>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL - sezon 2010/2011

Status
Zamknięty.
botshek 360

botshek

Użytkownik

DETROIT RED WINGS NASHVILLE PREDATORS
31-14-6 February 5, 8:00 PM | Bridgestone Arena 27-18-7

TyP: Predators -0.5 Regulation
Kurs: 2,43✅✅✅
Pinnacle

Szanse na przełamanie 4 meczowego lost streaka dla Preds dziś wielkie. Wczoraj DET nie pokazali nic wielkiego. Dziś zagrają mecz dzień po dniu, a w bramce MacDonald czyli nie pierwsze skrzypce jeśli chodzi o Goalie DET. Solidna obrona NSH i Rinne w bramce powinny wystarczyć na DET.​

botshek 360

botshek

Użytkownik

PITTSBURGH PENGUINS WASHINGTON CAPITALS
34-15-4 February 6, 12:30 PM | Verizon Center 28-15-10

Typ: Caps -0,5 Regulation
Kurs: 2,13✅✅✅
Pinnacle

Dziś niestety dla sympatyków Pingwinów przewiduję porażkę i to nawet w regulaminowym czasie gry. Nie wierzę, że osłabienia PIT nie odbiją się w dzisiejszym spotkaniu, brak tak dużej ilości centrów wprowadza zapewne zamieszanie w ustawieniach kolejnych linii. Przeciwnik dziś wymagający grający bardzo dobrze na własnym lodzie. WSH pokonali w bardzo dobrym stylu TBL na ich terenie, a co najważniejsze widać przebudzenie Ovcy, który powraca do formy, a niejedna jego akcja może ustawić spotkanie. Gra zapewne będzie twarda w obronie i wyrównana, ale osłabienia ofensywne PIT dają przewagę w liniach ataku stołecznej drużynie.​

Otrzymane punkty reputacji: +2
botshek 360

botshek

Użytkownik

ST. LOUIS BLUES TAMPA BAY LIGHTNING
23-20-7 February 6, 3:00 PM | St. Pete Times Forum 32-16-5

Typ: Tampa -0,5 Regualtion
Kurs: 2,04⛔⛔⛔
Pinnacle

Chyba każdy się godzi, że &quot;Goalie ma znaczenie&quot;, ale w tym przypadku kto by nie stał w bramce Blues jest słaby.... Dziś zagra Ty Conklin (G) 1-2-0, 4.37, .827 in last 3 GPI. Ostatnia wygrana z EDM była raczej konsekwencją obstawienia bramki EDM, w której też bramkarze są aktualnie marni. Obstawienie bramki Blues + brak dwóch obrońców:
Eric Brewer (D) Personal reasons (Day to day)
Carlo Colaiacovo (D) Eye injury (Injured reserve)
to chyba wystarczy ekstremalnie ofensywnie grającej drużynie Tamy do wygranej. Dziś wypadałoby zmazać plamę porażki z Caps na własnym lodzie, ale przegrać z tak dysponowanymi Caps to chyba nie wstyd tym bardziej, ze aktualnie wkładają już 2 bramki PIT.​

marchi 9

marchi

Użytkownik
Proponuję zwrócić dziś uwagę na spotkanie w Detroit. Miejscowi Red Wings podejmują Rangersów. Detroit jak widać po ostatnim meczu z Nashville są obecnie w bardzo mizernej dyspozycji. Podobnie można by powiedzieć o formie Nowojorczyków. Po powrocie Dubinskyego i Callahana, którzy są obecnie płucami i głównym napędem Blueshirts drużyna doznała serii niespodziewanych porażek. Cóż, uważam, że Rangersi odnotują wreszcie solidny występ. Z zasady nie gram ekip, którym kibicuje, a jestem fanem NYR. Jednak uważam, że zagranie handicapu +1,5 jest w miarę bezpieczne i dopuszcza w końcu ich porażkę :p. Bukmacherzy zdają się odrobinę przeceniać potencjał Detroit. Dlatego na typ ten można znaleźć całkiem rozsądny kurs.

Detroit Red Wings - New York Rangers(+1,5) 2 1,50 ✅✅ @BetClic

Otrzymane punkty reputacji: +7
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Odnośnie tego co napisał kolega wyżej, bukmacherzy oceniają szansę Rangers tak a nie inaczej ponieważ w barwach Detroit wystąpi dziś Datsyuk i bardzo możliwe że jest to jeden z aspektów dla których buki tak nisko cenią szanse gości. Mimo wszystko jest to bardzo dobrze wyłapany kurs i swego rodzaju prezent, podobnie jak Marchi uważam że NYR dziś nie doznają wielkiej porażki, a nawet nie wykluczając tego że wcale nie muszą przegrać w Detroit. Obie ekipy podobna dyspozycja, Strażnicy wzmocnieni powrotem Prospala i Christiansena, z drugiej strony natomiast wrócił Cleary i dziś Datsyuk. Ogółem samo spotkanie jest dużą niewiadomą i wskazanie tu zwycięzcy jest zdecydowanie trudną opcją. Sam opcjonalnie skusiłbym się na under 5.5 ;)

odi 2,3K

odi

Forum VIP
No to jest nas wielu, bo również radziłbym uważać wszystkim stawiającym dziś na &quot;faworytów&quot;. Detroit wciąż osłabione a takie wczesne powroty jeszcze nie oznaczają, że cokolwiek w drużynie Skrzydeł się poprawi. Dwa tragiczne mecze w ofensywie i przed własną publicznością z pewnością DET będą szukać rewanżu - ale Rangersi to nie chłopcy do bicia i słusznie większość fachowców ocenia że przy odrobinie pewniejszym goaltendingu zgarniali by sporo punktów w ostatnich tygodniach ale skończyło się dosyć średnio ... Podobne obawy mam jeśli chodzi o granie dzisiaj po bardzo niskim kursie na Vancouver. Ottawa zbiera baty od wszystkich ale wiadomo, że mogą się w jednym meczu wykazać bo raz na jakiś czas każdemu wychodzi. Dla mnie kurs nie warty ryzyka zwłaszcza że to jeden z pojedynków kanadyjsko-kanadyjskich w których zazwyczaj jest pełno emocji.
Od siebie na dziś proponuje :
Toronto Maple Leafs - Atlanta Trashers -&gt; Atlanta win (ML OT) [2.10][Bwin] ⛔
Typ jak najbardziej na Atlante, ale za razem także przeciwko Toronto. Maple Leafs ostatnio zajmują się zupełnie wszystkim oprócz gry w hokej. Trener Ron Wilson popada w kolejny konflikt, tym razem na nerwy działa mu Phill Kessel o którego tak dzielnie walczył jeszcze rok temu sprowadzając go za wszelką cene z Bostonu ... dziwne są te grymasy Wilsona i szczerze przyznam lepiej by było dla TOR gdyby go wywalono na zbity pysk. Wiem że ten Pan sporo przeszedł w życiu ale to miasto i ta durżyna zasługuje na więcej, szkoleniowiec natomiast kłóci się regularnie z zawodnikami (Kaberle, Kadri, teraz Kessel) miesza z bramkarzami i za nic w świecie nie potrafi ustabilizować formy Klonowych. Atlanta natomiast zaimponowała mi w ostatnim meczu, co prawda przegrali 3:4 z Carolina ale dzielnie walczyli aż do dogrywki. Po kilku słabszych występach widać że Drozdy biorą się do roboty bo stawka za nimi śmiało goni do play off a oni jakby stanęli w miejscu ... dobrze że skutecznie zaczyna grać atak, jeśli dołożyć by w meczu przeciwko Carolinie lepszą grę w PP wygrali by w cuglach ... może dziś uda im się lepiej zaprezentować w przewagach i to by chyba wystarczyło na TOR. Uwagę zwróciłbym też na Pavelca, przeciwko Toronto w tym sezonie nie grał zbyt udanie a że rok ma ogólnie bardzo dobry to upatrywałbym odmiany tej tendencji dzisiejszej nocy.

Otrzymane punkty reputacji: +1
dats13 74

dats13

Użytkownik
Vancouver Canucks - Ottawa Senators Over 5.5 @ 1.97 Pinnacle
Vancouver Canucks - Ottawa Senators 2 +0.5 @ 2.45 Pinnacle

Spotkanie jednej z najlepszych drużyn z jedną największą porażka tego sezonu. Ottawa dostaję lanie od każdego kto przyjdzie do stolicy Kanady, ale oczywiście również jak Sens gra na wyjeździe. Orki wygrały z Blackhawks, ale w tym meczu na pewno zostawili kupę zdrowia na tafli. Vancouver pozwoliło na bardzo wiele Jastrzębią, ale obroną ręką wychodził Luongo. Ofensywa Orek poziom niezwykle zaawansowany i na pewno Ottawa dostanie klika solidnych bramek. Z drugiej strony mecz zespołów z Kanady dodatkowy smaczek i jak było by miło kibicom Sens jak by ich pupile sprawili niespodziankę. Wszystko jest możliwe w dzisiejszym hokeju nie takie rzeczy widzieliśmy. Praktycznie nic nie przemawia za Senatorami,atak marnizna, defensywa jeszcze większa marnizna, bramkarz to totalna marnizna, ale to jest jakiś zespół, który był nie dawną dobrą ekipą. Wiem walczą o nr 1 draftu, ale no tego pośmiewiska z Ottawy to już starczy.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Calgary Flames vs Chicago Blackhawks
over 5.5 (2.03 Pinnacle) ⛔

Nie chce mówić że mam tu 100% pewność jeśli chodzi o powodzenie tego typu jednak prawdopodobieństwo sukcesu oceniłbym na bardzo wysokie.
Calgary nadal prezentuje się bardzo dobrze, przegrana z Kings raczej nie jest wielkim zmartwieniem ponieważ samo spotkanie było bardzo wyrównane i gdyby nie dobra postawa Quicka zapewne gospodarze wygraliby po raz 7 z rzędu, ale tak się nie stało i dziś Iginla i spółka staną przed wielkim wyzwaniem ponieważ rywalem będzie Chicago które ma trochę podrażnione ambicje po ostatniej porażce z Vancouver. Jeśli chodzi o sam typ to obie ekipy dobrze radzą sobie w ofensywie średnia zdobywanych bramek w ostatnich spotkaniach spokojnie oscyluje w okolicach trzech, i jestem pewny że dziś będziemy świadkami ciekawego ofensywnego widowiska. Z drugiej strony defensywa raczej na plus po stronie gospodarzy, Chicago za to dość zaskakująco w ostatnich 4 spotkaniach traciło po 4 bramki na mecz, także ich kłopoty z obroną dość mocno odbijają się na wynikach tej drużyny. W kwestii zwycięzcy obstawałbym po stronie gospodarzy, ale to tylko suche przemyślenia ponieważ Chicago aktualnie jest dość nieobliczalną drużyną, ale bramki strzela i to najważniejsze odnośnie dzisiejszego typu ;)

qwerty16 86

qwerty16

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej - NHL
Spotkanie: Toronto Maple Leafs - Atlanta Thrashers
Bukmacher: Expekt
Typ: 2

Kurs: 2.60
Czas rozpoczęcia: 1:00
Analiza: Dzisiejszego późnego wieczoru zostanie rozegrane kolejne spotkanie w ramach ligi NHL. Tym razem naprzeciwko siebie staną dwie drużyny - pierwsza walcząca o udział w Playoff oraz druga raczej już grająca o honor. Mowa oczywiście o Atlancie oraz Toronto. Mysle, ze tego wieczoru gora beda goscie, ktorzy przyjada do Toronto. Mimo ostatnich trzech porazek z rzedu z: Carolina Hurircanes, Calgary Flames oraz z NY: Islanders drużyna pokazuje się z coraz lepszej strony, a przeciwko kolejnym rywaom wygląda coraz to lepiej. Spotkanie rozegrywane z Carolina powinno zostac przez nich wygrane, gdyz juz od pierwszej tercji wygrywali oni 3:0 tylko po to, aby przegrac 3:4. Co do ostatnich potyczek Toronto to z 3 ostatnich spotkan wygrali dwa - wedlug mnie dosc szczesliwie i tlyko dzieki swojemu goalie oraz fatalnej formie przeciwnika. Dzisiaj przyjdzie im sie zmierzyc z druzyna lepsza walczaca o Playoff - Atlanta i mysle, ze polegną. W tym sezonie Atlanta i Toronto spotykali sie dwa razy i w obu spotkaniach wygrywala inna druzyna. Co do skladow i kontuzji - niestety w obu zespolach pauzuje po dwoch zawodnikow. Druzyna Atlanty wystapi bez najlepszego gracza - Tobias Enstrom&#39;a i mysle, ze brak tego zawodnika bedzie mial wplyw na gre tej ekipy. Oprocz niego kontuzjowany jest tez Jiri Slater. Colton Orr oraz Mike Brown beda niedysponowani dzisiaj w Toronto. Mimo wszystko tego dnia stawiam na Atlante, ktora musi wyjsc z dolka, powrocic do walki o playoff, a Toronto oprocz dobrego goalie nie ma zadnych atutow, ktorymi moze zaskoczyc przeciwnika.
dalem w typach dnia i jakos wypadlo mi z glowy, aby tutaj wrzucic, hf

Otrzymane punkty reputacji: +1
botshek 360

botshek

Użytkownik

ATLANTA THRASHERS TORONTO MAPLE LEAFS
24-21-10 February 7, 7:00 PM | Air Canada Centre 21-26-5

TyP: Over 6 OT Included
Kurs: 1,97✅✅✅
Pinnacle

Dosyć ciekawe rozwiązanie po przyzwoitym kursie. Pavelec chyba nie lubi grać z TOR jego GAA w tym sezonie przeciwko Leafs to 5,11 nie lepiej jest w karierze Ondreja bo tu jego GAA przeciwko TOR wynosi 3,81. Po drugiej stronie stanie dziś Giguere tak ja to bywa z Goalie Leafs (za wyjatkiem Reimera) gwarantuje on kilka straconych bramek po szkolnych błędach. ATL to drużyna, która raczej nie bryluje w obronie, a tym bardziej na wyjazdach. Obok EDM są najgorszą obrona ligi na obcym lodowisku. W dzisiejszym meczu przewiduję wymianę ciosów. ATL powinna ustrzelić kilka bramek słabemu JSG natomiast TOR, które zdecydowanie lepiej gra z drużynami słabszymi w obronie na pewno podejmie wiele prób pokonania Pavelca zakończonych sukcesem. Wynik meczu ciężki do przewidzenia. Ciekawe jak zagra dziś Kessel, czy oleje sprawę z trenerem czy będzie chciał mu udowodnić na złość na co go stać.​

Otrzymane punkty reputacji: +3
marchi 9

marchi

Użytkownik
Chciałem dziś grać coś w stronę Toronto, ale coś za dobrze im idzie ostatnio. Jestem zwolennikiem raczej taktyki przerywania serii niż ich trwania więc odpuszczę. Zaciekawiły mnie dwa inne typy.

Do Waszyngtonu zawita dziś San Jose. Zmierzą się dwie ekipy,które przez dwa ostatnie sezony były faworytami do Stana. Po dominacji w swoich konferencjach w RS sromotnie przegrywały Play Offy. Ten sezon jest dla nich odmienny. Waszyngtonowi wyrósł solidny konkurent w dywizji pod postacią Tampy, a Rekiny zmagają się głównie z Dallas i LA.
Rekiny są obecnie w trakcie długiego wyjazdowego tournee, wygrali w nim już dwa mecze (Anaheim i Boston), czekają ich jeszcze aż cztery niż wrocą do własnej hali. Wiadomym jest, że podczas takich długich serii wyjazdów nie wszystko się wygrywa. Do tego podróż z Kalifornii na wschodnie wybrzeże, gra w innej strefie czasowej etc. nie wpływa pozytywnie na drużynę. Myślę, że najprawdopodobniej przegrają dziś z Caps, porażka z rywali z innej konferencji boli nieco mniej i na pewno o wiele ważniejszy jest na przykład dla nich zbliżający się wyjazdowy mecz z Nashville.

Caps są ostatnio w gazie. Pewnie pokonali dwóch rywali. W oby przypadkach trzema bramkami i w obu przypadkach były to bardzo ważne prestiżowe zwycięstwa dla Waszyngtonu (Tampa i Pittsburgh). Po dzisiejszym meczu mają aż trzy dni przerwy, by potem podjąć Kings. Następnie udają sie na arcytrudne i odległe tournee po Kalifornii i Arizonie + 3 wyjazdowe mecze na wschodzie. Jestem pewien, że Bruce Boudreau zdając sobie sprawę z niepewnych zdobyczy podczas tak trudnej serii wyjazdów zmotywuje swoją ekipę na 100% by zdobyć maksymalną ilość punktów u siebie. Wszak walka o top3 konferencji wchodzi w kluczową fazę.

Z tego co się zorientowałem Alex Ovechkin dziś zagra. W meczu z Pittsburghiem został bardo brzydko sfaulowany, z jego kolanem jednak chyba wszystko w porządku.

To pierwszy mecz obu rywali w tym sezonie. W poprzednim w ich starciach pewnie (trzema bramkami) wygrywali gospodarze. Ergo:

Washington Capitals - San Jose Sharks 1 2,10⛔⛔ @ BetClic

Drugim spotkaniem, na które patrzę zachłannym okiem jest mecz Devils - Hurricanes. New jersey ma grać dziś bez Martina Brodeura. NJD są po bardzo ciężkiej serii zwycięskich meczów (porażka OT jedynie z Floridą) na pewno kosztowało ich to masę sił + w lutym nie mieli jeszcze więcej niż jednego dnia na regenerację sił. Canes są po dwudniowym odpoczynku. W lutym wygrali tylko jeden mecz, dwa przegrywając. Muszą spiąc się na to spotkanie gdyż trzy drużyny za ich plecami łasym okiem patrzą na ich ósmą pozycję. Mecz będzie zacięty, uważam, że można postawić:

New Jersey Devils - Carolina Hurricanes(+1,5) 2 1,33 ✅✅ @ BetClic

O 0

ogieniu

Użytkownik
New Jersey Devils - Carolina Hurricanes
Typ: 1
Bukmacher: BetClic
Kurs: 2,15
Tak jak kolega wyżej napisał, NJ zagra bez Martina B, co może niekorzystnie wpłynąć na losy meczu. Jednak mimo wszystko powinni na tyle zebrać sił, żeby wygrać to ważne spotkanie.
Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets
Typ: 1
Bukmacher: BetClic
Kurs: 1,90
Morale dosyć wysokie po ostatnim zwycięstwie nad Buffalo, co może dobrze wpłynąć na losy spotkania. Także taka propozycja dzisiaj ode mnie.

dats13 74

dats13

Użytkownik
Florida Panthers - St.Louis Blues ML 2 @ 2.01 Pinnacle
Nutki prezentują się ostatnio o wiele lepiej niż przed Meczem Gwiazd, znacznie lepiej grają w ofensywie, przyczynił się do tego powrót Oshie&#39;a zawodnika kompletnego i kluczowego dla Blues. Koty jak zwykle szara drużyna końca i jak na razie na zmianę się nie zapowiada. Zdołali wydrzeć zwycięstwo Devils i chyba na tym się skończy bo z St.Louis raczej na wygranie ich nie stać. Największe zagrożenie Vokoun, który znacznie ostatnio obniżył se loty. W obronie nie ma ciągle Bryan&#39;a McCabe, a ofensywa jest daleka od ideału. Nutki ciągle mają problemy z kontuzjami, wrócili Oshie i Polak wylatuje Jackman, którego jak na razie dobrze zastępuje Alex Pietrangelo. Nutki na pewno chca wejsc do playoffs ale do tego daleka droga i trzeba wygrywac szczegolnie z slabymi przeciwnikami, a Koty to marnizna

Otrzymane punkty reputacji: +5
odi 2,3K

odi

Forum VIP
Washington Capitals - San Jose Sharks -&gt; over 5.5 goals [2.20][Pinnacle] ⛔
Buki wyraźnie dostrzegły progres w grze obronnej Capitals, jak dla mnie jednak chyba zbyt mocno wierzą że ta ekipa taką pozostanie na długo. Owszem sam wielokrotnie już pisałem o tym, że Caps znaleźli inną drogę do zdobywania cennych punktów w ważnych pojedynkach - jest nią obrona. Nie do pomyslenia jest natomiast fakt że taki kurs oferowany jest na taką linie wśród dwóch zespołów o takim potencjale ofensywnym. Rekiny to nieprzerwanie od kilku sezonów jedna z lepiej jeżdżących w ataku ekipa ligi NHL, nic dziwnego jeśli ma się do dyspozycji superlinie Thornton-Marleau-Heatly + uzdolnionego debiutanta Couture. Stołeczni natomiast wytrwale czekają na swój BUM w ofensywie, ale już ostatnio dali świetny popis wygrywając z Tampa 5:2 (m.in bramka Owieczkina). Dziś patrząc na średnich bramkarzy (Niemi i Neuvirth) może paść sporo bramek.
New York Islanders - Toronto Maple Leafs -&gt; over 5.5 goals [1.97][Pinnacle] ✅
Dokładniej opisałem ekipe z Toronto wczoraj, ale udało im się wywalczyć z Trashers (nie bez problemów) zwycięstwo. Stracili jednak cztery bramki co pokazuje spore problemy w obronie, dziś zmieniają bramkarza ale nie sądzę żeby pomogło im to jakoś szczególnie bo Giguere nie zawalił wczoraj żadnego gola, winna była słabo kryjąca obrona. U Wyspiarzy też zobaczymy żóltodzioba między słupkami, Kevin Poulin skorzysta na kontuzji Ricka DiPietro i zaliczy kilkanaście występów, być może niektóre wykorzysta i pokaże się z dobrej strony ale myślę że w większości dostanie w czape coś średnio ponad 3 gole - nie można go też winić całkowicie bo Islanders nie umieją szczególnie zabezpieczać swojej bramki. Toronto jak widać po wczorajszym meczu po zmianach w liniach ataku złapało świeżość w kwestii strzelania bramek, nowojorczycy w ostatnim spotkaniu aż 5 goli zaaplikowali Ottawie - myślę że i dziś obie ekipy postrzelają.

orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
TOR@NYI NY Islanders(-0.5) 2.35 [Pinnacle] 5-3 ⛔
Isles spisuja sie calkiem niezle po All-Star Break, wygrali w Atlancie 4-1 i u siebie z Ottawa 5-3. Przegrali rowniez w Pittsburghu, ale w Consol Energy Center nie takie teamy sobie nie radzily;) Moze Thrashers i Sens nie sa w tej chwili bardzo wymagajacymi przeciwnikami, jednak gra ofensywna Nowojorczykow w tych spotkaniach wygladala bardzo dobrze i kierujac sie tym spostrzezeniem patrze optymistycznie na dzisiejsze starcie z Toronto Maple Leafs... Nic nie wskazuje na to, zeby w ekipie Klonowych Lisci cos mialo zmienic sie na lepsze. Jesli najwieksza gwiazda Leafs Phil Kessel wypowiada sie publicznie, ze jest zawiedziony wspolpraca z trenerem druzyny Ronem Wilsonem, z ktorym w ogole nie rozmawia, to cos musi byc nie tak. Leafs sa jednym z najbardziej zapracowanych teamow w NHL po All-Star Break, dzisiejsze spotkanie w NY bedzie ich 5 meczem w ciagu 8 dni. Nie zapominajmy, ze wczoraj Liscie graly z Atlanta.. Isles mieli dwa dni odpoczynku i powinni byc dobrze przygotowani i zmotywowani przed dzisiejszym meczem.
SJ@WSH San Jose ML 2.14 [Pinnacle] 2-0 ✅
Z pewnoscia mecz dnia. Do skladu Capitals ma wrocic Alex Semin, ale w ostatnim meczu z Pittsburghiem wypadl z niego All-Star defenseman Mike Green (po tym jak przyjal na twarz slapshot Brooksa Orpika). Bookies faworyzuja Washington, jednak wg mnie lepsza ekipa w tym momencie jest San Jose Skarks.. Rekiny wygraly 7 z 8 ostatnich meczow, zgromadzily w nich 15 na 16 mozliwych punktow. W sobote zupelnie nie daly dojsc do glosu Niedzwiadkom w TD Garden. Wydaje sie, ze wszystkie elementy gry funkcjonuja tak jak powinny i San Jose powoli staje sie ekipa, jaka pamietamy z poprzednich sezonow.. Jesli chodzi o Caps, to w dalszym ciagu nie jestem przekonany do tej ekipy.. Nowa filozofia Bruce&#39;a Boudreau sprawila, ze Washington stal sie przecietna druzyna Eastern Conference.. Mocne slowa ale po prostu tak to wyglada. Raz wygrywaja, raz przegrywaja, i tak w kolko.. Mimo ze Stoleczni ograli ostatnio Tampe i Pittsburgh, mam przeczucie ze dzisiaj podwinie im sie noga. Z reszta wcale nie musza grac slabo, zeby ten mecz przegrac;)

botshek 360

botshek

Użytkownik

SAN JOSE SHARKS WASHINGTON CAPITALS
28-19-6 February 8, 7:00 PM | Verizon Center 29-15-10

TyP: Sharks OT ML
Kurs: 2,13✅✅✅
Pinnacle

Caps w ostatnim czasie są mocni w obronie, całym mózgiem operacji obronnych jest Greene, którego niestety dla Capitals dziś zabraknie. W jego nieobecności upatruję zdecydowanie większe szanse na pokonanie przez SJS Neuvirtha. Ostatnio obie drużyny zagrały z tyłu na 0, obie grały z wielkimi &quot;firmami&quot;, ale jak dla mnie większym sukcesem zagrać z tyłu na 0 był mecz Rekinów w BOS gdzie bramki strzegł Thomas zdecydowanie dwie jak nie trzy klasy wyżej niż Neuvirth. Pod nieobecność Greena agresywni Sharks w ataku postarają się o duża dawkę shotów, a nie wierzę, że Goalie Caps mógłby utrzymać zerowe konto przez 60 minut tym bardziej, że nie obejdzie się bez PP, w których Sharks na wyjazdach są brylująca ekipą NHL.

CAROLINA HURRICANES NEW JERSEY DEVILS
26-21-6 February 8, 7:00 PM | Prudential Center 19-30-4

Typ: Carolina +0,5 and +1 OT Included
Kurs: 1,92 ZWROT
Pinnacle

Canes muszą się przebudzić, bo są aktualnie na pograniczu PO, drużyny przed nimi zaczynają zaznaczać przewagę punktową natomiast drużyny za Canes zaczynają pomalutku odrabiać. Dziś moim zdaniem świetna okazja na zdobycz punktową i pokonanie drużyny, która uczestniczy w pogoni za PO. NJD mają świetne passy przeplatane porażkami. Dziś kolejny mecz z cyklu February Maraton dla Devils, bo jak inaczej nazwać ich już piąty mecz w przeciągu 8 dni. Nie da się ukryć, że zmęczenie będzie dziś widoczne. W Bramce zabraknie &quot;OJCA&quot; ostatnich wygranych NJD Martina Brodeura. Takiej passy jak załapał MB zazdrości mu chyba prawie każdy Goalie NHL, ale dziś wystąpi jego zmiennik. Hedberg gra mało na zaledwie 16 gier jakie zagrał jako starter wygrał tylko 6 także wynik marny, a jego dyspozycja jest nieodgadnięta przeplata starty poprawne z bardzo słabymi. Analizując głębiej formę i dyspozycję obu drużyn doszedłem do wniosku iż duże znaczenie może mieć dziś gra w PP. Zmęczeni NJD powinni nałapać kilka kar, bo to przy zmęczeniu może być w niektórych sytuacjach ich ostateczny ratunek. Devils mają ostatnio nieciekawą skuteczność PP w ostatnich pięciu spotkaniach na 12 okazji nie wykorzystali żadnej, a także w w/w spotkaniach nie błyszczeli w PK w przeciwieństwie do ostatnich 5 spotkań CAR (PK 17/18) czyli wynik znakomity. Zmęczenie NJD i nieobecność MB może mieć kluczowe znaczenie w tym spotkaniu, a ja obstawiam dziś za Hurricanes.​

marchi 9

marchi

Użytkownik
Dziś króciutko bo zaraz ostatni egzamin w sesji, a potem obchody z tej okazji.

Stawiam dziś na Blackhawks i pewnie nie jest ten typ odkryciem Ameryki. Jastrzębie są w dość nieciekawym miejscu tabeli, a prawdziwą katastrofą byłoby nie awansowac do PO dla obrońcy tytułu. Blackhawks przegrali ostatnio dwa mecze z rzędu, przynajmniej w pierwszym z nich (meczu z Calgary nie widziałem) bardzo dobrze się prezentując. Ostatnio (17 XI) wygrali w Edmonton 5-0. Tym razem może być skromniej, ale wierzę że do przodu.

Widzi mi się w tym meczu również Over, ale nie jestem znawcą tej materii więc nie wypowiem się kategorycznie.

Edmonton Oilers - Chicago Blackhawks 2 1,90 ✅✅ @ BetClic

adrian1905 132

adrian1905

Użytkownik
@

Edmonton Oilers @ Chicago Blackhawks
Typ: Chicago Blackhawks 2.00 Betsafe ✅

Dziś także stawiam na zwycięstwo Blackhawks w spotkaniu z Edmonton. Mimo, że jak na razie Chicago nie wygrywa i notuję serię L2 to ich gra nie wygląda źle poza jednym elementem o którym napiszę później. Spotkanie Blackhawks z Canucks kibicom z pewnością dostarczyło sporo emocji, a stroną przeważającą byli Blackhawks, kto wie jakby potoczyło się spotkanie gdyby sędziowie uznali prawidłowo strzeloną bramkę przez Chicago (1 tercja na 1-0) Dodatkowo pierwsza bramka dla Vancouver nie powinna zostać uzna (strzelał zza niebieskiej linii co widocznie pokazały między innymi powtórki). Mimo, że Chicago całe spotkanie grało lepiej to spotkanie zakończyło się porażką Blackhawks 3-4. Duża w tym zasługa Luongo, który rozegrał naprawdę bardzo dobre spotkanie. Dodatkowo w bramce &quot;Czarnych Jastrzębi&quot; dość słabo spisywał się Turco. Spotkanie z Flames nie stało już może na tak wysokim poziomie jak mecz z &quot;Orkami&quot;, ale także dostarczyło emocji, Po raz kolejny Chicago rozegrało przyzwoity mecz, ale i tak spotkanie kończyli przegrywając 3-1. Ogólnie w tych dwóch spotkaniach bardzo dobrze prezentował się kapitan Chicago - Jonathan Toews. Trochę mniej widoczny jest Hossa, ale mam nadzieję, ze to się zmieni, bo razem z Kopeckym w dobrej dyspozycji są bardzo groźni. Na początku pisałem, ze Chicago Blackhawks gra dobrze, poza jednym elementem. Tym elementem jest gra w przewadze w której to Blackhawks gra po prostu tragicznie. I tu warto zaznaczyć, że wynik z Canucks jak i Flames mógłby wyglądać inaczej gdyby Hawks zagrali lepiej w przewadze. Zdecydowanie Chicago musi poprawić ten element. W dzisiejszym spotkaniu w bramce Chicago zobaczymy Coreya Crawforda natomiast zmianie może ulec pierwsza jak i druga linia Chicago, bowiem na wczorajszym treningu linie wyglądały następująco Sharp - Toews - Kane oraz Brouwer - Kopecky - Hossa. Jeśli chodzi o Edmonton to w ostatnim spotkaniu pokonali Predators 0-4, ale nie sądzie, aby dzisiaj byli w stanie powtórzyć ten wynik. &quot;Nafciarze&quot; zajmują ostatnie miejsce w konferencji z dużą stratą do 14 ekipy. W tym wypadku może być ciężko np z koncentracją, a przede wszystkim motywacją do gry. Dlatego wydaje mi się, że dziś wygra drużyna Chicago, którą czeka zacięta (prawdopodobnie do samego końca RS) walka o PO. Na pewno, aby osiągnąć ten cel zdobywcy Pucharu Stanleya muszą wygrywać z takimi drużynami jak Edmonton Oilers​

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Minnesota Wild - Colorado Avalanche -&gt; Colorado win (ML 60&#39;)[2.13][Pinnacle] ⛔
Lawiny od jakiegoś czasu przechodzą dziwny okres stagnacji w ataku. Trudno to jakoś sensownie wytłumaczyć bo przez pół sezonu byli przecież jedną z najlepiej pracujących w ofensywie ekip ligi, no ale takie momenty ma czasami każdy zespół. Dziś jak myślę Avs mają dużą szansę na odblokowanie się z przeciętnymi Dzikusami, trwa oczekiwanie na Forsberga którego zatrzymują jeszcze jakieś sprawy związane z prawem imigracyjnym USA - Colorado muszą zdawać sobie sprawę że cenne punkty w walce o PO uciekają i nie ma co czekać na Szweda który i tak nie wiadomo jak się sprawdzi na tym poziomie. Typ jest na 60 minut, bo dogrywka i karne to już może być jak zwykle popis bramkarz MIN (Backstroma), ale jesli w czasie regulaminowym Avs strzelą szybko gola i poczują krew to nie odpuszczą i wywiozą punkty z Minneapolis.
Vancouver Canucks - Anaheim Ducks -&gt; Anaheim win (ML 60&#39;)[2.88][Pinnacle] ✅
Widzę duże value w typie na Kaczory. Anaheim ostatnio wykazuje ogromną aktywnośc na rynku transferowym, ściągnęli udanie Raya Emery&#39;ego który daje im 100 % zabezpieczenie w bramce nawet gdyby kontuzji doznał Hiller a dosłownie przed kilkoma godzinami poinformowano o zakontraktowaniu niezwykle przydatnego w destrukcji Beauchemina. Wszystkie znaki na niebie i zmieni mówią że Kaczory chcą poważnie podejść w tym roku do wyścigu o Puchar Stanleya, Vancouver jest liderem ligi ale ostatnio już lekko męczyli ze słabą Ottawą a dodatkowo stracili kolejnego obrońce Ballarda (a nie ma przecież Salo i Edlera). Ducks uwielbiają mecze w których są skazywani na porażkę, w formie jest Perry który ostatnio popisał się hattrickiem i pod niego ustawiana jest gra Kalifornijczyków. Szansę są moim zdaniem spore stawkę lekko obniżam.

dats13 74

dats13

Użytkownik
Vancouver Canucks - Anaheim Ducks -&gt; Anaheim win (ML 60&#39;)[2.88][Pinnacle]
Minnesota Wild - Colorado Avalanche -&gt; Colorado win (ML 60&#39;)[2.13][Pinnacle]
Zdecydowanie się zgadzam z tymi typami i co ciekawsze napisałem o nich klika słów, ale nie wiedziałem, że alt czy tam ctrl + jakaś literaka zamyka mozille i wszystko poszło się po prostu walić i chyba odzyskać sietego już nie da. Były tam jeszcze dwa typy na over w Columbus - San Jose i Dallas - Yotes. Gwiazdy straciły w 6 spotkaniach aż 28 bramek, a ekipa taka jak Calgary wbiła im 7 bramek. Kojoty bez Jovanowskiego i Rozisival&#39;a osłabienie duże, ale ofensywnie wszystko gra, dobra forma skrzydłowych. San Jose trochę lekceważy słabszych rywali. Wysokie porażki z Edmonton czy Toronto u siebie świadczą o tym doskonale. Kurtki trochę lepiej w ofensywie, ale defensywa bez Klesli, a w bramce Mason, wątpię aby zagrał kolejny dobry mecz.
Tak więc
Minnesota - Colorado ML 2 @ 2.13
Vancouver - Anaheim 2 +0.5 @ 2.05
San Jose - Columbus Over 5.5 @ 2.15
Dallas - Phoenix Over 5.5 @ 2.16

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom