Zastanów się trochę przed napisaniem takiego pytania. Ustawa jest w powijakach. Od rozpoczęcia prac do wejścia w życie długa droga. Jak bukmacherzy mają reagować, skoro jeszcze nie wiadomo co znajdzie się w ustawie?Jakie stanowisko Betsafe wobec zacnych planów *****ów ? Kupicie licencje czy zbanujecie POlaków ?
Ja też średnio w to wierzę, ponieważ pod pozorem kontroli 'antybukmacherskiej', odpowiednie urzędy de facto otrzymałyby 100% wgląd do wszystkich kont bankowych w Polsce.Nie wierzę, że przejdzie to w takiej formie jak chce Kapica, a na pewno nie tak szybko. Nie ma szans. A jeżeli nawet to dojdzie kolejny problem z egzekucją tej ustawy. Nie wiem jak wy, ale ja póki co śpię spokojnie.
Właśnie dla gracza tzw "rekreacyjnego" problem będzie do obejścia, dla graczy zawodowych pojawi się problem.Dla kogoś kto wygrywa naprawdę dużą kasę te ograniczenia są do obejścia.
Oj pobladziles troche. Bedac na terenie Niemiec grasz na zasadach Niemieckich. I tu sluzba celna z Kaplicą i Donaldem moga Ci oblizać lizaka. MOZNA byc Polakiem i grac sobie w innym panstwie na zasadach panstwa w ktorym przybywasz. Jest jeszcze jedna ciekawa rzecz. A co z graniem przez serwery proxy(tunelowanie) z innym IP bedac w Polsce ? przeciez to jest dziecinnie proste. Pozosotanie sprawa wyplat. Ale wyjazd np od czasu do czasu po gotowke do jakiegos normalnego panstwa? jak jest blisko... kwestia przekalkulowania.Co zaś do kont za granicą. Nie rozwiąże to sprawy. Bo nadal będziemy mieli obywatelstwo polskie i będziemy zarejestrowani u buka na polski dowód. Poza tym - niewielu będzie się chciało wyjeżdżać do DE tylko po to, żeby obstawić zakłady - a wtedy służby celne będą miały wgląd w dane naszego dostawcy neta i będą widziały nasze połączenia z PL.
Nie wiem, na czym dokładnie polega u buków zakaz przyjmowania zakładów z krajów, w których zabroniony jest hazard on-line. Jeśli polega to tylko na tym, że nie przyjmują zakładów z polskich IP, to ok, jest proxy - jak piszesz. Ale jeśli polega to na nieprzyjmowaniu zakładów od graczy z obywatelstwem tego kraju (dowód przy weryfikacji), to niestety, nie jest tak różowo, bo buka nie obchodzi, gdzie aktualnie jesteś.Oj pobladziles troche. Bedac na terenie Niemiec grasz na zasadach Niemieckich. I tu sluzba celna z Kaplicą i Donaldem moga Ci oblizać lizaka. MOZNA byc Polakiem i grac sobie w innym panstwie na zasadach panstwa w ktorym przybywasz. Jest jeszcze jedna ciekawa rzecz. A co z graniem przez serwery proxy(tunelowanie) z innym IP bedac w Polsce ? przeciez to jest dziecinnie proste. Pozosotanie sprawa wyplat. Ale wyjazd np od czasu do czasu po gotowke do jakiegos normalnego panstwa? jak jest blisko... kwestia przekalkulowania.
Oby tak było i u innych buków.Na betdaq chac sie zarejstrowac i podajac np obywatelstwo francuskie strona wywala nam taki komunikat:"Users are advised that they are not permitted to engage in online wagering while in France. However residents of France can have an account and deposit money for use when outside the territory. Betdaq therefore reserve the right to confirm location when user is wagering on the site." co tlumaczone przez translate.google.com daje : Użytkownicy są informowani, że nie są one uprawnione do prowadzenia zakładów online, podczas gdy we Francji. Jednak mieszkańcy Francji mogą mieć konto i wpłacić pieniądze do pracy poza ich terytorium. BETDAQ związku z tym zastrzegamy sobie prawo do potwierdzenia lokalizacji zakładów, gdy użytkownik jest na stronie. I pewnie z Polakami na Betfair i betdaq bedzie tak samo.
Znajdź mi takiego znajomego, a się podzielę zyskiem ????Znajomy z obcym obywatelstwem w kraju gdzie podatki z zakładów są "korzystne" dla graczy - dogadujemy się z nim, zakłada oddzielne konto bankowe (MB), zakładamy na niego konta bukmacherskie... Oczywiście bezprzewodowy internety typu pre-paid i jazda Trochę zachodu z tym jest, ale jak ktoś czerpie realne profity z gry to taki zabieg nie będzie dla niego problemem
To już jest kwestia znajomych :] Np. kuzyn, który wyjechał do Anglii, ożenił się z piękną Angielką, przez co otrzymał tamtejsze obywatelstwo :]Znajdź mi takiego znajomego, a się podzielę zyskiem ????
Tylko, że jak ta ustawa wejdzie to Polacy być może nie będą mogli w ogóle miec kont u niektórych buków więc wtedy wyjazd nie wiele da.Bedac na terenie Niemiec grasz na zasadach Niemieckich. I tu sluzba celna z Kaplicą i Donaldem moga Ci oblizać lizaka. MOZNA byc Polakiem i grac sobie w innym panstwie na zasadach panstwa w ktorym przybywasz.
Oby także i inne buki.Support BF odpisał że w żadnym wypadku nie bedą POlaków blokować.
w Niemczech tez - mimo glupiego stereotypu z demotywatorow.gdyby powiedzial z piękna Niemką to mozna by niedowierzac ale w Anglii jeszcze da sie znalesc piekne kobiety.