloną bardzo dobrze zagrał także Doellman. Podsumowując bardzo podoba mi się ta ekipa. Pierwsza piątka wygląda nie najgorzej - rozgrywjący Van Rossom, który może nie gra na swoim najwyższym poziomie ale mimo wszystko pomaga często w trudnych sytuacjach. Dalej - będący w dobrej formie Martinez, pod koszem Ukrainiec Lishchuk (stać go z takim rywalem jak dzisiaj na trochę punktów) no i Dubljevic oraz Doellman. Uważam, że jest to fajnie skompletowana drużyna i tym sezonie osiągną fajny wynik. Ich rywale Lagun Aro nie są na pewno drużyną, z którą przy grze jaką dotychczas prezentowali powinni mieć większe problemy. Moim zdaniem skończy się to na wysokiej wygranej gospodarzy, którzy tylko potwierdzą dobrą dyspozycję. Czyste zwycięstwo Valenci jest ~1.15 tak więc nie opłaca się zbytnio brać ale handi -11.5 po 1.99 wydaje się być bardzo dobrym rozwiązaniem ;)

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
53. Cajasol - Unicaja 2 @ 1.43 Betsson ✅

✅ 0,86j

Przed nami niedzielne spotkania ligi hiszpańskiej. Po przejrzeniu oferty zdecydowałem, że najlepszym wyborem będzie typ na Unicaja. Jest to poukładana drużyna, którą będzie stać o walkę nawet i o pierwszą ósemkę. Sezon ligowy rozpoczęli od pewnej wygranej na własnym parkiecie z Estudiantes. Do przerwy prowadzili różnicą 27 punktów. Po niej wyszli troszkę rozluźnieni i w 3 kwarcie przewaga troszkę zmalała ale i tak cały mecz mieli pod kontrolą. Ostatecznie skończyło się na 97:78. Następnym spotkaniem był mecz w Eurolidze z Olympiakosem na wyjeździe gdzie nikt nie dawał im najmniejszych szans i zanosiło się na pogrom. Tymczasem hiszpańska ekipa zagrała świetnie w pierwszej połowie i zasłużenie prowadziła 7 punktami. Po przerwie nie udało się utrzymać takiej dyspozycji i Olympiakos wygrał 69:61. Mimo tego należą im się za ten mecz pochwały ponieważ w pierwszej połowie ich gra wyglądała po prostu świetnie. Potem gdy gospodarze wyczuli zagrożenie nie było już tak bajecznie ale mimo wszystko nie oddali im łatwo tego meczu, grali jak równy z równym. Widać w tym zespole potencjał. Dobrą formę utrzymuje znany niektórym z Eurobasketu Zoran Dragić, który w obu dotychczasowych spotkaniach pomagał znacząco drużynie. Z Estudiantes śiwetnie zagrał rozgrywający Jayson Granger. W tym meczu nie najgorzej spisał się także środkowy Stimac.
Dzisiaj Unicaja zmierzy się na wyjeździe z Cajasol. Jak dla mnie jest to znacznie słabsza ekipa i nie powinno być tutaj niespodzianki. Myślę, że jeśli Unicaja zagra z takim zaangażowaniem jak ostatnio w Eurolidze to powinni ten mecz spokojnie wygrać ;)

Kurs w Sportingbet wynosi 1.50 także polecam tam zagrać, w temacie podaję bukmacherów, u których gram to w rzeczywistości i na chwilę obecną jest to właśnie Betsson.

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
54. Lokomotiv Novosibirsk - Sada Cruzeiro: over 3,5 seta @ 1.30 Betsson ⛔

Stawka: 4/10

⛔ 4j

Finał klubowych mistrzostw świata w siatkówce panów. Obie drużyny grają świetnie i myślę, że nie skończy tu się na 3:0 w jedną bądź drugą stronę. Over 3,5 seta mimo niskiego kursu wydaje się dobrym rozwiązaniem w takim meczu ;)

Otrzymane punkty reputacji: +1
gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
55. Chalon Sur Saone - Oldenburg 1 @ 1.52 Betsson ⛔

Stawka: 3/10

⛔ 3j

Na dzisiejsze spotkania Eurocup ten typ podoba mi się najbardziej. Kursy znacząco poleciały ale myślę, że i tak warto wziąć to co jest.
Pojedynek klubów z Francji i Niemiec. Gospodarze dzisiejszego spotkania sezonu ligowego nie rozpoczęli dość dobrze. Głupia porażka z Orleans gdzie zadecydowała 4 kwarta, w której zagrali po prostu fatalnie. Później mecz z mocniejszym Strasbourg na wyjeździe, przegrany 10 punktami. O to spotkanie pretensji mieć do nich nie można ponieważ mecz był bardzo wyrównany a na wyjeździe z takim rywalem zawsze gra się ciężko. Po tych dwóch porażkach jak wiadomo nastąpiło przełamanie właśnie w Eurocup z Spirou Charleroi gdzie zagrali świetne spotkanie i pokonali rywala na jego terenie. Ostatni mecz w lidze z Le Mans u siebie wygrany 89:77, tutaj też należy pochwalić Chalon bo rywal na pewno wygodny nie był a poradzili sobie świetnie. Jak dla mnie jest to drużyna, którą na pewno stać na dobre wyniki, pokazali już, że na Eurocup im zależy i, że u siebie potrafią grać z mocnymi rywalami. Jednym z ich największych atutów jest amerykański rozgrywający Slaughter, który ostatnimi czasy jest w bardzo dobrej dyspozycji. Podobnie drugi Amerykanin w zespole - Josh Bostic. Nie można mieć też zastrzeżeń do gry Iliana Evtiomova. Ogólnie ta ekipa wygląda bardzo przyzwoicie.
Ich dizisjeszy rywal - Oldenburg w lidze radzi sobie świetnie. 4 mecze - 4 zwycięstwa. Chociaż jakby tak popatrzeć na ich rywali to nie grali jeszcze z żadną drużyną &quot;na poziomie&quot;. Za to w Eurocup w zeszłą środę zagrali słabe spotkanie z Sassari na własnym parkiecie i przegrali 96:77. Myślę, że na chwilę obecną typ na Chalon jest dobrym rozwiązaniem. Widać, że nabrali powietrza po tej wygranej w Eurocup i przy dobrej postawie Slaughtera powinni na własnej hali ten mecz spokojnie wygrać. Dla Niemców będzie to tak naprawdę pierwszy poważny sprawdzian w tym sezonie i nie sądzę aby byli go w stanie zaliczyć ;)

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
57. Valencia Basket (-13) - Ulm 1 @ 1.88 Betsson ✅

✅ 2,64j

O Valenci miałem już okazję pisać przed spotkaniem z Lagun Aro, które wygrali wysoko 87:58. Nadal podtrzymuję dobre zdanie o tej ekipie. Wszystko funkcjonuje bardzo dobrze. W meczu z Lagun Aro z dobrej strony pokazał się ukraiński center Lishchuk, świetny mecz zaliczył również Bojan Dubljevic. W sumie to cała drużyna zagrała na swoim poziomie i efekty widać było po wyniku. Ich dzisiejszy rywal - Ulm nie wygląda najgorzej. Całkiem dobre występy w lidze niemieckiej ale jak dla mnie to nie ten poziom co hiszpańska ekipa. Dlatego też myślę, że zakończy się to wysokim zwycięstwem gospodarzy, którzy wyglądają mi po prostu na znacznie lepszą drużynę. Dodatkowo są ostatnio w dobrej formie i nie sądzę aby doszło do jakiejś niespodzianki ;)

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
58. Philadelphia 76ers - Minnesota Timberwolves 2 @ 1.75 Betsson ✅

✅ 2,25j

59. Boston Celtics - Brooklyn Nets 1 @ 1.70 Betsson ✅

✅ 2,10j

60. Milwaukee Bucks - New York Knicks 2 @ 1.64 Betsson ⛔

⛔ 3j

Moje propozycje na dzisiejszą noc z przedsezonowymi spotkaniami NBA. Zachęcam do skorzystania ;)

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
61. Armani Milano - Zalgiris Kaunas (+8) 2 @ 1.90 Betsson ✅

✅ 2,70j

Po przejrzeniu oferty na dzisiejsze spotkania wybrałem właśnie ten typ. Włoskie Armani Milano zmierzy się z litewskim Zalgirisem. Gospodarze ostatnimi czasy grają bardzo przeciętnie, na początek sezonu zanotowali porażkę z taką drużyną jak Brindisi gdzie zadecydowała bardzo słaba w ich wykonaniu druga połowa. Potem kolejny słaby mecz z Anadolu Efes na wyejździe w Eurolidze gdzie każdy liczył, że trochę powalczą. Linia handi w tym meczu po mniej więcej równych kursach wynosiła 5,5 pkt a tymczasem przegrali to spotkanie 87:67. Przełamanie nastąpiło dopiero z Varese, w meczu, który wygrali 84:72. Jak na razie to nie przekonuje mnie ta ekipa.
Zalgiris w lidze zanotował dość łatwe dwa zwycięstwa z dużo słabszymi rywalami. W Eurolidze porażka z Realem, który jest zespołem kompletnie z innej półki. Nie ma co więcej pisać o wynikach bo dużo tych spotkań nie rozegrali. Jeśli chodzi o zawodników to jest znany na pewno z Eurobasketu reprezentant Litwy - Pocius, którego stać na zdobywanie dużej ilości punktów. Jest także amerykański rozgrywający Dentmon, który gra na przyzwoitym poziomie. W dobrej formie jest też center Jankunas. Ogólnie pierwsza piątka wygląda całkiem solidnie. Myślę, że będzie to raczej wyrównane spotkanie i Włochów nie będzie stać tutaj na jakieś wysokie zwycięstwo. Dlatego też proponuję handi +8 na litewski Zalgiris ;)

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
62. CSKA Moskwa (-17) - Budivelnik Kiev 1 @ 1.90 Betsson ⛔

⛔ 3j

Jak dla mnie najciekawszy typ na dzisiejsze spotkania. CSKA chyba każdy zna i wie jaka to jest drużyna. Przed tym sezonem rozgrywali sparingi z drużynami z NBA i zaprezentowali się świetnie, wygrana z Minnesota i porażka po dogrywce ze Spurs. Oba spotkania bardzo wyrównane. W pierwszym meczu w ramach Euroligi męczyli się trochę na wyjeździe z francuskim Nanterre ale ostatecznie wygrali to spotkanie. W VTB spokojnie ograli Astanę. Już od początku sezonu w świetnej formie jest Sasha Kaun, który gra swoje i na pewno Ukraińcom trudno go będzie dzisiaj zatrzymać. Amerykanin Weems też zagrał nieźle w tych ostatnich spotkaniach. Z takim rywalem jak dzisiaj polę do popisu będzie miał też rozgrywający Milos Teodosic i myślę, że rzuci dzisiaj troszkę tych punktów.
Budivelnik to drużyna, w której dużą rolę mają odgrywać Amerykanie - Summers, Minard i Downs. Poza nimi nie wygldą to jednak najlepiej. Dostali wysoko u siebie z Fenerbahce, a ostatnio ulegli nawet dużo słabszemu rywalowi w rozgrywkach ligowych. Moim zdaniem skończy się na wysokim zwycięstwie CSKA. Ukraińcy tak naprawdę nie mają z czym do nich startować i nie sądzę aby byli w stanie podjąć jakąkolwiek walkę. Handi -17 nie wygląda w tym przypadku źle ;)

Mecz za nieco ponad 10 min więc trzeba szybko grać ????

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
63. Panathinaikos - Laboral Kutxa (+10,5) 2 @ 1.90 Betsson ⛔

⛔ 3j

Panathinaikos nie jest ostatnio w dobrej dyspozycji, na początek ligi greckiej wykorzystał to Olympiakos. Później przegrali z Lietuvos Rytas w Eurolidze. W obu tych spotkaniach nie mogli narzucić przeciwnikowi swojej gry i kończyło się to porażką. Dzisiaj pojedynek z hiszpańskim Laboral Kutxa - jak dla mnie całkiem ogarniętą ekpią. W Eurolidze zaliczyli bardzo dobry mecz z Maccabi. W lidze ostatnio wysoka porażka na wyjeździe z Realem ale nie mieli tam większych szans. W świetnej dyspozycji znajduje się amerykanin Hamilton, nie najgorzej gra także center - Niemiec Pleiss. Myślę, że jeśli swoje dołoży rozgrywjący Heurtel hiszpański klub będzie w stanie tutaj powalczyć. Na pewno na samym początku sezonu Panathinaikos nie gra jeszcze swojej koszykówki i moim zdaniem nie będą w stanie odprawić wysoko hiszpańskiej ekipy. Proponuję handi +10,5 na gości ;)

64. Unicaja Malaga (-17) - Stelmet 1 @ 1.90 Betsson ✅

✅ 2,70j

Stelmet gra fatalnie, po pierwsze źle dobrany skład a po drugie słaba współpraca pomiędzy tymi zawodnikami. O Unicaja już pisałem przed ich meczem z Cajasol w lidze. Myślę, że na własnym parkiecie nie dadzą większych szans Stelmetowi i wysoka wygrana wydaje się być bardzo prawdopodobna.

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
65. Pittsburgh Penguins - New York Islanders 1 @ 1.75 Betsson ⛔

⛔ 4j

66. Ottawa Senators - Anaheim Ducks 1 @ 2.15 Betsson ⛔

⛔ 4j

W obu zakładach brany pod uwagę jest regualminowy czas.

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
67. Tyumen - Zenit Kazań (-2,5s) 2 @ 1.50 Betsson ✅

✅ 2j

68. Tyumen - Zenit Kazań (-16,5 pkt) 2 @ 1.84 Betsson ✅

✅ 1,68j

Siatka panów, liga rosyjska. Start o 12:00.

Otrzymane punkty reputacji: +2
gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
71. Alba Berlin - Mitteldeutscher BC: over 149 pkt @ 1.86 Betsson ✅

✅ 2,58j

Krótko i szybko bo się troszkę śpieszę: Wiadomo - Alba jest tutaj zdecydowanym faworytem i zanosi się na nich wysokie zwycięstwo. Handi ujemne na nich jest jednak dosyć spore więc moim zdaniem lepszym rozwiązaniem jest tutaj over punktowy. Spodziewam się dość wysokiej wygranej gospodarzy i tego, że rzucą około 85 pkt przy niezbyt dobrej obronie gości. MBC też jest raczej w stanie rzucić coś około 65-70 pkt. Myślę, że będzie to podobne spotkanie do Mitteldeutscher - Ulm gdzie zakończyło się na 66:98. Te punkty ma kto zdobywać, w zespole gospodarzy jest dobrze grający Logan oraz Stojanovski czy Radosevic. U gości głównie Parker i Cuffee.
W kwietniu tego roku obie drużyny spotkały się już ze sobą i wtedy kursy były mniej więcej takie same jak dzisiaj. Jak wiadomo MBC sprawiło dużą niespodziankę i zagrali świetny mecz przegrany ostatecznie 1 pkt 82:81. Uważam, że dzisiaj też over 149 pkt jest bardzo prawdopodobny ;)

72. Valladolid - Cajasol: under 148 pkt @ 1.90 Betsson ⛔

⛔ 2j

Analiza mJaUrVcEin ????

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
Bonus w Betssonie obrócony więc zrobiłem już wypłatę i wracam do Marathonu. Dzisiaj pojawi się zapewne kilka typów i zrobi się jakieś podsumowanie ponieważ będzie trochę zmian w temacie z okazji startu NBA ;)

73. Obradoiro - Zaragoza 2 @ 1.66 MarathonBet ✅

Stawka: 5/10

✅ 3,30j

Patrząc na dzisiejsze spotkania hiszpańskich rozgrywek ten typ wydaje mi się najlepszy. Reszta spotkań moim zdaniem trudna do typowania.
Zaragoza sezon rozpoczęła od wyjazdowego zwycięstwa z Bilbao. Później w Eurocup bez najmniejszego problemu ograli belgijski Dexia Mons 73:56. Była też mała wtopa u siebie z Laguna Canarias gdzie przegrali 60:66. Jednak ostatni mecz w Eurocup na wyjeździe przeciwko silnemu rywalowi jakim niewątpliwe jest Alba Berlin pokazał, że był to wypadek przy pracy. We wspomnianym spotkaniu Zaragoza zagrała świetnie i do wygranej zabrakło troszkę szczęścia. Ostatecznie przegrali 71:68 ale po naprawdę dobrej grze.
Ich dzisiejszy rywal nie może się pochwalić za to dobrymi wynikami. Dwa dotychczasowe spotkania ligowe przegrane. Pierwszy mecz z Canarias na wyjeździe przegrany co prawda tylko dwoma punktami ale gospodarze wyraźnie odpuścili sobie już 4 kwartę z uwagi na sporą przewagę i zrobiło się w końcówce gorąco. Jednak poza tą 4 kwartą gra Obradoiro nie wyglądała najlepiej.
Drugie spotkanie z La Bruixa d&#39;Or u siebie przegrali już dość zdecydowanie. Nie był to na pewno rywal, z którym nie byli by w stanie powalczyć. Jak najbardziej ekipa w ich zasięgu, z którą u siebie powinni pewnie wygrać. Jednak zagrali po prostu słabo i rywale bez problemu to wykorzystali. Przed sezonem odeszło kilku ważnych grajków i jak widać ta drużyna nie wygląda najlepiej.
Myślę, że taka ekipa jak Zaragoza powinna ich bez problemu ograć. Po tej wtopie z Laguną na pewno będą chcieli to wygrać. Aktualnie dysponują lepszym składem i nie sądzę aby gospodarze byli ich w stanie powstrzymać. Z wyróżnaiających się grajków można zauważyć dobrze grającego bardzo wysokiego centra - Gruzina -Shermadini&#39;ego (216 cm). Dobrze odnajduje się też Damjan Rudez.
Podsumowując - myślę, że Zaragoza powinna wygrać pewnie to spotkanie ;)

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
Podsumowanie: Październik 2013

Kupony: 74
Wygrane: 39
Zwroty: 0
Przegrane: 35
Suma stawek: 272j.
Suma wygranych: 273,63j.
Zysk/strata: ✅ 1,63j.
Yield: ✅ ~0,60%

Temat:

Kupony: 116
Wygrane: 60
Zwroty: 0
Przegrane: 56
Suma stawek: 393j.
Suma wygranych: 395,75j.
Zysk/strata: ✅ 2,75j.
Yield: ✅ ~0,70%

YIELDY:

Wrzesień 2013 - ✅ ~0,93%
Październik 2013 - ✅ ~0,60%

Drugi miesiąc prowadzenia tematu bardzo podobny do pierwszego. Yield poniżej 1 delikatnie mówiąc najlepszym wynikiem nie jest. Ważne, że udało się jednak wyjść na chociaż ten minimalny plusik tak więc nie ma co narzekać. Zostało co prawda jeszcze parę dni października ale już nie będę nic w tym miesiącu grał z jednym dużym wyjątkiem. Chodzi oczywiście o start NBA. Z racji tego będzie sporo zmian w temacie i tą końcówkę października zaliczę już do listopada żeby nie było burdelu. Pozdrowionka ;)

Otrzymane punkty reputacji: +2
gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik

Dzisiaj w nocy rusza najlepsza koszykarska liga świata. W tym temacie postaram się codziennie podawać typy na spotkania NBA wraz z analizami. Zobaczymy jak to będzie wyglądać. Koszykówką intersuję się mniej więcej rok czasu (wcześniej oglądałem tylko te najpopularniejsze spotkania) ale po prostu ją uwielbiam i z każdym kolejnym meczem moja wiedza zwiększa się. Na pewno muszę się jeszcze dużo nauczyć, bardzo cenię wiedzę takich typerów jak seweryn, Harvey, DawidBarca, Jacques, lukascash czy też Hardison ;) Można nawet powiedzieć, że to są tacy moi mentorzy ???? Bukmacherkę zajmuję się praktycznie od kwietnia/maja więc będzie to mój pierwszy sezon NBA, który będę typował.
Postaram się aby wszystko wyglądało jak najlepiej dlatego pomyślałem, że najlepszy będzie wzór w jakim typy przedstawia też świetny znawca ale NHL - Lutek. Mam nadzieję, że nie będzie miał nic przeciwko ;)
Wracam do stawkowania w złotych. Jednostki jednak nie za bardzo mi podchodzą. Od razu mówię, że gram za małe sumy. Najczęściej stosowaną stawką będzie ~30 zł. Chcociaż na początku sezonu będę raczej uważał z tymi stawkami. Wszystkie zakłady będę grał w Pinnacle. Myślę, że jest to najlepszy bukmacher i ma całkiem dobrą ofertę na NBA. To tyle, sobie i wam życzę powodzenia! Oby ten debiutancki sezon był jak nalepszy!

NBA regular season:
Zakłady &quot;włącznie z dogrywką&quot; start: 0:00 &amp; 03:30
???? #1 Los Angeles Clippers (-8.5) - Los Angeles Lakers ▶ [1,87] ⛔ (103:116)
------------------------------------------------------------------
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 25 PLN / PW: 21,74 PLN
Już w pierwszym dniu rozgrywek dostajemy derby Los Angeles. Myślę, że ciężko tutaj szukać innego rozwiązania niż postawienie na Clippers. Na chwilę obecną te drużyny znajdują się na zupełnie innych frontach. Clippers mają wreszcie klasowego trenera, którego przyjście było chyba największym wzomcnieniem tej drużyny. Doc Rivers jest człowiekiem dzięki, któremu Blake Griffin i DeAndre Jordan mają poczynić wyraźne postępy szczególnie w defensywie, która była zdecydowanie najsłabszą stroną tego duetu. Od ich rozwoju wiele będzie zależeć. Myślę, że tą drużynę stać jest nawet i na finał konferencji tylko wszystko musi pójść zgodnie z planem. Jeśli Paul będzie zdrowy a para Griffin-Jordan się rozwinie to kto wie.
Lakersi natomiast jako główny cel stawiają sobie wejście do PO. Nie sądzę jednak aby mogło się to udać. Nie ma już Howarda, który był na pewno ważnym elementem drużyny z zeszłego sezonu, dzisiaj nie zagra najprawdopoboniej Brayant, który nie jest jeszcze w pełni sprawny po kontuzji ścięgna achillesa. Delikatnie mówiąc kadrowo nie jest nie najlepiej. Gasol, Nash czy Blake nie są obecnie graczami, którzy byli by w stanie wprowadzić LAL do czołówki konferencji. Lata robią niestety swoje. Na ten moment Lakersi są drużyną dla, której awans do PO jest raczej poza zacięgiem.
Daltego też nie widzę innej opcji jak pewna wygrana Clippers, którzy są na ten moment znacznie lepszą ekipą, którą na pewno na stać na wiele. Lakers nie ma składu, który byłby w stanie powalczyć z tak dobrze zorganizowaną drużyną jak Clippers. Idę więc dzisiaj zdecydowanie w kierunku Clipps i myślę, że są w stanie wyraźnie ograć lokalnego rywala dlatego też proponuję handicap -8.5, który jest jak najbardziej do pokrycia. Myślę, że Doc Rivers będzie tej nocy świętować pierwsze zwycięstwo w roli szkoleniowcy Clippers.

???? #2 Orlando Magic - Indiana Pacers (-11.5) ▶ [1,91] ⛔ (87:97)
---------------------------------------------------------
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 15 PLN / PW: 13,76 PLN
Pierwszym spotkaniem nowego sezonu będzie starcie Orlando Magic z Indianą Pacers. Są to z pewnością dwie różne drużyny, które walczą o zupełnie inne cele. Dla Indiany cel może być właściwie tylko jeden - mistrzostwo. W tamtym sezonie do występu w finale zabrakło jednej wygranej. Teraz zrobią na pewno wszystko aby w końcu się udało. Moim zdaniem właśnie Pacers jest ekipą, która ma wszystko by zdetronizować Miami. Jest fantastyczny Paul George, nienajgorszy playmaker Hill a także bardzo solidnie grający David West. Do tego dobrze spisujący się w defensywie Stephenson oraz również znakomity defensor, center Roy Hibbert. Trzeba przynać, że pierwsza piątka robi wrażenie. Osobiście widzę w Pacers głównego obok Heat kandydata do zdobycia mistrzostwa.
Ich dzisiejsi rywale - Orlando Magic są natomiast młodą, utalentowaną drużyną, która powalczy zapewne jedynie o wysoki wybór w przyszłorocznym drafcie. Głownym celem powinno być ogrywanie młodych zawodników takich jak Oladipo czy Harris, kórzy mogą za kilka lat stanowić o sile teamu z Orlando. Nie sądzę aby byli już w tym sezonie zdolni do sprawienia niespodzianki. O zakwalifikowaniu się do play-off nie ma niestety nawet co marzyć.
Myślę, że Indiana będzie chciała udanie rozpocząć sezon i jeśli zagrają swoje to powinni spokojnie ograć Magic. Handi -11.5 jest do pokrycia ale ze stawką bym nie przesadzał ponieważ to jest jednak nie najmniejsza linia. Jestem jednak dobrej myśli.

Do góry Bottom