???? Laboral Kutxa - Valencia @ 1 (1.62)
Stawka: 50 zł
Bukmacher: Bet365
Ewentualna wygrana: 81 zł
'
Start: 12:00!
Laboral Kutxa - Valencia @ 1.62 Bet365
Kolejna kolejka hiszpańskich rozgrywek i kolejne bardzo ciekawe spotkania się szykują. Tym razem zdecydowałem się postawić na Laboral. Ta ekipa ostatnio bardzo mi się podoba. Widać, że złapali swój rytm i grają na naprawde świentym poziomie.
Ostatnio ciężko jest jakiemukolwiek rywalowi coś z nimi ugrać. A tym bardziej gdy grają u siebie. Zaczęło się od zwycięstwa we własnej hali z Unicają. Później na wyjeździe pokonali w Eurolidze taką ekipę jak Maccabi. Ostatnio też w rozgrywkach Euroligi we własnej hali pokonali Panathinaikos.
Zresztą nawet nie patrząc na wyniki - ta ekipa jest także bardzo mocna kadrowo i na pewno będzie się liczyć w walce o podium hiszpańskich rozgrywek. U siebie są w stanie rywalizować nawet z najlepszymi co pokazali ostatnio w Eurolidze.
Z drugiej strony Valencia, która ostatnio złapała chyba lekką zadyszkę. Najpierw co by tu nie mówić niespodziewana porażka na wyjeździe z Ulm w ramach Eurocup. Później u siebie męczyli się niesamowicie z Gran Canaria i co prawda ostatecznie wygrali ale nie był to dobry mecz z ich strony.
No i ostatnio kompromitująca porażka u siebie z... Unionem Olimpija (zresztą na wyjeździe też z nimi przegrali).
W ogólnym rozrachunku ta ekipa wygląda bardzo fajnie ale ostatnio pokazali, że do gry na wyoskim poziomie na dwóch frontach troszkę im jeszcze brakuje.
Dzisiaj Laboral zepnie się do gry i myślę, że powinni tutaj wygrać. W swojej hali przy własnej publiczności będą chcieli podtrzymać tą dobrą passę. Ja stawiam ich jednak półkę wyżej niż Valencie i nie sądzę aby doszło do niespodzianki.