Wiekszosc tych wypowiedzi to popieranie rzadu ale nie ma co sie dziwic bo przeciez jak przecietny polak uslyszy slowo hazard to odrazu mysli jakie to nie zlo...
przyklad z zycia wziety, moj znajomy(szef mozna powiedziec :razz ???? gadamy ogolnie o zyciu o pracy pyta sie co Cie interesuje itp. mowie mu ze zaklady
bukmacherskie a on odrazu piana na face i niegraj w to to hazard jest!!!!! pierwsze pytanie mnie rozjebalo gdzie gram sts? sts? sts? patrze sie na niego i mowie narazie spokojnie nie na necie bo podatku nie ma... i teraz najlepsze, niegrajw to to hazard jest ja gralem wszedl mi kupon (tasma oczywiscie) wygralem 480zl zona mi powiedziala to lepsze niz totolotek ja tam puszczam te kupony i nic a ty tu odrazu taka kasa:-| nic pogral dluzej po 15 meczy na kupon i kazdy wie jak to sie skonczylo, pewnego feralnego dnia pani w sts powiedziala mu: panie daj se pan spokoj, na tym wygrywaja tylko tacy co graja duzo na malo meczy :grin
n jak wyroczni posluchal sie pani z sts'u i zaprzestal gry... najlepsze zostawilem na koniec :grin: mowi mi jest taka gazeta tygodnik kibica czy cos i tam wyczytal ze Man Utd gra sie ciezko z Middlesbrough, i tam opisali historie spotkan tych oto zespolow typ mowi patrz faktycznie to cos ma do siebie bo jak gralem to akurat ten mecz na 13 mi nie wszedl... ???? po tym spytalem go tylko czy kiedykolwiek sprawdzal te mecze co gral czy tylko w sts tabela i jazda no mowi ze nie no bo jak czzasu niebylo.... mialem zaczac gadke o bukmacherce ale mu powiedzialem ze ja juz nie gram gralem kiedys teraz mi sie znudzilo gosc odrazu z tekstem i usmiechem na twarzy a bo pewnie przegrales duzo ja nie na zero jestem:razz: a on ta ta i po czym z 5 razy powtorzyl pamietaj pamietaj to hazard pamietaj to hazard... ????
I po przeczytaniu tej jakze banalnej z zycia wzietej histori totalnego lajka w tym temacie jak myslicie jakie stanowisko on jego rodzina znajomi i ludzie ktorych zna i gada takie brednie jak mi beda mieli odnosnie ustawy hazardowej ? dla nich tusk bedzie Bogie ktory wyzowlil naród od zla ????
Szkoda ze wiekszosc polakow nie wie co sie dzieje tak na prawde w ich kraju, nie chce mi sie bardzo rozwijac tego tematu ale nawet te nieszczesne automaty do ktorych do tej pory nie wrzucilem nawet zlotowki tez sa ofiara ukladow na gorze, mowa tutaj o uzaleznieniach, hm.. czy czlowiek totalnie uzalezniony zaprzestanie grac ? czy pojedzie do
kasyna ? tym bardziej ze takowych ma powstac kilka:razz: po usunieciu automatow i taki zbychu rychu maja miche usmiechnieta a donaldowi rosnie poparcie jako zbawcy polskiego spoleczenstwa
Ogolnie to szkoda slow na to co sie dzieje, nie myslalem ze tak latwo zrobic kilka milionow polakow w ... domyslcie sie w co, tyle ode mnie