ja nie wiem , nie mam czasu czytać całej ustawy, wkleiłem to co pisza na portalach w artykułach po podpisaniu tej ustawy co sie w niej znajduje w skrócie najważniejsze rzeczy, a nie tej drugiej co ma być
Nie wiesz o co chodzi w ustawie, nie chce ci sie do niej zajzec, nawet nie wiesz o ktorej ustawie piszesz, nie wiesz o co chodzi z nowym podatkiem a mimo to wklejasz nieprawdziwe informacje z jakichs niesprawdzonych zrodel. Jak tak dalej ma wygladac twoj glos w tej dyskusji to lepiej go wogole nie zabieraj.ale właśnie nie wiem też dokładnie co jest z tym podatkiem 12,5% czy to dla graczy jest zwiększony ten z 10% od zawarcia zakładu , czy dla graczy zwiekszony ten od wygranej przekraczającej 2070 zł na jednym kuponie, czy tj dla właścicieli od zysku
Nowa ustawa, ktora wchodzi w zycie 1 stycznia 2010 roku, podpisana juz przez prezydenta, nie zmienia nic odnosnie zakladow przez Internet, nie ma tam ani slowa o tym, czyli do czasu drugiej ustawy, bedzie tak jak bylo: zakłady bukmacherskie przez Internet beda nielegalne dla polskich obywateli. Co do podatku, nie wiem skad wzieliscie to 12,5%? W ustawie jest wyraznie napisane, ze podatek od zakladow wzajemnych bedzie wynosic 12%. Jest to ten 10% podatek od stawki podniesiony wlasnie do 12%. A czy wezmie to na siebie bukmacher czy jak do tej pory bedzie odciazac tym kazdego grajacego, to juz zalezy od firmy bukmacherskiej, choc mozna przypuszczac, ze dalej bedzie po staremu, odliczane od kazdego kuponu. Nawet jesli wzieliby to na siebie, ucierpia wtedy wystawiane kursy i wyjdzie na to samo, bedziecie sie cieszyc ze nie ma juz 10% podatku ale kursy beda gorsze.