Dzisiaj jak za starych, ale niedobrych lat ???? postanowilem zagrac az 4 mecze i spodziewam sie fajnej zmiany w tabeli konferencji zachodniej, dogonienia Dallas przez Columbus, to jedziemy:
Colorado Avalanche - Columbus Blue Jackets OT 2 1.90 Pinnacle
Kursik fajny i fajny meczyk, ktory powinien wygrac Columbus. Gospodarze ostatnio zaskakuja forma, przegrali awans do playoff, a ostatnio pokonali u siebie Canucks 4-3, przegrali po karnych w LA i rozgromili na wyjezdzie Anaheim 4-1. Jak dla mnie rezultaty te nie robia duzego wrazenia (Anaheim na 90% ma wygrana dywizje, a na wygranie ligi 0% szans, Kings rozne cuda wyczyniaja w tym sezonie, a Canucks tez nie sa tacy pewni, ogolnie czolowe druzyny konferencji zachodniej, z wyjatkiem jastrzebi, potrafia w tym sezonie dosc czesto zaskoczyc - negatywnie). Kurtki z tego calego zestawu sa zespolem najslabszym, a jednak ich heroiczna walka o playoff trwa dalej i maja serie 3 zwyciestw, a na rozkladzie: u siebie Sharks i Blues, a na wyjzdzie ostatnio 3-2 Minnesote. Co ciekawe byly to bardzo udane rewanze za niedawne porazki z Wild i Blues, a wiec dzisiejsi goscie nie poddaja sie. Dlatego tez uwazam, ze szczegolna motywacja pozwoli dzisiaj wygrac gosciom. W tym sezonie Colorado wygralo u siebie z Jackets gladko 25 stycznia 4-0, by ulec im w Columbus 1-2 po dogrywce w marcu. Columbus im dalej konca sezonu, tym lepiej gral. Mysle, ze goscie sa odpowiednio zmotywowani i wygraja ten mecz.
Chicago Blackhawks OT - Dallas Stars 1 1.55 Pinnacle
Kurs niski, a ja to zagram. Wciaz mam w pamieci marcowy pogrom, kiedy gwiazdeczki ulegly jastrzebiom u siebie az 1-8. Teraz sprawa ma sie inaczej, Dallas jest w swietnej dyspozycji (5 zwyciestw z rzedu) i szanse na playoff. Chicago z kolei playoff ma zapewniony od dawna, konferencje praktycznie tez i walczy z pingwinami o wygranie sezonu zasadniczego. Moze i przejade sie po raz kolejny na niskim kursie, ale wydaje mi sie to malo prawdopodobne. Jastrzebie swiezo po wygranej w St. Louis 2-0, moga byc dzisiaj zmeczeni, ale to oni graja u siebie i nie zapominajmy... Dallas tez gralo wczoraj, wprawdzie wygralo z Sharks 2-1, ale dzis sa goscmi. Dallas ma tez jeden mecz mniej od Columbus i Detroit, ktore zajmuje w konferencji 8 miejsce. Ja mysle, ze w obecnej dyspozycji Dallas bedzie do konca sezonu walczyc o playoff z Detroit i depczacym po pietach Columbus, ale dzis na lodowisku Blackhawks, Dallas przegra z nimi po raz trzeci w tym sezonie.
Montreal Canadiens OT - Philadephia Flyers 1 1.52 Pinnacle
Montreal gra swietnie i toczy zacieta walke o wygranie dywizji z Bruins, w tej chwili ma 1 pkt przewagi nad niedzwiadkami. Ostatnie spotkanie to nieoczekiwanie wysoka porazka z Toronto, ktora moim zdaniem zmobilizuje gospodarzy do odniesienia zwyciestwa, tym bardziej ze ostatnie bezposrednie spotkanie (4 kwietnia) zakonczylo sie porazka Candiens w Filadelfii 3-5, kiedy to Flyers zaskoczyli Montreal w ostatnich 5 minutach meczu, strzelajac 3 bramki. Okazja do rewanzu nadarzyla sie szybko, Canadiens chca z pewnoscia pokazac, ze kleska w prestizowym meczu z Toronto to byl wypadek i odniosa zwyciestwo, tak jak 17 lutego, gdy wygrali pewnie 4-1. Flyers od czasu zwyciestwa z Montrealem graja slabiutko, przegrali cztery kolejne mecze z: Winnipeg i NY Islanders i te ekipy walcza zaciecie o playoff. Po tych porazkach trafily sie jeszcze przegrane z Ottawa i Buffalo, czyli tez ekipami walczacymi o playoff. No i jeszcze jedno - w kazdym z tych przegranych meczow, Flyers strzelili po jednej bramce, czyli z ofensywa jest slabo, a Montreal potrafi sie bronic na wlasnych smieciach, wystarczy zajrzec w statystyke!
Toronto Maple Leafs OT - New Jersey Devils 1 1.71 Pinnacle
Ten typ podoba mi sie baaaardzo, zwazywszy na forme diablow, ktorzy przegrywaja wszystkie ostatnie mecze, a bilans ostatnich 10 gier to jedna wygrana i same porazki, w tym 5 po regulaminowym czasie gry. Jak widac, diably graja zaciecie bo maja wciaz szanse na awans do playoff (po serii porazek zmalaly praktycznie do zera), gdyz traca do NY Rangers 6 pkt. Troche szoda NJ, przegrywaja minimalnie, ale swiadczy to tylko o tym, ze najwazniejszych momentach zawodza, nie wiem brak umiejetnosci (o to bym ich nie posadzal), moze kwestia psychiki? Toronto po wygranej w klasyku z Canadiens 5-1 jest z pewnoscia podbudowane, na wygranie dywizji szans raczej nie maja, ale musza uwazac, bo awansu do playoff`ow nie maja jeszcze zapewnionego. W tym sezonie bylo tutaj juz 4-2, a kilka dni temu 7 kwietnia diably ulegly Toronto u siebie 1-2, dzisiaj przegraja po raz kolejny.
Mlody i Challenger swietne typy - brawo!!! Co do nocki to Montreal jakis zblazowany i ciekawe ile to jeszcze bedzie trwac? Columbus pieknie, elegancja
Francja i zycze im awansu, ale kalendarz ostatnich meczy maja niezbyt dobry. Toronto nadal ok, a Chicago robi swoje i nadal wygrywa. Dzisiaj masa fajnych meczy i okazja do zarobienia kolejnych $$$ ????