>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

"Nowa Prawica"

E 7

exp_

Użytkownik
Teraz są zupełnie inne nastroje, nawet słychać głosy, ze związkowcy głosują na JKM bo mają już dosyć tego bałaganu (oczywiście to wyjątki ale jednak). Jest zdecydowanie szersza myśl prawicowa niż jeszcze w wyborach prezydenckich. JKM ma najbardziej zaawansowaną kampanię odkąd był w sejmie. Wydaje się, że teraz 8-10% może się uzbierać.

P 0

preton

Użytkownik
Na Korwina jak zwykle pojda glosowac mlodzi wyksztalceni internetowi inteligenci ????

Obniżymy i uprościmy podatki
Przydalyby sie konkrety, choc kazdy chce placic mniej to ma pozatym glowe na karku

co zamian niego ? albo z czego rezygnujemy jako panstwo

wprowadzimy dobrowolne ubezpieczenia emerytalne
To jest najlepsze ????
To skad bierzemy kase na wyplacanie swiadczen obecnym emerytom ?
Albo stawiamy sprawe jasno, czyli wprowadzamy natychmiastowo model chinski tzn dzieci utrzymuja rodzicow na starosc, a to chyba juz nie bedzie sie tak bardzo podobac targetowi Korwina wymienionego na poczatku ????

Uprościmy procedury i radykalnie ograniczymy biurokrację
Biurokracja ma dwie strony medalu:
-jej obecnosc znacznie uprzykrza zycie
-im jej mniej tym wiecej pola do naduzyc (zwlaszcza przy komuszym nastawieniu Polakow ze panstwo mozna oszukiwac do woli jest dosc niebezpieczne)

Postawimy na niewielki lecz profesjonalny korpus przyjaznych urzędników
Jestem za, ale cos tego korpusu Korwina nie widac.

Ograniczymy liczbę ministerstw, agencji rządowych, posłów i senatorów
Dwa pierwsze dosc rozsadne. Mozna spokojnie zlikwidowac 20% z nich bez szkody dla dzialania panstwa. Dwa kolejne typowo propagandowe. Parlament w skali budzetu nie kosztuje az tak wiele, a utrzymanie poslow to i tak mala czesc tej kwoty. 460 poslow to troche wiecej jak jeden na 100 tys mieszkancow - moim zdaniem w miare optymalna proporcja. Za to senat z np 40 senatorami wygladal by bardziej jak sesje rady miejskiej niz izba reprezentujaca 38 milionowy kraj.

Wprowadzimy rzeczywistą odpowiedzialność urzędników za podejmowane decyzje.
Ok tylko wpierw musieliby miec czym odpowiadac. Zarabiaja slabo, a czesto podejmuja decyzje przy ktorych blad jest wart wielokrotnosci ich rocznych zarobkow.

Nie pozwolimy na dalsze zadłużanie państwa, nie pozwolimy by nasze dzieci i wnuki odziedziczyły po nas jedynie długi.
Osobiscie mam zdanie na ten temat.
Nalezy zadluzac panstwo tak aby dlug rósł co najwyżej sumie odpowiadajacej wzrostowi produktu krajowego brutto.

Jesli i nie jest to forum dyskusyjne a jedynie kóleczko wzajemnej adoracji, to przepraszam ze pomylilem drzwi ????

E 7

exp_

Użytkownik
Na Korwina jak zwykle pojda glosowac mlodzi wyksztalceni internetowi inteligenci
Preton

lol wypadles z gry.

wprowadzimy dobrowolne ubezpieczenia emerytalne To jest najlepsze To skad bierzemy kase na wyplacanie swiadczen obecnym emerytom ?
Chciałeś błysnąć ale nie wyszło.
w normlanym państwie prawo NIE działa wstecz, wiec to chyba oczywisce, że bieżący emeryci muszą dostać obiecane pieniądze. I dostaną.

zniesiemy PIT co zamian niego ? albo z czego rezygnujemy jako panstwo
Służba zdrowia i Zus na przykład.

-im jej mniej tym wiecej pola do naduzyc (zwlaszcza przy komuszym nastawieniu Polakow ze panstwo mozna oszukiwac do woli jest dosc niebezpieczne)
Gdyby nie zbierali 83% haraczu tylko jakiś normalny np. płaski 200zł od dorosłego mężczyzny (lub i kobiety) to by każdy mogł płacić uczciwie.

Nalezy zadluzac panstwo(..)
haha

GENIALNA rozmowa, nt globalnego ocieplenia ale brech niesamowity!

http://www.youtube.com/watch?v=DK9Og-vXrhk

art_ 18

art_

Użytkownik
Przydalyby sie konkrety, choc kazdy chce placic mniej to ma pozatym glowe na karku
Likwidacja PIT-u i CIT-u, zmniejszenie VAT-u.
co zamian niego ? albo z czego rezygnujemy jako panstwo
Nic. Państwu na utrzymanie niezbędnych służb i urzędników wystarczy zredukowany VAT.
Nie logiczne. Nie ma biurokracji = nie ma pola do nadużyć.
Jestem za, ale cos tego korpusu Korwina nie widac.
Chyba nie zrozumiałeś o co chodzi w tym punkcie.
Dwa pierwsze dosc rozsadne. Mozna spokojnie zlikwidowac 20% z nich bez szkody dla dzialania panstwa. Dwa kolejne typowo propagandowe. Parlament w skali budzetu nie kosztuje az tak wiele, a utrzymanie poslow to i tak mala czesc tej kwoty. 460 poslow to troche wiecej jak jeden na 100 tys mieszkancow - moim zdaniem w miare optymalna proporcja. Za to senat z np 40 senatorami wygladal by bardziej jak sesje rady miejskiej niz izba reprezentujaca 38 milionowy kraj.
Ty jeszcze myślisz że ktoś Cię tam reprezentuje?
Ok tylko wpierw musieliby miec czym odpowiadac. Zarabiaja slabo, a czesto podejmuja decyzje przy ktorych blad jest wart wielokrotnosci ich rocznych zarobkow.
Przede wszystkim stanowiskiem. Mniejszy się ich liczba, zwiększą zarobki.
Osobiscie mam zdanie na ten temat. Nalezy zadluzac panstwo tak aby dlug rósł co najwyżej sumie odpowiadajacej wzrostowi produktu krajowego brutto.
Wiesz że już teraz na każdego Polaka przypada ponad 20k długu?
Jesli i nie jest to forum dyskusyjne a jedynie kóleczko wzajemnej adoracji, to przepraszam ze pomylilem drzwi
Spoko, ale następnym razem pisz po polsku i staraj się rozumieć to co czytasz.

E 7

exp_

Użytkownik
Chciałbym tylko przypomnieć najnowszy apel z blogu JKM:
Apel o włączenie się do zbiórki podpisów!
GDYNIA - p. Andrzej Dziambora (tel. 606 702-701) zaprasza chętnych z całej Polski do pomocy w zbiórce podpisów - zapewnia wyżywienie, nocleg i zwrot kosztów podróży!
ŚLĄSK - p. Paweł Janowski (tel. 509 652 669, mail [email protected]l) zaprasza wszystkich chętnych do zaangażowania się w zbieranie podpisów w czasie weekendu!
===========================================================
Informacje dotyczące zbiórki podpisów dostępne są TUTAJ:
www.nowaprawica.org.pl/home/item/zbieramy-podpisy
Proszę pamiętać, że czas ucieka!
Osoby z regionu, dla własnych, późniejszych korzyści proszone są o zaangażowanie.

incubus7 115

incubus7

Użytkownik
nie ma co za wiele gadać, PO, PiS, SLD, PSL rządzą od 20 lat, a np. wczoraj Boni mówi &quot;trzeba dać szanse młodym, musimy poznać ich problemy&quot;, albo Pawlak &quot;PO dokunuje trudnych inwestycji, potrzebują na to czasu&quot;. Kutwa, oni sie z nas śmieją! Tylko KNP może realnie coś ruszyć do przodu w Polsce. Palikot (niby lewica) też ma wiele słusznych postulatów (m.in. o odbiurokratyzowaniu) - ale nie oszukujmy się, z programem socjalnym nie da sie tego zrobić!
Co zaszkodzi zagłosować na Korwina? Przecież każdy mówi &quot;gorzej być nie może&quot;...

brylant 66

brylant

Użytkownik
Nawet jesli sie okaze ze korwinowi i palikotowi zalezy na korycie to co z tego jak tym co rządza tez na tym zalezy, gorzej nie bedzie...

brylant 66

brylant

Użytkownik
Biedny Mikke musi mieszkać w kraju,gdzie 90% obywateli są głupi (+ jeszcze głupsze kobiety)

Napisałem to,co myśle.
Powodzenia w wyborach.
Nie wiem suchoparek czy jestes głupi czy tylko udajesz, zawsze większość jest głupia, hitler mial poparcie 90%, czyli w niemczech w tamtym czasie myslacych ludzi było tylko kilka procent tak jak u nas teraz Ci co głosują na bande czworga czyli jakies 80% to idioci a Ci co na K.M czy Palikota mozna zaliczyc do ludzi myslacych, inteligentnych. Nie ma sie co szczypac tak juz jest. A dlaczego, ano:

Ludzie myslacy:
- nie chca placic podatku dochodowego
- nie chca podzialu polski na powiaty
- nie chcą zeby politycy dostawali tak wysokie pensje
- chcą, aby zus został sprywatyzowany, a pieniadze z tego zostały przekazane na fundusz emerytalny (tak, w przeciwienstwie do wyborców bandy czworga ludzie myslący przejmuja sie emerytami, a takze swoją przyszłoscią)
- chcą aby zwiekszono wydatki na policje i wojsko
- chca mniejszej biurokracji, czyli ide do urzędu i chce otworzyc firme to otwieram, bez donoszenia nie wiadomo jakich papierów
- chcą, zeby kazdy obywatel miał dostęp do broni, poniewaz narazie w polsce tylko bandyci i policja mają broń
- nie chcą zeby panstwo utrzymywało kościół
- chcą, zeby Krus i Zus miał równą stawkę
-chcą zeby urzednicy pomagali ludziom a nie ich kontrolowali
Nie chcą słuchac utopijnych haseł Tuska: zrobimy drugą irlandie, CHCĄ NORMALNEGO PANSTWA, TYLKO, ALBO AZ TEGO

Wiekszosc jest głupia. Dlatego nie ma zmian w polsce, politycy i media sie boją korwina, robia wszystko by o nim jak najwiecej słyszano, a dlaczego juz wyjasniam. Postaw sie na miejscu jakiegos posła, siedzisz sobie w sejmie, glosujesz na to co inni, pijesz kawke czytasz gazetke, 7500zł wpada na miesiąc (G. Lato szef Pzpn dostaje 50000zł) i patrzysz a jakis koles mowi:&#39;&#39;niechcemy tylu ludzi w sejmie, 120 zupelnie wystarczy, oczywiscie nie beda dostawac wyplaty&#39;&#39; no to taki posel robi wszystko byleby ten ktos nie dorwał sie do władzy, bo ów poseł bedzie w ciemnej dupie, za co kupi nowy garnitur, samochód, nowe mieszkanie.

A to co wkleiles na poczatku tematu jeszcze bardzie podkresla twoją głupotę. Uważasz, ze to dobrze, ze np. 2 żuli moze przegłosowac np. profesora matematyki, filologii itd? zastanów się i mi odpowiedz... Poza tym Janusz Korwin Mikke nigdzie nie powiedzial ze kobiety nie moga pracowac itd.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Ludzie myslacy:
- nie chca placic podatku dochodowego
- nie chca podzialu polski na powiaty
- nie chcą zeby politycy dostawali tak wysokie pensje
- chcą, aby zus został sprywatyzowany, a pieniadze z tego zostały przekazane na fundusz emerytalny (tak, w przeciwienstwie do wyborców bandy czworga ludzie myslący przejmuja sie emerytami, a takze swoją przyszłoscią)
- chcą aby zwiekszono wydatki na policje i wojsko
- chca mniejszej biurokracji, czyli ide do urzędu i chce otworzyc firme to otwieram, bez donoszenia nie wiadomo jakich papierów
- chcą, zeby kazdy obywatel miał dostęp do broni, poniewaz narazie w polsce tylko bandyci i policja mają broń
- nie chcą zeby panstwo utrzymywało kościół
- chcą, zeby Krus i Zus miał równą stawkę
-chcą zeby urzednicy pomagali ludziom a nie ich kontrolowali
Nie chcą słuchac utopijnych haseł Tuska: zrobimy drugą irlandie, CHCĄ NORMALNEGO PANSTWA, TYLKO, ALBO AZ TEGO

A to co wkleiles na poczatku tematu jeszcze bardzie podkresla twoją głupotę. Uważasz, ze to dobrze, ze np. 2 żuli moze przegłosowac np. profesora matematyki, filologii itd? zastanów się i mi odpowiedz... Poza tym Janusz Korwin Mikke nigdzie nie powiedzial ze kobiety nie moga pracowac itd.

Ludzie myślący wiedzą, że w tym kraju broń nie ma racji bytu. Z temperamentem ludzi w tym kraju ginęłoby niemało osób. I co z tego, że potem by byli osądzeni czy coś jak wcześniej po pijaku by kogoś zabili. A argument, że wprowadźmy broń dla wszystkich, bo każdy mężczyzna ma w spodniach narzędzie gwałtu jest po prostu tak świetny, że aż brak mi słów.

Co do żuli i profesora matematyki to bardzo dobrze. Chyba nie byłeś na technicznej uczelni nigdy i nie wiesz za bardzo w jakim świecie żyją profesorowie nauk ścisłych. Chłopie Ci ludzie najczęściej poza fizyką czy matematyką świata nie widzą i o polityce nie wiedzą totalnie nic. Więc dlaczego nic nie wiedzącego o polityce profesora matematyki traktować pod względem głosowania lepiej niż kogoś kto jednak coś o tym może wiedzieć. To, że ktoś jest teraz żulem nie znaczy, że nie ma pojęcia o życiu i polityce. Także profesura to akurat nie jest żadnym wyznacznikiem.

Wgl to rozumiem, że jak nie chcę, żeby każdy mógł nosić broń czy nie chcę zwiększać wydatków na wojsko to już nie myślę tak:?:

Poza tym przeczysz sam sobie mówiąc, że głosujący na Palikota są myślący jak akurat Palikot nie chce zwiększać wydatków na armię, a wręcz przeciwnie.

brylant 66

brylant

Użytkownik
1.To tylko kilka przykladów olo. Amerykanie tez mają temperament i co? w tych stanach gdzie jest calkowity dostep do broni jest mniej przestepstw &#39;&#39; z bronią w ręku&#39;&#39; niz w stanach gdzie nie ma takiego prawa.

2.z tym zule i prof. nie zrozumiales to podam inny przyklad. Ja lub ty (znamy programy partii, znamy ich mozliwosci etc.) kontra moherowe babcie ktore wielbią tylko rydzyka lub (znowu) jakis zul ktory za pare złoty pojdzie i zagłosuje (tak jak to miejsce miało w wałbrzychu).

3. Tak, bo to sie Nam, jako naród opłaci (juz napewno zwiekszenie wydatków na wojsko, nie myśl tylko o tym co teraz, trzeba myslec o przyszłosci, kto wie czy nas ruskie znowu nie zaatakuja (to tylko przyklad). Dlaczego jak ktos mi sie wlamie do mieszkania to nie bede mial sie czym obronic, bo bandyta zastraszy mnie bronią, bądź rani mnie nią. Gdyby był powszechny dostep do broni to taki bandyta dwa razy by sie zastanowił przed napadem,atakiem: &#39;&#39;cholera, a jak on ma bron?!&#39;&#39;

olo 2,4K

olo

Użytkownik
1.To tylko kilka przykladów olo. Amerykanie tez mają temperament i co? w tych stanach gdzie jest calkowity dostep do broni jest mniej przestepstw &#39;&#39; z bronią w ręku&#39;&#39; niz w stanach gdzie nie ma takiego prawa.

2.z tym zule i prof. nie zrozumiales to podam inny przyklad. Ja lub ty (znamy programy partii, znamy ich mozliwosci etc.) kontra moherowe babcie ktore wielbią tylko rydzyka lub (znowu) jakis zul ktory za pare złoty pojdzie i zagłosuje (tak jak to miejsce miało w wałbrzychu).

3. Tak, bo to sie Nam, jako naród opłaci (juz napewno zwiekszenie wydatków na wojsko, nie myśl tylko o tym co teraz, trzeba myslec o przyszłosci, kto wie czy nas ruskie znowu nie zaatakuja (to tylko przyklad). Dlaczego jak ktos mi sie wlamie do mieszkania to nie bede mial sie czym obronic, bo bandyta zastraszy mnie bronią, bądź rani mnie nią. Gdyby był powszechny dostep do broni to taki bandyta dwa razy by sie zastanowił przed napadem,atakiem: &#39;&#39;cholera, a jak on ma bron?!&#39;&#39;

Ja jestem przeciwnikiem broni i mam gdzieś co jest w Ameryce. Wg mnie u nas to by się źle skończyło. Bezmózgi na ulicach nie myślałyby o tym, że ktoś może mieć broń, tylko o tym, że oni ją mają. A pistolet to nie jest kij jakiś przed którym możesz zrobić unik.

To w takim razie podaj jakie kryterium dopuszczenia do głosowania powinno być. Tak, żeby jednoznacznie określić możliwości wyborcze każdego obywatela. Jakie:?:

Z włamaniami to nie jest problem braku broni, a problem taki, że nie możesz pobić kogoś kto się do Ciebie włamuje, bo to wtedy Ty będziesz potraktowany jako agresor. W tym wypadku akurat granice obrony powinny być znacznie rozszerzone, ale broń nie jest absolutnie do niczego konieczna.

brylant 66

brylant

Użytkownik
Ja jestem przeciwnikiem broni i mam gdzieś co jest w Ameryce. Wg mnie u nas to by się źle skończyło. Bezmózgi na ulicach nie myślałyby o tym, że ktoś może mieć broń, tylko o tym, że oni ją mają. A pistolet to nie jest kij jakiś przed którym możesz zrobić unik. Ok, to twoje zdanie, szanuje, ale mam inne

To w takim razie podaj jakie kryterium dopuszczenia do głosowania powinno być. Tak, żeby jednoznacznie określić możliwości wyborcze każdego obywatela. Jakie:?: Bardziej niż na takim kryterium zalezy mi na lepszym informowaniu ludzi co sie dziej w polityce, za to co sie stało w Wałbrzychu to powinny pojsc takie kary zeby sie ludziom odechcialo zyc.

Z włamaniami to nie jest problem braku broni, a problem taki, że nie możesz pobić kogoś kto się do Ciebie włamuje, bo to wtedy Ty będziesz potraktowany jako agresor. W tym wypadku akurat granice obrony powinny być znacznie rozszerzone, ale broń nie jest absolutnie do niczego konieczna.Ale jak bandyta by wiedział ze mozesz miec bron to by sobie taki napad odpuscił, co do prawa to owszem,powinno byc zmienione
...

S 6

siami

Użytkownik
Panowie w nas &quot;mlodych&quot; siła i nie tylko. Mamy jasnego kandydata ktory posprząta ten burdel po Kaczkach, Donaldach i innych złodziejach ! Dajmy mu szanse Janusz Korwin Mikke --&gt; Kongres Nowej Prawicy mówmy o tym wszystkim, babciom dziadkom, wujkom kolegom i koleżankom niech pójdą na wybory i oddadzą głos na KNP. Skoro tutaj na forum potrafimy stworzyć większość to przy odrobinie chęci damy rade namawiajmy wszystkich do głosowania. Ci którzy nie chodzą na wybory niech się wybiorą jest ich bardzo dużo każdy głos jest ważny jednak stwórzmy większość. Mam dość Donaldowego &quot;ryja&quot; i całej tej komunistycznej watahy ! Dajmy szanse komuś nowemu pomóżmy Polsce bo to ostatni dzwonek by ją uratować !

macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
rozmowa jak rozmowa, kilka interesujących rzeczy:
beka z redaktora - pomysł koalicji Korwina z Palikotem...
pytanie czy to pawda że złodzieje rządzą Polską, aż czuć niedowierzanie w głosie
ciekawa opinia o Rydzyku, z cyklu prawda zawsze leży po środku
proste wytłumaczenie afery hazardowej i jej następstw

brylant 66

brylant

Użytkownik
Bardzo fajny program, najbardziej podobało mi się (oprocz oczywistej prawdy ktorą głosił w prosty sposób) to jak powiedzial, ze gdy On dojdzie do władzy to czesc obecnie rzadzących pojdzie siedziec ???? nie mogę sie doczekac, skompromitują sie w oczach narodu, a to ze Korwin-Mikke dojdzie do wladzy to jest oczywiste, tylko kiedy, miejmy nadzieje ze bedzie mial w tych wyborach te 5%

e/ Przemo z Poznania rządzi, jeden z niewielu myslacych ludzi w tym kraju, kto oglada szklo kontaktowe ten wie ????

J 3,9K

jacques

Forum VIP
a to ze Korwin-Mikke dojdzie do wladzy to jest oczywiste, tylko kiedy, miejmy nadzieje ze bedzie mial w tych wyborach te 5%
Póki co to nie potrafi nawet zarejestrować nawet swojego okręgu wyborczego. To co &quot;odwaliło&quot; KNP w tych wyborach to dramat a JKM udaje że nic się nie stało. Poglądy poglądami ale trzeba też potrafić działać. Jak on chce rządzić krajem skoro nie potrafi zarejestrować partii we wszystkich okręgach? Niestety uważam, że przez to niedbalstwo KNP straciło szanse na wejście do sejmu. A była spora szansa ...

aerts 78

aerts

Użytkownik
Póki co to nie potrafi nawet zarejestrować nawet swojego okręgu wyborczego. To co &quot;odwaliło&quot; KNP w tych wyborach to dramat a JKM udaje że nic się nie stało. Poglądy poglądami ale trzeba też potrafić działać. Jak on chce rządzić krajem skoro nie potrafi zarejestrować partii we wszystkich okręgach? Niestety uważam, że przez to niedbalstwo KNP straciło szanse na wejście do sejmu. A była spora szansa ...
????
KNP zarejestrował 21 okręgów, więc KNP zebrał potrzebne do rejestracji w całym kraju podpisy(blisko 26 list miało więcej podpisów ni9z potrzeba ale PKW z niewiadomych przyczyn odrzucał je, co zakwestionował SN i stwierdził, że to łamanie konstytucji.)
Problemem nie jest to, że KNP nie zebrał podpisów, problemem jest to, że PKW rejestrował listę 21(ciekawe nie?) 7 dni i przez to KNP nie miał możliwości zarejestrować całego kraju.
To jest naprawdę poważna sprawa. Czy PKW miała prawo odmówić rejestracji list Korwin-Mikkego w całej Polsce? Zdaniem konstytucjonalistów - NIE

http://wpolityce.pl/wydarzenia/14630...jonalistow-nie

Do góry Bottom