>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL - sezon 2010/2011

Status
Zamknięty.
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Philadelphia Flayers vs Carolina Hurricanes (Carolina ML)⛔ 3:2
Swój typ oprę głównie na zwycięstwach Huraganów poza domem. Ich obecny bilans to 5-5-0 z czego cztery zwycięstwa zostały odniesione na wyjeździe. Na pewno warto również zwrócić uwagę na regularność w graniu dzisiejszych gości, jak na razie nie notują dłuższych serii porażek czy też zwycięstw, widać że Carolina chce w tym sezonie być ustabilizowaną drużyną bez większej presji. Dziś Hurricanes zagrają na gorącym terenie w Philadelphii gdzie ostatnimi czasy większość drużyn przyjezdnych dostawała srogie lanie. Flayers aktualnie notują serię 3 zwycięstw z rzędu i jest to ich najdłuższa passa od początku sezonu. Na taką postać rzeczy składa się kilka kluczowych postaci jak np. Bobrovsky, Briere czy Giroux. Dannego dzisiejszej nocy nie zobaczymy ponieważ został zawieszony na 3 spotkania za uderzenie kijem. Myślę że może to być spore osłabienie dla Lotników ponieważ ich gra w ofensywie w dużej mierze opiera się na tym zawodniku.
Ważną informacją jest również to że dziś w bramce Canes zobaczymy Justina Petersa dla którego będzie to drugie spotkanie w tym sezonie. Na pewno Ward byłby dziś odpowiedniejszym wyborem ale jak wiadomo każdy goalie musi dostać chociaż jedno spotkanie odpoczynku, ponieważ sezon tak naprawdę się rozkręca a z Wardem różnie bywa jeśli chodzi o kwestie zdrowotne.
Myślę że Huragany przy odrobinie szczęścia a także przy pełnym zaangażowaniu konsekwencji zwycięstw na wyjazdach, jest spokojnie w stanie przerwać passę Flayers.

tomaszh 0

tomaszh

Użytkownik
Spotkanie: Vancouver Canucks - New Jersey Devils
Typ: 1
Kurs: 1,85
Bukmacher: Expekt
Mateo mnie uprzedził, chciałem napisać o spotkaniu Philadelphia Flyers-Carolina Hurricanes gdyż wg mnie jest pewniakiem. Pozostaje mi więc napisać o 2 meczu NHL który również zwrócił moją uwagę. Drużyna Vancuver gra bardzo dobrze u siebie (na 6 spotkań 4 zwycięstwa). Na 5 ostatnich spotkań 3 wygrane. Mogłyby być 4 ale po karnych przegrali z Chicago 2:1. NJ Devils natomiast tradycyjnie bez szału. Na 5 spotkań 4 porażki. Jedyna wygrana to 1:2 ze słabiutkim Anaheim. Myślę, że obydwa spotkania powinny zakończyć się zwycięstwami gospodaży

orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
CHI@NYR NY Rangers ML 2.15 [Pinnacle] 2-3 ✅
Kurs na to spotkanie zmienial sie dosc czesto, najpierw to Hawks byli faworytem wg bukmacherow, pozniej Rangers a przed samym meczem znowu Hawks i dzieki takiemu obrotowi wydarzen kurs na zwyciestwo Straznikow jest bardzo zachecajacy. Duzo pisze sie o formie Henrika Lundqvista.. Wg mnie Szwed jest w formie i jest w stanie wygrywac mecze dla Rangers w pojedynke, udowodnil to przedwczoraj w Toronto i mysle ze dzisiaj to on moze zrobic roznice w spotkaniu przeciwko Blackhawks.. Bo jesli spojrzec na te teamy to sa w bardzo podobnej sytuacji - i jednym i drugim brakuje sily ognia (kontuzje utalentowanych strzelcow: Hossy i Bollanda w ekipie z Chicago oraz Gaborika i Drurego w NYR); dla jednych i dla drugich ten mecz jest czwartym w ciagu szesciu dni... Chicago to juz nie ten sam konsekwentnie grajacy zespol ktory podziwialismy w zeszlym sezonie i wg mnie poziom obu ekip jest zblizony. Dlatego stawiam na team, na ktory bukmacherzy oferuja lepszy kurs i na team ktory wg mnie dysponuje o wiele lepszym goalie. Na koniec chcialbym jeszcze wrocic do ostatniego meczu The Blue Shirts w Toronto - bardzo podobalo mi sie zaangazowanie w gre zawodnikow NYR ktorzy zablokowali az 35 strzalow Leafs!!! Dzisiaj powinni wyjsc na lod z podobnym nastawieniem, poniewaz zdaja sobie sprawe z tego, ze musza zdobywac wiecej punktow u siebie w Madison Squere Garden:cool:
edit: dokladnie tak jak przewidywalem, mecz niezwykle wyrownany, a o wyniku koncowym zadecydowalo zaangazowanie Rangers (znowu ponad 30 zablokowanych strzalow) i swietne obrony Lundqvista:cool:

13-16-2 [45%] / seria: +2

odi 2,3K

odi

Forum VIP
:hokej: Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators -&gt; Toronto over 2,5 goals [1.72] ⛔
:hokej: Minnesota Wild - San Jose Sharks -&gt; San Jose win (ML) [1.75] ⛔

AKO = 3,01 Stawka = 5j Buk = Betsafe

Taki dubelek to moja pierwsza propozycja na dzisiejszą noc (pewnie będą inne koło godziny 22-23). Typ numer jeden to typowo na przełamanie strzeleckiej niemocy Klonowych Liści. TOR nie trafili do bramki rywala od ponad dwóch godzin i przez całe dni mieli teraz treningi strzeleckie. Trener powtarzał im w kółko że muszą nauczyć się strzelać też &quot;brzydkie&quot; bramki, krążek nie zawsze musi sunąć od kija do kija - potrzebne są dobitki i wpychanie gumy czym się da do bramki rywala. Ottawa w obronie mnie nie przekonuje a bramkarza ma przeciętnego. Suma sumarum wychodzi mi na to że tu Toronto ukłuje ponad 2 gole.
Rekiny złapały właściwy rytm i suną w góre tabeli Zachodniej Konferencji. Idealnie wciąż nie jest ale super linia z Patrickiem Marleau, Joe Thorntonem i Danym Heatley&#39;em zaczęła pracować i są tego efekty. Minnesota u siebie jak to się mówi nieprzewidywalna ale patrząc na ich ostatnie męczarnie z Chicago u siebie nie sądze żeby byli tak groźni jak to się nie raz przedstawia. Na poziomie jedynie Backstrom gdyby nie on Jastrzębie pojechały by ich dużo wyżej. Jeśli dzikusy coś strzelą to tylko z PP.

dats13 74

dats13

Użytkownik
Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators 1 @ 2.30 Expekt

Oczywiste mecz ze smaczkiem bo spotykają się dwie kanadyjskie ekipy zza płota. Liście złapały zadyszkę po dobrym rozpoczęciu kampanii. Toronto ostatnio pości na bramki, dwa mecze i dwie porażki do zera. Mecz z Bostonem był słaby w ich wykonaniu, ale w starciu z Rangers zaprezentowali się bardzo dobrze w ofensywie, ale zabrakło skuteczności. Ottawa być może powili odrywa się od dna, choć również w meczu z Bruinsnie byli w stanie pokonać Thomas&#39;a. Do składu Sens wraca Jason Spezza, ale wylatuje Michalek i Alfredsson. Kontuzje top skrzydłowych Senatorów to niezastąpiona strata dla ataku. Osłabiona ofensywa, do tego nie pewna obrona oraz słabo spisujący się Brian Elliott, będzie trudno dziś powalczyć z Maple Leafs. Toronto posiada mocną obronę z Phaneuf na czele. W bramce Giguere, którzy jak na razie jest w całkiem stabilnej dyspozycji. Ofensywa Liści ma luki, ale stać ich na wygraną z Ottawą, w końcu 3 mecz przegrany u siebie, trochę nie wypada po dobrym początku.

Edmonton Oilers - Vancouver Canucks Over 5.5 @ 1.80 Expekt

Nafciarze po dosyć dziwnej wygranej z Blackhawks 22 strzały i 7 bramek to zbyt normalne nie jest podejmują również sąsiad swego Canucks. Obrona Oilers ma poważne dziury i widać to w każdym meczu, ale widać również, że Oilers popracowali nad ofensywą. Mieszanka doświadczenia i młodości daje jakieś tam efekty i to jedyna broń Edmonton w tym sezonie. W bramce wystąpi Khabibulin, którzy przez swoje ostatnie trzy mecze wpuścił aż 14 bramek. Canucks poza domem to w tym sezonie zupełnie inna ekipa i w tym upatruje jakieś szanse dla Nafciarzy. Ofensywa Orek to kluczowy element tej drużyny i stoi na bardzo wysokim poziomie i nie będzie miał większych problemów z defensywą rywali. Obrona Vancouver kuleje i z drugiej strony Oilers też powinno swoje strzelić. W bramce Luongo, jeden argument przemawiający za underem, ale mam nadzieje, że będzie miał słabszy dzień. Spotykają się ekipy ofensywne, a zarazem słabe w defensywie, więc trzeba to wykorzystać.

Otrzymane punkty reputacji: +10
odi 2,3K

odi

Forum VIP
Away Goals win (-0,5 goal) [2.01][pinnacle] ⛔
Całościowe spojrzenie na całą kolejkę. Oprócz wyrównanego pojedynku TOR z OTT widzę raczej zwycięstwa gości. Takie ekipy jak San Jose czy Vancouver powinny dziś poradzić sobie w roli faworytów i zaaplikować przeciwnikom parę bramek. Również patrząc na ostatnią dyzpoycje Montrealu jestem raczej spokojny o to że nie przegrają wysoko. Siła ataku po stronie gości, gospodarze musieli by liczyć na świetne występy bramkarzy a zdolny do tego jest chyba tylko Backstrom z MIN.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Szybko i treściwie bo zaraz rozpoczynają się spotkania. Proponuję typ poniżej 1.5 w pierwszej tercji spotkania Montreal vs Columbus. Typ tym bardziej atrakcyjny ponieważ w bramkach zobaczymy dziś Price&#39;a i Garona, czyli najlepszych goalie obu ekip. Co więcej drużyna z Montrealu od początku sezonu traci bardzo mało bramek i wielu fachowców uważa że to duża zasługa Price&#39;a, z drugiej strony ekipa Kurtek która również w tym sezonie notuje dość niskie wyniki, dlatego myślę że pierwsza tercja w tym meczu będzie dość zachowawcza i okraszona skutecznymi interwencjami obu bramkarzy. Columbus Blue Jackets vs Montreal Canadiens (under 1.5) 1st period⛔

orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
VAN@EDM Edmonton ML 2.37 [Pinnacle] 4-3 ⛔
Edmonton to wg mnie najlepszy wybor dzisiejszej nocy.. Oilers w ostatnich trzech wyjazdowych meczach pokazali ze sa mocna druzyna, zgromadzili w nich 4 punkty, co jest niezlym wynikiem biorac pod uwage wczesniejsze cztery mecze, w ktorych nie zdobyli ani jednego. W NHL czesto zdarza sie, ze kampania wyjazdowa scala druzyne i ma to wplyw na postawe w kolejnych meczach. Mysle, ze taki scenariusz jest bardzo mozliwy w przypadku Edmonton. A wszystko zaczelo sie od niesamowitej pogoni w meczu przeciwko Calgary Flames.. Nafciarze wracaja na swoj teren i moga byc bardzo grozni. Tym bardziej ze Canucks graja B2B game i wczoraj wcale nie wygladali na bardzo mocnych - w takim sobie meczu ograli najslabsza druzyne ligi NJ Devils... Dodatkowo trzeba wspomniec, ze Nucks to nie jest team wyjazdowy, ich bilans away games to 0-3-1... Obsada bramek w tym spotkaniu wg mnie nie ma jakiegos wiekszego znaczenia, bo zarowno Luongo jak i Khabibulin to goscie, ktorzy sa w stanie wygrac mecz w pojedynke, ale moga go rowniez zawalic.
edit: TORRES hattrick - you have to be kidding me :wowsdf:

13-17-2 [43%] / seria: -1

flavious 19

flavious

Użytkownik
Spotkanie: Buffalo Sabres (+1,5)- Boston Bruins
Typ:2
Kurs:3,20
Bukmacher:Expekt
Analiza:​

Dziś o północy najsłabsza ekipa północno-wschodniej dywizji NHL podejmie będący w świetnej dyspozycji zespół Bruins. Pojedynki między tymi drużynami zawsze należały do ciekawych i obfitujących w bramki, niemniej jednak większość z nich kończyła się wygranymi Bostonu. Dziś powinno być podobnie. Świadczy o tym zarówno historia spotkań między tymi drużynami (choć moim zdaniem nie jest to argument do jednoznacznego typowania) jak i bieżąca forma obu zespołów. Buffalo z ostatnich 5 spotkań wygrało zaledwie jedno, cztery pozostałe przegrywając dość znacznie i przy straconych conajmniej 4 golach w każdym z tych meczy!! Zupełnie inaczej prezentują się goście dzisiejszego spotkania. 4 wygrane w 5 ostatnich meczach mają swoją wymowę. Dodatkowo wszystkie z tych meczy kończyły się minumum dwubramkową wygraną Bruins, co także nie pozostaje bez wpływu na mój dzisiejszy typ.
Mimo podejrzanie wysokiego kursu (czyżbym o czymś nie wiedział? ;) ) uważam że goście bez problemu wywiozą z Buffalo komplet punktów po dość jednostronnym pojedynku.

dats13 74

dats13

Użytkownik
Phoenix Coyotes - Nashville Predators 1 @ 2.30 Tobet
Jestem zmęczony po mistrzostwach Mokotowa w kosza, więc wielkich poematów nie będzie i mogą się zdarzyć błędy. A więc spotkanie dwóch ekip, którym kuleje ofensywa. Zarówno Kojoty jak i Preds nie mają konkretnego lidera w ataku, zaś w bramkach Pekka Rinne jak i Bryzgalov to elita w NHL. Kojoty po cienkim początku, teraz mają małe przebłyski, zas Nash bo dobrym rozpoczęci zgubiło formę. Ich ostanie spotkania były bardzo słabe, szczególnie pod względem ofensywnym, ale również linie obronne zawiodły i Rinne też. Teraz ze składu wypada Erat i Suter dwaj bardzo ważni zawodnicy dla Preds. Hornqvist bez formy przez 7 meczy tylko 1 pkt, a przecież był niezwykle skutecznym zawodnikiem. Nashville traci tempo i sama gra defensywna nie wystarczy, a Phoenix ma szanse wygrać z nim, jeśli skoncentruje się tak jak w meczu z Red Wings.
Dodam do tego ze bym coś napisał, że over Calgary - Detroit 2.20 , under Hurricanes - Islanders 1.91 oraz Florida - Atlanta 1.95 i liczę na Ducks 2.50 ale idę spać. Powodzenia

orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
TOR@WSH Washington ML 1.408 4-5 OT ✅
NJ@CHI Chicago ML 1.526 5-3 ⛔
AKO 2.15 [Pinnacle]

Leafs graja drugi mecz z rzedu, wczoraj przegrali u siebie z Ottawa 2-3 i mimo ze w trzeciej tercji wyszli ze stanu 0-3 nie mozna powiedziec ze grali o wiele lepiej... Liscie graja pojedynczymi zrywami, ich gra wyglada chaotycznie. To juz zupelnie inny zespol niz na poczatku sezonu. Na ostatnie 7 meczow przegrali az 6! Gdyby tego bylo malo, ze skladu wypadl kapitan druzyny Dion Phaneuf, a nadal kontuzjowany jest waleczny Colby Armstrong. W bramce nie zobaczymy J.S.Giguere mimo ze jest w niezlej formie, zastapi go backup Gustavsson. Caps, co by o nich nie powiedziec, u siebie w Verizon graja bardzo dobrze, wygrali 4 z 5 meczow i nie sadze zeby Toronto moglo im dzisiaj zagrozic. Przypominam, ze w ostatnim swoim meczu (w Calgary) rozbili przeciwnika az 7-2!
NJ jest totalnie rozbite, po koszmarnym pierwszym miesiacu rozgrywek Diably wchodza w drugi oslabione kontuzja kolejnego filaru - Zacha Parise (nie zagra przez najblizsze 3 miesiace). Hawks nie graja w tym sezonie rewelacyjnie, ale z Diablami powinni sobie poradzic.

NYI@CAR Carolina(-0,5) REG 2.05 [Pinnacle] 2-7 ✅
Mysle ze Canes w koncu wygraja mecz we wlasnej hali. Sztuka ta jeszcze im sie nie udala w tym sezonie (wygrany mecz z Wild mimo ze oficjalnie uznawany za rozgrywany u siebie, jak pamietamy odbyl sie w Europie). I dziwi mnie ten fakt, poniewaz graja calkiem niezle, szczegolnie w ostatnich spotkaniach.. Dwie porazki u siebie po 0-3 z Caps i z Pens byly bardzo pechowe, w pierwszym wypadku Canes zostali skrzywdzeni przez sedziow a w drugim mecz zycia zagral backup goalie Pingwinow Brent Johnson! Mozna powiedziec ze w obu meczach Carolina jesli nie byla lepsza, to na pewno dorownywala poziomem gry jednym i drugim. Zwracam uwage na fakt, ze mloda i glodna sukcesu druzyna Hurricanes nie przegrala jeszcze w tym sezonie 3 meczow z rzedu i mysle ze dzisiaj rowniez sie to nie wydarzy. Mlodzi gniewni Skinner, Sutter czy Dwyer powinni pokazac przetrzebionym przez kontuzje Isles kto jest w tym momencie lepszy:cool:

15-18-2 [45%] / seria: +1

odi 2,3K

odi

Forum VIP
:hokej: Buffalo Sabres - Boston Bruins -&gt; Boston win (ML)[1.76] ✅
:hokej: Dallas Stars - Pittsburgh Penguins -&gt; over 5,5 goals [1.80]
✅
AKO = 3.16 Stawka = 5j Buk = Bet365

Boston w roli faworyta, Buffalo w bramce z dużo gorszym od Millera Lalime . Forma Niedźwiadków chyba każdemu znana, wiadomo że kiedyś muszą zastopować ale czy koniecznie dzisiaj ? Buffalo u siebie jest słabe, nie dają rady z presją a czy dziś dadzą rade z tak rozpędzonym przeciwnikiem ?
Pingwiny i Gwiazdy ostatnie swoje mecze wygrały do zera i zakończyły underami. To trochę wbrew naturom tych drużyn, ponieważ stawiają one raczej zdecydowanie bardziej na atak niż obrone (bramkarze również nie należą do czołówki ligi). Dziś obie drużyny powinny stracić bramki a co za tym idzie w pewnym momencie odsłonić się i pozwolić grać atakującym. Co z tego będzie ? Mam nadzieje że dużo bramek
Calgary Flames - Detroit Red Wings -&gt; Detroit win (ML 60&#39;)[1.81][Pinnacle] ✅
Czerwone Skrzydła są obecnie jak dla mnie jednym z najlepszych teamów w NHL. Grają bardzo spokojny ale niezwykle skuteczny hokej, podziwiam ich zgranie ale w końcu nie jest to drużyna tworzona na zasadzie łapanki tylko budowana od lat i podstaw (co jest rzadkością nawet w NHL). Do bramki po lekkiej kontuzji powraca Howard co jest dobrym znakiem bo jednak Osgood swoje lata ma i nie prezentuje się już tak dobrze. Calgary ostatnio zebrało baty od Capitals a krytyki na samym sobie ale także pośrednio na kolegach z teamu nie szczędził Iginla. Płomienie potrafią ogrywać słabsze zespoły pokroju Edmonton ale jak przychodzi zmierzyć się z kimś na prawdę zdolnym to są zazwyczaj zdecydowane porażki - jeśli Kiprusoff nie zaskoczy znów jakimiś niemożliwymi obronami o typ na DET byłbym spokojny.

luter 5

luter

Użytkownik
Washington Capitals - Toronto Maple Leafs
Typ:Washington over 3,5 +OT
kurs:2,06
bukmacher:pinnacle
stawka:4/10
Analiza:

Dzis o godzinie 0:05 czasu polskiego rozpocznie sie spotknaie pomiedzy Washington Capitals a Toronto Maple Leafs.Mecz zapowida sie dosc ciekawie a to za sprawa kilka faktow.Tak jak juz pisalem Caps graja w nowym zestawieniu pierwszej linni ataku w skladzie Ovechkin-Backstrom-Siemin ktora w poprzednim meczu zdobyla az 10 punktow za gole i asysty w meczu z Calgary co pokazuje ze nie zapomnieli oni starych dobrych czasow gdy jeszcze grali w takim zestawiniu do tego dochodzi odbra dyspozycja Mike Greena czyli jednego z najlepszych obroncow Caps ktory takze dal popis swoich umijetnosci ofensywnych w meczu z Flames.Po drugiej stronie barykady stoi natomiast Toronto ktore po dobrym poczatku sezonu przegrywa teraz mecz za meczem.Co prawda klonowe liscnie nie traca duzo bramek jednak dzis sie to zmieni poniewaz pierwsza linia Caps to zabojcza bron i dzisiejszy over bramkowy Washingtonu jest jak najbardziej dobrym typem.Mysle ze Ovechkin i spolka bez problemu strzela te 4 bramki a Caps odniasa dosc przekonujace zwyciestwo.Dlatego w tym spotkaniu stawiam na zaklad Washington over 3,5 bramki w 60 ewentualnie 65 minuatch gry po dosc dobrym kursie jaki zaproponowal Pinnacle​

pietaszek89 1,6K

pietaszek89

Użytkownik
Washington Capitals - Toronto Maple Leafs Over 5.5 (1,80) ✅ (5:4 SO)

Dziś parę minut po północy swoje spotkanie rozpoczną Washington Capitals oraz Toronto Maple Leafs. Drużyna gospodarzy wygrała ostatnio w Calgary 2:7 i pokazała troszkę hokeja z poprzedniego sezonu. Jak się okazało bardzo dobrym posunięciem coacha Capsów było przesunięcie Aleksandra Semina do pierwszego ataku w zamian za Mike&#39;a Knuble. Pierwsza formacja zdemolowała całkowicie szyki obronne Calgary. Cieszą bardzo dwie bramki Ovechkina, bo w końcu po wcześniejszych pięciu meczach z zaledwie jedną asystą zaczął grać znacznie lepiej. Być może uda się dzisiaj zaliczyć trzeci mecz z rzędu z bramką. Przeciwnik na pewno godny szacunku w tym sezonie, ale także przeciwnik, który nieco spuścił ostatnio z tonu. Toronto przegrało trzy ostatnie mecze z rzędu z Bostonem, New York Rangers oraz poprzedniej nocy z Ottawą. Na pewno cieszy, że po dwóch meczach bez bramki w końcu udało się coś ustrzelić. Jednak należy pamiętać, że obie bramki we wczorajszym meczu padły w trzeciej tercji, więc impas strzelecki trwał ponad 160 minut! Również trener gości zamieszał ostatnio nieco pierwszym atakiem, gdyż przesunął Luce Caputiego do pierwszej linii, a zniknął z niej Nikolai Kulemin. W dzisiejszym meczu liczę przede wszystkim na powrót do formy strzeleckiej Phila Kessela, który ostatnio nieco zawodzi. W bramce gospodarzy mamy już potwierdzonego Michała Neuvirtha, który nadal pełni rolę pierwszego goalie podczas kontuzji Varlmova. Zaś między słupkami bramki gości stanie prawdopodobnie Jonas Gustavsson, który w tym meczu zastąpi Jeana Sebastiana Giguere, który wypadł wczoraj nieco gorzej. O potencjale ofensywnym Waszyngtonu można by pisać bardzo długo. Znakomici zawodnicy, na pewno czołówka ligi. Toronto też pokazywało w tym sezonie, że też ich gra ofensywna również może zachwycać. Klonowe Liście już od czterech spotkań nie zanotowały overka, więc z kim to zrobić jak nie z Waszyngtonem? Liczyłem na gorszy kurs, ale widząc 1.80 żal byłoby nie skorzystać.

Kurs z: GameBookers

Otrzymane punkty reputacji: +4
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Philadelphia Flayers vs NY Rangers (NY Rangers ML) ⛔
Dziś konsekwentnie podtrzymuje typowanie przeciwko Lotnikom. Oczywiście póki co bronią ich wyniki (seria 4 zwycięstw z rzędu), a także fakt że po raz kolejny zagrają u siebie. Mimo wszystko już w ostatnim meczu z Hurricanes było widać że Phila nie wygrywa wcale swoich meczy przez to że cały czas dominują i skrzętnie punktują rywala, po prostu w pewnych sytuacjach sprzyja im więcej szczęścia, a zwłaszcza na pozycji goalie gdzie dziś zobaczymy kolejny raz Bobrovskiego. Z całym szacunkiem dla tego chłopaka, na pewno umiejętności ma na dość dobrym poziomie ale póki co według mnie sprzyja mu szczęście pierwszoroczniaka, które w końcu się skończy, oczywiście nie musi to nastąpić dziś ale rywal jest z wysokiej półki więc i prawdopodobieństwo większych problemów w defensywie spore.
Można powiedzieć że Strażnicy również są na fali ponieważ mają passę dwóch zwycięstw, zwłaszcza to poniedziałkowe było znaczące ponieważ pokonali na własnym lodzie obecnych mistrzów, a w spotkaniu tym świetnie zaprezentował się Lundqvist. Inna sprawa że pod nieobecność Gaborika, Rangersi bardzo dobrze sobie radzą w ofensywie i ciężar zdobywania bramek swobodnie rozkłada na się na Dubinskiego, Callahan&#39;a czy też Anisimova. Na pewno małym rozczarowaniem powoli staje się być Frolov który od początku sezonu nie popisał się znacząco w żadnym z rozgrywanych spotkań. Dzisiejsze spotkanie zanosi się na ciekawy i wyrównany pojedynek bez jednoznacznego faworyta, po ostatnich wynikach obu drużyn można sądzić że dziś górę weźmie defensywa i popisy bramkarzy, jednak tak jak zaznaczyłem na początku, co do Bobrovskiego mam co raz więcej wątpliwości niż ufności.
Mam nadzieję że NYR przerwą dziś passę Lotników ;)

dats13 74

dats13

Użytkownik
Atlanta Thrashers - Columbus Blue Jackets ML 2 @ 2.11 Pinnacle

Nie wiem jak to się stało, że Drozdy wygrały z Kotami. Bardzo słaba gra w defensywie, bezbarwna ofensywa tylko Manson zagrał jeden z meczy życia. Totalny fart, ze było 4-3, a powinna być wygrana Panter, którym obrona Thras pozwoliła oddać aż 55 strzałów na bramkę, pamiętajmy, że atak Florydy stoi na niskim poziomie. Columbus w pięciu meczach wygrało aż 4, przy czym zgasiło rozszalały Montreal. Na wyjazdach Kurtki spisują się całkiem przyzwoicie jak na ich możliwości tylko jedna porażka Colorado, które w tej formie jest po za zasięgiem. CBJ zmieniło pierwszą linie zamiast Vermette wskoczył młody Brassard, który punktuje od 6 spotkań. Ta zmiana pomogła znacznie Nashowi, który powoli zaczyna łapać formę. Defensywa Blue Jackets ma luki, ale stać ich na pewno na zatrzymanie ataków Atlanty. W bramce po raz kolejny Garon, który zatrzymał Habs, a ze strony Drozdów Pavelec, który jest zmienikiem. Masona. Columbus gra całkiem przyzwoity ofensywny hokej, zaś Thrashers tak na prawdę gra cienko, tak było z Nutkami, Kotkami, Szablami i mam nadzieje, że tak będzie też z Kurtkami.
Colorado Avalanche - Vancouver Canucks Ml 1 @ 2.06 Pinnacle

Już pisałem, że Avalanche jest teraz w dobrej formie, pokazały to ostatnie mecze, ale również zeszłe spotkania Orek pokazuję ich malutką obniżkę. Szczęśliwe wygrane z Devils i Edmonton zwiastują porażki, bo zagrali bardzo słabo. Colorado regularnie strzela bramki, czyli dobra robota przed sezonem bo w ubiegłej kampanii z tym były kłopoty. Do ekipy skoczył Hajduk, który zaczyna grać jak za dawnych lat, Stewart i Statsny tworzą doskonałą linie Chris strzelił już 9 bramek, Paul 5, a razem uzbierali już 29 oczek. Obrona Avs jakoś sobie poczyna raz lepiej potem gorzej, ale ważne, że wspiera również w ataku. Canuks gra słabiej bo D. Sedin i H.Sedin zwolnili tempo. Niby niższe linie jakoś jak dotąd dawały sobie radę ich zastąpić, ale Orki tak długo nie pociągną. Obrona Vancouver popełnia szkolne błędy, ale Luongo był w formie. Dziś jednak nie Roberta, a młody Cory Schneider, który jak na razie za dużo nie pograł. W bramce Lawin Budaj, jedna z gwiazd z meczu z Kurtkami, bronił bardzo dobrze, Anderson kontuzja i taka sobie dyspozycja, zatem Czech ma o co walczyć. Colorado już pokazało w General Motors Orką na co ich stać, ale w tedy choć przeważali to jednak Vancouver wygrało fartownie po OT. Teraz gramy w Denver, przed własną publicznością, zrewanżujmy się.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
St. Louis Blues - San Jose Sharks -&gt; San Jose win (+0,5 goal)[1.67][Pinnacle] ⛔
Wielka linia Rekinów w postaciach Patricka Marleau, Joe Thorntona i Dany Heatleya została zatrzymana ostatnio w Minneapolis. Wild nie zagrali w każdym bądź razie jak równy z równym, dominowali Sharks ale nie do pokonania tamtego wieczoru był Backstrom. Gra ofensywna kalifornijczyków wyglądała bardzo dobrze, nie wiem jakim cudem nic nie wpadło z Power Play no ale taki czasami jest urok hokeja. Dziś powinny się Rekiny przełamać, przeciwnik także dysponuje dobrym bramkarzem ale jego seria czterech zwycięstw w ostatnich meczach jest już długa i może dobiec końca. Co się tyczy nutek nie bez znaczenia będą kontuzje ważnych obrońców : Polaka i Colaiacovo. Atak nutek też oceniam na bardzo dobry, ogólnie lubię tą ekipę ale dziś widzę zdecydowaną przewagę gości. Typ o trochę niższym kursie niż zwykle ale mam co do niego pewne przekonanie.

orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
PICK OF THE WEEK ????

NYR@PHI under 5 and 5,5 1.962 [Pinnacle] 1-4 ✅✅✅
To moj drugi w tym sezonie POW i tym razem zajalem sie teams totals zamiast ML. Mecz ma wiele podtekstow, bo nie dosc ze druzyny sa rywalami w Atlantic Division to jeszcze spotkaly sie w 82. meczu poprzedniego sezonu, ktory zadecydowal ze to Flyers a nie Rangers zagrali w playoffs (a nastepnie w Stalney Cup Finals). Tamto pamietne spotkanie zostalo rozstrzygniete dopiero w rzutach karnych i zakonczylo sie wynikiem 2-1. Niskimi wynikami zakonczylo sie az 4 z 6 meczow tych teamow w sezonie 2009/10 i mysle ze dzisiaj bedzie podobnie, czyli underowo. Po pierwsze, z meczu na mecz penalty killerzy Lotnikow radza sobie coraz lepiej, nie pozwolili przeciwnikom strzelic gola w przewadze juz od 3 spotkan. Po drugie, oba zespoly graja z duzym zaangazowaniem i poswieceniem, wystarczy wspomniec, ze Rangersi sa na 2. miejscu w NHL pod wzgledem zablokowanych strzalow, a Flyers na 6. A po trzecie, nawet jak krazek dochodzi do bramki swietnie radza sobie bramkarze: Lundqvist po stronie Blueshirts i mlody Bobrovsky w druzynie Orange&amp;Black. Na koniec dodam jeszcze ze po wymieszaniu formacji ofensywnych Lotnikow z powodu zawieszenia Briere&#39;a nie radza sobie juz one tak rewelacyjnie, co widac bylo w ostatnim meczu z Canes...

TOTAL GOALS UNDER 34,5 1.917 [Pinnacle] 20 goals ✅
Dodam jeszcze typ na poniezej 34,5 goli w calej kolejce. Oprocz ww. spotkania rywali z Atlantic Division, underowo wygladaja wg mnie jeszcze 3 mecze: Columbus zagra w Atlancie, Jackets w az 8 na 11 swoich meczow zanotowali under i wystawia w bramce swietnie spisujacego sie Garona. Idzmy dalej, Sharks w ostatnim meczu w Minnesocie ani razu nie zaaplikowali bramki rywalom, moga miec duze problemy z Halakiem i ekipa Blues. Tampa zagra w LA, gdzie Kings graja raczej underowo, do skladu Kalifornijczykow wraca najlepszy obronca Drew Doughty, w dobrej formie jest Quick, a Bolts wygladali wczoraj w Anaheim na nieco wypalonych. Overowo wygladaja na moj gust tylko dwa mecze: VAN@COL i NYI@OTT, choc ten drugi moze potoczyc sie zupelnie inaczej, biorac pod uwage dwa fakty - ze Isles musza w koncu sie zmobilizowac w obronie i wystawia w bramce Rolosona zamiast DiPietro:cool: 17-18-2 [48,5%] /seria: +3

luter 5

luter

Użytkownik
Colorado Avalanche - Vancouver Canucks
Ile punktow zdobedzie Milan Hejduk (gole +asysty) +OT
Typ:2 lub wiecej
kurs:3,60
bukmacher:Unibet
Analiza:

Juz dzis o godzinie 2:00 czasu polskiego rozpocznie sie spotkanie pomiedzy Colorado Avalanche a Vancouver Canucks.Mecz zapowida sie dosc ciekawie ze wzgledu na kilka faktow zawiaznych z tym meczem.gospodarzy przystapia do tego spotkania bez swojego najlepszego bramkarza Craiga Andersona ktory nabawil sie niegroznej kontuzji podczas treningu jedna i bez niego lawiny radza sobie dosc dobrze.Orki takze przyjezdzaja do Colorado oslabione poniewaz w ekipie z Vancouver zabraknie Dana Hamhuis jednego z najlepszych obroncow Canucks oraz Samiego Salo jednak bez niego Vancouver gra dosc dlugo wiec nie jest to az tak duze oslabienie.Nie mam zamiaru jednak stawiac na zwyciestwo jednej czy drugiej ekipy bardziej interesuje mnie prawoszkrzydlowy pierwszej linii ataku Milan Hejduk i to co pokaze w dzisiejszym meczu.Hejduk gra w pierwszej linii ze swietnie dysponowanym Chrisem Stewartem oraz Paulem Stasnym na pozycji centra i dziwi mnie dzisiejszy kurs na moj typ.Otoz stawiam ze w tym spotkaniu Milan Hejduk zdobedzie dwa punkty lub wiecej do klasyfikacji kanadyjskiej ligi NHL.Typ nie jest strzalem poniewaz patrzac na gre tej formacji i wyniki Hejduka taki kurs to letka przesada ze strony Unibet.Czech w ostatnich 6 meczach zdobyl 3 gole oraz 8 razy asystowal swoim kolega w tym co ciekawe takze w wyjazdowym meczu z Vancouver w ktorym to zaliczyl dwie asysty co daje dwa punkty do klasyfikacji kanadyjskiej.Licze ze i dzis Hejduk pokaze dobra gre i zdobedzie kolejne dwa punkty do klasyfikacji kanadyjskiej za gole lub asysty.Dlatego w tym spotkaniu stawiam na zaklad Milan Hejduk zdobedzie dwa punkty lub wiecej w spotkaniu z Vancouver po swietnym kursie jaki wystawil Unibet

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Florida Panthers - Carolina Hurricanes -&gt; Florida win (ML OT) [1.74][Pinnacle] ✅
Ostatni mecz Panter wyraźnie pokazał że ofensywny potencjał to oni mają (55 strzałów !). Mecz okazał się przegrany co jest dla mnie dosyć niesprawiedliwym rezultatem ale taki jest hokej, mecz życia zagrać Chris Mason i Panthers mimo chyba najlepszego meczu w sezonie nie zdobyli nawet punktu. Wyraźnie widać że napastnicy jak Weiss czy Frolik znajdują się w formie a mając na tyłach Vokouna (o którego ostatnio biły się czołowe kluby ligi ale cena postawiona przez FLA odstraszyła potencjalnych kontrahentów) mogą patrzeć z optymizmem na ten mecz. CAR lekko wystrzelali się z Wyspiarzami (których ostatnio leją wszyscy) i dziś już im tak łatwo i przyjemnie nie będzie.

Anaheim Ducks - Pittsburgh Penguins -&gt; Pittsburgh win (ML 60&#39;)[1.76][Pinnacle]
⛔
Pingwiny w ostatnich pięciu meczach tylko raz wygrały. Nie znaczy to że grają katastrofalnie ale jednak ewidentnie brakuje czegoś temu zespołowi, chociaż częśc winy można zrzucić na drobne urazy Małkina czy Letanga. Crosby zamiast strzelać bramki pakuje się w bójki, których można było uniknąć. Swoje robi tez kolejna kontuzja Staala, który potrafił w decydujących momentach strzelić ważną bramkę. Nie mniej jednak dziś PIT zmierzą się z moim zdaniem najsłabszym ostatnio zespołem NHL. Najsłabszym w ostatnich tygodniach, tak nazwałbym postawę Kaczorów z Anaheim, które jeśli zdobywają jakieś punkty to po strasznych męczarniach i fuksiarskich zagraniach w końcówce mecz lub dogrywce. Ducks mają strasznie niestabilną obronę pozwalającą na mnóstwo strzałów rywalom, pasuje mi to jak ulał dla przełamania PIT.

:hokej: Minnesota Wild - Calgary Flames -&gt; under 1,5 goal in 1T [1.75] ⛔
:hokej: Edmonton Oilers - Detroit Red Wings -&gt; Detroit win (ML OT) [1.70] ✅
AKO = 2.97 Stawka = 5j Buk = Betsson

Minnesota i Calgary dysponują dobrymi bramkarzami, Backstrom ostatnio w pojedynke zatrzymał atak Rekinów (świetnie obrony!) a Kiprusoff mimo że spuścił z tonu to mam wrażenie że zapłacić cene bardziej za próbę przestawienia Płomieni na bardziej ofensywny styl. Dwie raczej underowe ekipy MIN u siebie stara się rywalowi nie pozwolić na wiele strzałów, atak Płomieni nie wywołuje żadnego aplauzu ...
Nafciarza na razie zgodnie z oczekiwaniami (a może i nie ?) mieszanka rutyny i młodości póki co nie sprawdzą się lub sprawdza dosyć chaotycznie. Dziś gościem w EDM będzie Detroit. Czerwone Skrzydła to jedna z ekip wzbudzająca we mnie uczucie szacunku, hokeiści DET utrzymują wysoką formę już od dwóch tygodni a powrót Howarda do bramki tylko sprawe poprawił

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom