>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

NHL - sezon 2010/2011

Status
Zamknięty.
T 2

thmx

Forum VIP
Montreal Canadiens - Phoenix Coyotes 1 OT [1,833] Pinnacle [3-2] OT ✅

Od sezonu 1998/1999 Montreal ma niesamowity h2h z Phoenix.
Na 12 meczy mają bilans [8-3-1]. Wyraźnie Coyotes bardzo im odpowiadają stylem gry. Poza tym Phoenix do tego sezonu przystępuje osłabione /paru graczy odeszło/, a w zamian nie dokonano jakiś znaczących wzmocnień.
Dziwi mnie trochę, że kurs na Montreal wzrósł nieznacznie, bo wg mnie gospodarze bez problemów powinni dziś zaliczyć WIN i poprawić bilans meczy HOME.

P.S. Życie nauczyło mnie grać NHL z OT ;)

dats13 74

dats13

Użytkownik
Columbus Blue Jackets - Philadelphia Flyers Over 5.5 @ 1.95

Mecz Columbus z Flyers. Oczywiste jest, że obrona Kurtek puka w dno od spodu. Obaj bramkarze prezentują się słabo. Jedyny jasny punkt drużyny to ofensywa, grają całkiem składnie i może się to podobać. Defensywa Blue Jackets pewnie znacznie ułatwi Lotnikom strzelanie bramek. Pomarańczowi w gazie po wygranej z Liśćmi. Formę zaczyna w końcu łapać Richards, Briere w miarę regularny, z tyłu Pronger pracuje nad wprowadzeniem krążka. Defensywa też jakoś sobie poczyna, ale nie tak jak w playoffs. Jeden problem bramkarze, z Toronto obrona zagrał dobry mecz, tylko 14 SOG ze strony Maple Leafs i co 2 bramki stracone. Zapowiada się całkiem ciekawy mecz.

maritos 4

maritos

Użytkownik
:hokej: Columbus Blue Jackets - Philadelphia Flyers(-1,5 gola)[ Typ: 2 (-1,5 gola) @ kurs: 3,40 ] ⛔
Analiza:
Dziś poluję na kolejny handicap w NHL a dokładniej w meczu CBJ vs PHI. Flyers dziś jako goście i muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem ich ostatniego meczu z TOR, w którym widać było te skuteczne Lotki jakie pamiętam z tamtego sezonu. Jak dla mnie wszystko się zgadza - zawodnicy w formie - bardzo dobrze podają i kapitalna skuteczność przy wykończeniu akcji. Obrona chyba też nie najgorzej skoro TOR miało problemy ze strzeleniem goli. Ponownie wracają zabójcze kontry PHI co myślę w dzisiejszym meczu również będzie miało znaczenie. CBJ coś tam &quot;pyka&quot; jednak nie przekonuje mnie np ich wygrana ostatnia z CHI - 2 strzały które tak wpadły jakoś niepewnie i w następnym spotkaniu raczej nie będą potrafili tak zdobyć bramki bo wg mnie sporo było w tych bramkach szczęścia. Wprawdzie PHI dopiero takie trochę 2 lepsze mecze i daję im kredyt zaufania z nadzieją, że ich forma się utrzyma. Jeśli to będzie ten atak co kiedyś to wygrana z CBJ z przynajmniej 2 bramkową przewagą nie powinna być problemem. GO Lotnicy GO !

maritos 4

maritos

Użytkownik
hehe xD w sumie chyba wyszło mu to na plus bo ostatnio właśnie zapunktował xD to taki Fylersowy Karol Bielecki xD obaj rude kudły i obaj się scinają jak im nie idzie heheh xD

sekular 47

sekular

Użytkownik
Hmmm
Ja na dzis proponuje dwa typy, ale napisze tylko jeden ze wzgledu iz jeden juz sie pojawil.
Ja proponuje under 5.5 Wild vs LAK ✅✅✅kurs 1.80 ( Ladbrokes). To co mnie sklania najbardziej to to iz po obu stronach zobaczymy dobrych bramkarzy. Ostatnie spotkanie Wild przeciwko VAN powinno zakonczyc sie under&#39;em jednak tak sie nie stalo. Trzeba zuwazyc tylko jeszcze ze w ekipie dzikusow bronil J.T. a mimo to Wild naprawde dwie pierwsze tercje trzymali kroku VAN. Do tego dochodzi fakt , ze ostatnie spotkanie LAK wygral dla niech jeden zawodnik, a takze Avalanche ostatnio nie bronilo najlepiej. Dzis mysle ze Wild pokaza klase bo we wlasnej hali sa grozni. Jak dla mnie under 5.5!
pozdrawiam

fox71 2,2K

fox71

Forum VIP
Minnesota Wild - Los Angeles Kings -&gt; over 5,5 goals [2.14][Pinnacle]

Dzikusy są niesamowicie skuteczni w power play, z drugiej strony łapią również dużo kar a w osłabieniu idzie im kiepsko (w ostatnich trzech meczach stracili trzy bramki w PK). Królowie natomiast poprawili element PP i w ostatnim spotkaniu ukłuli w przewadze dwukrotnie. Niby bronić mają dwaj solidni bramkarze ale po wynikach Kings czy Wild widać że to w tym sezonie mogą być jedne z bardziej overowych drużyn.
Ja też zarzucam na overek w tym spotkaniu,mimo,że w bramce Wild stanie Niklas Backstrom z GAA 2,32 oraz niesamowity Jonathan Quick w Kings GAA 1,97.W defensywie King nie zagra Drew Doughty,natomiast w Minnesocie najprawdopodobniej nie zagra obrońca Cam Barke(problemy z pachwiną) oraz napastnik Chuck Kobasew.Minnesota w tym sezonie 71,4% meczy over 5,5,Kings natomiast 42,9% ,po kursie 2,14 warto zaatakować.

wynik 3-2 Pen⛔

Looknijcie na kupon,nie wiedziałem,że z OT i Pen rozliczają.

orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
Dzisiaj NHL oferuje nam tylko trzy mecze. Spotkanie Minnesoty z LA to dla mnie no-bet (rzadko zdarza sie tak oczywisty no-bet:wink ???? , po pierwsze w tamtym sezonie w season series zespoly podzielily sie zwyciestwami, po drugie Wild wydaja sie byc bardzo mocni u siebie (z reszta jak w tamtym sezonie), a po trzecie Kings sa rowniez w gazie (ale czy az takim zeby ograc na wyjezdzie Minnesote?)..
Wprawdzie PHI dopiero takie trochę 2 lepsze mecze i daję im kredyt zaufania z nadzieją, że ich forma się utrzyma. Jeśli to będzie ten atak co kiedyś to wygrana z CBJ z przynajmniej 2 bramkową przewagą nie powinna być problemem. GO Lotnicy GO !
I tutaj masz racje, stawiajac dzisiaj na Flyers konieczny jest duuuzy kredyt zaufania. Bo jedna jaskolka wiosny nie czyni.. Nie zebym nie wierzyl w team ktoremu kibicuje od lat, ale mecz Lotnikow w Columbus po prostu sobie podaruje. Czemu? Niby odblokowali sie w ofensywie, ale goaltending dalej kuleje, do tego trzeba dodac ze Phila to druzyna radzaca sobie bardzo slabo z teamami z Western Conference - bylo tak w tamtym sezonie i jak do tej pory historia sie powtarza - na dwa mecze z zespolami z Zachodu (Blues i Ducks) Flyers zaliczyli dwie porazki. To bardzo wazne ALE:kwasny4565:
edit: Sorry, wygrali u siebie z Colorado:razz: ale to nie zmiania faktu, ze zdobywaja malo punktow z druzynami z Zachodu.. Oczywiscie zycze powodzenia, go Flyers:cool:
A na dzisiaj proponuje:

PHX@MTL Phoenix ML 2.12 [Pinnacle] 2-3 OT ⛔
Na papierze wyglada na to, ze to Habs powinni byc dzisiaj gora... Price zaliczyl pierwszy od prawie dwoch lat shutout, koledzy z druzyny wypowiadaja sie ze to najlepszy goalie w calej NHL, ostatni mecz wygrany w Ottawie, a wiec czemu by na nich nie postawic. Ja jednak widze potencjal w druzynie z Arizony, mimo ze nie bedzie Doana ani Hanzala, to jednak wg mnie Kojoty zgasza dzisiaj Montreal. To pierwszy z dwoch meczow w Kanadzie &#39;Yotes pod rzad (jutro graja w Ottawie), to dzisiaj beda mieli wiecej energii i to dzisiaj musza wygrac. Zawsze lubilem typy na wyjazdowe zwyciestwa druzyn z Western Conference na Wschodzie, przewaznie konczyly sie pozytywnie, mam nadzieje ze i dzisaj tak bedzie. Moze nie podalem wielu rzeczowych argumentow przemawiajacych za Phoenix w dzisiejszym spotkaniu, ale uwazam ze sa po prostu lepszym teamem i beda dzisiaj bardziej zdeterminowani:cool:

10-13-1 [43%] / seria: -1

maritos 4

maritos

Użytkownik
:hokej: Dallas Stars - Anaheim Ducks[ Typ: Dallas Stars @ kurs: 2,05 ]
Analiza:
Przyglądając się dzisiejszej ofercie bardzo &quot;przyjaźnie&quot; wygląda kurs na Dallas. Stars jak narazie prowadzą w tabeli sezonu 2010/11 i po ich grze widać, że to nie przypadek. Zdecydowanie wyróżniają się w ataku i co ważne nie muszą czekać na okazje w PP gdyż załatwiają bez problemu potrafią się zorganizować przy 5on5 - zdobyli 17 goli w 7 meczach przy 5on5 co jest imponującym wynikiem. Ducks pod tym względem statystycznym wypada przy Dallas słabo - 9 meczy 15 goli przy 5on5. W dodatku Dallas świetnie prezentuje się w obronie przy czym napewno nie mały wkład ma ich bramkarz - 7 gier i tylko 7 goli straconych przy 5on5 gdzie Ducks przy 9 meczach straciło 22 gole. Oczywiście ktoś może powiedzieć &quot;statystyki nie grają&quot; jednak te przekładają się na lodowisko i myślę, że również na wynik w tym spotkaniu - GO Stars GO !

orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
Dzisiaj proponuje trzy calkiem ciekawie wygladajace single:

PHX@OTT Phoenix(+0,5) REG 1.769 [Pinnacle] 2-5 ⛔

Tutaj bede konsekwentny, nadal stawiam na Phoenix, bylem pewny ze wygraja co najmniej jeden mecz na wyjezdzie w Kanadzie, mialem nadzieje ze stanie sie to w Bell Centre.. Jesli chodzi o wczorajszy mecz z Montrealem, Phoenix przegralo go dosc pechowo po OT, &#39;Yotes byli druzyna lepsza, o zwyciestwie Habs zdecydowaly pojedyncze zrywy.. Sens wygladaja w tej chwili na druzyne nieco rozbita i wypalona, na dodatek nie zagra Jason Spezza, nie wierze ze beda w stanie wygrac z Kojotami w regulaminoym czasie gry... Do skladu Coyotes wraca kapitan druzyny Shane Doan i to on moze byc motorem napedowym calego kolektywu. Phoenix musza zaczac wygrywac bo sa w ogonie Western Conference. Moim zdaniem, w tej chwili typy na team z Arizony maja bardzo duzy value, sa mocnym zespolem ktory z pewnoscia bedzie walczyl o czolowe lokaty w swojej konferencji, ale jak do tej pory zgromadzili mala ilosc punktow, a wiec kursy na ich zwyciestwa beda wysokie...

EDM@CGY Calgary(-1) OT INCLUDED 1.935 [Pinnacle] 4-5 OT ZWROT

Calgary ma dobra passe. Przyznam sie, ze nie spodziewalem sie tak dobrej postawy tego teamu, ale widac ze powrot po kontuzji Rene Bourque dobrze zrobil Plomieniom... Wygrywaja mecz za meczem, strzelaja duzo bramek, malo traca dzieki fenomenalnej postawie Kippera. Edmonton wrecz przeciwnie, po dobrym rozpoczeciu sezonu (2 zwyciestwa) przegrali wszystko co jest do przegrania tracac srednio 4,75 goli na mecz! Moze nie dlugo sie podniosa, ale nie sadze ze stanie sie to dzisiaj w nocy, tym bardziej ze rywalizacja Flames i Oilers nalezy do najslynniejszych w NHL - z tego tez powodu ubezpieczam sie wybierajac typ -1 zamiast zwyciestwa Calgary w regulaminowym czasie.

FLA@TOR under 6 1.685 [Pinnacle] 1-3 ✅

Toronto po zapierajacym dech w piersiach poczatku sezonu w ostatnich 3 meczach strzelilo zaledwie 4 gole i gra dzisiaj z Panterami, ktore w meczach wyjazdowych stawiaja przede wszystkim na obrone (wszystkie trzy dotychczasowe mecz Floridy na wyjezdzie konczyly sie underami). 3 spotkania tych teamow w 2010 rowniez konczyly sie underami... W bramkach zagraja Giguere i Clemmy, jesli chodzi o tego drugiego to bedzie jego pierwszy wystep w tym sezonie, a w takich sytuacjach bramkarze daja z siebie wszystko zeby pokazac ze sa warci zaufania (chyba Hedberg z NJ wykorzystal juz pule bledow dla debiutujacych backup goialies;)).

11-14-2 [44%] / seria: +1

cozmo 19

cozmo

Użytkownik
Calgary Flames - Edmonton Oilers
Flames 60&#39;

Typ, ktory najbardziej widzi sie mi na te noc. Ostatnie wyniki tych druzyn (chocby mecze z SJS, przegrana 1:6 u siebie Edmontonu i wygrana 4:0 u siebie Calgary) daja pewne pojecie o formie tych druzyn. Na mnie szczegolne wrazenie wywarla obrona Calgary, bo nie dac sobie strzelic gola takiej ekipie jak Sharks to naprawde wyczyn. W bramce znow stanie Kiprusoff, dzieki ktorego swietnemu bronieniu zarowno obrona czuje sie pewnie jak i atak pozwala sobie na wieksza swobode. Kontuzje u obu druzyn sa spore i porownywalne, zreszta i tak zdrowi gracze Calgary sa lepiej wyszkoleni niz ci z Edmonton. Z meczu na mecz spisuja sie coraz lepiej, czego nie mozna powiedziec o Oilers. Sadze, ze zwyciestwo Flames przypieczetuja duzo wczesniej niz w poprzednim spotkaniu oraz nie pozwola tym razem strzelic az tyle bramek gosciom.
Vancouver Canucks - Colorado Avalanche
Canucks 60&#39;

Na te noc wybralem jeszcze jedno spotkanie z Northwest Division. Co mnie sklania ku typowi na gospodarzy? Po pierwsze fakt, ze w bramce gosci wystapi Budaj, a nie ratujacy Lawiny nieraz z opresji Anderson. Trzeba jednak przyznac, ze nie byl on ostatnio w specjalnie wielkiej formie (14 wpuszczonych goli w 4 spotkaniach to sporo), wiec moze ta zmiana przyniesie korzysc. Jednakze przy potencjale w ataku, jakim dysponuja Canucks trudno mi uwierzyc, by i on nie skapitulowal wystarczajaco razy, by gospodarze wygrali mecz w RT. Co do goalie Canucks licze na to, ze powtorzy on wynik z Chicago, a nie z Minnesoty, czyli po prostu, ze Lu ponownie wzniesie sie na wyzyny umiejetnosci bramkarskich. Obawiam sie tylko o to, ze spotkanie z pewnym smaczkiem moze zostac nierozstrzygniete w 60&#39;, dlatego najbezpieczniejszy wydaje sie typ 1x. Bo trzeba przyznac, ze i atak Lawin funkcjonuje niezgorzej, lecz zawsze brakuje czegos, co daloby wygrana. Szykuje sie bardzo emocjonujace spotkanie dwoch zdecydowanie atakujacych druzyn, z duza iloscia strzalow i sadze, ze wiele bedzie zalezec zarowno od umiejetnosci wykorzystywania sytuacji strzeleckich oraz od tego, na ktorego goalie bedzie mogla bardziej liczyc swoja druzyna. Osobiscie optuje za bardziej doswiadczonym Luongo i jego zespolem.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Vancouver Canucks - Colorado Avalanche -&gt; Colorado team totals goals under 2,5 [1.80][Betsafe] ⛔
Dawno takiej sytuacji u Orek nie było, żeby ktoś poważnie zagroził pozycji Roberto Luongo. Ale teraz, patrząc na ostatnie wyniki Cory Schneider może być bliżej od wygryzienia &quot;Luu&quot; na ławie niż ktokolwiek. By się obronić przed krytyką i przeciwnikiem Luongo musi zacząć bronić na swoim normalnym poziomie, wierze w niego tak samo jak ostatnio uwierzyłem w Brodeura. Atak Colorado wciąż bez Kociego i Muellera, Lawinki ogólnie często idą na wymiane ognia i udaje im się strzelać ale wyjazd do Vancouver może być dużo trudniejszy zwłaszcza że w ich bramce nie Anderson a Budaj.
EDIT - dla grających , ten sam zakład znalazłem w Pinnacle po 1.95 więc bardziej opłacalne jest zagrać tam. Pośpiech w moim wykonaniu jak widać nie popłaca ;)

sekular 47

sekular

Użytkownik
Ja na dzis proponuje dwa spotkania....

Pierwszy typ to TOR vs Florida x2 kurs 1.81⛔⛔⛔ ( Ladbrokes). Liscie po swietnym starcie konsekwentnie spadaja z forma. W ostatnim spotkaniu przeciwko slabiutkim Flyers przegrali 5-2 oddajac zaledwie 14 strzalow na bramke rywala! To troche dziwne , patrzac na to iz Liscie maja kim straszyc w ataku a mimo to nie wychodzi im to za dobrze ostatnio. Dzis w bramce JSG ktory takze nie spisuje sie najlepiej, nie ma to znaczenia czy home czy away, zawsze kilka goli wpusci. Bo nie ma co ukrywac, ze obrona gospodarzy nie nalezy do najlepszej a wszelkie braki w defensywie nadrabiali do tej pory dobra gra na czele, a ten element zgasl... Florida zatrzymala ostatnio rozpedzone NYI, wtedy bronil Vokun jednak Pantery ladnie zaprezentowaly sie w ataku oddali 30 strzalow na bramke rywala. Pantery to taki team rzemieslnikow i mysle, ze taka ciezka rzemieslnicza praca dzis zaowocuje przynajmniej remisem, ktorego goscie nie zasmakowali juz od 6 spotkan. Jesli chodzi o Clemmense&#39;a a chyba jestem gotow mu zaufac, ze wzgledu na tak slaby atak lisci a nie na to, iz bedzie chcial sie dzis pokazac...

Drugi mecz to Dallas vs Ducks x2 kurs 1.70 ✅✅✅( Ladbrokes). Podobna sytuacja jak w meczu w/w. Gwiazdy traca blask, ostatnio wpadka z Nash ktore naprawde nie gralo niczego rewelacyjnego. Kaczki tez bez rewelacji ale mimo to punktuja regularnie a zeby wygrac trzeba strzelac....uwazam, ze stac ich conajmniej na remis. W bramkach nic nowego, wiec bedzie ciekawie...

pozdrawiam.

EDIT: :zoltakartka: dla Panter, poniewaz jak mozna bylo przegrac mecz grajac tak dobry hokej? ! ????

maritos 4

maritos

Użytkownik
wiazdy traca blask - no miałbym trochę wątpliwości co do tego stwierdzenia xD jeśli chodzi Ci o mecz z NSH - tam Dallas miało tyle 100% sytuacji ze ho ho ho xD i w sumie Rinne albo slupki/poprzeczki ratowaly Predators xD A POWER ataku dalej był widoczny.

edit: Kolejna nietrafiona analiza xD już chyba 4 z rzędu :/
Widzisz jak nie idzie to nie idzie, ja już chybiam trzeci typ z rzędu ???? - Odi

orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
PICK OF THE WEEK

PIT@TB Pittsburgh(-0,5 and -1) OT INCLUDED 2.20 [Pinnacle] 3-5 ⛔
W dzisiejszym meczu naprzeciw siebie zagraja dwaj najlepsi strzelcy poprzedniego sezonu - Steven Stamkos (TB) i Sidney Crosby (PIT) i juz sam ten fakt wplywa na atrakcyjnosc meczu. Oba zespoly sa na szczycie tabeli Eastern Conference, jednak moim zdaniem w chwili obecnej znacznie lepszym teamem sa Pingwiny. W ostatnich 5 meczach Pens zgromadzili az 9 na 10 mozliwych punktow, natomiast Bolts jedynie 5! Swoja wysoka pozycje Blyskawice zawdzieczaja swietnej postawie na poczatku sezonu, teraz zdecydowanie zwolnili tempa, co bylo doskonale widac w ostatnim meczu z Nashville. Do tego dochodzi fakt, ze Pittsburgh swietnie spisuje sie na wyjazdach (3-0-1) i w ostatnich 5 meczach w Tampie wygral az 4 razy! Statystyki po stronie Pingwinow. Ale nie tylko. Personalnie sa rowniez lepsi. Zagraja dzisiaj w swoim niemal najsilniejszym skladzie (wlasciwie narazie caly sezon graja bez Zbynka Michalka i Jordana Staala), natomiast w ekipie Bolts zabraknie trzech bardzo waznych ogniw tego teamu: Simona Gagne, Dominica Moore (wg mnie jeden z najlepszych ruchow transferowych w offseason) oraz obroncy Bretta Clarka. W bramce Penguins zagra dzisiaj prawdopodobnie Marc-Andre Fleury, ktory uwielbia grac przeciwko Bolts - bilans 7-3-0 i GAA na poziomie 1.90:cool: A nawet jesli Bylsma zmieni zdanie w ostatniej chwili i wystawi Johnsona, to patrzac na jego postawe w tym sezonie nie ma czego sie obawiac:cool:

11-15-2 [42%] / seria: -1

botshek 360

botshek

Użytkownik
Tampa Bay Lightning – Pittsburgh Penguins
Tampa ML✅✅✅

To będzie chyba jeden z najciekawszych meczy dzisiejszej nocy. Przed sobą staną dwie znakomite w ofensywie drużyny w tym sezonie. Poniżej krótka analiza poszczególnych formacji:

GOALIE:
Jeszcze nie mam potwierdzonych informacji co do obstawienia bramki Pitts, ale prawdopodobnie pierwszym Goalie w tym spotkaniu będzie Fleury… no właśnie Fleury. W obstawieniu bramki przez tego goalie widzę największą szansę na wygraną Tampy. Fleury jak do tej pory zagrał 4 spotkania, zakończył je tragicznymi statystykami, zaledwie jeden wygrany mecz, bardzo wysoka średnia wpuszczonych bramek: 3.25 no i na dodatek słabiutki %SV .859. W bramce Bolts na 100% zagra Mike Smith, który może się o wiele lepszymi statystykami sezonu, jak do tej pory wszystkie spotkania, które Lightning rozpoczęli z nim w bramce wygrali (było ich 4). Lepiej wyglądają pozostałe statystyki tego goalie: 3.11 GAA i .884 SV%. Jak widać w zestawieniu tej formacji szczęście, forma i umiejętności stoją po stronie Tampy.

DEFENSIVE:
Tutaj skupie się na grze PK gdyż obie drużyny są według statystyk w tej piętnastce znacznie częściej łapiącej PM. Tutaj wygląda to następująco: Tampa na własnym lodzie ma doskonały wynik PK 88,2%, ale i Pittsburgh nieznacznie im ustępuje w PK na wyjeździe 85,7%. Wielka różnica wychodzi zestawiając obie drużyny w wykorzystaniu PP: Tampa na własnym lodzie wykorzystuje 33,3%, znacznie gorzej jest z Pitts na wyjeździe są w tej dolnej części tabeli pod tym względem z zaledwie 13% wykorzystanych PP.

OFFENSIVE:
Tutaj obie ekipy mają czym postraszyć, obie należą do czołówki ligi pod względem zdobytych bramek. Zarówno Pingwiny jak i Błyskawice w swoich szeregach mają znakomite indywidualnośći: Crosby i Malkin po stronie Pitts, Stamkos i St.Louis po stronie Bolts. Nasówa się pytanie jak te gwiazdy radzą sobie na własnym lodzie w tym sezonie oraz jak Malkin i Crosby grają na terenie Błyskawic. Porywających statystyk w swojej karierze na lodzie Tampy nie mają ani Sid ani Malkin, ten pierwszy 3 asysty i 3 bramki natomiast drugi odpowiednio 2 i 4. Jak sobie radzi Stamkos i St. Louis na własnym lodzie w tym roku: Stamkos 4 mecze 3 bramki i 5 asyst, natomiast St.Louis na 4 mecze 2 bramki i 2 asysty. Jak pisałem w analizie defensywy kluczem do wygranej może być postawa w PP gdyż obie ekipy „łapią” dosyć dużo kar, a pod tym względem Błyskawice zdecydowanie górują na Pingwinami.

PODSUMOWANIE:
To będzie wyrównany mecz, być może zakończy się w OT, jeżeli w bramce Pitts wystąpi Fleury, który jak do tej pory jest zdecydowanie bez formy szala wygranej przechyli się na stronę Bolts, dołączając do tego statystyki PP i bardzo dobra formę gwiazd Błyskawic na własnym lodowisku skłaniam się ku zagraniu na wygraną Tampy z podpórką ML.

...w bramce Pitts wystąpi Fleury

maritos 4

maritos

Użytkownik
Taki mój typeczek - może wkońcu trafię ????
:hokej: Carolina Hurricanes (ML) - Washington Capitals[ Typ: 1ML @ kurs: 2,21 ]
ANALIZA: ja tak dzisiaj tylko krótko omówię swój typ bo niestety dzisiaj czasu za wiele nie mam na napisanie, jednak nad typem myślałem sporo. Carolina wraca z długiej podróży w której aż 7 razy z rzędu pełniła rolę drużyny przyjezdnej. Z tych 7 meczów udało się jej wygrać 4 - uważam to za bardzo dobry wynik. Dzisiaj wkońcu na własnych &quot;śmieciach&quot; i myślę, że własny lód będzie w tym meczu dla drużyny Huraganów bardzo szczególnie motywujący. Rywala mają nie łatwego do pokonania - Capitals, jednak dobra wiadomość dla dzisiejszych gospodarzy jest taka, że w Caps dalej maszyna do strzelania bramek coś szwankuje. Cam Ward może się pochwalić w miare dobrymi statystykami - 2.76 GAA - przede wszystkim biorąc pod uwagę, że wszystko na wyjeździe. Atak CAR ma kim strzelić i nie widzę przeszkód aby nie mieli strzelać równie ładnie co w ostatnich meczach ! Zatem GO CAR GO ????

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Tampa Bay Lightning - Pittsburgh Penguins -&gt; Pittsburgh win (ML 60&#39;) [1.90][Pinnacle] ⛔
Wszystkie dobre argumenty podał już na temat tego meczu OrngCrsh , zdecydowałem się tylko lekko zmienić formę typu w stosunku do jego propozycji - w razie remisu po regulaminowym czasie będzie zwrot. Cóż mogę dodać, może zamiast opisów historii spotkań, która dla mnie i tak jest zawsze zbędnym dodatkiem do analizy spotkania napiszę że ja jestem pod wrażeniem gry obrony PIT. Tak, obrony nie ataku, o którym piszą wszyscy dookoła. Bez Michalka, trójka defensorów Pittsburgha : Letang, Martin i Goligoski zdobyła już 22 punkty. W ostatnim spotkaniu z Nutkami mimo porażki bardziej podobali mi się właśnie mistrzowie sprzed dwóch lat - zatrzymał ich jak to ostatnio często bywa Halak.
Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings -&gt; over 5.5 goals [2.02][Pinnacle] ⛔
Chicago to zespół od dawna budowany z myślą o jego potędze w trakcie Power Play. W obecnej sytuacji są pod względem skuteczności w PP trzecią drużyną w lidze. Los Angeles ciągle pracuje aby w tej czołówce się znaleźć (w ostatnich dwóch meczach cztery razy zdobywali bramki w przewadze). Dodatkowo obie ekipy słabo bronią się w osłabieniu, a fakt że od razu pomyślałem o overze zdominowała myśl że przecież w obu przypadkach nie wystąpią kluczowi obrońcy (Doughty - LAK, Campbell - CHI). PS. bramce Los Angeles backup : Bernier.

dats13 74

dats13

Użytkownik
Carolina Hurricanes - Washington Capitals 2 -0.5 @ 2.32 Pinnacle

Carolina po serii wyjazdów (3-3), wraca do RBC. Canes po dwóch wygranych, z San Jose i Kojotami podejmują Caps, które dostało dwa razy lanie od Bruins i męczyło się niemiłosiernie z Drozdami, dominując ich na lodzie, ale jednak mecz kończył się w OT bo Kane strzelił bramkę w ostatnich sekundach. Stołeczni zdecydowanie ekipa ofensywa. Atak zabójczy, który nie powinien być bardzo nękany przez obronę Huraganów, która do najlepszych nie należy 4 mecze 14 straconych bramek. Dobrze, że w bramce jest Cam, który ma sporo pracy co mecz. Ofensywa Caroliny opiera się głównie na Staal&#39;u, lecz w niższych liniach są widoczne luki. Brak zdecydowania w jakie linii i z kim ma grać Sutter, zawodnik z przyszłością. Caps zasypie Ward&#39;a strzałami, Ovca 5 mecz bez bramki nie wirze, Semin w formie, Backstrom będzie miał więcej miejsca i czasu. Carolina w tych wyjazdowych meczach miała kupę szczęścia, ale w meczach z Canucks i Kings gdzie gra się do przodu już tak nie było. Caps po słabych meczach jak zwykle będą chcieli ich po prostu zetrzeć na lodzie.

dats13 74

dats13

Użytkownik
Dallas Stars - Los Angeles Kings Over 5.5 @ 2.00 Betsson
Dallas po porażce z Anaheim na pewno są sfrustrowani, ponieważ przeważali ofensywnie w meczu, ale jednak ich gra w defensywie była beznadziejna. Z drugiej strony Kings również porażka z Blackhawks, choć grali całkiem przyzwoicie. Oba zespoły zagrają osłabione w defensywie, a przecież ich obrona i tak jest nie pewna, szczególnie Stars. W ekipie z Teksasu zabraknie kluczowego obrońcy Robidas&#39;a, ale również bez cenny Drew Doughty i Mitchell z LAK są kontuzjowani. Ofensywa Dallas stoi na wysokim poziomie i trzelać bramki ma kto. Richards, Neal, Marrow, Erikkson do tego błyskotliwy Ribeiro oraz bardzo dobrze skomponowane dalsze linie. Los Angeles również gra do przodu i całkiem fajnie to wygląda. W bramkach dziś &quot;number one&quot; obu ekip. Kari nie może złapać stałej formy, szczególnie z wymagalnymi rywalami. Quick ostatnio również słabiej. Dallas po laniu przez Ducks na pewno liczą na wygraną, zaś Królestwo raczej bronić się tylko nie będzie. Zatem zapraszam na mecz.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom