>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL - sezon 2010/2011

Status
Zamknięty.
macready 56

macready

Użytkownik
Columbus - Edmonton Oilers 2ML 2,20⛔

Bardzo krótko:
Typ na przełamanie Edmonton, nie wygrali juz od 5 spotkan, na kim maja się przełamać, jak nie na dosyć słaba ekipa Columbus. Pozatym następne spotkanie maja z Chicago, wiec napewno tam bedzie trudniej o przełamanie złej passy.
W bezpośrednich spotkaniach lepiej wypadało Edmonton.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Zgodzę się z moimi przedmówcami, macready i Dats13 podali typy nad którymi sam myślałem. Więc można je raczej zagrać myśle że z korzyścią.
Ja wybrałem na dziś dwa inne zakłady
Nashville Predators - St. Louis Blues -&gt; under 1,5 goals in 1T [1.83][Pinnacle] ✅
W bramkach absolutna elita elit aktualnych goalie NHL. Halak i Rinne to dla mnie obecnie ścisła czołówka być może obaj zmieścili by się w mojej TOP 3 najlepszych goaltenderów. Obaj w gazie, obaj nie puszczają łatwych krążków a czasem wyciągają niemożliwe. O typowanie zwycięzcy trudno się pokusić, chciałbym aby były to nutki bo fajnie układa im się gra w ataku ale Nashville u siebie to jest solidna ekipa. Drapieżnicy jeśli tylko poprawili by offence może nawet i bym w nich zaczął wierzyć że zdołając coś więcej ugrać w tym sezonie ... no ale na razie ich atak mnie odrzuca, co sprzyja underowi ????
Minnesota Wild - Washington Capitals -&gt; Washington win (-0,5 and -1 OT)[2.18][Pinnacle] ⛔
Washington pozytywnie zaskoczył mnie w meczu wczorajszym. Nie tylko odnieśli solidne może nie fajerwerkowe zwycięstwo nad Caroliną ale zrobili to bez większego udziału Owieczkina. Rosjanin zaledwie asystował przy jednym golu ale cieszy to że Caps uczą się powoli grać bez niego, pytanie czy umieją na dłuższą mete bez lidera utrzymać Tempo. Drugi plus jaki zauważyłem po wczoraj to coraz pewniejszy goaltending Neuvirtha, który zaliczył swoje pierwsze czyste konto. Minnesota problemy ma w ataku a chcąc wygrać z WAS trzeba atakować, brak zdecydowanego lidera wśród Dzikusów przeszkadza - Koivu chyba nie do końca umie pociągnąć tą drużyne w takich meczach.

botshek 360

botshek

Użytkownik
Boston-Leafs
x2
1,84
Unibet

Oglądałem ostatnią potyczkę Leafs z Panterami i widać, że Toronto ma już okres zadyszki za sobą. Znów zaczynają grać jak przed serią trzech porażek. W znakomitej formie jest Kessel, który wystąpi dziś przeciwko swojej dawnej drużynie i na pewno na starych śmieciach będzie chciał się pokazać z jak najlepszej strony. To będzie bardzo zacięty mecz z gatunku tych z wczoraj pomiędzy Bolts a Penguins. Osłabiona będzie obrona Miśków ponieważ nie wystąpi prawa ręka Chary czyli Boychuk, pod znakiem zapytania jest występ Krejciego. Po stronie Leafs nieobecny będzie Armstrong, ale do znacznych osłabień to raczej nie należy. W bramkach zobaczymy dziś Gustavssona i Thomasa. Goalie Bostonu jest jak narazie w rewelacyjnej formie, ale kiedyś musi nadejść ten gorszy dzień...Nie chcę stawiać ML2 ponieważ jeśli dojdzie do SO to znaczna przewagę będzie miał Thomas.

Red Wings - Coyotes
Red Wings 60&#39;
1,80
Unibet

Wild - Capitals
Capitals ML
1,75
Unibet

cozmo 19

cozmo

Użytkownik
Nie zgodze sie z typem na Washington, poprzedniej nocy sie przeciw nim przejechalem, ale nie wierze, ze powtorza ten wyczyn. A juz na pewno nie wierze w kolejny shutout Neuvirtha, ktoremu udal sie jeden swietny mecz, ale nie jest na tyle dobrym i stabilnym goalie, by zapewnic stala ochrone na podobnym poziomie. Minnesota zawsze byla u siebie grozna, a Backstrom na bramce zapewnia na tyle dobre wsparcie reszcie druzyny, ze beda mogli zawalczyc o conajmniej remis w tej potyczce, dlatego jak dla mnie 1x jest dobra opcja na to spotkanie.
Jednakze bardziej podobaja sie mi typy na x2 lub handi badz nawet czyste 2 na Lawiny i Kojoty, zwlaszcza na tych pierwszych. Calgary w meczu z Oilers pokazalo, ze wcale nie sa tacy straszni jak sie wydaje, dekoncentracja przez polowe meczu? Nie sadze. To spotkanie udalo im sie jeszcze wygrac, ale z Colorado juz tak rozowo nie bedzie. W bramce gosci Budaj, ktory ostatnio spisuje sie wcale niezle, a zdecydowanie stac go na swietny wystep, do dodac nalezy ofensywna gre Lawin, ktore jesli narzuca swoje tempo i wykorzystaja wiekszy odsetek sytuacji bramkowych powinni w koncu przelamac serie porazek.
Co do Kojotow to pokazali juz oni w PO, ze Red Wings wcale nie sa im straszni i jedynie doswiadczeniu tych drugich nalezy glownie przypisac odpadniecie zespolu z Phoenix. Jednakze pokazali, ze sa naprawde interesujaca druzyna i potrafia dac rade kazdemu, a szczegolnie maja sposob na SJS czy wlasnie DRW. Gospodarze zreszta wyczerpali juz limit szczescia i nie wierze w ich zadne zwyciestwo w regulaminowym czasie. Kolejnym aspektem, ktore mnie utwierdza w tym przekonaniu jest obstawa bramek w obu druzynach: na chwile obecna zdecydowanie lepsze wrazenie robi Bryzgalov od Osgooda. Zanosi sie na wyrownane spotkanie, w ktorym nie warto grac przeciw rozdraznionym Kojotom - wrecz przeciwnie, x2 wydaje sie byc dobrym typem, bo tez musza oni w koncu przelamac niemoc strzelecka jak i zakonczyc serie porazek.
Jedyna pewna 1, ktora widze tej nocy dalbym na Bruins. Graja oni w tym sezonie kawal swietnego hokeja i przeciwko Toronto powinni dac rade juz w 60&#39;, ale dla pewnosci lepiej sie chyba zabezpieczyc ML, choc osobiscie uwazam, ze nie bedzie potrzeba dogrywki, czy rzutow karnych. Ostatnie spotkanie to byl dla Miskow wypadek przy pracy, po prostu swoj dzien mial Lundqvist, zdarza sie i tak. Jednakze dzis bedzie dosc znaczaca roznica poziomow goalies z przewaga Thomasa, ktory bedac w wysmienitej formie wygryzl Raska i jak widac splaca zaufanie trenera z nawiazka (oraz wielka korzyscia dla druzyny). Tymczasem Gustavsson pod huraganowymi atakami Bruins bedzie musial zdecydowanie pare razy skapitulowac, dzieki czemu gospodarze po raz kolejny w tym sezonie zwycieza.
Reasumujac moje typy na noc to:
Calgary Flames - Colorado Avalanche x2, 2 ✅ 5:6 ✅
Boston Bruins - Toronto Maple Leafs 1, 1ML ✅ 2:0 ✅
Detroit Red Wings - Pheonix Coyotes x2, 2 +1,5 ✅ 2:4 ✅
Minnesota Wild - Washington Capitals 1x ✅ 2:1 ✅
Jak widac mialem absolutna racje co do tej nocy, kto chcial ten skorzystal.

Otrzymane punkty reputacji: +4
orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
WSH@MIN Washington ML 1.847 [Pinnacle] 1-2 ⛔
Natomiast ja w przeciwienstwie do Cozmo zgodze sie z typem na Caps... Mimo ze w ostatnim meczu w Carolinie pomogli im sedziowie, to jednak zaprezentowali solidny odpowiedzialny hokej. Neuvirth broni swietnie. Oczywiscie, Wild u siebie sa zawsze grozni, ale mam wrazenie ze wygladaja troche slabiej w ostatnich dniach... W przegranych meczach przeciwko Vancouver i LA oddali na bramke rywala odpowiednio 24 i 22 strzaly. To malo biorac pod uwage forme czeskiego bramkarza Caps.. Rowniez PP wiecznie nie bedzie funkcjonowal na takim poziomie jak mialo to miejsce na poczatku sezonu. Dodatkowo sklad na mecz z Washingtonem wyglada na nieco okrojony - do nieobecnych Boucharda, Shepparda, Letandresse i Barkera prawdopodobnie dolacza chory Miettinen i kontuzjowany Kobasew.

edit: Cozmo jestem pod wrazeniem skutecznosci:cool: Na Bruins tez dzisiaj stawialem ale niestety polaczylem typ na nich z typem na nieszczesnych Caps, ktorzy poza ostatnimi 5 minutami meczu wygladali na zupelnie bezradnych... to juz zupelnie inny team niz w ostatnich dwoch sezonach.

11-16-2 [41%] / seria: -2

dats13 74

dats13

Użytkownik
Chicago Blackhawks - Edmonton Oilers Under 5.5 @ 2.20 Bwin
Arena przy Madison przywita dziś Nafciarzy. Edmonton długo już nie wygrało i z Chicago będzie im ciężko przerwać niechlubną passę. Jastrząbki troszkę zwolniło tempo, na pewno jednym z powodów jest słabsza forma liderów Toews&#39;a i Kane&#39;a od których wymaga się znacznie więcej. Na lodzie zabraknie przez kilka tygodni również Mariana Hossy, który doznał urazu górnych części ciała, tą stratę na pewno odczują Blackhawks. Edmonton również w ofensywie jakoś nie szaleje, a o obronie lepiej nie mówić dużo bo zaprzeczy mojemu typowi na dzisiejszą noc. W bramach number one marty Turco i Nikolai Khabibulin. Rosjanin gra przeciwko swoim nie aż takim dawnym pracodawcą, a były Teksańczyk jak na razie broni przyzwoicie, lepiej niż w Stars. Liczę na Chicago bo jestem z nim już od kilku ładnych sezonów i znam tą ekipę, zaś Oilers zrobią wszystko aby ich powstrzymać, ale mają za słabą obronę aby grać otwarty ofensywny
hokej

odi 2,3K

odi

Forum VIP
New York Islanders - Montreal Canadiens -&gt; over 5,5 goals [1.92][Pinnacle]
Obie drużyny spotkały się ledwo trzy dni temu, górą byli Canadiens ale to co mnie bardziej interesuje to fakt że linia 5 bramek została grubo przekroczona (5:3). Dziś powinno być podobnie, w bramce Habs stanie nie dobrze dysponowany Price lecz backup Auld którego forma jest nie wiadomą (nie cenie go zbytnio, jest przeciętny aż do bólu) a więc Islanders w tym mają swoją szansę. Wyspiarze to jedna z najlepszych ekip jeśli chodzi o granie w przewadze i gole w tym elemencie. Jeśli będą skuteczni w PP (a w meczach u siebie na pewno dostaną kilka okazji do grania przewagą) to pare bramek Montrealowi wbiją. Canadiens powinni także stanąć na wysokości zadania, trzy wygrane mecze z rzędu myśle że warto powalczyć o ten czwarty i piąty bo każdy gorący okres dla takiej drużyny może zawierać cenne punkty już w kontekście ostatecznych rozstrzygnięć (PO)

cozmo 19

cozmo

Użytkownik
Ciezka noc przed nami... Ale sprobuje wyluskac pare dosc pewnych rzeczy, choc nie ukrywam, ze tej nocy moze sie wiele cudow zdarzyc.
Rozpoczne od spotkania NYI - MC. Jak dla mnie punkty zdobyc Islanders. Waznym argumentem jest gra Aulda jako goalie Montrealu, ktory na pewno nie broni na takim poziomie jak obecnie Price, ktoremu idzie wcale niezle, ale i tak sporo mu brakuje do bylego goalie Habs, czyli Halaka. W kazdym razie obsada bramki na korzysc Islanders. Mimo, ze to NHL jestem sklonny twierdzic, ze poki co wlasna tafla jest atutem NYI i beda sie chcieli oni ponownie dobrze pokazac przed swoja publika, przez co beda znacznie czesciej atakowac gosci, co zaowocuje kilkoma bramkami. Czy zaowocuje to zwyciestwem w 60&#39;? Nie wiem, ale uwazam, ze majac bedacego w dobrej formie Rolosona oraz Aulda naprzeciwko niego Islanders stac na co najmniej remis.
Jako kolejne pod lupe biore spotkanie Thrashers - Sabres. Sklaniam sie w tym spotkaniu ku druzynie gosci. Zespol z Atlanty nie jest jakas wybitna druzyna i ostatni mecz z Rangersami tego nie zmienia, gdyby wtedy stal Lundqvist w bramce wynik bylby najprawdopodobniej zupelnie inny. Odmiennie mysle o Szablach, ktore pokazuja naprawde interesujacy hokej, a ostatni mecz to byl maly wypadek przy pracy, zreszta z Phila na jej terenie zawsze gra sie ciezko, w dodatku mlody Bobrowsky jest w zaiste swietnej formie. Dodac do tego nalezy akurat gorszy dzien Millera oraz potencjal w ataku jaki drzemie we Flyers i juz wszystko jasne. Tym razem Sabres trafiaja na slabszego rywala, ktoremu zdecydowania powinni podolac. Millerowi drugi raz z rzedu slabszy dzien sie trafi, predzej bedzie to jego kolejny swietny wystep. Do tego ofensywa gosci powinna na tyle czesto siac poploch wsrod Thrashers, ze wygrana powinna byc zdecydowanie w zasiegu. Lecz osobiscie proponuje ostrozniej x2, ktore wydaje sie mi najlepszym typem na to spotkanie.
Jako trzecie chcialbym opisac pojedynek Ducks z Devils. Popularne Diably niestety zawodza swoich fanow. Przegrali kolejny z rzedu mecz i to zdecydowanie oraz bez zadnych watpliwosci. Nie sadze, by mieli sie przelamac w Anaheim. Powodem jest chocby Hiller, ktory gra na tyle dobrze, ze nie powinien pozwolic na strzelenie zbyt wielu goli graczom z New Jersey. Jakby co pozostaje McElhiney, ktorego gra pokazala, za ta czesc zespolu Kaczek jest naprawde wyrownana i stanowi pewna podpore dla reszty. Niestety nie mozna powiedziec tego o Brodeurze, ktory w poprzednich spotkaniach spisywal sie zdecydowanie ponizej swojego poziomu. Poza tym szwankuje atak Devils, ktory w porownaniu ze skutecznoscia Ducks wypada blado. Dlatego tez ciezko mi uwierzyc w przelamanie Devils, ale i tak wole sie zabezpieczyc podporka.
Zdecydowanie najciekawszym spotkaniem tej nocy bedzie pojedynek Penguins z Flyers. Pozwole sobie na komentarz tego spotkania. Jesli skutecznosc utrzyma atak gosci oraz na bramce pewnie bedzie bronil Bobrowsky to calkiem mozliwe jest x2. Na pewno jest on lepszym obecnie goalie od Fleury&#39;ego, gdyby stal naprzeciwko Johnsona to bym pewnie typowal odwrotnie. Jednakze Pens sa na tyle swietna druzyna, ze mimo wszystko moze to nie wystarczyc i Flyers mimo to zostana pokonani w Pittsburghu. Stana naprzeciw siebie tak utalentowane i grajace przyjemnie ofensywny hokej druzyny, ze bardzo trudno jest wskazac zwyciezce w tym meczu. Bardzo wazna moze byc skutecznosc wykorzystawania okazji w PP. Dla mnie to spotkanie typowe do ogladania, a nie do typowania. Dla mnie jedynym ciekawym rozwiazaniem do typowania jest over 3,5 kar 2 i 5 minutowych w 3 tercji, gdyz zapewne pojedynek ten bedzie obfitowal w wiele starc, z czego sporo na pewno zakonczy sie karami, szczegolnie w ostatniej, decydujacej tercji.
Na te noc typuje tak:
New York Islanders - Montreal Canadiens 1x, 1ML
Atlanta Thrashers - Buffalo Sabres x2, 2
Anaheim Ducks - New Jersey Devils 1x
Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers over 3,5 kar w 3 tercji

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Jako trzecie chcialbym opisac pojedynek Ducks z Devils. Popularne Diably niestety zawodza swoich fanow. Przegrali kolejny z rzedu mecz i to zdecydowanie oraz bez zadnych watpliwosci. Nie sadze, by mieli sie przelamac w Anaheim. Powodem jest chocby Hiller, ktory gra na tyle dobrze, ze nie powinien pozwolic na strzelenie zbyt wielu goli graczom z New Jersey. Jakby co pozostaje McElhiney, ktorego gra pokazala, za ta czesc zespolu Kaczek jest naprawde wyrownana i stanowi pewna podpore dla reszty. Niestety nie mozna powiedziec tego o Brodeurze, ktory w poprzednich spotkaniach spisywal sie zdecydowanie ponizej swojego poziomu. Poza tym szwankuje atak Devils, ktory w porownaniu ze skutecznoscia Ducks wypada blado. Dlatego tez ciezko mi uwierzyc w przelamanie Devils, ale i tak wole sie zabezpieczyc podporka.
Odniosę się tylko do spotkania Diabłów (jak fan) ale także dlatego że to spotkanie bardzo mnie interesuje. Do Twoich przemyśleń należy dodać fakt że Kaczory mają duże problemy w obronie czego nie zawsze jest w stanie naprawić Hiller. Owszem Devils są póki co koszmarnie słabi w ataku ale taka sytuacja nie potrwa wieki, przyjdzie w końcu przełamanie i tacy gracze jak Parise, Arnott czy Kowalczuk zaczną strzelać gola za golem. Nie wiem czy stanie się to akurat w meczu przeciwko Ducks ale determinacja z jaką powinny zacząc grać Diabelni wskazuje na to że kurs proponowany nawet na podpórke wydaje mi się marny. Brodeur może i nie na najwyższym poziomie ale nie ma wsparcia takiego jakie jest wymagane, w obronie. Wróci Wolczenkow wrócą lepsze czasy ????

cozmo 19

cozmo

Użytkownik
Owszem, zgadzam sie absolutnie co do tego, co napisales. U gory postu zastrzeglem, ze te typy nie sa jakies specjalnie pewne ???? Ale czy tak kiedykolwiek bylo z NHL? Lecz jesli bym mial wybierac to duzo bardziej podobaja sie mi typy na Islanders i Sabres z podporka, choc uwazam, ze slabosc Devils nalezy wykorzystac. Jednak faktycznie nie wiadomo, kiedy nagle sie odblokuja badz po prostu wyjdzie im mecz. Pozyjemy, zobaczymy.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Późna pora mnie zastała ale może ktoś się skusi by zaryzykować.
Na noc proponuje typ na Edmonton Oilers które chyba lepiej nie mogło trafić i dziś zagrają w Chicago, a więc jest to świetne miejsce by się w końcu przełamać. Edmonton po obiecującej wygranej na początku sezonu z Calgary zupełnie się zagubiło i od jakiegoś czasu Oilers są dosłownie chłopcami do bicia. Młodość ma swoje pozytywne jak i negatywne aspekty i dlatego też wielu fachowców uważa że Edmonton płaci frycowe za to że zdecydowali się na odmłodzenie drużyny. Co by nie mówić ostatnie dwa wyniki Olejarek nie wyglądają już tak tragicznie ponieważ porażki w karnych dają cień nadziei na to że Edmonton w końcu będzie walczyło jak równy z równym. Wczoraj swoją pierwszą bramkę w lidze zdobył tegoroczny numer jeden draftu Taylor Hall, nie trzeba przy tym dodawać że wobec tego zawodnika oczekiwania są zdecydowanie największe.
Chicago nie trzeba charakteryzować, warto tylko nadmienić o tym że dziś po raz kolejny jako goalie wystąpi Turco, a także pewne jest to że nie zobaczymy Hossy, który z powodu kontuzji wypada na parę tygodni.
Liczę że Edmonton dziś sprawi miłą niespodziankę, brakuje mi trochę bramek Hemskiego, który ostatni sezon stracił przez kontuzje i dlatego z nim też wiążę pewne nadzieje na dziś.

Edmonton Oilers ML✅

dats13 74

dats13

Użytkownik
San Jose Sharks - Anaheim Ducks 1 -1.5 @ 2.50 Betway

Liczę na to, że Rekiny po meczu z Devils w końcu zaczną prezentować stabilną formę. Wracając do spotkania z New Jersey to ekipa z Doliny Krzemowej po prostu zdeklasowała rywali. Doskonale zaprezentowała się wielka trójca Patrick Marleau i Dany Heatley zdobyli po 4pkt, a , Joe Thornton aż 5 i ustrzelił hat-tricka. Być może ułatwiła im to fatalna obrona Diabłów, ale przecież Ducks o wiele mocniejsza formacja defensywą poszczycić się nie mogą. Dzięki bogu, że w bramce jest Jonas Hiller. Atak Kaczorów chyba troszkę zwolnił tempo, bardzo słaba postawa w meczu właśnie z Devils, które Rekiny zdemolowały. Wg mnie Anaheim będzie miało trudno coś zdziałać w tym meczu. Mają po prostu zbyt słabą obroną na atak SJS.

Colorado Avalanche - Columbus Blue Jackets 1 @ 2.18 Pinnacle

Lawiny mi się podobają, szczególnie w ofensywie. Bardzo dobre spotkania z Orkami i Płomieniami, śmiało mogę stwierdzić, że w obuch tych starciach ekipa z Denver przeważała na lodzie. Bardzo dobrze zestawienie linii ataku, młodość Stewart, Stastny, Duchene prowadzeni przez doświadczenie Milana Hejduka, którzy jest w doskonałej formie. Choć obrona Avs ma swoje wady, ale jakoś ujdzie. Z drugiej strony Columbus, które przed sezonem nic nie zrobiły aby wzmocnić swoją defensywę i wygląda to tak jak wygląda dosyć blado. Atak nawet składny, lecz zbyt mało skuteczny. Lider Nash również jak na razie bardzo nie równo, wymagamy od niego więcej. W bramce Mason, nadzieje NHL, ale jak na razie to raczej jeden z największych niewypałów ligi. Colorado wraca do domu i na pewno będzie chciało zaprezentować doskonałe widowisko, czyli najlepiej wygraną

Ottawa Senators - Boston Bruins ML 1 @ 2.05 Pinnacle
Dziś poważny sprawdzian dla Bruins, które wygrywa mecz za meczem i mam nadziej, że dziś to się skończy ponieważ staną na przeciwko Ottawie. Sens w końcu się pozbierało i najważniejsze zaczęli wykorzystywać moc własnej areny, gdzie są jedną z najgroźniejszych drużyn NHL. Senatorzy znacznie się poprawili w ofensywie i mogę być dużym dla bramki strzeżonej przez Tima Thomasa, który gra tak jak za dawnych lat. Boston dobrym meczu z Toronto choć ich zwycięstwo powinno być bardziej okazałe, przyjedzie na gorący lód do Kanady, gdzie zapewne spotka ich znacznie większy opór niż z Maple Leafs.

Otrzymane punkty reputacji: +2
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Ottawa Senators vs Boston Bruins (over 5.5)

Tak jak napisał Dats spotkanie Sens z Bruins zapowiada się niezwykle ciekawie ponieważ obie drużyny w ostatnich dniach notują bardzo dobre wyniki i dzisiejsze spotkanie dla jednej z ekip będzie zakończeniem dobrej passy.
Zdecydowałem się na typ powyżej ponieważ spotkanie odbędzie się w Ottawie, gdzie zawodnicy gospodarzy mają zawsze dużo do pokazania pod względem ofensywnym. W świetnej formie wydaje się być Alfredsson który nie dość że ostatnimi czasy dołączył do klubu 1000 punktów, to jeszcze dość regularnie zdobywa bramki dla Senators. Ze startowego letargu wydaje się wybudzać Gonchar, który już z dorobkiem 6 asyst jest najlepszy pod tym względem w swojej drużynie. Do tego wystarczy dołączyć takie nazwiska jak Michalek, Kovalev i Fischer i myślę że swobodnie Ottawa powinna znaleźć sposób na Tima Thomasa. Bramkarz Boston Bruins to całkiem osobna historia i jest on chyba największą przeszkodą na drodze do powodzenia dzisiejszego typu. Thomas od początku sezonu rozegrał pięć spotkań, wszystkie jak do tej pory zwycięskie i co najważniejsze na 153 strzały wpuścił zaledwie 3 :!: Zanotował także 2 razy shutouts. Oczywiście Niedźwiadki to nie tylko Thomas ale także ofensywa, która mam nadzieję dziś zapewni przynajmniej 3 lub 4 trafienia dla gości. Jak do tej pory Boston w wygranych meczach radził sobie bardzo pewnie i zwycięstwa kończyły się przynajmniej dwubramkową wygraną, postać czołowa pod względem bramek to nadal Horton, za nim już dość równomiernie rozkładają się zdobycze dlatego też można śmiało powiedzieć że Boston to przede wszystkim drużyna nie indywidualności. Mam sporą nadzieję że w końcu zobaczymy spotkanie w którym granica over pęknie.

macready 56

macready

Użytkownik
Zdecydowanie zgadzam sie z typem na Colorado ???? ✅

Od siebie zaproponuje:

Carolina Hurricanes - Pittsburgh Penguins 2 ML 1,78 ✅

Pingwiny przegrały 3 ostatnie mecze, to duzo jak na tak dobrą ekipe licze na przełamanie w meczu z Carolina, Pitts są napewno lepszą ekipą.
Stawiam ML bo jak widać po poprzednich spotkaniach, ze jest to ciężki teren dla Pittsburgh-a.

Na ta kolejke zastanawiam sie jeszcze nad typami na Detroit✅, Caps✅ i Chicago✅

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Ottawa Senators - Boston Bruins -&gt; Boston win (ML 60&#39;)[1.84][Pinnacle] ✅

Dziś króciutko na temat jednego meczu, który jak widzę po wcześniejszych typach cieszył się już zainteresowaniem. Hurraoptymizmu w stawianiu przeciwko Miśkom nie dostrzegam. Ottawa wciąż w lekko chaotycznym stylu, bez Spezzy i dobrej obrony i z dosyć niepewnym Elliotem. Niedźwiadki gromadzą wygrane, nie są to wygrane nazywane seriami ale może to i lepiej bo nie usypia czujności Bostończyków. W bramce popisy daje Thomas, po wywalczeniu sobie miejsca w składzie ma chyba co wieczór chęć udowadniać, że poprzedni sezon to błąd, błąd w odstawieniu go na rzecz Raska. Świetnie gra linia David Krejci, Milan Lucic i Nathan Horton. Jeśli chodzi o Senators mam wrażenie że ich czas na takie wygrane jeszcze nie nadszedł.

Otrzymane punkty reputacji: +6
orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
NJ@LA Los Angeles ML 1.806 [Pinnacle] 1-3 ✅
A ja na dzisiaj proponuje typ na Kings, ktorzy przewodza w tabeli Western Conference. Po 5 meczach na wyjezdzie (3-2-0) wracaja do swojej hali w ktorej jak do tej pory sa niepokonani. W ekipie z LA znowu zabraknie Drew Doughty&#39;ego, jednak pod jego nieobecnosc Krolowie calkiem niezle sobie radza. W teamie z Newark do nieobecnych Volchenkova, Salvadora, Rolstona, Salmeli i Frasera dolacza jeszcze Josefson i Corrente, takze nie mam pojecia kto tam bedzie gral. Wczoraj Devils grali w Anaheim i wymeczli zwyciestwo mimo ze nie byli druzyna lepsza, mysle ze nie beda w stanie wygrac drugiego meczu z rzedu - sztuka ta nie udala im sie jeszcze w tym sezonie...

12-16-2 [43%] / seria: +1

Otrzymane punkty reputacji: +6
odi 2,3K

odi

Forum VIP
Dzisiaj dzień przerwy od spotkań, może czas na małe podsumowanie po prawie miesiącu zmagań ?
Na plus jak dla mnie postawa takich ekip jak Dallas, Nashville, St. Louis
Na minus New Jersey i to chyba największy taki zonk sezonu.
Jeśli miałbym wyróżniać indywidualnie to :
Napastnik : Steven Stamkos
Obrońca : Nicklas Lidstrom
Bramkarz : Tim Thomas

orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
To ja tez dorzuce pare slow do podsumowania pierwszego miesiaca sezonu 2010/11. Po pierwsze, mam wrazenie ze poziom jeszcze bardziej sie wyrownal - NHL to najbardziej wyrownana liga swiata wiec myslalem ze jest to juz niemozliwe, a jednak:grin: Nie ma juz ani jednej druzyny ktora moznaby okreslic mianem chlopcow do bicia (jak w tamtym sezonie Edmonton), nie ma rowniez teamow zwyciezajacych seriami (jak Washington czy San Jose w 2009/10)..
Wg mnie najwiekszym pozytywnym zaskoczeniem pierwszego miesiaca rozgrywek jest postawa Dallas Stars na Zachodzie (przyznam sie ze myslalem ze beda dolowali w tym sezonie) oraz Montreal Canadiens na Wschodzie (udowadniaja ze final konferencji w ostatnich playoffs nie byl dzielem przypadku). Jesli chodzi o teamy takie jak Tampa Bay Lightning, St Louis Blues czy Nashville Predators to oczywiscie ich wysoka pozycja moze niektorych dziwic, jednak dla mnie jest uzasadniona. No moze nie spodziewalem az tak fenomenalnej postawy Bolts, ale dobrej na pewno tak:razz:
Zaskoczenia in minus: Edmonton Oilers na Zachodzie i Buffalo Sabres na Wschodzie. Oczywiscie to dopiero pierwszy miesiac i wszystko moze odwrocic sie jeszcze do gory nogami, ale nie spodziewalem sie tak slabej postawy Nafciarzy, ktorzy dysponuja naprawde dobrym wyrownanym skladem (mieszanka mlodosci i doswiadczenia). Jednak jak pokazal ich ostatni mecz w Chicago calkiem mozliwe ze w koncu rozkreca sie na dobre. Natomiast postawa Szabel jest dla mnie kompletnie niezrozumiala...:?
No i na koniec rodzynek - NEW JERSEY DEVILS:grin: Jesli sugerujemy sie jedynie pozycja tego teamu w tabeli Eastern Conference z poprzednich sezonow to ok - ich ostatnie miejsce na Wschodzie jest niespodzianka.. Ale jesli przyjrzec sie blizej tej druzynie to bagno w jakim sie znajduja wcale nie dziwi... Przynajmniej mnie. Wystarczy popatrzec na koncowke ostatniego sezonu zasadniczego oraz na pierwsza runde playoffs. A takze na sklad Diabelkow - jedna linia (Kovy-Zajac-Parise), slaby goaltending i jeszcze slabsza obrona. Oczywiscie, kontuzje i problemy z salary cap tez robia swoje.. Dlatego mnie postawa Devils kompletnie nie dziwi i moglbym napisac tu esej na temat glupich ruchow transferowych Lou Lamoriello dokonanych w ostatnich dwoch sezonach. Do tego dochodzi 100-million-dollar-man Kovalchuk nie pasujacy do systemu gry NJ, oby tak dalej NJ:grin:
Moge tylko zalowac ze nie postawilem wiecej na ponizej 47,5 zwyciestw Devils w sezonie zasadniczym...

dats13 74

dats13

Użytkownik
Vancouver Canucks - New Jersey Devils 1 -1.5 @ 2.90 Betway
Sytuacja Devils coraz dalej brnie w beznadzieje. Fatalny początek sezonu, a teraz dochodzi być może poważna kontuzja kolana Zach&#39;a Parsie. Diabły straciły już doszczętnie swoją obronę przez urazy, a zdrowi defensorzy popełniają szkolne błędy. Fatalna ofensywa zatytułowana &quot;gdzie ma grać Kovalchuk&quot;. Zajac pierwszy center Diabłów i co 2pkt od początku sezonu, Langenbrunner i Elias strzelili swojego pierwszego gola dopiero z Anaheim, to jest kpina. New Jersey jak dobrze pójdzie zamieni się w Edmonton z zeszłego sezonu, brakuje im tylko do tego, że Kovy wypadnie ze składu. Canucks w General Motors było, jest i będzie cholernie mocne. Całą grą ofensywną Orek zrządzą bracia Sedin, jeden jest dopełnieniem drugiego, ale gdy mają słabszy dzień tak jak z Colorado to w drużynie znajdą się inni, którzy pociągną ekipę do przodu. Obrona Vancouver jakoś sobie radzi i bardzo pomaga w akcjach ofensywnych. W bramce Luongo. którzy chyba wychodzi na prostą, doskonałe spotkania z Blackhawks i Avs. Podstawowym kluczem dającym zwycięstwo nad Canucks jest zatrzymanie Sedinów, a w Devils sam Brodeur tego nie zrobi. Orki powinny poradzić sobie z taką słabą formacją defensywą i wygrać 4 mecz z rzędu przed własną widownią.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
W pojedynku Orek z Diabłami nie dramatyzowałbym bo Devils nie są bez szans. Dats o obronie Diabłów napisałeś prawdę ale o obronie Canucks też należy wspomnieć a ta jest równie mocno podziurawiona co u New Jersey. Dodatkowo Luongo, który jak dla mnie wcale na prostą nie wychodzi no chyba że na prostą drogę do posadzenia swojego tyłka na ławie - Cory Schneider już się pokazał i teraz tylko czeka. W ofensywie zgodze się do przewagi Canucks, ciekawe co zrobią Diabelscy żeby w końcu zacząć strzelać gole ... Ja tam widzę jako tako remis a w OT to już sam nie wiem co sie może stać ;) ogólnie no bet chyba że na remis w rankingu :p
New York Rangers - Chicago Blackhawks -&gt; Chicago win (ML OT)[1.96][Pinnacle]
Zakładzik że Chicago nie przegra w czasie regulaminowym w Nowym Jorku i okaże się lepsze w ewentualnym OT. Czemu nie, biorąc pod uwagę aktualną formę i limit wyczerpania wpadek (z Edmonton u siebie 4:7) faworytem wydają mi się być goście. Po porażce z Edkami do solidnego goaltendingu wrócił Turco a Jastrzębie zwyciężyły cenne zwycięstwo na nie łatwym terenie w Minneapolis. Kolejnym pozytywnym bodźcem dla Chicago będzie dzisiejszy powrót na lód Campbella, który powinien pozwolić na dużo lepsze bronienie własnej strefy. W Nowym Jorku niby ostatnia wygrana niby Lundqvist się odblokował ale ja w to nie wierze, Toronto jest teraz po prostu słabe i nie strzela bramek już od kilku godzin gry. Atak Strażników wciąż bez Gaborika i Drury&#39;ego a w obronie Del Zoto, który w tamtym sezonie urzekał świetną grą cierpi na syndrom drugoroczniaka i popełnia straszne błędy.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom