>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Nowa ustawa hazardowa/ prawo hazardowe

Status
Zamknięty.
P 0

predator12

Użytkownik
czy ktoś się orientuje jak sprawa wyglada w Czechach? Z tego co wiem to tam też pracuje się nad ustawą, ale ma Ona dotyczyć przede wszystkim maszyn...
P.S mój wybór pada na to państwo w razie gdyby rząd nie zmienił stanowiska. Ponieważ niie wierze by ktokolwiek zgodził się na 12 % od przychodu. Chociaż ... kto wie czy bwin lub inny buk nie zgodzi się na oferowanie swoim klientom kursów w wysokości 1.8-1.8.? Z pewnościa nie będą to giełdy zakładów(Betdaq, Betfair).Myslę, że to pora by zacząc się rozgladać za zmianą lokalizacji. I skoro ustawa wysłana do notyfikacji to zostaje 3 miesiące na jeszcze w miarę swobodne granie w internecie ????
Chyba masz rację ze zmianą lokalizacji.Po wygranych wyborach prezydenckich PO chyba ludziom nie odpuści i będzie dalej dokręcać śrubę.A co do Czech to na 99% jestem pewny,że tam można obstawiać w necie tylko nie wiem czy u firm zagranicznych czy tylko w czeskich firmach bukmacherskich.Moim zdaniem nasza OSTATNIA nadzieja to Komisja Europejska

F 0

fasolkabolka

Użytkownik
powolutku powolutku trzeba wypłacać kasę z każdego buka w necie i wysyłać wiadomości do supportu każdego z nich aby zablokowali konta bo mi się wydaje że KE nie pomoże tutaj nic a wtedy to ja bym nie ryzykował gry w internecie :/ Prędzej czy pozniej kazdy z nas jest skazany na wymyslenie czegos innego zeby grac.

S 2

securebet

Użytkownik
Zauważyłem ,że tam gdzie sejm coś uchwali to ci których to dotyczy uważają to za kretyństwo.Na wiejskiej nie znają się na niczym,spieprzą wszystko czego nie spieprzyłby najgłupszy user tego forum,ktokolwiek ze światka bukmacherskiego czy hazardowego, takie mam odczucia i skreśliłem tych pseudo liberałów bo jeśli to ma być liberalne przepisy to ja wymiękam.
Napisał tricola -&gt;
czy ktoś się orientuje jak sprawa wyglada w Czechach? Z tego co wiem to tam też pracuje się nad ustawą, ale ma Ona dotyczyć przede wszystkim maszyn...
P.S mój wybór pada na to państwo w razie gdyby rząd nie zmienił stanowiska. Ponieważ niie wierze by ktokolwiek zgodził się na 12 % od przychodu. Chociaż ... kto wie czy Bwin lub inny buk nie zgodzi się na oferowanie swoim klientom kursów w wysokości 1.8-1.8.? Z pewnościa nie będą to giełdy zakładów(Betdaq, Betfair).Myslę, że to pora by zacząć się rozglądać za zmianą lokalizacji. I skoro ustawa wysłana do notyfikacji to zostaje 3 miesiące na jeszcze w miarę swobodne granie w internecie
Ej dlaczego piszesz tak jakby mogli nam coś zrobić? Przecież ta część ustawy z inwigilacją cenzurą internetową została odrzucona prawda? Nie będzie chyba nikt nas kablował do US-u?
Dla mnie by to był koszmar chyba bym musiał wyjechać z polski.Stary Bwin sie zgodzi na podatek 12%? popatrz teraz na ich kursy już są 1,80-1,80 to co byłoby po?.
jeszcze to:
Według wstępnych szacunków MF wprowadzenie hazardu do Internetu przyniesie dodatkowe wpływy do budżetu państwa w granicach 52 mln zł rocznie na rynku wartym 3 mld zł.
za takie grosze robią nas w *****?
Co by sie stało jakby naprawdę udało sie tym głupkom pokonać KE i mieli by prawo zakazac bukom działalnosci w PL? dałoby sie to ominąć?

H 0

hans1410

Użytkownik
Dobra skoro oni tak z nami to powiedzcie co sądzicie o serwerach proxy,może to jest jakieś wyjście???
Nie bardzo wiem co by dało używanie proxy jeżeli sprawa wygląda tak jak w poście Vadera że np Betsson wycofałby się z polskiego rynku. Jak tak zrobią pozostałe firmy to używanie proxy chyba nic nie da.

P 0

predator12

Użytkownik
Mam znajomego prawnika.Nie dawno rozmawiałem z nim na temat zakładów bukmacherskich w internecie,prosiłem go aby znalazł jakieś rozwiązanie (czyli ominięcie polskiego prawa).powiedział mi ,że jak na razie jest jedna możliwość:trzeba mieć kogoś znajomego,który mieszka w jakimś kraju gdzie to jest legalne,powinien założyć na siebie konto u bukmachera,nam udostępnić dane do logowania,my będziemy grać a jak podzielimy się zyskiem to nasza sprawa.Doradził mi także aby konto było nie w polskiej walucie.Co o tym myślicie???

F 0

fasolkabolka

Użytkownik
predator12 skoro mowisz ze gadales z prawnikiem i mowil zeby zalozyc tam konto w buka i dzielic sie zyskami to masz na mysli ze w polsce nie ma co juz grac bo cos beda sprawdzac ?

K 1,2K

kukla

Forum VIP
predator12 skoro mowisz ze gadales z prawnikiem i mowil zeby zalozyc tam konto w buka i dzielic sie zyskami to masz na mysli ze w polsce nie ma co juz grac bo cos beda sprawdzac ?
Taa...
Przypomina mi się panika, wśród młodych ludzi przy &quot;nalotach&quot; sprawdzających legalność oprogramowania.
Ilu to moich kumpli paliło ????, topiło ???? ???? albo zakopywało ???? ???? ???? płyty z grami czy filmami.
Oczywiście nikogo z nich nie odwiedzili... nawet takich, którzy mieli 24/h włączone torrenty, p2p itd.
Media robią swoje, nagłośnienie akcji też... i już każdy widzi w potencjalnym przechodniu agenta CBA ????
Póki co wielka zmiana nie nastąpiła. Zorientować się mogą tak samo... zareagować też.
No chyba, że skarbówka planuje zatrudnić pół miliona &quot;funkcjonariuszy&quot; i zrobić nalot na kilkaset tysięcy Polaków, którzy kiedyś zajrzeli na stronę jakiegoś buka.

edit: Jeszcze jedno.
Nie sądzisz chyba, że prawnik od predatora ma dostęp do &quot;śledczych insiderów&quot; ?????
Od 72 stron rozmowa jest w kółko taka sama... co chwile ktoś panikuje i jest przekonany, że zaraz będzie nalot.
Czekajcie na wiadomości, czytajcie co się dzieje jeśli Was to interesuje ale nie nakręcajcie się tu sami.

????

P 0

predator12

Użytkownik
Nie chodzi mi oto,że jak pisał Vader niektóre firmy chcą się wycofać z Polski.Kwestia podziału zysku to uzgodnienie (możesz brać 100%,czyli Twój znajomy prześle Ci wygrane przez Ciebie pieniądze np. przez MB a Ty jeżeli chcesz być w zgodzie z prawem zapłacisz 10% podatku od darowizny)!!!
Musze coś poprawić,miało być&quot; bo napisał Vader&quot;.

badys87 34

badys87

Użytkownik
Bruksela, 16 lipca 2010 roku
Gry i zakłady prowadzone przez Internet: polski projekt ustawy nie przeszedł unijnej weryfikacji.
Komisja Europejska wydała wczoraj szczegółową opinię na temat polskiego projektu przepisów regulujących gry i zakłady prowadzone przez Internet (tutaj). Projekt ten wzbudził również zastrzeżenia krajów członkowskich, takich jak Wielka Brytania i Malta.
Sigrid Ligné, Sekretarz Generalna EGBA powiedziała: r0;Wspieramy intencje polskiego rządu w jego dążeniu do przyłączenia się do rosnącej liczby krajów regulujących rynek gier i zakładów prowadzonych przez Internet w UE. Jednakże obecny projekt przewiduje wiele przeszkód
i zobowiązań, które w dużym stopniu utrudnią licencjonowanym i uregulowanym w UE operatorom wnioskowanie o licencję w Polsce. Namawiamy Polskę do zrewidowania projektu
i dostosowania go do wymogów Traktatu Unii Europejskiej.&quot;
Według EGBA, wiele kluczowych przepisów zawartych w projekcie budzi poważne wątpliwości w odniesieniu do prawa unijnego. Dotyczy to:
* wymogu, zgodnie z którym licencjobiorca musi być założoną w Polsce spółką akcyjną lub spółką z ograniczoną odpowiedzialnością z bardzo wysokim kapitałem,
* możliwości wyłączenia firm, których akcje notowane są na giełdach papierów wartościowych,
* wymogu zainstalowania i przechowywania serwera na terytorium Polski przez spółki prowadzące zakłady przez Internet,
* obowiązku prowadzenia wszystkich transakcji dotyczących zakładów za pośrednictwem polskiego banku lub w oddziale zagranicznego banku w Polsce,
* nieuzasadnionego wyłączenia niektórych gier, takich jak na przykład poker,
z prowadzenia przez Internet,
* olbrzymich różnic między operatorami prowadzącymi gry i zakłady przez Internet a tymi, którzy nie wykorzystują sieci do ich prowadzenia (w zakresie wymaganych gwarancji finansowych i opłat licencyjnych).
&quot;Wydaje się, że niektóre z tych postanowień biorą się ze słusznej potrzeby uregulowania
i narzucenia zasad na rynku gier prowadzonych przez Internet, lecz duplikują one wymogi już spełnione w innych jurysdykcjach. Licencjonowane i uregulowane w UE spółki mogą spełniać wszelkie konieczne wymogi dotyczące przeciwdziałania oszustwom i ochrony konsumenta, i niekoniecznie wymagają prowadzenia przedsiębiorstwa w Polsce. Ten projekt pozostawia polskich konsumentów bez sprawiedliwego, bezpiecznego i konkurencyjnego rynku gier prowadzonych przez Internet
&quot; dodała Sigrid Ligné.

Ponadto, niektóre postanowienia, takie jak wymogi licencjonowania oraz ograniczenia dotyczące reklamy, proszą się o pytanie, czy ustawa z ekonomicznego punktu widzenia będzie atrakcyjna dla operatorów licencjonowanych w UE.
Polska notyfikowała w Komisji Europejskej i Państwach Członkowskich projekt ustawy
14 kwietnia 2010 roku. Wczorajsza szczegółowa opinia przedłuża okres obowiązywania zasady standstill do 16 sierpnia. Do tego czasu Polska nie może przyjąć projektu ustawy. Polska musi odpowiedzieć na kwestie wysunięte przez Komisję. Jeżeli Polska nie weźmie pod uwagę zastrzeżeń Komisji, Komisja może w trybie natychmiastowym wszcząć postępowanie w sprawie naruszenia prawa wspólnotowego.
źródło: http://polishrounders.org/news/newsy-z-kraju/2682-zastrzeenia-komisji-e

sylar 87

sylar

Użytkownik
&quot;Do 16 sierpnia Polska nie ma prawa przyjąć nowelizacji. Najpierw trzeba rozwiać wszelkie wątpliwości i wnieść ewentualne poprawki - mówią eksperci Komisji Europejskiej.&quot;
To znaczy, że właściwie nic się nie zmieniło, jedynie odsunęli to w czasie? Wprowadzą małe poprawki i to przepchnął? Czy ktoś mi może coś więcej o tym napisać?

badys87 34

badys87

Użytkownik
&quot;Do 16 sierpnia Polska nie ma prawa przyjąć nowelizacji. Najpierw trzeba rozwiać wszelkie wątpliwości i wnieść ewentualne poprawki - mówią eksperci Komisji Europejskiej.&quot;
To znaczy, że właściwie nic się nie zmieniło, jedynie odsunęli to w czasie? Wprowadzą małe poprawki i to przepchnął? Czy ktoś mi może coś więcej o tym napisać?
Te poprawki wcale nie są małe, bo tak na prawdę Komisja Europejska wyrzuciła tą ustawę do kosza. Wygląda na to, że łaskawie nam panująca Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska z Donaldem Tuskiem na czele nie ma szans przepchnąć tej ustawy przez KE. Powód jest prosty - KE zakwestionowała wszystkie kluczowe zmiany które jaśnie nam panujący chcieli wprowadzić tj. obowiązek rejestracji spółki w Polsce, obowiązek posiadania serwera w Polsce, obowiązek prowadzenia transakcji przez konto bankowe będące w Polsce, zakaz gry w pokera, ruletkę itp., zakaz reklamy firm bukmacherskich. Jeśli chcieliby wprowadzić te wszystkie poprawki to z ustawy antyhazardowej wyszłaby ustawa prohazardowa dopuszczająca legalną grę przez Internet w naszym kraju.
Pisząc w skrócie Komisja Europejska zakwestionowała praktycznie wszystko. Dla nas graczy oznacza to tyle, że na razie wszystko zostanie po staremu, a w bliżej nieokreślonej przyszłości może stać się tak, że jaśnie nam panujący zdecydują się na legalizację hazardu internetowego (no, ale to nie wcześniej jak po ogłoszeniu, że nie było żadnej afery hazardowej i Miro,Zbycho i Grześ są czyści jak łza).
BTW Poza Komisją Europejską przeciwko ustawie wypowiedziały się miedzy innymi Wielka Brytania i Malta, które uważają, że zapisy naszej ustawy dyskryminują firmy zarejestrowane w tych krajach. Tak, więc przeciwko tej głupiej ustawie zawiązała się całkiem silna koalicja w Unii Europejskiej i szanse na jej wejście w życie są równe zeru.

F 0

fasolkabolka

Użytkownik
A niech trwa to jak najdluzej ciesze sie ze w KE sa jacys madrzy i kompetentni ludzie ktorzy potrafia szybko zniesc te ustawkę do kosza chociaz mozna spokojnie grac i mysle ze jesli polska chce zeby to weszlo w zycie to musialaby zrobic bardzooo duzo poprawek bo rzeczywiscie troche przesadzili z tym. I post badysa87 w koncu mnie ucieszyl bo w tym temacie od dluzszego czasu nie bylo konkretnej wiad. co i jak a teraz cos sie ruszylo oby wiecej takich radosnych postow.

sylar 87

sylar

Użytkownik
Badys87 dzięki wielkie bracie za dobre informacje, cieszę się że rozwiałeś moje wątpliwości oby wszystko skończyło się dobrze, może nawet zostać po staremu ;)

P 0

predator12

Użytkownik
Czyli krótko mówiąc albo Polska dostosuje się do zastrzeżeń K.E.(czyli faktycznie zezwoli na udostępnienie Polakom pełnej oferty zagranicznych firm bukmacherskich),albo proces i kara!I jeszcze ten krótki termin!Brawo!Pojechali z nimi jak oni z nami w zeszłym roku!

T 0

tricola

Użytkownik
Te poprawki wcale nie są małe, bo tak na prawdę Komisja Europejska wyrzuciła tą ustawę do kosza.
Uważam, że nie jest tak różowo jak napisałeś. To nie jest wyrzucenie ustawy do kosza. Mówi sie o poprawkach na które, albo &quot;pójdzie&quot; rząd, albo &quot;nie pójdzie&quot;. Jeśli rzad będzie z taką determinacją posuwał się do przodu jak dotychczas to pójdzie na ustępstwa związane z serwerami i kontami w Polsce, ale już na ustępstwa w choćby w absurdalnie wysokim 50% już iśc nie musi.
W 50% nie wierzę, ale w 12% od przychodu tak.(panuje tu zasada równości&quot;skoro bukmacherzy w Polsce płacą tyle podatku to proszę bardzo wchdodźcie na nasz rynek, ale płaćcie tyle samo). A te 12% procent to już jest zabójstwo dla całej branży. I tu rząd wcale nie musi ustepować. i pewnie nie ustąpi gdyz obniżanie podatków w naszym kraju nie jest codziennością.
A każde państwo ma prawo dostosować wysokość licencji do swoich potrzeb. Francja wprowadziła licencje dla bukmacherów w maju jednak nie zezwoliła na działanie w swoim kraju giełdom zakładów. Podobnie rzecz ma sie w Holandii, Belgii i krajach skandynawskich. Lada moment dojdzie Dania i Holandia z nowymi ustawami. Każdy kraj ma prawo regulować swój rynek o czym kilka stron wcześniej ktoś napisał w poście. Każdy biznes się zmienia i niestety będziemy musieli się dostosować ;)

rts 55

rts

Użytkownik
A jak rozliczają się gracze, którzy występują w turniejach pokerowych na żywo (chodzi Polaków) i wygrywają jakieś sumy, choćby turnieje Wiśniewski Poker?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom