Widze ze mecz Ducks z Isles wywolal wiele kontrowersji, tak jakby nie bylo innych ciekawszych meczow w kolejce
To moze ja sie tez wypowiem, bo jako ze postawilem na Kaczory, ogladalem mecz w calosci. Wg mnie nie mozna powiedziec ktora z druzyn byla lepsza, mimo ze Nowojorczycy oddali wiecej strzalow to w kategorii scoring chances bylo mniej wiecej po rowno. Swoja droga szkoda ze nie mozna odnalesc tej statystyki na NHL.COM bo chyba bylaby bardziej przydatna niz oklepane juz shots on goal
A moze ktos wie, gdzie mozna ją znalesc - bylbym bardzo wdzieczny.
A na dzisiaj:
PHI@CAR Philadelphia ML 1.877 [Pinnacle] 8-1
Po wielkim strzelaniu jakie urzadzili sobie Canes w meczu z Oilers mamy wielu zwolennikow typu na Huragany. Ja natomiast postanowilem powierzyc pieniadze Lotnikom. Maja patent na druzyne Caroliny - wygrali 7 ostatnich bezposrednich spotkan tych teamow! Wg mnie sa po prostu ekipa lepsza, graja bardzo dobrze w obronie (w Eastern Conference mniej goli traca tylko Habs i Bruins), maja swietnego mlodego bramkarza, a w ataku mimo ze ostatnio wygladaja tak sobie, to w kazdym momencie moga ukasic. Carolina nie wygrala jeszcze 3 meczow z rzedu w tym sezonie i majac Phile jako przeciwnika sadze ze dzisiaj tez nie dokona tej sztuki. Przypomina mi sie sytuacja sprzed kilkunastu dni, kiedy Huragany zmiotly z powierzchni ziemi NY Islanders 7-2 po czym w kolejnym meczu sami zostali upokorzeni 4-7 przez Floride.
edit: Tak jakbym napisal scenariusz tego meczu
BUF@NYR Buffalo(+0,5) REG 1.885 [Pinnacle] 2-3 OT
Pozycja Buffalo to dla mnie najwieksze zaskoczenie tego sezonu, ale mam wrazenie ze powoli wychodza z dolka - coach Lindy Ruff musial wstrzasnac troche swoim teamem, poniewaz w dwoch ostatnich meczach ograli na wyjazdach Toronto i New Jersey. Przeciwnicy moze nie z najwyzszej polki, ale 4 punkty wywalczone w obu przypadkach w SO ciesza i zagrzewaja do dalszej walki. Mysle ze i dzisiaj Sabres zdobeda co najmniej 1 punkt w starciu z Rangers. W ekipie z NYC nie dzieje sie ostatnio zbyt dobrze, przegrala ona 3 z 4 ostatnich meczow, strzelajac w nich tylko 6 goli. Niedosc ze kuleje ofensywa, to jeszcze w dzisiejszym spotkaniu oslabiona bedzie obrona Straznikow - wypadl ze skladu Rozsival. Takze fakt powrotu do gry Gaborika juz az tak nie cieszy. W bramce nie zobaczymy dzisiaj Lundqvista, zagra Biron, i to tez moze byc argument przemawiajacy za Buffalo.
23-23-2 [50%] / seria: +2