>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Nowa ustawa hazardowa/ prawo hazardowe

Status
Zamknięty.
ester 87

ester

Użytkownik
fiskus , urząd celny czy kto tam kto ma to wykrywać, może nam się dobrać do dupy ,
Odkąd tylko istnieje bukmacherka online fiskus może Ci się dobrać do dupy za czerpanie dochodów z tytułu takiej gry. Wypłaciłeś kiedykolwiek jakąś kasę od buka (nieważne miesiąc temu, rok temu, 5 lat temu) znaczy jesteś przestępcą skarbowym. Wchodząca ustawa nic tu nie zmienia.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Co do buków to ich nie zablokują, ziemniaki tylko polegną jak wprowadzą 50%podatku haha to jest kpina jednym słowem każdy wie ile ziemniaki zarabiają-grosze, to firma zarabia kase.
W ustawie, która przeszła przez sejm była mowa o 12,5 % podatku dla bukmacherow naziemnych. Wcześniej cały czas mówiono o 50%, ale jeśli dobrze przeczytałem to przeszło 12,5% na zakłady wzajemne. Ciekawe kto za tym stoi ;] Ale mniejsza z tym... lepiej dla graczy ;]

ester 87

ester

Użytkownik
W ustawie, która przeszła przez sejm była mowa o 12,5 % podatku dla bukmacherow naziemnych. Wcześniej cały czas mówiono o 50%, ale jeśli dobrze przeczytałem to przeszło 12,5% na zakłady wzajemne. Ciekawe kto za tym stoi ;] Ale mniejsza z tym... lepiej dla graczy ;]
Dla graczy akurat lepsze byłoby 50% podatku dochodowego.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Dla graczy akurat lepsze byłoby 50% podatku dochodowego.
Być może i masz rację ;) Nie wnikałem w szczegóły, nie mniej jednak fakt zmniejszenia tego podatku z 50% do 12,5% przeszedł raczej bez większego echa i głównie oto mi chodzi ;)

T 1,7K

tomex11

Użytkownik
w ogóle by nikt nie grał bo by nie było gdzie, naziemniaki by pobankrutowały, a w necie buki też by na to sie nie zgodziły na rejestracje w Polsce i podatek 50%

kaczmar123 39

kaczmar123

Użytkownik
ej Panowie i Panie (jeśli są ;)) to w takim razie co robić?! ???? chciałem wpłacić kasę do internetowego buka no ale nie wiem jak to teraz będzie? jeśli buk nie jest zarejestrowany w Polsce to co będą nas ścigać? :/ nie jestem zbytnio zorientowany w temacie, prosze o jakieś ogólne objaśnienie ;)

nonda 0

nonda

Użytkownik
ej Panowie i Panie (jeśli są ;)) to w takim razie co robić?! ???? chciałem wpłacić kasę do internetowego buka no ale nie wiem jak to teraz będzie? jeśli buk nie jest zarejestrowany w Polsce to co będą nas ścigać? :/ nie jestem zbytnio zorientowany w temacie, prosze o jakieś ogólne objaśnienie ;)

Ta ustawa hazadrowa,która ma wejść teraz od stycznia to po pierwsze: nie dotyczy hazardu w internecie, odnosi się wyłącznie do czystego hazardu(automaty,kasyna itp), a po drugie całe to wojowanie z hazardem wywołane najpierw przez same PO licznymi aferami (Rysio,Zbysio) to działanie czysto pod publiczke.Trzeba jakoś pokazać narodowi,jak my to walczymy z cyt &quot;patologią społeczną&quot;.Nikt o hazardzie internetowym nie wspomina. Hazard w internecie jak był tak będzie,nikt nie będzie Cie ścigał,żadne skarbówki ani nic podobnego. Ustawy hazardowej dotyczącej e-hazardu póki co nie ma i długo nie będzie, bo to nie takie proste jak się Tuskowi i całej tej bandzie wydaje. Spokojnie ludzie nie ma co panikować. Troche minie czasu i to wszystko ucichnie,wybuchnie nowa afera i nie będzie słychać o żadnym hazardzie w mediach.

T 1,7K

tomex11

Użytkownik
Główne zmiany w ustawie hazardowej

-delegalizacja gier na automatach poza kasynami

- działalność kasyn będzie podlegać koncesjonowaniu

- zakaz urządzania wideoloterii

- zakaz organizowania gier w Internecie i uczestnictwa w nich

- walka z hazardem wśród osób poniżej 18. roku życia

- wyższe podatki dla branży hazardowej (np. na automatach o niskich wygranych zwiększą się prawie trzykrotnie - ze 180 do 480 euro, w pozostałych przypadkach osiągną poziom nawet 50 proc.)

- wyższe dopłaty do gier

- zaostrzenia zakazu reklam hazardu i podmiotów organizujących gry hazardowe.

- prowadzący ośrodki gry będą musieli prowadzić rejestr gości

- ośrodki gier będą musiały posiadać audiowizyjny system kontroli gier na stołach

nonda 0

nonda

Użytkownik

-delegalizacja gier na automatach poza kasynami

- działalność kasyn będzie podlegać koncesjonowaniu

- zakaz urządzania wideoloterii

- walka z hazardem wśród osób poniżej 18. roku życia

- wyższe podatki dla branży hazardowej (np. na automatach o niskich wygranych zwiększą się prawie trzykrotnie - ze 180 do 480 euro, w pozostałych przypadkach osiągną poziom nawet 50 proc.)

- wyższe dopłaty do gier

- zaostrzenia zakazu reklam hazardu i podmiotów organizujących gry hazardowe.

- prowadzący ośrodki gry będą musieli prowadzić rejestr gości

- ośrodki gier będą musiały posiadać audiowizyjny system kontroli gier na stołach

tak, zapis,który tak naprawde nic nie znaczy. Czyli co od 1 stycznia wszystkie firmy bukmacherskie zamykają dostęp dla polskich użytkowników ? Proszę Cie, nie błaznujmy. Tusk i reszta tych oszołomów działają pod publiczke,żeby zatuszować to co się stało w ich partii.

T 1,7K

tomex11

Użytkownik
no właśnie nie wiadomo na czym to ma polegać dokładnie, pewnie sami nie wiedzą jak to w zycie wprowadzić, ale takie zapisy tam są

lucas 363

lucas

Administrator
Członek Załogi
tomex11, tutaj masz ustawe w ostatecznym ksztalcie, ta podpisana przez prezydenta: http://www.e-play.pl/file/ustawa_senat%5B1%5D.pdf
Wez ja teraz przeczytaj i napisz mi dokladnie gdzie w tej ustawie jest &quot;zakaz organizowania gier w internecie i uczestnictwa w nich&quot;, bo ja jakos tego nigdzie nie moge znalezc...

G 0

grey

Użytkownik
Zgoda. Nowa ustawa nie mowi nic na temat internetu ale zajmuje sie zakladami wzajemnymi, czyli de facto dokladnie tak samo jak poprzednia ustawa z 1992 roku.

Zatem - jesli mowa o bukmacherce internetowej - nic sie nie zmienia - w zakresie litery prawa.

Ale sytuacje moze sie zmienic w zakresie egzekwowania tego prawa.
Wczesniej byly to martwe przepisy. Nikt nikogo nie sciagal za gre w internecie. Teraz rzad - ustami Kapicy - zapowiada ze bedzie inaczej.

T 1,7K

tomex11

Użytkownik
ja nie wiem , nie mam czasu czytać całej ustawy, wkleiłem to co pisza na portalach w artykułach po podpisaniu tej ustawy co sie w niej znajduje w skrócie najważniejsze rzeczy, a nie tej drugiej co ma być

skugis 0

skugis

Użytkownik
dlaczego 50% podatku dochodowego było by lepsze dla graczy?
Bo wtedy bukmacherzy naziemni płaciliby ,,dla państwa&#39;&#39; 50% od swoich dochodów czyli jeśli takie sts-y przypuszczalnie rocznie zarabiają 10mln, 5mln musieliby zapłacić jako podatek...W związku z czym po około roku pewnie by upadły. 12.5% jest to podatek od każdego kuponu który zawieramy my(konsumenci) czyli jeśli zawieramy zakład za 100zł, 12.5zł w tym to podatek czyli realnie kupon gramy za 87.5zł.
Prościej:
W pierwszym przypadku podatek płaciłyby sts-y od swoich zarobków.
W drugim przypadku (tym który wejdzie w życie od 1 stycznia) podatek 12.5% płacimy my. Dodam, że do tej pory podatek płaciliśmy też my, ale 10% w sumie niewiele się zmieni, a bukmacherzy naziemni na pewno nie upadną więc tak czy siak jest dobrze. Te całe ustawy nas (graczy zakładów bukmacherskich) czy to w internecie czy u buków naziemnych, aż tak bardzo nie ruszą...oczywiście, gorzej mają Ci którzy grali np. na maszynach(co w 100% traktuje jako uzależnienie).

T 1,7K

tomex11

Użytkownik
właśnie ten podatek 50% to miał chyba być podatek dla właścicieli punktów , którzy i tak ledwo przędą, stąd chyba był ich protest pod sejmem

juz teraz większość punktów jest państwowych, bo prywatnym osoba sie nie opłaca tego prowadzić dajmy na to w super dobrym punkcie toto mix ma w Warszawie obrotu w miesiąc 150 000 -200 000 , z czego właściciel zarabia 7% musi opłacić czynsz 5000 -10 000 , prąd , pracowników itd

ale właśnie nie wiem też dokładnie co jest z tym podatkiem 12,5% czy to dla graczy jest zwiększony ten z 10% od zawarcia zakładu , czy dla graczy zwiekszony ten od wygranej przekraczającej 2070 zł na jednym kuponie, czy tj dla właścicieli od zysku

skugis 0

skugis

Użytkownik
właśnie ten podatek 50% to miał chyba być podatek dla właścicieli punktów , którzy i tak ledwo przędą, stąd chyba był ich protest pod sejmem

juz teraz większość punktów jest państwowych, bo prywatnym osoba sie nie opłaca tego prowadzić dajmy na to w super dobrym punkcie toto mix ma w Warszawie obrotu w miesiąc 150 000 -200 000 , z czego właściciel zarabia 7% musi opłacić czynsz 5000 -10 000 , prąd , pracowników itd

ale właśnie nie wiem też dokładnie co jest z tym podatkiem 12,5% czy to dla graczy jest zwiększony ten z 10% od zawarcia zakładu , czy dla graczy zwiekszony ten od wygranej przekraczającej 2070 zł na jednym kuponie, czy tj dla właścicieli od zysku
Tak to jest zwiększony ten z 10% napisałem w poście nad tobą...

S 0

szymon189

Użytkownik
Dzisiaj zapytałem na LiveChat konsultanta z Betsson. Dowiedziałem się że strona jest jak najbardziej legalna dla graczy z Polski. Podatek odprowadzany leży w gestii graczy.
Nasi gracze są odpowiedzialni za zgłoszenie i rozliczenie opodatkowania, jakiemu podlegają według odpowiedniego prawa za wszelkie wygrane jakie otrzymają od Betsson.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom