Tak jak obiecałem, bo B365 wystawiło resztę kursów. niestety nie ma jeszcze H2H więc z tego co jest, może na wieczór coś dodadzą to napisze
Na jakiej pozycji zakończy Romain Grosjean?
Początkowo zastanawiałem się czy w ogóle warto to ruszać i stwierdziłem, że czemu nie. Przede wszystkim chce zaznaczyć, że miejsce Grosjean'a w kwalifikacjach to nie przypadek, ale czy jego tempo wyścigowe będzie odpowiednie? Zazwyczaj zawodnicy poświęcają 2 trening jako wyścigowy, robią maksymalnie dużo okrążeń i zapoznają się ze zużyciem opon. Francuz na 1 treningu był 16 (16 okr.) na 2 - 14 (11 okr.) na 3 - 2 (21 okr.). Kwalifikacje i jego 3 pozycja to efekt dobrze przejechanego jednego okrążenia. W wyścigu daje mu marne szanse z takimi zawodnikami jak: Hamilton, Button, Vettel, Webber, Schumaher, Rosberg i wściekle goniącego z daleka Alonso. Z resztą zawodników powinien rywalizować z powodzeniem, z tym co wymieniłem będzie ciężko.
6 lub gorsze miejsce @2.37 Bet365 2/10
Out po 2 okr.
#14 Miejsce punktowane.
Od razu mówię, że stawiam na Kobayashiego. Dlaczego on? Ponieważ w kwalifikacjach zajął 13 miejsce. Zarówno kwalifikacje jak i 3 trening to najgorsze (13) miejsce w Australii w tym sezonie. na pierwszym i drugim treningu był odpowiednio 10 (26 okr.) i 5 (14 okr.). Tak więc jak widać zrobił sporo okrążeń po Melbourne Park. Odpowiednie doświadczenie ma więc powinien sobie poradzić, z ulicznym, wąskim torem. Ma wg mnie duże szanse na bycie w 10.
Kamui Kobayashi @2.87 Bet365 3/10
6
#15 Czy Lewis Hamilton i Jenson Button zakończą na podium?
Tak więc Lewis i Jenson prawie w każdym treningu lądowali obok siebie 1 trening 1 i 2 miejsce 2 trening 15 i 16 miejsce 3 trening 1 i 4 miejsce kwalifikacje 1 i 2 miejsce. Ruszają z przodu więc unikną tłoku i zapewne jakiejś kolizji która będzie miała miejsce w środku stawki. Na starcie realnym zagrożeniem jest dopiero 6 Vettel ponieważ, Grosjean nie będzie atakował tej dwójki tylko bronił się przed Mercedesami i Red Bullami, Schumaher i Rosberg bez DRS (a przypominam na pierwszych okrążeniach nie wolno go używać) nie są w stanie objechać McLaren-ów, Webber ma za słaby start, i prawda jest taka, że Vettel jest za daleko, ale to on jest najgroźniejszy na starcie, na którym nie powinno się nic wydarzyć, a Hamilton i Button powinni spokojnie się oddalać.
Tak @1.83 Bet365 3/10
1 i 3