>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Picks from Football & Basketball

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
NBA regular season: (12-10) +29,51 PLN
Zakład &quot;włącznie z dogrywką&quot; start: 04:00
???? #23 Brooklyn Nets (-4.5) - Sacramento Kings ▶ [2,07] ⛔ (86:107)
------------------------------------------------------------
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 22 PLN / PW: 23,54 PLN
Kolejny typ na Nets, jak na razie tylko na nich traciłem ale myślę, że właśnie dzisiaj się to zmieni. Na pewno dobrze w ten sezon nie weszli. Tak jak już pisałem, z Wizards przegrali w bardzo głupi sposób. Jeśli chodzi o spotkanie z Indianą to raczej nie można ich zbytnio krytykować ponieważ oprócz tej 3 kwarty źle nie grali. Na pewno Pacers są teraz w mega dyspozycji i ciężko się gra nawet u siebie z taką drużyną.
Nets na pewno posiadają spory potencjał ale jak już pisałem - nie wszystko jeszcze funkcjonuje tak jak należy. Dzisiaj jest jednak szansa odbić się po ostatnich porażkach.
Zagrają bowiem z Kings. Jest to team, który początku tego sezonu za udany uznać na pewno nie może. Zaledwie jedno zwycięstwo i pięć porażek.
We własnej hali nie prezentują się wcale lepiej niż na wyjazdach. Oczywiście przegraną z Clippers można im darować no ale mecze z Hawks czy Trailblazers były na pewno do wygrania. Widać jednak, że coś z tą drużyną jest nie tak. Nawet popisy Cousinsa nie były w stanie im pomóc.
Jak dla mnie jest to doskonały rywal na przełamanie serii wyjazdowych porażek Nets. Na pewno nie są zadowoleni z ostatnich występów i mając przed sobą taką drużynę jak Kings będą to chcieli wykorzystać. Jeśli dodatkowo Garnett, który nie ma co ukrywać - zawodził jak na razie zagra na swoim poziomie i ogólnie Nets będą grać rozważnie to myślę, że powinni tutaj spokojnie wygrać.

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
NBA regular season: (12-11) +7,51 PLN

Zakład &quot;włącznie z dogrywką&quot; start: 01:00

???? #24 Chicago Bulls - Toronto Raptors: over 183,5 pkt ▶ [2,06] ⛔
------------------------------------------------------------------
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 20 PLN / PW: 21,20 PLN

Moim zdaniem będzie to bardzo ciekawe spotkanie, w którym cieżko mi wskazać faworyta. Raptors są naprawdę ogarniętą ekipą, która z pewnością u siebie nie da się łatwo ograć. Ostatnio mają za sobą naprawdę dobre występy. Pewna, spokojna wygrana u siebie z Jazz oraz bardzo dobry mecz z Rockets gdzie przegrali po dogrywkach. Ostatnio sprawili też małą niespodziankę pokonując Grizzlies. Widać, że Dinozaury nie są zainteresowane tankowaniem, chociaż mimo wszystko nie widzę ich w PO.
Posiadają za to kilku naprawdę ciekawych zawodników, których stać na popisy strzeleckie. Oczywiście są to Rudy Gay, DeRozan i Lowry. Myślę, że oni mogą spokojnie trochę tych punktów zdobyć. Zwłaszcza, że Bulls na wyjazdach jak na razie tracili bardzo dużo punktów. Fakt, że rywale (no z wyjątkiem Sixers) z innej półki ale mimo wszystko ta defensywa dobrze się nie prezentowała (107 pkt dostali od Miami i Sixers oraz 97 od Pacers).

Chicago z kolei, jak na razie bez większego szału. Rose po kontuzji nie też szału nie robi. Nawet nie wiadomo czy dzisiaj zagra. Jak widać potrzebuje jeszcze czasu aby aby wrócić na swój dawny poziom. Byki póki co 3 wygrane i 3 porażki (wszystkie na wyjazdach). U siebie ostatnio zgodnie z planem ograli Cavaliers i Jazz. Na tych wyjazdach z kolei oprócz porażek z takimi ekipami jak Heat czy Indiana zaliczyli wtopę z Sixers.
Mnie Bulls w tej chwili nie zupełnie nie przekonują dlatego też wstrzymują się ze stawianiem na nich w takim spotkaniu. Jednak mimo wszystko będą chcięli przełamać tą złą passe wyjazdowych spotkań i jeśli zagrają na swoim poziomie to myślę, że są jak najbardziej w stanie wygrać.

Linia na tej over wydaje mi się być całkiem przyjemna do gry. Moim zdaniem trochę tych punktów zobaczymy. Spotkanie zapowiada się wyrównanie i myślę, że takie też będzie. Obie drużyny posiadają zawodników, którzy są w stanie ogarnąć pokaźną ilość punktów. Na tę chwilę ciężko jest mi tutaj typować zwycięzcę i ten over wydaje mi się znacznie lepszym rozwiązaniem.

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
NBA regular season: (12-11) +7,51 PLN
Zakład &quot;włącznie z dogrywką&quot; start: 01:00
???? #25 Minnesota Timberwolves (-3) - Denver Nuggets ▶ [2,10] ⛔ (113:117)
---------------------------------------------------------------------
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 25 PLN / PW: 27,50 PLN
Niedługo zaczyna się mecz więc nie ma czasu na analizę. Wilki wyglądają w tej chwili znacznie lepiej i myślę, że powinni ten mecz spokojnie wygrać. Kursy bardzo zachęcające.

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
PlusLiga: (2-0) +25,16 PLN

start: 14:45

:siata: Zaksa Kędzierzyn Koźle - PGE Skra Bełchatów ▶ [1,80] ⛔ (3:1)
-----------------------------------------------------------
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 15 PLN / PW: 12,10 PLN

Kolejna kolejka PlusLigi i kolejny hit. Tym razem Zaksa zmierzy się ze Skrą.
Zaksa na pewno nie zachwyca. Pisałem o nich przed spotkaniem z Transferem Bydgoszcz, które wygrali dopiero po tb. Zagrali jednak zdecydowanie poniżej oczekiwań. Mecz był bardzo wyrównany i jeśli skończyło by się na 3:0 dla Bydgoszczy to też nikt nie mógł by mieć żadnych pretensji. Uratowała ich zagrywka, jednak inne aspekty pozostawiały wiele do życzenia. W pierwszym secie wydostali się z niemal beznadziejnej sytuacji i go wygrali. Kolejne dwa przegrali jednak zasłużenie. Potem znów głownie dzięki zagrywce wygrali 4 seta. W tb Bydgoszczanie sprawiali już wrażenie bezsilnych i zdecydowanie bardziej doświadczona Zaksa to wykorzystała i bez większych problemów wygrała ten tie-break. Gra teamu z Kędzierzyna nie wygląda jednak dobrze. Atakujący Witczak oraz Bociek nie spisują się najlepiej. Nawet Guma ostatnio gra zdecydowanie poniżej swojego poziomu.

Z drugiej strony Skra, która wyjedzie do Kędzierzyna w dobrych nastrojach po pokonaniu tydzień temu mistrzów Polski - Resovii. Na pewno widać w nich potecjał. Uriarte rozgrywa naprawdę świetnie. Antiga niczym profesor - bardzo przydatny zarówno w przyjęciu jak i ataku. Do tego będący w bardzo dobrej dyspozycji Zatorski i Włodarczyk. No i nie można też zapomnieć o Wlazłym, który co prawda nie zachywca ostatnio ale to wciąż jest genialny zawodnik i stać go na wykańczanie trudnych piłek.

Moim zdaniem jeśli Skra dobrze zagra w przyjęciu a Mariusz pokaże swoje to tutaj bardzo przeciętnie spisująca się Zaksa nie będzie miała wiele do powiedzenia. Wiadomo, że własna hala to będzie spory atut ale nie sądzę aby mógł im w większym stopiu pomóc. Ekipa z Bełchatowa wygląda jak dla mnie na chwilę obecną znacznie lepiej i mam nadzieje, że pokażą to dzisiaj na parkiecie.

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
NBA regular season: (12-13) -37,49 PLN

Zakłady &quot;włącznie z dogrywką&quot; start: 01:00, 01:00, 02:00 &amp; 04:30

???? #26 Miami Heat (-7.5) - Charlotte Bobcats ▶ [1,95] ✅ (97:81)
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 10 PLN / PW: 9,52 PLN

Moim zdaniem nie będzie tutaj niespodzianki i zobaczymy pewną wygraną Miami. Są na pewno znacznie lepszą drużyną i jeśli nie zaczną niczego świerować to powinni ten mecz spokojnie wygrać. Bobcats ostatnie dwa mecze rozegrali naprawdę dobrze, dzisiaj wracają do swojej hali gdzie jeszcze niedawno przegrywali z NYK czy Hawks. Z Heat będzie im się bardzo ciężko grało i nie sądzę aby byli w stanie nawiązać walkę. Stawiam więc na pewne zwycięstwo teamu z Miami.

???? #27 Cleveland Cavaliers (+7.5) - Washington Wizards ▶ [1,95] ✅ (103:96)
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 10 PLN / PW: 9,52 PLN

Tutaj idę w stronę małej niespodzianki. Cavaliers prezentują się ostatnio fatalnie - to fakt ale Czarodzieje też nie zachwycają. Moim zdaniem kursy są jednak trochę przesadzone ponieważ mimo wszystko nie widzę między tymi zespołami aż takiej różnicy. Cavaliers będą chcieli na pewno przełamać tą fatalną passe porażek na wyjeździe. Moim zdaniem są tutaj w stanie powalczyć, warunek jest jeden - Irving musi tym wszystkim pokierować i zagrać na swoim poziomie. Bez jego punktów Cavs wiele nie zdziałają. Jeśli jednak wypali swoje i cała drużyna zagra na miarę swoich możliwości to myślę, że stać ich na sprawienie niespodzianki.

???? #28 Indiana Pacers - Chicago Bulls ▶ [2,00] ✅ (94:110)
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 10 PLN / PW: 10 PLN

Bilans Pacers robi na pewno wrażenie. Póki co idą jak burza, ogrywając kolejnych rywali. Nic jednak wiecznie trwać nie może i myślę, że właśnie tej nocy może przyjść pierwsza w sezonie porażka. Bulls u siebie to mimo wszystko mocny team. Wczoraj naprawdę mi się spodobali w spotkaniu z Raptors. We własnej hali, przy dopingu własnej publicznosci będą starali się na pewno wygrać z takim rywalem. Moim zdaniem niczego im nie brakuje. Jeśli zagrają swoje to są w stanie powalczyć.
Jak dla mnie Indiana z Bykami na wyjeździe będzie miała bardzo ciężo i przyjdzie im po raz pierwszy w tym sezonie przegrać.

???? #29 Brooklyn Nets (+11.5) - Los Angeles Clippers ▶ [1,92] ✅ (103:110)
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 10 PLN / PW: 9,26 PLN

Nets póki co grają zdecydowanie poniżej swoich mozliwości. Moim zdaniem z biegiem czasu będzie to wyglądało jednak co raz lepiej. Wiadomo, że czeka ich dzisiaj bardzo ciężki mecz z bardzo silnym rywalem jakim niewątpliwie są Clippersi ale mimo wszystko nie widzi mi się tutaj bardzo wysoka wygrana gospodarzy. Oczywiście Clippers są tutaj znacznymi faworytami i prawopodobnie to wygrają lecz tak wysokie handi na gości aż prosi się o zagranie. Nets są na pewno w stanie rywalizować z najlepszymi, na razie tego nie widać ale wkrótce potencjał tej drużyny powinien zacząć się ujawniać. Jak dla mnie z takim rywalem jak dziś zmobilizują się i zagrają swoje. Wygrać zapewne nie są w stanie ale powalczyć jak najbardziej.

Otrzymane punkty reputacji: +10
gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
NBA regular season: (16-13) +0,81 PLN

Zakład &quot;włącznie z dogrywką&quot; start: 02:30

???? #30 Philadelphia 76ers - Dallas Mavericks (-11.5) ▶ [1,95] ⛔ (94:97)
----------------------------------------------------------------
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 18 PLN / PW: 17,14 PLN

Mavericks zmierzą się dzisiaj z Sixers. O gościach pisałem już wcześniej i nic się w tej kwestii nie zmieniło. Nadal uważam ich za słaby team. Owszem, u siebie potrafią zagrać od czasu do czasu świetny mecz i sprawić jakiś niespodziewany wynik. Jednak na wyjazdach z takim silnym rywalem jak dzisiaj nie będą raczej w stanie powalczyć. Ostatnio dostali ostre lanie od Pelikanów i myślę, że dzisiaj może być podobnie.

Dallas to bardzo solidny team, który we własnej hali jest ciężki do pokonania. Jak na razie wszystkie spotkania rozegrane u siebie wygrane. Przeciwnicy najtrudniejsi co prawda nie byli ale mimo wszystko zawsze przed własną publicznością prezentowali się solidnie.
Zresztą jeśli już przegrywali na to nie z byle kim: Rockets (pierwsza kwarta już praktycznie ustawiła mecz), Thunder, Wolves no i Heat. Na pewno przegrać na wyjeździe z takimi rywalami to nie żaden wstyd. Teraz wracają do siebie po zwycięstwie z Magic.

Moim zdaniem tutaj żadnej niespodzianki nie będzie i Dallas po prostu zrobią swoje. Sixers nie są przeciwnikiem, z którym powinni mieć większe problemy. Dostali ostatnio ostro od Pelikanów a dzisiaj nie będzie wcale łatwiej. Szczerze mówiąc spodziewam się podobnego scenariusza. Może zwycięstwo nie będzie aż takie okazałe ale ale ~15 pkt róznicy powinno być osiągnięte.

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
NHL regular season: (1-1) -4,66 PLN
Zakład &quot;włącznie z dogrywką i rzutami karnymi&quot; start: 01:30
:hokej: Nashville Predators - Detroit Red Wings ▶ [1,59] ⛔ (2:0)
------------------------------------------------------
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 30 PLN / PW: 17,75 PLN
Skrzydła ostatnio w kryzysie. Mają ogromnego pecha bo ostatnie porażki są głównie po karnych. Dzisiaj z pewnością zależeć im będzie na zwycięstwie i przerwaniu tej złej passy. Grają na swoim lodowisku z rywalem, którego są w stanie spokojnie wypunktować i myślę, że będą chcieli odnieść pewną wygraną, która poprawi nieco morale po tych pechowych porażkach.

Mimo tego iż Wings nie grają ostatnio na miarę swoich możliwości to Predatory na wyjazdach spisują się jeszcze gorzej. Ich ostatnie cztery spotkania na lodowiskach rywali to gładkie porażki. Nie byli w stanie nawiązać nawet walki.
Skrzydła bardzo potrzebują tego zwycięstwa aby przerwać tą fatalną a zarazem pechową serię. Moim zdaniem stać ich dzisiaj na pewną wygraną i mam nadzieję, że tak właśnie będzie.

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
NBA regular season: (16-14) -17,13 PLN
Zakłady &quot;włącznie z dogrywką&quot; start: 01:00, 01:00, 02:00, 03:00 &amp; 04:30
???? #31 Brooklyn Nets (-3.5) - Charlotte Bobcats ▶ [2,12] ⛔ (91:95)
-----------------------------------------------------------
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 10 PLN / PW: 11,20 PLN
Dzisiaj krótko i skromnie ponieważ coś ostatnio oprócz tej nocy z 4/4 brakuje regularności. Zacznę od Nets. Mimo, że nie raz już się na nich przejechałem to nadal konsekwentnie na nich stawiam. Myślę, że z starciu z taką ekipą jak Bobki powinni mieć wiele do powiedznia. Na pewno mają dużo większy potencjał i myślę, że zwycięstwa też powinni zacząć powoli przychodzić. Dzisiaj rywal mimo, że nie najłatwiejszy to też nie najtrudniejszy i na pewno Nets stać tutaj na zwycięstwo. Myślę, że tak też właśnie będzie.

???? #32 Miami Heat (-8) - Orlando Magic ▶ [2,15] ✅ (120:92)
---------------------------------------------------
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 5 PLN / PW: 5,75 PLN
Młoda ekipa Magic może się czasem naprawdę spodobać lecz nie można od nich nie wiadomo czego oczekiwać. Miami złapało ostatnio dobry rytm i myślę, że dzisiaj będzie on kontynuowany. Z pewnością jest to team z dużo większymi możliwościami i w defensywie i w ofensywie. Jeśli nie zlekceważą młodej i walcznej drużyny z Orlando to ja tutaj nie widzę żadnej niespodzianki tylko pewną wygraną Heat.

???? #33 Los Angeles Clippers - Minnesota Timberwolves ▶ [2,01] ✅ (102:98)
-----------------------------------------------------------------
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 5 PLN / PW: 5,05 PLN
Zapowiada się bardzo ciekawe spotkanie. W sumie to ciężki mecz do typowania ale podjąłem się ryzyka i postawiłem jednak na LAC. Ostatni mecz pomiędzy tymi drużynami był bardzo wyrównany i bardzo przyjemnie się go oglądało. Mam nadzieję, że dzisiaj będzie podobnie. Zdecydowałem się grać na Clippers ponieważ mimo wszystko uważam ich za lepszą ekipę z większymi możliwościami. Wilki także grają bardzo solidnie i tutaj wiele będzie zależało od dyspozycji czołowych zawodników. Stawka naprawdę symboliczna więc typ tak bardziej po to aby dodać sobie dodatkowych emocji w trakcie oglądania.

???? #34 Sacramento Kings - Phoenix Suns ▶ [3,22] ✅ (113:106)
-----------------------------------------------------
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 5 PLN / PW: 11,10 PLN
Taki kurs na Kings uważam po prostu za value. Suns prezentują się jak na razie całkiem nieźle. Szczególnie u siebie pokazali naprawdę solidną grą i szczerze mówiąc lekko mnie zaskakują. Mimo wszystko Kings gorsi nie są. Wczoraj gra była bardzo wyrównana i myślę, że dzisiaj też tak będzie. Kings są w stanie powalczyć a po takim kursie można śmiało spróbować.

???? #35 Memphis Grizzlies - Golden State Warriors ▶ [2,62] ✅ (88:81)
--------------------------------------------------------------
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 5 PLN / PW: 8,10 PLN
Z tego co widzę to kursy w porównaniu do tego co była jeszcze rano poleciały. Mimo wszystko zdecydowałem się zagrać. Warriors osłabieni, nie zagra dziś Curry, który bardzo dużo dawał tej drużynie. Spotkają się dzisiaj z bardzo solidną ekipą Grizzlies. Miśki na wyjazdach ostatnio radzą sobie świetnie. Oglądałem ich wczorajszy mecz z Clippers i naprawdę mi się spodobali. Moim zdaniem na pewno będą w stanie powalczyć z osłabionymi Warriors.

Otrzymane punkty reputacji: +5
gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
NBA regular season: (20-15) +2,87 PLN
Zakład &quot;włącznie z dogrywką&quot; start: 04:30
???? #36 Chicago Bulls (-1) - Denver Nuggets ▶ [1,95] ⛔ (87:97)
-------------------------------------------------------
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 20 PLN / PW: 19,05 PLN
Bulls nie wygrali w Colorado od 2006 roku i dzisiaj będzie świetna okazja aby to przełamać. Nuggets grają jak na razie bardzo solidnie, szczególnie u siebie. Myślę, że czas jednak wrócić na ziemię. W ostatnich wygranych u siebie pojedynkach rzucali dużo punktów (Hawks - 109 pkt, Lakers - 111 pkt i z Wolves 117 pkt) dzisiaj jednak naprzeciw siebie mają ekipę, która w defensywie gra bardzo dobrze i nie sądzę aby byli w stanie podtrzymać tą dobrą passe wysokich zdobyczy punktowych.
Denver ostatnio grają wręcz ponad swój poziom ale Byki będą zdecydowanie trudniejszym rywalem od tych, których zdołali w przeciągu ostatnich spotkań pokonać.
Team z Chicago po słabym początku złapał chyba swój rytm. Zdecydowanie na poprawę atmosfery w drużynie wpłynęła ta wysoka wygrana nad Pacers.
Rose jak na razie mimo wszystko nie prezentuje jeszcze swojego poziomu ale myślę, że z czasem i on zacznie grać na miare oczekiwań.
Jak dla mnie Byki przełamią dzisiaj tą passę przegranych w Colorado i pokonają dzisiaj Nuggets. Uważam, że nie pozwolą im na tyle w ofensywie i nie stracą aż takiej ilości punktów jak ich poprzedni rywale. Jeśli nie będzie dodatkowo tragedii ze skutecznością to mi się widzi tutaj wygrana Bulls.

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
NBA regular season: (20-16) -17,13 PLN

Zakłady &quot;włącznie z dogrywką&quot; start: 01:00, 01:30, 02:00, 04:00 &amp; 04:30

???? #37 Washington Wizards - Toronto Raptors ▶ [2,66] ⛔ (88:96)
----------------------------------------------------------
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 5 PLN / PW: 8,30 PLN

Ostatnie spotkania Raptors u siebie nie były w ich wykonaniu zbyt dobre. Zdecydowana porażka z Bulls oraz Blazers (co prawda po dogrywce ale goście sami sobie do niej doprowadzili...). Oglądałem te dwa spotkania i szczerze mówiąc team z Toronto prezentował się po prostu słabo, szczególnie z Bulls gdzie praktycznie nie mieli nic do powiedzenia w ofensywie.

Wizards z kolei po słabszym okresie wygrali dwa ostatnie spotkania. Najpierw po bardzo dobrym meczu pokonali u siebie Wolves a ostatnio zrewanżowali się udanie na wyjeździe Cavaliers. Na pewno jest to team ze sporym potencjałem ale dotychczas nie prezentowali się najlepiej. Teraz podbudowani tymi dwoma zwycięstwami jadą do Toronto i myślę, że nie są bez szans. Raptors jak dla mnie nie są wcale dużo lepszą ekipą i mecz pownien być raczej wyrównany.

Jeśli para Beal - Wall zrobi swoje a Nene i Goratat ogarną tablice to myślę, że Czarodzieje są tutaj w stanie wygrać. Moim zdaniem gorsi nie są i po takim kursie można śmiało na nich grać.

???? #38 Indiana Pacers (-7.5) - Boston Celtics ▶ [1,94] ✅ (97:82)

---------------------------------------------------------
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 5 PLN / PW: 4,72 PLN

Celtowie nie wyglądają na ekipę, która byłaby w stanie podjąć walkę z Indianą. Ostatnio mają za sobą serię zdecydowanych porażek i ciężko oczekwiać, że dzisiaj się ona zakończy. Nawet u siebie przegrywali z Bobcats... Z Blazers także nie podjęli walki. Generalnie mówiąc to prezentują się bardzo słabo.

Seria zwycięstw Pacers została przerwana przez Byki. Indiana jest jednak na tyle mocna, że może spokojnie powtórzyć taką serię. Póki co wszystko wygląda tam naprawdę świetnie. I nie sądzę aby mieli większe problemy z Celtami. Moim zdaniem Pacers są w stanie to zdecydowanie wygrać.

???? #39 Cleveland Cavaliers - New Orleans Pelicans (-6.5) ▶ [1,90] ⛔ (100:104)
-----------------------------------------------------------------
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 5 PLN / PW: 4,55 PLN

Cavaliers wiadomo jak się prezentują. Nie ma się nad czym zachwycać. Po dobrym meczu z Wizards na wyjeździe, dostali od nich parę dni później we własnej hali. Prawdę mówiąc żeby oni mogli z kimś rywalizować to Irving musi grać na fantastycznym poziomie. W tym wygranym meczu z Czarodziejami rzucił przecież 41 pkt i to głownie on wygrał im ten mecz. Ale zawsze takie spotkania mu się trafiać nie będą.

Pelikany przegrały trzy kolejne mecze na wyjazdach z takimi rywalami jak Suns, Lakers i... Jazz. Ostatnio jednak rozbili wręcz Sixers i pokonali u siebie Jazz. W sumie to też nie zachwycają ale jednak własna hala robi swoje i myślę, że będą tutaj w stanie ograć Cavaliers.

???? #40 Chicago Bulls - Portland Trail Blazers ▶ [2,53] ⛔ (95:98)
---------------------------------------------------------
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 5 PLN / PW: 7,65 PLN

Byki wczoraj zagrały dosyć słabo przeciwko Nuggets ale dzisiaj bym ich wcale nie lekceważył. Blazers wydają się bardzo mocni ale myślę, że Bulls mogą skończyć im tą świetną serię tak jak zrobili to Indianie. PTB przed własną publicznością niezniszczalni na pewno nie są. Ostatnie spotkania z Pistons i Suns (wygrana jednym punktem po dość słabym meczu) były raczej wyrównane. Myślę, że to też będzie zacięty mecz i moim zdaniem Byki mają tutaj spore szanse na wygraną. Na pewno kurs jest kuszczący dlatego warto skorzystać.

???? #41 Golden State Warriors - Los Angeles Lakers ▶ [1,43] ⛔ (95:102)
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 10 PLN / PW: 4,35 PLN

Słyszałem, że gotowy do gry ma być Curry. Nie wiem jednak czy to pewna informacja. Myślę jednak, że nawet bez niego Warriors nie będą mięli większych problemów z pokonaniem Lakers.
Lakersi nie są drużyną, która była by w stanie wygrywać takie mecze. GSW jest jak dla mnie zdecydowanie lepszą ekipą i nie przewiduję tutaj żadnej niespodzianki.

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
Premier League:

start: 13:45

⚽ Everton - Liverpool: over 2,5 ▶ [2,02] ✅ (3:3)
------------------------------------------
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 6 PLN / PW: 6,12 PLN

Zapowiada się bardzo ciekawy mecz i myślę, że zaobaczymy w nim troszkę bramek. Everton u siebie łatwo skóry nie sprzeda a Liverpool w tym sezonie prezentuje się bardzo dobrze i myślę, że obie drużyny stać tutaj na zwycięstwo.

Otrzymane punkty reputacji: +3
gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
NBA regular season: (21-20) -37,41 PLN

Zakłady &quot;włącznie z dogrywką&quot; start: 01:00, 03:00 &amp; 04:30

???? #42 New York Knicks - Washington Wizards (-2) ▶ [2,02] ✅ (89:98)
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 10 PLN / PW: 10,20 PLN

Czarodzieje wracają do swojej hali, w której zmierzą się dziś z Knicks. Wczoraj w spotkaniu z Raptors pozostawili po sobie raczej mieszane uczucia. Mimo wszystko stawiam na nich kolejny raz. Knicks zupełnie mnie nie przekonują, Melo raczej nie jest w stanie odpowiednio tym wszystkim pokierować. Gra na swoim, wysokim poziomie ale jednak to nie wystarcza.

Wizards jak na razie ze swoich wyników nie mogą być zadowoleni. Bilans przedstawiał by się jednak zupełnie inaczej gdyby nie głupie porażki w meczach, w których byli po prostu lepsi. Dzisiaj jednak wracają do siebie i myślę, że zależało im będzie na zwycięstwie. Zwłaszcza, że rywal nie jest zbyt trudny, muszą po prostu zagrać swoje.
Wczoraj genialnie zagrał Wall. Brakowało jednak trochę punktów Marcina i Nene. Jeśli jednak ta dwójka zagra na swoim poziomie a do tego Beal i Wall zrobią co do nich należy to Czarodzieje powinni spokojnie ograć dzisiaj Knicks.

???? #43 Dallas Mavericks (+5.5) - Denver Nuggets ▶ [1,87] ✅ (100:102)
-------------------------------------------------------------
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 7 PLN / PW: 6,09 PLN

Nuggets we własnej hali mogą się naprawdę podobać. Ostatnio nawet Byki nie były dla nich problemem. Myślę jednak, że kiedyś się to musi skończyć i z takim silnym rywalem jak dzisiaj będzie im się grało ciężko.
Dallas w mojej opinii to bardzo ogrnięty team i z pewnością nie wygląda gorzej niż Nuggets. Myślę, że spotkanie będzie raczej wyrównane i goście mają jak najbardziej szansę na zwycięstwo. Podpieram się dodatkowo handi dodatnim.

???? #44 Portland Trail Blazers - Golden State Warriors (-4) ▶ [2,02] ⛔ (113:101)
--------------------------------------------------------------------
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 7 PLN / PW: 7,14 PLN

Blazers ostatnio jak w transie. Jednak ten ich wczorajszy mecz z Bulls pokazał, że seria wkrótce się zakończy. Mieli naprawdę dużo szczęścia pokonując Byki. Dzisiaj jednak czeka ich wyjazdowy mecz z GSW, który łatwy nie pewno nie będzie. Warriors wczoraj bez Stefka zaprezentowali się bardzo przeciętnie i Lakersi wykorzystali swoja szansę. Dzisiaj jednak grają we własnej hali gdzie są na pewno trudnym do pokonania przeciwnikiem.
Powoli zaczynają się niestety problemy z kontuzjami. Mimo tego są w stanie zatrzymać PTB i mam nadzieję, że to właśnie zrobią.

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
Spain ACB - Men:

Zakład &quot;włącznie z dogrywką&quot; start: 12:15

???? Bilbao Basket - Unicaja Malaga: over 150,5 ▶ [1,94] ⛔
--------------------------------------------------------
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 8 PLN / PW: 7,55 PLN

Króciutko ponieważ mecz już niebawem się zaczyna. Zapowiada się naprawdę bardzo ciekawe spotkanie i myślę, że wpadnie tutaj troszkę tych punktów. Obie ekipy stać na zwycięstwo i powinna zadecydować dyspozycja dnia. Unicaja ostatnio przegrała 3 kolejne spotkania i dzisiaj z takim rywalem na wyjeździe też może mieć ciężko. Bilbao u siebie prezentuje się bardzo solidnie i zwycięstwo z Barceloną nie było przypadkiem. Jednak gości mimo wszystko bym tutaj nie skreślał bo na pewno też dysponują niezłym składem i jak dla mnie będzie to bardzo wyrównany mecz, prowadzony w szybkim tempie. Jedni jak i drudzy mają mają w swoich szeregach nieźle punktujących graczy i myślę, że over w takim spotkaniu jest dobrym rozwiązaniem.

Dodam jeszcze, że mecz transmituje Sport Klub tak więc polecam obejrzeć ;)

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
Premier League: (1-0) +6,12 PLN

start: 17:00

⚽ Cardiff City - Manchester United ▶ [1,75] ⛔ (2:2)
----------------------------------------------
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 10 PLN / PW: 7,52 PLN

La Liga:

start: 17:00

⚽ Rayo Vallecano - RCD Espanyol ▶ [3,58] ✅ (1:4)
----------------------------------------------
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 15 PLN / PW: 38,70 PLN

Bardzo wysoki kurs na Espanyol więc trzeba spróbować. W pierwszym meczu liczę na pewną wygraną Czerwonych Diabłów.

Trzeba też coś wybrać na NBA bo dzisiaj mamy dwa spotkania wieczorkiem ????

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
NBA regular season: (23-21) -28,12 PLN

Zakład &quot;włącznie z dogrywką&quot; start: 20:00

???? #45 Detroit Pistons - Brooklyn Nets (-3) ▶ [2,13] ⛔
-------------------------------------------------------
▶ Bukmacher: Pinnacle / Stawka: 19 PLN / PW: 21,47 PLN

Nets prezentują się fatalnie. Praktycznie tylko Lopez trzyma poziom. Chyba każdy z pierwszej piątki boryka się z mniejszymi bądź większymi urazami i może właśnie dlatego nie prezentuje pełni swoich umiejętności.
Dzisiaj wracają do swojej hali i myślę, że jest to dobry moment aby poprawić ten niezbyt dobrze prezentujący się bilans. Trzy zwycięstewa na 12 spotkań za dobrze nie wyglądają. Kidd zupełnie nie radzi sobie jako trener. Niestety póki co cała ekipa wygląda jak jeden wielki niewypał. Ja bym się jednak wstrzymał z ostatecznym takim stwierdzeniem.
Mimo wszystko takie spotkania jak dziś powinni wygrywać. Jeśli dzisiaj się nie przełamią to ja już naprawdę nie wiem jakich potrzebują okoliczności. Grają we własnej hali z rywalem, który na wyjazdach nie gra nic nadzywczajnego.

Ja jednak myślę, że nie będzie tutaj kolejnej wtopy teamu z Brooklyn. Takie mecze po prostu muszą wygrywać a biorąc pod uwagę ostatnie wyniki to na pewno zrobią wszystko aby to ucznynić w przeciwnym razie może zacząć się robić tam gorąco. Nawet jeśli liderzy nie będą w stanie zagrać zbyt długo to mimo wszystko ławka tragiczna nie jest i na taką ekipę jak Pistons powinno to wystarczyć.

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
Zmieniamy troszkę styl tematu i bukmachera. Marathon jednak do typowania NBA jest zdecydowanie najlepszy. W Pinnacle brakowało mi strasznie zakładów na over/under danego zawodnika. W Marathonie mamy za to wszystko i myślę, że pozostanę już tam na stałe.

Jak na razie listopad (i końcówkę października czyli od startu NBA) mamy:

-15,91 PLN

Tak więc drobna strata i mam nadzieję, że w te pare dni uda się ja spokojnie odrobić z nawiązką. Jeśli nie to też płaczu nie będzie bo gram tylko dla zabawy.

Stawki w Euro. Dzisiaj mam mało czasu tak więc napiszę kilka słów i typy podam w zwykłej formie ale jutro pomyślę nad jakimś ciekawym wzorem ????

???? Orlando Magic - Philadelphia 76ers @ 1 (1.66) ✅

Stawka: 3€
Bukmacher: Marathon
PW: 4,98€

???? Orlando Magic - Philadelphia 76ers @ Afflalo over 22 (1.86) ⛔

Stawka: 1€
PW: 1,86€

???? Orlando Magic - Philadelphia 76ers @ Vucevic over 14 (1.90) ✅

PW: 1,90€

???? Atlanta Hawks - Houston Rockets @ Rockets -4.5 (1.49) ✅
???? Washington Wizards - Milwaukee Bucks @ Wizards OT (1.70) ✅

Stawka: 2€
PW: 5,07€

???? Atlanta Hawks - Houston Rockets @ Howard over 18,5 (1.90) ⛔

PW: 1,90€

Orlando Magic - Philadelphia 76ers:

Magic podejmują u siebie Sixers. Myślę, że jest to dla nich okazja do zwycięstwa. Sezon zaczęli bardzo dobrze. Ostatnio mieli jednak kilka trudnych spotkań i niespodzianek w nich nie było. 2x przegrali z Miami, raz z Dallas. Spotkanie, o które można mieć do nich troszkę pretensji to mecz z Suns. Ale to jest NBA i tutaj zdarzają się takie mecze. Orlando jest naprawdę fajnym perspektywicznym zespołem, który może się momentami naprawdę podobać. Przebojowy Afflalo robi swoje, do tego mają atut pod koszem w postaci Vucevica. Podobać może się także gra Oladipo. Oczywiście nie ma co po nich oczekiwać wielkich wyników ale u siebie mogą być naprawdę groźni. Pokazali już to zresztą na początku.

Gra Sixers będzie raczej wyglądała tak jest teraz. Czyli od czasu do czasu dobry mecz i sprawienie jakiejś niespodzianki ale na ogół porażki z silniejszymi.
Muszę powiedzieć, że spisywałem ich już przed sezonem na straty i bardzo miło mnie jak na razie zaskakują chociaż z ostateczną opinią na ich temat wstrzymam się przynajmniej do stycznia. Na pewno póki co nie mogą narzekać. Z takim składem prezentują się bardzo przyzwoicie.

Dzisiaj jednak czeka ich wyjazdowe spotkanie też z młodym, utolentowanym rywalem z Orlando i szczerze mówiąc nie powinno tutaj być żadnej niespodzianki. Magic wyglądają jak dla mnie na lepszą drużyną a dodając do tego atut własnej hali i co by tu nie mówić bardzo fajny kurs (spodziewałem się czegoś na poziomie ~1.50) myślę, że warto pójść w ich stronę. Dodatkowo stawiam na overy liderów ponieważ Phila w obronie nie zachwyca. Afflalo prezentuje się bardzo dobrze i myślę, że powinien pociągnąć grą całego zespołu i swoje rzucić. Vucevic także linię 14 pkt powinien spokojnie przekroczyć.

O pozostałbych dwóch spotkaniach zaledwie kilka zdań:

Atlanta Hawks - Houston Rockets:

Hawks jakoś mnie nie przekonują. Zdarzają im się okresy dobrej gry jednak po tych ostatnich meczach z Celtami i Magic nie sądzę aby byli w stanie coś tutaj ugrać z Rockets. Tym bardziej na wyjeździe. Widzi mi się raczej pewna wygrana gospodarzy. Gram także over Howarda. Ostatnim razem się nie udało ale dzisiaj z takim rywalem powinien rzucić coś około 20 punktów.

Washington Wizards - Milwaukee Bucks:

Wizards wczoraj solidnie z Lakersami. Wall potwierdza, że jest w fantastycznej dyspozycji. Ktoś się wczoraj zastanawiał czy podczas kontuzji Beala udźwignie to wszystko na swoich barkach. Dał chyba jasną odpowiedź. Dzisiaj też Czarodzieje powinni zwyciężyć. O Bucks mam bardzo złe zdanie i raczej się to szybko nie zmieni. Jeśli Wizards zagrają swoje i powinni to spokojnie wygrać.

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
???? Stelmet Zielona Góra - Unicaja @ Dragic over 10,5 (1.90) ✅

PW: 3,80€

Stelmet Zielona Góra - Unicaja:

Zoran Dragic: over 10,5 @ 1.90 Marathon ✅

Taki luźny typ na dzisiejsze spotkanie. Zarówno dla jednych jak i dla drugich będzie miało ono znaczenie. Tutaj Unicaja raczej nie będzie sobie mogła odpuścić i zagra swoje. Osobiście zainteresowałem się overem punktowym jednej z ważniejszych postaci hiszpańskiego zespołu. Mowa tutaj o Dragicu. Linia 10 punktów wydaje się spokojnie do przekroczenia. Co by tu nie mówić Zastal w obronie nie zachwyca i Zoran powinien oddać trochę tych rzutów. W hiszpańskich rozgrywkach na 7 spotkań tylko raz nie przekroczył tej linii.
W Eurolidze troszkę gorzej ale mimo wszystko grał na poziomie tych ~10 pkt. Bardzo dobry występ ze Sieną (świetna skuteczność z gry). W pierwszym meczu z Zastalem rzucał ze sporym spokojem ponieważ Unicaja w pełni kontrolowała to spotkanie. Wpadło jednak 12 pkt. Dzisiaj ekipy z Zielonej Góry powinna się trochę bardziej postawić i aż takiej róznicy w wyniku nie będzie. Hiszpańskiej drużynie zależy na wygranej i Dragic powinien tutaj zagrać swoje. Biorąc pod uwagę obronę Zastalu ciężko im go będzie ukryć i moim zdaniem powinien rzucić więcej niż 10 punktów.​

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
???? Houston Rockets - Brooklyn Nets @ Howard over 17,5 (1.90) ⛔
PW: 3,80€

Houston Rockets - Brooklyn Nets:

Dwight Howard: over 17,5 @ 1.90 Marathon ⛔
Rockets zmierzą się z Nets. Uważam, że nie będzie tutaj raczej żadnej niespodzianki. Kurs na Houston jest jednak zbyt mały a linie handi za wysokie. Tak więc kolejny raz zdecydowałem się zagrać over punktowy Howarda. W dwóch ostatnich meczach Superman za dużo się nie narzucał i linia na ten over troszkę spadła. Dzisiaj jednak powinien ją przekroczyć. Nie jestem pewny czy wystąpi Lopez. Ale nawet jeśli zagra to myślę, że Dwight ogarnie sprawę. Nets nie bronią najlepiej.
Pod koszem to on powinien dominować i poradzi sobie z obrońcami Nets. Typ bardziej na &quot;na dodatek&quot; dla lepszego oglądania ale myślę, że jest ciekawy bo Howarda stać z takim przeciwnikiem (który prezentuje się przynajmniej na początku tego sezonu fatalnie jak na swoje możliwości - z ostateczną oceną trzeba się jeszcze długo wstrzymać) na sporą ilość punktów.​

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
???? Alba Berlin - Eisbaren @ 1 (1.09) ⛔
???? Cajasol - Real Madrid @ 2 (1.13) ✅

PW: 2,48€

Kuponik na koniec miesiąca. Aby był chociaż ten groszowy plusik. Nie przewiduję w tych meczach żadnych niespodzianek.

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
Listopad: -8,56 PLN
Ogólnie temat: +18,94 PLN

Euro z ostatnich typów przeliczałem po kursie 4.20. Co do poprzednich miesiący to założyłem, że 1j to było 10 zł.
W tym miesiącu leciutki minus ale nie ma sie co przejmować. Stawki zaniżyłem ze względu startu NBA a wiadomo, że początki bywają trudne więc troszkę się zabezpieczyłem. Teraz zamierzam grać trochę poważniej i stawki pójdą troszkę w górę. Ciekawy miesiąc przed nami. Postaram się troszkę bardziej skocentrować na europejskich rozgrywkach w kosza ale NBA także nie zabraknie. Zapraszam do odwiedzania tematu i korzystania z typów!
Co do sposobu ich podawanie to wybrałem jednak taki zwykły ale przejrzysty (upatrzony u DawidaBarca).

???? Kalev/Cramo - Enisey Krasnoyarsk @ 1 (1.85)
???? Bonn - Wurzburg @ 1 (1.20)
Stawka: 10€ ⛔
Bukmacher: Marathonbet
Ewentualna wygrana: 22,20€
&#39;

Kalev/Cramo - Enisey Krasnoyarsk:

Ciekawie zapawiada się dziesiejszy dzień z rozgrywkami VTB. Ja wypatrzyłem sobie spotkanie rozpoczynające się najpóźniej (godzina 18:00). Kalev zmierzy się z Enisey. Myślę, że kursy na gospodarzy są przesadzone. U siebie ta ekipa jest naprawdę bardzo groźna. Nie mówię tu o zwycięstwach w Estonii gdzie praktycznie nie mają sobie równych ale o dobrych meczach w VTB. Wygrywali ostatnio u siebie z takimi drużynami jak UNICS (w VTB) czy Banvitspor (w Eurocup). W Eurocup mają co prawda ciężką sytuację ale przynajmniej u siebie prezentowali się tam dobrze. Zagrali np. świetny mecz z Maccabi, który przepuścili w ostatniej kwarcie i ostatecznie ulegli 64:68. Do tego wspominane zwycięstwo z Banvitspor. W ostatnim meczu z Rigą na wyjeździe raczej nie wiele mogli zrobić.
Co do Enisey to oglądałem ich ostatnio w starciu z Turowem i mizernie to wyglądało. Nie mają zbytnio pomysłu na grę. Sporo im jeszcze brakuje żeby o coś walczyć. Wyniki to zresztą potwierdzają.
Dzisiaj czeka ich starcie z bardzo ogarniętym przeciwnikiem na wyjeździe i ja im nie daję raczej większych szans. Tutaj gospodarze powinni odnieść pewne zwycięstwo.
Myślę, że po takich kursach naprawdę warto brać.

Bonn u siebie z taką ekipą też powinien spokojnie dać radę dlatego dokładam ich do podbicia kursu.

Otrzymane punkty reputacji: +1
Do góry Bottom