river
Użytkownik
Z tym podkreslonym to bym troche polemizowal. Wild zaliczyli kiepski start (pierwsze trzy mecze przegrane) ale pozniej wygrali trzy kolejne, fakt, ze z niezyt mocnymi ekipami ale jednak. We wtorek co prawda przegrali w Toronto ale w tym meczu zdecydowanie dominowali a sam mecz byl wrecz kuriozalny. 4-1 dla Lisci a w strzalach... 37-14 dla Minnesoty:grin: Slabiutko bronil Kuemper, ktory jest dopiero trzecim bramkarzem w hierarchii. Dzis powinien zagrac Harding bo wciaz niezdolny do gry jest Backstrom. Mecz z Toronto rozstrzygneli bramkarze, slabo broniacy Kuemper i rewelacyjny Reimer w bramce Lisci. Na lodzie dominowala jednak Minnesota a przeciez Toronto swietnie wystartowalo.Minnesota Wild at Tempa Bay Lightning OT 1,76 Bet365
Błyskawice mogą się w tym sezonie podobać. W sześciu pierwszych meczach przegrali tylko dwa, z Penguins i Bruins. Przegrali z drużynami przymierzanymi do kocowego tryumfu, nie można przy tym powiedzieć, że nie podjęli walki. Wydaje mi się, że to były całkiem dobre mecze z ich strony. Można ich chwalić za wygraną w Chicago z Blackhawks oraz za wtorkowe zwycięstwo z Kings (5-1). Mimo niełatwego terminarza Lightning pokazują się z przyzwoitej strony. Warto dodać, że w meczach w których przegrali podstawowym bramkarzem był Lindback. Z Bishopem, który wystąpi dziś jako starter, jeszcze nie przegrali. Wild nie grają jakoś specjalnie źle. Wygrywają ze słabszymi rywalami, jednak mocniejszym ekipom już nie dają rady. Co prawda, nie można powiedzieć, że nie walczą i są "dostarczycielami punktów", jednak zawsze czegoś im brakuje. Wydaje mi się, że dzisiaj górą będą będące w dobrej dyspozycji Błyskawice z niepokonanym Bishopem w bramce niż grający średnio Wild.
Dodac tez nalezy, ze niepewny jest wystep dzis Martyego St.Louisa, ktory dla Blyskawic jest nieoceniony i ktory "robi" tam gre. Nalezy tez pamietac, ze Tampa mimo swojej sily w ofensywie nie jest zespolem, ktory slynie z solidnej defensywy a Wild maja kim straszyc w ataku (Parise, Granlund, Niederreiter, Pominville). Nie twierdze, ze Tampa tego nie wygra ale Wild wcale nie stoja tu na straconej pozycji.
Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins
Philadelphia (+1) @1,72
bet365
Wszystko w tym meczu przemawia na korzysc Pingwinow (poza lodowiskiem). Forma, lepszy sklad, wieksza pewnosc w bramce. Jednak ja do tego meczu podchodze na tej zasadzie, ze to sa derby a tu nikt nie odpusci. Dla Flyers to mecz na przelamanie, moze im dac taki pozytywny zastrzyk energii i pewnosci przd kolejnymi spotkaniami. Pokonanie odwiecznego rywala to zawsze wplywa pozytywnie na druzyne. Przykladem jest seria PO2012 kiedy to Pingwiny mialy zdobyc Stana a odpadly w I rundzie wlasnie z Flyers, ktorzy byli wtedy postrzegani jako zespol, ktory nie zatrzyma Pittsburgha.
Dzis jest podobnie, faworytem sa goscie ale ja tu widze mecz na styk i handi w strone gospodarzy jest interesujace.
Warto zaznaczyc, ze Pittsburgh zagra przede wszystkim bez Neala i Letanga, u gospodarzy brak w skladzie Hartnella i Lecavaliera. Braki znaczace po obu stronach.