ako: @2,12 tripel Uni
Razma v Toru Suzuki Suzuki under 2,5 180's @1,44
Przyznam, że Toru Suzuki to dla mnie postać dość anonimowa bo nie jestem fanem azjatyckiego darta. Kojarzy mi się z takim powolnym, siermiężnym stylem gry, mało efektownym. Suzuki wygrał kwalifikacje do mistrzostw, pojedynek finałowy sprzed 2 tygodni jest do obejrzenia na youtube. Mecz mało ciekawy, Toru wygrał 5-3, rzucił jednego maksa. Widać było jak jest ogromnie zdenerwowany, często robił spore przestoje gry. Jak wyjdzie na scenę 'Ally Pally' to nie wróżę mu sukcesu. 3 maksy to dużo, nawet under 1,5 moim zdaniem do gry. Razma powinien wziąć ten mecz 3-0, 3-1 ale ja wolę opcję ze 180's bo Łotysz to też taki ciułacz.
Mike de Decker v Edward Shouji-Foulkes 1 @1,25
Kolejny Japończyk, do tej pory anonimowy, w październiku wygrał niespodziewanie kwale pokonując w półfinale Sergio Asadę 4-3. Asada miał w tym meczu już 3-0, ale pokpił sprawę. Decker to utalentowany zawodnik, nie powinien wypuścić takiej okazji z rąk. Myślę, że średnia w okolicach 90 wystarczy i zamknie sprawę awansu do kolejnej rundy.
Ryan Searle - Danny Lauby 1 @1,18
Searle w ostatnim czasie bardzo stabilny, potrafi grać na średniej 100. Dosyć regularny na dystansie. Lauby awansował jako zwycięzca CDC Continental Cups 2019 ponieważ z powodu pandemii mistrzostwa tegoroczne zostały odwołane. Bardzo efektowny zawodnik, lewa ręka i błyskawiczne rzuty. Brakuje jednak regularności, myślę, że gra w okolicach 88-90 to jest szczyt jego możliwości a i o to będzie bardzo ciężko. W tym sezonie Lauby wspólnie z Chuckiem Puleo rywalizowali w World Cup, przegrana 2-5 z Austriakami, avg 81. Dodatkowo Alexandra Palace, wielka scena i to może się mocno odbić na grze, co zresztą pokazał dzisiaj Zonneveld.
Dodatkowo polecam:
Woodhouse v Jamie Lewis 1 @1,61 / Jamie under 3,5 180's @2,17
Bardzo ciekawi mnie występ Jamiego. W październiku po fatalnym występie w European Tour gdzie przegrał 0-6 z Marjanoviciem na średniej 57 (!) wyznał, że cierpi na zaburzenia lękowe i jego kariera stała pod znakiem zapytania. Wcześniej pojawiły się informacje, że robi przerwę od darta. A przecież pamiętamy spektakularny występ właśnie podczas mistrzostw kiedy to pokonał Pite Wrighta. Walijczyk wygrał kwalifikację w grudniu pokonując Palletta, Taberna i Thorntona. Pytanie nasuwa się natomiast jak on zareaguje na występ na potężnej scenie, bo w meczu z Marjanoviciem ewidentnie widać było, że Jamie jest napięty, momentami wręcz miało się wrażenie, że jest odurzony. Woodhouse to solidny zawodnik i z całą sympatią dla Lewisa - widzę zdecydowanego faworyta w osobie Brytyjczyka.