>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

NHL - sezon 2010/2011

Status
Zamknięty.
orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
CGY@NSH Nashville(-0.5) REG 2.25 [Pinnacle] 3-2 SO

Przy okazji ankiety zorganizowanej przez NHLPA oraz CBC&#39;s Hockey Night in Canada, 316 zawodnikow NHL wskazalo Nashville Predators jako najbardziej niedoceniana (underrated) druzyne ligi - zgadzam sie z tym pogladem.. Juz na poczatku sezonu w rozmowie na tym forum pisalem, ze Preds to team ktory z pewnoscia znajdzie sie w Stanley Cup Playoffs 2011, podtrzymuje to zdanie.. Predators zagraja dzisiaj z Calgary Flames, ktore przed przerwa zdolalo wygrac 4 razy pod rzad! Biorac pod uwage klase ekipy z prowincji Alberta mysle ze to i tak spore osiagniecie, nie sadze zeby Plomienie byly w stanie pociagnac ta serie dluzej.. Nashville to bardzo mocna ekipa, dysponujaca swietna obrona i zbilansowana ofensywa. W bramce Preds wystapi dzisiaj Pekka Rinne, jeden z najlepszych bramkarzy NHL, ktory w swoich ostatnich 10 wystepach jedynie dwa razy wpuscil 3 gole. Mysle, ze rewelacyjny Fin bedzie kontunowal swoja ponadprzecietna gre w starciu z Flames..

botshek 360

botshek

Użytkownik

CALGARY FLAMES NASHVILLE PREDATORS
24-21-6 February 1, 8:00 PM | Bridgestone Arena 27-17-6

Typ: Under 5
Kurs: 2,06 ZWROT
Pinnacle

Pekka Rinne (G) 9-3-0, 1.66, .946 in last 12 GPI oraz Miikka Kiprusoff (G) 2-0-0, 1.00, .962 in last 2 GPI tak wygląda dzisiejsze obstawienie bramek. Pekka to zdecydowana czołówka ligi jak nie najlepszy Goalie w tym sezonie. Po drugiej stronie Kipper, który wraca do wysokiej dyspozycji i to jemu koledzy z drużyny mogą dziękować za ostatnie wyniki, bo spisywał się znacznie lepiej w pojedynkach z NSH i VAN od Rinne i Luongo czyli czołowych goalie ligi. Obie drużyny spotkały się w tym sezonie już dwa razy. Za każdym razem był Under, a dołączając do tego dzisiejszą dyspozycję obu desygnowanych bramkarzy stawiam też na zdecydowany Under.

PITTSBURGH PENGUINS NEW YORK RANGERS
31-15-4 February 1, 7:30 PM | Madison Square Garden 29-20-3

Typ: Rangers -0,5 Regulation Time
Kurs: 2,33⛔⛔⛔
Pinnacle

Chyba już czas na porażkę szpitala z Pittsburgha, limit szczęścia jaki ich spotykał w ostatnim czasie już chyba wykorzystany. Dziś w bramce drużyny przeciwnej znacznie bardziej wymagający Goalie niż w poprzednich spotkaniach. Heniek L. z bilansem 1.98 i .936% to cięższa przeszkoda niż Poulin czy MacDonald. Dodatkowo kolejne osłabienie ofensywy ataku Pens i wylatuje kolejny Center Letestu ostatnimi czasy grający w top line. Także zamieszanie ze składem PIT jest dosyć duże, a rotacje mogą wyjść tylko na gorzej. Szpital Rangersów pomalutku się pomniejsza dziś wraca: Dubinsky, Callahan i Girardi. Dwaj pierwsi to wielki zastrzyk energii i mocy do poczynań ofensywnych NYR, a Girardi to filar obrony Rangersów. Big win NYR to może nie będzie bo obrona PITs i Fleury spisują się dobrze, ale wzmocnienia powroty do linii ofensywnych powinny wystarczyć na win w regulaminowym czasie na własnym lodzie.

FLORIDA PANTHERS TORONTO MAPLE LEAFS
22-22-5 February 1, 7:00 PM | Air Canada Centre 19-25-5

Typ: Leafs -0,5 Regulation Time
Kurs: 2,25⛔⛔⛔ 3-4 Niestety w SO ????
Pinnacle

Czwarta porażka z rzędu TOR w aktualnej formie będzie dla mnie niespodzianką. Dziś na drodze Leafs stanie Clemmensen, bramkarz średni, który już raz doświadczył porażki w tym sezonie w Toronto. Pantery spisują się słabiutko w ostatnim czasie, a jedyny win ze szpitalem NYR nie napawa optymizmem w przeciwieństwie do bardzo dobrej postawy Klonowych w Tampie, gdzie Roloson bronił jak w transie, a ustrzelić chociażby jedną bramkę graniczyło z cudem. Bardzo dobrą wiadomością jest, że dziś nie wystąpi Gustavsson lecz Giguere, który już raz powstrzymał Pantery w tym sezonie.​

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Odważnym trzeba być by dziś wystawić tyle spotkań i mieć jako taką pewność powodzenia. Szczerze powiedziawszy nie zdziwię się jeśli dzisiejsza noc przyniesie dużo niespodziewanych wyników, jesteśmy po przerwie all star i tak naprawdę ciężko przewidzieć co każda z drużyn zaprezentuje. Jak wiadomo kilka dni może dość mocno wpłynąć na dyspozycję każdej z ekip.
Moja propozycja na dziś to over 5.5 w spotkaniu Blues vs Avalanche. Głównym powodem takiego typu są obaj bramkarze, zarówno Halak jak i Anderson jeszcze w zeszłym sezonie należeli do ścisłej czołówki najlepszych goalie w lidze, Halak wyczyniał niestworzone rzeczy w PO, a teraz obaj to tylko cień zeszłorocznych postaci. Poza tym ciekaw jestem jak po przerwie zaprezentuje się ekipa St.Louis, która miała spore problemy z wygrywaniem spotkań. Ze strony Colorado jak zawsze można się spodziewać walki o każdy centymetr lodu i wielkiej chęci wywiezienia dwóch oczek. Myślę że będzie to ciekawe spotkanie okraszone większą ilością bramek ;)

St.Louis Blues vs Colorado Avalnache (over 5.5)

E: Niestety spotkanie zostało odwołane z powodu fatalnych warunków pogodowych i zostanie rozegrane w innym terminie, także falstart ????

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Edmonton Oilers - Los Angeles Kings -&gt; Los Angeles win (ML OT)[1.78][Pinnacle] ✅
Wczoraj także poważnie myślałem o zagraniu na Kings ale na szczęście nie zdecydowałem się, bałem się właśnie takiego scenariusza jaki się zdarzył. Minnesota postawiła twarde warunki i narzuciła swój styl Królom - którym zazwyczaj brakuje doświadczenia bo zespół tworzą bardzo młodzi zawodnicy. Dzikusy uwielbiają jak przeciwnik daje się wciągać w walkę, w wyrzucanie krążka po bandach ... tak właśnie było i w czasie regulaminowym żadna bramka nie padła. Oczywiście taki rezultat zawsze premiuje ekipe lubiąca się bronić a taką właśnie jest MIN. Dziś już ten scenariusz na 99 % się nie powtórzy bo Edmonto nie lubi i nie potrafi się bronić, a także Chabibulin nie jest tak dobrym bramkarzem jak Backstrom. Nafciarze zapewno pójdą na wymianę ciosów, być możę nawet pare ciosów wyprowadzą i trafią ale końcowo z taką strategią gry przeciwko LA przegrają. Kopitar i spółka nie powinni mieć problemów z tą defensywą, pozatym nauczeni wczorajszą przykrą porażką dziś nie mogą pozwolić na identyczną rzecz.

Otrzymane punkty reputacji: +3
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Ottawa Senators vs Detroit Red Wings
Detroit Red Wings (-0,5) 60&#39; (1.96 Pinnacle)
✅

Po wczorajszym spotkaniu Ottawy w New Jersey nie widzę dziś innego rozwiązania, oprócz młodego Lehrnera, który bez wątpienia był bohaterem Senatorów, nikt więcej nie zasłużył na chociażby przeciętną notę. Tak słabej Ottawy dawno nie miałem okazji widzieć. Bodajże 6 strzałów przez dwie tercje, ja rozumiem gdyby to było spotkanie z drużyną z czołówki, ale New Jersey Devils to ekipa która ledwo co wyszła z dołka a była o klasę lepsza. Dziś Sens będą gościć Detroit które przyjedzie do Ottawy już w składzie z powracającym po kontuzji Danym Cleary&#39;m, co na pewno będzie dużym wzmocnieniem dla formacji ofensywnych. Poza tym Detroit nawet bez swoich czołowych strzelców radziło sobie bardzo dobrze, więc nie sądzę by dziś mieli większe problemy ze zdobyciem przynajmniej 3-4 bramek. Może i przemawia przeze mnie duża pewność, ale naprawdę ciężko mi uwierzyć by gospodarze w jedną noc mogli doznać cudownej odmiany. Liczę tu na spokojny mecz ;)

botshek 360

botshek

Użytkownik

LOS ANGELES KINGS EDMONTON OILERS
27-22-2 February 2, 9:30 PM | Rexall Place 15-26-8

Typ: Over 5,5 OT Included
Kurs 2,03⛔⛔⛔
Pinnacle

Chyba wielkim błędem było wystawianie dziś w bramce Oilers Nikolai Khabibulin (G) 0-6-0, 3.73, .855 in last 6 GPI, który dziś liczy na przerwanie 11 meczowego lost streaka. Kings wczoraj nie postrzelali sobie z Dzikusami dlatego dziś wypadałoby zmazać taka plamę, a okazja ku temu dobra bo w bramce Oilers słabiutki, gwarantujący 3-4 bramki wpuszczone Kebab. Po drugiej stronie Quick, który nie jest bramkarzem nie do przejścia, a huraganowe ataki Oilers, bo to jedyna ich broń przy całkowitym braku obrony mogą przynieść 2-3 bramki. Dlatego tu stawiam na overek.​

orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
NYI@PIT Pittsburgh(-0.5) REG 1.901 [Pinnacle] 0-3 ✅✅✅
Obie druzyny graly wczoraj i obie wygraly swoje mecze.. Jednak zwyciestwo Islandersow w Atlancie bylo naprawde szczesliwe, wydaje mi sie ze wykorzystali pule szczescia i dzisiaj w Pittsburghu nie beda az tak grozni. Thrashers dominowali w 1 tercji tego meczu, bramkarzowi Isles Poulinowi chyba trzy razy pomogl slupek.. Dodatkowo trzeba pamietac, ze Isles tylko raz w tym sezonie wygrali dwa kolejne mecze wyjazdowe.. Pens we wtorek ograli silnych Rangersow, do ktorych skladu wrocili po kontuzjach Callahan i Girardi.. Brak Malkina i Crosby&#39;ego od jakiegos czasu nie jest juz problemem dla ekipy Dana Bylsmy - w ostatnich 7 meczach Pens zwyciezali 6 razy.
Trendy faworyzuja Pittsburgh. Juz nie pamietam kiedy Isles wygrali w tym miescie. To bylo chyba w 2008 roku.. Faworyt wygral 20 z 26 ostatnich starc tych teamow.

orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
Dzisiaj wyjatkowo podaje swoje typy wczesnie:

NJD@NYR NY Rangers(-0.5) REG 2.15 [Pinnacle] 3-2

Jak juz napisalem w swoim poprzednim poscie do skladu Rangersow wrocili Callahan i Girardi. Mimo to Nowojorczycy we wtorek nie dali rady Pittsburghowi. Prowadzili 2-0, jednak chwila nieuwagi (trzy szybkie bramki Pingwinow miedzy 5 a 15 minuta drugiej tercji - nie bez winy Henrika Lundqvista) zaprzepascila starania calej druzyny. W ten sposob The Blue Shirts poniesli druga porazke pod rzad, w dodatku druga w Madison Square Garden! Mistrz motywacji John Tortorella z pewnoscia nie odpusci swoim podopiecznym. Straznicy nie przegrali 3 kolejnych meczow od 18 pazdziernika 2010!! I nie sadze zeby dzisiaj mieli powtorzyc taka serie. Tym bardziej ze ich dzisiejszy rywal New Jersey Devils to nie Pittsburgh. Po okresie bardzo dobrej gry Diably zaczynaja zwalniac, porazka w slabym stylu w Detroit i nieznaczna, szczesliwa wygrana z bedaca w dolku Ottawa potwierdzaja moje spostrzezenie. Nie sadze zeby trzecia porazka NY Rangers z rzedu na wlasnym lodzie wchodzila dzisiaj w gre..

CGY@ATL Atlanta(-0.5) REG 2.40 [Pinnacle] 4-2

W pojedynkach tych druzyn jeszcze nigdy nie zdazylo sie zeby gospodarz przegral mecz! Jednak typujac zwyciestwo Atlanty nad Calgary kieruje sie nie tylko ta niecodzienna statystyka.. Plomienie to jeden ze slabszych teamow Western Conference, wg mnie uzyskuja ostatnio wyniki niewspolmierne do swoich mozliwosci. Przypominam ze Flames wygrali juz 5 meczow pod rzad! Rzadko kiedy typuje przeciw tak goracym zespolom (to zupelnie nie moja filozofia), jednak tym razem robie wyjatek.. Przejawy slabszej gry Calgary byly juz widoczne w Nashville.. Warto zwrocic uwage na bilans obu teamow w meczach granych po 1 dniu odpoczynku: Flames 12-12-4, Thrashers 15-6-4.

CAR@TOR Carolina ML 1.943 [Pinnacle] 0-3

Tutaj bez zbednej analizy, stawiam na lepsza ekipe, dysponujaca bardziej utalentowanymi zawodnikami i o klase lepszym bramkarzem (dzisiaj naprzeciwko Cama Warda stanie niedoswiadczony James Reimer). Canes ograli juz Toronto w tym sezonie dwukrotnie.. Mysle ze przycisna podopicznych Rona Wilsona, tym bardziej ze dwa dni temu bardzo dobrze zaprezentowali sie w meczu z Bostonem, ktory wg mnie powinni wygrac..

edit: ŻŻP - Żenujacy Żart Prowadzacego :;/:

Otrzymane punkty reputacji: +3
dats13 74

dats13

Użytkownik
Colorado Avalanche - Minnesota Wild Over 5.5 @ 2.04 Pinnacle
Colorado ostatnio prezentuję się fatalnie, głównym powodem jest bardzo słaba postawa defensywy oraz bramkarzy Lawin. Powrót Andersona do dawanej formy to już chyba przeradza się w marzenia kibiców z Denver. Wild muszę pochwalić ponieważ wykręcają ostatnio bardzo dobre rezultaty i w dużej mierze jest zasługa ofensywy Dzikusów, strzelają bramki już nie tylko z PP choć gra w przewadze to ich prym co na pewno odczuje słabe defensywnie Avs. Wild wyleczyli kontuzje ataku i playoffs czemu nie. W bramce Dzikusów Jose Theodore, którego jakoś dawno widziałem w bramce. Obrońcy Wild znacznie lepiej się czuje jak ma Backstroma za sobą niż jego zmieników. Colorado wyznaje zasadę co stracimy to i tak odrobimy z zadatkiem w ofensywie i to dam zwycięstwo. No tak ale tracą po prostu za dużo, konkretnie najwięcej w NHL bo 3.30 gola na mecz. Bardzo ważny mecz dla obu ekip, bo jedna konferencja i prawdopodobnie bezpośrednia walka o PO, wiec ekipy raczej nie odpuszczą szczególnie Wild.

qwerty16 86

qwerty16

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej NHL
Spotkanie: Philadelphia Flyers - Nashville Predators
Typ: 1
Kurs: 1.90
Bukmacher: Expekt
Analiza : Kolejne spotkanie w lidze NHL. Tym razem Philadelphia Flyers podejmie u siebie nizej notowany zespol Nashville Predators. Myślę, że ten typ jest z pewnością betem dnia, gdyż drużyna łowców w tym spotkaniu wystąpi bez kilku czołowych zawodników: Francis Bouillon, Marek Svatos, Matthew Lombardi, Steve Sullivan, Cal O&#39;Reilly. Są to z pewnoscia wielkie braki w kadrze tej ekipy i ciężko byłoby ich zastąpic. Lotnicy wystąpią w najsilniejszym składzie, brak jakichkolwiek kontuzji. Pozatym to Philadelphia Flyers jest w znakomitej formie, na 10 ostatnich meczy wygrali, aż 7 natomiast 3 skończyły się przegraną. Swoje ostatnie spotkanie dwa dni temu przegrali z Tampa Bay, aż 4:0. Według mnie był to jednak tylko wypadek przy pracy. Ostatni bilans Nashville - 5-4-1. W życiowej formie jest również Claude Giroux, który rozegrał znakomite zawody podczas All Stars Game. Zgodnie z dzisiejszymi przewidywaniami - wygra Philadelphia.

+++

botshek 360

botshek

Użytkownik

CAROLINA HURRICANES TORONTO MAPLE LEAFS
25-20-6 February 3, 7:00 PM | Air Canada Centre 20-25-5​

Typ: Leafs OT ML
Kurs: 2,01✅✅✅
Pinnacle​

Najważniejszą wiadomością przed w/w spotkaniem jest nieobecność Jussiego Jokinena. JJ po powrocie po kontuzji 11 stycznia stał się siła napędową ofensywy Hurricanes i maszynką do zdobywania punktów. W 10 meczach od wspomnianego 11 stycznia zdobył 12 pts. czyli prawię 1/3 ze wszystkich zdobytych w całym sezonie- to może odzwierciedlać formę w jakiej jest Jussi, lecz dziś go zabraknie, a jego nieobecność może mieć dosyć duże znaczenie. Kolejną ważną wiadomością jest obstawienie bramki Klonowych Liści, dziś zagra jedyna jasna latarnia w bramce Leafs, bardzo dobrze spisujący się młodziak Reimer, a jeśli będzie się spisywał tak jak przed All Star break to ośmieliłbym się postawić pomiędzy nim, a desygnowanym do bramki Canes Wardem znak równości. Hurricanes to nie potęga obronna ligi, sa nawet gorsi od Leafs, których wiele straconych bramek jest zasługą słabych Goalie. Jednak dziś bramka obstawiona Reimerem + własne lodowisko i nieobecność Jokinena dają Klonowym minimalna przewagę, a w walce o możliwe jeszcze PO każdy punkt jest na wagę złota.​

CALGARY FLAMES ATLANTA THRASHERS

25-21-6 February 3, 7:00 PM | Philips Arena 24-20-9

Typ: Flames +0,5 and +1 OT Included
Kurs: 1,81✅✅✅
Pinnacle

Dziś już kilka razy spotykałem się z opinią, że w tej konfrontacji drużyn raczej wygrywa gospodarz, ale kiedyś taka passa musi być zakończona, a dlaczego stawiam na dziś ??? W bramce Flames Miikka Kiprusoff (G) 3-0-0, 1.30, .950 in last 3 GPI. Kipper już wrócił do wielkiej dyspozycji jego postawa jest budująca dla całej drużyny, która może odważniej zaatakować i tak oto udało się w ostatnim czasie pokonać wielkiego Rinnie, aż dwukrotnie, Luongo jeden raz, a także zdeklasować Raycrofta i Concklina. Niezwykłe jest to, że skuteczność strzałów przy w/w goaltenderach dla drużyny Płomieni wynosi aż 21/127 czyli co około 6 strzał pada bramka ;) Dziś w bramce Atlanty Pavelec, który wpuścił 4 bramki w ostatnim spotkaniu z Islanders, Isles którzy są o klasę gorszą drużyną niż Płomienie. Atlanta w kryzysie i to raczej głębokim trzy ostatnie spotkania to strzelone zaledwie po jednej bramce na mecz, a goaltenderzy nie byli wymagający.​

NEW JERSEY DEVILS NEW YORK RANGERS

17-30-3 February 3, 7:00 PM | Madison Square Garden 29-20-4

TyP: Rangers -0,5 Regulation Time
Kurs: 2,08⛔⛔⛔
Pinnacle

Trzecia porażka z rzędu na własnym lodzie przed kolejnym road tripem ?? To raczej nie wchodzi w grę tym bardziej, że od 18 października 2010 taka wpadka Strażnikom się nie zaistniała. Dziś wielki powrót (powroty po kontuzjach to w ostatnim czasie specjalność Rangersów) Vaclava Prospala, który zostaje wrzucony do ciekawej linii z Gaborikiem i Stepanem. Liczę na to, że Prospal dziś zapunktuje, często takie powrotu owocują wielkim meczem w wykonaniu powracającego. Dziś Strażnikom przyjdzie zmierzyć się z najgorsza wyjazdową drużyną ligi, a raczej lepsza okazja na przerwanie domowej passy lostów się nie zdarzy tym bardziej, że Diabły raczej na wyjazdach marnie strzelają bramki, a ostatnia domowa zaledwie jednobramkowa wygrana ze słabiakami z Ottawy może być przejawem słabszej dyspozycji Devils.​

Otrzymane punkty reputacji: +1
odi 2,3K

odi

Forum VIP
Tampa Bay Lightning - Washington Capitals -&gt; Washington win (ML OT)[2.16] ✅
St. Louis Blues - Edmonton Oilers -&gt; over 5,5 goals [2.01] ✅
AKO = 4.34 Stawka = 5j Buk = Pinnacle

Nie wierzę w kolejny sukces Błyskawic w starciu z Capitals ... ktoś może powiedzieć że moja wiara to słaby argument, cóż każdy ma prawo do własnej oceny. Tampa gra fajny hokej może się to podobać bo oprócz duetu Stamkos - St Louis od pewnego czasu świetnie funkcjonują dalsze linie a po przybyciu Rolosona są oni praktycznie gotowi na walkę w play off ... ale ... no właśnie, ale nie jest to zespół gotowy na wygrywanie seriami długimi i na dominacje całej ligi. Capitals trzy przegrane z rzędu, Owieczkin jak dla mnie lekko wybrany na wyrost w jednej z konkurencji na All Stars na &quot;najlepszego&quot; wciąż nie udowadnia swojej wartości - jest światełko w tunelu, Stołeczni nauczyli się porządnie bronić i tym mogą rywala poskładać. Dziwnie to brzmi ale szansę Waszyngtonu widzę własnie w kontrach gdzie Ovie i Backstrom mogą mieć więcej czasu i miejsca na udany strzał, kurs na WAS lekko przesadzony w dublu można spróbować bo potencjały są bardzo podobne. Wierzyć mi się nie chcę że wspaniałą dyspozycje w meczach przeciwko Capitals utrzyma Roloson (dwa razy zaliczył przeciwko nim shutout!), jego postawa w głównej mierze przyczyniła się do sukcesów Blyskawic ale trzeci taki występ przeciwko Owieczkinowi i spółce ... to byłoby &quot;coś&quot; z tym że będzie o to cholernie trudno - a jak już się machina ze stolicy odblokuje choćby jednym golem no to może być hard.
W drugim meczu zwróciłem uwagę zwłaszcza na postępy jakie robią powoli Nutki w ataku. Nie mogą liczyć na świetną formę Halaka, który widocznie po udanym poprzednim sezonie ma lekki zastój co się zdarza. Kontuzjowani są obrońcy jak Jackman, Colaiacovo czy Johnson więc szansę trzeba upatrywać w strzelaniu goli. Ostatnio szło to w kratke, ale widać że zmieniane są linie i że gra staję się co raz to płynniejsza więc daje tutaj kredyt zaufania. Poza tym Blues muszą zdawać sobie sprawę że nie mają co liczyć na słabszego w obronie rywala niż Edmonton ... z kim jeśli nie z nimi można zdobyć 4-5 goli i wygrać pewnie mecz ? Dodatkowo Nafciarze grają mecz dzisiaj i jutro i chyba ten jutrzejszy traktują z większym priorytetem bo dziś do bramki asygnują Dubnyka. Kurs na zwycięstwo St Louis jest zbyt niski, rzadko gram takie &quot;maleństwa&quot; zdecydowanie lepiej wygląda over bo należy pamiętać o tym że młode żądła z Kanady także potrafią ukąsić 2-3 razy ????

Otrzymane punkty reputacji: +2
marchi 9

marchi

Użytkownik
Ja proponuję dziś postawić na Devils. Widać, że okrzepli pod wodzą nowego trenera i kto wie czy nie łudzą się, że jeszcze powalczą o PO. Podejmują dziś Florydę, która jest po ciężkim tournee po Kanadzie (porażki w Toronto i Montrealu). Dla Devils co brawda będzie to również trzeci mecz w przeciągu czterech dni, jednakże dwa z nich w Prudential Center, a i wyprawa do MadisonSG nie był zbyt męcząca ;). Myślę, że trzeba wykorzystać momentum jakie mają obecnie NJD i polecam handicap.
New Jersey Devils(-1,5) - Florida Panthers 1 3,00 (BetClic)
Do tego proponuję dwa malutkie kursiki. Co do pierwszego to w pełni zgadzam się z Odisio , z tym, że proponuję wariant arcybezpieczny:
Tampa Bay Lightning - Washington Capitals(+1,5) 2 1,30 (BetClic)
Drugim typem w tym nurcie jest wyjazdowe spotkanie Jastrzębi do Vancouver. Jak wiadomo rivalry między tymi drużynami od kilku sezonów wzrasta. Mimo świetnej formy Orek to właśnie w Chicago upatruje ekipy, która może im napsuć krwi na ich terenie.
Vancouver Canucks - Chicago Blackhawks(+1,5) 2 1,38 (BetClic)

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Ja proponuję dziś postawić na Devils. Widać, że okrzepli pod wodzą nowego trenera i kto wie czy nie łudzą się, że jeszcze powalczą o PO. Podejmują dziś Florydę, która jest po ciężkim tournee po Kanadzie (porażki w Toronto i Montrealu). Dla Devils co brawda będzie to również trzeci mecz w przeciągu czterech dni, jednakże dwa z nich w Prudential Center, a i wyprawa do MadisonSG nie był zbyt męcząca . Myślę, że trzeba wykorzystać momentum jakie mają obecnie NJD i polecam handicap.
Ciekawe spostrzeżenia co do Devils. Trzymam za nich kciuki ale awans do PO jest sprawą już bardzo matematyczno dyplomatyczną bo trzeba by wygrywać już 3/4 meczów do końca ... a i z typowaniem na nich uważam bo drużyna gra dużo lepiej ale to wciąż nie jest stabilnym team.
Nie mniej powodzenia ????

H 1

hahahaha

Użytkownik
co sądzicie o typie na Pittsburg dzisiaj?
/ Podzielam zdanie kolegi poniżej, PIT zaskakująco dobrze poradzili sobie w poważnych tarapatach kadrowych (bo oprócz dwójki supergwiazd dochodziły drobne absencje jak np. Bark Letestu) sądzę, że w ich przypadku porażka czy nawet dwie wchodzą w najbliższym czasie w rachubie - oni czekają na powrót Crosby&#39;ego i budowanie jego formy, to jest chyba nawet ważniejsze niż aktualne zdobycze punktowe. - Odisio
PS. Staraj się nie zadawać samych pytań w dziale, wyraź może część swojej opinii bo w przyszłości będę zmuszony takie posty kasować.

marchi 9

marchi

Użytkownik
Ja bym odradzał. Pittsburgh ma ciężkie mecze za sobą, a Buffalo jest w miarę wypoczęte poza tym musi walczyć o punkty na 100% podczas gdy ostatnie wyniki Pingwinów przerosły ich oczekiwania (grali bez Małkina i Crosbyego,mimo to wygrywali). Lepiej uważać.

botshek 360

botshek

Użytkownik

CHICAGO BLACKHAWKS VANCOUVER CANUCKS
27-20-4 February 4, 10:00 PM | Rogers Arena 33-10-9

Typ: Cunucks -0,5 Regulation time
Kurs: 2,04✅✅✅
Pinnacle

Przy analizie meczu Jastrzębi z Wild pisałem , że Chicago to taka dziwna drużyna, która gra tak jak pozwoli przeciwnik. Przeciwnik ma słabego Goalie to strzelamy do oporu, a na bank kilka bramek wpadnie, ale problem jest gdy twarda obrona na to nie pozwala, a moim zdaniem delikatnie grający gwiazdorzy CHI w takiej sytuacji nie potrafią agresywnie zagrać w strefie pod bramką przeciwnika. Dziś niestety dla Jastrzębi przyjdzie im zagrać z taką drużyną. Orki w ostatnich 5 spotkaniach straciły zaledwie 7 bramek w kapitalnej formie jest desygnowany do bramki Roberto Luongo (G) 2-0-0, 0.50, .980 in last 2 GPI, który na własnym lodzie nie pozwala nikomu na wiele .938 SV% i 1,95 GAA to znakomity wynik. Po drugiej stronie lodu zagra dziś backup CHI Marty Turco, który gra bardzo nieregularnie, a jego forma dnia jest zagadką. Nie będzie też pocieszeniem dla kibiców CHI, że wyjazdowe statystyki Martiego wyglądają średnio, a nawet słabo .889 SV% i 3,44 GAA. Jakoś dziś nie widzę szans na sforsowanie znakomitej obrony Orek, za którą czai się jeszcze lepszy Goalie Luongo. VAN powinni na spokojnie kontrolować grę w obronie, a przy takim potencjale ofensywnym jaki posiadają bez problemu ustrzelić 2 może 3 bramki bądź co bądź słabemu Turco dające win w regulaminowym czasie gry.

COLUMBUS BLUE JACKETS DETROIT RED WINGS
23-22-5 February 4, 7:00 PM | Joe Louis Arena 31-13-6

TYP: Wings -0,5 Regulation
Kurs: 1,87⛔⛔⛔
Pinnacle

Kurs na to spotkanie nie jest wysoki, ale analizując poczynania obu drużyn nie widzę, żadnych &quot;za&quot; na Kurtki. Po pierwsze w bramce słaby w tym sezonie zeszłoroczny MR &quot;0&quot; Steve Mason (G) 0-2-0, 4.89, .818 in last 2 GPI, który w ostatnim czasie spisuje się fatalnie, wsparcia w obrońcach nie ma też za dużego, a podbudowani big winem z Sens Red Wings nie złoża broni, a wręcz przeciwnie będą chcieli roznieść kolejnego przeciwnika. Schematyczna w atakach, a zarazem grająca mało agresywnie linia ataku Jackets będzie miała wielkie problemy z przeforsowaniem solidnej obrony DET i pokonaniem Howarda, który ma świetny bilans spotkań w tym sezonie z BJ 2-0-0 2.26 GAA .933 SV%.

FLORIDA PANTHERS NEW JERSEY DEVILS
22-23-6 February 4, 7:00 PM | Prudential Center 18-30-3

Typ: Panthers +0,5 and +1 OT Included
Kurs: 1,92✅✅✅
Pinnacle

Wszyscy grają dziś na Diabły, wszyscy są pod wrażeniem gry Devils w ostatnim czasie. Niestety nie było mi dane wczoraj do końca oglądać meczu TOR i obejrzałem sobie NJD @ NYR i nie wyglądało to od 2 tercji ciekawie, Diabły zdecydowanie słabły z minuty na minutę, a Rangersi mozolnie pracowali nad odrobieniem strat.NJD powinni dziękować ,że w bramce spotkanie rozpoczął Heniek L. który &quot;podarował&quot; im bramki. Dziś dla Devils będzie mecz b2b wczoraj NJD oddali zaledwie 18 strzałów, czy to coś może oznaczać ?? Trudno powiedzieć, ale nikt nie zaprzeczy, że wielki udział w wygranych Devils ma ten, którego dziś zabraknie Martin Brodeur (G) 4-1-0, 1.60, .934 in last 5 GPI. Dziś wystąpi dziś nr 2 Hedberg, a jak się zaprezentuję ?? Raczej słabiej niż jego kolega Brodeur. W tym też upatruję szansy Panter, który wcale nie grają tak źle, cztery ostatnie spotkania wyjazdowe przegrali różnicami jednej bramki, a grali m.in z Bruins, Montrealem. NJD przed Rangersami podejmowali Sens, którym strzelili zaledwie 2 bramki, a jak każdy wie OTT to ostatnio popularny przeciwnik do zaaplikowania większej ilości bramek. Czy NJD są rzeczywiście w takim gazie ?? Odpowiedz poznamy dziś...​

Otrzymane punkty reputacji: +2
marchi 9

marchi

Użytkownik
Ja proponuję dziś postawić na Devils. Widać, że okrzepli pod wodzą nowego trenera i kto wie czy nie łudzą się, że jeszcze powalczą o PO. Podejmują dziś Florydę, która jest po ciężkim tournee po Kanadzie (porażki w Toronto i Montrealu). Dla Devils co brawda będzie to również trzeci mecz w przeciągu czterech dni, jednakże dwa z nich w Prudential Center, a i wyprawa do MadisonSG nie był zbyt męcząca ;). Myślę, że trzeba wykorzystać momentum jakie mają obecnie NJD i polecam handicap.

New Jersey Devils(-1,5) - Florida Panthers 1 3,00 (BetClic)⛔

Do tego proponuję dwa malutkie kursiki. Co do pierwszego to w pełni zgadzam się z Odisio , z tym, że proponuję wariant arcybezpieczny:

Tampa Bay Lightning - Washington Capitals(+1,5) 2 1,30 (BetClic)✅

Drugim typem w tym nurcie jest wyjazdowe spotkanie Jastrzębi do Vancouver. Jak wiadomo rivalry między tymi drużynami od kilku sezonów wzrasta. Mimo świetnej formy Orek to właśnie w Chicago upatruje ekipy, która może im napsuć krwi na ich terenie.

Vancouver Canucks - Chicago Blackhawks(+1,5) 2 1,38 (BetClic)✅
No niestety Jersey zawiedli, choć prowadzili długo i liczyłem na empty netera. Może nie należy stawiać na ekipy, którym się nie kibicuje :p.

Świetny mecz w Vancouver. Po skończeniu nauki na sesje pozwoliłem sobie obejrzeć dwie tercje(niestety na trzeciej się &quot;samo zasnęło&quot;). Chicago zagrało świetną II tercję. Toews rewelacyjnie, gra ciałem i świetny strzał - gol na 1-1. Kapitan przez duże K. Kane również siał zamęt pod bramką świetnego Luongo mimo, że nie w pełni sił. Myślę, że Chicago wchodzi na właściwy rytm i PO osiągną bez trudu.

botshek 360

botshek

Użytkownik

NEW YORK RANGERS MONTREAL CANADIENS
29-21-4 February 5, 2:00 PM | Bell Centre 29-18-5

Typ: Rangers +0,5 and +1 OT Included
Kurs: 1,90⛔⛔⛔
Pinnacle

Dziś każda wiadomość z obozu zarówno Rangers jak i Canadiens przybliżała mnie do postawienia na Strażników. Ostatnio pojedynek NYR przegrali tylko i wyłącznie poprzez fatalną postawę Heńka L. Gdyby nie jego interwencje korzystny wynik z NJD byłby w zasięgu. Końcówka drugiej jak i cała trzecia tercja w wykonaniu NYR była dobra, a momentami bardzo dobra. Lundqvista zmienił Biron i zanotował bardzo dobry występ i to właśnie on stanie dziś pomiędzy słupkami. Powrócił Prospal i zanotował bardzo dobry występ, a dziś zagra także Christensen oraz Del Zotto. Złe wiadomości napływają ze strony Habs, zabraknie dziś moim zdaniem najlepszego defensemana Habs Wisniewskiego, a to może wnieść troszkę zamieszania w szykach obronnych oraz na niebieskiej linii. Czwarta porażka z rzędu Rangersów to chyba będzie za dużo, a tak doświadczona ekipa nie może sobie na to pozwolić.​

marchi 9

marchi

Użytkownik
Też wydaje mi się, że Rangersi powinni dziś ogarnąć. Niemniej mają oni nienajlepszy bilans z Canadiens. Do tego nie stawiam meczów o dziwnych porach, ani nie stawiam meczów ekip, którym kibicuje.
Obstawiam dziś za to zwycięstwa Buffalo i Phoenix jednakże są o typy bardziej przeczuciowe, oparte raczej na tym, że niezłe występy Toronto i Minnesoty z ostatnich dni sie raczej skończą...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom