botshek
Użytkownik
WASHINGTON CAPITALS TORONTO MAPLE LEAFS
26-14-8 January 22, 7:00 PM | Air Canada Centre 19-22-5
TYP: Leafs ML OT
Kurs: 2,15
Pinnacle
Masakra szacun dla Holtbyego mistrzostwo swiata co wyciagał.
Czekałem tylko na obsadzenie bramek w tym spotkaniu: Toronto: Jean-Sebastien Giguere (G) 1-0-1, 1.84, .938 in last 3 GPI ; Capitals: Braden Holtby (G) 3-2-1, 3.19, .872. Dziękuję, że w bramce nie zagra dziś Gustavsson, bo z nim porażka byłaby pewna. Dziś dojdzie do pojedynku starego wyjadacza JSG i młodego żółtodzioba Holtbyego. Chodzą pogłoski, że Caps odzyskują formę i dawną świetność, ja jakoś do końca nie jestem ku temu przekonany. Caps na ostatnie 5 pojedynków wygrali 2 - jeden z nich musieli wygrać bo grali z Sens czyli w ostatnim czasie chłopakami do bicia, natomiast drugi pojedynek wygrany z Isles, Isles którzy są ostatnio drużyną skaczącą ze swoją formą od wierzchołka, aż do dna. Ofensywa Caps także nie błyszczy na wysokim poziomie bo we wspomnianych spotkaniach udało im się strzelić maxymalnie 3 bramki, a największa liczba oddanych strzałów to 27 czyli wynik nie za wysoki. Klonowe Liście po powrocie z bardzo udanego road tripu rozegrali 3 spotkania, z których wygrali tylko jedno. Jedną z największych i zasadniczych przyczyn porażki z Rangersami był wiszący w bramce ręcznik w postaci Gustavssona. Miałem wrażenie, że pozostali gracze Leafs gdy widzieli postawę Monstera to odchodziły im chęci do gry. W pojedynku z Ducks wystąpił już JSG, który jest znacznie gorszym Goalie niż Hiller w dodatku Ducks w bardzo dobrej dyspozycji, a pomimo to TOR wygrało aż 5-2. Trzecim pojedynkiem była minimalna porażka z CAL, ale w tym spotkaniu znakomicie bronił Kipper. Doświadczony Goalie + aktualnie zdecydowanie lepsza ofensywa to dzisiejsze atrybuty Leafs. Caps postraszyć mogą wracającym do formy Ovcą, ale to chyba za mało na podbudowanych winem z Ducks
TOR.
LOS ANGELES KINGS PHOENIX COYOTES
24-22-1 January 22, 8:00 PM | Jobing.com Arena 24-15-9
TYP: Yotes OT ML
Kurs: 1,87
Pinnacle
Królowie z LA mieli już 3 próby w tym sezonie na pokonanie Kojotów, w żadnej z nich nie zbliżyli się chociaż na jedną bramkę do Yotes, w każdej z nich bramkę obsadzali Ci sami Goalie czyli Bryzgi i Quick. Quick broni fatalnie w pojedynkach z PHX SV% .814 GAA 4,49 to statystyki marne. Dziś do pojedynku dojdzie w Phoenix, a to raczej zła wiadomość na Króli, którzy nie radzą sobie w tym sezonie na wyjazdach. Słabo grają ostatnio gwiazdy z LA Kopitar, Stoll, Smyth w przeciwieństwie do hokeistów z Phoenix: Shane Doan (RW/LW) 14 pts in last 13 GP Keith Yandle (D) 7 pts in last 5 GP a w znakomitej formie jest dzisiejszy goalie PHX Ilya Bryzgalov (G) 5-2-0, 2.30, .926 in last 7 GPI.