>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL - sezon 2011/2012

Status
Zamknięty.
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Carolina vs Anaheim
Ostatnie spotkanie Huraganów z Capitals, było bardzo dobrym spotkaniem do oglądania głównie za sprawą gospodarzy, którzy od początku dosłownie stłamsili gości i ten obraz już do końca spotkania nie uległ zmianie. Nie od dziś wiadomo że Carolina to zwyczajowo drużyna własnego lodowiska i to tutaj w głównej mierze zdobywają punkty. Ducks na pewno nie należą do wygodnych rywali, jednak też nie sądzę by nie byli do pokonania. Jeśli Staal i spółka zdołają powtórzyć przynajmniej w 80% to co prezentowali przeciwko WSH, to wydaje mi się że nie będzie większych obaw o wynik. Mój optymizm bierze się z tego co pokazują Canes, jako jedna z niewielu drużyn potrafi zastosować bardzo efektywny wysoki pressing co w dużej większości przypadków kończy się grą w strefie rywala przez dłuższy okres. Co do Petersa który dziś kolejny raz w bramce, to również widać że występy w domu mu służą bo jak na razie 2/2 i czyste konto w ostatnim pojedynku, co prawda zbyt wiele pracy nie miał, ale liczy się 0 z tyłu. Ducks na pewno są drużyną dobrze zorganizowaną defensywnie, a także posiadającą spory potencjał ofensywny, co nie znaczy że nie da się ich ograć prostymi środkami, jak choćby w ostatnim ich spotkaniu w Tampie. Koniec końców Hiller, czyli temat poruszany już od kilku dni, a on nadal w bramce, broni dobrze, mimo wszystko uważam że w końcu może coś nie pójść po myśli Bruce&#39;a i będzie problem z tyłu. Zapowiada się wyrównany mecz, ja jednak skłaniam się ku gospodarzom.
Carolina Hurricanes ML ⛔

luken7 121

luken7

Użytkownik
Dziś derby Nowego Yorku ! Islanders na własnej tafli podejmą Rangersów . Prosiłbym o wasze propozycje na te dzisiejsze spotkanie ????

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Na początek derby NY i starcie słabych ostatnio Isles z nieco przytłumionymi Rangersami. Troszkę co prawda obniżyli loty gracze Rags, jednak moim zdaniem są tutaj murowanym faworytem, tymbardziej że Isles grają ostatnio jeszcze gorzej a poza tym w tych starciach dotychczasowych z Rangersami przeważnie wychodzili blado.

▶ New York Rangers OT @ New York Islanders @1,62
⛔
Tutaj postanowiłem dać szansę Avs, którzy na tle ekipy Jackets również są znacznie lepsi, zdecydowanie regularniejsi i nieobliczalni. Kurtki coś tam przyskrobali punktów w ostatnim czasie pokonując m.in wysoko Rekiny, jednak takie incydenty to w ich wykonaniu tylko przebłyski podczas tego całego sezonu. Avs pokonali przedwczoraj pewnie Kings i dzisiaj uważam, że kontynuacja nastąpi w Columbus.

▶ Colorado Avalanche OT @ Columbus Blue Jackets @1,90
✅

No i przed nami zdecydowanie najciekawszy mecz wieczoru. Canucks po rewelacyjnym meczu dokonali wczoraj tego, co nie udawało się przez kilka miesięcy żadnej ekipie w lidze - zdobyli Detroit i to w na prawdę wysokiej klasy stylu. Spory nakład włożyli we wszystkich aspektach gry i choć Luongo nie był pewny swojej rękawicy tamtego wieczoru, tak zaliczył dobry występ w rzutach karnych i 2 punkty popłynęły wraz z Orkami. Również ofensywa funkcjonowała na wysokim poziomie z Sedinem na czele, głównie dzięki któremu wygrali własciwie ten mecz. Dziś przylatują do New Jersey, gdzie czekają już na nich rewelacyjne w tym sezonie Diabły z całkiem niezłym bilansem ostatnich meczów, wygrywając praktycznie wszystko co się da. Przychylałbym się więc tutaj ku strone Devils, którzy mieli chwilę przerwy i na pewno wczorajszy mecz Nucks z Wings będzie odczuwalny, co zadziała tutaj na korzyść gospodarzy. Stawiam na Devils.

▶ Vancouver Canucks @ New Jersey Devils OT @1,93
⛔

Miałem co prawda dać sobie przez jakiś czas spokój z ekipą Bruins, jednak zagrali fajny mecz w St. Louis 2 dni temu i myślę, że będzie to dla nich przełomowy krok w odpowiednią stronę i w końcu wyłapią swoją regularność. Sabres to solidna ekipa i udowodnili to kilkukrotnie w ostatnich tygodniach, jednak nie sądze, by Niedźwiedzie pozwolili drugi raz z rzędu na taki pogrom jaki miał miejsce 2 tygodnie temu przegrywajc aż 6-0. Dziś liczę na rewanż i podtrzymanie &quot;pewnej&quot; gry sprzed dwóch dni z Blues.

▶ Boston Bruins OT @ Buffalo Sabres @1,70
⛔

I jeszcze jeden mecz, który przykuł moją uwagę. Wild ostatnio grają coraz lepiej, bardzo pewnie w defensywie i dodatkowo potrafią w końcu coś ustrzelić. Wiadomo, kiedyś musiało to wszystko ulec zmianie, bo ileż można grać poniżej określonego poziomu... Stars zdobyli wczoraj niespodziewanie Chicago i dzisiaj wydają się być faworytem, tymabrdziej że grają u siebie. Ja jestem nieco innego zdania i choć to ryzykowny krok zaufać Wild po tych wszystkich wałkach, tak dam im szansę. Ponadto bilans meczów Stars b2b w tym sezonie to aż 0-12, tak więc jeszcze bardziej utwierdza mnie to w przekonaniu, by grać zdesperowanych Dzikusów.

▶ Minnesota Wild OT @ Dallas Stars @2,42
⛔

:browar565::jupi:

Otrzymane punkty reputacji: +3
odi 2,3K

odi

Forum VIP
Columbus Blue Jackets - Colorado Avalanche -&gt; Colorado win (ML OT)[1.78][Pinnacle] ✅
Chyba najspokojniejszy wybór na dzisiejszą noc, z kilku prostych powodów. W CBJ nikt się nie łudzi, na jakiś czas to koniec hokeja na wielkim poziomie i teraz należy dograć ten sezon bez większych łomotów. Carter odszedł do LA za całkiem nieźle utargowaną cenę, podobnie stanie się zapewne z Nashem nie wiem tylko czy już teraz czy w lecie. W zamian przyszedł Johnson bardzo solidny defensor ale to żaden plus na dzisiaj bo nie zagra jeszcze, dopiero z Pingwinami. Co do Colorado często nie umiem wbić się w ich &quot;nastroje&quot; ale dziś z tym przeciwnikiem wygrałby chyba każdy. Lawiny ciągle gdzieś tam na granicy play-off balansują, ich problemem jest utrzymanie stałej formy i swoich napastników w zdrowiu i spokoju - zawsze ktoś jest kontuzjowany. Nie mniej to Avs wystepują w tym roku w roli &quot;kupujących&quot; w trade deadline (sprowadzenie Downiego) więc są nastawieni na walkę do samego końca.
Dallas Stars - Minnesota Wild -&gt; Dallas win (ML OT)[1.62][Pinnacle]
Gwiazdy i Dzikusy to ekipy mimo wszystko bardzo podobne zarówno względem formy jak i potencjału kadrowego. Na ten moment zwycięstwo Gwiazd wydaje się oczywiste, pokazali bardzo prosty ale skuteczny hokej przeciwko Blackhawks, mają do dyspozycji dużo szerszą kadrę aniżeli Wild (wciąż bez Koivu), do składu wraca podpora obrony Sheldon Souray no i ostatecznie czynnik który mogę nazwać &quot;gwoździem do trumny&quot; Minnesota wystawia dzisiaj w bramce Matta Hacketta, dla którego będzie to dopiero drugi mecz w NHL i jak zwykle gram przeciwko żółtodziobom bo 75 % z nich gubi się w swoich pierwszych 20-30 występach na tym poziomie.
Z pozostałych spostrzeżeń do składu Caps wraca Owieczkin, zobaczymy co pokaże skłaniałem się na Montreal ale skoro Rosjanin już skończył z fochem i udawaną kontuzją to coś musi być na rzeczy może będzie &quot;miotał jak szatan&quot;.

Otrzymane punkty reputacji: +12
yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Dallas Stars - Minnesota Wild
Over 5,5 2,30 Expekt ⛔

Buki już chyba z przyzwyczajenia wystawiają świetny overowy kurs, w spotkaniu w którym zagra Minnesota (obojętne, z kim). Coś też wyczytałem, jak kolega wyżej, że mało znane nazwisko stanie dzisiaj w bramce. Stars walczący o PO muszą wykorzystać taką okazję. Wild po dobrym spotkaniu z Panthers nie przyjeżdżają w roli statystów. Dlatego też oczekuję bramek z obu stron.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Widzę że wszyscy trzymają się z daleka od tego ciekawego pojedynku w stolicy :razz: Po tym co ostatnio pokazali Caps chyba gorszej żenady spodziewać się nie można, jednak jest jedno pytanie czy drużyna która nie jest w zbyt dobrych stosunkach ze swym trenerem będzie potrafiła zagrać na miarę oczekiwań :?: Na pewno ich na to stać, inna sprawa jak na razie są poza czołową 8 także powstaje pytanie o co grają Caps, dwie propozycje: a) zwolnienie Huntera b) grę w PO ... myślę że ciężko wskazać prawidłową odp. głównie z uwagi na to co działo się ostatnimi czasy w tej drużynie, Alzner powiedział wprost że nie byli dobrze przygotowani pod względem mentalnym do ostatnich dwóch spotkań, Hamrlik mówił o tym że Hunter miał do niego pretensje o łapanie głupich kar, gdzie sam przykładem nie błyszczał gdy był aktywnym graczem, no i przypadek z Alexem który w tym sezonie kontynuuje swoją dziwną gierkę pod tytułem &quot;Jestem Gwiazdą i nikt mi nie podskoczy&quot;. Jedno co się nasuwa to tak naprawdę, szkoda takiej drużyny, potencjał jest, zawodnicy są, ale atmosfery to tam brakuje już od x czasu. Co do gości to na razie zamykają stawkę wschodniej konferencji, ale przy lepszej passie, są w stanie nadgonić, chociaż nie jest to drużyna wielkich gwiazd, to na pewno nie będą się dziś litować nad chimeryczną drużyną ze stolicy.
Montreal Canadiens ML⛔

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Tradycyjnie w sobotę już zaczynamy mecze wczesnym wieczorem i myślę że warto tu się skupić na spotkaniu w Winnipeg gdzie Jets podejmą drużynę Blues. Może to być dla wielu zaskoczenie ale to właśnie Winnipeg jest aktualnie liderem southeast conference, co na tą chwilę premiuje ich wynik do gry w PO. Mimo wszystko ich zdobycz punktowa jest bardzo mizerna, ponieważ jest to tylko 67 pkt i na dobrą sprawę jeszcze pewności co do gry w PO mieć nie mogą. Dlatego też takie spotkania jak to dziś z St.Louis chociaż na pewno nie będzie łatwe, trzeba wygrywać a przynajmniej minimalnie punktować. Cały czas w dobrej dyspozycji znajduję się Kane który w tym miesiącu zdobył 5 bramek i zanotował 4 asysty, duży wkład w dobre wyniki Jets ma także najlepiej punktujący Wheeler który w tym miesiącu zanotował już 11 asyst, wszystko to wsparte jest w miarę dobrą formą Pavelca, a także Dustina Byfuglien&#39;a który wykonuje świetną pracę w PP. Co ciekawe Winnipeg to 7 drużyna całej ligi jeśli chodzi o zwycięstwa u siebie, dlatego też sądzę iż pomimo tego że Bluesmani to bardzo wymagająca ekipa, Jetsi będą w stanie przeciwstawić bardzo dobrą grę.
Winnipeg Jets ML ⛔ / 1X ✅/ 1 ML 60&#39; Zwrot

Otrzymane punkty reputacji: +12
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Jets to akutalnie najlepiej spisująca się w ostatnich dniach ekipa na wschodzie, gdzie wygrali łącznie 4 z 5 meczów w tym bardzo pechowa porażka z Flyers którzy zdołali zremisować na 10 sekund przed końcem. Sam trener Odrzutowców stwierdził, że przykładają wszelkich starań by w tym sezonie PO zawitały na dobre, jednak do zapewnienia sobie miejsca i ostatecznego sukcesu jeszcze daleka droga. Dziś przed nimi kolejna okazja podejmując Blues, którzy grają nieźle w ciągu całego sezonu jednak na wyjazdach to bywa różnie i tutaj niewątpliwie szansa rodzi się dla gospodarzy, tymbardziej że u siebie są w stanie ograć tutaj każdego. Stawiam na Jets.

▶ St. Louis Blues @ Winnipeg Jets OT @2,12
⛔
//te karne mnie w końcu zabiją.....

Coyotes podonie jak Jets przykładają wszelkich starań, by w tym roku wejść do najlepszej 16. Wygrywają mecz za meczem, poprawili znacznie swoją gre z PP i w większości spotkań udowodnili, że potrafią być zdeterminowani do końca goniąc kilkakrotnie wynik (Kings czy Flames). Dziś teren dość trudny do zdobycia, jednak Oilers są strasznie nieregularni i nigdy niewiadomo, czego można się po nich spodziewać. H2H przemawia zdecydowanie na korzyść Kojotów i sądze, że ten &quot;pociąg&quot; dziś jeszcze sie nie zatrzyma wygrywając w Edmonton.

▶ Phoenix Coyotes @ Edmonton Oilers @1,95
✅

Z Kings bywa różnie, raz potrafią się zbunkrować i nie strzelić nic przez cały mecz, czasami są w stanie otworzyć worek z bramkami i efekt odrazu widoczny. Ostatnio trochę obniżyli loty, jednak teraz odkąd pozyskali Cartera z Jackets na wzmocnienie kulejącej ofensywy ,liczę że trochę się zmieni i powalczą na dobre o plejoffy w tym sezonie. Hawks trochę się podniesli z dołka po tej czarnej serii, ale nie popisali się ostatnio z Stars, gdzie popuscili całkowicie mecz w końcówce. Poza tym Kings już w tym roku udowodnili ,że grać z Hawks potrafią. Liczę, że kilka dni przerwy dobrze wpłynie na gospodarzy i dzisiaj przełamią lody, tymbardziej że goście pod nieobecność Toewsa grają poniżej oczekiwań, w szczególności na wyjazdach.

▶ Chicago Blackhakws @ Los Angeles Kings OT @1,92
✅

Leafs.... co mogę napisać. Nie dzieje się najlepiej, zawodzą ostatnio po całej lini i choć starali się w ostatnich spotkaniach tak skuteczność była mizerna. Najpierw mecz z Devils, gdzie nie wyglądali tragicznie i byli bardzo blisko wygranej, a później kolejne wyrównane spotkanie z kulejącymi Rekinami, gdzie są własciwie sami sobie winni po tylu niewykorzystanych sytuacjach na korzystny wynik. Dziś do Toronto przylatują Stołeczni, jedna z najbardziej przecenionych ekip tego sezonu. Ogólnie ich postawa z ostatnich tygodni to katastrofa po całej lini od A do Z i dopiero dziś nieco się otrząsneli, ale to była powinność tymbardziej u siebie z Canadiens, którzy też przechodzą kryzys. Mimo wszystko kolejny raz przychylę się w strone Leafs, bo jak nie wykorzystać 3 z rzędu okazji grając na swoim terenie, tymbardziej teraz z ekipą która z wygrywaniem meczów na wyjazadach w tym sezonie ma niewiele wspólnego.

▶ Washington Capitals @ Toronto Maple Leafs OT @1,75
⛔

Zaufałem przedwczoraj Preds u siebie, zrobię to i tym razem. Nie udało się co prawda z Blues, gdzie okazali się lepsi w karnych a postawa tamtego wieczoru Rinniego pozostawia wiele do życzenia. Co zrobić ,trzeba iść dalej. Dziś starcie z Rekinami, ale Rekiny to nie jest ekipa godna zaufania w ostatnim okresie patrząc na ich zwyżki formy począwszy od popisów Niemiego w bramce po konstruowanie akcji czy gra w PP. Nie sądze więc, by ta wygrana w Toronto Sharks była tutaj jakimś zapalnikiem przed stałą poprawą gry, tymbardziej że dziś przeciwnik wymagający i niezwykle solidny u siebie. Stawiam na gospodarzy.

▶ San Jose Sharks @ Nashville Predators OT @1,85
✅

Otrzymane punkty reputacji: +13
yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Carolina Hurricanes - Florida Panthers
Eric Staal strzeli gola w meczu
!!4,45!! Betsson ⛔⛔⛔
Staal jest teraz w niesamowitej dyspozycji, ścisła czołówka ligi. Natomiast Betsson wystawia wręcz nieprawdopodobny kurs na to, że wpisze się na listę strzelców. Nie wracam już do początku rozgrywek. Biorę pod uwagę to, co dzieje się teraz. A jest bardzo, bardzo dobrze. Oprócz świetnej skuteczności, podejmowaniu bardzo trafnych decyzji na lodzie, Eric dorzucił jeszcze niebywałą agresję, dzięki której skarcił aż dwukrotnie moich Caps. Seria sześciu spotkań, w których zdobył 12 punktów może zostać dzisiaj przedłużona. Najstarszy z czwórki braci (niesamowite, że każdy z nich gra na najwyższym światowym poziomie, jedynie Jared gra &#39;tylko&#39; w AHL) przyćmił nawet młodą gwiazdkę Canes - Skinnera. Dzisiaj nie zagra zarówno Ruutu jak i LaRose, dlatego ciężar zdobywania bramek, po raz kolejny, spada w 90% na Staal&#39;a. Nawet jeśli zakłady na strzelców nie należą do najpewniejszych, to aż żal nie spróbować zagrać na centra, który jest na ten moment w świetnej dyspozycji. Przeciwnik nie odgrywa większej roli. Jeśli jest forma - strzelić można każdej drużynie. ;)

Otrzymane punkty reputacji: +4
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Halak póki co zaczął z wysokiego c i już ma na swoim koncie 16 obronionych strzałów co nie najlepiej wróży Odrzutowcom, ale to dopiero pierwsza tercja więc nie ma co panikować ;)
Mecz który odbędzie się za godzinę pomiędzy Oilers i Coyotes zapowiada się ciekawą walką dwóch świetnych w tym sezonie bramkarzy, mam tu na myśli Smith&#39;a i Dubnyka. Edmonton dwa ostatnie mecze w defensywie wręcz koncertowo i na trudnym terenie w Calgary stracona tylko jedna bramka, u siebie na zero z Flyers, także robi wrażenie ta nagła transformacja ponieważ jeszcze tak niedawno przyjmowali przynajmniej po 3-4 bramki na mecz. Z drugiej strony Kojoty i Smith który jest w tej drużynie wielkim bohaterem i właściwie zawsze można na nim polegać. Co więcej Phoenix w ostatnich 10 spotkaniach przegrało tylko raz, a straciło 15 bramek, we wszystkich spotkaniach występował Smith i w tym czasie zanotował 2 shutouts, za co chylę przed nim czoła. Podsumowując z tej pięknej układanki wychodzi nam spotkanie spod znaku under i to z pełną odpowiedzialnością po stronie obu goalie ;)
under 5.5 (Edmonton vs Phoenix) ✅ uff

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Halak póki co zaczął z wysokiego c i już ma na swoim koncie 16 obronionych strzałów co nie najlepiej wróży Odrzutowcom, ale to dopiero pierwsza tercja więc nie ma co panikować ;)

Mecz który odbędzie się za godzinę pomiędzy Oilers i Coyotes zapowiada się ciekawą walką dwóch świetnych w tym sezonie bramkarzy, mam tu na myśli Smith&#39;a i Dubnyka. Edmonton dwa ostatnie mecze w defensywie wręcz koncertowo i na trudnym terenie w Calgary stracona tylko jedna bramka, u siebie na zero z Flyers, także robi wrażenie ta nagła transformacja ponieważ jeszcze tak niedawno przyjmowali przynajmniej po 3-4 bramki na mecz. Z drugiej strony Kojoty i Smith który jest w tej drużynie wielkim bohaterem i właściwie zawsze można na nim polegać. Co więcej Phoenix w ostatnich 10 spotkaniach przegrało tylko raz, a straciło 15 bramek, we wszystkich spotkaniach występował Smith i w tym czasie zanotował 2 shutouts, za co chylę przed nim czoła. Podsumowując z tej pięknej układanki wychodzi nam spotkanie spod znaku under i to z pełną odpowiedzialnością po stronie obu goalie ;)

under 5.5 (Edmonton vs Phoenix)
Co do Smitha w pełni się zgadzam, jednak Dubnyk na przełomie ostatnich tygodni słynął głównie z jednorazowych przebłysków w bramce i jakoś dobrej dyspozycji na dłuższy okres trudno mu utrzymać. Ale zobaczymy, może po tych dwóch fajnych meczach zmotywuje się jeszcze bardziej...

Btw. Jets własnie odrobili straty w drugiej tercji. Przeważają całkowicie na tafli i chyba są całkowicie zdeterminowani by to wygrać. Oby :razz:

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Jets pozytywnie zaskakują, w samej istocie jest to naprawdę ciekawie złożona drużyna z ludźmi którzy potrafią punktować, zazwyczaj to Wheeler asystuje tym razem strzelił x 2, a w roli asystentów Kane czy Dustin. Szkoda trochę że Mason dziś w bramce ponieważ wydaje mi się iż Ondrej byłby tu lepszym rozwiązaniem, ale z drugiej strony odpowiednia rotacja na pozycji bramkarza też służy drużynie także, oby to wyszło dobrze.
Jeśli chodzi o Dubnyka, to fakt faktem nie jest to jakiś regularny goalie, ale mimo wszystko miewa przebłyski, inna sprawa że nie jest to bramkarz który jest bezwzględnym numerem jeden także, to też trochę tłumaczy jego lekko pokręconą dyspozycję.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Carolina Hurricanes - Florida Panthers -&gt; Florida win (ML OT)[2.01][Pinnacle] ✅
Faworytem kursowym Huragany, co jest dla mnie dziwne. Owszem biorąc parę ostatnich wyników można by pomyśleć że to Hurricanes są ciut lepszą ekipą, ale trzeba patrzeć na całokształt. Hurricanes rozbili kompletnie nieprzytomnych Capitals, ale to nie był jakiś mega mecz, raczej totalnie pokazał bezradność Caps niż świetne przygotowanie Caroliny. Wciąż do powrotu w bramce nie jest gotowy Ward, a rynek transferowy Caroliny ograniczył się do utrzymania w swoich szeregach Ruutu. No ale przecież pamiętajmy że Canes ten sezon raczej stracili, a Florida przeciwnie walczy i będzie walczyć do końca z dużymi szansami. Do linii obronnych i PP wraca dziś Garison, a w składzie być może pojawi się już nasz &quot;prawie krajan&quot; Wojtek Wolski ściągnięty z Nowego Jorku. Jak przyjdzie do strzelania karnych Wojtuś coś tam umie więc plusik dla Panter i to oni powinni tu wygrać.
Ottawa Senators - Boston Bruins -&gt; Boston win (ML OT)[1.86][Pinnacle] ✅
Między Senatorami i Niedźwiadkami w poprzednich spotkaniach mocno iskrzyło i zęby latały, co sprawia że milo się ogląda ich pojedynki. Ottawa seria czterech wygranych, ale dziś o przedłużenie tego będzie bardzo trudno (chyba o tym wiedzą i wystawiają Aulda) bo Bruins zaczynają się martwić o swój los. Pasuje przecież występować w play-off z miejsca gwarantującego wczesne rozstawienie a o to może nie być tak łatwo jak się wydawało. Kontuzje, poważne wzmocnienia rywali i mentalność &quot;każdy chce pobić mistrza&quot; może bostończykom zrobić bardzo nieprzyjemną sytuacje. Dlatego też zdobywcy Stanleya powinni zacząć się spinać, wczoraj nie wystarczyła ambitna postawa Chary, obrońcy tytułu muszą wrócić do czołówki jeśli chodzi o grę fizyczną i mają ku temu fajną przeprawę w Ottawie.
Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks -&gt; Los Angeles win (ML OT)[1.79][Pinnacle] ✅
Zastanowiłbym się trzy razy zanim postawiłbym na Kings przeciwko zespołowi z dobrą obroną, ale skoro przeciwnikiem jest Chicago które defensywę ma jak sito to mogę z całą przyjemnością &quot;dać na Króli&quot;. Wzmocnili się Carterem, ktory powinien się tu lepiej odnaleźć niż w Columbus. Ostatnio zawodnicy z Miasta Aniołów prezentowali ciekawy hokej z wieloma zróżnicowanymi schematami w ataku ale i tak przegrywali, dziś powinni poradzić sobie z osłabionym i chaotycznym Chicago (Toews nadal nie gra po wypadku samochodowym).

Otrzymane punkty reputacji: +6
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Flyers nie grają na miarę oczekiwań i własciwie to ostatnio jest zdecydowanie w kratkę. Raz się uda, raz nie. Przegrali swój ostatni mecz w Edmonton i niestety nie popisała się a ni ofensywa, a ni za bardzo Bryzgalov choć obronił prawie 30 strzałów. Dziś przed nimi kolejny mecz w Kanadzie z Flames, którzy grają jeszcze gorzej i widać, że w danej chwili nie robią nic szczególnego w kierunku plejoffów. Z drugiej strony ciężko grać Lotników, ale dzisiaj uważam że mogą to wygrać patrząc na poczynania Płomieni, którzy nie dysponują tak na prawdę żadnym znaczącym arsenałem ostatnio.

▶ Philadelphia Flyers OT @ Calgary Flames @1,87 ✅

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Flyers nie grają na miarę oczekiwań i własciwie to ostatnio jest zdecydowanie w kratkę. Raz się uda, raz nie. Przegrali swój ostatni mecz w Edmonton i niestety nie popisała się a ni ofensywa, a ni za bardzo Bryzgalov choć obronił prawie 30 strzałów. Dziś przed nimi kolejny mecz w Kanadzie z Flames, którzy grają jeszcze gorzej i widać, że w danej chwili nie robią nic szczególnego w kierunku plejoffów. Z drugiej strony ciężko grać Lotników, ale dzisiaj uważam że mogą to wygrać patrząc na poczynania Płomieni, którzy nie dysponują tak na prawdę żadnym znaczącym arsenałem ostatnio.
▶ Philadelphia Flyers OT @ Calgary Flames @1,87
Ja się nie zgodzę z takim osądem wobec drużyny Flames, jeśli Clagary nie robi nic by znaleźć się w PO, to co takiego robi na tę chwilę Phila :?: która mimo wszystko jest na razie bezpieczna, to że Płomienie przegrały ostatnie dwa spotkania nie znaczy że dziś pozwolą aby słabi Lotnicy wyjechali od nich z pełną pulą. To jest spotkanie dwóch równorzędnych na tę chwilę ekip, Flyers niczym wielkim nie zaskakują, Flames w ostatnim spotkaniu z Coyotes on fire, pokazali zalążek ciekawej ofensywnej gry, myślę że w dniu dzisiejszym, jeśli tylko Kipper będzie w lepszej dyspozycji, Phila nie będzie miała czego szukać w Calgary. Poza tym ostatni raz kiedy Flames przegrali trzy spotkania z rzędu u siebie miał miejsce w tamtym sezonie na początku października, nie chce mi się wierzyć aby powtórzyli dziś ten wyczyn, nie przeciwko takiemu rywalowi.

majkel02 42

majkel02

Użytkownik
Witam ????
Chciałbym skorzystać z waszych typów, tyle, że nie wiem co oznacza skrót ML przy niektórych z nich.
Stawiam u innego buka więc mogą być jakieś rozbieżności w nazwach zakładów etc.
Może ktoś pokrótce wyjaśnić? ;)
Pozdrawiam

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Ja się nie zgodzę z takim osądem wobec drużyny Flames, jeśli Clagary nie robi nic by znaleźć się w PO, to co takiego robi na tę chwilę Phila :?: która mimo wszystko jest na razie bezpieczna, to że Płomienie przegrały ostatnie dwa spotkania nie znaczy że dziś pozwolą aby słabi Lotnicy wyjechali od nich z pełną pulą. To jest spotkanie dwóch równorzędnych na tę chwilę ekip, Flyers niczym wielkim nie zaskakują, Flames w ostatnim spotkaniu z Coyotes on fire, pokazali zalążek ciekawej ofensywnej gry, myślę że w dniu dzisiejszym, jeśli tylko Kipper będzie w lepszej dyspozycji, Phila nie będzie miała czego szukać w Calgary. Poza tym ostatni raz kiedy Flames przegrali trzy spotkania z rzędu u siebie miał miejsce w tamtym sezonie na początku października, nie chce mi się wierzyć aby powtórzyli dziś ten wyczyn, nie przeciwko takiemu rywalowi.
No tak, zgodze się że obie ekipy przentują dość równorzędny poziom w danej chwili, jednak potencjał w niektórych aspektach Lotnicy posiadają większy - gorzej jedynie czasami z realizacją. Poza tym te dwie porażki Flames, najpierw wysoko z Oilers i ostatnio z Kojotami, gdzie praktycznie mieli mecz na wyciągnięcie ręki nie przedstawia ich w dobrym świetle.... Dla mnie z dwojga złego bardziej widzi mi się tutaj Flyers. Zobaczymy ;)

pacfik 46

pacfik

Użytkownik
Witam ????
Chciałbym skorzystać z waszych typów, tyle, że nie wiem co oznacza skrót ML przy niektórych z nich.
Stawiam u innego buka więc mogą być jakieś rozbieżności w nazwach zakładów etc.
Może ktoś pokrótce wyjaśnić? ;)
Pozdrawiam
nic innego jak wygrana lacznie z dogrywka i karnymi danego zespolu ???? )

majkel02 42

majkel02

Użytkownik
Napewno? Columbus wyjaśnił mi to trochę inaczej. Przy remisie i zakładzie ML dostajesz zwrot, przynajmniej na Pinnacle.
U innych buków jest to zrealizowane we właśnie taki sposób jaki ty opisujesz. Oczywiście mogę się mylić ale tak mi się wydaje ;)

pacfik 46

pacfik

Użytkownik
a to pierwsze slysze, chyba ze Pinnacle ma jakies wyjatki bo oprocz tego buka reszta chyba rozlicza tak jak mowilem czyli lacznie z dogrywka i ewentualnymi karnymi,

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom