>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL - sezon 2010/2011

Status
Zamknięty.
flint-sky 1

flint-sky

Użytkownik
Witam wszystkich;) i zapraszam na moją pierwszą analizę (na FB):
Calgary Flames - Ottawa Senators 1 1,8 @ Expekt 5-2 ✅
Typ swój motywuję tym że drużna Flames jest skuteczna grając w roli gospodarza, a &quot;Senatorzy&quot; z kolei zawodzą w większości spotkań wyjazdowych w tym sezonie. Ponad to hokeiści z Calgary w ostatniej kolejce pokonali nie tak słabą ekipę Chicago Blackhawks i dziś liczę na kontynuacje tej passy. Po trzecie gospodarze nie tak dawno(15.01.2011) pokonali przyjezdnych na ich własnej tafli (3-2) co dodatkowo wskazuje faworyta typowanego spotkania. Nie od dziś wiadomo że drużyna z Ottawy to jedno z głównych źródeł pkt dla innych drużyn NHL w tym sezonie i mam nadzieję, że nadchodząca potyczka nie będzie wyjątkiem od tej reguły.
Pozdrawiam.

orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
SJ@CLB San Jose(-0.5) REG 2.30 [Pinnacle] 3-2 ✅
A ja dzisiaj postanowilem pojechac dalej czolgiem The Shark Tank;) Wg mnie jest to w tej chwili najlepszy, obok Philadelphii, team w NHL.. Sharkies zwyciezyli juz w 8 z ostatnich 9 meczow. Nie bede wchodzil dokladniej w statystyki, po prostu kieruje sie tym co widze na lodzie.. Ogladalem dwa ostatnie mecze Rekinow - zupelnie stłamsili ofensywy Bostonu i Washingtonu (oba mecze zakonczyly sie zwyciestwami Kalifornijczykow po 2-0), teamow uwazanych przeciez za elite Eastern Conference.. Sharks to w tym momencie prawdopodobnie najciezej pracujaca druzyna ligi, forechecking od pierwszej do ostatniej minuty meczu, fizyczna gra na bandach, zwyciestwa w pojedynczych walkach o krazek.. W ataku jesli nie punktuje linia Jumbo Joe, to zawsze moga liczyc na rewelacyjnego Logana Couture, najlepszego strzelca zespolu. Szczerze mowiac, mimo ze ekipa z Columbus wygrala juz 3 mecze z rzedu, jakos trudno mi sobie wyobrazic, zeby miala dzisiaj ograc San Jose..

botshek 360

botshek

Użytkownik

COLORADO AVALANCHE MINNESOTA WILD
25-22-6 February 9, 8:00 PM | Xcel Energy Center 27-20-5​

Typ: Wild -0,5 Regulation Time
Kurs: 2,35✅✅✅
Pinnacle

MIN w ostatnim czasie bardzo rzadko pojawiała się na własnym lodzie większość meczów rozgrywała na wyjazdach, a ich znakomite wyniki chyba każdy zna. Analizowałem dosyć długo ten mecz, przemyślałem wszystkie przeciw i za i tak oto zagram na MIN. Moje uzasadnienie zacznę od pojedynku Goalie. Nie oszukujmy się, ale Craig Anderson, który wystąpi dziś w bramce AVS ma bardzo słaby sezon wpuszcza wiele bramek, a jego interwencję są bardzo niepewne 0-2-0, 3.55, .863 in last 2 GPI. Po drugiej stronie odrodzony i jak nowo narodzony Niklas Backstrom (G) 1-1-0, 0.49, .985 in last 2 GPI, który niejednokrotnie decyduje o wygranych MIN, a jego występy, aż miło oglądać. Także w bramce zdecydowana przewaga MIN. Już wiele razy pisałem, że przeciwko twardej i zdecydowanej obronie MIN gra się bardzo ciężko drużynom typowo ofensywnym, a taką drużyną jest AVS. Ich mecze rozgrywane są na zasadzie kto więcej ustrzeli, a gdy przeciwnik twardo broni i ma świetnego Goalie to taki mecz z reguły AVS przegrywają. O twardej obronie i klasie Backstroma przekonali się ostatnio niejedni nawet wielcy faworyci CHI. A obrona AVS ?? Hmm czasem mam wrażenie, że nie istnieje ???? Żarty żartami, ale tak jest, obrona AVS to jedna z najgorszych w lidze. Lawiny zawsze straszyły przeciwnika linia ofensywną, ale w ostatnim czasie zdecydowanie uszło powietrze, wielkie gwiazdy nie punktują, a co najgorsze dwa spotkania z rzędu AVS nie strzelili nawet bramki. Stasny, Duchene żaden z nich nie punktował od trzech spotkań. Inaczej jest z ofensywą Wild, ku zaskoczeniu wszystkich zdobywają nawet sporo bramek. Mikko Koivu (C) 15 pts in last 15 GP, Pierre-Marc Bouchard (C/W) 8 pts in last 8 GP, Havlat to motory napędowe ofensywy MIN, dziś drużyna dostanie dodatkowy zastrzyk energii ofensywnej w postaci powracającego Cullena.

MONTREAL CANADIENS BOSTON BRUINS
30-19-5 February 9, 7:00 PM | TD Garden 30-16-7​

Typ: Boston -0,5 Regulation Time
Kurs: 2,02✅✅✅
Pinnacle

Boston już przegrał w tym sezonie 3 razy z MTL, ale tym razem powinno być inaczej. W bramkach Tim Thomas (G) 5-2-0, 1.44, .955 in last 7 GPI i Price, który niby prezentuje się dobrze, ale tylko z drużynami, które mało strzelają bądź są słabe w ofensywie. Ostatnie wygrane Habs też nie są zdumiewające Rangers, Panthers to szpital i słaba dyspozycja także nie trzeba było się wysilać. Najlepsza obrona ligi nie powinna mieć problemów z powstrzymaniem Habs, którzy przy twardej obronie nie radzą sobie, a ręcz gubią. Mocne strzały z blue line Chary powinny napsuć zdrowia Priceowi dla którego to będzie test jak sądzę oblany.​

botshek 360

botshek

Użytkownik

LOS ANGELES KINGS PITTSBURGH PENGUINS
29-22-2 February 10, 7:00 PM | Consol Energy Centre 34-17-4

TyP: Kings OT ML
Kurs: 1,96⛔⛔⛔
Pinnacle

Penguins powołali na dzisiejszy mecz aż czterech graczy z AHL. Kolejne kontuzje i wykluczenia przewietrzyły kompletnie linię ataku PIT. Zaczynając w kolejności od najlepiej punktujących dziś zabraknie: Crosby, Malkin, Kunitz, Cooke, Letestu, Asham co daje nam w sumie 90 strzelonych dotychczas bramek przez w/w zawodników czyli 55% ze wszystkich strzelonych przez PIT. Osłabienia linni ataku widać po strzelanych bramkach przez drużynę PIT. Średnia zdecydowanie spada, a ostatnie 2 spotkania to dorobek zaledwie jednej bramki. Crosby, Malkin, Letestu to na początku sezonu podstawowi i najważniejsi Centrzy drużyny także roszady zachodzące w każdej linii nie są korzystne, a rotacje zawodników wnoszą wiele zamieszania. Pens to nadal solidna linia obrony, ale jak widać w ostatnich spotkaniach to zdecydowanie za mało. Nie najlepiej spisuje się desygnowany do bramki Marc-Andre Fleury (G) 0-2-0, 3.01, .875 in last 2 GPI. Kings w ostatnim czasie bardzo skuteczni w ataku i solidni w obronie. Potrafili ograć CAL z Kipperem, SJS z Niemim i BOS z Thomasem czyli bramkarzami z wysokimi lotami w ostatnim czasie (choć Thomas wczoraj się nie popisywał). Świetnie spisuje się Jonathan Quick (G) 4-0-0, 1.44, .952 in last 4 GPI i nie będzie dla mnie niespodzianką zerowe konto lub 1 bramka wpuszczona dziś przy takiej dyspozycji jaką prezentuje osłabiony atak PIT.​

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Dziś trochę czasu to i ja coś skrobnę :razz:
Typ Kolegi wyżej już można uznać za bardzo ciekawą propozycję i myślę że warto sobie spróbować nawet za niewielką stawkę.

Ja natomiast chciałem się skupić na pojedynku Toronto vs New Jersey. Bardzo ciekawe spotkanie się szykuje i na pewno jednoznaczne wskazanie faworyta jest tu niemożliwe. Ja ze swojej strony dziś wezmę stronę gości. Gra New Jersey po przemianie wygląda o niebo lepiej, w końcu możemy zobaczyć to czego oczekiwaliśmy od Diabłów od początku sezonu, co prawda szkoda że brakuje w tym wszystkim jeszcze Zacha, ale jak widać sprawy w swoje ręce wzięli starsi zawodnicy tacy jak Rolston czy Elias. Pomimo absencji w bramce Mike&#39;a myślę że New Jersey aż tak wiele nie traci, Hedberg w tym sezonie zaprezentował się z bardzo dobrej strony i w mojej opinii na pewno będzie dziś jednym z elementów dzięki którym to Diabły zostaną zwycięzcą spotkania. Wydaje mi się że kluczem do sukcesu dziś będzie defensywa a tutaj z pewnością korzystniej wypadają goście. Toronto należy do drużyn które niekoniecznie lubi przeciwników którzy przede wszystkim skupiają się na poczynaniach defensywnych. Oczywiście nie skreślam gospodarzy ponieważ szansę klarują się 50-50, ale z leciutkim wskazaniem na Devils bynajmniej w moje opinii. Pamiętam spotkanie bodajże jeszcze z ubiegłego roku gdy NJD byli pogrążeni w kryzysie i dość lekko dali się ograć w Toronto 1:3. Pora zamazać złe wrażenie :razz:

New Jersey Devils ML OT ✅
2.05 Pinnacle

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Trzy single, króciutko opiszę sprawę
Pittsburgh Penguins - Los Angeles Kings -&gt; Los Angeles win (ML OT)[1.87][Pinnacle] ⛔
Pingwiny otrzymują cios za ciosem. Najpierw odpadł Małkin, dziś dowiadujemy się że jak Sid w ogóle wróci w tym roku to trzeba się cieszyć. Nie wspominam już o zawieszeniu dla zawsze walczącego Cooka i kontuzji dającego głębie Letestu. Królowie mozolnie wspinają się po tragicznych występach na przełomie starego i nowego roku w górę, ostatnio pokonali nawet rewelacyjną ekipe z Calgary. Zapowiadają ofensywe transferową więc play off chcą mieć i to najlepiej z rozstawionego miejsca. Dziś stać ich na zwycięstwo z Penguins.

Florida Panthers - Buffalo Sabres -&gt; Buffalo win (ML OT)[1.99][Pinnacle]
✅
Florida chyba odpuszcza, bo jak inaczej wytłumaczyć oddanie dwóch tak świetnych prospectów jak Salak i Frolik do Chicago ? W zamian dostali co prawda Skille, ale on w elicie przyszłych przypuszczalnych solidnych ligowców nawet się nie znajduję ... Buffalo natomiast jest w bardzo dobrej dyspozycji, ostatnio poległa z nimi Tampa Bay którą większość fachowców się zachwyca. Sabres znaleźli swój styl gry na ten sezon i o ile nie jest jeszcze za późno to chcą włączyć się do tegorocznej walki o Stana. Czy mają na to jakieś szansę nie wiem, ale z Florida wygrać może każdy zwłaszcza w obliczu ostatnich wydarzeń.
Toronto Maple Leafs - New Jersey Devils -&gt; over 5,5 goals [2.20][Pinnacle] ⛔
Rzut oka na bramkarzy i dużo rzeczy staje się jasne. Hedberga i Reimera mogą wsadzić na jedną półkę pod kryptonimem przeciętni, chociaż obaj są jeszcze perspektywiczni to w tym roku cudów się po nich nie należy spodziewać. Ostatnia forma Maple Leafs zdecydowanie przemawia za overem : 8,9,8 tyle bramek w poszczególnych trzech ostatnich meczach Klonowych Liści padało. Biorąc pod uwagę że Devils odkąd nastał 2011 są zupełnie innym zespołem odnajdującym się już doskonale w ofensywie mogę przypuszczać że tutaj padnie więcej niż 5 bramek. Diabły dodatkowo osłabione brakiem Wołczenkowa (ukarany za atak na głowę rywala łokciem) co w defensywie tworzy sporą luke.

botshek 360

botshek

Użytkownik

NEW JERSEY DEVILS TORONTO MAPLE LEAFS
20-30-4 February 10, 7:00 PM | Air Canada Centre 23-26-5

TyP: Toronto over 2,5 OT Included
Kurs: 1,84⛔⛔⛔
Pinnacle

Toronto w ostatnim czasie wyraźnie poprawiło swoją skuteczność. 19 bramek w 5 meczach to bardzo przyzwoity wynik. Widać ,że popracowali nad szwankująca do niedawna skutecznością. W bramce NJD dziś Hedberg, który jest średniakiem, a przy dużej ilości strzałów i agresywnych atakach popełnia błędy (przykłady w ostatnim meczu z CAR). Devils kompletnie pogubieni w PK, dziś także bez ważnego defensora Volchenkova i przy ponadprzeciętnej skuteczności Leafs w PP na własnym lodzie to może być klucz nawet do wygranej. TOR bardzo wzmocniło atak. Pozyskany Lupul zagra z Bozakiem i MacArthurem- to może być bardzo ciekawa linia, a agresywny i dużo strzelający Joffrey Lupul będzie chciał się pokazać z dobrej strony swoim nowym kibicom. Obie drużyny mają jeszcze szansę na PO choć NJD mniejsze także dodatkowy smaczek tego pojedynku to walka z bezpośrednim rywalem o PO.

Ciekawostka:

od początku roku TOR u siebie nie strzeliło 3 bramek tylko 3 razy: z BOS i WSH czyli drużyny ostatnio ultradefensywne i z bardzo dobrze grającymi CAL w derbach Kanady ;) reszta meczów czyli pięc to zawsze over 2,5 dla TOR, a Devils raczej w obronie nie brylują...

pietaszek89 1,6K

pietaszek89

Użytkownik
Pingwiny otrzymują cios za ciosem. Najpierw odpadł Małkin, dziś dowiadujemy się że jak Sid w ogóle wróci w tym roku to trzeba się cieszyć. Nie wspominam już o zawieszeniu dla zawsze walczącego Cooka i kontuzji dającego głębie Letestu.
Hedberga i Reimera mogą wsadzić na jedną półkę pod kryptonimem przeciętni, chociaż obaj są jeszcze perspektywiczni to w tym roku cudów się po nich nie należy spodziewać.
Takie dwie uwagi do tego co napisał Odisio. Do kontuzjowanych graczy Pens dodałbym jeszcze Chrisa Kunitza, który jeszcze kilka spotkań (mówi się o trzech) odpocznie. Sytuacja jest naprawdę dramatyczna, bo wystarczy przejrzeć składy i z podstawowych graczy na jakimś odpowiednim poziomie to zostali Jordan Staal, Tyler Kennedy, Kris Letang oraz Pascal Dupuis. Fajnie przy tych absencjach wygląda typ z Expektu, że Kennedy zdobędzie punkt. Na tle obecnego składu wydaje się dość rozsądny. I takie małe pytanie czy 37 letni Hedberg jest perspektywiczny? :razz:

botshek 360

botshek

Użytkownik
Takie dwie uwagi do tego co napisał Odisio. Do kontuzjowanych graczy Pens dodałbym jeszcze Chrisa Kunitza, który jeszcze kilka spotkań (mówi się o trzech) odpocznie. Sytuacja jest naprawdę dramatyczna, bo wystarczy przejrzeć składy i z podstawowych graczy na jakimś odpowiednim poziomie to zostali Jordan Staal, Tyler Kennedy, Kris Letang oraz Pascal Dupuis. Fajnie przy tych absencjach wygląda typ z Expektu, że Kennedy zdobędzie punkt. Na tle obecnego składu wydaje się dość rozsądny. I takie małe pytanie czy 37 letni Hedberg jest perspektywiczny? :razz:
Zaczynając w kolejności od najlepiej punktujących dziś zabraknie: Crosby, Malkin, Kunitz, Cooke, Letestu, Asham co daje nam w sumie 90 strzelonych dotychczas bramek przez w/w zawodników czyli 55% ze wszystkich strzelonych przez PIT. Sytuacja nieciekawa kto ma takie typy może próbować na under w strzałach, ale ja się na tym nie znam ;p

odi 2,3K

odi

Forum VIP
I takie małe pytanie czy 37 letni Hedberg jest perspektywiczny?
Prawda rozpędziłem się zbytnio w tym &quot;wsadzaniu ich na jedną półkę&quot; i na myśli miałem Reimera a napisałem o obydwóch per : perspektywiczni.
Dziś oferta nieco szersza niż wczoraj :

Czekam na wasze typy ;)

botshek 360

botshek

Użytkownik

SAN JOSE SHARKS NEW JERSEY DEVILS
30-19-6 February 11, 7:00 PM | Prudential Center 21-30-4

TyP: Sharks -0,5 Regulation
Kurs: 2,18⛔⛔⛔
Pinnacle

Najbardziej eksploatowana ekipa ligi po przerwie All Star zagra dziś kolejny raz dzień po dniu, nie da sie ukryć, że zmęczenie podrożą i tyloma meczami musi się odbić na dyspozycji Devils. Nie można im odmówić wysokiej formy i waleczności, ale chyba nastał czas na porażkę, a drużyna z którą zagrają to raczej za wysokie progi dla NJD. Najlepsza wyjazdowa ekipa ligi powinna spokojnie kontrolować grę i wypunktować jak podejrzewam zmęczonych Diabłów.​

orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
Malo czasu, wiec krotko o kazdej z propozycji...

DET@BOS Detroit ML 2.25 [Pinnacle] 6-1 ✅
edit: seewy, wygladali na lodzie jak mlodzi bogowie ;)
Dwa dni temu Skrzydla zagraly naprawde slabe zawody przeciwko Nashville, zostaly ograne 1-4 przed wlasna publicznoscia.. I to o dziwo z Datysukiem w skladzie. Coach Detroit Mike Babcock nazwal gre swoich zawodnikow &quot;zenujaca&quot; i &quot;nie do zaakceptowania&quot; i wczoraj za kare zorganizowal im wyjatkowo ciezki trening - tzw. &quot;suicides on skates&quot;. To troche zabawne, ale gosci zarabiajacych po pare milionow bucksow rocznie trzeba czasami mobilizowac jak mlodzikow. Trzeba spodziewac sie, ze Wings wyjada dzisiaj na lod z zupelnie innym nastawieniem niz w srode. Licze na ich zwyciestwo, tym bardziej ze w bramce Bostonu najprawdopodobniej nie zobaczymy Tima Thomasa, zastapi go Tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuka Rask.

SJ@NJD San Jose(-0.5) REG 2.18 [Pinnacle] 1-2 ⛔
Po All-Star Break NJ Devils zagraja juz 7 mecz w ciagu 11 dni, 3 w ciagu 4 i drugi pod rzad.. Ok, wygrywaja, ale zobaczmy z kim? Ottawa i Toronto - nie zartujmy sobie; Carolina i Montreal - ostatnio przecietne teamy i NY Rangers - jedyna mocna ekipa w tym gronie, ktora jednak ostatnio boryka sie z malym kryzysem.. O grze ekipy z San Jose rozpisywalem sie w moich poprzednich postach. 9-0-1 w ostatnich 10 meczach. Niech czolg The Shark Tank jedzie dalej!;)

NYR@ATL NY Rangers(-0.5) REG 2.55 [Centrebet] 2-3 ⛔
5 porazek pod rzad NY Rangers? W tym sezonie brzmi to jak jakas abstrakcja, ale jednak to fakty.. Co ciekawe ekipa The Blue Shirts lepiej radzila sobie gdy borykala sie z kontuzjami podstawowych zawodnikow ofensywnych.. Po powrocie Callahana, Dubinsky&#39;ego, Christensena i Prospala nagle cos sie popsulo w machinie Johna Tortorelli.. Ale nie ma co sie oszukiwac, ten stan rzeczy dlugo nie potrwa. Juz w Detroit Rangersi zagrali naprawde dobre zawody, przewazali na lodzie i oddali na bramke Howarda az 47 strzalow! Przegrali dosc pechowo. Mysle, ze pograzona w kryzysie Atlanta to doskonale miejsce na przerwanie serii porazek.
edit: huhu, oba mecze przegrane w ostatnich minutach...:;/:

seewy 16

seewy

Użytkownik
Uwazasz, ze dzien po &quot;suicides on skates&quot; Detroit bedzie na tyle w pelni sil i zdolne przelamac swoja fatalna ostatnio gre, zeby rozjechac Boston ktore jest HOT i to na ich terenie?

botshek 360

botshek

Użytkownik

CHICAGO BLACKHAWKS DALLAS STARS
28-22-4 February 11, 8:30 PM | American Airlines Center 30-18-6

Typ: Over 5,5 OT Included
Kurs: 1,92✅✅✅
Pinnacle

Wybitnej obrony nie prezentuje żadna z w/w drużyn. Dziś na wygranej będzie zależeć za wszelka cenę obu drużynom, a na sposób w postaci murowania bramki raczej żadna się nie zdecyduje. Hawks raczej nie są zadowoleni ze swojej pozycji w tabeli, a Stars bedą chcieli za wszelką cenę zakończyć streaka 4 lost, bo to raczej nie w ich stylu. W bramkach dziś: Marty Turco (G) 2-2-0, 3.80, .866 in last 5 GPI oraz Kari Lehtonen (G) 1-4-1, 3.59, .891 in last 6 GPI. Żaden nie prezentuje ostatnio wybitnie wysokiej formy, a przy potencjale strzeleckim obu drużyn spotkanie może się zakończyć ostrą wymianą strzałów, a co za tym idzie bramek.​

dats13 74

dats13

Użytkownik
Edmonton Oilers - Ottawa Senators Over 5.5 @ 2.02 Pinnacle
Mecz najgorszych ekip NHL, czyli walka o nr 1 draftu. Sens zdecydowali się odpuścić sezon i skoncentrować się na zmianach które w przyszłości odbudują ich siłę. Oddali Fischera do Preds, patrząc na dziś dzień duże osłabienie, zarówno w ofensywie jaki i defensywie, ale dostali 1 rundę draftu. Edmonton ostatnio dosyć słabo, ale w meczu z Sens powinno im grać znacznie lżej. Młodzi napastnicy mogą rozmontować krytyczną defensywę Kanadyjczyków bez trudności. Dodając do tego, że pomiędzy słupkami stanie Elliott to zdobywanie przyjdzie jeszcze łatwiej. Z drugiej strony Ottawa będzie walczyć, powinna wykorzystywać grę w przewadze bo Oilers bronią fatalnie. Mecz dna, ale może niech to dno pokaże trochę gry ofensywnej i niech oni postrzelają, a nie tylko tracić.

botshek 360

botshek

Użytkownik

ST. LOUIS BLUES MINNESOTA WILD
24-20-9 February 12, 9:00 PM | Xcel Energy Center 29-20-5

Typ: Wild -0,5 Regulation
Kurs: 2,43✅✅✅
Pinnacle

Tutaj dużo nie będę się rozpisywał. Praktycznie zero zmian w porównaniu do wczorajszego meczu poza jedna zasadniczą dziś w bramce Wild rewelacyjny w ostatnim czasie Niklas Backstrom (G) 2-1-0, 0.98, .968 in last 3 GPI. Budującą jest skuteczność raczej defensywnie grającej ekipy Wild i to oni na własnym terenie wspierani Backsem w bramce nie powinni mieć problemów z pokonaniem Nutek po raz kolejny. Postawa Halaka jest raczej mierna i nie sądzę by dziś się coś zmieniło, a jego staty wyjazdowe są słabiutkie: 3,18 GAA i .888 SV%.​

dats13 74

dats13

Użytkownik
Detroit Red Wings - Boston Bruins Under 5.5 @ 1.99 Pinnacle
Detroit w ostatnio upokorzyło Miśki przed własną publicznością wbijając im aż 6 bramek, stara gwardia wykorzystała bezlitośnie wszystkie błędy przeciwników. Bruins trochę się rozluźniło meczem z Habs i to się zemściło w następnym spotkaniu, ale dziś powinno być inaczej. W bramce już nie Rask tylko Tim Thomas, który wchodząc za Fina w sobotę przy stanie 5-1 powstrzymał rywali przed kolejnymi bramkami. Tim daje spokój, znacznie lepiej czuje się defensywa jak ma go za plecami, a przecież Bruins to najlepiej broniąca ekipa ligi GAA 2.39. Red Wings w końcu przerwali tą najgorszą serie w tym sezonie, ale dziś na pewno nie pójdzie im tak łatwo jak ostatnio. Wrócił Datsyuk co na pewno poprawi grę w ofensywie, ale również Pavel to najlepszy broniący napastnik. W bramce Jimmy Howard bezkonkurencyjny numer jeden w Red Wings. Mecz pretendentów do tryumfu w playoffs, wiec zapowiada się wyrównane spotkanie i nie koniecznie musi być w nim sporo bramek.

orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
BOS@DET Detroit(-0.5) REG 2.27 [Pinnacle] 2-4 ✅
Przedwczoraj w meczu w Bostonie Detroit Red Wings byli zupelnie inna druzyna niz mecz wczesniej przeciwko Nashville.. Karny trening coacha Mike&#39;a Babcocka podzialal na zawodnikow tak jak powinien i Wings ograli Niedziwadki w ich wlasnej hali az 6-1! Dzisiaj okazja na rewanz, ale czy Boston tym razem bedzie w stanie przeciwstawic sie bedacym na fali Skrzydlom? Wydaje mi sie, ze nie. Todd Bertuzzi wypowiedzial sie w ostatnim wywiadzie, ze jemu i jego kolegom brakowalo ostatnio luzu i m.in. dlatego przegrali dwa mecze z Nashville. Mysle, ze teraz Skrzydla zlapaly wiatr w zagle i wszystkim teamom NHL bedzie bardzo trudno z nimi rywalizowac.

PIT@NYR NY Rangers(-0.5) REG 2.01 [Pinnacle] 3-5 ✅
Kontuzje Sida i Geno to nie jedyne zmartwienia Pittsburgh Penguins.. Oto lista zawodnikow, ktorzy z roznych powodow (kontuzje, zawieszenia, itd) rowniez nie wystapia w dzisiejszym meczu w NYC: Kunitz, Letestu, Cooke, Asham, Tangradi, Jeffrey, Godard.. W ostatnim swoim meczu Penguins wygladali na team rozbity, zostali rozniesieni przez NY Islanders az 3-9. Moze na poczatku Pens jakos radzili sobie z absencjami swoich najwiekszych gwiazd, ale z biegiem czasu ich gra wyglada coraz gorzej - w ostatnich 4 meczach zdolali wygrac tylko raz, strzelili w nich zaledwie 6 goli, w tym 3 z nich wlasnie we wspomnianym spotkaniu na Long Island.. NY Rangers przegrali juz 6 meczow z rzedu! To nieprawdopodobne, ale prawdziwe. Mysle ze dzisiejszy mecz to niepowtarzalna okazja, zeby w koncu przelamac serie porazek. Tym bardziej, ze Rags wiedza jak dobijac bedacych w kryzysie przeciwnikow, przypomina mi sie mecz z Washington Capitals, kiedy to Caps borykali sie z niemalym kryzysem, Rangers rozniesli wtedy oslabionych rywali az 7-0.

PIT@NYR NY Rangers ML 1.606 3-5 ✅
NYI@BUF Buffalo ML 1.50 7-6 SO ⛔
AKO 2.41 [Pinnacle] ⛔
Do typu na Rags proponuje dodac jeszcze Buffalo Sabres, ktore zmierzy sie dzisiaj z NY Islanders. Isles z pewnoscia rowniez czuja trudy szalonego meczu z Pens, w ktorym to zanotowano lacznie 346 minut kar! Na pewno sa mocno poobijani. NHL zawiesila dwoch zawodnikow z Long Island, ktorzy nie wystapia dzisiaj w Buffalo: Trevora Gilliesa i Matta Martina. Ze wstrzasem mozgu boryka sie obronca Jack Hillen. Oprocz tych trzech hokeistow zabraknie jeszcze wielu innych, ale nie bede bawil sie w ich wymienianie. W dalszym ciagu Isles nie moga skorzystac ze swoich 3 podstawowych bramkarzy (DiPietro, Poulin, Lawson) i miedzy slupkami zobaczymy znowu niedoswiadczonego Koskinena... Buffalo gra ostatnio wyjatkowo efektywnie, wygralo w 4 z 5 ostatnich meczow. Sabres zdaja sobie sprawe ze rywalizuja z Canes i Thrashers o 8. lokate na Wschodzie i walcza o kazde zwyciestwo.. W bramce Szabel zagra dzisiaj prawdopodobnie Ryan Miller i trudno mi sobie wyobrazic, zeby mial przegrac z Koskinenem...
edit: szkoda ze Sabres odstawili taki cyrk...

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Atlanta Trashers vs Carolina Hurricanes
Atlanta Trashers ML 1.74 Pinnacle ⛔

Drozdy mają coś do udowodnienia drużynie Huraganów, niedawne dwie potyczki w Carolinie pomimo świetnej pogoni a także doprowadzenia do dogrywki, niestety dla Atlanty padały łupem Canes. Dziś sytuacja się odwraca i gościmy w ATL. Gospodarze jak i goście, to drużyny plasujące się na podobnym poziomie, ostatnie dni jak i tygodnie jednak nie są łatwe dla jednych i drugich, zwłaszcza dla Trashers którzy w pewnym czasie zachwycali i zadziwiali wszystkich swoją dobrą grą by nagle się zagubić i przegrywać mecz za meczem. Ostatni pojedynek z Rangers pozwala jednak wierzyć że dziś Drozdy pójdą za ciosem i w końcu ograją Hurricanes, tym bardziej że goście mają ostatnio spore problemy z defensywą która w żadnym wypadku nie pomaga. Forma Ward&#39;a również jest daleko choćby do tej którą prezentował jeszcze parę tygodni przed All Star. Podsumowując krótko i zwięźle Atlanta musi dziś wykorzystać atut własnej hali jak i elementy słabości w grze obronnej gości.

flint-sky 1

flint-sky

Użytkownik
Edmonton Oilers - Anaheim Ducks 2 2,1 @ Expekt 0-4 ✅
Do Edmonton zawitają tym razem hokeiści z Anaheim, którzy ruszają na kolejną potyczkę w kraju klonowego liścia z bagażem 3 wygranych pod rząd (w tym dwóch na wyjazdach z Calgary Flames i z nie byle kim bo Vancouver Canucks), .&quot;Nafciarze&quot; są w całkiem innych nastrojach po przegranej u siebie z &quot;Senatorami&quot; w ostatniej kolejce.Mówi się, że każda seria kiedyś się kończy, ale myślę iż seria zwycięstw &quot;Kaczorów&quot; nie zakończy się w tej kolejce.Ponad to przyjezdnych powinien motywować fakt ,że drużyny z L.A. i Minnesoty będące niżej w tabeli Western Conference tak łatwo nie odpuszczą walki o wyższą lokatę.

Otrzymane punkty reputacji: +1
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom