>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL - sezon 2010/2011

Status
Zamknięty.
pietaszek89 1,6K

pietaszek89

Użytkownik
Ottawa Senators - Atlanta Thrashers Over 5.5 (1,80) ✅ (5:2)

W Europie przerwa reprezentacyjna, więc w tym tygodniu nieco więcej NHL. Po wczorajszym trafnym typie idziemy za ciosem i na dzisiaj proponuje over w meczu Ottawy z Atlantą. Senators ostatnio w bardzo dobrej formie, ponieważ wygrali pięć spotkań z sześciu rozegranych. Ulegli tylko bardzo dobrze spisującej się w tym sezonie drużynie Boston Bruins. W szeregach Ottawy solidne osiągi mają obrońcy. Sergei Gonchar (2G+8A) oraz młodziutki Erik Karlsson (3G+5A). Oprócz tych dwóch zawodników najlepiej punktującymi graczami w drużynie są Daniel Alfredsson oraz Jason Spezza. Szwed zdobył w tym sezonie sześć bramek i zanotował siedem asyst, a Kanadyjczyk zaliczył dwa gole i siedem podań zakończonych bramkami. Warto jednak zaznaczyć, że Jason rozegrał o pięć spotkań mniej od swoich kolegów z powodu kontuzji. Bardzo przyzwoicie spisuje się ostatnio w bramce Brian Elliott, który nie schodzi poniżej przyzwoitego poziomu. Jeżeli zaś spojrzymy w statystki drużyny gości to zauważymy, że to jedna z najczęściej overujących drużyn w NHL. W ośmiu ostatnich meczach zaliczyli, aż siedem overów na co przede wszystkim złożyła się nie najlepsza gra w obronie. Świadczy o tym z resztą statystka straconych bramek. Atlanta razem z Chicago tracą obecnie najwięcej bramek w lidze. Jeżeli chodzi o zawodników to najlepiej spisują się dwaj gracze pozyskani latem z Chicago Blackhawks Dustin Byfuglien oraz Andrew Ladd. Obaj mają po trzynaście punktów w klasyfikacji kanadyjskiej. Najlepszym strzelcem jest natomiast Evander Kane, który zdobył już siedem bramek. Między słupkami Thrashers zobaczymy dzisiaj Chrisa Masona. Według mnie szykuje się bardzo ciekawy mecz w Ottawie. Jeżeli Elliott nie zagra jakiegoś znakomitego spotkania to sądzę, że over 5.5 bramki powinien zostać bez problemów pokryty. Ottawę przy takiej defensywie rywali stać na co najmniej trzy, cztery bramki w tym spotkaniu. Pokazali już, że potrafią u siebie wbić rywalom kilka bramek, dlatego jestem dobrej myśli przed tym meczem.

Kurs z: Unibet

Otrzymane punkty reputacji: +1
J 7K

juanroman08

Forum VIP
New York Rangers vs Washington Capitals (Capitals 60&#39;)✅

Na pewno jest to jedno z ciekawszych spotkań z nazwy jednak czy w rzeczywistości tak będzie to dość trudne pytanie ponieważ w moim mniemaniu obecna dyspozycja dzisiejszych gospodarzy jest na bardzo przeciętnym poziomie, natomiast Washington wydaje się powoli rozpędzać i wchodzić na właściwie tory. Capitals odzyskali świeżość i polot w grze, ich ostatnie dwa pojedynki z wysoko notowanym Bostonem i Philadelphią były świetnymi widowiskami. Na duże słowa uznania zasługuje Mike Green który po raz kolejny udowadnia że jest jednym z najlepszych defensorów w NHL pod względem zdobywanych bramek. Jeśli chodzi o drużynę Strażników to cały czas mam ich obraz ze spotkania z Flayers na wyjeździe gdzie byli całkowicie berzadni, oczywiście nie prowadzę tu drogi dedukcji że Capitals wygrali z Flayers itd. tylko po prostu wydaje mi się że drużyna z Medison Square Garden nie będzie w stanie dziś w dużym stopniu przeciwstawić się gościom. Co więcej wydaje mi się że Rangers dostaną dziś srogą lekcje hokeja i po tym meczu mogą być w naprawdę smutnych nastrojach. Sam Henrik nie wygra takich tego typu spotkań.

Otrzymane punkty reputacji: +4
orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
Ja rowniez zajme sie meczem Caps w NYC...

WSH@NYR under 6 1.80 [Pinnacle] 5-3 ⛔

Szczerze mowiac, nie podejme sie prognozy kto zwyciezy w tym spotkaniu. Caps wygrali 4 mecze z rzedu, w wygranych meczach z Calgary, Toronto i Bostonem zobaczylismy eksplozje ofensywna ekipy z Washigtonu, jednak w ostatnim spotkaniu z Flyers nie bylo juz tak dobrze, powiem wiecej, bylo slabo - gdyby nie glupie kary Prongera i O&#39;Donnella w ostatnich 4 minutach meczu Caps pewnie nie wygraliby go w OT. Mysle, ze Stoleczni juz sie troche wystrzelali, a dzisiaj maja przed soba ciezka przeprawe z New York Rangers na ich terenie. A wiadomo jaka druzyna sa Rangersi - nie ma dla nich straconych krazkow, blokuja wszystko co sie da. Mysle, ze bedzie to zaciety pojedynek i nie zobaczymy az tak wielu klarownych sytuacji bramkowych, a nawet gdy do nich dojdzie Lundqvist i Neuvirth pokaza klase, bo nie ma watpliwosci ze w NHL sa jednymi z najlepszych w swoim fachu. UNDER padl w ostatnich 5 meczach NY Rangers, a w ostatnich 7 meczach wyjazdowych Caps padl az 6 razy.

21-23-2 [47,7%] / seria: -1

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Caps wygrali 4 mecze z rzedu, w wygranych meczach z Calgary, Toronto i Bostonem zobaczylismy eksplozje ofensywna ekipy z Washigtonu, jednak w ostatnim spotkaniu z Flyers nie bylo juz tak dobrze, powiem wiecej, bylo slabo - gdyby nie glupie kary Prongera i O&#39;Donnella w ostatnich 4 minutach meczu Caps pewnie nie wygraliby go w OT. Mysle, ze Stoleczni juz sie troche wystrzelali, a dzisiaj maja przed soba ciezka przeprawe z New York Rangers na ich terenie. A wiadomo jaka druzyna sa Rangersi - nie ma dla nich straconych krazkow, blokuja wszystko co sie da. Mysle, ze bedzie to zaciety pojedynek i nie zobaczymy az tak wielu klarownych sytuacji bramkowych, a nawet gdy do nich dojdzie Lundqvist i Neuvirth pokaza klase, bo nie ma watpliwosci ze w NHL sa jednymi z najlepszych w swoim fachu
J eśli chodzi o sam typ to pozostawiam bez komentarza jednak mam kilka zastrzeżeń co do Twojej wypowiedzi. Trochę jestem zmieszany po tym co przeczytałem ponieważ oglądałem spotkanie Capitals z Flayers i szczerze powiedziawszy nie widziałem tam aby ofensywa gospodarzy była stłumiona lub imała się samych strzałów z niebieskiej co w takiej opcji można uznać za wielką bezradność. Washington może i spotkał opór w defensywie ale tylko i wyłącznie ze strony Bobrovskiego który nadal pokazuje się ze świetnej strony i tu trzeba mu oddać szacunek, ale to tylko tyle jeśli chodzi o wielkie powstrzymywanie Caps.
Jeśli chodzi oto czy WSH byliby w stanie wygrać to spotkanie bez &quot;głupich kar&quot; to ja śmiało mogę Ci odp, że tak byliby w stanie i na pewno bardziej im się to należało niż Phily, mało obiektywnie podszedłeś do oceny tego spotkania ponieważ zrozumiała sprawa jesteś fanem Flayers, ale kary Prongera ostatnimi czasy już nie wynikają z głupoty tylko jego słabszej dyspozycji, to już nie pierwszy raz gdy w końcówkach łapie kary.
No i jeszcze stawianie Neuvirtha w jednym szeregu z Henrikiem jest dla mnie osobiście wielkim zdziwieniem, ja rozumiem że chłopak ma dobry okres ostatnimi czasy ale wstrzymałbym się z tak wczesnym uznaniem go za wielkiego fachowca.
Żebyśmy się dobrze zrozumieli to nie jest atak na Twój opis tylko moje spostrzeżenia na temat niektórych spraw, jakie poruszyłeś w swojej wypowiedzi.
Pozdrawiam. ;)

orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
Trochę jestem zmieszany po tym co przeczytałem ponieważ oglądałem spotkanie Capitals z Flayers i szczerze powiedziawszy nie widziałem tam aby ofensywa gospodarzy była stłumiona lub imała się samych strzałów z niebieskiej co w takiej opcji można uznać za wielką bezradność. Washington może i spotkał opór w defensywie ale tylko i wyłącznie ze strony Bobrovskiego który nadal pokazuje się ze świetnej strony i tu trzeba mu oddać szacunek, ale to tylko tyle jeśli chodzi o wielkie powstrzymywanie Caps.
Jeśli chodzi oto czy WSH byliby w stanie wygrać to spotkanie bez &quot;głupich kar&quot; to ja śmiało mogę Ci odp, że tak byliby w stanie i na pewno bardziej im się to należało niż Phily, mało obiektywnie podszedłeś do oceny tego spotkania ponieważ zrozumiała sprawa jesteś fanem Flayers, ale kary Prongera ostatnimi czasy już nie wynikają z głupoty tylko jego słabszej dyspozycji, to już nie pierwszy raz gdy w końcówkach łapie kary.
No i jeszcze stawianie Neuvirtha w jednym szeregu z Henrikiem jest dla mnie osobiście wielkim zdziwieniem, ja rozumiem że chłopak ma dobry okres ostatnimi czasy ale wstrzymałbym się z tak wczesnym uznaniem go za wielkiego fachowca.
Żebyśmy się dobrze zrozumieli to nie jest atak na Twój opis tylko moje spostrzeżenia na temat niektórych spraw, jakie poruszyłeś w swojej wypowiedzi.
Pozdrawiam. ;)
Oczywiscie, mozesz sie ze mna nie zgadzac, ale nie przekonasz mnie ze double minor Prongera 4 minuty przed koncem meczu a nastepnie minor O&#39;Donnella skazujacy Phile na granie 3-on-4 w OT nie przyczynily sie do ostatecznego sukcesu Caps w tamtym meczu;)
Nie powiedzialem tez ze ich ofensywa byla stlumiona czy bezradna, napisalem po prostu ze w porownaniu do 3 poprzednich meczow wypadla slabo. Oczywiscie, to rowniez zasluga dobrej obrony Flyers i rewelacyjnej formy Bobrovskiego.
I na koniec sprawa Lundqvista i Neuvirtha. Nie postawilem ich w jednym szeregu, uwazam Lundqvista za lepszego goalie, napisalem ze obaj sa jednymi z najlepszych w tym fachu, czyli ze obaj sa bardzo dobrzy. Co nie zmienia faktu, ze jak do tej pory Neuvirth ma lepsze wyniki w tym sezonie. W ogole mam dosc specyficzne poglady na temat goaltendingu w NHL i pewnie wiele osob sie ze mna nie zgodzi. Ale to juz zupelnie inny temat;)

dats13 74

dats13

Użytkownik
Away Goals - Home Goals Under 33.5 @ 1,96 Pinnacle
Zacznę tak ogólnie trochę. Meczy w kolejce 6 co daje 5,5 bramki w meczu. Wg mnie raczej będzie trudno dziś o sporą ilość bramek. Columbus - Blues, ja nie pamiętam aby Nutki strzeliły więcej niż 3 bramki i aby więcej niż 2 straciły. W bramce Halak i już się rzuca na myśl shot out. Pens - Bruins, Pingwiny ostatnio mają małe problemy w strzelaniu, Crosby sam grać nie będzie, Miśki straciły centrów na pewno to odczują w meczu, w bramce Thomas, który jest w doskonałej formie. Florida - Toronto, Koty zadziwiły mnie ostatnio oddając 55 strzałów, ale wygląda na to, że to był przypadek bo w meczu z Carolina juz było 20. Ze strony Toronto minimalne zagrożenie bramkowe, jak Kassel nie gra to nie gra nikt, a Phil jest tragiczny teraz. Lider Vokoun może będzie dziś miał trochę odpoczynku. Jastrzębie - Kojoty, Chicago ostatnio obniżyło loty, a Phoenix brak ofensywy, no może, że mam zaliczyć Jovanowskiego. W bramkarz Marty i Ilya, obaj mogą przesądzić losy meczu swoją grą. Ducks- Islanders, Wyspiarze grają teraz beznadzieje, Kaczory nie lepiej, nie wiem jak Ducks wygrywa, a może już wiem mają Hiller&#39;a, który pokazuje klasę mecz w mecz, Wyspiarze postawiły na Roloson&#39;a, chyba lepiej niż Di Pietro. Jeden mecz, który wydaje sie być inny to Devils - Sabers, beznadzieje sezonu, może być wszystko. W bramkarz rezerwowi, Enroth cholera wie kto to jest, jakoś go nigdy nie widziałem.

Columbus Blue Jackets - St.Louis Blues ML 1 @ 2.06 Pinnacle

Wiem o tym, że pewnie spora ilość ludzi się z tym nie zgodzi, lecz trudno. Mecz Nutek z Strażnikami mi się jakoś nie spodobał, ofensywa Blues zagrał słabiej niż zwykle, ale obrona nie pozwoliła na porażkę. Columbus ostatnio grają doskonale i boli mnie i pewnie ich też, że przegrali z ekipą Wild, która po prostu nie zaprezentowała niczego. Bardzo dobrze prezentuję się ofensywa Kurtek, Nash w końcu się rozkręca wspierany przez młodego Brassard&#39;a. Słabość CBJ to gra defensywa, słabe linie i słabi bramkarze i to może być problemem a nie szansą dla St.Louis, którzy tak na prawdę graja ostatnio z przeciwnikami z dobrymi obronami, ale widziałem ich mecze z Trash i Dallas w który męczyli się niemiłosiernie. Nutki muszą w końcu dostać po tyłku bo jeszcze tego nie doznali w tym sezonie, niedługo to nastąpi tylko patrzeć.
Anaheim Ducks - New York Islanders 2 +0.5 @ 1.87 Pinnacle
Kaczory wygrywają 4 mecz z rzędu, ale grają słabo, daleko przykładu szukać nie trzeba. W San Jose zagrali tragedie i co było 2-3, a powinny być po prostu rozgromieni z 6-2, dziękujcie Hillerowi. Islanders znowu przegrywają ostatnio notorycznie, skutki kontuzji. W meczu z Lotnikami zagrali całkiem dobrze i mogę się ośmielić, że lepiej niż Phila i dlatego myślę, że stać ich na wywalczenie jakiegoś punkciku z Ducks.

benqsimens 61

benqsimens

Użytkownik
Spotkanie : New York Islanders - Anaheim Ducks
Typ : Anaheim Ducks -1,5
Kurs : 2,98
Bukmacher : Pinnacle
Data: 2010-11-11 04:05
Analiza:
Gospodarze ostatnimi czasy grają bardzo dobrze,a jesli chodzi o mecze we własnej hali to są w czołówce tabeli bo w meczach u siebie mają 5 zwycięstw i tylko jedną porażke.
Islanders gra bardzo słabo,bo sa przedostatnią drużyną w lidze.
Zdecydowanie stawiam dzis na gospodarzy typując handicap -1,5 bo w takiej formie drużyna z Nowego Jorku nie bedzie w stanie zatrzymac gospodarzy.
Goście mają serie siedmiu porazek z rzedu.
Wiem ze każda seria ma swój kres ale chyba nie jutro i nie na wyjeździe z Kaczorami bo to była by bardzo duża niespodzianka.
Anaheim ma serie 4 zwycięstw po zwyciestwie z Tampa Bay po dogrywce,bardzo cenne zwyciestwo z pingwinami z Pittsburgh,wygrana z Nashvile 5-4 :/ i wygrana po dogrywce z Rekinami z San Jose,z którymi przegrali przed rozpoczeciem tej serii 4 zwyciestw.
Troszke zawiódł mnie bramkarz w ostatnim meczu z Nashvile,a szczególnie w 3 tercji bo obrona dopuściła do oddania tylko trzech strzałów a Hiller potrafił puścić 2 gole ,czym mnie załatwil w typie z 8.11 :/
Kaczory grają bardzo dobrze,Kaczory wygrywają,Kaczory sa w zdecydowanie lepszej formie od rywali i w nocy szybko rozprawią sie z Islanders.
10/11-10 NHL San Jose Sharks vs. Anaheim 2:2 2:3 (OT)
08/11-10 NHL Anaheim vs. Nashville 5:4
06/11-10 NHL Anaheim vs. Pittsburgh 3:2
04/11-10 NHL Anaheim vs. Tampa Bay 2:2 3:2 (OT)
31/10-10 NHL San Jose Sharks vs. Anaheim 5:2
30/10-10 NHL Anaheim vs. NJ Devils 1:2
27/10-10 NHL Dallas vs. Anaheim 2:5
24/10-10 NHL Detroit Red Wings vs. Anaheim 5:4

07/11-10 NHL NY Islanders vs. Philadelphia 1:2
05/11-10 NHL Ottawa vs. NY Islanders 4:1
04/11-10 NHL Carolina vs. NY Islanders 7:2
31/10-10 NHL Philadelphia vs. NY Islanders 6:1
30/10-10 NHL NY Islanders vs. Montreal 1:3
28/10-10 NHL Montreal vs. NY Islanders 5:3
24/10-10 NHL Florida vs. NY Islanders 4:3
22/10-10 NHL Tampa Bay vs. NY Islanders 2:2 2:3 (OT)

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Fajne typy Dats13 na Columbus i Islanders, dobre uzasadnienie i jak dla mnie mają szansę powodzenia. Od siebie inne propozycja :

Florida Panthers - Toronto Maple Leafs -&gt; Toronto win (ML 60&#39;)[2.56][Pinnacle]
⛔
Toronto od sześciu meczów nie wygrało, seria taka może odstraszać od typowania na ich zwycięstwo ale może także przyciągać ... Problemem Toronto nie jest nawet kontuzja Phaneufa, problemem jest niemoc strzelecka ale ta nie będzie trwała wiecznie. Kessel wspomagany przez resztę napastników w końcu zacznie punktować. A przeciwko Floridzie w tym sezonie Toronto udawało się grać całkiem nieźle, wygrana z 26 października 3:1 świadczy o wyrównanym poziomie potencjalnym tych ekip (wskazał bym nawet lekko na Maple Leafs). Pantery ostatnio grały fajny zespołowy hokej ale mecze w których szaleli w ofensywie chyba się już szybko nie powtórzą, ostatnio zostali skutecznie przygaszeni przez Caroline. Bez jakis przebłysków wielkiej formy broni Vokoun, który mam wrażenie w tej chwili jest na jednym poziomie ze swoim backupem Clemmensenem. Dziś Klonowe Liście z dużymi szansami na przełamanie.

pietaszek89 1,6K

pietaszek89

Użytkownik
Columbus Blue Jackets - St. Louis Blues Under 5.5 (1,61) ⛔ (8:1) :-|
W Columbus zmierzą się dzisiaj miejscowi Blue Jackets z St. Louis Blues. Drużyna gospodarzy po dwóch zwycięstwach z rzędu po 3:0 przegrała ostatnio u siebie z Minnesotą Wild 2:3. W dziewiątej minucie tamtego spotkania przerwał swoją passę Mathieu Garon, który we dwóch wcześniejszych meczach zachował czyste konto. Mimo niekorzystnego wyniku ekipa Kurtek nie miała zamiaru się poddawać. Na początku drugiej tercji wyszli nawet na prowadzenie 2:1 po golu Kyle Wilsona, ale to było za mało, żeby pokonać Dzikusów. Mimo porażki swoją znakomitą serię przedłużył center pierwszego ataku Derick Brassard, który punktuje już od siedmiu spotkań z rzędu. Bramka wspomnianego już Wilsona była jego czwartą w sześciu ostatnich meczach i on również należy do bardziej wyróżniających się graczy w drużynie. W bramce znakomicie dysponowanego ostatnio Garona zastąpi dzisiaj Steve Mason. Mimo, że to Mathieu spisywał się w ostatnim czasie lepiej uważam, że obaj są na dość porównywalnym poziomie w tym sezonie. St. Louis nie należy także do jakiś ultra ofensywnych zespołów. Mimo, że to obecnie najlepszy zespół Dywizji Centralnej w Konferencji Zachodniej to pod względem strzelonych bramek są w ogonie 15 drużyn na zachodzie. Jednak ich doskonała gra defensywna przyniosła serię siedmiu z rzędów zwycięstw w lidze. Podczas tej serii zdążyli zaliczyć cztery razy czyste konto, a nie tylko Jaroslav Halak, ale i Ty Conklin pokazał ostatnio, że będą wielką siłą Nutek w tym sezonie. Najlepiej punktującym zawodnikiem w kadrze jest obecnie T.J. Oshie, który ma jedną bramkę i dziewięć asyst. Natomiast miano najlepszego strzelca przypada dwóm zawodnikom Mattowi D&#39;Agostiniemu oraz Davidowi Perronowi. Niestety w dzisiejszym meczu nie będzie mógł zagrać ten drugi co na pewno jest sporym osłabieniem gości. Nie ma co za bardzo liczyć na kanonady strzeleckie w tym spotkaniu. Obie drużyny w tym sezonie należą do bardzo underowych. Gospodarze w 13 meczach przekraczali linię 5.5 bramki tylko trzy razy, zaś goście nieco częściej, gdyż w 12 meczach było takich meczów cztery. Jednak jeżeli nie przytrafi się jakiś słabszy dzień Masonowi i Halakowi to raczej standardowa linia nie powinna być zagrożona.
Kurs z: RedBet

mateo1961 1,2K

mateo1961

Użytkownik
Pittsburgh Penguins - Boston Bruins typ under 5,5 @ 1.75 tobet ⛔4:7
Typ wydaję się być oczywisty patrząc na bramkarzy. Tim oraz Brent w świetnej formie. Oczywiście obu zawodnikom zdarzyło się zagrać słabsze spotkanie. Thomas puścił trzy bramki przeciwko Caps, a Brent, aż pięć przeciwko Dallas. W pozostałych meczach bronili, jednak fenomenalnie i dzięki temu ich zespoły wygrywały. Patrząc na formę zawodników to Thomas może mieć problemy bo Crosby ostatnio w dobrej formie, ponieważ strzelił 3 bramki w 2 ostatnich spotkaniach. Jeszcze warto dodać, że Thomas puścił 8 bramek w ośmiu spotkaniach, a Brent 13 także w 8 spotkaniach. Pens u siebie cztery undery w sześciu meczach. Boston podobny bilans w meczach wyjazdowych. Co tu więcej dodać wszystko wskazuję na to, że dzisiaj dużo bramek nie zobaczymy, a będziemy mogli się zachwycać kapitalną gra bramkarzy.
Chicago Blackhawks - Phoenix Coyotes typ 1 @ 1.55 ML tobet ⛔1:2
Typ na przełamanie dwóch porażek u siebie Chicago. Jak na razie gra ich nie wygląda dobrze, jednak rywal nie powinien sprawiać trudności. Kojoty kompletnie bez formy ostatnio trzy porażki i 25 miejsce. W meczach wyjazdowych zaledwie dwie wygrane w siedmiu meczach. Dzisiaj w bramce Phoenix prawdopodobnie zobaczymy Jasona LaBarbere, który w tym sezonie puszczał po trzy gole. Liczę, że w końcu zagrają tak jak w poprzednim sezonie zawodnicy Chicago. Ostatnio trochę słabiej Sharp, który tak świetnie zaczął sezon. Hossa, Towes oraz Kane powinni zapewnić zwycięstwo nad Kojotami, którzy nie spisują się rewelacyjnie. Mam nadzieję, że znowu nie będzie zawodu bo już limit słabych meczy Chicago wyczerpało. Do tego jeśli jeszcze będzie Jason w bramce Phoenix no musi być zwycięstwo.

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Czekałem, czekałem... żeby NHL się trochę rozkręciło i można wrócić do oglądania, typowania jednej z ulubionych rodzajów sportu.
I. stopień progresji na L St. Louis Blues
Columbus Blue Jackets ML - St. Louis Blues @ 2.00 ✅ 8:1
Chyba najlepiej wrócić do grania moim zdaniem poprzez progresję i wybrałem do progresji dzisiaj między innymi Niebieski Kurtałki które powinny przełamać wreszcie ładny streak Nutek bo kto to widział żeby St. Louis Blues tak długo nie przegrywali.
W tym sezonie oglądałem tylko mecze otwarcia i pierwsze parę kolejek więc o obu ekipach nic wielkiego nie powiem raczej podeprę się statsami i przemyśleniami. Po długim okresie nieobecności widzę że obie ekipy mają porządnych bramkarzy z jednej strony Conklin i Jarek Halak (bardzo liczyłem na tego chłopa u Habs ale widzę wyszło inaczej) i po drugiej stronie Mason i Garon (też fajnie sobie radził u Nafciarzy).
Jeśli Nutki mają przegrywać to narazie tylko na wyjeździe bo u siebie wszystko kończą w godzinę, a do tego zachęca to że St. Louis w L20 ma bilans 5-15 czy dzisiejsi goście mają bilans 3-7 podczas road games i tutaj już kompletnie Amerykański stats tak jak np. bilans New York Redbulls przy jupiterach czy na sztucznej murawie, to tak St. Louis w środy 7-19 więc czemu nie dzisiaj niezatapialny Rick Nash nie pociągnie do zwycięstwa Blue Jackets?, Ja sądzę że to to odpowiedni czas chociaż na zaczęcie progresji na porażkę przyjezdnych.
I. stopień progresji na W NYI
Anaheim Ducks - New York Islanders ML @ 2.35 ⛔ 1:0
Drugie spotkanie to właśnie drużyna która powinna wreszcie wygrać czyli niesforni Wyspiarze z Long Island.
Patrząc na rostery tutaj to jedynie dla mnie oldschoolowym bramkarzem jest Jonas Hiller który dopiero teraz jakoś dostaję szanse grać i być pierwszym bramkarzem Anaheim. Jeśli mam być szczery grzebiąc w trendach znalazłem tylko jedno pozytywne na stronę Islandersów 5-2-1 w H2H w L8 i tylko to i chyba oprócz tego liczę chyba najbardziej tutaj na prawo serii która musi się kiedyś wreszcie skończyć, bo składem jak od dawien, dawna Nowojorczycy nie zachwycają jest ten Tavares, Streit ale dalej to pamiętnych nazwisk kojarzę Okposo i na tym znajomość rostera się kończy.
U Kaczorów nie wiem jak z aktualną formą i wybijających się graczy ale widzę lepszą ekipę żelazny Getzlaf, Koivu, Lupul, Palmieri dodając Blake&#39;a. Jedyne co trzyma mnie przy tym to jednak prawo serii bo Islandersi zawsze byli szarakami i od czasu do czasu można zagrać na nich by przełamali złą passę.

dats13 74

dats13

Użytkownik
Los Angeles Kings - Dallas Stars Over 5.5 @ 2,11 Pinnacle
Mecz w którym ciężko mi wskazać faworyta, ponieważ Królowie to bardzo solidna ekipa, Dallas jest nie obliczalne ofensywie. Zespół z Miasta Aniołów budowany jest już od kilku lat i co sezon jest lepiej, kompletne linie ataku i obrony oraz pewny bramkarz.
LAK gra bardzo przyjemny ofensywny hokej stworzony z bardzo wyrównanych zawodników Kopitar, Williams, Stoll, Brown i Smyth każdy z nich może zaważyć o losie meczu. Stars to wrząca ofensywa, która potrafi poradzić sobie z najlepszymi obrońcami i bramkarzami. Każda z linii jest bardzo mocna i co najważniejsze każda punktuje w miarę swoich możliwości i czasu na lodzie. Richards, Eriksson ciągną ten zespół do przodu, do tego Neal i Marrow coś dorzuci i wygląda to na prawdę ładnie. Z drugiej strony Gwiazdy mają bardzo słabą obronę i przeciętnego golie, co na pewno ułatwi strzelanie dla Królestwa. Tragicznie spisują się w PK, ale w PP mają wielkie rażenie. Kings choć mają stabilna defensywę to jednak mogą mieć problemy z atakami Stars, ale za to wykorzystają wyraźna słabość Dallas.

Atlanta Thrashers - Minnesota Wild 1 @ 2.40 Expekt
Trash całkiem mi się spodobało w meczu z Ottawą, choć przegrali wysoki to grali ofensywie i całkiem płynie. Takich komplementów nie mogę powiedzieć o ekipie Dzikusów, których ostatni czas nie cierpię. W każdym z ostatnich byli stroną słabszą, ale jakoś udawało im się zdobywać punkty, kiedyś to musi się skończyć. Wild zawdzięcza prawie wszystko grze w PP oraz Backstrom który broni fenomenalnie. Koivu kreowany na lidera jakoś czuję się z tym ciężko, a kontuzje trawią skrzydłowych. Na mecz z Drozdami zabraknie również pewnie w składzie ekipy z Minneapolis bardzo ważnych obrońców Marka Zidlicky oraz Nicka Schultz&#39;a. Osłabiona defensywa Dzikusów może mieć problemy z drużynowym atakiem Trashers, dużo zależy w jakiej dyspozycji będzie Backs. Mecz drużyn przeciętnych, ale na dzień dzisiejszy faworyzuje Drozdy, ponieważ to co prezentuję Wild jest dla mnie poniżej krytyki.

Carolina Hurricanes - Philadelphia Flyers ML 1 @ 1.96 Pinnacle

Jakoś nie przekonują mnie ostatnio Lotnicy, chociaż wygrali ileś tam meczy, ale grali średnio. Zaś Carolina poprawiła grę w defensywie i od razu są tego efekty. Ostatni mecz z Edmonton był fantastyczny, oczywiście można twierdzić, że Oilers jest fatalne w defensywie, ale to nie usprawiedliwia aż takiej porażki. To Huragany rozgromili ich ofensywie oraz postawili im doskonałą obroną, a atak Nafciarzy jest w miarę dobry. Staal się rozkręcił, a jak stal jest w formie to Carolina jest niezwykle groźna. Pozostali zawodnicy również dają coś od siebie, Skinner, Ruutu, Cole LaRose. Od Lotników wymagam znacznie więcej bo to przecież druga ekipa 09/10, lecz ich gra do mnie nie przemawia. Obrona, która była jednym z kluczowych elementów drużyny dziś coś blado wygląda, łapią głupie kary, a Bobrovsky musi się trochę napracować w bramce. W ofensywie Filadelfia nie wykorzystuje w pełni swojego potencjału. Mecz zapowiadający się wyrównanym widowiskiem, ale bardziej widzę tu porażkę Lotników niż ich wygraną.

benqsimens 61

benqsimens

Użytkownik
Spotkanie : San Jose Sharks - New York Islanders
Typ : San Jose Sharks -2
Kurs : 3,10
Bukmacher : Bet-at-home
Data: 2010-11-12 04:35
Analiza:
Islanders kontynuuje serie porazek,W nocy przegrali z Kaczorami 1:0 po słabym wystepie w ich wykonaniu.Przec całe spotkanie mieli jedną groźna sytuacje w 3 tercji ale strzał zablokował Perry,obrńca Ducks.Gracze z Anaheim niewykorzystali kupe znakomitych sytuacji by to spotkanie wygrac 2,czy 3 bramkami.Nie chce myslec co w nocy zostanie z drużyny z Nowego Jorku,bo byłem pod wrażeniem gry Rekinów gdy oglądałem ich z Tampa Bay.Grają bardzo szybkie kontry,a Islanders niepotrafili zatrzymywac sporo wolniejszych kontr Kaczorów.
Spodziewam sie rozbicia totalnego druzyny z Nowego Jorku i nie mają co marzyć że przełamią sie i skończą ten horror ,którty rozpoczął sie z Florydą.
Najlepiej punktującym zawodnikiem Rekinów z San Jose jerst Thornton ,który ma 5 goli i 10 asyst,a najwiecej goli ma Marleau co mnie nie dziwi bo to jest fantastyczny zawodnik.Narazie goli ma 6 i spodziewam sie że dzis poprawi swój dorobek.
Jedyne co mi sie spodobało w wykonaniu Islanders to to ze starali sie nie łapać kar ale czy dziś bedzie to możliwe przy zdecydowanie szybszych atakach Rekinów??Zdaje mis ie że jednak nie bo jeśli będą unikac fauli to ten krązek i tak znajdzie sie w bramce po pasywnej obronie gosci.
Zdecydowanie typuje na Rekiny z handicapem i polecam typ.

dats13 74

dats13

Użytkownik
W nocy przegrali z Kaczorami 1:0 po słabym wystepie w ich wykonaniu.Przec całe spotkanie mieli jedną groźna sytuacje w 3 tercji ale strzał zablokował Perry,obrńca Ducks.Gracze z Anaheim niewykorzystali kupe znakomitych sytuacji by to spotkanie wygrac 2,czy 3 bramkami.Nie chce myslec co w nocy zostanie z drużyny z Nowego Jorku,

Ty oglądałeś to spotkanie???? Jak tak to chyba przysypiałeś, a budziłeś się z dwa razy na tercje. Anaheim kupę znakomitych okazji kiedy i gdzie, zagrali katastrofalnie, tragicznie, Wyspiarze choć nie strzeliły nić to byli 5 razy groźniejsi niż Kaczory. Typu nie kwestionuje, ale zadaj sobie pytanie jak to się stało, że Anaheim wygrało z San Jose, a Islanders jest od nich obecnie sporo lepsze w ofensywie i obronie. A i Perry nie obrońca.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Los Angeles Kings vs Dallas Stars (LA Kings 60&#39;) ✅

Wewnętrzna rozgrywka drużyn z Pacific Division, póki co to Królowie przewodzą w tej tabeli, zaś Gwiazdy plasują się na trzeciej pozycji. Dziś faworytem są gospodarze, którzy ostatnimi czasy prezentują świetny, poukładany hokej. Kings mają nadzieję na podtrzymanie świetnej passy własnej hali w której jeszcze nie zaznali goryczy porażki, co więcej większość drużyn przyjezdnych przegrywała tu dość znacznie. Jak napisał Dats Kings to drużyna która jest budowana od paru ładnych lat i z każdym sezonem gracze z LA prezentują się co raz lepiej. Na pewno siła Kings drzemie w kolektywie całej drużyny, oczywiście mamy tu takie nazwiska jak Kopitar, Smyth czy Doughty ale są to jednostki składające się na doskonałą grę całej ekipy. No i oczywiście nie można pominąć Jonathana Quick&#39;a który w tym sezonie spisuje się bardzo dobrze (1.64 GAA).
Z drugiej strony bardzo ofensywnie usposobiona drużyna Dallas, Stars mieli bardzo dobry początek, ich ofensywa siała postrach a ich hala wydawał się być twierdzą nie do zdobycia, jednak po tych paru świetnych występach przyszła pora na weryfikację, która pokazała że przed Dallas jeszcze długa droga i każda z porażek była okupiona dość spora stratą bramek, a także mizernym stylem. Ciężko powiedzieć gdzie tkwi problem ale na pewno Gwiazdy tworzą szaloną dysproporcję pomiędzy swoimi zwycięstwami a porażkami. Niedawno byliśmy już świadkami spotkania Stars vs Kings i wtedy to LA było górą wygrywając 2:5, nie jest to wcale zaskoczeniem dla mnie ponieważ tak jak pisałem Królowie grają poukładany hokej i ciężko przeforsować ich defensywę, natomiast w Dallas mają sporo kłopotów z defensywą ale starają się nadrobić to w ofensywie, jednak gdy atak ma gorszy dzień wtedy można już tylko liczyć na cud w postaci Lehtonena.
Miejmy nadzieję że dziś Kings w dobrym stylu podtrzymają rewelacyjną serię meczy bez porażki w domu.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
St. Louis Blues - Nashville Predators -&gt; under 1,5 goal in 1T [1.74][Pinnacle] ✅
Ostatnio i Nutki i Drapieżnicy notowali grube wyniki overowe, co nie do końca jest w stylu tych zespołów. Powoli może dobiegać końca tak pięknie rysująca się sytuacja St.Louis, podobną rzecz przeżyły boleśnie Predki które też nieźle zaczęły sezon a teraz są na spadku. Co powinno uratować oba zespoły przed kolejnymi niepowodzeniami ? Słuszna postawa ich bramkarzy, Halak dostanie szansę rehabilitacji po wpadce wczorajszej a Rinne też ostatnio nie błyszczący stanie w bramcę po krótkiej przerwie i pasowałoby żeby pokazał się z dobrej strony. Wierze że koncentracji na pierwszą tercje nie zabraknie.
Ottawa Senators - Vancouver Canucks -&gt; Vancouver win (ML OT)[1.84][Pinnacle] ✅
Spodziewałem się dużo gorszego występu Orek z Montrealem i według przewidywań ulegli Canadiens ale zaprezentowali się naprawdę poprawnie. Nie zdobyli co prawda bramki co może trochę martwić, ale tym bardziej będą chcieli dziś ukłuć kilka goli a jest ku temu wyśmienita okazja bo do bramki Senatorów asygnowany został Pascal Leclaire. Pierwszym bramkarzem Ottawy jest Elliot i po Leclaire nie wiadomo czego można się spodziewać, ale że fakt jego występu wynika z drobnej kontuzji Elliota można się spodziewać że prezentuje poziom niższy. Ottawa ostatnio grała nieźle, zdobyła dużo punktów ale stylem nie porywałą i już z Atlantą losy meczu mogły potoczyć się troche inaczej ... dziś sądze że dobiegnie końca ich zwycięska seria. Pozytywnym faktem dla typu jest również spodziewany powrót na lód obrońcy Canucks, Dana Hamhuisa.

Otrzymane punkty reputacji: +2
benqsimens 61

benqsimens

Użytkownik

Ty oglądałeś to spotkanie???? Jak tak to chyba przysypiałeś, a budziłeś się z dwa razy na tercje. Anaheim kupę znakomitych okazji kiedy i gdzie, zagrali katastrofalnie, tragicznie, Wyspiarze choć nie strzeliły nić to byli 5 razy groźniejsi niż Kaczory. Typu nie kwestionuje, ale zadaj sobie pytanie jak to się stało, że Anaheim wygrało z San Jose, a Islanders jest od nich obecnie sporo lepsze w ofensywie i obronie. A i Perry nie obrońca.
widac twoją znajomosc na hokeju...
zobaczyłeś statystyki ze Islanders mieli wiecej strzałów i sie bez sensu wypowiadasz...
Czy Islanders mieli jedna dobra akcje nie licząc tych bezsensownych strzałów na odjeb.. sie???
Jak by grali lepiej to na 6 przewag cos by strzelili a nie tylko wracali po krązek do barmkarza...
Perry zmarnował sam na sam, Selene zrobił to samo...
A czy wyspiarze mieli choć jedną taką sytuacje??? aha zapomiałem ze przespałem..
A gdzie ja napisałem ze perry to obrońca???
Pisałem ze zablokował strzał
17:08 NY Islanders James Wisniewski shot blocked by Corey Perry
Masz czarno na białym..
I dalej sie kieruj tym ze strzelali czesciej to byli lepsi..
a Dallas Stars graja najlepiej bo strzelaja najwiecej...
szkoda mi cie bo pewnie sporo kasy przegrałes takim mysleniem :/
biedaczek przegrał dwa razy typujac przeciw Kaczorom i już szuka usprawiedliwienia haha
a i widac twoją znajomosc po typach ????

J 7K

juanroman08

Forum VIP
strzał zablokował Perry,obrńca Ducks
Nie to żebym się mieszał w wasz &quot;beef&quot; ale wydaje mi się że benq trochę przesadziłeś, cytat jest jasny i tak jak napisałeś czarno na białym jest że potraktowałeś Perrego jako obrońcę, może użyłeś tego słowa w znaczeniu że był w tym momencie obrońcą ale to nie jest jednoznaczne więc mogłeś to kulturalnie wytłumaczyć, poza tym nie widzę powodów aby od razu wytykać Datsowi to i owo, Kolega nie użył wobec Ciebie żadnych obraźliwych epitetów czy wytknięć a Ty wręcz przeciwnie, atakujesz go jakbyś chciał wszystkim pokazać że nie można Ci zwrócić uwagi. Czasami lepiej przyjąć konstruktywną krytykę i spokojnie odpowiedzieć niż wojować i zbierać wkoło wrogów. Bez napinki ochłoń ;)

mateo1961 1,2K

mateo1961

Użytkownik
Ja na dzisiaj gram takie typy z NHL:

Washington Capitals - Tampa Bay Lightning typ 1 ML @ 1.53 betsafe✅✅✅ 6:3
Ovechkin Alexander zdobędzie gola ? typ TAK @ 1.90 doxxxbet✅✅✅

Będzie to niezwykle ciekawy pojedynek, ponieważ obie drużyny w dobrej formie. Do tego jeszcze spotkają się dwie wielkie gwiazdy Steven Stamkos z Alexem Oviechkinem. Jak na razie patrząc na liczbę punktów lepszy jest młody Kanadyjczyk. Caps po raz kolejny spisują się świetnie w sezonie zasadniczym i obecnie są liderami ligi. W tym sezonie na 15 rozegranych spotkań przegrywali zaledwie cztery razy. Ostatnio prezentują bardzo dobrą formę, ponieważ wygrali 5 spotkań z rzędu. Choć może tylko w spotkaniu z Calgary nie było problemów. Tampa jak dla mnie poczyna sobie naprawdę dobrze, ponieważ zajmuję 10 miejsce w tabeli, a ich gra wygląda lepiej niż przyzwoicie. Po trzech porażkach wyjazdowych Tampa w końcu przerwała tą serie wygrywając z Toronto 4:0. Jeśli chodzi o bramkarzy to Dan Ellis prezentują naprawdę dobrą formę. Choć Thomas też na początku prezentował się znakomicie, a w ostatnich meczach jest już dużo gorzej. W bramce Caps zagra prawdopodobnie Michal Neuvirth. Stamkos niby w dobrej formie, ponieważ ostatnio 5 bramek w pięciu meczach, ale czy on wystarczy na Caps ?. Czuję, że dzisiaj Ovca pokaże się i strzeli bramkę bo od dwóch spotkań jest bez gola. Semin w bardzo dobrej formie zdobył 4 bramki w pięciu ostatnich meczach. Do tego Nicklas, Tomas, Mike i Brooks. Stawiam na zwycięstwo Caps, choć bezpieczniej bo ML. DO BOJU CAPS !!!

Detroit Red Wings - Edmonton Oilers typ 1 @ 1.70 Expekt
✅✅✅ 6:2

Drugie spotkanie w stylu wejść musi, choć już raz się przejechałem na graniu przeciwko Edmonton. Jednak to co prezentuję Chicago to więcej niż tragedia. Dzisiaj Edmonton zmierzy się z Detroit i mam nadzieję, że cudów nie będzie bo oba zespoły zupełnie w innej formie. Dwa dni temu Oilers przegrali z Carolina 7:1 !!! Co ciekawe w tym sezonie Edmonton wygrało 4 spotkania w tym dwa z Chicago. Detroit w tym sezonie wygrało 9 z 13 spotkań i obecnie zajmuję 5 miejsce. W obecnej formie nie powinni mieć żadnych problemów z pokonaniem Edmonton. Dzisiaj w bramce Red Wings zgra Jimmy Howard, który prezentuję się bardzo dobrze. W bramce Oilers po raz kolejny zagra Nikolai Khabibulin, który tak naprawdę zagrał 3 dobre mecze. W pozostałych puszczał już po 3 gole lub więcej. W ostatnim meczu z Carolina zagrał 7 minut i w tym czasie puścił 4 bramki. W dobrej formie jest Pavel Datsyuk. Oprócz niego jest jeszcze kilku zawodników, którzy ostatnio dobrze się prezentują. Co tu więcej pisać jak dla mnie w tym meczu widzę pewną wygraną Detroit. Ostatnio wygrali w Edmonton 3:1 i dzisaj mnie ten wynik satysfakcjonuję. Kurs jak na NHL niski, ale wydaję się dość pewny.

Otrzymane punkty reputacji: +4
odi 2,3K

odi

Forum VIP
Panowie, fajnie że jakaś dyskusja przedmeczowa ruszyła - szkoda tylko że padają zbyt ostre słowa i jakieś osobiste &quot;wycieczki&quot;. Opanujmy nerwy ????
Wytykanie skuteczności w typowaniu to nie jest raczej merytoryczna dyskusja na temat konkretnego meczu ...
Co do całej sprawy, wklejam skrót spotkania Ducks z Islanders i niech każdy osądzi kto był stroną przeważającą. Ja zgodziłbym się z Dats13, Wyspiarze gdyby byli skuteczniejsi wygrali by z Kaczorami.
http://www.youtube.com/watch?v=2ptyRzoFvik

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom