>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

NHL - sezon 2013/2014 - Sezon Zasadniczy

Status
Zamknięty.
wojnodrake 5,6K

wojnodrake

Użytkownik
Minnesota Wild : Nashville Predators Luty 6/6 ✅ :grin: wspaniała noc (DRW,LAK i Minnesota ???? )
Spotkanie zespołów występujących w konferencji zachodniej. Na ten moment to gracze trenera Mike&#39;a Yeo znajdują się na 6 miejscu co premiuje ich występem w PO. Ich rywale są dopiero na 12 miejscu, lecz ich strata do miejsca 8 to tylko 4 punkty. Dzikusy po tygodniowym tournee wrócili do własnej hali i pokonali 2:1 Tampe po bramkach Niederreitera i Heatleya. Minnesota legitymuje się 7 bilansem w lidze jeśli chodzi o spotkania na własnej tafli. Ich rywale, drużyna ze stanu Tennessee od 24.01 grają na wyjazdach(tylko 1 mecz u siebie 5 dni temu). Radzą sobie przyzwoicie osiągając 2 wygrane w reg. czasie, 2 remisy(porażki po dogrywkach) oraz 1 przegraną z Edmonton Oilers. Do składu wrócił S.Weber który jest ważną częścią układanki trenera Trotz&#39;a. Ciągnąc dalej temat kontuzji, te były dużym problemem teamu z Minnesoty. Tacy zawodnicy jak Z.Parise,M.Koivu,J.Spurgeon czy J.Harding wypadali ze składu na jakiś czas co nie pomagało w osiąganiu optymalnych wyników. Jednakże do składu wrócił juz gwiazdor Parise i Spurgeon. Po stronie rywala równiez mamy mały szpital, nie gra niezły bramkarz Rinne oraz zawodnicy ofensywni Stalberg i Spaling. Ostatnie spotkania tych drużyn to 4 wygrane Wild w 5 meczach. Jak wspomniałem powyżej Wild legitymują się u siebie dobrym rekordem, grają bardzo uważnie, nie notują głupuich wpadek, ich ostatnie 4 mecze w domu to TYLKO 5 straconych bramek. Uważam, że dziś scenariusz będzie podobny i zawodnicy Dzikusów poradzą sobie z Predatorami.
Typ : 1OT
Kurs : 1,68
Buk : Expekt

Otrzymane punkty reputacji: +4
kamillo13 3,4K

kamillo13

Użytkownik
New York Rangers- Edmonton Oilers 1 (60&#39;) @ 1,80 bet365 ⛔ 1:2 ⛔ tak pewny bet że aż za pewny
Dziś o godzinie 1 w nocy hokeiści New York Rangers postarają się przedłużyć swą serię zwycięstw. Spróbują im w tym przeszkodzić hokeiści Edmonton Oilers. &quot;Spróbują&quot; to słowo klucz ponieważ zapewne na próbach tylko się skończy. Jak wiadomo Oilers to ligowy outsider. Ogólnie ciężko ogląda się ich mecze, a na wyjazdach cieniują jeszcze bardziej. Wpuszczają średnio prawie 4 bramki na mecz. To bardzo dużo a przyjeżdżając do Nowego Jorku na mecz z Rangers którzy są niewątpliwie w gazie, nie ujdzie płazem. Nafciarze jednak są drużyną która dostanie kilka bramek grając fatalnie lub zagrają fantastycznie i wygrają ???? Częściej jednak, Kanadyjczycy cieniują. Strażnicy ostatnio odprawiali u siebie Avalanche i Islanders i to dość dużo bo kolejno 5:1 i 4:1. Dziś może paść podobny wynik. Dla odważnych Rangers -1,5.

