>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PDC: World Matchplay 2025 (19-27 lipca)

little-dj 199,5K

little-dj

Użytkownik
Darts - World Matchplay 2025
Luke Humphries 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 - 🇳🇱 Gian van Veen
Luke Humphries @ 1.45, Fortuna

Na otwarcie turnieju idę po najmniejszej linii oporu. Humphries to rankingowa jedynka i obrońca tytułu sprzed roku, van Veen przystępuje nierozstawiony, bo jest poza pierwsza szesnastką rankingu PDC. W tym roku grali ze sobą raz i górą był akurat Holender, ale było to na jednym z turniejów PDC Pro Tour, a tutaj mamy do czynienia z drugim najważniejszym turniejem w całym kalendarzu. Humphries na pewno się zepnie i nie wierzę, że jedynka turnieju odpadnie po pierwszym meczu. Najważniejsze, że spotkania w tej rundzie są do 10 wygranych legów, więc będą długie - to tym bardziej promuje Anglika. Luke jest ostatnio w dobrej formie, wygrał US Darts Masters, na Baltic Sea Darts Open i Nordic Darts Masters odpadał wcześniej przez spotkania z Pricem. Holender to jednak nie Price i ma zwyczajnie za mało doświadczenia w długich meczach, żeby ograć Humphriesa na takim dystansie.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2250
brodaty-zolw 87,5K

brodaty-zolw

Forum VIP
Typu nie neguje, bo sam mam zagrane, ale niedocenianie Van Veena pod względem gry na tak długim formacie jest błędne. W zeszłym roku z Crossem zagrał ponad 100 w 25 legach. Niemniej jednak Humphries jest rowniejszy i mógłbym tutaj naweet pograć handicap -2.5 po kursie 2.

Dla mnie główny bet na dziś to Wade wygrywający ze słabym Cullenem. 1.45 może nie kusi ale w takim formacie Wade ze swoją regularnością nie powinien mieć problemu żeby wygrać to spotkanie.

No i na koniec chyba najmocniejszy bet, a mianowicie ASP win i więcej maxow. Anglik rzuca sporo maxow, a Nijman w ostatnim czasie się w tym mocno odpuścił. Widzę tutaj nawet około 7 maxow przy Maks 5 jego przeciwnika.

Podobają mi się tez średnie dziś do pogrania, bo taka linia w postaci 96.5 na Van Veena.

Cabron 146,3K

Cabron

Znawca - Polityka
Zazwyczaj nie gram pierwszych rund i wczoraj właśnie dobitnie było widać dlaczego. O ile spodziewałem się kłopotów Humphriesa, to ASP mnie zawiódł i nie sądziłem, że będzie taka różnica w poprzednich starciach.

Dzisiaj za drobne proponuje :
Anderson wygra i najwyższy Checkout 1,65 superbet
Może trochę z sympatii to poczciwego Szkota, ale dalej potrafi grać wybitnie.
Dzisiaj na przeciw Woodiego, który formą nie grzeszy.
Jeżeli wygra, to wyższy zamek powinien wpaść, bo Gary lubi wysokie checki, a Woodhouse ostatnio ma z tym kłopoty.

Superbets :
Clayton wygra I najwyższy Checkout powyżej 129,5 - 2,70
Superbet

Liczę na dobrą formę Johna.
Schindler potrafi grać świetne mecze, ale liczę, że dzisiaj finalista sprzed dwóch lat pokaże dobrego darta. Clayton kocha wysokie zamki i myślę, że dzisiaj przy dłuższym formacie coś wysokiego zamknie, a jeśli nie to jest szansa, że Schindler to zrobi.
Tak, czy inaczej czuje wygraną Walijczyka i przynajmniej jeden bardzo wysoki zamek.

Littler vs Searle
Over 10,5 maxów 1,60
Over 11,5 - 2,02
Superbet

Littler wypowiadał się, że jest mocno zmobilizowany na ten turniej, bo rok temu MVG odprawił go w na tym etapie.
Z racji tego, że to 1 runda, to nie gram handicapów, bo stać Heavy metala, żeby się postawić tutaj młodszemu koledze.
Liczę na to, że Littler będzie nakręcony i '180 będą wpadać. Dodatkowo Searle też potrafi dobrze rzucać Maxy. Linia wysoka, ale przy tym formacie warto spróbować rzucić parę groszy.

Burning vs Joyce
Najwyższy Checkout powyżej 128,5 -1,85 superbet

Tutaj zwykła czutka.
Spodziewam się wyrównanego meczu i mam też pograny wysoki over.
Pytanie, czy Joyce dowiezie na dystansie, bo jeżeli tak, to o double się na martwię, bo w tym elemencie Joyce jest top 5 darterów. Przy wyrównanym spotkaniu powinno być trochę okazji na wysokie zamki i myślę, że coś w okolicach 130 uda się zamknąć.

Ostatnia edycja:
little-dj 199,5K

little-dj

Użytkownik
Darts - World Matchplay 2025
Michael van Gerwen 🇳🇱 - 🇳🇱 Raymond van Barneveld
Michael van Gerwen - Zwycięzca & najwięcej 180 @ 2.40, Superbet

Humphries out, Aspinall out, Heta także i Wright podobnie... Ładne pogromy faworytów póki co.
Dlatego stawiam już teraz na Van Gerwena. To bardziej "emocjonalny" typ niż sportowy. Van Gerwen ostatnio jest lekko w dołku, w maju miał trzy porażki z dwoma panami wymienionymi wyżej, dwa z Aspinallim i jedną z Humphriesem w Premier League. Na US Open szybko odpadł z Pricem, a na Poland Masters z Crossem. Trzeba oddać, że Price I Cross to nie byle kto, a w pierwszych rundach tych turniejach potrafił pokonać znacznie gorzej rozstawionych przeciwników. Tutaj liczę na podobny scenariusz. Van Barneveld to gracz z czwartej dziesiątki rankingu PDC. Jeśli van Gerwen jest w dołku, to jego przeciwnik podobnie, bo ostatnimi czasy nie może wygrać dwóch meczów z rzędu na turniejach, na których występuje, a są to turnieje o znacznie mniejszym prestiżu. Raymond na dystansie 19 legów gra bardzo rzadko, od 2023 miał sześć takich okazji i wszystkie przegrał. Van Gerwenowi zdarzało się odpadać w pierwszej rundzie, ale liczę na mocniejszy focus w takim prestiżowym turnieju, szczególnie, że już teraz widać odpływ mocniejszych nazwisk. Michael rzadko w ostatnich latach odpadał tak wcześnie w turniejach rankingowych.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +712
brodaty-zolw 87,5K

brodaty-zolw

Forum VIP
Price (-2.5) x MVG x Dobey i więcej 180s
Ako: 3.92/STS

Od początku patrzę na te 3 mecze jak na pewniaczki i wchodzę dość mocna stawka. Gurney zaczął ostatnio trochę lepiej grać, ale to Price jest ostatnio kotem, który wygrał Poland Darts Masters oraz ET. Panowie mierzyli się ze sobą 3-krotnie w formacie do 10 i 3 krotnie Price robił dzisiejsza linie na handicap. Kurs na MVG jest tak wysoki, bo ostatnio przez problemy prywatne gra trochę słabiej, nie mniej jednak kurs na niego to lekka przesada. Ostatnio widziałem, ze zaczął grać w padla co siła rzeczy powoduje, że głowa teoche mniej myśli. Sam Barney ma ostatnio problem zagrać na avg90+, wiec dla mnie wygrana MVG to peffka. Do tego dorzucam Dobeya i więcej maxow, bo dla mnie to pewniak na dziś.

Otrzymane punkty reputacji: +2492
Do góry Bottom