No porownuje i to ja Ci gratuluje wiedzy, pewnie nawet nie wiedziales ze np. w takiej liberalnej Holandii obowiazuje zupelny zakaz gry u bukmacherow przez Internet a tamtejsze banki do tej pory odmawiaja obslugi transakcji finansowych przeprowadzanych przez zagraniczne firmy
bukmacherskie. Jak zabierasz glos w dyskusji to moze poprzyj go jakimis merytorycznymi argumentami. W UE sprawa wcale nie jest taka prosta jak Ci sie wydaje, wiele panstw probuje zdelegalizowac lub zmonopolizowac e-hazard i o to ciagle toczy sie batalia pomiedzy bukmacherami a rzadami tych krajow i wynik jej nie jest wcale taki oczywisty.
no dobrze 75% podatek + grzywne, ale jak urząd widzi przecież że to np kasa od buka, np dostałam 5000 od buka przelew i urząd sie przywalił do mnie i mówie że mam konto u europejskiego buka co w uni jest legalne, ale z drugiej strony w polsce nie, i co w trakiej sytuacji, dochód jest udokumentowany, i opodatkowany przez buka który jest w danym kraju. bo tam gdzie oni działąją to są opodatkowani ale to jest 2,5-3%. i co w takiej sytuacji??
Sadzisz, ze samo powiedzenie w urzedzie, ze te pieniadze sa od bukmachera wystarczy? Myslisz, ze udokumentowac dochod mozna na slowo? Jak sama nazwa wskazuje potrzebne sa na to dokumenty. Musialabys dostac od bukmachera jakies potwierdzenie tych dochodow na pismie. Poza tym, gdybys nawet taki dowod im przedstawila, mysle, ze nie uwzgledniliby tego, poniewaz gra przez Internet jest w Polsce nielegalna, to jak mozesz opodatkowac nielegalny dochod? A to, ze bukmacher gdzies tam placi podatek, nie ma nic wspolnego z Toba. Ty musisz odprowadzic podatek od swoich dochodow a bukmacher od swoich. Bukmacher w zadnym wypadku nie placi za Ciebie podatku. Nawet jak wygrasz wieksza sume np. w STS-ie, tez musisz zaplacic podatek od wygranej.