Ottawa Senators- Buffalo Sabres 1 (60&#39;) @ 1,76 bet365 ✅ 3:2 ✅
Kolejny bet na dziś który wygląda aż za pięknie. Najgorsza drużyna w lidze przyjeżdża mierzyć się z Senatorami. Bardzo lubię Senators, szczególnie u siebie gdzie grają bardzo ofensywnie. Ba, oni zawsze grają ofensywnie, nie patrząc za bardzo co się dzieje z tyłu. Czasem przynosi to dobry efekt. Dziś jednak po drugiej stronie tafli drużyna Sabres która jakby to powiedzieć, nie ma nic do stracenia i dlatego mogą zagrać coś fajnego i okazać się groźni. Ostatni mecz Senators to zwycięstwo na wyjeździe z St Louis Blues. Na pewno takie zwycięstwa po zaciętym meczu dodają skrzydeł. Fajnie bronił Lehner i ciekaw jestem kto wystąpi w bramce gospodarzy. Jeśli nawet zagra Andersen jestem pewien że zagra bardzo dobrze bo w tym sezonie całkiem dobrze mu to wychodzi. Sabres są po domowej porażce z Penguins aż 5:1. Pingwiny obnażyły braki w obronie Szabel i pewnie wygrały. Jestem przekonany że Senatorzy też ustrzelą kilka goli.
Rangers + Senators @ 3,16 bet365

Otrzymane punkty reputacji: +3
chvast 396

chvast

Użytkownik
Winnipeg Jets OT @ Washington Capitals 2.09 PinnacleSports

Capitals ostatnio przeżywają nienajlepszy okres. Zawodzi, jak zwykle, defensywa, a jak już funkcjonuje dobrze to gorzej z ofensywą. Pomimo tego, że walczą nie dają rady wyżej notowanym drużynom, a potrafią się męczyć nawet z Sabres. Zdarza zagrać im się lepszy mecz, a za kilka dni grać naprawdę słabo, nie potrafią utrzymać formy i są nieco nieprzewidywalni. Z drugiej strony mamy Jets, drużynę która ostatnio gra naprawdę świetnie. Pod wodzą Paula Marice zaczęli naprawdę solidnie bronić i od razu przyniosło to efekty. Na razie (?) tymczasowy coach ma z drużyną bilans 9-2-0 i nie zwalnia tępa. W chwili obecnej jestem niezwykle ciekawy dalszego rozwoju spraw w Winnipeg i bacznie ich obserwuję. Myślę, że mimo wszystko czeka ich ciężki boj w Waszyngtonie, ale spodziewam się zwycięstwa.

przemek-sic 374

przemek-sic

Użytkownik
Florida Panthers - Detroit Red Wings
Powyżej 5.5 @ 2.30 Unibet ⛔

Ekipa z Detroit ostatnio wymęczyła wręcz wygraną z drużyną Vancouver, gdzie wygrali 2:0 (drużyna przyjezdnych moim zdaniem mogła wygrać bez problemu to spotkanie - nietrafiony karny + fart z jedną bramką). Przyjezdni grają ostatnio bardzo przeciętnie, dlatego myślę, że w dzisiejszym spotkaniu dojdzie do prawdziwej walki i pokazania jaką naprawdę są drużyną. W ostatnim spotkaniu h2h Pantery pokazały po karnych, że potrafią też coś pokazać - dodatkowo na wyjeździe. Thomas ostatnio puszcza bramki za bramką, więc dziś over moim zdaniem bez problemu będzie (liczę na wynik koło 8-10 bramek). Detroit gra bardzo ciałem, więc kary też polecą.
Dodatkowo za drobne polecam pograć:
Powyżej 7.5 @ 6.00 :rolleyes: ⛔
Powyżej 1.5 pierwsza tercja @ 2.06
⛔

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Florida Panthers - Detroit Red Wings
Powyżej 5.5 @ 2.30 Unibet

Ekipa z Detroit ostatnio wymęczyła wręcz wygraną z drużyną Vancouver, gdzie wygrali 2:0 (drużyna przyjezdnych moim zdaniem mogła wygrać bez problemu to spotkanie - nietrafiony karny + fart z jedną bramką). Przyjezdni grają ostatnio bardzo przeciętnie, dlatego myślę, że w dzisiejszym spotkaniu dojdzie do prawdziwej walki i pokazania jaką naprawdę są drużyną. W ostatnim spotkaniu h2h Pantery pokazały po karnych, że potrafią też coś pokazać - dodatkowo na wyjeździe. Thomas ostatnio puszcza bramki za bramką, więc dziś over moim zdaniem bez problemu będzie (liczę na wynik koło 8-10 bramek). Detroit gra bardzo ciałem, więc kary też polecą.

Dodatkowo za drobne polecam pograć:
Powyżej 7.5 @ 6.00 :rolleyes:
Powyżej 1.5 pierwsza tercja @ 2.06
Jeśli wyznacznikiem wygranego meczu w hokeju miałby być przestrzelony karny, lub jakikolwiek fart bramkowy, to na prawdę lepiej zostać przy piłce nożnej i w ogóle nie wychylać nosa wobec NHL.

Canucks nie zrobili nic w kierunku wygranej tamtego wieczoru, nie pokazali jakiegokolwiek zainteresowania w ofensywie i ich własny trener po meczowej konferencji nie zostawił suchej nitki nad swoim zespołem, dając do zrozumienia że są aktualnie słabi.

Jedynym gościem, który zasłużył na pochwale był Eddie Lack między słupkami, który był głównym powodem ,że nie zakończyło się to znacznie wyższym wynikiem na korzyść Wings i jeśli kogokolwiek &quot;Detroit wymęczyło&quot; to był to właśnie Szwed w bramce gości.

Otrzymane punkty reputacji: +14
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs

Lightning po road tripie wracają do Tampy, gdzie dzisiejszego wieczoru podejmą Toronto Maple Leafs. Goście kończą dziś tym samym dwu meczowy trip na Florydzie, gdzie przedwczoraj polegli z Panthers. Dziś sądze, że powinni nieco lepiej wypaść, ponieważ gospodarze dopiero co wrócili do domu, i niewątpliwie będą odczuwać jeszcze zmęczenie podróżom. W bramce Bishop, który notuje świetny sezon, jednakże ostatnia kontuzja jego backupa sprawia, że przypada mu grać w każdym spotkaniu. Leafs bedą dzis w dobrej sytuacji, by odbić sie za porażke w Sunrise. W ich bramce wystąpi Bernier, który wygrał z Reimerem walkę o miano bramkarza numer 1 i coraz pewniej sobie poczyna. Oglądać ostatni mecz w wykonaniu Lightning jestem zdania że w ich szeregach nastało już znaczne rozluźnienie przed rozpoczynająca sie za kilka dni przerwą olimpijską, zagrali bardzo schematycznie, co było łatwe do odczytania dla Wild. Dziś goście z Toronto powinni to wykorzystać i wygrać na tafli w słonecznej Tampie.
Maple Leafs OT 2,36 Pinnacle ✅

Otrzymane punkty reputacji: +12
wojnodrake 5,6K

wojnodrake

Użytkownik
Phoenix Coyotes : Chicago Blackhawks No ładnie ???? ⛔

Chicago po beznadziejnej końcówce stycznia gdzie stracili 15 bramek w 4 spotkaniach powoli się przebudzają i luty w ich wykonaniu wygląda o niebo lepiej. Dzisiejszy mecz jest 6 spotkaniem na wyjeździe z rzędu, warto wspomnieć, że to ostatni game Chicago przed IO, na które wysyłają UWAGA aż 10 hokeistów. Drużyna z Arizony natomiast ostatnio gra tylko u siebie. Na 4 spotkania wygrali 2(LAK i Pittsburgh). Straconych 7 bramek w 4 spotkaniach jest wynikiem przyzwoitym jak na Phoenix ponieważ legitymują się raczej słabą defensywą. Jeśli chodzi o nieobecności to na pewno brak P.Kane&#39;a w drużynie z Windy City będzie odczuwalny. Roster Phoenix jest zdrowy. Ostatnie 5 spotkań tych drużyn to aż 4 wygrane drużyny z Chicago.Spodziewam się bardzo otwartego spotkania, bo takie zazwyczaj są mecze tych drużyn,a to Hawks są lepszym teamem w ataku do tego jak już mówiłem jest to ost. mecz mistrzów przed IO i muszą zawalczyć o 2 punkty, aby myśleć o odjechaniu Blues i wyprzedzeniu Kaczek
Pozdrawiam ????

Typ : 2OT
Kurs : 1,73

chvast 396

chvast

Użytkownik
New York Rangers OT @ Pittsburgh Penguins 2.52 PinnacleSports
Dzisiaj zdecydowałem się na odważny typ na Rangers. W Mellon Arena w Pittsburgu w tym sezonie zwycięstwo zdołały odnieść jedynie 4 drużyny poza Penguins. Jest to niezwykle trudny teren, a Pingwiny są w przyzwoitej dyspozycji . Nie gloryfikowałbym jednak Pens, nie są niepokonani, zdarzają im się mecze w których grają słabiej i przegrywają. Sadzę, że Rangers mają dzisiaj szanse. Na samym początku wspomnę o wczorajszej wpadce z Oilers (przegrana 2:1 na Madison Square Garden). Nie sadzę, aby ten mecz świadczył o jakimś spadku formy Blueshirts. Trudno jest zmotywować się przeciwko ligowemu outsiderowi szczególnie jeżeli wyniki stawiają zespół w roli zdecydowanego faworyta, a zawodnicy z tyłu głowy mają ważny mecz nazajutrz. Nie chcę bronić Strażników, po prostu uważam, że takie rzeczy w sporcie się zdarzają. Pomijając to spotkanie Rangers są w gazie, dobre cyfry notują bramkarze(Lundqvist 97% w trzech ostatnich meczach), w czym nie brak zasług defensywy. Dzisiejsi goście lepiej czują się na wyjazdach, ostatnią porażkę poza MSG ponad miesiąc temu z Pingwinami właśnie. Jestem pewien, że dzisiaj Nowojorczykom nie zabraknie motywacji i spodziewam się wyrównanego meczu. Nie zabieram gospodarzom pozycji faworyta, ale uważam, że Rangers też mają swoją szansę i liczę na dobry mecz Strażników.

Otrzymane punkty reputacji: +1
sparki 1,3K

sparki

Użytkownik

Columbus Blue Jackets OT
vs San Jose Sharks

Od rana chodzi mi po głowie strasznie ten typ. Wczoraj miałem tak z Capitals - dziwne uczucie pewności ;) Wczoraj Capitals nie zagrałem bo skusiłem się na atrakcyjny kurs na Lawiny... i popłynąłem ???? Coś mi mówi, że dziś drużyna z Columbus będzie góra. Prawda jest taka że ten typ to właśnie bardziej &quot;to&quot; łudzące przeczucie niż poparty dokładną analizą typ. Nie chciałem &quot;strzelać&quot; na ślepo więc przyjrzałem się obu zespołom szukając czegoś co da mi wiarę w powodzenie tego zdarzenia . Pewnie co niektórzy pomyślą, że analiza ewidentnie pod typ - trochę racji w tym będzie bo szukałem jakiś plusów w grze Columbus. Ostatnie mecze niebieskich pokazały, że są na fali wznoszącej. Pomimo porażki z Kings wczoraj nie uważam, że w meczu nic nie pokazali - wręcz odwrotnie. Wykorzystali to co wychodzi im w miarę dobrze czyli PP, wygrali więcej wznowień i oddali więcej strzałów. Mieli pecha w dogrywce. Wracając do naszego spotkania, będzie to pierwsze spotkanie obu drużyn w tym sezonie. Dla obu drużyn ostatnie spotkanie przed Sochi. CBJ wygrało 4 ostatnie starcia. Drużyna będzie walczyć dzisiejszej nocy o miejsce dające możliwość gry w PO więc motywacja na najwyższym poziomie. Moje przeczucie mówi, że dziś w nocy dużą role odegra PP, a porównując PP% obu drużyn, Columbus wypada lepiej (19,0 - 17,6). Od początku roku grają bardzo równo, bilans wyjazdowy w tym roku to 5/9 wygranych spotkań min. z Ducks, Jets (po tym meczu chyba zwolnili trenera Jets&#39;ów) czy Buffalo które podobno ma dobrą defensywę. Sharks luty nie mogą zaliczyć do udanych - przegrane outsiderami ligi (Oilers czy Flames), ostatnio słaby mecz u siebie ze Stars. Tak czy inaczej mam racjonalne argumenty aby zagrać ten typ. CBJ może ten mecz dziś wygrać, a kurs jest nieco zawyżony. Mam nadzieje, że &quot;to&quot; przeczucie dziś się nie pomyli. Stawiam na CBJ!

▶ 2.580
Pinnacle

/Rekiny ich pożarły...

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Podobnie jak kolega wojnodrake uderzam w kierunku Blackhawks. Forma Kojotów to ciężka sprawa w ostatnim okresie, tym bardziej że mieli dość fajny start w tym sezonie idąc przez pierwsze dwa miesiące łeb w łeb z Kaczkami pod względem dyspozycji we własnej hali. Tippet to dobry szkoleniowiec, ogółem bardzo dobry taktyk, który wykorzystuje każdy podany mu &quot;gram&quot; umiejętności swoich graczy. Mimo wszystko, w tej sytuacji to Hawks są znacznie lepsi i nie sądzę, by wdrożyło się tutaj jakieś poluzowanie przed IO - tym bardziej ,że to ich ostatni mecz właśnie przed Igrzyskami i doskonały moment, by wykorzystać słabszą postawę Ducks, którzy okupują I miejsce w dywizji.
Chicago Blackhawks OT @ Phoenix Coyotes [1,83] PinnacleSports

kamillo13 3,4K

kamillo13

Użytkownik
New Jesrsey Devils- Edmonton Oilers Devils under 2,5 RT @ 2,05 Unibet ✅ ✅ 1:1 ✅ ✅

Na dziś analiza trochę pisana na kolanie ale typ moim zdaniem warty zagrania. Od razu mówię że Unibet o/u rozlicza w regulaminowym czasie gry. Tu przy ewentualnym remisie 2:2 w RT możemy księgować zakład. Więc zacznijmy od tego że w bramce Oilers prawdopodobnie wystąpi Ben Scrivens. Człowiek którego nie doceniłem, a właściwie zapomniałem o nim, typując zwycięstwo Rangers poprzedniej nocy. To był wielki błąd. Scrivens czynił cuda w bramce. Właściwie to odnoszę wrażenie że przyjście byłego bramkarza Kings, dało bardzo pozytywny impuls w drużynie. Przynajmniej w tyle nie muszą się martwić o rozstrzelanie, ponieważ Ben gra po prostu fantastycznie. Nie bez kozery o tym mówię ponieważ Oilers zaczęli wpuszczać bardzo mało bramek, a przy okazji wygrywać. W ostatnich 6 meczach przegrali tylko raz, ale przegrać z Bruins w TD Garden to przecież żaden wstyd. Porażka była dość wysoka bo 4:0. Ale mogło być wyżej. Gdyby nie keeper Nafciarzy. Wybronił wtedy kilka groźnych strzałów. W ostatnich 6 meczach tracili oni średnio 1,66 bramki na mecz. To bardzo mało. Po drugiej stronie tafli, drużyna niezbyt lotna ofensywnie, grająca bezefektywnie. Jednym z niewielu zagrożeń dla bramki Scrivensa jest niewątpliwie Jagr ale wydaje mi się żo on psychicznie już jest w Sochi.

Otrzymane punkty reputacji: +7
challenger 23,2K

challenger

Forum VIP
vs.

Philadelphia Flyers - Calgary Flames (2-1)
Typ: Calgary Flames incl.OT ML ⛔ ????
@ 2.54 Pinnacle
Dziś o 19:00 w Wells Fargo Center dojdzie do starcia miejscowej Philadelphii Flyers z drużyną Calgary Flames. Dla obu ekip będzie to ostatnie spotkanie przed przerwą w rozgrywkach spowodowaną IO.
Obie drużyny są aktualnie &quot;hot&quot;. Gospodarze odnieśli 4 zwycięstwa w 5 ostatnich grach tym bardziej zasługuje na szacunek to, że te zwycięstwa nie były odniesione z byle kim tylko z drużynami TOP-owymi ligi. Goście natomiast przeżywają swoje najlepsze chwile od niepamiętnych czasów - 5 zwycięstw w 6 meczach. Gołym okiem widać, że zmiana szkoleniowca przyniosła porządany efekt i nareszcie hokeiści Płomieni zostawiają serce na lodzie (świadczy choćby o tym fakt, że są drugą ekipą ligi z największą ilością zablokowanych strzałów). Dodatkowo na wyższy level wskoczył ich rookie goalie - Reto Berra. Jak sam przyznaje nie ważne jak długo trwa mecz dla niego liczą się tylko 2 pkt. W połączeniu z dobrą dyspozycją Mikaela Backlunda, który uzbierał 6 G i 4 A w 6 ostatnich meczach wygląda to obiecująco. Z całą pewnością Flames muszą się wystrzegać otrzymywania kar, bo Flyers jak mało kto potrafią wykorzystać PP (8 kolejnych gier z golem zdobytym w power playu). Kolejnym argumentem przekonuwującym mnie do zagrania na Calgary jest fakt, że dziś w bramce Philadelphii najprawdopodobniej wystąpi Ray Emery a jak wiadomo to nie ta sama klasa co Steve Mason (w ostatnim meczu dokuczały mu skurcze). Zauważyłem, że gdy Flyers grają z silnymi drużynami i są dogami przeważnie stawiają ciężkie warunki i nie rzadko odnoszą zwycięstwo, z koleji gdy są zdecydowanym faworytem do zwycięstwa to zazwyczaj zawodzą a tak właśnie jest dziś. Jako ostatni argument za moim dzisiejszym wyborem (może i decydującym) jest ciekawa statystyka h2h otóż wynika z niej, że gdy obie ekipy grają ze sobą to przeważnie zwyciężają goście.
Z bólem serca bo jestem fanem Flyers ale...Let&#39;s Go Flames!!!

sparki 1,3K

sparki

Użytkownik
Ottawa Senators vs Boston Bruins

Under 5,5
▶ [1.833]
Pinnacle
Przed nami 4 spotkanie drużyn w tym sezonie. H2H tych drużyn to 2:1 dla Senators. Fajnie wyglądało to w grudniu, najpierw Boston spuścił srogie lanie na TD Garden gdzie padł wynik 5:0, aby noc później oberwać 4-3 na terenie Senators. Pierwsza potyczka tych zespołów zakończyła się wynikiem 4:2. Reasumując tylko 1 z tych spotkań pokrywało linie under 5,5 co nie znaczy, że dziś jest to nie możliwe. Boston dziś po raz drugi bez Chara który opuścił już team na rzecz IO. Wydaje mi się, że już cała liga żyje tą przerwą związaną z Sochi. Ostatnio nie wszedł mi over w meczu Bruins więc teraz pójde w drugą stronę.​

wojnodrake 5,6K

wojnodrake

Użytkownik
Tampa Bay Lighting : Detroit Red Wings

Drużyna Lighting chyba głowami jest gdzie indziej niż na lodzie. Ostatnie 5 spotkań to 4 porazki + 1 wygrana po OT z Canadiensami. Nie możemy mówić o braku Stamkosa bo nie ma go już od wielu spotkań, a &quot;czekanie&quot; na niego potrwa jeszcze troszkę. Mamy tu 15 straconych bramek w 5 spotkaniach. Teraz dochodze do sedna mojego typu. Te 15 straconych bramek, to TYLKO 15, ponieważ Bishop spisywał się bardzo dobrze,niestety dla Tampy,stety dla drużyny z Mo Town doznał on kontuzji i dziś na pewno nie zagra. Warto wspomnieć, że kontuzję ma również jego backup Lindback i ich miejsce zajmie 3 bramkarz. Do Detroit wrócił Datsyuk, gra aktualnie w 2 linii. Trener chyba nie chce nic kombinować już przed IO i nie będzie &quot;rozbrajać&quot; świetnie ostatnio spisującej się 1 linii. Detroit jest ostatnio w niezłej formie. Widać trochę większe zaangażowanie w obronie i w końcu dobrą formę Howarda(WoW w meczu z Floridą) przed IO. Po takim kursie rzucam się na DETROIT. Pozdrawiam.
Typ : 2OT
Kurs : 2,15

chvast 396

chvast

Użytkownik
Montreal Cannadiens @ Carolina Hurricanes OT 1.93 PinnacleSports
Ostatnimi czasy miałem okazję przyjemność oglądać kilka meczy Hurricanes i muszę przyznać, że zaimponowała mi ich gra. Przeglądając statystyki można zauważyć, że niezbyt dobrze radzą sobie w ofensywie. Zaobserwowałem jednak w ostatnich meczach, szczególnie domowych poprawę w tym aspekcie. Naprawdę dobrze oglądało się &#39;Canes w natarciu. Pomijając moje obserwacje Huragany bronią się wynikami - w ostatnich meczach zdobywają sporo punktów i pną się w górę tabeli. Spora w tym zasługa Khudobina, który jest pewną postacią w bramce i potrafi uratować zespół w opałach. Ich dzisiejsi rywale - Cannadiens odnieśli kilka porażek z mocniejszymi rywalami, jednak są na fali wznoszącej. Jak już nas do tego przyzwyczaili ich defensywa funkcjonuje bez zarzutu. Na pewno nie będą łatwym przeciwnikiem, ale dzisiaj stawiam na będących w dobrej formie gospodarzy.

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
New York Islanders - Colorado Avalanche

Ostatnie spotkanie obu ekip przed przerwą na IO w Soczi. Avalanche kończą tym samym road po wschodnim wybrzeżu, wolne dziś otrzymał olimpijczyk Warłamow i jego miejsce zajmie Giguere. Po drugiej stronie niezmiennie w ostatnim czasie Nabokov. Jest to ostatnia kolejka przed dłuższą przerwe i naprawdę ciężko przewidzieć dokładniej to spotkanie. Postanowiłem pójść tutaj w kierunku Islanders, którzy ostatnio radzą sobie dosyć słabo, dziś jednak przyjdzie im sie zmierzyć z Avs, z którymi to gra im sie bardzo dobrze. Warto odnotować że goście ostatni raz wygrali na Uniondale w 1998 roku. Od tego czasu niepodzielne Isles odprawiają gości z Denver. Dziś według mnie będzie nie inaczej. Isles grają słabo na własnej tafli, ale taki rywal jak Avalanche jest dla nich dobrym wyznacznikiem i sądze że pociągną niemoc gości na swoim terenie o kolejny rok.
Islanders OT 1,84 Pinnacle ⛔

kamillo13 3,4K

kamillo13

Użytkownik
Buffalo Sabres- Carolina Hurricanes 2 OT @ 1,75 Pinnacle ⛔ 3:2 ⛔ żałosna gra Sabres a mimo to win. 2 bramka dla Szabel to czysta parodia...
Mordka mi się cieszy na myśl że powraca NHL ???? Na dzisiejszą noc zaplanowany jest tylko jeden mecz, a więc zaczynamy dość spokojnie. Czas przerzucić się na &quot;Amerykański&quot; czas i śledzenia w nocy zmagań hokeistów w najlepszej lidze świata. Na dziś planuję postawić zwycięstwo gości czyli popularnych Huraganów. Co prawda nie ma za bardzo merytorycznych podstaw na stawianie NHL ponieważ forma drużyn jest jedną wielką niewiadomą. Mimo to myślę że Hurricanes wywiozą 2 cenne punkty z HSBC Arena, które pomogą im w walce o playoff. Warto zaznaczyć że 2 zawodników a właściwie dwóch pierwszych bramkarzy Szabel wyjechało do Sochi. Fakt, już wrócili jednak przestawienie się na inną strefę czasową troszkę zajmuje. Prawdą jest że Enroth raczej był statystą w reprezentacji Szwecji a Miller bronił tylko w meczu ze Słowenią ale tak jak mówiłem, zmiana strefy czasowej + zmęczenie podróżą może mieć tu kluczowy wpływ. Jeśli chodzi o drużynę Hurricanes, hmmm... na Igrzyskach był co prawda Semin i Ruutu. Fin nie jest w ogóle istotnym elementem w ekipie z Północnej Karoliny. Jeśli chodzi o Semina to jak wiadomo Rosjanie odpadli trochę wcześniej niż Szwedzi czy Amerykanie i z tego co wiem Semin wrócił do USA trochę wcześniej niż reszta Olimpijczyków których będziemy mieli przyjemność dziś oglądać.

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes

Wracamy po przerwie olimpijskiej do najlepszej i najszybszej ligi NHL. Na początek zaległe spotkanie w Buffalo, gdzie miejscowi Sabres zagrają z Hurricanes. W bramce gości po raz pierwszy w tym roku wystąpi Cam Ward, który w ostatnim czasie był kontuzjowany, w wyniku czego też utracił role startera na rzecz Anton Khudobina. Po drugiej stronie stanie Miller, który przedwczoraj wrócił z Soczi. Może być jeszcze nie do końca przestawiony z powrotem na czas amerykański co z pewnością może odebrać mu nieco koncentracji w najważniejszych momentach tego meczu. Do składu Sabres po kontuzji wraca Moulson co zatem powinno nieco poruszyć anemiczną ofensywe gospodarzy. Hurricanes na ten moment są na dobrej drodze by zagrać w playoffach. By to jednak zrobić, muszą koniecznie wygrywać mecze takie jak ten. Sądze że z odpowiednim podejściem nie powinni miec tutaj problemu. Są ekipą lepiej ułożoną i dysponującą znacznie bardziej błyskotliwymi formacjami. Widzę pewną wygraną gości.
Hurricanes 60&#39; 2,25 Pinnacle ⛔

gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes: over 4,5 @ 1.67 Unibet ✅ (3:2)

Wracamy do rozgrywek NHL po przerwie związanej z igrzyskami. Na dzisiaj zaplanowane mamy tylko jedno spotkanie. Słusznymi faworytami wydają się być Hurricanes. Mimo wszystko lepszym rozwiązaniem od postawienia na gości wydaje mi się over w tym meczu. Wszystko za sprawą bramkarzy, którzy dzisiaj wystąpią. W Hurricanes prawdopodobnie bronił będzie wracający po kontuzji Cam Ward. Nie wiem czego w pierwszym meczu po takiej przerwie można się od niego spodziewać. Być może do złapania odpowiedniego rytmu potrzebował będzie kilku spotkań. Po drugiej stronie zobaczymy Millera, który wrócił niedawno z Soczi i tak jak pisali koledzy powyżej może mieć dzisiaj problemy z koncentracją.
Sabres nie mają może ataku z prawdziwego zdarzenia ale dzisiaj powraca Moulson i liczę, że spróbuje on rozruszać nieco tą ofensywę.
Na jakąś strzelaninę nie ma co liczyć natomiast 5 bramek jest jak najbardziej realną opcją. Dla obu bramkarzy nie będzie to łatwy mecz i nie sądzę aby mogli oni zachować czyste konto.

Otrzymane punkty reputacji: +21
michbrze 387

michbrze

Użytkownik
Canucks - Blues 60&#39; @2.45 Bet-at-home
Miałem poczekać i popatrzeć jak po przerwie radzą sobie moje ukochane Orki. Stwierdziłem jednak, że to bez sensu i biorę w ciemno kolejną porażkę. Sprawa wygląda następująco. Jak mawia stare dobre przysłowie: &quot;jak się pier.oli to wszystko naraz&quot;. Po Olimpiadzie, na ławkę szpitalną trafił kolejny &quot;dość&quot; istotny element zespołu - Kesler. Na tafli nie zobaczymy więc najprawdopodobniej : Sedina, Burrowsa, Keslera, Santorelliego, Webera, Taneva, Albertsa, Bieksy. Jestem pewien że Torts wymyślił coś sprytnego przez ten okres przerwy, ale nawet najlepsza taktyka w obliczu takiego szpitala nie przyniesie dobrych rezultatów. Obawiam się, że Orki mogą w tym roku przegapić nawet playoffy. Jedynym osłabieniem po stronie wroga jest brak Sobotki. Nie ważne kto stanie na bramkach, nie widzę żadnych szans na wygraną po stronie gospodarzy. Prognozuje niestety 8 porażkę z rzędu, chociaż bardzo chciałbym się mylić i żeby ten koszmar już się zakończył. Ponieważ sentyment to jedna rzecz, a biznes to druga - z takim kursem na gości, łykam ten zakład jak młody pelikan.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom