>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL - sezon 2010/2011

Status
Zamknięty.
pietaszek89 1,6K

pietaszek89

Użytkownik
Anaheim Ducks - Edmonton Oilers Over 5.5 (1,81) ✅ (2:4)
Spotkają się dwie drużyny, które ostatnio nie błyszczą formą. Drużyna Kaczorów przegrała cztery kolejne spotkania z rzędu, zaś Oilers, aż sześć z rzędu. Oczywiście daleko im do rekordzistów tego sezonu czyli New York Islanders, którzy przegrali już dwanaście kolejnych spotkań. Anaheim można nieco usprawiedliwić, gdyż trzy przegrane odnieśli na wyjazdach, a w tym sezonie spisują się na nich bardzo słabo. Znacznie lepiej wypadają u siebie, gdzie na 10 spotkań udało im się wygrać siedem razy. Jeżeli chodzi o personalia to zdecydowanie najlepiej spisuje się w tym sezonie Corey Perry. Prawoskrzydłowy zdobył w tym sezonie już 10 bramek i zaliczył 13 asyst. Niewiele ustępują mu Teemu Selanne oraz Ryan Getzlaf. Warto również pamiętać, że gospodarze mają niezły procent gier w przewadze, który obecnie wynosi 22.2. Jest to o tyle ważne, że goście w osłabieniach kompletnie sobie nie radzą. Obecnie ich procent wynosi 67.5 i jest najgorszy w lidze. Drugie od końca Dallas ma jednak o 7.5 procenta lepszy bilans co tylko świadczy o słabości drużyny Edmonton w liczebnych osłabieniach. W Edmonton na razie nie zapowiada się na to, żeby drużyna osiągnęła lepszy wynik niż w ubiegłym sezonie. Na dodatek po raz kolejny dość szybko kontuzji doznał Khabibulin, którego zastępować będzie Devan Dubnyk. Być może jednak będzie to zmiana na plus, gdyż Rosjanin ostatnio notował fatalne wyniki. Jeżeli chodzi o najlepszych zawodników to z tej całej mizerii na pewno na plus zaskakują Ryan Whitney, Ales Hemsky, Shawn Horcoff, Dustin Penner oraz tegoroczny rockie Jordan Eberle. Goście w ostatnich meczach dość często zbierali baty od rywali. Jeżeli chodzi o powodzenie mojego typu to przede wszystkim zależy od ilości kar Edmonton. Im więcej ich będzie tym lepiej, bo sądzę, że Kaczory powinny mieć dobry procent w przewadze w tym meczu. Liczę też, że Hiller nie zagra jakiś bardzo dobrych zawodów i puści z dwa gole.
Kurs z: PartyBets

Otrzymane punkty reputacji: +1
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Vancouver Canucks vs Phoenix Coyotes (Vancouver 60&#39;)⛔

Chyba gorzej już być nie może z drużyną z Vancouver, wczorajsza porażka 1:7 z Chicago z pewnością była najgorszym spotkaniem Orek jakie rozegrały w bieżącym tygodniu i można mieć tylko nadzieję że już gorzej przed własną publiką zagrać się nie da. W bramce dziś Luongo, który dostaje kredyt zaufania po wczorajszym nie najlepszym występie.
Phoenix do Vancouver przyjeżdża w całkowicie odmiennym nastroju do gospodarzy, Kojoty mają serię 5 zwycięstw z rzędu i można powiedzieć że w każdym ze spotkań prezentowali przede wszystkim bardzo dobrą grę w ofensywie, oczywiście nie ujmując nic &quot;Bryzgiemu&quot;. Sądzę że to bardzo odpowiedni moment na to by Orki zmazały wczorajszą plamę a także przerwały złą passę. Wszystko jednak zależeć będzie od tego czy Vancouver w końcu zagra na miarę swoich możliwości w ofensywie ponieważ w spotkaniu z Pittsburghiem jak i Chicago to do tych formacji można było mieć najwięcej zastrzeżeń. Głównie liczę tu na kręgosłup drużyny który tworzą bracia Sedin.

dats13 74

dats13

Użytkownik
Toronto Maple Leafs - Dallas Stars Over 5.5 @ 2.02 Betsson
Miejmy nadzieje, ze Toronto ma już za sobą słabe chwile i w końcu widać trochę poprawę. Habs byli dla nich po za zasięgiem, ale ,ecze z Preds i Devils całkiem im się udały i co najważniejsze były wygrane. Ofensywa Liści ma spore problemy ze skutecznością, ale dziś ułatwią to zdecydowanie Dallas, które dopuszcza na wiele rywalom pod własną bramką i to trzeba wykorzystać aby myśleć o zwycięstwie. Z drugiej strony Gwiazdy zdecydowanie mogą rozpracować defensywę Toronto bo mają do tego kupę zdolnych napastników. Mecz w którym Maple Leafs mogę powalczyć z Dallas, ale muszą strzelać i oni o tym sami widzą. Kari Lehtonen w bramce to jest bardzo słaby punkt w Dallas. Air Canada w końcu doczeka się dobrego widowiska zakończonego sporą ilością bramek.

Ottawa Senators - Los Angeles Kings Over 5.5 @ 2.06

Senators ostatnio dostają straszliwy łomot, a dziś też będzie trudno walczyć bo siłą Kings jest o wile większa niż Blues czy Caroliny. LAK na obcym lodzie to nie LAK w Los Angeles, tracą więcej bramek, ale też tworzą spore zagrożenie dla rywali. Sens ma całą ekipę zdrową, a dawno tak nie było i jakoś tego nie potrafią wykorzystać, sam Spezza ekipy nie pociągnie trzeba mu pomóc i dać mu wsparcie. Defensywa Senatorów spisuje się fatalnie, a o poprawę z Kings będzie na pewno trudno. Pomiędzy słupkami dziś Leclaire, który zagrał raz z Canucks i puścił 6 strzałów. W LAK dziś jednak Quick, który ostatni czas też kilka krążków z siatki wyciągał. Całkiem ciekawe spotkanie się nam zapowiada i mam nadziej, że nikt tego nie zepsuje.

Away Goals - Home Goals Over 46.5 @ 1.96 Pinnacle
Każdym spotkaniu dzisiejszej plejady może zdarzyć się wszystko jak to zawsze, ale w każdym meczu widzi mi się sporo bramek. Dwa już opisałem, teraz troszkę o innych. Caps - Devils, Stołeczni przegrali ostatnie 2 starcia i tego sobie nie darują jak dziś nie dołożą Diabła, które zagrają z Hedbergiem. Flames - Rangers , odkąd wrócił Gaborik Strażnicy strzelają kupę bramek, ale Flames również się rozkręciło, do tego dziś Biron w bramce. Lotnicy - Habs, Phila posadzi Bobrovskiego na ławie i jestem ciekawy jak sobie bez niego poradzą czy tak samo jak z Caps, wynik taki by mi pasował. COL - NSH, Preds znacznie pogorszyło się w defensywie co było ich priorytetem, a Kurtki mogą to wykorzystać, Nash trochę namiesza znowu. Pens - Florida, Pingwiny widać łapią formę i powinny pokonać Koty, ale ekipa z Florydy potrafi zaskoczyć. Bruins - Bolts, Błyskawice walą i walą i nie wiem kiedy się rozładują, aby to nie nastąpiło to z Miśkami.]
Pittsburgh Penguins - Florida Panthers 1 +1.5 @ 3.10 Ladbrokes
Nie wiem co im się pomyliło, ale się pomyliło trzeba korzystać

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Tampa Bay Lightning - Boston Bruins -&gt; Boston win (ML OT) [1.87][Pinnacle] ⛔
Boston w ostatnim meczu przegrał, ale przeciwnika miał zacnego w postaci Królów z LA. Dodam jeszcze tylko że przegrał w stylu bardzo pozytywnym różnicą jednej bramki. Tampa ku zdziwieniu co nie których (w tym moim) trzy mecze z rzędu wygrała, ale już tutaj spore zastrzeżenia do stylu mam. Najpierw strzelanina w Filadelfii, która o ile daje dobre świadectwo o ataku (a właściwie o Stamkosie) to o obronie pozwala stwierdzić : tragedia. Potem wymęczone jednobramkowe zwycięstwo z Buffalo, z dużym udziałem zapasowego bramkarza Szabel Lalime. Niedźwiadki strzelają sporo bramek i nie myślę żeby obrona Błyskawic + bramkarz Smith stanowili dla nich jakieś wielkie wyzwanie, jeśli Rask zaprezentuje się konsekwentnie w bramce będzie dobrze.
Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens -&gt; Montreal win (ML OT)[2.45] ⛔
Florida Panthers - Pittsburgh Penguins -&gt; Pittsburgh win (ML OT)[1.76] ✅
AKO =
4.31 Stawka = 5j Buk = Bet365
Skąd kurs na Montreal ? Trudno mi przypuszczać nawet. W moim skromnym mniemaniu Habs są ostatnio w lepszej dyspozycji niż Flyers, oprócz kontuzjowanego Markowa nie ma w kadrze żadnych problemów na pozycji bramkarza spokój w postaci Price&#39;a a w ataku bardzo ładnie punktują wszystkie linie. Lotnicy wręcz odwrotnie, kilka kontuzji (Walker już dłuższy czas, Carcillo), w bramce lekkie zawirowania a i ocena ostatnich meczy wychodzi mi podobnie jak w przypadku drużyny Tampy (fajny atak, obrona dziurawa). Na korzyść dla tego typu przemawia też fakt że jakiś tydzień temu w hali Montrealu padł wynik 3:0 dla Canadiens i tam nie za wiele do powiedzenia mieli Bad Boys z Philly.
Pittsburgh dziś trafia na przeciwnika dosyć przeciętnego, potencjalnie Pingwiny biją Pantery na głowy a dodając do tego kontuzje w Floridzie (Reinprecht, Olesz, Weiss) mamy obraz dużej przewagi byłych mistrzów. Po pokonaniu Caroliny i Vancouver, Pantery nie powinny stanowić trudnej przeszkody dla Pittsburgha.

orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
DAL@TOR Dallas ML 1.935 [Pinnacle] 1-4 ⛔
Od jakiegos czasu mam zasade ktora mowi: Nigdy nie stawiaj na Toronto Maple Leafs. I nie stawiam. Natomiast kiedy nadarzy sie dobra okazja warto postawic przeciwko nim. Liscie graja dzisiaj z Dallas, ktore calkiem niezle zaprezentowalo sie w ostatnich 3 meczach wygrywajac dwa spotkania ze swoimi rywalami z Pacific Division (2-1 z Ducks i 5-4 z Sharkies) i przegrywajac dopiero po OT z Avs. Warto podkreslic ze grajac z Lawinami Gwiazdy doprowadzily do dogrywki wychodzac ze stanu 0-3.. Jakos trudno mi sobie wyobrazic zeby Toronto mialo wygrac z dosc mocna druzyna z Western Conference. Niby po serii 8 porazek z rzedu Liscie odblokowaly sie wygrywajac z NJ i Nashville, ale w swoim ostatnim spotkaniu nie mialy juz za wiele do powiedzenia w Montrealu, gdzie powrocil temat niemocy ofensywnej teamu z Ontario. Waznym argumentem przemawiajacym za typem przeciwko Leafs jest tez fakt, ze bardzo trudno przychodzi im granie po przegranym meczu, w kolejnym spotkaniu zazwyczaj znowu przegrywaja. W meczach rozgrywanych po porazce na drugi dzien lub po jednym dniu odpoczynku Liscie przegraly za kazdym razem!:cool:

28-25-3 [52,8%] / seria: -1

pietaszek89 1,6K

pietaszek89

Użytkownik
New Jersey Devils - Washington Capitals Washington over 3 (1,75)

Spotkanie Devils z Capitals w ubiegłym sezonie dostarczałoby ogromnych emocji, gdyż obie drużyny były w bardzo dobrej formie. W obecnej kampanii dysproporcje są już jednak ogromne. Gospodarze dzisiejszego meczu tracą już 18 punktów do drużyny gości! Widać to zresztą po tabeli w której Diabły są na ostatnim miejscu, a Capitals na pierwszym. Mimo tak ogromnych różnic ostatnia forma nie powala na kolana w przypadku obu drużyn. Devils trzy przegrane z rzędu, Caps dwie przegrane z rzędu. Na dodatek porażka gości u siebie z Lotnikami przerwała ich znakomitą passę siedmiu zwycięstw z rzędu na własnym lodzie. Z kim jednak wrócić na zwycięskie tory jak nie z New Jersey? Drużyna gospodarzy można powiedzieć dość żartobliwie w formie zwyżkującej od 0:3 z Bostonem do 2:3 z St. Louis. Odkładając jednak żarty na bok są w bardzo dużym kryzysie i nie widać zbytnio szans na jakąś większą niż 1-2 spotkania poprawę. Na pewno na tak słabe wyniki składają się przede wszystkim kontuzje, których dostatek w drużynie. Z różnego rodzaju schorzeniami walczą Zach Parise, Jamie Langenbrunner, Martin Brodeur, Anssi Salmela, Bryce Salvador, Andy Greene, Matt Taormina oraz Mark Fraser. Większego &quot;szpitala&quot; niż w New Jersey w lidze nie ma. Po kontuzjowanych widać, że posypała się praktycznie cała defensywa. W Waszyngtonie na urazy narzekają tylko Tom Poti oraz Mike Knuble. Porównując obecny stan defensywy gospodarzy z potencjałem ofensywnym Capsów można liczyć, że typ drużynowy over 3 na gości zostanie pokryty dość pewnie. Wystarczy jedna przewaga w których ostatnio goście czują się jak ryby w wodzie, aby zdobyć bramkę. Tym bardziej, że Penalty Kill Devlis pozostawia wiele do życzenia. Dzisiaj zawodnicy tacy jak Alexander Semin, Alexander Ovechkin, Nicklas Backstrom, Brooks Laich czy będący ostatnio w niezłej dyspozycji Jason Chimera powinni bez problemów zapewnić powodzenie mojemu typowi. Kurs jeszcze dość przyzwoity, więc mogę z pełną odpowiedzialnością polecić.

Kurs z: Betsafe

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Na dziś dwa spotkania:

Pierwsze z nich to potyczka Strażników z Płomieniami, które wczoraj rozegrały bardzo dobre zawody i właściwie przez brak konsekwencji ostatecznie przegrały z Red Wings. Dziś na pewno rywal nie będzie łatwiejszy, a do tego dochodzi fakt że po raz kolejny Calgary gra na wyjeździe. Jednak śmiem twierdzić że wczorajsza gra a także to że w co raz lepszej dyspozycji wydaje się być Iginla mogą dziś w dużej mierze zaważyć o końcowym rezultacie. Obecny miesiąc co prawda nie jest udany dla Calgary, ale takie spotkania jak to dzisiejsze są na pewno w stanie wygrać, zwłaszcza że Rangers przeplatają dobre występy z całkowicie nieudanymi, w tym trzeba również szukać drogi do sukcesu, jeśli Calgary od początku zdominuje gospodarzy tak jak wczoraj to zrobili to jestem przekonany że Rangers już się nie podniosą.
:hokej:Calgary Flames ML⛔

Drugi mój wybór pokrywa się z typem Odisio i jest to Pittsburgh Penguins tylko u mnie w bardziej odważniejszej wersji (regular time). To że grają na wyjeździe nie powinno być tu znaczącym argumentem przeciwko ponieważ tak jak wspomniał Odisio, Pingwiny potencjałem biją na głowę drużynę z Florydy i sądzę że dziś powinni po prostu zdominować rywala pod jego własną bramką. Co więcej w ostatnich spotkaniach można było zobaczyć całkowicie odmienioną drużynę z Pittsburgha która nie składała się jedynie z Crosbiego. Myślę że to wielki atut po stronie Pitts i jeśli dziś wszystko będzie współgrało tak jak w spotkaniach z Caroliną czy Vancouver to o wynik powinniśmy być spokojni ;)
:hokej:Pittsburgh Penguins 60&#39;✅

odi 2,3K

odi

Forum VIP
San Jose Sharks - Chicago Blackhawks -&gt; over 5,5 goal [1.80] ✅
Vancouver Canucks - Colorado Avalanche -&gt; Vancouver win (ML OT)[1.60]
✅
AKO = 2.88 Stawka = 5j Buk = Bet365

San Jose i Chicago ostatnio wzięły się mocno za strzelanie. Niestety do takiej a nie innej taktyki zmuszają ich póki co bramkarze, którzy prezentują się dużo poniżej przeciętnej. Blackhawks w ostatnich trzech grach łącznie oddali grubo ponad 100 strzałów, podobnie zresztą Rekiny które w tej statystyce przewodzą całej stawce. Oba zespoły niezwykle groźne w power play, linia normalna kurs dobry - gramy.
Lawiny w okrojonym składzie radzą sobie ku zaskoczeniu wszystkich bardzo dobrze, powrót Andersona do bramki Avs dał duży powiew optymizmu i na tym opiera się ich siła. Dziś w hali Orek, które słynął z dobrej gry na własnym lodzie będzie o punkty ciężko. Po blamażu jakiego doznali Canucks w starciu z Chicago (1-7) przyszła porażka z Kojotami (2:3) więc teraz chyba pora na odbicie sobie tego na przeciętnych gościach z Denver.
Carolina Hurricanes - Washington Capitals -&gt; Washington win (ML OT)[1.71][Ladbrokes] ✅
Zmierzający powolnymi kroczkami do tytułu presidents trophy, Washington Capitals ku rozpaczy tych &quot;grających pewniaki&quot; przegrali trzy razy z rzędu. Nie jest to oczywiście jakaś tragedia bo kazda drużyna ma słabsze chwile w regular season ale te chwile dla Caps nie będą trwały długo. I tak o to dziś moim zdaniem zła seria się zakończy, stołeczni jadą do Huraganów aby tam się zmierzyć z nie wybijającym się zespołem. W obu bramkach młodzi goalie, ale ataki nieporównywalne - Caps jeśli uruchomią się zmysły Owieczkina, Siemina i Backstroma powinni zmieść z lodu rywali.
Tampa Bay Lightning - New York Rangers -&gt; New York win (ML OT)[2.26][Pinnacle] ⛔
Konsekwetny będe w tym co twierdze o zespole Błyskawic. Mimo że drużyna po wynikach może prezentować się na naprawdę uzdolnioną to tak na prawdę medalem powinni być odznaczeni tylko dwaj gracze : Martin St. Louis i Steven Stamkos. Dziś do Kaliforni przyjedzie drużyna, która swoim stylem gry obronnej może zatrzymać Tampe - dużo blokowanych strzałów i szybkie kontry Gaborika czy Anisimowa powinny wystarczyć na zakończenie naciąganych ostatnio wyników Bolts.

rex 144

rex

Użytkownik
NY Islanders - Columbus (1 tercja)
Typ: 1
Kurs: 3,00
Ny Islanders mialo ostatnio 3 porażki z rzędu i w ostatnim meczu remis. Po 3 porażkach (tych porazek nie może być więcej niż 3 ani mniej niż 3) i remisie - w kolejnym meczu jest zwycięstwo w 1 tercji, także daje tu Islandersów na 1 tercje na zwycięstwo.

botshek 360

botshek

Użytkownik
Minnesota-Phila
Wild ML
2,08
Unibet
Moim zdaniem bardzo ciekawa kombinacja ML na Dzikusów. Zakładając, że Lotnicy złapią wiele kar (są w tych statystykach jedną z przodujących drużyn w lidze), przyjdzie im w osłabieniu trafić na znakomicie grających w przewadze Dzikusów. Flyers tracą wiele bramek w osłabieniu, są pod tym niechlubnym względem 7 drużyną ligi, także typ na Minnesote jest wielce prawdopodobny.
Ponadto polecam na dziś:
NJD-Flames over 5,5 1,95 Unibet
Panthers-Bruins Bruins 2,25 Unibet

J 7K

juanroman08

Forum VIP
New York Islanders vs Columbus Blue Jackets (Columbus ML)✅

Ostatnimi czasy namawiałem do grania na przełamanie Wyspiarzy, jednak po kolejnych porażkach moje poglądy nieco się zmieniły, na pewno drużyna z NY któryś mecz wygra, ale który i kiedy to już naprawdę ciężko powiedzieć. Ostatnie spotkanie było świetną szansą by przełamać serię, jednak nie pomógł świetny występ DiPietro, a przede wszystkim zawodnicy Isladners nie chcieli pomóc sobie sami i ciężko szukać pozytywów ponieważ z tak tragiczną grą w obronie może z nimi być jeszcze przez bardzo długi czas nieciekawie.
Rywale natomiast mają się bardzo dobrze i z meczu na mecz drużyna Jackets swoim stylem gry zaczyna pokazywać że aktualny ich bilans i bardzo dobra gra nie jest przypadkiem. Zaczynając od tyłu trzeba wyróżnić obu bramkarzy ponieważ Mason i Garon wykonują kapitalną pracę, co więcej Mathieu Garon w tym sezonie jest fenomenem, jego bilans to 5-1-0 a także 3 SO. Garon po ostatnim świetnym występie przeciwko Predators dziś po raz kolejny zagości w bramce Blue Jackets. Idąc dalej należy wymienić takie nazwiska jak Nash, Brassard, Voracek czy Umberger nie ujmując niczego całej reszcie. Columbus aktualnie zostawia daleko w tyle drużynę Wyspiarzy i myślę że dziś to udowodnią. Cała siła drzemie w drużynie która ma bardzo dobrze zbilansowany skład, ciężar zdobywania punktów rozkłada się na wszystkich i to procentuje kolejnymi zwycięstwami. Będę niemile zaskoczony jeśli to akurat dziś Isla znajdą &quot;drogę do szczęścia&quot;.

New Jersey Devils vs Calgary Flames (over 5.5)⛔

Odważny a zarazem bardzo prawdopodobny typ na to spotkanie. Ostatnie zwycięstwo Devils z Capitals 5:0 to jedno zaskoczenie a kolejne to shutout Hedberga. Nie jestem w stanie uwierzyć w to że tym jednym meczem Diabły przełamią swoją bardzo złą dyspozycję od początku sezonu, a także lekką nieporadność w defensywie. Hedberg może i jest dobrym goalie ale wątpię by dziś w starciu z podrażnionymi Flames kolejny raz zagrał powyżej swoich możliwości. Z drugiej strony w bramce Calgary zobaczymy Henrika Karlssona i tu też bym nie liczył na &quot;fajerwerki&quot; tym bardziej że oglądając ostatnio spotkanie z Rangers miałem wrażenie że gdyby nie Kiprusoff to dla Flames spotkanie zakończyło by się już po pierwszej tercji. Mam nadzieję na otwarty mecz z obu stron. Devils za ciosem a Calgary po przełamanie w grach wyjazdowych.

orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
Na dzisiaj mam sporo propozycji:

CLB@NYI under 5,5 1.813 [Pinnacle] 4-3 OT ⛔
Nie zazdroszczse tym ktorzy graja progresja na przelamanie NY Islanders;) Nie wygrali juz od 13 meczow! Zwyciestwo Isles w koncu musi nadejsc, bo nie sadze zeby mieli przegrac w tym sezonie jeszcze 62 meczow z rzedu, co lacznie daloby wynik 75 kolejnych porazek. Jednak to czy Wyspiarze dzisiaj sie przelamia w ogole mnie nie interesuje (choc przyznaje ze raczej w to nie wierze). W ww. 13 przegranych spotkaniach zawodnicy z NY strzelili zaledwie 18 goli, co daje srednią 1,38 goli na mecz! Mysle, ze niemoc ofensywna NYI bedzie trwala nadal, tym bardziej ze ich przeciwnikiem beda dzisiaj Jackets - druzyna tracaca 2,32 goli na mecz, co daje jej 3. miejsce w NHL pod tym wzgledem. Mysle, ze Columbus bedzie kontrolowal wydarzenia na lodzie, ale nie rzuci sie na rywala z huraganowymi atakami i nie zobaczymy w tym pojedynku zbyt wielu bramek.

PIT@BUF Pittsburgh ML 1.877 [Pinnacle] 1-0 ✅
PIT@BUF over 5,5 1.909 [Pinnacle] ⛔
Spotkania Buffalo z Pittsburghiem przewaznie konczyly sie overami - w ostatnich 10 bezposrednich meczach O5,5 druzyny zanotowaly az 7 razy. Mysle, ze dzisiaj Pens maja o wiele wieksza szanse na zwyciestwo, sa na fali i po 3 zwyciestwach z rzedu powinni porzadnie przetestowac niedoswiadczonego goalie Szabel Jhonasa Enrotha. Ekipa z Pittsburgha w swoich ostatnich 6 meczach zwyciezala 5 razy, a w jedynym przegranym meczu i tak zdobyla punkt (2-3 OT w Madison Square Garden). W Buffalo zabraknie dzisiaj nie tylko Ryana Millera, ale takze Tima Connolly&#39;ego, co wg mnie znaczaco oslabi zespol.

BOS@FLA Boston ML 1.813 [Pinnacle] 3-1 ✅
Boston w swoim ostatnim meczu przeciwko Tampa Bay Bolts zagral chyba najslabsze spotkanie sezonu, Niedzwiadki praktycznie nie zagrazaly bramce Mike Smitha.. Jak wiadomo B&#39;s to team z charakterem, takze nie sadze zeby w drugim z rzedu meczu na Florydzie pozwolil sobie na kolejny wystep w tak fatalnym stylu. Ich dzisiejszy rywal to przecietna druzyna Eastern Conference, na dodatek Pantery sa oslabione kontuzjami czolowych zawodnikow: Reinprechta, Olesza czy obroncy Ryana Allena. Bruins to swietna ekipa wyjazdowa (7-2-0), mysle ze maja duze szanse na zwyciestwo z The Cats, tym bardziej ze grali juz z nimi w tym sezonie dominujac na lodzie i zwyciezajac ten mecz 4-0.

STL@NSH Nashville ML 1.935 [Pinnacle] 2-1 SO
Nashville Predators to team ktory w ostatnim czasie bardzo dobrze radzi sobie z ekipa Blues - w ostatnich 10 bezposrednich starciach Preds wygrywali az 8 razy! Tak wyrazna dominacja jest wg mnie dosc zaskakujaca, poniewaz oba zespoly prezentuja podobny poziom - w takim razie Preds po prostu musza miec patent na druzyne z St Louis. Bluesmani graja w tym sezonie swietnie u siebie (8-0-1), jednak na wyjazdach prezentuja sie juz o wiele gorzej (3-5-2) - takze znowu moga miec wiele problemow z Nashville, ktore jak zwykle bardzo dobrze spisuje sie we wlasnej hali.

30-28-3 [51,7%] / seria: -1

orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
COL@EDM Colorado ML 1.80 [Pinnacle] 2-3 ⛔

Mimo ze Avalanche przegrali swoj wczorajszy mecz w Vancouver nie mozna powiedziec ze byli druzyna slabsza, grali jak rowny z rownym ze znana z rewelacyjnej postawy we wlasnej hali ekipa Canucks, ktora po 2 porazkach u siebie z rzedu musiala w koncu wygrac.. Lawiny przechylily szale zwyciestwa na swoja strone w 4 kolejnych spotkaniach przed wspomnianym potknieciem z Nucks i mysle ze powinny wrocic na wlasciwy tor dzisiaj w Edmonton. Rywal ku temu jest wysmienity - Oilers zajmuja ostatnie 30. miejsce w NHL pod wzgledem strzalow na bramke oddawanych przez rywali (srednio ponad 35 na mecz) oraz traconych bramek (prawie 4 na mecz!), natomiast Avs to 3. team ligi jesli chodzi o ilosc zdobywanych goli - 3,43 na mecz (ustepuja tylko Philadelphii i Detroit). Wg mnie Avs z Budajem w bramce powinni poradzic sobie dzisiaj w Rexall Place. Nafciarze wystawia Martina Gerbera, ktory nie zagral jeszcze w tym sezonie zadnego meczu - Szwajcar jest jedna wielka niewiadoma...

edit: ale mnie Taylor Hall zalatwil w ostatnich sekundach :grin:

30-29-3 [50,8%] / seria: -2

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Dziś dość nietypowo zaczynamy bardzo szybko wieczór z NHL. Wybór ogromny i dlatego tak jak zwykle przygotowałem dwie propozycje.

Pittsburgh Penguins vs Ottawa Senators (over 5.5)⛔

Historia spotkań obu drużyn pod względem zdobytych bramek jest naprawdę bogata i rzadko się zdarzało by w pojedynku Pingwinów z Senatorami padło mało bramek. Zazwyczaj ofensywa brała zdecydowaną górę nad poczynaniami defensywnymi. Jedynym mankamentem dzisiejszego typu mogą być bramkarze. Ze strony Pittsburgha wiele wskazuje na to że dziś wystąpi Johnson (GAA 2.11) natomiast w Ottawie po raz kolejny Leclaire (3.39) który w ostatnich spotkaniach spisywał się nadzwyczaj dobrze.
Z drugiej strony patrząc na wyniki obu drużyn w ostatnich spotkaniach, można zauważyć dość niskie rezultaty, co przed dzisiejszym meczem wydaje się być dobrym znakiem. Potencjałów ofensywnych nie trzeba przedstawiać, myślę że Ottawa na pewno dziś nie przyjedzie się bronić, a co za tym idzie liczę na dużą ilość strzałów z ich strony.
Podsumowując, Pittsburgh na pewno zdobędzie 2-3 bramki, dlatego też losy typu w dużej mierze będą zależeć od tego jak dziś zagra Alfredsson i spółka.

New York Islanders vs New Jersey Devils (NY Islanders)✅

Ostatnio pisałem o tym, że ciężko przewidzieć kiedy nastąpi przełamanie Wyspiarzy, nadal podtrzymuje swoje zdanie, jednak po ostatnim spotkaniu z Blue Jackets mam trochę więcej optymizmu przed dzisiejszym spotkaniem i chyba będzie to najlepsza szansa do tego by w końcu odnieść zwycięstwo. Pomimo tego iż nadal w defensywie Islanders prezentują się bardzo źle, można być zadowolonym z takich faktów jak postawa DiPietro(GAA 3.92) i przełamanie w ofensywie które pozwoliło zdobyć więcej niż jednej bramkę. Trzeba również powiedzieć że bardzo dobrze w ostatnich przynajmniej dwóch spotkaniach zagrała trzecia linia NYI którą tworzą Grabner - Nielsen - Hunter.
Dziś na pewno zadanie nie będzie prostsze niż ostatnio bo rywal wydaje się być na małej fali wznoszącej z postacią numer jeden jaką na pewno jest Johan Hedberg(GAA 3.08). Jednak nie zapominajmy o tym że to dopiero pierwszy przebłysk lepszej gry Devils i trzeba podejść do tego z dystansem. Przed dzisiejszym spotkaniem na pewno może martwić fakt że defensywa Diabłów z meczu na mecz funkcjonuje co raz lepiej i może to się okazać dużym problemem dla Islanders, jednak z drugiej strony w ofensywie na pewno nie ma tak wielkiego zagrożenia jak by mogły wskazywać na to nazwiska graczy NJD. Co więcej nadal nie wiadomo czy już dziś na lód wróci Langenbrunner.
Z pewnością ten mecz niesie ze sobą wiele niewiadomych i o ostatecznym rozstrzygnięciu może zdecydować przypadek. Mimo wszystko uważam że dziś Islanders mają wielką szansę na wygraną ponieważ tak jak już wspomniałem wyżej nie sądzę by New Jersey już ustabilizowało formę, a przede wszystkim Hedberg jest tu dla mnie wielką niewiadomą.

pietaszek89 1,6K

pietaszek89

Użytkownik
Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators Pittsburgh over 2.5 (1,50) ⛔ (2:1)
Drużyna z Pittsburgha ostatnio w niezłej formie. Wygrali oni cztery spotkania z rzędu i dzięki temu podgonili liderującą w dywizji drużynę Lotników z Filadelfii. W znakomitej dyspozycji jest Sidney Crosby, którego point steak wybił po ostatnim meczu 10 kolejnych spotkań. Sid jak na razie wziął na siebie zdobywanie punktów w tym sezonie, gdyż drugiego Evgeni Malkin wyprzedza już o 15 oczek. Co bardzo ważne do bardzo wysokiej formy wraca ich pierwszy bramkarz Marc-Andre Fleury. Jednak dziś prawdopodobnie zobaczymy między słupkami Brenta Johnsona, który z resztą również ma dość udana kampanię. Ottawa po niezłym starcie ostatnio mocno zawodzi. Ostatnie pięć spotkań to, aż cztery porażki. Mają ogromne problemy ze zdobywaniem bramek zawodnicy gości. Dobrze zagrali jedynie w wygranym meczu z Los Angeles, gdzie zwyciężyli 3:2. W tych czterech przegranych meczach zdobyli zaledwie 4 bramki tracąc, aż 19. Ważna na pewno była wymiana Elliotta na Leclaire&#39;a. Widać było od razu po wskoczeniu Pascala do bramki, że jest obecnie zdecydowanie lepiej dysponowany niż Brian. Jednak czy będzie go stać na powstrzymanie naporu Pingwinów? Sporo ostatnio goście tracą bramek w osłabieniach co przy takiej dyspozycji Crosbego może mieć bardzo duże znaczenie. Linia na over drużynowy niska, podobnie jak kurs. Jednak jeszcze po takiej wartości warto spróbować.
Kurs z: Expekt

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators -&gt; Ottawa win +0,5 [2.02][Pinnacle] ⛔
Pingwiny w pierwszej tak dobrej serii w tym sezonie mnie na kolana nie powaliły. Zwycięstwa za każdym razem minimalne, różnicą jednej bramki a zespoły z którymi przyszło się mierzyć byłym mistrzom to raczej ta średnia półka NHL. Dziś nie twierdze, że zmierzą się z mocarzami ale Ottawa w meczach z Pens zawsze potrafiła się zmobilizować. Specjalny podtekst będzie miał występ Gonchara, do składu wrócił Karlsson mocno punktujący defensor Ottawy. Ciekawy jestem występu ataku Senatorów, swoje okrągłe rocznice punktowe w tym roku odnotowali Kowaliew i Alfredsson ale ogólnie ich gra nie zachwyca. Pytanie czy się w końcu na dobre odblokują ? Jeśli tak to gra Crosbiego może nie wystarczyć na pokonanie gości z Kanady.
(na część nocną typy dorzucę później)

dats13 74

dats13

Użytkownik
Washington Capitals - Tampa Bay Lightning 1 @ 2.05 Expekt
Tampa ostatnio ma trochę naciągane wyniki, ale z Caps tak łatwo im zwycięstwo im nie przyjdzie, bo w ogóle go nie będzie. Stołeczni mieli słabszy okres, bo kiedyś taki musiał nastąpić, ale teraz już wszystko zaczyna wracać do normy. Capitals w końcu uczą się grać nie tylko przez Ovechkina, ale całą drużyną, zaś Błyskawice wykorzystują praktycznie pierwszą linie gdzie jest Stamkos i St.Louis, lecz oni sami meczów takich jak z Caps nie wygrają. Washington na własnym lodzie powinni w końcu zlać Tampę, która zasługuje na to od kilku spotkań.
Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings Over 5.5 @ 2.01 Pinnacle
Columbus ostatnio wygrało 7 z 8 meczy i w każdym z nich nie oszukujmy się byli zdecydowanie lepsi od rywali. Detroit znowu bryluje w NHL i również świetna seria 6 z ostatnich 8 starć wygranych, lecz porażka z Trash była bardzo bolesna i zasłużona. Red Wings to kompletny zespół, lecz obecnie troszkę szwankuje obrona i Jimmy Howard. Wszystko to niweluje doskonała ofensywa, która powinna bardzo nękać defensywę Columbus, która ma swoje braki. W bramce Mason, który ostatnio jest w dobrej dyspozycji, ale czy zatrzyma Skrzydła będzie piekielnie trudno. Kurtki ofensywie grają bez wielkich zarzutów, a teraz dochodzi świetna dyspozycja Ricka Nasha i na pewno w tym meczu nie będą chłopcami do bicia. Zapowiada się bardzo ciekawe spotkanie, obie mogą strzelać bramki, mają kim, ale również mogę te same bramki tracić.

Atlanta Thrashers - Montreal Canadiens Over 5.5 @ 2.15 Bwin

Drozdy w Atlancie wyrastają nam na bardzo groźną ekipę i na prawdę trzeba się z nimi liczyć. Pozbycie się Kovalchuka wyszło im to całkiem na dobre, odciążona czapka płac, a zespół radzi sobie dobrze w ofensywie i co najważniejsze potrafił wygrać z Caps czy Red Wings bez większych problemów i wbić im po 5 bramek. Habs prawdopodobnie bez Price zamiast Careya wystąpi Auld, którego uważam osobiście za golie o bardzo przeciętnych umiejętnościach bramkarskich. Price ratował nie raz Kanadyjczyków ciekawie czy jego backup będzie w stanie go zastąpić. Canadiens wygrywają bo grają dobrze w ofensywie. Linie ataku są bardzo przemyślanie ułożone i każda z nich stanowi zagrożenie dla rywala. Thrashers są w gazie i Montreal może mieć problemy, ale z drugiej strony powinni wykorzystać słabszą stronę Drozdów czyli obronę.
Florida Panthers - New York Rangers 2 Over 2.5 @ 1.90 Pinnacle

Koty to bardzo specyficzna drużyna raz potrafi grać ultra ofensywny hokej, a na drugi mecz nie potrafi przeprowadzić składnych akcji. Zaś Strażnicy po powrocie Gaborika potrafią bardzo zagrozić bramce rywali. Przeprowadzają szybkie akcje i na pewno zamieszają w szykach obronnych Florydy. Sam Vokoun w tym sezonie nie gra nic wielkiego, szczególnie w meczach z mocniejszymi przeciwnikami. New York nie powinno mieć jakiś tam wielkich problemów z strzeleniem trzech bramek Panterą.

Minnesota Wild - Nashville Predatros Under 5 @ 2,22 Pinnacle
Nieokiełznany mecz się zapowiada bo zmierza się Dzikusy z Drapieżnikami, ale to tylko nazwy bo na lodzie prawdopodobnie tak nie będzie. Wild już od kilku spotkań gra nie pewnie. Ofensywa ma problemy ze skutecznością, obrona też kulej, a gdy słabe dni ma Backstrom to już ogóle jest tragedia. Nashville zaś no normalnie nie posada ataku, a strzelanie goli to dla nich męka. Preds jak nie ofensywa to dobra obrona. Teraz wraca Suter kluczowy defensor o sporych umiejętnościach. W bramce Rinne, który potrafi robić cuda pomiędzy słupkami i nie oszukujmy się jest to czołówka golie w NHL. Dzikusy z defensywa Predatorów będą miały cholernie trudne życie, z drugiej strony Nashville może nie być w stanie wykorzystać wad Wild. Mecz raczej bez większych emocji.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings -&gt; Detroit win (ML OT) [1.83] ✅
Atlanta Trashers - Montreal Canadiens -&gt; over 5,5 goals [1.95] ⛔
AKO = 3.56 Stawka = 10j (norma) Buk = Bet365

Króciutko parę słów o obu spotkaniach. Detroit jedzie by zmierzyć się z gorącymi Kurtkami. Forma Blue Jackets jest dosyć wysoka, zwycięska seria trwa i gra wygląda na w miarę uporządkowaną ale na Czerwone Skrzydła może to nie wystarczyć bo Red Wings w mojej ocenie jest najrówniej grającym zespołem NHL. Nie mają słabszych chwil, punktuje i cała drużyna co nie znaczy że brakuje liderów (Datsyuk,Zetterberg) - ocena bramkarzy jak dla mnie też na korzyść Detroit.
Montreal dziś wystawia rezerwowego bramkarza Alexa Aulda, który specjalistą wybitnym nie jest. Price musi kiedyś odpocząć a w spotkaniu z Atlanta, która potrafiła poskromić u siebie Washington może to kosztować pare bramek. Czy Habs przegraja ? Tego pewny bym nie był bo widać że poszczególne linie znalazły miedzy sobą porozumienie i gole strzelają. Jak dla mnie over po ładnym kursie.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Montreal Canadiens vs Buffalo Sabres (Montreal 60&#39;)✅

Wczorajsza porażka z Trashers 3:0, a także sam fakt nie strzelenia żadnej bramki jest prawdopodobnie dużą motywacją do tego by dziś przed własną publicznością zmazać plamę. Co ciekawe, do tej pory Montreal tylko raz miał serię dwóch porażek i sądzę że jest to na pewno argument za tym by dziś im zaufać, co prawda ostatnimi czasy ich forma ma dość spore wahania jednak pojedynki na własnym lodzie pokazują że Habs chyba nigdzie nie czują się tak dobrze jak u siebie. Dodatkowym wsparciem w dzisiejszym spotkaniu będzie na pewno występ Price&#39;a(GAA 2.00) który od początku sezonu jest w znakomitej formie, czego efektem jest choćby to że góruje w głosowaniu do all-star.
Odnośnie rywali to ich najmocniejszym punktem aktualnie wydaje się być Ryan Miller(GAA 2.52), jego wczorajszy powrót był naprawdę doskonały, Miller powstrzymał 35 strzałów drużyny Klonowego Liścia tym samym miał duży udział w zwycięstwie 3:1. Jeśli chodzi o inne atuty Szabel przed dzisiejszym spotkaniem, to tak naprawdę ciężko powiedzieć ponieważ ich gra nie zachwyca, a forma bardzo niestabilna. Liderem próbuje być Derek Roy który ma najwięcej bramek i asyst, jednak jak wiemy samemu ciężko coś zrobić zwłaszcza w takiej lidze jak NHL, poniżej oczekiwań na pewno gra Vanek, ciężko coś pozytywnego powiedzieć o formacjach ofensywnych ponieważ w dużej mierze to obrońcy zdobywają bramki dla Buffalo.
Na papierze na pewno przewaga po stronie Canadiens, czy potwierdzi to dzisiejsze spotkanie, okaże się już w nocy ;)
Oczywiście nie spodziewałbym się tu zbyt dużej ilości bramek dlatego też under 5.5 jak najbardziej do wzięcia.

W meczu Toronto vs Ottawa proponuje under 5.5✅, Leclaire wczoraj udowodnił że jego obecna forma to nie przypadek. Dodatkowo po samej Ottawie widać że mocno poprawiła się ich gra w defensywie, powrót do linii Filipa Kuby okazuje się tu być dużym wzmocnieniem i w połączeniu z Goncharem wygląda to naprawdę dobrze.
Z drugiej strony Toronto które również ostatnimi czasy dość często notuje niskie wyniki, śmiało można tu wyróżnić Gustavssona za dobrą dyspozycję.
Sam fakt iż spotykają się dwie kanadyjskie drużyny jest znakiem że zobaczymy wyrównane widowisko.

pietaszek89 1,6K

pietaszek89

Użytkownik
Pittsburgh Penguins - Calgary Flames J.Iginla strzeli gola (3,00)
Dziś znów biorę pod lupę spotkanie Pens. Tym razem jednak zagram w pewien sposób przeciwko nim, gdyż na strzelca ich rywali Calgary Flames. Ekipa z Pittsburgha nie zachwyciła wczoraj niczym szczególnym w meczu z Ottawą. Wygrali 2:1, ale to zwycięstwo zawdzięczają przede wszystkim bardzo dobrej postawie Fleurego, który wybronił 43 strzały Sens. Dziś swoją szansę otrzyma już Brent Johnson, który był awizowany już wczoraj, ale jednak trener postawił na pierwszego goalie. Brent na pewno złym bramkarzem nie jest, ale z Marckiem w takiej formie nie ma za wielu szans na grę. Wykorzysta więc B2B i spróbuje swoich sił z Calgary. W bramce Płomieni bez zmian zobaczymy Miikke Kiprusoffa. Wczoraj Calgary wygrało na bardzo trudnym terenie w Filadelfii dzięki temu być może grubą kreską oddzielą ostatnie spotkania w których spisywali się tragicznie. Naprawdę wygrać na lodowisku Lotników w ostatnim czasie jest nie lada sztuką. Tylko Tampie się to udało po niezwykłym spotkaniu wygranym przez Błyskawice 8:7. Mam nadzieję, że jest to dobry prognostyk przed dzisiejszym spotkaniem. Jeżeli chodzi o mojego strzelca to według mnie kurs jest małym nieporozumieniem. Jarome problemy ma już dawno za sobą, a w ostatnich pięciu spotkaniach zdobył sześć bramek! Ostatnio zdarzyły mu się dwa mecze pod rząd bez gola, ale na pewno jest w zdecydowanie lepszej dyspozycji niż w pierwszych spotkaniach. Sądzę, że może dzisiaj znaleźć sposób na Brenta, oby tylko oddał więcej strzałów niż wczoraj, bo dwa mogą się okazać za małą liczbą. Porównując ryzyko do kursu na pewno warto spróbować.
Kurs z: Betsson

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom