>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL - sezon 2013/2014 - Sezon Zasadniczy

Status
Zamknięty.
michael-ellis 1,6K

michael-ellis

Użytkownik
Alex Ovechkin strzeli gola @1,90✅
Fortuna
Na dzisiaj typ oczywisty ???? Ovi przewodzi w lidze ze średnią 7,6 strzałów na mecz. 5 bramek w 5 spotkaniach, ale w ostatnim meczu z zerowym kontem. Co prawda raczej zagra dzisiaj LaBarbera (2,70 GAA) a nie Dubnyk (5,43 GAA), ale snajper WAS nie powinien mieć problemów ze strzeleniem gola.

Otrzymane punkty reputacji: +31
stardog 250

stardog

Użytkownik
Capitals - Oilers, Caps over 3,5 ✅
Pinn: 2,41

Kurs tak wysoki chyba tylko dlatego, że w ostatnich 3 meczach Caps nie postrzelali zbyt wiele. Dziś Capitals podejmują Edmonton - drużynę z kiepską obroną i z niezbyt mocną obsadą bramki. Oilers w każdym z dotychczasowych meczy traciło minimum 4 bramki. Z pewnością będą chcieli zwrócić większą uwagę na defensywny aspekt gry, ale możliwości w tyłach są takie a nie inne. Stołeczni zawodzą, przegrali 3 ostatnie mecze i dzisiaj u siebie będą szukali szansy na zwycięstwo, a że są w czołówce ekip oddających celne strzały na bramkę i w czołówce ekip najskuteczniejszych w PP to są spore szanse na ustrzelenie paru bramek. Jeśli ktoś ma w ofercie Caps over 3 (zwrot) to polecam tę opcję.

edit: w bramce Oilers LaBarbera. Z jednej strony trochę świeżości i możliwość pokazania się w tym sezonie, z drugiej umiejętności mizerne. Jeśli Caps przycisną od początku to widzę sporą szansę powodzenia. Kurs wg mnie wart ryzyka.

Otrzymane punkty reputacji: +2
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Detroit Red Wings OT @ Boston Bruins [2,35] PinnacleSports
Pomysł na Red Wings wydaje się być ciekawy, ale jak sam zauważyłeś Boston zdecydowanie wygrywa walkę pod względem fizycznym i obawiam się, że dziś kolejny raz Detroit może się o tym przekonać. Tak patrzę na te linie Skrzydeł to widzę w nich graczy, którzy potrafią pięknie grać, ale niestety nie potrafią zmiażdżyć rywala na bandach itp. Prawda jest taka, że w Detroit jest tylko Todd, Abdelkader i Jordin... wiadomo czasami piękno wygrywa nad siłą, ale Niedźwiadki prócz tego że mają siłę to również potrafią pograć kombinacyjnie i przyjemnie dla oka. Dlatego też przykro mi to pisać bo lubię Detroit, ale nie spodziewam się po nich niespodzianki w tym meczu, bardziej przewiduje powtórkę scenariusza z ostatniej potyczki tych drużyn gdzie Bruins zdecydowanie pokonali przyjezdnych.
Boston Bruins (-1) incl. OT / 2.16 Pinnacle⛔

Otrzymane punkty reputacji: +20
wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Najgorszym mankamentem w meczu jaki się pojawił to zdjęcie Howarda.. i mogą mieć Wings, troszkę większe problemy z wygraniem tego meczu, ale mimo to wolałbym aby to właśnie ekipa z Detroit wygrała ;)

Washington Capitals OT - Edmonton Oilers ✅ 4:2
(1.55) Unibet !
Na dziś pod lupę biorę jedyne spotkanie, które mnie ciekawi bo niestety za szerokiej oferty my tu nie mamy. Stołeczni sezon zaczęli bardzo &#39;&#39;humorzasto&#39;&#39; z racji tego, że najpierw trudzili się z Flames na swoich śmieciach i widać u nich było jednak ten fakt, brakiem paliwa.. i szybkości w meczu. Holtby, wtedy zagrał chyba swój najgorszy mecz w sezonie, po czym został zmieniony - później, kilka innych meczy, w których większość właśnie Stołeczni polegiwali. Ale dzisiaj w Stolicy przyjeżdża młoda dość silniejsza drużyna niż rok temu. W Toronto ostatnio potrafiła wbić 5 bramek! chyba nikt się nie spodziewał takiego scenariuszu. Widać, że nie przyjeżdżają po to by się bronić ale by urywać punkty przeciwnikom. Czy dziś to samo zrobią Stołecznym? Holtby na posterunku dzisiaj i mam wielką nadzieję, że już powoli będzie wchodził w swoje najlepsze obroty. Pamiętamy dobrze, jak bronił w PO, ze Strażnikami. Dziś rywal nieco słabszy od Rangersów, ale powoli muszą zacząć wygrywać, nawet jeśli jest to przeciwnik z dolnej półki. Owca, w formie co powerplay, to zamienia gumę na bramke dziś również, w podstawowym go zobaczymy. Stołeczni mają to do siebie, że dosyć &#39;&#39;długo&#39;&#39; wchodzą w mecz.. ale rywal jest w całkiem ich zasięgu i liczę na pewne ich zwycięstwo! Mecz o 1 polskiego czasu, nie obejrzę niestety ale rano mam nadzieje że wynik będzie po myśli.

Otrzymane punkty reputacji: +24
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Buffalo Sabres - Minnesota Wild

Sabres po kolejny notują bardzo nieudany początek sezonu. W 6 meczach udało sie im uzbierać zaledwie jeden punkt. Dziś zmierzą sie z drużyną która z pewnością jest lepsza od gospodarzy. Wild sami w sobie to drużyna ciekawa i bardzo perspektywiczna, jednakże bardzo blado spisująca sie na wyjazdach i w tym też upatruje szanse na pierwszy win w sezonie dla Sabres, ponieważ notują z każdym meczem lekki progres, czego dowodem jest tutaj minimalna porażka w Chicago. W bramce wystąpi Enroth. Co prawda to backup, ale wg mnie to nawet lepiej ponieważ ich nominalny starter Ryan Miller jest już tak skorumpowany przez wiecznie słabe wyniki zespołu, że obojętnym stało mu się dobro drużyny, i w najbliższym czasie niewątpliwie opuści Buffalo. U Wild bez wiekszych zmian w rotacjach, w bramce zobaczymy Josha Hardinga, który zastepuje kontuzjowanego Backtroma, i jak narazie robi to dośc skutecznie, bo wygrał oba mecze w których startował, jednakże w obu nie miał zbyt wiele pracy. Dziś trudniejsze zadanie, bo gospodarze bedą chcieli nieco poprawić swoją sytuacje, i według mnie być może z problemami, ale punkty powinny zostać w mieście znad wodospadu Niagara.
Sabres OT 2,25 Unibet ⛔

miko5454 80

miko5454

Użytkownik
St Louis Blues - San Jose Sharks
Na dziś proponuję ten mecz ale nie na typowanie zwycięzcy którejś ze stron...a na strzelców ;)
Oba zespoły od początku sezonu grają bardzo ofensywnie i strzelają dużo a nawet bardzo dużo bramek..
Obie ekipy też nie przegrały od początku tegorocznego sezonu więc mecz na pewno będzie ciekawy i obfitujący w dużą liczbę goli a przynajmniej tego się spodziewam.. a co za tym idzie na pokrycie moich typów..
Z drużyny nutek wystawiam D. Backesa który tylko w meczu z panterami nie wpisal się na listę strzelców a tak punktuje regularnie natomiast wśród rekinów stawiam na T. Hertla który nie punktował jak dotąd tylko w dwóch spotkaniach z 5 rozegranych przez Sharki ???? Kursy obiecujące na obydwu panów

St Louis Blues - San Jose Sharks
Typ ???? .Backes(St Louis Blues) strzeli : tak kurs: 4,00
Typ:T.Hertl (San Jose Sharks) strzeli : tak kurs: 4,00

michael-ellis 1,6K

michael-ellis

Użytkownik
Jeff Carter (LAK) strzeli gola @2,40⛔
Phil Kessel (TOR) strzeli gola @2,40
⛔
Fortuna
Przyjemny matchup dla obu zawodników. Każdy z nich oddaje średnio ponad 4 strzały na mecz i nie strzelił w ostatnim spotkaniu. Nie mam jeszcze informacji, czy w bramce MIN zadebiutuje Kuemper czy też gotowy już jest Backstrom, który w poniedziałek trenował już na full. Mimo to, duża szansa dla Kessela, bo przed kontuzją Niklas nie zachwycał. Carter zmierzy się z wracającym po kontuzji Bishopem ( GAA 1,93 ). Na uwagę zasługuje także będący na fali Crosby @2,00 w spotkaniu ze słabym EDM oraz grający u siebie Duchene @2,80, przeciwko D.Ellisowi ( GAA 4,22 ).

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Zapowiada się dziś świetny match&#39;up dwóch ekip, które ciągną nieprzerwaną serię zwycięstw i nie chodzi tutaj tylko o cyfry, ponieważ jeden jak i drugi team jest w wybornej formie pod wieloma względami i do końca sezonu tak to własnie powinno wyglądać w ich wykonaniu. W przypadku Sharks pomimo wysokiej średniej wieku, wciąż widać ogromny głód sukcesu, powiedziałbym że z każdym sezonem coraz większy i teraz mogą mieć jeszcze większe powody do dumy posiadając w szeregach takich graczy jak Cuture czy rewelacyjny w tamtym tygodniu &#39;rookie&#39; Hertl. Obaj wnoszą świeżość, spory zasięg w ofensywie wspomagając pozostałych dziadków. Całość dopełnia skuteczny Niemi w bramce i.... rewelacyjna postawa we własnej hali, która w poprzednim sezonie sporo pomogła i póki co wydaje się być konsekwentnie podtrzymywana.

Wszystkie te atuty są również po stronie Blues. Niebieskim nie brakuje w składzie twardych, punktujących i wartościowych graczy, a całość niewątpliwie wypełnia wspominany już wcześniej przezemnie super-duet Elliotta i Halaka. Ten drugi póki co spisuje się przednio. Ponadto dochodzi skuteczny powerplay i oczywiście zapory na tyłach w postaci Shattenkirka czy Bouwmeestera z I lini.

Mecz na pozór wydaje się być wyrównany, ale jakkolwiek by na to nie patrzeć - Blues w przeszłości zawsze mieli jakiś patent na Rekiny z bilansem 9-2 w ostatnich 3 latach, tak więc coś jest na rzeczy. Dziś ponadto grają u siebie, gdzie zawsze mieli renome zespołu ciężkiego do wyduelowania.

San Jose Sharks @St. Louis Blues OT [1,81]PinnacleSports ⛔ (6-2)

Tutaj nie miałem największych problemów z wyborem potencjalnego zwycięzcy. Canadiens to zespół po prostu lepszy, co prawda nie doceniłem ich przed ostatnim starciem w Vancouver i dotkliwie się na tym przeleciałem. To, co wyprawiał tamtego wieczoru Corey Price w bramce Habs przechodziło moje najśmielsze oczekiwania. Był niewątpliwym numerem jeden i nie sądzę, by miało się to dziś nagle zmienić. I i II linia Jets wygląda na prawdę kąśliwie, ale mając takich fachowców w defensywie jak Subban i Markov, którzy poza bronieniem swojego zaplecza, potrafią świetnie operować w powerplayu, mogę być nieco spokojniejszy. Habs zaliczyli lekki falstart, ale powoli, powoli będą wbijać tam , gdzie ich miejsce - czyli na top. Do składu powraca również Gionta, który był nieobecny w Vancouver.

Jets na tym etapie są &#39;overrated&#39; i liczę, że różnicę będzie tutaj sprawiać nieźle prezentujący się powerplay gości i Price między słupkami, który jest zdecydowanie lepszym bramkarzem niż Pavlec i Montoya razem wzięci. Poza tym podobnie jak w przypadku Sharks &amp; Blues kłania się tutaj zdecydowanie korzystny bilans H2H wobec Canadiens, co jest tylko kolejnym &#39;niewielkim&#39; argumentem.

Montreal Canadiens OT @ Winnipeg Jets [1,88] PinnacleSports ✅ (3:0)

Otrzymane punkty reputacji: +19
wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Pittsburgh Penguins - Edmonton Oilers ✅ 3:2
&#39;reg time Pens (1.65) Unibet !
Tutaj sprawa, z wytypowaniem meczu nie powinna być trudna. Już w ostatnim meczu pokazali kawał dobrej roboty, na Florydzie ogrywając Tampę 5-4 nie dając jej szans na dogrywkę. Wiadomo nie od dziś, że najlepszą bronią Pingwinów jest offense + offense + offense! Sid po raz kolejny udowodnił mi jak wielkim jest graczem. Jemu krążek odebrać to już sukces.. Szybkość, niebanalna technika na dziś zawodników z Oilers, na pewno da im się we znaki. Choć czasem defensywa ekipie z Pittsburgha zawodzi, to nie powinno to nic przeszkodzić graczom z Pensylwanii na komplet oczek dziś. Oilers, będą back to back. I teren na którym będą grać na pewno będzie to wielkim dla nich wyzwaniem.. lecz ja się tu niespodzianki nie oczekuje. Niestety dalej w meczu nie zobaczymy Neala, Letanga których nie ukrywam trochę brakuję mi ich gry. Spodziewam się pełnej neutralizacji Pingwinów i już wyznaczanie na początku meczu kto będzie dyktował warunki. Mimo, że Oilers w Toronto zagrali mecz na wysokim poziomie, ale Pens mając taka silną ekipę nie pozwoli sobie na fuszerki. Crosby, Malkin, czy Jonkinen dziś sprawią wiele kłopotów ekipie gości. Stawiam pewnie na mój ulubiony team!

Otrzymane punkty reputacji: +13
yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Nashville Predators - Florida Panthers
Cullen strzeli gola (60 min)
5,0 Fortuna
⛔
Kolejny raz polujemy na świetny kurs, może i dzisiaj się poszczęści ;)
Jedyny problem to buk. Zdaję sobie sprawę, że raczej niewielu z Was grywa w Fortunie. Niemniej ten ziemniaczek ogarnia najlepiej, czego przykładem jest dzisiejszy bet - nie znajdziecie go nigdzie indziej (a jeśli to moje gapiostwo i gdzieś jest - dajcie znać na PW).
Preds zaskakująco szybko wyciągnęli wnioski i ograli Isles. Wynik, jak zawsze, na styku, ale z przebiegu spotkania Nashville zasłużyło na więcej bramek. W NHL nic nie ma jednak za zasługi, możesz kontrolować mecz będąc nieskutecznym, a stracić bramkę w głupich okolicznościach - za to kochamy rozgrywki za Oceanem. T6 Preds na plus, nieco gorzej bottom 6, ale o braku głębi pisałem już w poprzedniej analizie. W matchupie z Panthers zapuszczam sidła na Cullena, który kolejny raz otarł się o gola. Pozyskamy z Wild C może wnieść do drużyny wiele dobrego, bo pomimo średnich statystyk podczas przebiegu całej kariery, Matta uważam za centra nieco wykraczającego ponad przeciętne standardy. Career high 49pkt to wynik daleki od godnego uwagi, ale biorąc pod uwagę fakt, że był wtedy częścią tego &quot;wybryku natury&quot; pt Carolina Hurricanes Stanley Cup 05/06, wygląda to już znacznie lepiej. Matt był wtedy perfekcyjnym uzupełnieniem za plecami filarów - Staala, Stillmana i jednego z moich dawnych idoli - Brind&#39;Amoura (pomyśleć, że w następnych kilku latach Canes tylko raz zdołali wejść do PO). Od tego czasu Cullen nie zanotował jakichś szczególnych zwyżek formy, ale też obyło się bez wpadek - po prostu solidny poziom centra nr 2. Na stare lata znalazł miejsce w młodej drużynie z Nashville, i jak na razie jest git. Matt to cwany lis, z racji wieku szybkość nie jest jego wielkim atutem, a i tak dam sobie głowę uciąć że w pojedynku sprinterskim odstawiłby nie jednego młodszego gracza, z Clowe&#39;m na czele. W sposobie poruszania się po lodzie widać starą szkołę hokeja, niemniej technika idzie za tym w parze, bo Cullen to jeden z najlepszych grajków jeśli chodzi o opanowanie jednego z moich ulubionych zagrań, czyli toe-drag. Zainteresowanych odsyłam na yt. W ostatnim starciu niewiele brakło, a właśnie po tej sztuczce padła by bramka - Nabby okazał się lepszy. W ogóle, jeśli Matt oddaje 6 SOG, to wiedz, że coś się dzieje, bo ten zawodnik nie kwapi się niepokoić bramkarza nader często. Może i nie jest to propozycja tak &quot;apetyczna&quot; jak ostatnia, ale kurs wciąż zbyt atrakcyjny, żeby nie spróbować ;)

Otrzymane punkty reputacji: +16
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Pittsburgh Penguins vs Edmonton Oilers
Nie ma się co czarować i ukrywać, że faworytem tego spotkania są gospodarze i naprawdę musiałby się zdarzyć nie lada cud tej nocy by Oilers ugrali tu nawet punkt. Piszę tak dlatego ponieważ mam na uwadze to jak Pingwiny grają na &quot;swoich śmieciach&quot;, 3 stracone bramki i 12 zdobytych pokazuje jak wyglądają mecze w CONSOL Energy Center. Crosby i spółka od początku sezonu narzucają wysokie tempo i grają to co potrafią najlepiej czyli efektowna i efektywna ofensywa w połączeniu z dobrą obroną, bynajmniej u siebie ponieważ dwa wyjazdowe mecze pokazały że z tą obroną i bramkarzami wcale nie jest tak świetnie. Mimo wszystko trzymajmy się ofensywy, która dzięki dobrej formie Sida, Gino i o dziwo Jokinen&#39;a wygląda naprawdę zacnie, oczywiście pierwsze skrzypce jak zawsze gra Crosby, ale nie jest osamotniony i myślę że to jest wielki plus gry Pingwinów. Czasami jak nie idzie w obronie to trzeba więcej strzelić i taki charakter miał mecz w Tampie gdzie hattrick Sid&#39;a poprowadził Pitts do zwycięstwa.
Jeśli chodzi o Oilers to w sumie brak mi słów na ich grę, jak co sezon wszyscy mówili że to już pora by Edmonton wystrzeliło, tylu zdolnych graczy, ostatnie jedynki draftów i co ? W sumie to co zwykle, posucha i słabość. Nie będę się pastwił nad tą drużyną ponieważ darze ich sympatią, ale w głowie mi się nie mieści to co prezentują, a już poziom goaltendingu jest wręcz &quot;powalający&quot;...
Nie wiem czy to będzie blowout czy też Pingwiny będą się męczyć, ale na pewno padnie w tym meczu sporo bramek bynajmniej dla gospodarzy, a jeśli tak się stanie to naturalne jest, że jakiś udział w tym będzie miał Crosby stąd też over 1.5 punktu na jego osobę, traktuje jako bardzo dobry typ na dzisiejszą noc ;)

Sidney Crosby over 1.5 punktu / 2.35 Betsafe ✅ 3 asysty

Otrzymane punkty reputacji: +6
river 148

river

Użytkownik
Anaheim Ducks - Calgary Flames
Anaheim (-1) @1,83
Anaheim (reg) @1,83
bet365

Z dwoch zaplanowanych na dzis meczow, wybralem ten na Zachodzie. Anaheim po klesce w Denverw meczu otwarcia teraz notuje serie 4 kolejnych zwyciestw, w tym dwoch bardzo przekonujacych na wlasnym lodzie (6-0 z NYR i 4-1 z OTT). Zespol jest w dobrej formie i widac, ze rozkreca sie z kazdym spotkaniem.
Gospodarze przystapia do tego meczu bez Soureya, Sbisy i Pennera, nie sa to jednak wielkie oslabienia, najwazniejsze postacie w zespole sa do dyspozycji trenera i gotowi do gry.
Goscie z Kanady zaczeli ten sezon nadspodziewanie dobrze, notujac w 5 spotkaniach bilans 3-0-2 czyli wciaz bez porazki w trzech tercjach. Dzis (a wlasciwie jutro nad ranem) beda musieli sobie razdzic bez Jonesa, Cammalleriego i Stajana.
Typ w strone gospodarzy, ktorzy graja u siebie, sa w formie i maja zwyczajnie wiecej atutow. U Plomieni tradycyjnie niepewnosc w bramce. Co prawda Joey MacDonald broni calkiem dobrze i wygrywa rywalizacje z Karrim Ramo to jednak defensywa gosci nie nalezy do najskuteczniejszych a wobec sily ofensywnej Kaczek, dzis starter w bramce Calgary moze miec pelne rece roboty. Z NYR Rangers Ducks oddali 37 strzalow ale juz z OTT, ktora dysponuje lepszymi defensorami niz Flames, Ducks oddali 57(!) strzalow. Sadze, ze i dzis bedzie mocne strzelenie na bramke przyjezdnych.
Dodac nalezy, ze Anaheim wygralo ostatnie 5 spotkan u siebie z Calgary a lacznie ma bilans 8-3 w ostatnich 11 meczach przeciw Flames. Dodatkowo Flames liczac jeszcze zeszly sezon, ma bilans 4-17 na wyjazdach.

Otrzymane punkty reputacji: +12
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Anaheim Ducks vs Calgary Flames
Kolega wyżej ładnie opisał sytuacje przed spotkaniem w Anaheim i ja właściwie nie mam nic więcej do dodania w tej kwestii. Jako, że Flames nie są ekipą, która jest dobrze zorganizowana w defensywie, zapowiada się duża &quot;dawka&quot; sytuacji podbramkowych dla gospodarzy. Ze skutecznością Anaheim w domu nie jest źle bo w dwóch meczach zdobyli 10 bramek, także dzisiaj pełne pole do popisu. No i teraz sytuacja zbliżona do tej wczorajszej w Pittsburghu, w Anaheim mamy osobnika o nazwisku Perry, który obecnie ma na swoim koncie 6 punktów w kanadyjskiej i od 4 spotkań punktuje co mecz. Over 1.5 punktu jak na moje wygląda bardzo zachęcająco tym bardziej, że kurs jest wręcz piękny i naprawdę tutaj aż żal byłoby nie spróbować. Tak sobie popatrzyłem na zeszły sezon w wykonaniu Corey&#39;a vs Flames i były to 3 mecze i 4 punkty więc nie jest źle, wiem że odgrzebywanie historii nie jest zawsze słuszne, ale forma Perr&#39;ego pozwala sądzić iż jest w stanie &quot;wykręcić&quot; ten overek i to wcale nie za pomocą zdobyczy bramkowych, bo akurat w Anaheim zazwyczaj sporo graczy zdobywa bramki, ale ostatnie podanie czy też rozpoczynające akcje bramkową jest jak najbardziej w stylu Corey&#39;a.

Cory Perry over 1.5 punktu / 4.00 Betsafe⛔
a szkoda bo było sporo szans...

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Washington Capitals - New York Rangers

Obie drużyny znają się bardzo dobrze, gdyż spotykały się w playoffach, w ciągu ostatnich dwóch lat. Obie te serie wygrali Rangersi po siedmiu meczach. Matchupy pomiędzy Caps a Rangers, zawsze bywają zacięte. Dzisiejsze spotkanie bedzie ich pierwszym starciem w nowym sezonie. Jedni jak i drudzy rozpoczeli go bardzo słabo. Szczególnie u gości wygląda to nieciekawie, gdyż dostawali srogie lanie kolejno od Sharks, a później Ducks. Dziś również ich sytuacja nie wygląda różowo, ponieważ nadal jest kontuzjowany Rick Nash. Gospodarze również słabo, jednakże mam nadzieje że ostatnia wygrana z Oilers doda im pewności siebie. Wkońcu odżył nieco Braden Holtby i wyłapał mecz na niezłych statystykach, licze na dalszy progres u gospodarzy i zrewanżowanie sie za ostatnie playoffy. Rangers są w dołku, i na ten moment nie sądze by byli w stanie ukraść zwyciestwo stołecznym na ich terenie.
Capitals 60&#39; 2,05 Unibet ⛔

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Odnośnie Sharks można się wypowiadać w samych superlatywach. Nigdy nie byłem ich wielkim fanem, ale cały team sprawuje się póki co prawde świetnie. Wyglądają na pełni skoncentrowanych, jakby byli na misji. Liderzy spełniają swoją rolę, rolę, która trapiła ich w przeszłości i zawodziła w tych wszystkich, najważniejszych meczach.
Co prawda match&#39;up w St. Louis miał potencjał bardziej wyrównanego przebiegu i według mnie to Lapierre po kasacji Dan&#39;a Boyle&#39;a na bandzie był tym , który zniszczył ten spektakl i doprowadził rozwścieczonych tym zajściem Sharks do totalnej demolki The Blues team. Dominacji Rekinów w ofensywie nie dało się stłumić w żaden sposób, a gwoździem do trumny Niebieskich, był pp gości, który funkcjonował na kosmicznym poziomie.
Jeśli Rekiny nie zamierzają jeszcze przystopować, a niesądzę by miało to już miejsce w tej fazie, ponieważ są w niezłej formie - to prawde mówiac Stars nie mają dziś wielkich szans. Faktem jest, że w przeszłości i nawet w zeszłym roku mieli w zanadrzu skuteczny patent na ofensywe Rekinów, ale tak jak wspominałem na początku - Sharks wyglądają jeszcze lepiej niż w ostatnich latach i nie chodzi tutaj już tylko o ich własną taflę - ten zespół równie skutecznie radzi sobie na wyjazdach, a 10 wpakowanych krążków w zaledwie 2 meczach mówi wszystko.
San Jose Sharks OT @ Dallas Stars [1,69] PinnacleSports ⛔ (3:4 SO)
Nie wyszedł Królom ostatni mecz w Tampie i prawde mówiąc gospodarze już w 19 sekundzie meczu zdobywając pierwszego gola ustawili sobie cały mecz pod własne dyktando. Była to kluczowa sprawa, tym bardziej że Kings nie byli w stanie w jakikolwiek sposób pokonać Bishopa. Co prawda wraz z upływem czasu próbowali przejmować inicjatywę tworząc sporo dogodnych sytuacji i mając przez większość czasu w posiadaniu krążek, ale Lightning byli po prostu twardzi fizycznie i - odziwo - zadziałał skutecznie system w defensywie.
Nie będę oczerniał tutaj Quicka, a tym bardziej całego zespołu, ponieważ wpadki się zdarzają nawet najlepszym, a Kings zrobili wszystko co w ich mocy tamtego wieczoru. Jakkolwiek by na to nie patrzeć, są zespołem który nie przywykł do przytrzymywania złej passy, potrafią po tego typu rezultatach szybko odkupić winy i zagrać mecz na topie. Tego własnie spodziewam się przed dzisiejszym starciem z Predators, tym bardziej że zamykają jednocześnie swój road trip.
Preds mają za sobą słaby sezon i wszelkie pozytywne oczekiwania zostały przerzucone na ten rok. Nie ma tam jakiegoś nadzwyczajnego rosteru pod względem zbalansowania defensywno-ofensywnego, ale są jedną z najbardziej regularnych ekip we własnej hali. To własnie tutaj zgarniali cenne punkty i reperowali swoją pozycje w dywizji na przełomie ostatnich lat. Sporo będzie zależeć w tym sezonie od Rinnego ,który bramkarzem jest solidnym, pod warunkiem że forma dopisuje. Jest oczywiście Weber lubiący twardą, ofensywną grę , który z nieźle prosperującym Seth&#39;em Jonesem mogą w tym sezonie tworzyć niezły duet na tyłach. Mimo wszystko , Barry Trotz nie ma wielkich powodów do dumy, ponieważ pojawia się sporo błędów na całym lodzie i nie wyglądają jeszcze na wyostrzony team. Z Panterami udało się wymęczyć zwycięstwo, ale z zespołem pokroju Kings obowiązkiem będzie zagrać na pełnych obrotach od A do Z.
Kings potrafią sobie niezwykle skutecznie radzić w meczach, gdzie nie ma jakiejś typowo otwartej gry, tam gdzie decydują szczegóły, dobry goaltending, fizyczna gra. Widziałem ich wielokrotnie w roli zespołu, który potrafi walczyć do końca i zgarniać na własną korzyść wszystkie &quot;close games&quot; , z resztą wygrali wszystkie trzy dogrywki w tym sezonie, więc coś jest na rzeczy.
Los Angeles Kings OT @ Nashville Predators [1,87] PinnacleSports ✅ (2:1 SO)
Można być pod wielkim wrażeniem roboty jaką do tej pory wykonuje Patrick Roy ze swoim zespołem. Można było się spodziewać, że wprowadzi w tym sezonie jakąś różnice i w końcu ten młody rocznik Lawin ruszy w dobrym kierunku, ale nie spodziewałem się , że nastąpi takie boom od samego początku, tym bardziej że Roy to debiutant, a już bije rekordy.
Czy jest ktoś w stanie zatrzymać Lawiny? Myślę, że nadchodzący spot z udziałem Red Wings bedzie pasował tutaj najbardziej. Avs zagrali kilka perfekcyjnych spotkań, każdy gracz na tafli pracuje jak mrówka, świetnie wygląda Warłamow &amp; Guiguerre (jeden mecz z Bostonem i odrazu S/O) a tutaj na pewno mają od kogo czerpać wzorce. Ponadto do ostatniego meczu z Dallas, perfekcyjnie wywiązali się z gry w osłabieniu, nieźle prosperuje nowy nabytek z draftu MacKinnon i oczywiście Landeskog oraz O&#39;Reilly, którzy potafią wziąć na siebie ciężar gry niemal za każdym razem.
Mimo to, w ostatni mecz z Gwiazdkami pomimo kolejnych dwóch punktów na koncie, nie należał do najlepszych. Nie wykorzystali w pełni swojej gry, popełniali sporo odwrotów przy niebieskiej lini, które kosztowały ich wielu szans. Nie potrafili w pełni kontrolować krążka we własnej d-zone, co tylko mnożyło okazji strzeleckich dla Stars. Było również kilka kar. Prawde mówiąc, to Stars przegrali to spotkanie, niż wygrali je Avalance. Mimo wszystko - Win is a Win.
Na takie zwroty, prezenty i &quot;turnovery&quot; na pewno nie będzie można pozwolić sobie ze Skrzydłami. Wings to zespół świetnie zbalansowany, posiadający moc praktycznie w każdej lini ofensywnej, a teraz po delikatnych zmianach kosmetycznych, wygląda to coraz lepiej i przede wszystkim skutecznie pod względem special teams (PP/PK). W efekcie rewelacyjny mecz w Bostonie i dzień później z Jackets w Michigan. Całość dopełnił Gustavsson między słupkami, który trafił z formą w najważniejszym momencie (64 interwencje / 3 gole po dwóch meczach).
Oba zespoły wyglądają bardzo dobrze i wiadomo nie od dziś ,że na ogół nie warto grać na przełamania dobrej passy danego zespołu, ale w normalnych okolicznościach to Red Wings byliby tutaj faworytem za każym razem, niezależnie od tego gdzie byłby rozgrywany mecz. Ponadto po zwycięstwie w Bostonie wyglądają o wiele lepiej niż na samym początku sezonu, gdzie było widać lekkie uśpienie w ofensywie. Po tym kursie warto grać Skrzydła właściwie z każdym teamem w lidze, tym bardziej że są jednym z głównych pretendentów do samego TOPu w konferencji Wschodniej w tym sezonie.
Detroit Red Wings OT @ Colorado Avalanche [2,30] PinnacleSports ✅ (4-2)

Otrzymane punkty reputacji: +17
michael-ellis 1,6K

michael-ellis

Użytkownik
Jeff Carter (LAK) strzeli gola @2,50
Jerome Iginla (BOS) strzeli gola 2,90
Fortuna
Powtarzamy zakład na najlepszego strzelca LA ???? Liczba spotkań bez gola wzrosła już do trzech i chyba najwyższa pora na zmianę tego statusu. Jeszcze nie wiem, czy w bramce Rinne GAA 3,11 czy Hutton GAA 1,19. Najwyższy czas, moim zdaniem, na pierwszą bramkę Jeromea. Dotychczas oddał 19 strzałów, spędzając średnio 18 minut na lodzie... i nic ???? W bramce FLA zagra wracający po kontuzji Thomas GAA 5,02.
Na uwagę zasługują także Parise @2,50 oraz Marleau @2,60. Pierwszy już dwa spotkania bez gola ale trochę martwi mnie matchup vs TB. Drugi natomiast strzelił już w ostatnich 3 meczach ale jak sami piszecie SJ łatwo powinno poradzić sobie z DAL.

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Florida Panthers - Boston Bruins
Bruins &#39;reg time (1.85)
Bruins OT (1.52)

/ Unibet !
A ja sobie dziś znowu pójdę w takim schemacie do stawiania, fakt jest jeśli Bruins wygra w regulaminowym to i druga opcja też wejdzie, małe ryzyko zawsze jest ale warto spróbować. Niedźwiadki po ostatnim zaciętym meczu z Wings zainkasowali porażkę na swoich śmieciach. Dziś wyruszają na Florydę, żeby zmierzyć się z ekipą, strasznie chimeryczną, którą bolączką drużyny jest defensywa. Już nawet z Królami widać te słabe ich strony, gdzie na środku pola, nie potrafili trzymać długo krążka. Kolejną dobrą opcją jaką jest, którą właśnie widzę to jest to, że w drużynie gospodarzy zagra już nieco starszy gracz Thomas. Goalie, z punktu widzenia oczywiście słabo broniący, dziś ma przed sobą wielkie wyzwanie, aby zatrzymać naszpikowane szybkimi akcjami zespół gości. Boston, po ostatniej porażce, na pewno wyciągnął odpowiednie wnioski, a że rywal jest w jego zasięgu to może pokusić się tu o komplet punktów. Lucic i spółka na pewno swoje zrobią. Pantery z Królami, nawet nie potrafili wbić bramki mimo że w Los Angeles bronił REZERWOWY! Nie co odmienne ekipy dziś będą grali przeciw sobie, ale Niedźwiadki to klasa sama w sobie.. nie widzę tu żadnej sensacji, ale spokojną wygraną gości i neutralizację gospodarzy.

Otrzymane punkty reputacji: +10
chvast 396

chvast

Użytkownik
Minnesota Wild at Tempa Bay Lightning OT 1,76 Bet365
Błyskawice mogą się w tym sezonie podobać. W sześciu pierwszych meczach przegrali tylko dwa, z Penguins i Bruins. Przegrali z drużynami przymierzanymi do kocowego tryumfu, nie można przy tym powiedzieć, że nie podjęli walki. Wydaje mi się, że to były całkiem dobre mecze z ich strony. Można ich chwalić za wygraną w Chicago z Blackhawks oraz za wtorkowe zwycięstwo z Kings (5-1). Mimo niełatwego terminarza Lightning pokazują się z przyzwoitej strony. Warto dodać, że w meczach w których przegrali podstawowym bramkarzem był Lindback. Z Bishopem, który wystąpi dziś jako starter, jeszcze nie przegrali. Wild nie grają jakoś specjalnie źle. Wygrywają ze słabszymi rywalami, jednak mocniejszym ekipom już nie dają rady. Co prawda, nie można powiedzieć, że nie walczą i są &quot;dostarczycielami punktów&quot;, jednak zawsze czegoś im brakuje. Wydaje mi się, że dzisiaj górą będą będące w dobrej dyspozycji Błyskawice z niepokonanym Bishopem w bramce niż grający średnio Wild.

muntar 506

muntar

Użytkownik
St. Louis Blues @ Chicago Blackhawks St. Louis Blues z dogrywką i karniaczkami.
2,25 Bet 365
Ostatnia porażka blues to raczej wypadek przy pracy. Przegrać z będącymi na fali Sharks to żaden powód do wstydu. Dzisiaj patrząc po ostatnich meczach Blues to również to jest zespół na fali i powinien bezproblemowo wygrać z Blackhawks, co zresztą miało miejsce dwa spotkania wstecz. Ofensywa Blues dysponuje naprawdę solidnie o czym przekonuje mnie demolka 7:0 na panterach. Gorsze problemy są w strefie defensywnej gdzie Blues traciło bramki z takimi zespołami jak Predators, Rangers czy Blackhawks. Jeżeli więc defensywa zagra na lepszym poziomie to nie widzę powodu aby Blues miało przegrać . Mój typ to STL Blues wraz z dogrywką i karniaczkami.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Philadelphia Flyers vs Pittsburgh Penguins
Podbijam swój typ na Sid&#39;a over 1.5 punktu, ostatnio nie zawiódł 3 asysty i spokojna noc. Co prawda przeprawa z Oilers do najłatwiejszych nie należała, ale liczy się zwycięstwo. Dziś odwieczna wojna czyli Phila konta Pitts, wszystko by było super gdyby gospodarze prezentowali lepszą formę, póki co to chyba najbardziej zagubiona drużyna tej ligi. Słaby start i szukanie rozwiązań, które pozwolą na zdobycie choćby punktu. Jedna wygrana w 7 spotkaniach i to jeszcze ze słabymi Panterami to żadne osiągniecie. W mojej ocenie Pingwiny powinny narzucić od początku swój styl gry, dzięki czemu uzyskają zdecydowaną przewagę, a jak widać Lotnicy w obronie nie są monolitem i czy broni Mason czy Emery i tak tracą. O Crosbim nie ma co pisać więcej bo ewidentnie wstrzelił się z formą już od początku i punktuje regularnie, jeśli utrzyma taki poziom to możemy być świadkami nowego rekordu zdobytych punktów, póki co Wayne Gretzky z 215 punktami przewodzi tej klasyfikacji, ale za Sidem dopiero 6 gier, a już ma 12 punktów. 2 punkty to dużo i mało, zależy jak dla kogo, bo Crosby pokazał, że wcale nie musi strzelać bramek, wystarczą mu kluczowe podania ;)
Sidney Crosby over 1.5 punktu / 2.30 Betsafe ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +6
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom