>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

NHL - sezon 2013/2014 - Sezon Zasadniczy

Status
Zamknięty.
wojnodrake 5,6K

wojnodrake

Użytkownik
Co do typu na Detroit Lutka warto dodać, jak tragicznie ostatnimi czasy spisują się Capsi w PP. Byli najlepsi w lidze. W czwartek jeśli dokopałem się do dobrych statystyk nie wykorzystali 7 PP. W ogóle wykorzystali tylko 2 z ostatnich 25 PP. Ciekawa statystyka również taka, że Howard &quot;wygrał&quot; tylko 4 z &quot;swoich&quot; 18 spotkań. Gdzie jest ta świetna forma Howarda?? Lubię gościa, ale w tym sezonie wygląda to słabo... Pozdrawiam !

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Co do typu na Detroit Lutka warto dodać, jak tragicznie ostatnimi czasy spisują się Capsi w PP. Byli najlepsi w lidze. W czwartek jeśli dokopałem się do dobrych statystyk nie wykorzystali 7 PP. W ogóle wykorzystali tylko 2 z ostatnich 25 PP. Ciekawa statystyka również taka, że Howard &quot;wygrał&quot; tylko 4 z &quot;swoich&quot; 18 spotkań. Gdzie jest ta świetna forma Howarda?? Lubię gościa, ale w tym sezonie wygląda to słabo... Pozdrawiam !
Howard gra średnio na jeża, z tym się zupełnie zgodzę. Główny problem tkwi jednak w niespójnej defensywie, bo Howard zaliczył nieco więcej udanych spotkań niż prezentuje się to po jego bilansie.

Defensywa to chyba ogólnie największy mankament Wings tego sezonu. Brakuje siły fizycznej, brakuje konsekwencji. Brakuje po prostu rasowego d-mana na I lini, który potrafi zagrać na wysokim poziomie przez całe spotkanie z zapasem błędów ograniczonym do minimum. Niestety Kronwall nie potrafi odnaleźć się na Wschodzie i nie częstuje już nawet tak czsto po bandach, Ericsson niby stara się, wykorzystuje swoje warunki ale to jeszcze za mało, z resztą długo pauzował ostatnio. Quincey to zdecydowanie porażka tego sezonu, a DeKeyser również nie może się przy nim rozkręcić i traci na jakości.

Warto dodać, że sporo osób nękały kontuzje i inne duperele, jednak cała defensywa właściwie od początku sezonu jest zdrowa i grają praktycznie całym możliwym składem. Mimo to trafiają się takie cuda jak 5:0 ze śmiesznymi Flyers, albo 40-45 strzałów na klacie z Rangersami, Panterami czy Kings.

Howard nawet gdyby preznetował światową formę, to i tak nie ograniczy tych porażek do minimum. Ukradnie spotkanie, dwa.. na dłuższą metę kilka, ale wszystko tak na prawdę zależy od tego czym się dysponuje w defensywie. Niestety czasy Lidstroma i Rafalskiego już minęły....

challenger 23,2K

challenger

Forum VIP
vs.

Winnipeg Jets - Vancouver Canucks (4:3)
Typ: Winnipeg Jets incl.OT ML ✅ ????
@ 1.91 Pinnacle
Vancouver Canucks rozpoczynają dzisiejszej nocy 5-meczowy road trip a ich pierwszym przystankiem będzie Winnipeg, gdzie czeka ich starcie z miejscowymi Jets. Szczerze powiedziawszy kiepsko ich widzę w tej konfrontacji! Co prawda bilans h2h przemawia zdecydowanie za Orkami jednak ja dziś widzę szanse na zwycięstwo dla drużyny gospodarzy. Po pierwsze ostatnie spotkania w wykonaniu Canucks wyglądają fatalnie - zaledwie 1 zwycięstwo odniesione w ostatnich 4 grach (wszystkie na własnym terenie) zapewne nie napawają optymizmem fanów Nucks. Jeśli dodać do tego ciągły brak na ławce trenerskiej Tortorelli i plagę kontuzji z Henrikiem Sedinem na czele (najlepiej pkt zawodnik ekipy z Vancouver) i czołowym D-menem Bieksą to od razu widać, że Orki nie mają za bardzo kim straszyć.
Inaczej sprawa wygląda w zespole gospodarzy. Jets ostatnio grają jak z nut - zwycięstwa w Chicago i Anaheim, minimalne porażki w San Jose i w ostatnim meczu w domu z Predators dają zadawalający bilans 6-2 w ostatnich 8 meczach. Co jak na zespół z Manitoby wygląda imponująco. U nich także jest kilka absencji ale poza brakiem Evandera Kane&#39;a nie są one aż tak znaczące. W dodatku na niebywałych obrotach gra ostatnio ich rookie Mark Scheifele (4 gole + 7 asyst w 7 ostatnich grach) wspierany przez D Jacoba Trouba (4 asysty w 5 meczach) zapewniają odpowiednią moc pod bramką rywali.
PP i PK obu ekip w ostatnich grach wygląda fatalnie więc w tym elemencie żadna z ekip nie góruje nad drugą. Goalie na dzisiejsze starcie to Pavelec po stronie Winnipeg i Lack w zespole Vancouver.
Lepsza postawa w ostatnich dniach i niezły gaz w jakim jest zespół z Winnipeg skłania mnie do zagrania na drużyne gospodarzy i &quot;ślepa&quot; wiara w przełamanie nie korzystnego trendu versus Canucks być może nie okaże się aż taka ślepa a więc...Let&#39;s Go Jets!!!

Otrzymane punkty reputacji: +30
wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
:hokej: New York Rangers - New York Islanders
over 5.0 1,50 / ▶ Betsson ! Zwrot
Dziś Derby Nowego Jorku, więc co za tym idzie? to, że w meczach o tak prestiżowym wydarzeniu obie ekipy zostawiają po sobie 200% zaangażowania. Obie ekipy już grały ze sobą nie dawno i wynik był underowy, ale sam mecz wyglądał ciekawie. Zawodnicy z obu drużyn, oddali łącznie 65 strzałów mimo wyniku 2-1. Fakt, derby rządzą się swoimi prawami, ale Strażnicy strasznie poprawili się w ofensywie, a sam Nash ostatnio zaczyna więcej punktować, więc i dziś na swojej tafli będzie głodny zdobycia kolejnej bramki. Po drugiej stronie jak zawsze będzie groźny Vanek, Tavares, a nawet Okposo, który ostatnio doskonale się rozumie z Tavaresem. Powerplay również solidniejszy niż to jak było jeszcze na początku sezonu. Może kurs nie jest jakoś specjalne wysoki, ale wydaję mi się, że jak najbardziej prawdopodobny. W tym meczu ma kto strzelać i nie zdziwię się, jak to pokryją mi już w drugiej tercji. Bramkarze może do najlepszych nie należą i dlatego i Strażnicy i Wyspiarze, będą polować od pierwszych minut!

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Nashville Predators - New Jersey Devils

Devils po zwycięstwie na tafli w Dallas zawitają do stanu Tennessee, gdzie w Bridgestone Arena podejmą zespół Nashville Predators. Kolejny występ między słupkami zaliczy Cory Schneider, który wygląda na to że już definitywnie przejmuje role startera z rąk Brodeura. Goście wystąpią jako b2b, ale nie sądze by ta sytuacja miałaby ich jakoś osłabić. Są bardzo doświadczonym teamem, opartym na utytułowanych weteranach oraz dobrym goaltendingiem w osobie Schneidera. Preds z kolei to ekipa która od czasu do czasu notuje jakieś przebłyski, jak np ostatnio ich zwycięstwo w Winnipeg, dziś w świetle oddsmakerów są faworytem ale według mnie to Devils pałają tutaj większą rządzą hokeja. Ponadto gospodarze wystąpią dziś prawdopodobnie bez lidera formacji obronnej Shea Webera, a bez niego szyki defensywne bedą kompletnie niezorganizowane i łatwe do przejścia nawet dla tak anemicznej ofensywy, jaką posiadają Devils. Schneider jest na misji i musi przypieczętować swoją pozycje w drużynie oraz pozbawić złudzeń Brodeura, który wciąż myśli że może być jeszcze dobry.
Devils OT 2,17 Pinnacle ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +12
wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Weekend z NHL :!:​

Dziś wieczorkiem i w nocy organizatorzy NHL, oferują nam multum meczy. Ja osobiście, już swój typ widzę, jaki postawię ale to w oddzielnej analizie. O 19 Polskiego czasu, będzie bardzo ciekawe starcie, pomiędzy Błyskawicami a Montrealem. Obie silnie z organizowane teamy będą chcieli udowodnić swoją jakość i wyższość nad rywalem, a że nie będzie to spacerek, to możemy być świadkami, gradu goli. Pacioretty ostatnio w formie, Louis nie co ucichł, ale może i dziś w delegacji coś zanotuje na bramce Price&#39;a. Natomiast w nocy, Pingwiny grają z Kojotami. I nad tym meczem się długo zastanawiam, wiadomo że Pingwiny to bestie na wyjazdach, z tamtego sezonu. Ostatni mecz w Los Angeles, udowodnił, że wcale im rywal nie straszny, jak na bramce po drugiej stronie jest Quick, dziś zobaczymy pewnie Smith&#39;a więc i tu Crosby będzie czuwał, jak poprowadzić swój team do zwycięstwa. ;)

A wy co myślicie?
Zachęcam do dyskusji,

Kursy oferowane przez Unibet !

wojnodrake 5,6K

wojnodrake

Użytkownik
Boston Bruins : Edmonton Oilers ✅ ( 4:0 , świetny PP Kill )

Po nocnych thrillerach gdzie &quot;szczęśliwie&quot; weszły mi Detroit i Nashville pora podtrzymać passę i zarobić na walentynki &lt;3. Dziś wybrałem spotkanie Miśków z Oilersami. Nie przepadam za obiema drużynami, ale doceniam to co robią Bruinsi. Nie bede przedstawiać drużyny z Bostonu ponieważ wiele razy każdy z was opisywał mocne jak i słabe strony tej drużyny. Wiemy jakimi indywidualnościami dysponują. Ostatnio Boston jako pewniak zawiódł pewnie wielu z nas, ponieważ poniesli porażkę z Montrealem. Jeśli chodzi o Edmonton to wiemy, jest to młoda drużyna, która gra niesamowicie w kratke, ma duże dziury w defensywie. Pomimo słabej defensywy ich ostatnie 3 spotkania to tylko 3 stracone bramki. Szczerze nie wyobrażam sobie, aby Boston przegrał u siebie 2 spotkania z rzędu. Na poparcie tej tezy mogę tylko powiedzieć, że to w tym sezonie im się nie zdarzyło. Boston obnaży braki Edmontonu w defensywie i wygra przewaga kilku bramek.

Typ : Boston Bruins handi(-1,5) : Edmonton Oilers
Buk : Expekt
Kurs : 2.00

Otrzymane punkty reputacji: +5
michbrze 387

michbrze

Użytkownik
Wojnodrake, boję się tylko paru rzeczy: Tego szalonego Scrivens&#39;a który ostatnio zanotował parę dobrych występów, m.in wziął na klate 59 strzałów Rekinów i zachował czyste konto. Faktu, że Boston zdaje się nie przepadać za Kanadyjczykami, robiąc głupie przewinienia, daje przeciwnikowi sporo szans na grę w przewadze. Zlekceważenia przeciwnika przez Niedźwiadki. Faktu, że raz na jakiś czas zawodnikom z Edmontom potrafi coś strzelić do łba i grają na miarę mistrza pokonując np Colorado 8-2. Nie lubię grać pewniaków, zwłaszcza przeciwko Nafciarzom, bo są kompletnie nieprzewidywalni. Mimo to, też zagrałem na Boston i miejmy nadzieję, że żadna z powyższych sytuacji się dzisiaj nie wydarzy ???? Powodzenia!

Otrzymane punkty reputacji: +1
kamillo13 3,4K

kamillo13

Użytkownik
Boston Bruins- Edmonton Oilers 1 (60&#39;) @ 1,74 bet365 ✅ 4:0 ✅ Scrivens czynił cuda ale takie coś nie na Bruins ;)
Kolejny mecz i kolejny typ na Niedźwiadki z Bostonu. Zapewne jestem już kojarzony tak jak Lutek z Red Wings że jeśli danego dnia gra Boston, można spodziewać się ode mnie typu na podopiecznych Juliena ???? Nie inaczej będzie i tym razem ;)
Mecz niedługo bo za niecałe 1,5h. Ostatnio Bruins przegrali z Canadiens. Ta porażka kiedyś musiała się zdarzyć ale raczej nie 2 razy z rzędu. Szczerze w to wątpię. W sumie dużo już zostało powiedziane powyżej. W bramce Oilers, ten niesamowity, wygnany z Los Angeles Scrivens. Co prawda wybronił on w meczu z Rekinami aż 59 (słownie: pięćdziesiąt dziewięć!!!) strzałów. Tak w ramach ciekawostki, linia strzałów w tym meczu stała na poziomie 58,5. Nie trudno wyliczyć że same Rekiny pokryły ten over co jest sprawą niesamowitą ???? Ale wróćmy do meczu. Dziś Kanadyjczyk może poskromić troszkę Bostończyków ale i tak na pewno dużo oni postrzelają. Jest to drużyna kojarzona głównie z ofensywą. Z Montrealem zawiodła ale widziałem minę trenera Bruins kiedy zmieniał bramkarza. Nie był zachwycony przebiegiem spotkania i grą swoich zawodników. Jestem przekonany że delikatnie mówiąc nakrzyczy na swoich hokeistów i wytłumaczy im jakie popełniali błędy. W Bruins bez większych osłabień, mam tylko nadzieję że Marchand zajmie się grą w hokeja a nie szukaniem sparingpartnera jak to miało miejsce z Canadiens.

St Louis Blues- Nashwille Predators 1 (60&#39;) @ 1,73 bet365 ⛔ 3(4):3 ⛔ jak przegrać wygrany mecz...
Na dzisiejszą noc wybrałem typ na drużynę St Louis Blues. Typ moim zdaniem całkiem fajny ale kurs mógłby być troszkę wyższy. Już w sumie dość dawno ale do drużyny Blues wrócił Steen. Wrócił i Blues grają coraz fajniej. Tym bardziej u siebie. Strzelają dużo, puszczają mało, w przeciwieństwie do Predators która na wyjazdach radzi sobie tak średnio. Ostatnio wygrana z Jets na bardzo trudnym terenie. Nie sądze by zagrali podobnie jak z Jets, zresztą Blues to drużyna większego kalibru. W drużynie Nutek nie zobaczymy Sobotki co jest osłabieniem ofensywy gospodarzy jednak wątpię by odcisnęło to piętno na dzisiejszym wyniku.

Otrzymane punkty reputacji: +3
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Flames złapali ostatnio dobry rytm i być może awantura w Vancouver była dla nich punktem zwrotnym? Sądzę, że takie pobudzenie i przyjętych kilka ciosów na twarz podziałało jak najbardziej motywująco. Pokonali przecież Blackhawks czy Sharks, a więc czołówkę Zachodu. Jakkolwiek by na to nie patrzeć, dziś gościć będą skromnych Dzikusów, którzy ostatnio również gryzą lód i szukają cennych punktów na promującą lokatę w ciasnej konferencji Zachodniej. Dość długo pauzował Zach Parise i niewątpliwie dało się to we znaki, ale jak tylko wyleczył kontuzję, wziął się ostro do roboty naliczając na konto 7 punktów w dwóch ostatnich meczach (Avalanche &amp; Ducks)
Ponadto został mianowany &quot;Kapitanem Ameryka&quot; wobec nadchodzących IO w Sochi, tak więc dodatkowe aspiracje na tafli będą bardzo prawdopodobne.
Flames wygrali 4 spotkania z rzędu i dla niektórych może się to wydawać niczym nadzwyczajnym, jednak w tych 4 meczach strzelili więcej bramek niż przez 30 bitych dni na przełomie grudnia i stycznia, tak więc można powiedzieć że dzieją się nieprawdopodobne rzeczy w Calgary, tym bardziej że nie wygrali 5 spotkań z rzędu od dwóch lat (marzec 2012). Czy są w stanie wyrównać ten rezultat? Dzikusy grają znacznie lepiej na wyjazdach, mają bardzo dobry bilans przeciwko rywalom z Pacifiku (7-3-3), są o klasę lepiej ułożonym zespołem w defensywie i tak na prawdę Flames to nie jest zespół, któremu można na dłuższą metę zaufać. Dzikusy z wyższym kursem? Wchodzę w to.

Minnesota Wild OT @ Calgary Flames [2,01] PinnacleSports ⛔ (3:4 OT) mieli swój &quot;momentum&quot; , wywierali presję. Flames się otrząsnęli i wystarczyła jedna, składna akcja w dogrywcę.

Sharks w ciągu trzech ostatnich spotkań oddali łącznie 111 strzałów z czego zaledwie 1 wszedł do bramki (ostatni mecz z Flames back to back). Przyznam, że to swego rodzaju reguła w wykonaniu tego zespołu , która nęka ich od dobrych kilku sezonów. Nie jest to długotrwałe zjawisko, ale bardzo uciążliwe i po fajnych występach, pewnej dominacji, łapią taki krótkotrwały kryzys w postaci zardzewiałej postawy ofensywnej. Dla mnie to też jakiś niefart, bo trudno wyjaśnić 60 strzałów na koncie z najgorszą defensywą w lidze, nawet jeśli po drugiej stronie gra kosmita Scrivens. Dziś po trzech dniach przerwy można spodziewać się pełnej mobilizacji; po pierwsze grają u siebie, a tutaj przegrali w tym sezonie zaledwie 3 razy w regulaminowym czasie, a po drugie gościć będą Blackhawks, z którymi udało się w końcu przełamać serię kilku porażek z rzędu w ostatnim starciu w Chicago. Dodatkową okazją na przełamanie słabszego okresu Rekinów jest równie słaba forma Hawks, którą częstują ostatnio na prawo i lewo. Sądzę, że powrót na własny teren okaże się dziś punktem zwrotnym dla Sharks.

Chicago Blackhawks @ San Jose Sharks OT [1,96] PinnacleSports ✅ (1:2 SO)

Otrzymane punkty reputacji: +2
yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Blue Jackets - Panthers
Johansen strzeli gola (60 min)
3,20 DOXXbet✅✅✅

Ryan od samego początku miał pod górkę. Nadzieje, jakie w nim pokładano stanowczo przewyższały nie tyle umiejętności, bo te #19 zawsze miał ogromne, ale dość kruchą psychę i fatalną budowę ciała. Debiutancki sezon wypadł bardzo słabo, w kolejnym skróconym było jeszcze gorzej i już wtedy wielu wiejskich znachorów sprzed kanapy z pilotem w ręku chciała pozbycia się młodego na koszt chociażby worka krążków. Jedyne, co mogliby potem zrobić z tymi krążkami, to walnąć się nimi w łeb i to najlepiej kilka razy. Kluczowa okazała się cierpliwość. W Springfield pokazało się małe światełko w tunelu, bo Ryan zaczął nad sobą mocno pracować. Nie wiem, jakim cudem osiągnął taki rezultat, ale pomimo tego, że wścibski nie jestem, to chciałbym widzieć co było w menu 21-letniego centra. Ryan był chudą tyczką. Ponad 190 cm wzrostu, ale przy niewielkiej wadze. Według niektórych źródeł teraz waży 95kg, a to idealna cyfra w proporcji do wspomnianego wzrostu. O ile początek sezonu znów miał bardzo ślamazarny, to w pewnym momencie wszystko zatrybiło i młody zaczął grać niemalże na poziomie point per game, seryjnie zdobywając punkty. Poprawa gry ciałem rozwiązała praktycznie wszystkie problemy. Ryan może teraz robić swobodnie to co robił wcześniej, ale w czym przeszkadzał mu fakt, że przy poważniejszym kontakcie był zdmuchiwany z lodu i całkowicie gubił rytm i pewność siebie. Spośród wszystkich centrów młodego pokolenia (powiedzmy, że z tych do 22 lat) Johansen to IMO najlepszy puckhandler. To jakie on potrafi rzeczy wyprawiać z krążkiem wychodzi poza pewną normę. Taki dryblas, a kapitalnie markuje strzały, robi toe dragi i ma zawsze kilka innych rozwiązań w zanadrzu. Za zmianą fizyczności poszła dużo większa śmiałość w strzelaniu, czego efektem jest już 21 goli. To rewelacyjny wynik jak na centra, a przecież dopiero ponad połowa sezonu za nami. Zresztą wszystko widać w liczbach. Rookie season to prawie 70GP i 99 SOG, a stan na dzień dzisiejszy to nieco ponad 50GP i już 151 SOG.
2 dni temu #19 niemal w pojedynkę ośmieszył Caps. Inna sprawa, że wtedy moi chłopcy byli trochę eee, no nie wiem jak to powiedzieć.. niedysponowani. Z cienkim jak pietruszka na wiosnę (ulubiony tekst mojego wykładowcy za czasów studiów) LOLtby&#39;m w bramce na czele.
Jackets kończą dzisiaj homestand i ruszają w trip, więc wypadałoby odprawić z kwitkiem Pantery. Zadanie to do specjalnie trudnych należeć nie powinno, bo skoro na Florydzie rolę centra nr 2 pełni Gomez, to mamy obraz nędzy i rozpaczy. Nie widzę przeszkód, żeby Ryan wpakował bramkę w drugim z kolei meczu. Zaufam również całej drużynie @1,57✅✅✅ ML,OT DOXXbet i wrzucę ten kurs do jakiegoś eventu z UFC.

Firmówka Ryana i jednocześnie kapitalny przykład jak nie grać w defensywie. W meczach Caps sporo takich przykładów :rolleyes:

Otrzymane punkty reputacji: +25
wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
:hokej: St Louis Blues - Nashville Predators
Over 2,5 Blues |1.55| ▶ Unibet !
✅ 4:3 SO

Tak jak obiecałem, że coś dziś postawię, tak więc to robię. Po długim zastanowieniu, pójdę w stronę Nutek. Ekipie grającą na swoich śmieciach bardzo pewnie i regularnie. Jako to, że są faworytem i teamem znacznie lepszym, nie powinni mieć problemów, z pokonaniem Drapieżców. Pomimo braku Sobotki, w ekipie gospodarzy jest kilka innych Pereł, którzy potrafią strzelać. Steen, po kontuzji znowu głodny zdobycia kolejnych bramek dla zespołu, po powrocie już ulepił dwa trafienia a dziś po drugiej stronie ekipa z &#39;dolnej półki&#39; ale za żadną cenę nie mogą ich zlekceważyć. Nutki posiadają jeden z najlepszych powerplay w sezonie, mimo że grają mecz dzień po dniu i po wczorajszej porażce, wypada wyciągnąć wnioski i znowu wrócić na passę wygranych. Backes, również genialnie się rozumie, z Aleksem. Tworzą bardzo zgrany duet i kiedy jest powerplay a oni akurat grają, to jeden z nich praktycznie strzela. A Drapieżcy słyną od agresywnej gry więc i tu powinniśmy troszkę kar zobaczyć po stronie gości. Z pewnością Nutki będą dyktować warunki w tym meczu i na pewno będą ekipą w tym meczu stanowiącą swój najwyższy level nad rywalem, który będą dawać się we znaki przyjezdnym. Drapieżcy mimo swojej słabej postawy w meczach, zawsze niewygodnie się z nimi gra, a że mecz jest w Saint Louis to i kibice pomogą zmotywować gospodarzy, aby wynik był po ich myśli. Stawiam na over.

Otrzymane punkty reputacji: +21
chvast 396

chvast

Użytkownik
Ottawa Senators @ Toronto Maple Leafs OT 1.91 PinnacleSports
Dzisiaj wypatrzyłem sobie typ na Leafs. Gra gospodarzy w ostatnich tygodniach naprawdę mi imponuję, o ile do wyjazdów można się jeszcze przyczepić to we własnej hali są naprawdę ciężkim rywalem, twardo walczącym i potrafiącym w decydujących momentach przechylić szalę zwycięstwa na swoją stronę. Ostatnimi czasy zespół Toronto poprawił grę w defensywie i myślę, że własnie postawa obronna będzie kluczem do sukcesu. Mocną postacią w ostatnich meczach jest Bernier, który co ciekawe jest 7-1-2 w meczach w których rywale oddają ponad 40 strzalów. Nie można powiedzieć o Senators, że grają źle, jednak ich obecna dyspozycja odbiega nieco od Niebiesko-białych. Brakuje im nieco regularności. W poprzednich dwóch spotkaniach tryumfowali Leavs, za każdym razem po karnych. Nie można wykluczyć karnych i w dzisiejszym meczu więc warto zerknąć na statystkę SO: 9-4 dla Leafs i 2-6 Senators. Spodziewam się wyrównanego meczu jendak myślę, że gospodarze odniosą dziś zwycięstwo.

Otrzymane punkty reputacji: +23
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Phoenix Coyotes - Pittsburgh Penguins

Coyotes w dalszym ciągu nie ruszają sie poza Glendale i w dniu dzisiejszym podejmą w hali Jobbing.com renomowany zespół z Pittsburgha. W bramce gospodarzy po dwumeczowej przerwie ujrzymy Smitha, który w ostatnim czasie nadal nie broni tak jak sie tego po nim oczekuje. Dzisiejsze spotkanie będzie dla niego dobrym testem gdyż Penguins to ekipa bardzo bramkostrzelna i preferująca otwarty hokej. Coyotes po słabym okresie nieco poprawili swoją gre i tworzą aktualnie całkiem sprawnie działający kolektyw. Goście bedą moim zdaniem mieć problemy na tafli w Glendale, ponieważ miejscowi potrafią spiąć sie na ważny mecz, a takim niewątpliwie jest ich starcie z Penguins. Sądze że Smith wkońcu weźmie sie w garść i poprowadzi gospodarzy do zwycięstwa w tym prestiżowym starciu, pomoże mu w tym napewno dobra gra ofensywnych formacji, w której najlepiej ostatnio poczyna sobie Antoine Vermette. Pens to nie są jacyś wielcy dominatorzy i napewno mają swoje słabsze dni i dlatego też uważam że dziś polegną.
Coyotes OT 2,17 Pinnacle ✅

Otrzymane punkty reputacji: +6
piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Washington Capitals - Detroit Red Wings

Dziś po raz kolejny zamierzam pójść w stronę stołecznych. Ostatnio gładko przegrali w Columbus, gdzie zostali zdominowani przez dobrze grających gospodarzy. W dniu dzisiejszym wracaja do Verizon Center by rozegrać kolejny mecz z Red Wings. Sądze że tym razem powinni wkońcu dojść do głosu gdyż Wings są aktualnie słabo dysponowani, grają bardzo niepewnie w defensywie w czym nie pomaga również nierówna postawa Howarda między słupkami. Trener Oates musi jakoś zmotywować swoich podopiecznych, dlatego że ewentualne nie wejście do postseason będzie dla niego oznaczało zwolnienie utrate posady trenera ekipy z Waszyngtonu. Idę pewnie w kierunku gospodarzy, DRW są w ich zasiegu i jestem zdania że Capitals wkońcu wezmą sie w garść i zaczną grać tak, jak naprawdę potrafią.
Capitals 60&#39; 2,41 Pinnacle ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +20
martsixa 16

martsixa

Użytkownik
Montreal Canadiens - Winnipeg Jets
WHEELER BLAKE strzelcem bramki 3,90
doxxbet

Dziś zostanie rozegranie spotkanie hokeja na lodzie w najlepszej lidze na świecie pomiędzy Montreal Canadiens - Winnipeg Jets. Typuje że w tym meczu Wheeler Blake strzeli bramkę. Jest to najlepszy strzelec drużyny gości Do tej pory zdołał strzelić 22 bramki, z czego w ostatnich 5 meczach strzelił 4 bramki. Montreal obecnie zajmuje 5 miejsce w konferencji wschodniej z 64 punktami na koncie. Ostatnimi dniami grają jednak w kratkę ale przeciwnicy byli dosyć wymagający. Jets natomiast ostatnio w bardzo dobrej formie na 10 ostatnich spotkań wygrali aż 7 razy , jednak w tabeli konferencji zachodniej zajmują dopiero 12 miejsce z 57 punktami. Na 10 ostatnich spotkań między tymi drużynami aż 9 razy triumfowali hokeiści z montrealu więc mam nadzieję że mimo Jets nie są faworytami tego spotkania to przerwą złą passę jaką mają z Canadiens. Dodam jeszcze że Jets w ostatnich 9/10 meczach strzelali minimum 3 bramki. Także jestem dobrej myśli po takim kursie strzelca za drobnę można zaryzykować ???? )

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Montreal vs Winnipeg
Dziś zbyt wielkiego wyboru nie ma, ale przynajmniej dwa spotkania jakie daje nam NHL zapowiadają się bynajmniej dobrze :razz: Kanadyjskie starcie w Montrealu, gdyby ten mecz był jeszcze miesiąc temu napisałbym iż będzie to pojedynek dwóch przeciętnie grających ekip, jednak aktualnie można powiedzieć że zobaczymy drużyny, które złapały wiatr w żagle i właściwie ciężko powiedzieć kto będzie zwycięzcą. Faworytem gospodarze, ale jak na moje oko to właśnie drużyna Jets zrobiła ostatnimi czasy większy progres i to ich gra może podobać się bardziej. Winnipeg na ostatnich 10 spotkań wygrywało aż siedmiokrotnie, w tym odnotowali zwycięstwa z Vancouver, Chicago czy też Phoenix. Myślę że za taki stan rzeczy odpowiada głównie spora poprawa gry w ofensywie, Odrzutowce zdobywają w każdym spotkaniu minimum 2-3 bramki co w ogólnym rozrachunku okazuje się być wystarczającą zdobyczą. Z pewnością objawieniem ekipy Jets jest 21 letni Mark Scheifele, który zarówno asystuje jaki i zdobywa bramki. Habbs grali wczoraj dość trudny mecz z Tampa Bay, przegrany co prawda po dogrywce, ale zaprezentowali się z bardzo dobrej strony, ogółem było to starcie Bishop vs Price. Dziś w bramce Habss kolejny raz Price, a w tym sezonie tylko raz miała miejsce taka sytuacja by Carey bronił dwa dni pod rząd i wtedy Montreal dwukrotnie przegrywał, co prawda gospodarze ogółem wychodzą dość dobrze w dwudniowych seriach, ale ja dziś pójdę w stronę Jets, są na fali, dobrze grają w ataku i myślę że dziś Price może mieć spore problemy. Pozytywne jest z pewnością to, że w drużynie Jets spora ilość zawodników zdobywa bramki, ciężar rozkłada się równomiernie i nie ma presji np. tylko i wyłącznie na Kane&#39;a czy Ladd&#39;a owszem to są liderzy i od nich się wymaga, ale dzięki dobrej współpracy cała drużyna jest w stanie wspomóc swoich liderów.

Winnipeg Jets ML OT / 2.42 ✅ 2:1

kamillo13 3,4K

kamillo13

Użytkownik
Los Angeles Kings- Chicago Blackhawks 2 (60&#39;) @ 2,6 bwin ✅ ✅ ✅ 3:5 ✅ ✅ ✅ Kane wrócił :cool: ✅✅✅✅

Decyduję postawić się już teraz, bo kurs zacny ale typ nie jest żadną perełką ani &quot;pefffką&quot;. Jednak gdy zobaczyłem ten kurs, aż Kuboty spadły mi z nóg. Moim zdaniem duże value na Hawks. Jak wiadomo drużyna Kings jest zdecydowanie pod formą. Nie sądzę że grają bez &quot;ładu i składu&quot; bo w sumie dawno ich nie oglądałem ale obejrzałem sobie skróty ich ostatnich meczów + przeanalizowałem statystyki. Różowo nie jest. Okazje niby są ale brak skuteczności. Ponadto ślepe stawianie na Quicka w bramce. Nie sądzę że to jest zły bramkarz, wręcz przeciwnie ale jeśli coś nie funkcjonuje tak jak należy to trzeba to zmienić. Na taką myśl nie wpadł jeszcze trener Kings, Darryl Sutter. Ma przecież na ławce znakomitego młodziana czyli Jonesa. W sumie nie wiadomo kto wystąpi dziś w bramce Królów z Miasta Aniołów ale będzie to prawdopodobnie bardziej doświadczony bramkarz Kings czyli Amerykanin Quick. Wyliczyłem sobie średnią obron Quicka w ostatnich 5 meczach i wyszło mi że broni on na poziomie 84% strzałów na bramkę Kings. To słaby wynik jeśli wziąć pod uwagę że w całej karierze bronił na poziomie 91%. Nie wiem o czym myśli trener Kings. Przecież w meczu z Penguins (4:1 dla Pingwinów) w 1 tercji Quick wpuścił aż 3!! bramki na 7 (tak siedem)!!! strzałów. W kolejnych dwóch zagrał już Jones broniąc bardzo dobrze na współczynniku 93%, broniąc 14 strzałów a wpuszczając tylko jeden. W kolejnym meczu z Flyers, Sutter znów popełnił głupi błąd. Postawił znów na Jonathana. Efekt? 2:0 dla Lotników i procent na poziomie 84. Nie wygląda źle ale jeśli dodam że Goście oddali 13 strzałów i zdobyli 2 bramki, ogarnia mnie śmiech. Dziś jeśli wystąpi Quick o typ jestem spokojny bo pomimo że Hawks nie wygrywają wiele meczów i też nie prezentują się za specjalnie to są zdecydowanie solidniejsi od dzisiejszych gospodarzy. Gapiostwo Quicka już nie przejdzie przy piekelnej ofensywie Czarnych Jastrzębi. Kings i Hawks spotkali się już w tym sezonie 2 razy. Tak się składa że obydwa spotkania oglądałem i stawiałem również na Chicago. Co prawda mecze były rozgrywane na United Center w Chicago ale wtedy Kings byli na fali a Blackhawks tak pięknie zneutralizowali atuty Królów że wracali do domu z bagażem 3 bramek przy strzelonej jednej, jedynej honorowej i to jeszcze na 4 minuty przed końcem meczu. W drugim meczu zagrali znacznie lepiej czego rezultatem była porażka 1:0 ale mogli ugrać znacznie więcej, szczególnie w 2 tercji. Nieważne. Absencji w obydwóch ekipach nie doszukałem się żadnych, więc zapowiada się całkiem fajny meczyk. Osobiście liczę na przebudzenie się Patricka Kane&#39;a który w ostatnim czasie dość mocno się zaciął.

Otrzymane punkty reputacji: +21
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Typu nie neguje, bo Kings grają bardzo słabo... ale obwinianie Quick&#39;a jest dla mnie trochę niedorzeczne. Fajnie, że wyliczyłeś sobie procent na jakim broni J.Q. ale teraz pytanie z innej beczki: czy widziałeś jakie bramki wpuszczał Quick w ostatnich dwóch spotkaniach ? Bo jeśli nie widziałeś to polecam obejrzeć skróty spotkań z PIT i PHI. Poza tym stwierdzenie &quot;że jeśli coś nie funkcjonuje, to trzeba to zmienić&quot; jest bardzo trafne, tyle że Sutter by musiał pół składu wymienić jeśli miałby iść za tą myślą, niestety takie są realia LAK to nie tylko bramkarz, może i Jonathan nie broni fenomenalnie, ale na pewno nie od niego rozpoczynałbym tu szukania dziury w całym. Wiem, że łatwo się przyczepić do bramkarza bo puszcza sporo bramek a przecież strzałów jak na lekarstwo, ale oto właśnie chodzi, że gdyby Królowie grali lepiej w defensywie to minimum 3/4 tych bramek by nie padło, bo jeśli sobie zobaczysz to większość z nich była zdobywana z czystych pozycji praktycznie do pustej bramki. To teraz należy się zastanowić czy Quick ma pełnić rolę dwóch defensorów, a także bramkarza ? czy ma się skupić tylko na swoim fachu, bo w ostatnich meczach niestety, ale jego koledzy z drużyny w ogóle mu nie pomagali.
To będzie trudny mecz dla obu ekip, ale tak słabych Kings nie widziałem już dawno, wystarczy że Chicago skupi się na obronie, a bramki dla nich same wpadną ;)

Otrzymane punkty reputacji: +17
kamillo13 3,4K

kamillo13

Użytkownik
Typu nie neguje, bo Kings grają bardzo słabo... ale obwinianie Quick&#39;a jest dla mnie trochę niedorzeczne. Fajnie, że wyliczyłeś sobie procent na jakim broni J.Q. ale teraz pytanie z innej beczki: czy widziałeś jakie bramki wpuszczał Quick w ostatnich dwóch spotkaniach ? Bo jeśli nie widziałeś to polecam obejrzeć skróty spotkań z PIT i PHI. Poza tym stwierdzenie &quot;że jeśli coś nie funkcjonuje, to trzeba to zmienić&quot; jest bardzo trafne, tyle że Sutter by musiał pół składu wymienić jeśli miałby iść za tą myślą, niestety takie są realia LAK to nie tylko bramkarz, może i Jonathan nie broni fenomenalnie, ale na pewno nie od niego rozpoczynałbym tu szukania dziury w całym. Wiem, że łatwo się przyczepić do bramkarza bo puszcza sporo bramek a przecież strzałów jak na lekarstwo, ale oto właśnie chodzi, że gdyby Królowie grali lepiej w defensywie to minimum 3/4 tych bramek by nie padło, bo jeśli sobie zobaczysz to większość z nich była zdobywana z czystych pozycji praktycznie do pustej bramki. To teraz należy się zastanowić czy Quick ma pełnić rolę dwóch defensorów, a także bramkarza ? czy ma się skupić tylko na swoim fachu, bo w ostatnich meczach niestety, ale jego koledzy z drużyny w ogóle mu nie pomagali.
To będzie trudny mecz dla obu ekip, ale tak słabych Kings nie widziałem już dawno, wystarczy że Chicago skupi się na obronie, a bramki dla nich same wpadną ;)
Po części masz rację, fakt. Obwiniam samego Quicka i wręcz uwziąłem się na niego. Ale trudno się nie zgodzić z faktem że &quot;gościnny&quot; występ w bramce Jonesa w meczu z Pingwinami był występem bardzo dobrym a obrona była ta sama. Zresztą wtedy Quick bronił tylko przez pierwszą tercję a zdołał puścić aż 3 gole (w 12 minut zresztą) przy dosyć wyrównanym meczu. Jones wpuścił wtedy jedną bramkę, fakt mógł zachować się lepiej przy strzale Glassa ale i tak nigdy nie dowiemy się ile wpuścił by Quick a ile Jones gdyby zamienili się miejscami. Mimo wszystko nie można powiedzieć że Quick wykonuje dobrze swoją rolę. W takim momencie brakuje oddanego do Oilers Scrivensa.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom