>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Nowa ustawa hazardowa/ prawo hazardowe

Status
Zamknięty.
bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Jednak głos ktos zabral:

Ciekawe pomysły miało SPiPFB ( Stowarzyszenie pracownikow i pracodawcow firm bukmacherskich) od poczatku dzialan przy ustawie wysłalo propzcje typu:
Legalizacja zakladow przez internet ...ale :
-wprowadzenie 7 % podatku od gier wzajemnych przez internet
- wprowadzenie obowiązku rejestracji graczy w punktach naziemnych, to bylo by jednoczenie warunkiem przystapienia do zakladow przez internet

Szkoda , że w tej kwestii rząd kładzie lache na wszelkie podpowiedzi , zatem moze i tak bedzie jakies 3-4 miesiace &#39;tak jak dawniej&#39; stawiania przez internet potem juz raczej gorzej.

Poza tym nie jest tak, że jako , że jestesmy w UE to nie mamy mocy ustalania tylko nas obowiązujacych praw(kłania sie prawo wspólnotowe). Zatem w tym zakresie nasz rząd może nam zabronic gier przez internet w jakims stopniu. Zeszta w lipcu na ten temat o ile sie nie myle zabrala glos KE i wlasnie to potwierdzila.

I 0

infirmus

Użytkownik
1. Co do stanowiska buków. Coś mi się nie wydaje, żeby specjalnie walczyli o polski rynek. Jeśli niektórzy darowali sobie chociażby rynek amerykański, gdzie jest ponad 300mln osób, to będą się bić z naszym rządem o prawie 10-krotnie mniejszy ludnościowo kraj, gdzie gra może ze 4mln osób? Nie wydaje mi się.
2. Co do tak tutaj przywoływanej przez Was wyższości prawa unijnego. Niestety, jeśli rząd państwa członkowskiego udowodni, że podporządkowanie się odpowiednim normom prawa europejskiego może zagrozić bezpieczeństwu wewnętrznemu państwa lub interesowi publicznemu, to ma swego rodzaju upoważnienie do ustanowienia swojego prawa w tej kwestii. A ekipa Donka i Bronka raczej zrobi wszystko, żeby to udowodnić, bo bieżąca ustawa hazardowa będzie kolejną łatą na dziurę w budżecie i alibi dla kolesiów w aferze hazardowej ????

T 0

tricola

Użytkownik
1. Co do stanowiska buków. Coś mi się nie wydaje, żeby specjalnie walczyli o polski rynek.
Polska to nie jest zielona wyspa i bukmacherzy poradza sobie bez Polaków. Radza sobie bez Chinczykow, Amerykanow, Ci co nie chca licencji nie wykupują jej np. we Francji lub Włoszech.
I jeszcze post wyzej &quot;Poza tym nie jest tak, że jako , że jestesmy w UE to nie mamy mocy ustalania tylko nas obowiązujacych praw(kłania sie prawo wspólnotowe). Zatem w tym zakresie nasz rząd może nam zabronic gier przez internet w jakims stopniu. Zeszta w lipcu na ten temat o ile sie nie myle zabrala glos KE i wlasnie to potwierdzila&quot;
Prawda. Każde państwo ma prawo dowolnie regulować czy dopuszczac swoich graczy do grania online gdyz UE przestala traktowac granie u bukmachera jako usługę. A w UE ma panowac dowolny przeplyw usług. Wiec granie online się pod to nie łapie.

sandomingo 58

sandomingo

Użytkownik
1. Co do stanowiska buków. Coś mi się nie wydaje, żeby specjalnie walczyli o polski rynek. Jeśli niektórzy darowali sobie chociażby rynek amerykański, gdzie jest ponad 300mln osób, to będą się bić z naszym rządem o prawie 10-krotnie mniejszy ludnościowo kraj, gdzie gra może ze 4mln osób? Nie wydaje mi się.
2. Co do tak tutaj przywoływanej przez Was wyższości prawa unijnego. Niestety, jeśli rząd państwa członkowskiego udowodni, że podporządkowanie się odpowiednim normom prawa europejskiego może zagrozić bezpieczeństwu wewnętrznemu państwa lub interesowi publicznemu, to ma swego rodzaju upoważnienie do ustanowienia swojego prawa w tej kwestii. A ekipa Donka i Bronka raczej zrobi wszystko, żeby to udowodnić, bo bieżąca ustawa hazardowa będzie kolejną łatą na dziurę w budżecie i alibi dla kolesiów w aferze hazardowej ????
1. Co do USA, to tak jak pisałem wcześniej. Jest to kraj nienależący do Wspólnoty, wiec może sobie ustanawiać prawo jakie tylko chce. Nie ma takiego lobby, które by zmusiło do czegokolwiek rząd najpotężniejszego (jeszcze) kraju na świecie (no może paliwowe ???? .
2. Ja doskonale wiem, że kraje wewnątrz UE mogą mieć różnice w prawach. Najlepszy przykład: marihuana legalna w Holandii, nielegalna wszędzie indziej. Nie o to mi jednak chodzi. Kapica mógłby zakazać korzystania usług z zagranicznych buków i miałby do tego prawo, gdyby zakazał też hazardu w Polsce. A on przecież jest jak najbardziej legalny.

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Ta dokladnie sam mimo iz &#39;czesto studiuje prawo &#39; ???? czytalem dzis duzo na ten temat zamiast sie uczyc i jest wiele niejasnosci. Narazie i tak gracze sa bezpieczni . Zobaczymy...

T 0

tricola

Użytkownik
Kapica mógłby zakazać korzystania usług z zagranicznych buków i miałby do tego prawo, gdyby zakazał też hazardu w Polsce. A on przecież jest jak najbardziej legalny.
Więc będziemy mieli zagranicznych buków na Polskich warunkach. Huraaaa! Dziekuje moj kraju! p.s 1-75-1-75

I 0

infirmus

Użytkownik
sandomingo, wiem, ale nie liczyłbym tu teraz na żaden ruch buków, po prostu się dostosują i polskich graczy zostawią na pastwę naszego rządu ????
Zaś co do wspomnianej przez Ciebie dyskryminacji wolnego handlu w UE. Jeśli rząd wymaga od polskich buków uzyskania licencji, to uznaje działalność bukmacherską za strategiczną dla interesu państwa, dlatego poddaje ją reglamentacji. A tutaj może z powodzeniem wprowadzić nawet monopol państwowy, wykopać z tej działki udział zagraniczny i wtedy nawet unia może nas w pompkę cmoknąć ????

I 0

infirmus

Użytkownik
O co z tym chodzi? Sugerujesz ze takie beda kursy? We Wloszech owszem Bwin.it czy Betfair.it moze takie ma ale buki wykupily tam licencje ale u nas nie wykupia bo podatek jest az 12%.
Zaglądałem niedawno na strony obu tych buków w tych krajach i kursy wcale nie są najgorsze. Tylko oferta trochę mizerna.

H 28

henka

Użytkownik
Zgadza się ale warto tego frajera Kapicę zapytać jak nawet gdyby BF chciało wiadomo że to nie wchodzi w grę to jak ma wykupić licencję ???? ???? ????

martinho19 8,4K

martinho19

Użytkownik
Wykupic licencje = zarejestrowac swoja dzialalnosc w Polsce = zalozyc domene .pl. Nierealne zadna firma nie bedzie placic polskiemu rzadowi haraczu w postaci 12% podatku podczas gdy korzystajac z licencji maltanskiej placa podatek w wysokosci okolo 1%....
Co do pytania deloO to podatek we Wloszech wynosi chyba 0% ???? ???? ???? Tyle samo wynosi on tez w Anglii (Ladbrokes) i Austrii (BAH) Wiec wiesz ;)

panczas 117

panczas

Użytkownik
Ja się na tym nie znam ale serwery bukmacherów znajdują się w innym kraju, są tam zarejestrowane więc działają według tamtejszego prawa i Polska nie może im nic kazać. A banki przecież nie będę weryfikować każdego przelewu, skąd jest i od kogo.

Baqu 1,3M

Baqu

Forum VIP
Ja się na tym nie znam ale serwery bukmacherów znajdują się w innym kraju, są tam zarejestrowane więc działają według tamtejszego prawa i Polska nie może im nic kazać. A banki przecież nie będę weryfikować każdego przelewu, skąd jest i od kogo.
dlatego polski rząd chce wprowadzić zapis, aby serwery przechowujące dane
graczy polskich znajdowały się w Polsce, a strony kończyły się nazwą domeny
*.pl - dzięki temu zabiegowi właśnie można wprowadzić takie przepisy o przyjmowaniu
zakładów bukmacherskich on-line jakie chce Kapica.

panczas 117

panczas

Użytkownik
Ale rejestrując się na serwerze zagranicznym moje dane są właśnie tam na tym serwerze więc skąd jeden urzędas z drugim będą wiedzieć że mam konto u buka?

panczas 117

panczas

Użytkownik
Nie wierzę, że przejdzie to w takiej formie jak chce Kapica, a na pewno nie tak szybko. Nie ma szans. A jeżeli nawet to dojdzie kolejny problem z egzekucją tej ustawy. Nie wiem jak wy, ale ja póki co śpię spokojnie.

sandomingo 58

sandomingo

Użytkownik
Dla kogoś kto wygrywa naprawdę dużą kasę te ograniczenia są do obejścia. Można mieć konto w Niemczech, tam składować kasę i nawet polecieć tanimi liniami lotniczymi po odbiór do jakiejś placówki i wrócić z nią z powrotem.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom