>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

NHL - sezon 2010/2011

Status
Zamknięty.
botshek 360

botshek

Użytkownik
Pittsburgh - Vancouver
Vancouver 60&#39;
2,60
Unibet

Spotkanie, które będzie chyba hitem dzisiejszej nocy. Kilka zdan uzasadnienia dlaczego wybrałem win Canucks:

- bramka: pojedynek Fleury i Luongo, chyba nikt nie zaprzeczy, że Luongo jest w zdecydowanie lepszej formie w tym sezonie, Fleury ma momenty przebudzenia, ale potrafi zaskoczyć niejedna niefortunną interwencją, a dziś szans do takich interwencji będzie sporo.

- gra w PP: Pingwiny to czołówka ligi jeśli chodzi o minuty karne, ale jakie to ma znaczenie w tym spotkaniu, a no takie, że Orki są liderem w grze w przewadze w meczach wyjazdowych (33%). Średnio Penguins łapią około 17 minut kar co stwarza wielką szansę na zdobycie kilku bramek w przewadze, oby Orki wykorzystały takie prezenty jak wczoraj Toronto.

- wiem, że nie porównuje się dzisiejszego meczu pomiędzy tymi drużynami do meczów z zeszłych sezonów, ale ciekawostką jest to, że Orki zdecydowanie lepiej radzą sobie z Pingwinami na ich terenie. Ostatni raz Pens wygrali u siebie z Orkami w 2000 roku.

Także liczę, że dziś orki połkną malutkie Pingwiny, a bracia Sedin dadzą porządną lekcję Sidowi i Malkinowi.

orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
BOS@NYR under 5 2.05 [Pinnacle] 3-2 ZWROT
Na ten typ wskazuja zarowno statystyki jak i charakter obu druzyn.. Boston to najlepsza obrona NHL, sa na 1. miejscu pod wzgledem ilosci straconych bramek i na 3. jesli chodzi o gre w oslabieniu. Rangersi w obu ww. statystykach sa mniej wiecej w srodku stawki, jednak braki w organizacji gry obronnej nadrabiaja poswieceniem - sa 1. pod wzgledem zablokowanych strzalow. Oba zespoly korzystaja z uslug najlepszych goalies w NHL. Obaj zagrali swietnie w swoich poprzednich meczach - Tim Thomas zaliczyl shutout przeciwko NJ (mimo ze to slaby zespol nie raz zmusil bramkarza Bostonu do trudnych interwencji), natomiast Henrik Lundqvist ukradl zwyciestwo Pittsburghowi broniac 37 z 39 strzalow Penguins. I przyznam ze dawno nie widzialem Krola Henryka w takiej formie! Wyciagal doslownie wszystko. Z pewnoscia to zasluga kilku dni odpoczynku, jakich udzielil mu John Tortorella. Wg mnie zobaczymy dzisiaj mecz walki, w ktorym glowna role odegraja defensywy i bramkarze. Z reszta historia bezposrednich spotkan Rangers i Bruins mowi sama za siebie - w ostatnich 10 meczach under padl az 9 razy!:cool:

PHX@CGY Phoenix ML 60&#39; 2.31 [Pinnacle] 3-1 ✅
Kojoty w ostatnich 13 meczach w Calgary przegraly az 9 razy, ale jakie znaczenie ma ta statystyka w dzisiejszym meczu? Wg mnie zadne. Druzyny te zmierzaja w odwrotnym kierunku - Phoenix na polnoc, a Calgary na poludnie tabeli Western Conference;) Coyotes w swoich ostatnich 5 meczach zgromadzily az 8 punktow, natomiast Flames tylko 2... Przyznam szczerze, ze po slabym poczatku sezonu mialem wiele watpliwosci czy beda tym samym teamem ktory podziwialismy rok temu, jednak powoli wracaja na wlasciwy tor. Nie moge sobie wyobrazic playoffow bez ich udzialu. Flames zachowuja sie jak tonacy chwytajacy sie brzytwy, dzisiaj dokonali zamiany z Carolina Hurricanes - oddali Suttera i White&#39;a za Kostopoulusa i Babchuka - ale nie sadze zeby ten transfer mial jakikolwiek wplyw na poprawe w grze Plomieni... Trzeba wspomniec, ze zespoly te zagraly ze soba pare dni temu - mecz zakonczyl sie zwyciestwem Kojotow 5-4, jednak dwie bramki dla Plomieni padly w ostatniej minucie meczu. Rozluznienie &#39;Yotes? Dzisiaj na pewno zagraja skoncentrowani przez pelne 60 minut.
Typ ML 60&#39; podyktowany jest fatalna postawa Kojotow w dogrywkach (przegraly wszystkie 4) i karnych (porazka w jedynym SO w tym sezonie) - a wiec w przypadku koniecznosci rozegrania OT/SO mamy zwrot stawki.

27-23-3 [54%] / seria: +6

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Dallas Stars - San Jose Sharks -&gt; San Jose win (60&#39; ML)[2.19][Pinnacle] =&gt; ZWROT
Wczoraj Rekiny przed wyjściem na 3T wygrywały 3:1 ale dały wydrzeć sobie pewne zwycięstwo i pokarało ich w dogrywce. Patrząc na ich ostatnią dyspozycje nie sądzę żeby taką grą przegrali dwa mecze z rzędu. Dallas wygląda w tym sezonie na fajną bardzo wyrównaną ekipę ale do czołówki im jeszcze trochę brakuje, wymęczyli zwycięstwo z Anaheim a Kaczory już w gazie nie są. Tak naprawdę Sharks do pełni szczęścia potrzebują jeszcze dobrego goaltendingu, ciągle liczy się na powrót do formy Niemiego - może już dzisiaj ?
Away Goals +3 goal [1.86][Bet365] =&gt; ZWROT
Kurs lekko opadł ale i tak zdecydowałem się na zagranie tego zakładu. Przed wczoraj dzień całkowicie zdominowali gospodarze, dziś myślę że tendencja może być odrobinę odwrotna. Nie skreślałbym ani ekipy z New Jersey ani Nashville, przypuszczalne zwycięstwo Rekinów opisałem niżej. Jedyne mecze w których widzę przewagę gospodarzy to Flyers z Tampa oraz Boston z Florida ale i tam może być różnie, zresztą dodatnie handi może pokryć te &quot;wpadki&quot;.
Toronto Maple Leafs - New Jersey Devils -&gt; New Jersey win (ML) [2.06][Pinnacle] ⛔
Diabły wszyscy widzą jacy w tym sezonie są, na szczęście Toronto nie lepsze a moim zdaniem może być w klasyfikacji końcowej gorsze. Bez Phaneufa nie może zgrać się defensywa, ofensywa niby troszeczke odblokowana chociaż myślę że w meczu z Nashville zarządził tym bardziej przypadek niż wyśmienita forma wprowadzona przez choćby Kadriego z AHL. Klonowe Liście świeżo po przerwaniu serii porażek (8) ale czy na fali wznoszącej ? Śmiem wątpić, do powrotu kapitana może być z tym zespołem różnie, oczywiście Diabelscy także borykają się z kontuzjami ale wciąz wierze w tą ekipe.

rex 144

rex

Użytkownik
Dallas Stars - San Jose Sharks (1 tercja)✅2:1✅
Typ: 1
Kurs: 2,90
Amerykańscy oddsmakerzy od dawna wiedzą, że po 3 porażkach na wyjeździe i prawie remisie 2-1 (tu Dallas z Kaczkami 2-1) w kolejnym meczu z rzędu drużyna mająca taką serię wygrywa zdecydowanie 1 tercję, także Dallas wygra 1 tercje.
/haha - Odi ????

Montreal - Nashville ✅0:3✅
Typ: 2
Kurs: 2,80
Montreal już ma 4 mecz bez porażki, tak spojrzałem w statystyki Montrealu i oni rzadko wygrywali 5 mecz z rzędu a dziś jest ich 5 mecz bez porażki, także mało prawdopodobne że piąty mecz wygrają także co tu dużo mówić - Nashville typ 2 .

orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
TB@PHI Philadelphia(-0.5) REG 1.769 [Pinnacle] 8-7 ⛔
Phila po 10 meczach w ktorych zdobyla 19 punktow (!!!) w koncu polegla i to w dosc prestizowym meczu w Bell Centre z Canadiens.. Co wiecej, zostala ograna do zera, mimo ze wcale nie grala gorzej - Pomaranczowi oddali na bramke rewelacyjnego Price&#39;a az 41 strzalow i miala wiecej okazji do zdobycia goli niz Habs. A wiec traktowalbym ten wynik jako przyslowiowy wypadek przy pracy i mysle ze dzisiaj Flyers odbija sobie ta porazke u siebie z Tampa Bay. Bolts to druzyna ktora lezy Lotnikom (podobnie jak Carolina Hurricanes) - w ostatnich 10 bezposrednich meczach Phila byla gora w az 7. Co wiecej, Blyskawice graja drugi mecz z rzedu. Wczoraj wygraly na Long Island, jednak nie traktowalbym tego zwyciestwa jako oznake przelamania TB - Isles to w tej chwili team zupelnie rozbity (porazka z Tampa byla ich 11 z rzedu). Flyers grali juz w Bolts w tym sezonie i przegrali 2-3 - mysle ze druga porazka z rzedu z tym zespolem we wlasnej hali jest bardzo malo prawdopodobna.

27-24-3 [53%] / seria: -1

botshek 360

botshek

Użytkownik
Toronto Maple Leafs - New Jersey Devils
Leafs 60&#39;
2,25✅
Unibet

Miałem nie ruszać tego spotkania, ale jak przeczytałem zapowiedz na nhl.com, a w szczególności Injury report stwierdziłem, iż można próbować grać na Leafs. W meczu z Preds pokazali, że kryzys małymi kroczkami mija. W bardzo dobrej formie zdaję się być Versteeg, Grabovski i MacArthur. No ale wracając do Injury report po stronie Klonowych mamy Goalie: J.S.G. oraz od kilku tygodni nieobecnych Phaneufa i Armstronga, a co tak mnie zdziwiło w raporcie NJD ?? Nieobecnosci obrońców, dziś nie zagrają: Taormina, Fraser, Salvador i Salmela. Moim zdaniem z wartościowych obrońców zostają: Tallinder, Volchenkov i Greene, a to może nie wystarczyć na powracających do formy Leafs. Eksperymenty w obronie Diabłów moga być ryzykowne. W bramce postawiłbym znak równości gdyż forma Brodeura w tym sezonie nie jest imponująca. Osłabiona dosyc powaznie jest także linia ataku Devils brak: Langenbrunnera i Parise. Jak dla mnie NJD nie dadzą dziś rady Klonowym. Liczę także na PP Toronto, które pod względem statystyk niszczy Devils, Diabły maja zaledwie 2,9% wykorzystanych PP na wyjazdach.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Dallas Stars vs San Jose Sharks (over 5.5) ✅
Dallas Stars vs San Jose Sharks (over 1.5) 1st period ✅

Można powiedzieć że Gwiazdy wróciły z długiej podróży zaliczając wygraną z Anaheim na własnym lodzie, wcześniejsze trzy spotkania wyjazdowe dały jasno do zrozumienia że Dallas nie jest mocną drużyną jeśli chodzi o grę poza swoją halą. Decyzja o typie powyżej 5.5 nasuwa się samoistnie jako że Stars już od czterech spotkań nie zdobyli w meczu więcej niż dwóch bramek co jak na ich możliwości ofensywne a także ogromny potencjał jest bardzo zaskakujące. Dziś szansa do mocnego strzelania jest bardzo duża ponieważ przyjeżdża ekipa San Jose która skutecznością w defensywie nie grzeszy, ale za to zawsze można liczyć że Rekiny zdobędą więcej niż stracą a dla dzisiejszego spotkania taki scenariusz pasuje jak ulał. Na pewno dziś San Jose będzie o wiele bardziej skoncentrowane na wygranej niż dnia wczorajszego gdzie w ostatniej tercji w zasadzie przegrali pojedynek z Colorado.
Podsumowując jest to ciekawe spotkanie zapowiadające dużą wymianę ciosów, z tego co widzę w bramkach mają wystąpić Niemi i Lehtonen także myślę że swobodnie obie drużyny wyrobią dzisiaj normę zdobytych bramek.

pietaszek89 1,6K

pietaszek89

Użytkownik
Detroit Red Wings - Minnesota Wild Over 5.5 (2,05) ✅ (3:4d.)
Ostatnio over nie wszedł z powodu bardzo dobrej dyspozycji bramkarzy. Dzisiaj, więc mam nadzieję, że Howard i Theodore pozwolą na nieco więcej przeciwnikom. Detroit ostatnio znajduje się w bardzo dobrej dyspozycji. Wygrali cztery mecze z rzędu, a w ostatnich ośmiu ulegli tylko Vancouver na wyjeździe. Dzisiejszy pojedynek jest piątym z rzędu na własnym lodowisku. Zgodnie z tym co pisałem powyżej Detroit pokonało po kolei Phoenix, Edmonton, Colorado i St. Louis. Dzisiaj pora na kolejnego rywala, którym jest Minnesota. Minnesota też nieźle prezentuje się w ostatnim czasie. Z ostatnich siedmiu spotkań udało im się na swoją korzyść rozstrzygnąć pięć. Dlaczego ma paść w tym spotkaniu over? Powód jest prosty po pierwsze forma obu drużyn, a przede wszystkim gospodarzy, a po drugie Jose Theodore w bramce Wild. Zacznę jednak od zawodników ofensywnych w obu drużynach. Na miano najlepszego zawodnikach Detroit w ostatnich meczach zasługuje Danny Cleary. 32 letni napastnik w ostatnich ośmiu spotkaniach zawsze zdobywał chociaż jeden punkt, a w ostatnich sześciu zawsze strzelał bramkę. Łącznie zdobył w tych spotkaniach 12 punktów, a dla porównania w poprzedzających tą serię ośmiu meczach tylko dwa. Oprócz niego w znakomitej formie jest Pavel Datsyuk. Rosjanin z ostatnich 12 meczów punktował w 11. Z bardzo dobrej strony pokazują się także Henrik Zetterberg oraz Nicklas Lidstrom. Ten drugi w ostatnim meczu przerwał swoją passę 11 spotkań ze zdobytym punktem, należy jednak pamiętać, że to obrońca! W bramce zobaczymy Jimmy Howarda, który oczywiście również jest w formie i na 12 startów w tym sezonie zaliczył 10 wygranych. Jednak ostatnio zdarzały mu się już nieco słabsze mecze, gdzie puszczał 2-3 bramki. Jeżeli chodzi o Minnesotę to ich gra opiera się przede wszystkim na trójce Koivu - Havlat - Cullen. Ostatnio najlepiej z tej trójki prezentuje się Czech, który nie punktował w listopadzie tylko w jednym meczu. Sporo bramek zdobywają również w listopadzie Antti Miettinen oraz Cal Clutterbuck. W bramce mała zmiana w tym meczu i miejsce dość mocno eksploatowanego ostatnio Backstroma zajmie Jose Theodore. Jose w tym sezonie dwa starty i cztery gole, niby nie źle, ale grał raczej z zespołami z dolnej części tabeli Floridom Panthers oraz Columbus Blue Jackets. Dzisiaj czeka go prawdziwy test, a patrząc na formę poszczególnych zawodników Detroit może zabraknąć troszkę ogrania. Należy także pamiętać, że Minnesota gra znakomicie w przewagach i może to być ich duży atut w tym meczu. Detroit w tym aspekcie gry wypada nieco bladziej, ale sądzę, że też mogą się pokusić o jakieś bramki podczas osłabienia Minnesoty. Kurs bardzo wysoki jak na over 5.5 bramki, ale według mnie zachęcający do gry. Obie drużyny powinny bez problemu zdobyć w tym meczu co najmniej po dwa gole. To zdecydowanie ułatwi im pokrycie typu i mam nadzieję, że tak będzie.
Kurs z: Bwin

dats13 74

dats13

Użytkownik
Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes 1 Over 3.5 @ 2.20 Pinnacle

Carolina wyrasta nam na zespół, który potrafi strzelić 7 bramek, ale również szybko potrafi stracić tyle samo. Huragany ostatnio wykorzystały bezlitośnie błędy Sens i wygrali aż 7-1. Czy tak łatwo pójdzie im z Pingwinami, wg mnie raczej nie. W bramce Canes prawdopodobnie wystąpi Justin Peters, który jest dosyć nie pewnym golie i GGA 4.77 bez komentarza. Obronę Caroliny charakteryzuje raczej niestabilność. Pingwiny nabierają formy, wygrana z Orkami, które są cholernie mocne w ofensywie. W końcu Marc-Andre Fleury zaprezentował się z dobrej strony. Carolina to ekipa potrafiąca wygrać wysoko, ale jeszcze większe potrafi dostać lanie, a strzelenie 4 bramek nie powinno być dużym problem dla Pens.

St.Louis Blues - Ottawa Senators Over 5.5 @ 2.20 Pinnacle

Dla Nutek nadszedł trudny okres, zmagają się z kontuzjami, bramkarze zniżkują co wiąże się z porażkami. Ottawa ostatnio gra fatalnie w defensywie, brak stabilnych golie oraz defensywa, która straciła 12 bramek w 2 meczach. Blues przegrali wysoko z Red Wings, ale podobała mi się ich gra ofensywna, która sprawiała im niegdyś mały problem. Sens znowu stawiają na Elliot&#39;a, który prezentuję się nie najlepiej, z drugiej strony Nutki zrezygnowały z Halak&#39;a i na mecz z Sens wyjdzie Ty. Słaba postawa bramkarzy Muzycznych nie jest przypadkowa, ponieważ ekipa z St.Louis ma dziurawą defensywę. Senatorzy po dwóch upokorzeniach z robią wszystko aby dziś powalczyć o punkty, mają cały skład zdrowy i gotowy do gry, a dawno tak nie było zatem mają sporę szanse. Z drugiej strony Blues powinni wykorzystać luki defensywne Ottawy.

Otrzymane punkty reputacji: +1
rex 144

rex

Użytkownik
Buffalo - L.A. Kings ✅4:2✅
Typ: 1
Kurs: 2,35

Buffalo miało remisów ostatnio ze 4 albo 5 z rzędu - w każdym razie sporo, i ostatni ich mecz to porażka z Washingtonem na wyjeździe. Co do L.A. to ich druga porażka z rzędu po dobrej serii. Także drużyna która miala w ostatnich sześciu spotkaniach wiele remisów (tu Buffalo) jeśli spotka sie u siebie z drużyną która po dobrej serii zaliczyła 2 porażki z rzędu (L.A.) to w takiej kombinacji wygra ta pierwsza czyli w naszym wypadku Buffalo.
Edmonton - Phoenix ⛔3:4 (SO)⛔
Typ: 1 KZ
Kurs: 1,82

Edmonton wygra dziś z jednego powodu - jego rywal czyli Phoenix dziś nie zagra na najwyższych obrotach i da sie &quot;zbić&quot; przez słabe Edmonton. Czemu Phoenix dziś dostanie? - Na ostatnie 6 spotkań = Phoenix miało 2 razy z rzędu remisy i ostatnie 4 mecze to czyste zwycięstwa = to dało Phoenix zajęcie miejsca w środku tabeli i piękną serię zwycięstw. A Edmonton zajmuje ostatnie miejsce w tabeli. Stara szkoła oddsmakera mówi że jak ostatnia druzyna z tabeli (tu Edmonton) gra z drużyną mającą 4 czyste zwycięstwa z rzędu i zajmującą środek tabeli (tu Phoenix) to ta ostatnia przegra, pod warunkiem że kursy bedą wachać się w okolicy 2,60 na drużynę ostatnią w tabeli (Edmonton) i 2,25 na drużynę ze środka tabeli mającą 4 zwyciestwa z rzędu (Phoenix). Dziś buki takie kursy wystawiły więc gram na zwycięstwo Edmonton KZ-ML.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
St. Louis Blues - Ottawa Senators -&gt; St. Louis win (ML OT)[1.80][Betway] ✅
Zgodzić się muszę z Dats13 że gra Nutek w ataku nadal pozostaje na wysokim poziomie. Spodziewałem się obniżki formy, wiedziałem że kluczowe kontuzje w obronie w końcu dadzą o sobie znak i Blues zaczęli przegrywać ale myślę że powoli będzie się to zbliżało do końca. Na ich nieszczęście do dosyć dziurawej obrony doszła słabsza dyspozycja Halaka i dziś jego zmiane na Ty C. oceniam na pozytywną. Ottawa szału nie robi, dwa ostatnie mecze przegrane grubo z Philadelphia i Carolina nie napawają optymizmem. Podobnie forma czołowych graczy z zeszłych sezonów typu Alfredsson czy Kowaliew. Wózek próbuje ciągnąc Spezza ale samemu w hokeju się nie wygrywa, w poprzednich sezonach zawsze z uznaniem patrzyłem na atak Senatorów ale w tym nawet to nie pozostało ... bo jeśli punktują głównie obrońcy jak Karlsson czy Gonczar to źle świadczy o napastnikach. Nutki z takim przeciwnikiem mają dużą szansę na przełamanie.

orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
PHX@EDM Phoenix ML 1.72 [Expekt] 4-3 SO ✅
Mimo ze rewelacje statystyczne owczarka niemieckiego powyzej sprawdzily sie poprzednim razem w 100%, dzisiaj stawiam na Phoenix, ktore gra w Edmonton. W tamtym sezonie ekipa z Arizony ograla Nafciarzy 3 razy w 4 meczach. Wg mnie mecz z Oilers to swietna okazja dla Coyotes na przedluzenie serii zwyciestw. Kojoty graja zdyscyplinowany szybki hokej i bezlitosnie wykorzystuja bledy przeciwnika. Natomiast ich dzisiejszy rywal popelnia ich co nie miara, na dodatek dziurawa obrona nie ma wsparcia bramkarzy. Dzisiaj kontuzjowanego Khabibulina zastapi Dubnyk. W bramce Phoenix wystapi ponownie dobrze ostatnio spisujacy sie Ilya Bryzgalov.

28-24-3 [54%] / seria: +1

mateo1961 1,2K

mateo1961

Użytkownik
Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes typ 1 ML @ 1.59 BetGun ✅

Pens powoli zaczynają grać co raz lepiej. Podobnie jak to było w poprzednim sezonie. Wygrali trzy z czterech ostatnich spotkań. Przegrana z Rangers, którzy ostatnio zaskakują. Pewne wygrane z Tampa, Vancover i Atlanta. Dzisiaj zmierzą się z Carolina, która dobre występy przeplata bardzo słabymi, ponieważ ostatnio wygrali 7:2 z Ottawa. By dwa poprzednie przegrać 8:1 z Flyers i 7:2 z Montrealem. Więc ciężko coś więcej powiedzieć o formie Caroliny bo potrafią wygrać przekonywająco lub dostać baty. Średnio radzą sobie w meczach wyjazdowych, ponieważ wygrali 4 z 10 spotkań. Na początku myślałem, żeby zagrać over, jednak w bramce Pens zagra Marc-Andre Fleury, który ostatnio broni bardzo dobrze. Wydaję mi się, że Carolina może mieć problem ze strzeleniem 2-3 bramek. Co mnie najbardziej przekonało do grania na Pens ? Bramkarz Caroliny czyli Justin Peters. W ostatnich dwóch meczach na 13 strzałów puścił 4 bramki i na 11 strzałów stracił trzy gole. To było jak zastępował Warda, a jak grał od początku to puszczał podobnie 3 i 4 bramki. Wydaję mi się, że właśnie dzisiaj utrzyma poziom i te 3-4 bramki straci. Duet Malkin i Crosby dzisiaj powinie zapewnić zwycięstwo gospodarzy, którzy wygrają kolejne spotkanie.

Atlanta Thrashers - Washington Capitals typ over 5,5 @ 1.51 Expekt ⛔ 5:0 ????????

W dość nie długim czasie po raz kolejny Atlanta zmierzy się z Waszyngtonem. Faworytem są Caps, którzy ostatnio są w bardzo dobre formie, jednak moim zdaniem pewniejszy będzie over 5,5. Atlanta u siebie radzi sobie słabo bo wygrali zaledwie trzy z dziewięciu spotkań u siebie. Caps wygrali 8 z 9 ostatnich spotkań !!! Ulegli tylko Buffalo 3:2 po dogrywce. Wiadomo, że Capitals u siebie spisuję się fantastycznie, jednak w meczach wyjazdowych tragedii niema, ponieważ wygrali 4 z 8 spotkań. Dlaczego over ? W bramce Atlanty zagra Ondrej Pavelec, który spisuję się przyzwoicie, jednak będzie mu bardzo ciężko w spotkaniu przeciwko Caps. Braden Holtby jak na razie bardzo dobrze, ponieważ puścił 2, i 3 gole ( trzecia bramka w dogrywce). Atlanta jak na razie w meczach u siebie zanotował 6/9 powyżej 5,5 gola. W świetnej formie jest Semin, który w tym sezonie strzelił już 14 bramek. Do tego w drużynie mając Oviechkina, Backstroma i kilku innych bardzo dobrych zawodników o bramki można być spokojnym. W ostatnich czterech meczach między tymi zespołami padało powyżej 5,5 gola. Mam nadzieję, że w tym meczu zobaczymy sporo bramek.

Edmonton Oilers - Phoenix Coyotes typ 2 @ 1.72 ML Expekt ✅✅✅

Ostatni typ wydaję mi się dość pewny. Kojoty ostatnio w niezłej formie, ponieważ wygrali cztery ostatnie spotkania i na pewno będą chcieli przedłużyć tą serię. Lepszej okazji nie może być, ponieważ Edmonton kompletnie nic nie gra. Ostatnio porażka u siebie 5:0 z Chicago. Ogólnie przegrali pięć ostatnich meczy i jedynie z Devils zdołali powalczyć, w pozostałych spotkaniach baty. W bramce Kojotów zagra Bryzgalov, który świetnie bronił przeciwko Calgary. Mam nadzieję, że dzisiaj powtórzy to przeciwko Oilers. W bramce Edmonton wystąpi Dubnyk, który średnio puszcza 3 gole. Nie ma sensu się rozpisywać bo Edmonton jest bardzo słabe. W tym sezonie wygrali u siebie dwa spotkania i chyba jeszcze będą musieli poczekać na kolejne. Kojoty ostatnio spisują się dobrze i mam nadzieję, że nie będą mieli problemu z wygraniem tego meczu.

pietaszek89 1,6K

pietaszek89

Użytkownik
Boston Bruins - Los Angeles Kings P.Bergeron zdobędzie punkt (1,55) ✅
To oddsmakerzy z Betguna dowalili kurs. Ale zacznijmy od początku Niedźwiadki i Królowie to dwie drużyny, które spisują się ostatnio zgoła inaczej. Boston trzy wygrane z rzędu z New Jersey, Rangersami oraz Floridom. Goście natomiast trzy kolejne porażki z San Jose, Columbus i Buffalo. Na dodatek najsłabszy punkt defensywy Bruins w tym sezonie czyli rezerwowy bramkarz Tuukka Rask zaliczył ostatnio znakomity występ broniąc w meczu z Panterami, aż 41 strzałów! Obie drużyny mają w swoich składach znakomitych bramkarzy. Boston ma Thomasa, który ma cudowny sezon, zaś goście Quicka, który też broni bardzo pewnie. Jednak ostatnio w meczu z Kurtkami Jon zagrał zdecydowanie słabiej puszczając, aż cztery bramki i to jeszcze u siebie, gdzie Kings byli niepokonani w tej kampanii! W następnym meczu bronił Bernier i zaliczył słaby start, więc pewnie dziś znów zobaczymy Quicka. Jeżeli chodzi o ofensywnych zawodników gości to tutaj należy wyróżnić Justina Williamsa, Anze Kopitara, Justina Browna oraz Jacka Johnsona. Wokół tych graczy przede kręci się cała gra drużyny z zachodniego wybrzeża. Kłopotów w ofensywie nie mają także gospodarze, których najlepszym zawodnikiem pod względem zdobytych punktów jest Nathan Horton pozyskany przed sezonem z Floridy. Na miano najlepszego strzelca w ostatnim meczu zapracował Milan Lucic, który zdobył hattricka i łącznie ma już 10 bramek. Ja jednak chciałbym skupić się na centrze pierwszego ataku Patrice Bergeronie. Dzięki kontuzji Krejciego Bergeron ma szansę gry w pierwszym ataku Bostonu. Trzeba przyznać, że szansę swoją wykorzystuje bardzo dobrze. W całym sezonie zdobył 2 gole i zaliczył 10 asyst z czego, aż 8 punktów zanotował w tym miesiącu. Wynik bardzo dobry i chociaż brakuje nieco zdobyczy bramkowych to faceoffy i asysty zdecydowanie są dużym atutem Kanadyjczyka. Rzecz jasna Bergeron występuje także podczas liczebnych przewag Bostonu w których zdobył prawie połowę swoich punktów. Według mojej oceny jest to kluczowa postać w drużynie Niedźwiadków co z resztą nie raz udowadniał w poprzednich sezonach. Rywale gospodarzy nie grają ostatnio zbyt dobrze, więc jest spora szansa, że Boston znów zaliczy domowe zwycięstwo. Sądzę, że spory udział w nim będzie miał Patrice, który zdobędzie co najmniej jeden punkt.
Kurs z: BetGun

dats13 74

dats13

Użytkownik
San Jose Sharks - Columbus Blue Jackets Over 5.5 @ 2.02 Pinnacle
San Jose Sharks over 3.5 @ 2.35

Rekiny przegrały dwa ostatnie wyjazdy i teraz wracają znowu do Hp gdzie czują się zawsze pewnie i są niezwykle groźni. Columbus notuje bardzo dobre osiągi jak na ich możliwości. Ofensywa Kurtek znacznie się poprawiła, nie zatrzymali jej defensorzy Kings i Quick ani Blues i Halak. Ciągle jednak słabą stroną Blue Jackets jest obrona, która czasami sobie nie radzi, a zatrzymać San Jose w HP jest nie łatwo i raczej Kurtki tego nie zrobią. W bramce CJB Garon, który niby ma GGA 1.26, ale zagrał mało meczy, a po za tym nie jest to jakieś wielce wyborny golie. Ofensywę Sharks przedstawiać nie trzeba, lecz o obronie trzeba wspomnieć, która ma problemy ze stabilnością, a jeszcze do tego kontuzje załapali Wallin i Murray. W bramce Rekinów Niitymaki, który ostatnio notuje troszkę słabsze występy niż na początku. San Jose u siebie jest cholernie mocne, szczególnie jeśli chodzi o atak i strzelenie kilku bramek Kurtkę za pewno zbytniego problemu im nie sprawi, zaś Columbus potrafi wykorzystać swoje szanse, a na pewno będą w tym meczu.

Dallas Stars - Colorado Avalanche Over 5.5 @ 1.81

Gwiazdy jak i Lawiny dysponują znacznie mocniejszym atakiem niż obroną i taki też styl preferują. W Stars i Colorado każda linia ofensywna stanowi ogromne zagrożenie. W Dallas to co wypracuje przód to traci jeszcze szybciej tył wraz z bramkarzem. Obrona Gwiazd to wielkie dno i jak tak dalej zostanie to po raz kolejny zespół z Teksasu nic nie osiągnie, więc Colorado będzie miało bardzo ułatwione zadanie. Hejduk, Stastny, Duchene oraz Steward powinni robić co chcieć na lodzie. Z drugiej strony Richards i spółka namieszają pod bramką ekipy z Denver. Mecz w którym będzie potrzebować paluszków z obydwu rączek aby policzyć wszystkie zdobyte bramki.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Kolejna ciekawa noc przed wszystkimi sympatykami NHL, wybór wielki, ale co za tym idzie, wiele niewiadomych i zagadkowych typów.

New York Islanders vs Florida Panthers (NY Islanders ML)⛔

Myślę że warto spróbować dziś takiego rozwiązania na ten mecz. Wyspiarze od jedenastu:!: spotkań nie potrafią zjechać z lody jako zwycięska drużyna, dziś okazja do wielkiego przełamania wydaję się być spora ponieważ do NY zawita drużyna Panter, która w tym sezonie spisuje się tak jak zawsze czyli jest ligowym średniakiem i nikt nie spodziewa się po nich czegoś nadzwyczajnego. Oczywiście goście nie mają takich problemów jak gospodarze i ostatnio grali dość dobrze czego efektem były zwycięstwa z Atlantą czy Minnesotą. Jednak co pokazują wyniki w starciach z mocniejszymi drużynami jak Boston czy Philadelphia, Florida już nie potrafiła dotrzymać kroku i zwyczajnie przegrywała zdecydowanie spotkanie.
Jeśli chodzi o gospodarzy bo to oni są dziś tematem numer jeden, wszyscy zgodnie twierdzą że w końcu zwycięstwo przyjdzie i w każdym pojedynku dają z siebie maksimum aby osiągnąć ten cel. Scott Gordon trener Islanders powiedział ostatnio że jeśli nie można osiągnąć czegoś oczekiwanego to lepiej spodziewać się czego nieoczekiwanego. Myślę że po takiej liczbie spotkań przegranych zawodnicy z NY już się nie przejmują tym co będzie i dziś zrobią wszystko by dać powód do radości choćby swoim fanom. Ja ze swej strony oczekuję błysku Tavaresa który jak na razie nie może się odnaleźć w tym sezonie i sądzę że to jedna z wielu przyczyn dla których Wyspiarze radzą sobie tak a nie inaczej.

Carolina Hurricanes vs Nashville Predators (under 5.5)
✅

Nashville kontynuuje swą wyjazdową podróż i trzeba powiedzieć że wyniki jakie osiąga nie są najgorsze ponieważ zwycięstwo w Montrealu 0:3 było sporym zaskoczeniem dla wszystkich. Tak samo jak zaskoczeniem była porażka z Toronto gdzie Nashville prowadziło już 1:4 i ostatecznie w drugiej tercji przegrało tamto spotkanie. Jednak jeśli chodzi o typ na dziś to myślę że jest to wielce prawdopodobny scenariusz ponieważ z założenia Predators w swoich meczach stawiają mocno na defensywę, w ostatnim spotkaniu świetne zawody rozegrał Rinne notując SO, jego dzisiejszy występ nie jest jak na razie potwierdzony w 100%.
Huragany ostatnio prezentują nam niesamowite wahania formy które przynoszą ze sobą również nieobliczalne wyniki. W ostatnich pięciu spotkaniach z udziałem Caroliny padało średnio 8 bramek co jest dość zaskakujące ponieważ początek sezonu wcale nie wskazywał na to że Hurricanes będą tak słabi w defensywie i od czasu do czasu tak bardzo skuteczni. Sądzę że dzisiejsze spotkanie może być bardziej stonowane i w ogólnym rozrachunku zwycięży drużyna lepiej organizująca grę w defensywie. W bramce Canes dziś Ward i również to jest kolejny argument za tym by dziś wybrać opcję under. Co mnie jeszcze skłania, to na pewno fakt iż Nashville nie należy do drużyn które chętnie idą na wymianę ciosów, przede wszystkim od nich będzie zależało jak to spotkanie ułoży się bramkowo.

mateo1961 1,2K

mateo1961

Użytkownik
St. Louis Blues - New Jersey Devils typ 1 ML @ 1.57 betsafe ✅✅✅
Jak dla mnie petarda i gdyby nie było to NHL to zagrałbym all in, jednak tak to zagram tylko grubiej. St. Louis w tym sezonie prezentuję się naprawdę dobrze i zajmuję 10 pozycję. Zawdzięcza to szczególnie świetnej grze przed własną publicznością, gdzie wygrali, aż 7 z 8 spotkań !!! Wczoraj pokonali pewnie Ottawe 5:2 i przerwali serię porażek. Mam nadzieję, że dzisiaj będzie stać ich na kolejne zwycięstwo. Tym bardziej, że Devils gra koszmarnie. Obecnie zajmują 28 pozycję wygrywając zaledwie pięć spotkań. Diabły w dwóch ostatnich spotkaniach przegrali dwa spotkania strzelając zaledwie jednego gola. Nie dość, że mają olbrzymie problemy ze strzelaniem goli, ponieważ pod tym względem są najgorsi w lidze. To tracą ich sporo i nie wygląda to najlepiej. W bramce Nutek moim zdaniem jeden z najlepszych bramkarzy w NHL Halak, który jeśli nie popełni błędów może zaliczyć SO. NAJWAŻNIEJSZA SPRAWA W BRAMCE DIABŁÓW Mike McKenna dla którego będzie to debiut w tym sezonie. W poprzednich radził sobie bardzo słabo i na pewno będzie miał bardzo dużo roboty. W drużynie Diabłów zabraknie po raz kolejny Parise, który jest jednym z najlepszych strzelców. Do tego brak Langenbrunnera zrobi swoje. Kto te bramki ma strzelać ? Ilya bez formy, a najlepszy strzelec Arnott ostatnio bez gola.Nie ma sensu więcej pisać Diabły dzisiaj dostają lanie, ponieważ po pierwsze są słabe. Po drugie są bez formy, a po trzecie mają słabiutkiego bramkarza. Inny wynik niż pewny win Nutek to będzie sensacja.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
St. Louis Blues - New Jersey Devils -&gt; over 5 and 5,5 [2.11][Pinnacle] =&gt; ZWROT
Obie drużyny na liście kontuzjowanych mają sporą grupę obrońców i to nie byle jakich, w przypadku St. Louis braki w obronie zdecydowanie odrabia atak który jest ostatnio niezwykle skuteczny. Dziś też powinien zapunktować bo w bramce Diabłów wystąpi McKenna bramkarz bardzo niedoświadczony. Co do Devils jeśli oni chcą cokolwiek przełamać cokolwiek zmienić to muszą więcej wymagać od linii ofensywnej bo inaczej sezon mogą spisać na straty.
New York Islanders - Florida Panthers -&gt; New York Islanders win (OT)[1.96][Pinnacle] ⛔
Mecz dziś popularny ale i okazja dobra więc czemu nie próbować. Wyspiarze ciągną przegranę od października i trochę to dziwi bo przecież ten zespół potrafi być nieobliczalny potrafi strzelać gole nawet pod nieobecność Okposo czy Streita. Jest Tavares, który chyba do tej pory nie zdawał sobie sprawy że to on tutaj ma ciągnąc wszystko - musi stanąć na wysokości zadania. Dzisiejszy przeciwnik czyli Pantery jest jak najbardziej do ogrania, nowy trener Isla czeka na swoje pierwsze zwycięstwo i myslę że dziś się może doczekać.
Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning -&gt; under 1,5 goal in 1T [1.95] ⛔
San Jose Sharks - Columbus Blue Jackets -&gt; San Jose win 60&#39; [1.74] ⛔
AKO = 3.39 Stawka = 5j Buk = Bet365

Buffalo to drużyna underowa, nie przekonają mnie do tego że jest inaczej ostatnie wyniki w których troche bramek w meczach Szabel pada. Obecność Millera i kilku zdolnych obrońców wciąż stawia Sabres w świetle zespołu defensywnego a Tampa ostatnio po pierwsze wystrzelała się trochę z Flyers po drugie nie rozumiem jak mając dosyć pokaźne straty w ataku (Lecevalier, Gagne) wciąż zdobywają tyle bramek... wiem wiem Steven Stamkos, gorzej jak Stamkos się zatnie co wtedy zrobią Błyskawice.
Rekiny zawiodły mnie poprzednio dwukrotnie, dwukrotnie jakby zlekceważyły przeciwnika wychodząc na trzecią tercje z przewagą dwóch bramek tracili prowadzenie a potem dostawali w dogrywce. Czym to tłumaczyć ? Ja to tłumacze brakiem skupienia i słabym goaltendingiem. Dziś w bramce SJS Nittymaki, zespół Kurtek jest nieprzewidywalny ale jego gra w głównej mierze zależna jest od Ricka Nasha bo on tam krążki rozdziela. Jeśli Sharks dobrze zaopiekują się liderem Columbusu to o ich atak jestem spokony i powinna być w końcu wygrana.

mateo1961 1,2K

mateo1961

Użytkownik
Anaheim Ducks - Edmonton Oilers typ 1 ML @ 1.51 betsafe
Po raz kolejny gram przeciwko Edmonton i choć na pewno spotkania jeszcze będą wygrywać to moim zdaniem dzisiaj z Anaheim o to będzie bardzooo ciężko. Kaczki w tym sezonie spisują się przyzwoicie zajmują 12 miejsce. Bardzo dobrze radzą sobie szczególnie u siebie, ponieważ wygrali aż 7 z 10 spotkań. Choć w ostatnich meczach przegrali czterokrotnie to nie zmienia tego, że dzisiaj są zdecydowanymi faworytami. Tym bardziej, że w tych czterech ostatnich spotkaniach trzy krotnie grali w meczach wyjazdowych a w tym roku mają z tym olbrzymi kłopot. Edmonton po raz kolejny radzą sobie bardzo słabo. Aktualnie zajmują 29 pozycję z zaledwie czterema zwycięstwami. Oilers przegrało sześć ostatnich spotkań grając bardzo słabo. Nawiązali tylko walkę z Devils i Phoenix. Choć pojedynek z Kojotami dziwny bo przegrali prowadząc 3:0. W bramce Edmonton zagra Devan Dubnyk, który ostatnio radzi sobie przyzwoicie, choć i tak to za mało, żeby odnieść zwycięstwo. W bramce Anaheim zobaczymy Jonasa Hillera, który jak na razie prezentuję się dobrze. Ostatnio słabiej zagrał tylko z Kurtkami, a tak to trzyma dobry poziom. Najlepszym strzelcem Edmonton jest Dustin Penner, który w tym sezonie zdobył już 7 bramek. W bardzo dobrej formie jest Corey Perry, który już strzelił 10 bramek i należy jeszcze dodać 13 asyst. Do tego Selanne, Ryan i Getlazf. Ostatnie pięć meczy pomiędzy tymi zespołami wygrywały Kaczki. Ostatnio bardzo zdecydowanie bo, aż 7:2. Jak dla mnie inny wynik niż zwycięstwo Anaheim będzie niespodzianką. W końcu dzisiaj świetna okazja, żeby przerwać serię porażek.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Atlanta Trashers - New York Islanders -&gt; New York win ML 60&#39; [2.98][Pinnacle] =&gt; ZWROT
Nie mogę przejść obok tego kursu obojętnie, skoro wczoraj grałem na przełamanie Wyspiarzy a ono nie nastąpiło pasuje spróbować po raz kolejny zwłaszcza że jest tak nisko wyceniane. Cóż tu można napisać, nie będę ukrywał że Isla dalej rozczarowują - mecz z Florida zagrali nieźle, mieli swoje szansę choćby podwójną przewagę której nie wykorzystali. Mógł ten mecz potoczyć się inaczej ale wcale nie chce ujmować nic w zwycięstwie Panter, które były jednak lepsze. Atlanta ostatnio pokonała wysoko Capitals i to możę ich uśpić, nowojorczycy powinni gryźć lód żeby przerwać to co aktualnie prezentują. Skuteczność w PP i jak najmniejsze straty to klucz do wygranej NYI.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom