>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

NHL - sezon 2013/2014 - Sezon Zasadniczy

Status
Zamknięty.
5xharoldx5 1,8M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
S/O w dniu wczorajszym zaliczył Quick, i dzisiaj o dziwo znów on stanie między słupkami. Myśle że mimo dobrej postawy nie powinien aż tyle grać i szanse startu w jego miejsce powinien otrzymać solidny Jones.
Dokładnie tak samo myślę. No ale co zrobić, jak trener Kings liczy tylko na Quicka. Kings oddali za darmo będącego w świetnej formie Scrivensa, na dodatek ciągle stawiają na bramce Quicka nie dając szans na zdobycie doświaczenia Jonesowi, który wydaje się być wielkim talentem. A może Jones jest w tak beznadziejnej formie, że trener nie chce go wystawiać? Kto wie. W każdym razie po pierwszej tercji 1:0 dla Kojotów i powinni to wygrać. Za dwa dni mecz z Penguins i podejrzewam, że wtedy Kings wystawią Jonesa, bo ileż ten Quick może bronić?

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Blackhawks przechodzą aktualnie przez swój prawdopodobnie najsłabszy okres tego sezonu. Można podać tutaj kilka powodów takiej a nie innej sytuacji, ale przede wszystkim brakuje instynktu w ekstremalnych, najbardziej wymaganych momentach danego meczu, bo nie można w żaden sposób usprawiedliwić aż 13 porażek w doliczonym czasie gry w ciągu całego sezonu, a wydawało mi się , że nikt nie przebije już notorycznych wtop Red Wings pod tym względem. Quenneville jednak zapewnił ,że będą w szczególności pracować nad tym aspektem gry. Ponadto brakuje ostatnio w ekipie Jastrzębi tej wrodzonej umiejętności zamykania rywali, która była ich stałą wizytówką od wielu miesięcy, a teraz jeszcze na domiar złego wychodzą ciągnące się za nimi niemal od początku sezony mankamenty w &#39;special teams&#39; , a w szczególności gra w osłabieniu, która utrzymuje się na opłakanym poziomie. Niby jest power w ofensywie, potrafią przegrać mecz mając cztery bramki na koncie , Hossa przechodzi drugą młodość strzelając ostatnio w każdym meczu, aktywniejszy jest Kane i być może niebawem wskoczy do I linii. Ogólnie nie jest rewelacyjnie, ale jest też druga strona medalu i jestem pewien, że po prezerwie Olimpijskiej , Hawks się odrodzą i wrócą na właściwy tor.

Jeśli chodzi o Canucks, to nie prezentują się lepiej, a mógłbym powiedzieć że są jeszcze bardziej wypompowani w ostatnim okresie. Zacząć można od ich trenera, który został odsunięty na kilka spotkań po incydencie z Flames (według mnie postąpił słusznie, ale to odrębna sprawa) kontuzjowany jest ich kapitan Henrik Sedin, a brat bliźniak tak na prawdę sporo traci na jakości grając pod jego nieobecność (13 spotkań bez gola). Skuteczność w grze w osłabieniu także poddawana jest ostatnio ciężkiej próbie, a przez długi okres był to ich główny znak firmowy. Dochodzą do tego wszystkiego porażki na własnym terenie z ekipami pokroju Predators czy Oilers, które na pewno obniżają morale i nie wnoszą nic korzystnego do zespołu.

Jest kilka zespołów na zachodzie, które potrafią zmobilizować się do starć z mocniejszymi ekipami i Orki z pewnością mogą dzisiaj pokazać charakter, zagrać znacznie lepiej w defensywie, a we własnej hali może być znacznie łatwiej. Warto jednak pamiętać , że Blackhawks również polują na swoje upragnione zwycięstwo ,a w ogólnym rozrachunku są zespołem mimo wszystko lepszym niż Nucks, szczególnie w ich aktualnej sytuacji kadrowej. Jestem zdania, że dziś odpowiedni czas dla Hawks.

Chicago Blackhawks OT @ Vancouver Canucks [1,85] PinnacleSports ✅ (5:2)

Otrzymane punkty reputacji: +1
michbrze 387

michbrze

Użytkownik
Vancouver Canucks - Chicago Blackhawks 60&#39; @2.2 Bet365
Podpisując się pod analizą Lutka, nie zgodze się jednak z tą częścią, gdzie pisze, że Vancouver jest tą ekipą która umie mobilizować się grając z mocnymi ekipami. Jak dla mnie to jest to zespół który świetnie radzi sobie ze średniakami. Z ekipami słabymi lubi wpadki, a z mocnymi gra fatalnie. W tym sezonie zagrał dobrze jedynie z Bostonem. Według mnie to ich największy sukces. Zasługę wygranej z Chicago, przypisałbym bardziej szczęściu. Od siebie dodam jeszcze, parę słów, argumentujących prawdopodobny triumf Blackhawks. Dzisiejszej nocy właśnie stracili prowadzenie w centralnej dywizji. Nie sądzę by 56 kolejka była już tą, gdzie zawodnicy oszczędzają swoją energię przed po. To czas kiedy jeszcze trzeba szukać łatwych punktów. Utrata ich z Płomieniami czy Odrzutowcami na pewno sprzyja chęci wygrania dzisiejszej nocy i zrobienia show na które czekają fani. Teren Orek jest do tego wyśmienitym miejscem. Po pięknym Grudniu przyszedł dla nich paskudny Styczeń. Właściwie bardzo przeze mnie spodziewany. Gra się nie klei, w ekipie zabrakło H.Sedina i Santorelliego. Wygrane mecze są wymęczone. Brak Tortsa też zauważalny. Nic nie wskazuje mi na ogarnięcie dzisiaj Jastrzębi. Ekipy nie darzą się wzajemną miłością, a Chicago dzisiaj ma szansę na rewanż ostatniego meczu. Ja pokuszę się na czysty win Chicago, nie męczonych kontuzjami, pragnących 2 pktów, gotowych wrócić do starej formy lada dzień.

Otrzymane punkty reputacji: +23
kamillo13 3,4K

kamillo13

Użytkownik
New York Islanders- New York Rangers 1OT @ 2,35 Pinnacle ⛔ 1:2 ⛔ fatalna 3 tercja i pech w końcowce... Właściwie to Lundqwist w końcówce...
Na dziś typ ryzykowany ale kurs smakowity. Dziś o 1:30 czasu polskiego rozegrane zostaną derby Nowego Jorku z serii Winter Classic. Ostatni Winter Classic rozgrywany w Nowym Jorku pomiędzy Devils i Rangers zakończył się laniem. Strażnicy wygrali wtedy 7:3 grając naprawdę fajny hokej. Moim zdaniem Devils to nie jest drużyna nawet średnia. Ten sezon jest po prostu beznadziejny dla nich. Nie grają tego co powinni a skład mają przecież nie najgorszy. Ale nieważne. Strażnicy ostatnio trzymają fason. Fakt, porażka z Blues i właśnie Islanders u siebie ale jest to już zupełnie inna drużyna niż ta z Listopada czy Grudnia kiedy dostawali od każdego po kilka bramek. Ale właśnie dość dawno było rozgrywane spotkanie pomiędzy Islanders i Rangers. Wtedy wygrali właśnie Islanders 5:3. Patrząc na przebieg tego spotkania a obejrzałem je dziś dość dokładnie, w mojej ocenie troszkę lepiej zaprezentowali się dzisiejsi gospodarze. W świetnej formie jest Okposo a jego bramka strzelona prawie że z ławki kar w ostatnim meczu z Bruins, przekonuje mnie o tym. Warto zobaczyć powtórkę tego zdarzenia ???? Fajnie prezentuje się też Tavares i Vanek, chociaż w ostatnim meczu z Bruins był niewidoczny. Skuteczny jest Nielsen. Gra wyżej wspomnianej czwórki bardzo mi imponuje i co ważne jest efektywna. Jeśli chodzi o Rangers to w poprzednim meczu tych drużyn bardzo fajnie zaprezentował się Nash i Kreider. Na tych dwóch zawodników trzeba najbardziej uważać. Jeśli chodzi o bramkarzy, ten zdecydowanie lepszy po stronie Rangers. Lundqwist to chodząca reklama Rangers jednak w tym sezonie nie gra tak dobrze jak od niego się oczekuje. Poulin natomiast to dość młody bramkarz. Jednak jego kariera w NHL to równia pochyła, z sezonu na sezon gra co raz gorzej ale mam nadzieję że dziś zagra dobre spotkanie.

snice 457

snice

Użytkownik
dokładnie tak , prawie na pewno Nabokov w bramce ale pisze post bo pragnę dodać że derby rozgrywane sa na stadionie Yankesów a więc teoretycznie nie ma tutaj gospodarza ????
edit:Nabokov na 100%

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Stadium Series part 2 New York ????
Dobrze znowu mieć neta :cool:
Ładnie ładnie Panowie piszecie o Chicago, ale tak na dobrą sprawę szansę oceniam 50/50 jedni i drudzy stwarzają wrażenie drużyn &quot;niosących krzyż na swoich barkach&quot;, wszystko z trudem, wymęczone i można powiedzieć że obraz gry totalnie nie pasujący do jednych i drugich. W przypadku Hawks jedno co pozytywne to fakt, że zdobywają bramki. Orki mają dość konkretną zapaść, jeden Sedin out i drugi automatycznie bezbarwny, a że traci na tym drużyna to widać i to dość mocno. Nie spodziewałbym się tu wielu bramek i jestem zdania, że opcje underowe mogą być kluczem do sukcesu.
under 5.5 / 1.76 Marathonbet ⛔
Przechodzę teraz do części głównej czyli wielkie derby NY na Bronxie. Mecz zapowiada się bardzo dobrze ponieważ obie ekipy ostatnimi czasy grają hokej miły dla oka, a zarazem efektywny i skuteczny. Nie tak dawno obie ekipy spotkały się ze sobą i wtedy górą byli Wyspiarze, którzy wyciągneli wynik bodajże z 0:2 ale pewności nie mam, tak więc dziś chęć rewanżu po stronie NYR na pewno będzie duża, tym bardziej że w niedzielę wręcz zdemolowali na tym stadionie Devils 7:3. Dziś dość nietypowo zaproponuje, ale wydaje mi się że w tym szaleństwie może być metoda, mianowicie chodzi mi o zdobycze bramkowe oraz punktowe Mats&#39;a Zuccarello, pokazał w pierwszym open game, że takie wydarzenia jak najbardziej mu pasują i zdobył dwie bramki, co więcej uważam, że Norweg jest mało doceniany, a tak naprawdę na pewno nie jest gorszy od graczy pokroju Kreider&#39;a, Brassard&#39;a czy nawet Stepana, tyle że to jest gracz, który może nie powala swoją grą na kolana, ale zawsze można na niego liczyć i w trudnych momentach potrafi odwrócić losy spotkania. Osobiście bardzo mnie ucieszył fakt że Mats wylądował w NYR ponieważ ma spory potencjał i szkoda aby go marnował w KHL. Tak więc dobre wejście w Stadium Series tego zawodnika determinuje mnie do zaufania mu w kolejny spotkaniu na open space. Kursy są naprawdę zacne, a biorąc pod uwagę to że Zuccarello gra w 3 linii, ale średnio na lodzie spędza po 15 minut, a na dodatek gra w drugiej formacji PP, zakład na jego zdobycze punktowe nabiera sensu. Jestem zdania, że to może być podobny mecz do tego niedawnego i zobaczymy trochę bramek, a wtedy kto wie :razz:
Mats Zuccarello to score / 3.50 Betsafe ⛔
Mats Zuccarello over 1.5 pkt / 5.00 Betsafe ⛔

johny-anthony 592

johny-anthony

Użytkownik
Dziś zagram derby NY w klasyku zimowym. Po ciekawym spotkaniu 3-7 miedzy Devils a Rangers, dziś tez nie powinno zabraknać bramek.
NY Islanders vs NY Rangers ⛔ 1-2
Over 5,5
Kurs 2,05
Bet365
Gra Islnadersów jest niezmienna od jakiegos czasu i mialem wąptliwości, czy w ostatnim meczu z Bruins - twardą i solidną obroną - dadzą radę wyciągnąć wysoki wynik, czy zmienią taktykę gry, bo nie styl. Zagrali tak samo, jakby kazda druzyna w NHL byla podobna i trzeba atakować, nie liczyć na obronę. Wynik 3-6!
Dziś w klasyku może być podobnie, bo okazuje się ze w tym sezonie Wyspiarze sa lepsi w pojedynkach z derbowym rywalem. Dwa mecze wygrane 3-5 to niepodobne do Islanders, a tym bardziej do Rangers. Strażnicy na pewno będą dzis walczyc o zmazanie plamy ostatnich gier, a mają naprawde niezly sklad, tyle ze sa nieregularni, nieustabilizowani. Nash, Callahan, Hagelin czy Zuccarello sa w formie i wplywaja na gole.
Wyspiarze polegaja caly czas na grze Vanka, Tavaresa oraz pomocy Okposo czy Nielsena. Bez wzgledu na goalie w tym meczu, Nabokov badz Poulin, obaj nie zapewnia malego wyniku, wazne by Islanders nie popsuli sie i zrobili swoje. Lundqvist to swietny bramkarz, ale maja swoje slabe chwile, takze w meczach derbowych. Spodziewam sie wyrownanego meczu i ostatecznej wygranej Rangers, ale wynik powinien byc wysoki, 6-7 bramek!
Dobrze, że Islanders są po przegranych, to tylko moze pomoc w walce i golach. Spodziewam sie jak zawsze w tych meczach kar i sporej liczby PP, szans na gole i min bramkarzy na puszczone gole ???? !
Ostatnio 5-3, 5-3. Nie ma gospodarza, ale to nie powinno przeszkodzic w golach.
Polecam
P.S. Zgadzam się z chłopakami opisującymi mecz Blackhawks. Tu szansa na wygraną gości, 4 porażki z rzędu to za dużo, są problemy w sprawności gry, brak szerszej kreatywności, ale nadal jest moc strzelania bramek, Canucks to nie Flames, wiec latwo nie bedzie o bramki, ale mysle, że poradzą sobie i wygrają. Gospodarze nie grają niczego ciekawego w ostatnim czasie, maja niemniej problemow niz BH - Canucks vs Blackhawks 2 ML kurs 1.74 Bet365!!! ✅ 2-5

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
New York Islanders - New York Rangers

Dotąd wychodziłem z założenia, by nie ruszać spotkań na otwartych stadionach. Dziś jednak w drodze wyjątku zdecydowałem przyjrzeć sie nowojorskim derbom które zostaną w dniu dzisiejszym rozegrane pod gołym niebem na stadionie baseballowej ekipy Jankesów. Rangers przed paroma dniami pokonali tam Devils aż 7:3, wyciągając wcześniej mecz z niekorzystnego 1:3 dla Devils. Jeśli chodzi o ilośc bramek to jest to rekord w meczach pod gołym niebiem. Dzisiaj szczerze powiedziawszy nie spowiedziam sie aż tak otwartego spotkania. Do bramki Isles wraca Nabokov, który jest nadal najlepszą opcją między słupki w tej organizacji. Po przeciwnej stronie tafli Lundqvist który ostatnio puścił sporo, ale dziś będzie bardziej uważny gdyż to spotkanie nie będzie już napewno tak otwarte. Rangersom w tym sezonie gra sie bardzo cieżko z Islanders i według mnie zagrają dziś mocno asekuracyjnie aby to wygrać. Dobrze wiedzą że wygranie tego meczu po wymianie ciosów będzie bardzo trudne a nie jak miało to miejsce z Devils. Tak więc sądze że tym razem najlepszą opcją jest strzał w bezpieczny under z połówką po przyzwoitym kursie.
Under 5,5 1,84 Pinnacle ✅

kamillo13 3,4K

kamillo13

Użytkownik
pewnie ktoś z was oglądał mecz, ale to widać także w skrócie na NHL.com . Czy tylko mnie irytowało to wychodzenie z bramki Nabokova? Przy pierwszej bramce ciężko to stwierdzić ale przy drugiej moim zdaniem, swoją &quot;podróżą&quot;, odsłonił Carcillo całą bramkę...
Zresztą w wielu sytuacjach było ciepło po jego wyjściach.

chvast 396

chvast

Użytkownik
Pittsburgh Penguins OT @ Los Angeles Kings 1.91 PinnacleSports

Dzisiaj zainteresowało mnie spotkanie pomiędzy Penguins i Kings. Ostatni raz drużyny mierzyły się ze sobą ponad dwa lata temu, więc jestem niezwykle ciekawy przebiegu meczu. Kings ostatnimi czasy spisują się poniżej oczekiwań, jednak dotyczy to głównie wyjazdów. W Staples Center są ciągle dość wymagającym rywalem. Penguins po małej wpadce - serii 3 porażek, podnieśli się i grają tak jak można się tego po nich spodziewać. O ile starcie z defensywą Królów może stanowić dla Pens wyzwanie, to zatrzymanie Kings w ofensywie będzie prostsze. Biorąc pod uwagę obecną formę obu drużyn granie na Penguins wydaje mi się rozsądnym posunięciem.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
W tym spotkaniu zamierzam kontynuować podejście w stronę Stars. Ruff skonstruował bardzo skuteczną i wyróżniającą się I linię ofensywną, która od kilku spotkań konsekwentnie zbiera swoje żniwa. Słusznie już tutaj zauważono że, Benn z Seguinem czuje się świetnie i nawet pomimo ostatniej porażki z Avalanche, wszystko wyglądało bardzo sprawnie, także przy skutecznym ostatnio fragmencie z powerplay. Nie śledzę wielu spotkań Diabłów w tym sezonie i ciężko się wypowiedzieć, jak tam wszystko funkcjonuje, ale biorąc pod uwagę ich dość nieregularną postawę i słabiutki bilans wyjazdowy, nie wygląda, by było wszystko dopięte na ostatni guzik i myślę że są zdecydowanie do łyknięcia, tym bardziej przez zespół pokroju Stars, którzy sprawnie i łatwo potrafią ustawiać sobie swoich rywali.

New Jersey Devils @ Dallas Stars OT [1,77] PinnacleSports ⛔ (3:2 OT)

Aktualna różnica pomiędzy Penguins a Kings jest kolosalna; Kings właściwie powrócili do swoich standardów i nie są w stanie nawiązać żadnej skuteczności i większej aktywności w ofensywie, a swoją robotę wykonuje w ich przypadku jedynie solidna defensywa i broniący na dobrym poziomie Quick. Niestety, by pokonać najlepsze zespoły ze Wschodu trzeba być odpowiednio zbalansowanym i móc postawić ciężkie warunki w ofensywie, których Królom brakuje ,a w tym przypadku - podejmując Penguins -
sam komfort własnego terenu, gdzie na ogół grają dobrze - może nie wystarczyć. Penguins jak mówiłem , na tym etapie stwarzają znaczącą różnice i są bez wątpienia zespołem, który potrafi wypunktować każdego rywala. Ponadto bez zarzutów odnosi się sprawa do powerplay i penaltykill ,co może być kluczową sprawą wobec Kings. Nie zakładam, by Pingiwny byli w stanie zdemolować gospodarzy, ale jestem pewien, że w otwartej grze pod wieloma względami powinni dziś przewyższyć nad notorycznie popełniającymi błędy Kings.

Pittsburgh Penguins OT @ Los Angeles Kings [1,91] PinnacleSports ✅ (4:1)

W tym spotkaniu sprawa wygląda jasno. Senatorzy to w tym sezonie typowi jeźdźcy bez głów i jestem przekonany, że do końca edycji będą prezentować
podobne, dość nieregularne występy nasycone wpadkami i mankamentami taktycznymi, które są chlebem powszednim MacLean&#39;a tego sezonu. Brakuje powera we własnej hali, brakuje spójności w defensywie i ogólnej
identyfikacji zespołu. Oczywiście jest Ryan, który okazał się bardzo dobrym ruchem transferowym , jest Spezza, który oswaja się w roli kapitana i fajnie wyglądający
MacArthur. Bolts mimo wszystko na tym etapie są zespołem poukładanym, mającym większe pole manewru na tyłach z solidnym zabezpieczeniem między słupkami (Bishop). Poza tym są bardziej regularni i skuteczni w tym co robią. Z resztą nie chcę tutaj umniejszyć umiejętności Senatorów, bo jest tam kilku na prawdę twardych gości, ale niestety poza kilkoma egzekucjami na Wschodzie, zespół ten jest zagubiony, gra na dłuższą metę dość przeciętnie i Lightning według mnie są po prostu lepsi i przy odrobinie szczęścia (którego brakowało w starciu z Leafs) będą w stanie ich pokonać.

Tampa Bay Lightning OT @ Ottawa Senators [2,07] PinnacleSports ⛔ (3:5)

niewiemnajaki 158,3K

niewiemnajaki

Znawca - NBA
Boston Bruins - Montreal Canadiens
1 (trzydrogowo) @ 1.87 unibet
Dzisiaj postawię na drużynę z Bostonu, która w ostatnich spotkaniach gra wyśmienity hokej i dosyć łatwo wygrywa ostatnie mecze różnicą nawet pięciu bramek (w meczu z Flyers). Dzisiaj rywalem wicelidera konferencji wschodniej będzie kanadyjska drużyna, która także jest w czołówce wschodu - Montreal Canadiens. Dlaczego stawiam na gospodarzy? Tak jak pisałem, grają wyśmienity hokej, bardzo ciężko jest u nich wygrać, 7 porażek w tym sezonie na 27 meczy o czymś świadczy. Pisząc o Canadiens trzeba podkreślić ich słabą formę w ostatnich meczach, 6 porażek w 10 ostatnich meczach. Co prawda przerwali serię 4 meczy bez zwycięstwa wygrywając w ostatnim meczu z Hurricanes co może świadczyć o poprawie ich formy, jednak według z Bruins będzie dużo trudniej o taki wynik. Nie sądzę, że goście z Kanady wygrają to spotkanie, słaba gra na wyjazdach i dużo traconych goli to główne minusy które widzę w tej drużynie.

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
:hokej: Toronto Maple Leafs - Florida Panthers
Kessel strzeli |2.20| Unibet ! ⛔
Trochę krócej, bo dużo czasu nie ma.. Powoli zbliża się weekend, ale że jeszcze dzisiaj multum meczy ja jednak sobie pójdę w kierunku zawodnika liści, który już wielokrotnie strzelał bramki Panterom.
Szybki, ale przede wszystkim bardzo zwrotny zawodnik. Umie ściągnąć na siebie obrońców i tworzyć tym samym miejsce dla kolegów. Bardzo mocny i precyzyjny strzał. Nie umie odnaleźć się w obronie, bardzo słaby na bandach, ale wszystko nadrabia wyżej wymienionymi atutami. Zwłaszcza ten strzał wyróżnia go spośród tłumu. 3 poziomy wyżej od przeciętnego strzelca. Dużo strzela podczas powerplay, znakomicie rozumie się z Riemsdykiem. Pantery grają ostatnio zadziwiająco dobrze, ale Liście też mają swoje Perły w składzie, o tych dwóch nie co napisałem, więc możemy być świadkami, dużej wymiany ciosów na bramkę rywali, ale Kessel powinien oddać swoje strzały z nawiązką.

Otrzymane punkty reputacji: +7
kamillo13 3,4K

kamillo13

Użytkownik
Boston Bruins- Montreal Canadiens 1 (60&#39;) @ 1,83 bet365 ⛔ 1:4 ⛔ Nic nie powiem...
Wiele razy opisywałem już Bostończyów. Wiele zachwytów już nad nimi wylałem. Ale czy nie warto? Jeśli nie jesteś przekonany co do moich zachwytów, włącz sobie dziś mecz o 1 w nocy i obejrz mecz Bruins. Teraz jestem w stanie stwierdzić że w tym roku puchar Stanleya powędruje na TD Garden. Ale, dziś kolejny mecz fazy zasadniczej i kolejna część układanki puzzli jaką jest finalnie mistrzostwo NHL. Kadrowo teoretycznie ta drużyna jest słabsza, brak Seguina czy Peverley&#39;a czy Jagra. Jest jednak świetnie spisujący się Reilly Smith. Do tego dochodzi Marchand który gra chyba obecnie życiówkę. Ponadto dodam, w sumie to co ostatnio że Bruins przy wysokim prowadzeniu nie oddają inicjatywy przez co głupio nie przegrywają meczu. Dorośli do sukcesu.

Dallas Stars- New Jersey Devils 1 (60&#39;) @ 2,25 Unibet ⛔ 2:3 ⛔ tu tym bardziej zostawię grę Stars bez komentarza...
Ostatnio nie pisałem analizy meczu Stars jednak ich pograłem. Głupio przegrali a byli znacznie lepsi. Jestem przekonany że porażka z Avalanche podziała na gospodarzy jak płachta na byka, a dziś rywal jest do ogrania, ba nawet do &quot;sklepania&quot;. Devils w tym sezonie są cieniem samych siebie. Zajac który miał być filarem ofensywy, występuje tylko na lodzie bo trudno nazwać to grą, Brodeur grzeje ławe a Schneider... w mojej opinii nie jest to po prostu dobry bramkarz. Jedyny który nie zawodzi to Jagr ale sam meczu nie wygra a przy zespole i formie jaką posiadają Stars, może tu zakończyć się naprawdę wysoko.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
LA Kings vs Pittsburgh Penguins
Widzę, że wszyscy jak jeden mąż idą w stronę gości co przy tak wyrównanych kursach wcale okazją nie jest. Inna sprawa, że dziś w bramce Pingwinów zobaczymy Jeff&#39;a Zatkoff&#39;a, dla mnie spore zaskoczenie ponieważ myślałem że Bylsma postawi na MAF&#39;a. Cóż wobec słabej postawy Kings w ostatnich dniach, a nawet tygodniach trzeba przyznać że posunięcie z Zatkoffem wcale głupie być nie musi, ale z drugiej strony, to jest chyba ten mecz na który wszyscy czekają w LA, dzięki zwycięstwu nad Pitts myślę że gospodarze mogliby poczuć solidną ulgę, a przy tym utrzeć nosa Crosbiemu i spółce. Wiem, że Królowie nie zdobywali ostatnio zbyt wielu bramek, co więcej ich gra nie wygląda zbyt dobrze, ale taka okazja jak dziś nie przytrfaia się zbyt często i jestem zdania, że to spotkanie będzie bardzo różne od tych które Kings rozgrywali w ostatnim czasie. Żeby wygrać z Pens trzeba zdobyć minimum 2-3 bramki, biorąc pod uwagę Zatkoff&#39;a a także słabą dyspozycję strzelecką LAK wydaje mi się że wszystko jest do zrobienia. Wiem, że to dość sporne co pisze ale na dobrą sprawę niemoc strzelecka nie może trwać wiecznie, tym bardziej że w LA są ludzie zdolni do punktowania seriami. Reasumując, gdy gra Jeff w bramce mecze Pens zazwyczaj są widowiskiem w którym bramek nie brakuje, LA poważne problemy w ofensywie, co powoduje że nie potrafią zdobywać punktów. Pora na przełamanie przynajmniej niemocy strzeleckiej dlatego team total w stronę gospodarzy.

LA Kings over 2.5 / 1.90 Marathonbet
⛔
Mówiąc wprost: obraz nędzy i rozpaczy...

piscatella 6,2K

piscatella

Użytkownik
Columbus Blue Jackets - Washington Capitals

Jedni i drudzy w ostatnim czasie zakończyli swoje passy. Jackets po ośmiu spotkaniach wygranych, przegrali wkońcu u siebie z Sabres, zaś Capitals po siedmiu wtopach nareszcie przełamali sie w dobrym stylu na tafli w Montrealu. Na dzień dzisiejszy forma obu ekip jest dokładnie przeciwna temu co prezentowali jeszcze kilkanaście dni temu. To Capitals wygrywają a Jackets spadają po równi pochyłej, notując kolejne porażki. Sądze że nie inaczej będzie dzisiaj. Goście ostatnimi porażkami znacznie oddalili sie od udziału w playoffach, jednakże teraz do bramki w miejsce średniaka Grubauera wrócił nareszcie Holtby, i wszystko powoli zaczyna wracać do normy. Caps są lepiej zorganizowani i na czele z Aleksandrem Wielkim kroczą do przodu. W obozie gospodarzy po świetnym okresie nagle przyszedł zastój, z którego bardzo ciężko im wybrnąć, tak więc sądze że i dzisiaj Jackets nie bedą w stanie powstrzymać rozpędzających sie Capitals. Holtby to jedyny prawowity zwierzchnik stołecznych słupków, któremu żaden niemiec nie ma prawa pluć w twarz. Wystawianie Grubauera kosztem Holtbiego było dużym błędem, który spowodował taki a nie inny obrót wydarzeń. Strzelam w gości.
Capitals OT 2,15 Pinnacle ⛔

michbrze 387

michbrze

Użytkownik
Winnipeg Jets - Vancouver Canucks Under 5.5 @ 1.68 Bet365
Statystycznie: Underowe wyniki Canucks w tym sezonie to 67,5%, Jets 54,5%. 3 ostatnie mecze Vancouver to overy. 2/3 ostatnie mecze Winnipeg to overy. Czyli czas na wynik poniżej 5.5. 3 ostatnie spotkania obydwu drużyn to również udery. Matematyka żąda underów! ???? W bramkach prawdopodobnie standardowo Lu i Pavelec. Bronią ostatnio trosze w kratkę, ale zarówno jeden jak i drugi to dobrzy bramkarze. Z drużyny Odrzutowców wypadł świetny Kane, a do szpitalnej listy Canucks dołączył Sestito (chociaż możliwe że dzisiaj zagra). Widać że niektórych zawodników Vancouver sytuacja zespołu zaczyna lekko irytować. Kesler od 23 spotkań uzbierał 3 bramki a wymaga się od niego chyba troszke więcej. D. Sedin nie zdobył bramki od 14 spotkań. Cały zespół ostatnimi czasy na bramkę przeciwnika oddaje średnio ok 30 strzałów co jest wynikiem przeciętnym. Na listę strzelców wpisują się gracze spoza czołówki zespołowej. Jeśli zespół Orek nie trafi na beznadziejną dyspozycję Pavelca uzbierają max ze 2 bramki. Poprawy skuteczności w grze spodziewam się dopiero po powrocie Henryka i Tortsa. Zawodnikom z Winnipeg gra z Orkami też wydaje się nie leżeć. Myślę, że dzisiejsze spotkanie nie będzie emocjonującym widowiskiem, wynik skończy się w granicach 2-2 a dogrywkę lub karne wygra Vancouver. Under powinien zostać pokryty.

Otrzymane punkty reputacji: +1
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Carolina Hurricanes vs St.Louis Blues​

Później nie będzie czasu więc pora ten typ podać teraz. Halak i Khudobin to panowie, którzy są desygnowani dziś do bramek. Zarówno jeden jak i drugi mają za sobą bardzo dobre występy i ciężko uwierzyć w to by nagle te passy zostały zaburzone. Oczywiście Halak jest tu o poziom wyżej niż Anton, ale bramkarz Hurricanes pokazuje, że nie przypadkowo ma lepsze notowania niż Peters. O ile Carolina jest nieprzewidywalną ekipą pod względem skuteczności o tyle Blues zazwyczaj utrzymują poziom zdobyczy bramkowych na minimalnym poziomie 2-3 na mecz. Jest to pierwsze starcie obu drużyn w tym sezonie i pójdę w stronę underową ponieważ wydaje mi się że zwłaszcza Halak może być tu istotnym problemem dla graczy CAR. Halak ma to do siebie, że gdy złapie formę potrafi ją utrzymać przez kilka kolejnych spotkań na bardzo wysokim poziomie. Nie skreślam gospodarzy bo tak jak pisałem są nieprzewidywalni i taki Eric Staal może odpalić w każdym momencie z hat trickiem lub 3 asystami, ale mimo wszystko jestem zdania iż dziś zobaczymy niewiele bramek w PNC Arena.
under 5.5 / 1.74 Marathonbet ✅ 3:1
Up
&quot;Jest to pierwsze starcie obu drużyn w tym sezonie..&quot; Drugie, a z typem się zgadzam ;)
Faktycznie, przeoczyłem w terminarzu to wydarzenie... gapa ze mnie :razz:

Otrzymane punkty reputacji: +8
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Na dobry początek miesiąca podążamy w kierunku Red Wings. Niedzielna porażka z Panterami (a nie muszę tutaj przypominać w jaki sposób przepaścili to zwycięstwo) i dwa dni później w Filadelfii to jasny przykład na to ,jak ten zespół nie radzi sobie pod nieobecność Zetterberga. Brak Datsyuka da się w jakikolwiek sposób zniwelować, jednak rola , wpływ i oddanie Henrika jako kapitana jest kosmiczna dla tego zespołu. Świetnie odnajduje się w roli przywódcy, potrafi wziąć na siebie ciężar gry (z resztą od kilku dobrych dni grał jeszcze z urazem, a mimo to punktował), dobrze pracował w defensywie i sumiennie kierował młodszym pokoleniem.
Babcock potwierdził dziś jego występ przeciwko Capitals i nie widzę tutaj innego wyjścia jak dwa punkty, tym bardziej że teraz właściwie każdy punkt jest na wagę złota biorąc pod uwagę ich komplikującą się sytuacje. Nie zamierzam tutaj kierować się rozregulowaną formą Capitals, bo Skrzydła nigdy nie mieli z nimi łatwej przeprawy, a poza tym ilekroć przylatuje dany zespół do Hockeytown z konferencji Wschodniej, to mam wątpliwości ,czy na tym &quot;rzekomo&quot; łatwiejszym Wschodzie jest tak fajnie i kolorowo.
Nic dodać, nic ująć - Must win dla gospodarzy.

Washington Capitals @ Detroit Red Wings OT [1,70] PinnacleSports ✅ (3:4 SO)

Otrzymane punkty reputacji: +3
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom