>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL - sezon 2010/2011

Status
Zamknięty.
benqsimens 61

benqsimens

Użytkownik
Spotkanie :philadelphia Flyers - Washington Capitals
Typ : Philadelphia Flyers -1,5
Kurs : 3,00
Bukmacher : Pinnacle
Data: 2011-01-19 01:00

Analiza:

Na noc znalazłem bardzo ciekawy typ. Flyers w wysokiej formie od dłuższego czasu,na ostatnie 7 spotkan Lotnicy przegrali tylko jeden mecz z Bruins po fantastycznym widowisku i 12 golach ulegli gospodarzom 7-5, prowadząc jeszcze na 8 minut przed końcem 5-4.
Flayers mają na koncie 63 pkt, Capitals natomiast 57 pkt.
Flayers mają średnią 3,4 gola na mecz i są drugą drużyną w lidze pod tym względem.
Bardzo duzo meczów grali w ostatnim czasie na wyjazdach .Na 10 ostatnich spotkań az 9 to były mecze wyjazdowe.Teraz wracają na Wells Fargo Center gdzie z pewnoscia trybuny beda zapełnione w 100%.
Capitals nie błyszczą od miesiąca, od grudnia ta gra jest mało skuteczna.Bardzo duzo porażek zanotowali i na koncie mają tylko 57 pkt.W ostatnim spotkaniu meczyli sie okropnie ale zdołali strzelić w 3 tercji 3 gole i wygrać to spotkanie.
Dodatkowo dziś zagraja bez Siemina,który ma na koncie w tym sezonie 35 pkt.
Oviechkin w kiepskiej dyspozycji, ostatnie 3 mecze bez punktu dla rosjanina.
Zaczął wspaniale ten sezon ale teraz wyglada to bardzo słabo.
Zdecydowanie stawiam dzis na Flayers bo grają ostatnio skuteczny hokej w co najważniejsze odnoszą kolejne zwyciestwa. Mysle ze zdołają wygrać ten mecz dwoma golami.

dats13 74

dats13

Użytkownik
Edmonton Oilers - Minnesota Wild ML 1 @ 2.04 Pinnacle
Bardzo miły kurs na Oilers chyba dlatego, że Wild udało się pokonać Canucks, którym jakoś w tym meczu zaprezentowali się na pół gwizdka. Widziałem ich mecz z Avs, który po prostu zawalili w obronie i przegrali 1-4. Dzikusy mają problemy z golie Jose i Backs kontuzjowani, teraz gra Khudobin. Edmonton przegrało ostatnio z Ducks 2-3, mecz dosyć wyrównany, myślałem, że uda się Edmonton wyrównać bo trzecia tercja należała do nich. Na prawdziwego lidera zaczyna wyrastać nam Taylor Hall, który ostatnio jest stabilnej formie i daje bardzo dużo Nafciarzom. W bramce wystąpi Dubnyk, który statystycznie jest lepszy od Bibulina. Edmonton aż tak źle nie gra ostatni czas i mogę pokonać Oilers szczególnie, że grają u siebie.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Buffalo Sabres - Montreal Canadiens -&gt; Montreal win (ML OT)[2.20] ⛔
St. Louis Blues - Los Angeles Kings -&gt; under 1,5 goals in 1T [1.80] ✅
Edmonton Oilers - Minnesota Wild -&gt; over 5,5 goals [2.00] ⛔
AKO =
7.92 Stawka = 3j Buk = Bet365
Pierwszy raz w sezonie zdecydowałem się zagrać tripla. Dzisiejsza noc zapowiada mi się dosyć mgliście, ciężko mi było wyłapać jakiś pojedynczy lepszy bet a do takich pomniejszych nie mam przekonania co zaowocowało pomysłem o triplu. Do rzeczy :
Montreal mimo iż dysponuje podobnym potencjałem co Buffalo to wykorzystuje go w tym sezonie o dwie klasy lepiej. Wszelkie straty w wyniku kontuzji szybko uzupełniano transferami, a wysoką formę budowano przede wszystkim na mecze domowe - wszystko można powiedzieć z głową. W drużynie Szabel wręcz odwrotnie, nie za dobrze spisuje się Miller a ofensywa istnieje raz na trzy mecze (bez Roya nie dziwie się że im ciężko). Dzisiaj kursu na Canadiens trochę nie rozumiem, wczoraj grali co prawda mecz z Calgary ale nawet wystawienie Aulda sugerowało że nie traktują tamtego pojedynku jakoś super prestiżowo ...
Los Angeles i St. Louis są w bardzo podobnych sytuacjach, po fajnym początku i dużych nadziejach przyszło duże zimno i występy w play offach stoją pod dużym znakiem zapytania. W obu ekipach można tez podobnie zdiagnozować problemy a chodzi o bramkarzy, wyrobione marki Quicka i Halaka nie raz już w tegorocznych rozgrywkach zawiodły ale w drugiej części sezonu mają szansę się odbudować. Dziś myślę że lęk przed kolejną porażką przynajmniej w pierwszej tercji zdominuje zawody.
Ostatni mój typ to czysta kalkulacja, u Nafciarzy w bramce &quot;ten drugi&quot; Devan Dubnyk, który jak wszem i wobec wiadomo musi się jeszcze dużo nauczyć. U Dzikusów nawet nie drugi a trzeci bramkarz, uzdolniony Kazach Chudobin. Wiem że wszyscy są pod wrażeniem tego że &quot;zatrzymał&quot; ostatnio Orki, ale jak to zwykle moje pesymistyczne spojrzenie każe mi krytycznie spojrzeć na sytuacje i powiedzieć : jeszcze go w NHL nauczą pokory ... ???? drugi vs trzeci ? over 5,5 po dobrym kursie.
Stawka odpowiednio zmodyfikowana do trudności jakim jest tripel ????
/ Dobrze że taka była moja decyzja, jak widać noc na prawdę była mglista ;) - odi

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Carolina Hurricanes vs Boston Bruins
Boston ML (60&#39;) 2.03 Pinnacle
✅

Wczorajsze 7:0 dla Niedźwiadków to nie kwestia przypadku, Huragany tworzyły jedynie dobre tło dla nacierających Bruins. Można tu śmiało mówić o różnicy klasy w tym spotkaniu. Czy coś może się zmienić w przeciągu ponad 24 godzin poza miejscem rozgrywania spotkania :?: W mojej ocenie, może to być jedynie bardziej wyrównane spotkanie, ale faworyt pozostaje ten sam. Boston może i nie prezentuje nadzwyczajnego stylu gry, ale co trzeba im oddać to na pewno świetna skuteczność, aż 27 bramek w pięciu ostatnich spotkaniach, taka liczba może zrobić wrażenie, jak łatwo podliczyć wychodzi nam ponad 5 bramek na mecz co jest wyczynem wprost fantastycznym. Mimo wszystko największą siłą Bostonu jest drużyna, nie ma znaczenia czy jest to Bergeron, Chara czy też mniej znani zawodnicy jak Kampfer lub Marchand, każdy z nich ma ogromny wkład w każde zwycięstwo. Bruins są na wysokiej fali i Hurricanes mogą mieć duże problemy z tym by ich powstrzymać.

Colorado Avalanche vs Vancouver Canucks
Vancouver (-0,5) 60&#39; 2.37 Pinnacle
⛔

Na pewno dziś nie zobaczymy tego samego Vancouver co w spotkaniu z Minnesotą, tam przeszkodą nie do przejścia okazał się bramkarz Wild Khudobin, który powstrzymał 32 strzały gości. Dziś Orki kończą swój wyjazdowy trip na trudnym terenie w Colorado, jednak idąc tokiem grania dzisiejszych gości możemy się spodziewać solidnej metamorfozy ponieważ po przegranym spotkaniu w Nowym Yorku 1:0, już w kolejnym VAN bez większych problemów pokonało Capitals. Pepsi Center to miejsce w którym dzieje się zazwyczaj bardzo dużo, praktycznie każdy pojedynek w tej hali to spektakl okraszony dużą ilością bramek. Nie stawiam tu gospodarzy na straconej pozycji, jednak z drugiej strony nie wierzę by porażka w Minnesocie była oznaką kryzysu Vancouver. Poza tym dziś w bramce gości wystąpi Luongo, który bądź co bądź robi solidną różnicę ;)

botshek 360

botshek

Użytkownik

ANAHEIM DUCKS OTTAWA SENATORS
25-19-4 January 18, 7:30 PM | Scotiabank Place 17-23-6

TyP: Ducks ML OT Included
Kurs: 2,03✅✅✅
Pinnacle

Tips to win:

- Jest kilka powodów, które decydują o tym, iż w dzisiejszym pojedynku faworyzuję Kaczki, oto one:

W bramkach dziś różnica dwóch jak nie trzech klas. Naprzeciwko siebie staną Elliott oraz Hiller. Dla mnie ten drugi to zdecydowana czołówka ligi w tym sezonie, oczywiście jak każdemu zdażają się gorsze dni, ale Jonas to bramkarz, który nie popełnia głupich błędów, a do kapitulacji nie zmusi go zwykły strzał. Po drugiej stronie Elliott bramkarz przeciętny raczej druga liga goalie w lidze NHL 0-3-0, 4.23, .861 in last 3 GPI.

Formę bramkarzy sprawdzą dziś &quot;snajperzy&quot; obu drużyn, ale zestawiając ostatnie 5 spotkań obu drużyn lepiej radzą sobie Ci z Anaheim strzelając 19 bramek przy zaledwie 10 tych z Ottawy. Na szczególną uwagę warto zwrócić % wykorzystania PP w ostatnich 5 grach: Sens nie strzelili żadnej bramki w przewadze, a okazji mieli 16 natomiast Ducks &quot;wymiatają&quot; w ostatnim czasie w
grze w przewagach na 18 okazji wykorzystali aż 9 czyli skuteczność 50% i w tym elemencie gry upatruję przewagi Anaheim co w połączeniu z aktualną dyspozycją drużyny wspieraną znacznie lepszym Goalie niż posiada dzisiejszy przeciwnik stawia w znacznie lepszym położeniu Kaczory... ciekawe jest to, że Sens nie potrafią też wykorzystać atutu własnego lodu 9-13-2 (27th).​

Otrzymane punkty reputacji: +5
botshek 360

botshek

Użytkownik

TORONTO MAPLE LEAFS NEW YORK RANGERS
18-21-5 January 19, 7:00 PM | Madison Square Garden 26-18-3​

Typ: Leafs +0,5 and +1 OT Included
Kurs: 2,14⛔⛔⛔
Pinnacle

Tips to win:​

- Jeszcze kilkanaście minut temu nie brałem pod uwagę żadnej opcji w tym meczu, bo w bramce TOR wystąpi dziś mój &quot;ukochany&quot; RĘCZNIK Gustavsson, ale po info o absencji B. Dubinskyego atak Rangers jest tak osłabiony, że na zdecydowaną wygraną z Leafs raczej bym nie liczył, a tym bardziej na pokrycie Handi +1. Absencje w linii ataku NYR wyglądają tak: Ryan Callahan (hand), Erik Christensen (knee), Alex Frolov (knee), Vaclav Prospal (knee surgery) Derek Boogaard (concussion) i dziś Brandon Dybinsky. Sprowadzony Wolski to raczej łapanie się brzytwy dla działaczy NYR. Do składu TOR wraca dziś Versteeg także siłą ataku znacznie wzmocniona. Rangersi od pięciu spotkań nie strzelili więcej niż 2 bramki, a dziś pomimo obsadzenia bramki Leafs Gustavssonem nie wróże im wielu bramek przy takich brakach kadrowych.​

REIMER WRÓĆ !!!! chyba sam byłbym lepszym goalie niż Gustavsson...

orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
TOR@NYR Toronto ML 2.46 [Pinnacle] 0-7 :grin:

Przyznam sie, ze ciezka sprawa z tym typem na Toronto... Rangersi tylko raz w tym sezonie przegrali 3 mecze pod rzad. Biorac pod uwage, ze maja na koncie juz dwie kolejne porazki po ktorych nie grali dwa dni, moga dzisiaj wyjsc na lod wypoczeci i zdeterminowani. Ale mimo wszystko skusze sie na Leafs. Dubinsky OUT. Bardzo wazne info. Bo obok nieobecnego juz od dluzszego czasu Callahana, Dubinsky to drugie pluco Straznikow. Oczywiscie, nadal nie ma Prospala, Frolova i Christiansena. A wiec kto ma strzelac dla NYR? Gaborik jest bez formy, John Tortorella pozwolil mu pograc zaledwie 12min. i 45sek. przeciwko Philly.. Versteeg IN. Ta informacja ma takze duze znaczenie. Po wypadnieciu tego zawodnika ze skladu Toronto przegralo dwa mecze z rzedu (i tym samym przerwalo serie 4 zwyciestw). Dzisiaj atak Klonowych Lisci bedzie juz gral w komplecie. Powtarzam, bardzo ciezki mecz do stawiania, jednak biorac pod uwage, ze szanse sa wg mnie niemal rowne, wybralem team, na ktory bookies oferuja zdecydowanie lepszy kurs:cool: Aha i jeszcze jedno, mimo ze Leafs graja w tym sezonie znowu ponizej oczekiwan, to jednak gdy maja czas na odpowiednia regeneracje sil (3 dni odpoczynku lub wiecej) przewaznie wygrywaja (3-1-0).

edit: Jednak posuniecie Tortorelli podzialalo na Gaborika tak jak powinno.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
New York Islanders - Washington Capitals -&gt; Washington win (ML OT)[1.65] ✅
St. Louis Blues - Detroit Red Wings -&gt; Detroit win (ML OT)[2.05] ✅

AKO = 3.38 Stawka = 5j Buk = Pinnacle

Waszyngton ostatnimi czasy prezentuje się co raz lepiej, na listę strzelców wpisał się Owieczkin i każdy fan Caps ma nadzieje że przyszedł ten czas w którym Rosjanin rozpocznie swój wielki bramkowy marsz w górę klasyfikacji najlepszych zawodników. Capitals nie mieli szczęścia co do rywali, przyszło im mierzyć się z Philadelphia, która jest obecnie w raz z Vancouver najlepszym zespołem ligi, oraz z Vancouver ... Wygranę nad Ottawą pomine bo to formalność. Tak czy siak gra stołecznych wygląda dużo lepiej niż ich ostatnie wyniki. Co do Wyspiarzy to oni według planu bardzo rzadko zdobywają punkty i nawet Senatorowie pokonali ich na ich własnym lodowisku. Potencjały nieporównywalne, mimo iż wyniki z ostatnich kilku spotkań podobne.
Do bramki Detroit powraca w końcu porządny goaltender w postaci Jimmi Howarda i to gwarantuje już duży spokój w formacjach defensywnych. Wciąż pozostaje kilka kluczowych kontuzji w polu, ale Czerwone Skrzydła są mądrze prowadzonym zespołem który nawet w takich sytuacjach potrafi sobie radzić. Z resztą nie ma co przesadzać bo dobrze funkcjonuje trójka Franzen, Zetterberg i Eaves. Nutki miały szansę pokazać, że ich nadzieje na play offy są poparte hokejowymi argumentami. MImo wygranej z Los Angeles mnie do tej tezy nie przekonali, mecz był jednym z nudniejszych jakie ostatnio widziałem i obie ekipy na chwilę obecną są dla mnie w ogonie ligi (analizując ostatnie tygodnie).

orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
OTT@PHI Philly(-0.5) REG 1.73 [Pinnacle] 2-6 ✅

Flyers wrocili do swojej hali po bardzo dlugiej trasie wyjazdowej. W 9 meczach poza stanem Pennsylvania zwyciezali az 6-krotnie. Jak wiadomo, po udanej road trip zawsze przychodzi moment rozprezenia, jednak wg mnie Lotnicy maja go juz za soba. Mimo ze przedwczoraj w Wells Fargo Center pewnie prowadzili z Washington Capitals, dali wbic sobie dwa szybkie gole (Knuble, Ovechkin) i na wlasne zyczenie musieli grac OT.. Mysle, ze dzisiaj koncentracja bedzie juz na wlasciwym poziomie i Phila ogra borykajaca sie z kryzysem Ottawe Senators. Sens sa w tej chwili obrazem zupelnej beznadziei, w ciagu ostatnich 10 meczow wygrali zaledwie raz. Pod nieobecnosc Spezzy i Kovaleva bardzo mizernie wyglada ich gra ofensywna - we wspomnianych 10 spotkaniach zdobyli tylko 17 goli, w tym 6 z nich w jedynym zwycieskim meczu z NY Islanders.. Dzisiejsi rywale grali ze soba w tym sezonie, Phila rozbila Ottawe 5-1. Do skladu Flyers wraca dzisiaj Chris Pronger, a wiec obrona bedzie juz w komplecie. W bramce zobaczymy Bobrovskiego, ktory wg mnie jest obecnie w lepszej formie niz Boosh.

ANA@TOR Anaheim ML 2.04 [Pinnacle] 2-5 ⛔

Toronto zostalo wczoraj zdemolowane w Madison Square Garden przez oslabionych kontuzjami Rangersow.. Sam nie wiem co napisac o grze podopiecznych Rona Wilsona.. Ogladanie ich poczynan na lodzie bylo istna katorga. Nie sadze, zeby nagle z dnia na dzien przeszli metamorfoze i pokonali u siebie silny zespol z Anaheim, ktory wygral 8 ze swoich 10 ostatnich meczow.. Ducks mieli chwile slabosci w Ottawie, ale dzieki fantastycznej postawie all-star goalie Jonasa Hillera wywiezli ze stolicy Kanady 2 punkty. Kaczki lubia grac z teamami ze Wschodu (bilans 9-4-1) i mysle, ze mimo odmiennego zdania bukmacherow, w Toronto beda zdecydowanym faworytem.

DAL@EDM Dallas(-0.5) 2.03 [Pinnacle] 4-2 ✅

Szczerze mowiac, nie wyobrazam sobie, zeby Dallas Stars mieli przegrac to spotkanie.. Graja ostatnio rewelacyjnie, wlasciwie w kazdym meczu dominuja na lodzie (mimo ze czesto to rywale oddaja wiecej strzalow), w bramce swietnie spisuje sie Kari Lehtonen (wg mnie jeden z najlepszych, najbardziej perspektywicznych bramkarzy w NHL), w ataku szaleja Benn, Neal, Loui Eriksson a sercem calej ofensywy jest Brad Richards (wg mnie jeden z najlepszych playmakerow w NHL.. jesli nie najlepszy:razz ???? . W ostatnich 7 spotkaniach Stars moga pochwalic sie bilansem 6-0-1. Natomiast Oilers nie licza sie juz w walce o tegoroczne playoffy, graja zdecydowanie ponizej oczekiwan i borykaja sie z kontuzjami najwazniejszych zawodnikow (wczoraj dowiedzielismy sie, ze ze skladu znowu wypadl Ales Hemsky).. W bramce Oil wystapi dzisiaj Khabibulin, ktory ostatnie zwyciestwo odniosl 12 grudnia - od tamtego czasu przegral 9 kolejnych meczow.

botshek 360

botshek

Użytkownik

PITTSBURGH PENGUINS NEW JERSEY DEVILS
29-14-4 January 20, 7:00 PM | Prudential Center 13-29-3

TYP: Devils ML OT
Kurs: 2,06✅✅✅
Pinnacle

Dziś Pingwiny zagrają bez prawej i lewej komory swojego serca. Brak Malkina i Sida to spore osłabienie jak dla mnie to około 30-35 % powera drużyny Pens. Co najgorsze dla reszty drużyny, czoła trzeba będzie dziś stawić powracającemu na właściwe tory Martin Brodeur (G) 3-0-1, 2.09, .928 in last 5 GPI. Po drugiej stronie 2 liga bramkarska Johnson. Sądzę, że dosyć duże roszady w liniach ataku PIT oraz rosnąca forma Brodeura to chyba za duży orzech do zgryzienia dla Pingwinów. Diabły zaczynają grać już coraz bardziej diabelsko, widać zwyżkę formy na pięć spotkań wygrane 3 w tym 2 z nie byle kim bo z TBL, a 2 minimalnie przegrane z dobrze dysponowaną Phillą i FLA.

WASHINGTON CAPITALS NEW YORK ISLANDERS
25-14-8 January 20, 7:00 PM | Nassau Coliseum 14-23-7

Typ: Over 6 OT Included
Kurs: 2,00⛔⛔⛔
Pinnacle

Ciekawa propozycja do rozważenia na dziś, a warunki na powodzenie tego typu znakomite:

Braden Holtby SV%.845 GAA 3.84
Rick DiPietro SV%.892 GAA 3.43

a strzelać będzie komu rosnąca forma z meczu na mecz całej drużyny Caps, a po drugiej stronie bardzo dobrze dysponowani: Tavares, Comeau, Moulson i Grabner.​

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Calgary Flames vs Dallas Stars
Dallas Stras ML 60&#39; (2.14 Pinnacle)
⛔

Spodziewam się dziś wielu typów przeciwko Dallas, jak to zwykle bywa przy zwycięskich seriach, pora na poszukiwanie porażki danej drużyny i na pewno jest ku temu okazja. Jednak czy realna :?: Płomienie w ostatnim występie na lodzie Wild pokazali się z możliwie najgorszej strony, możliwe że nie było by to tak bolesne gdyby nie fakt że obie drużyny są z jednej dywizji i jak przyznał Jerome Iginla cały zespół jest bardzo rozczarowany i zawiedziony, ponieważ wiedzą jak ważny to był mecz dla nich.
Poza tym w Calgary nie dzieje się nic nadzwyczajnego co by mogło sygnalizować jakąś zwyżkę formy. W mojej opinii ta drużyna od jakiegoś czasu stoi w miejscu, prawdopodobnie łatwiej jest im wywróżyć to że będzie gorzej niż lepiej.
Z drugiej strony &quot;ekipa&quot; która, jak pisałem ostatnio wróciła na właściwy tor, drobne korekty w liniach i mamy znowu przyjemność w oglądaniu Gwiazd. Pięć ostatnich zwycięstw to przede wszystkim pokaz siły drużyny z Dallas, świetna współpraca linii defensywnych z ofensywą procentuje bardzo dobrymi wynikami. Można odnieść wrażenie że Dallas powoli staje się drużyną dla której nie ma znaczenia gdzie gra ponieważ w każdym kolejnym spotkaniu prezentują się bardzo dobrze. Ostatnio już pisałem o tym że siła Dallas tkwi w całej drużynie i cały czas to się potwierdza, właściwie można powiedzieć i chyba nie będzie to przesadzone że Dallas aktualnie ma najlepiej poukładane linie w lidze.
Poza tym że prawo serii musi kiedyś zostać złamane, nie ma większych przesłanek ku temu by Stars nie wygrali dzisiejszego spotkania ;)

botshek 360

botshek

Użytkownik

TAMPA BAY LIGHTNING FLORIDA PANTHERS
28-15-5 January 21, 7:30 PM | BankAtlantic Center 21-20-4

TYP: Lightning ML OT Included
Kurs: 2.13✅✅✅
Pinnacle

- Co mnie skusiło by dziś zagrać na na TBL pomimo iż są b2b?? Dzisiejsza obrona Panter wygląda jak ser szwajcarski, trener na ostatnią chwilę ratuje się zawodnikami z AHL. Dziś w liniach defensywnych FLA zabraknie: Kulikov, McCabe, Garrison. Nie jest przypadkiem, że od dwóch spotkań, w których nie zagrał McCabe drużyna FLA nie wygrała ponieważ jest on jednym z filarów obrony. Dmitry Kulikov (D) 5 pts in last 3 GP jest w ostatnim czasie jak widać też znaczącą postacią, dziś także go zabraknie. W bramce FLA Tomas Vokoun (G) 1-2-1, 3.68, .892 in last 4 GPI - raczej w najwyższej dyspozycji nie jest i to w połączeniu z dziurawą obroną może być dziś zabójcze z ofensywą TBL. Dodam jeszcze, że obie druzyny grały ostatnie dwa mecze z tymi samymi drużynami CBJ i ATL. Pantery oba przegrały, a Bolts oba wygrały.​

orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
JuanRoman, musze przyznac, ze juz od jakiegos czasu jade lokomotywa Dallas Stars:cool: Na 5 ostatnich meczow z udzialem tej druzyny w az 4 skusilem sie na typy wlasnie na nich. Wszystkie zakonczyly sie ich sukcesem w regulaminowym czasie gry. Graja naprawde rewelacyjnie. Lehtonen jest fenomenalny. Juz na poczatku sezonu pisalem o tym goalie, ale ostatnio juz nawet mnie zaskakuje swoja postawa. Scisla elita NHL. I rowniez myslalem zeby dzisiaj postawic na Gwiazdy.. Ale odpuszczam. Nie ze wzgledu na to, ze wygrali juz 8 meczow wyjazdowych z rzedu (rekord organizacji) i passa musi sie skonczyc. Zawodnicy Dallas moga byc juz po prostu zmeczeni, a nie maja zbyt dobrego bilansu B2B games.
Z drugiej strony na pewno nie postawie na ogorki z Calgary, co to to nie!;) Zycze powodzenia ????

edit: No i w koncu lokomotywa z emblematem Dallas Stars zatrzymala sie. O dziwo w Calgary. Ale unikniecie typu, na ktory szykowalem sie caly dzien to w ogolnym bilansie to samo co typ trafiony;)
edit2: a bronil Raycroft...

A na dzisiaj proponuje:
NYI@BUF NY Islanders(+0.5) REG 2.08 [Pinnacle] 5-2 ✅✅✅
Typ na Wyspiarzy nie jest dzisiaj na pewno zbyt popularny.. Nie zaryzykuje postawienia na ich zwyciestwo, ale wystarczy ze dojdzie do dogrywki i juz bede happy.. Mam przeczucie, ze Isles moga ostro namieszac w Buffalo. Juz wczoraj pokazali sie z dobrej strony z Washingtonem, przegrali nieznacznie 1-2, na pewno nie byli slabsza strona w tym meczu.. Do skladu wrocil Kyle Okposo i moze byc to pozytywny bodziec dla Nowojorczykow. Buffalo wygralo juz dwa mecze pod rzad, wczoraj Szable zwyciezyly w tzw. &quot;meczu o 4 punkty&quot; z Boston Bruins i dzisiaj wracaja do wlasnej hali, aby zagrac z jedna z najnizej notowanych druzyn NHL. Z pewnoscia zawodnicy Buffalo moga byc nieco zdekoncentrowani. Na to licze. A sezon 2010/11 pokazuje, ze Sabres nie sa w stanie wygrac 3 kolejnych meczow - nie do wiary, ale jeszcze im sie to nie udalo! Dodatkowo podopieczni Lindy Ruffa graja trzeci mecz w sekwencji 3-in-4 - do tej pory ich bilans w takiej sytuacji to 3-5-0, z czego 2 zwyciestwa odniesli dopiero w OT.. Mysle, ze bardzo prawdopodobne, ze Islanders doprowadza w tym spotkaniu do dogrywki. Przynajmniej...

Otrzymane punkty reputacji: +5
odi 2,3K

odi

Forum VIP
Ottawa Senators - Montreal Canadiens -&gt; Ottawa win (ML 60&#39;)[2.22][Pinnacle] ⛔
Jest dziś co najmniej kilka powodów dla których na prawdę warto postawić na Senatorów. Po pierwsze do składu wraca Kowaliew, co prawda Rosjanin nie gra zbyt udanego sezonu ale miał w trakcie kontuzji sporo czasu aby przemyśleć to i owo a nie raz okazywało się że po takim powrocie na lód zawodnik wraca odmieniony i punktuje jak szalony. Aleksieja na pewno stać na zdobycia kilku ważnych dla Ottawy punktów i być może już dziś to zaprezentuje. Drugi powód to bramkarz, Mike Brodeur. O Brodeurach w tym sezonie tutaj dużo bzdur napisano ( ???? ), ten goalie ma duże predyspozycje by być w przyszłości numerem jeden i być może wykorzysta tą szansę która mu się trafia w spotkaniu dzisiejszym - na pewno warto zwrócić uwagę na fakt że Sens nie mają dużo do stracenia bo ich bramkarze i tak bronią źle więc ta zmiana może być tylko na plus. Trzeci ostatni powód to plaga kontuzji w ekipie przyjezdnych. W ostatnim meczu Habs stracili Cammaleriego i Maxa Pacioretty - to duże osłabienia ataku Canadiens. Nie zagra także Halpern (specjalista od face-off) oraz obrońca Hal Gill. Straty po stronie Kanadyjczyków są poważne i moim zdaniem dziś Ottawa rzuci wszelkie siły by chociaż raz w tym sezonie utrzeć nosa rywalowi z Kanady.
Home goals (-0,5 goal)[1.90][Pinnacle] ⛔
Całościowy rzut okiem na kolejke i co widzę, a no widzę że gospodarze mają znaczną przewagę. Na cztery dzisiejsze spotkania w trzech spodziewam się zwycięstwa miejscowych. Buffalo na wznoszącej fali powinno uporać się z Wyspiarzami (w bramce znów niepewny Lawson), o Ottawie napisałem powyżej, a Płomienie z całą pewnością mogą uporać się z Dallas bo grają co raz lepiej (sory Romano ???? ). Seria Gwiazd musi zresztą się kiedyś skończyć, osiem zwycięstw na wyjazdach to i tak dużo. Problem może być w meczu Panter z Błyskawicami ale patrząc na to że Lightning wystawiają do gry Ellisa a nie Rolosona jestem optymistą.

botshek 360

botshek

Użytkownik

MONTREAL CANADIENS OTTAWA SENATORS
26-17-4 January 21, 7:30 PM | Scotiabank Place 17-24-7

TYP: Habs ML OT
Kurs: 1,78✅✅✅
Pinnacle

Tutaj dużo nie będę się rozpisywał. W bramce pomiędzy obiema drużynami dziś przepaść. Carey Price (G) 1-0-1, 1.51, .953 in last 2 GPI, a po drugiej stronie słabiutki moim zdaniem poziomem nie dorastający nawet do pięt Priceowi--- Brodeur. Benoit Pouliot (L 44M 9g+11a) Max Pacioretty (L 17M 3g+4a) dziś wracają do składu, Pacioretty jeszcze pod znakiem zapytania. Także poważnym osłabieniem Habs będzie tylko brak Cammalleriego, bo Markova już dawno nie ma. Habs odpoczywali sobie znacznie dłużej niz grający wczoraj Sens. OTT wygrała tylko raz na 4 spotkania w tym sezonie z Habs, ojcami tej wygranej byli Kovaliev 2 G (dziś będzie grał, ale czy w pełni sił) i Elliot. Sens od kilku spotkań mają problemy ze strzelaniem bramek, a dziś nie będzie im łatwiej bo znakomicie dysponowany Price + James Wisniewski (D) 10 pts in last 9 GP
oraz P.K. Subban (D) 4 pts in last 4 GP to raczej ściana nie do przebicia.​

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Także poważnym osłabieniem Habs będzie tylko brak Cammalleriego, bo Markova już dawno nie ma.
Zapomniałeś o Halpern, o Gillu i o Gorges&#39;ie. Nie twierdze że bez nich Montreal jest skazany na porażkę, ale to są gracze którzy mają konkretne zadania w tej drużynie i ciężko ich z biegu zastąpić. Dodając brak Cammalleriego i Maxa P. robi się nie ciekawie.

botshek 360

botshek

Użytkownik
Zapomniałeś o Halpern, o Gillu i o Gorges&#39;ie. Nie twierdze że bez nich Montreal jest skazany na porażkę, ale to są gracze którzy mają konkretne zadania w tej drużynie i ciężko ich z biegu zastąpić. Dodając brak Cammalleriego i Maxa P. robi się nie ciekawie.
Max Pacioretty - LW
Montreal Canadiens
Pacioretty ready to play tonight.
With the rest of the Habs&#39; lineup banged up, they catch a break with Pacioretty. He is expected to stay at the second line left wing position.
renaud lavoie
Posted: January 21, 2011, 3:23 pm
Pacioretty zagra dziś, a Gorges nie gra już od 26 grudnia ;)

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Pacioretty zagra dziś
Trudno zaprzeczyć faktom, w składzie się znajduje. Ale żeby napisać całą prawdę to należy dodać że ma mocno posiniaczone żebra, w ostatnim meczu oberwał krążkiem i podejrzewano złamania. Ból był na tyle mocny, że miał problemy z oddychaniem. I teraz można spokojnie zadać pytanie - ile minut spędzi na lodzie i jak będzie się prezentował w takim stanie.

botshek 360

botshek

Użytkownik
Trudno zaprzeczyć faktom, w składzie się znajduje. Ale żeby napisać całą prawdę to należy dodać że ma mocno posiniaczone żebra, w ostatnim meczu oberwał krążkiem i podejrzewano złamania. Ból był na tyle mocny, że miał problemy z oddychaniem. I teraz można spokojnie zadać pytanie - ile minut spędzi na lodzie i jak będzie się prezentował w takim stanie.
pożyjemy, pooglądamy zobaczymy, życzę wszystkim powodzenia bo mecze dziś ciężkie ;)
/ Odi - no , ja podobnie ???? przynajmniej coś podyskutowaliśmy bo czasami &quot;sucho&quot; same typy ????
Vejder/ Też lubię/wolę poczytać dyskusję/wymianę zdań niż długie analizy :p
/ Odi - ale się Montreal przejechał po Ottawie ????

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Dziś króciutko bo brak czasu.
Toronto Maple Leafs - Washington Capitals -&gt; Washington win (ML 60&#39;)[1.76] ✅
Pisałem ostatnio o wzrastającej formie drużyny ze stolicy USA i moich oczekiwań nie zawiedli. Co prawda Islanders to marny rywal, ale Caps jeszcze potrzebują trochę czasu żeby się rozkręcić. Dziś przed nimi trochę wyżej zawieszona poprzeczka, ale bez przesady bo Toronto to nie jest jakiś wybitnie uzdolniony team. Potencjał i umiejętności moim zdaniem przemawia dzisiaj za gośćmi, warto zauważyć także jak na przestrzeni kilku miesięcy zmienił się ten zespół - Capitals jedną z lepiej broniących drużyn w lidze ... kto by pomyślał że ten ultra ofensywny team z zeszłego sezonu pójdzie w zapomnienie na rzecz solidnej gry w destrukcji.
St. Louis Blues - Columbus Blue Jackets -&gt; Columbus win (ML 60&#39;)[2.45][Pinnacle] ✅
Tutaj także konsekwentnie będę obstawiał przeciwko Nutkom. Nadal nie widzę u nich przebłysków dobrej gry, nie widać światełka nadzieji w ciemnym tunelu i wciąż podtrzymuje teze że na tą chwilę to jeden ze słabszych teamów ligi. Nie pomaga im Halak, który zazwyczaj w takiej sytuacji wynosił swoje kluby na szczyty możliwości. Słowak broni co najwyżej przeciętnie, raz zaprezentuje nieprawdopodobnie piękną parade by pare minut później wpuścić babola. Kurtki także mają problem z goaltendingiem, ale ich ocena ogólna wciąż pozostaje małą zagadką ... mało razy w sezonie byłem w stanie im zaufać bo ciężko mi rozgryźć ten zespół - dziś się zdecyduje, bo przekonali mnie ciekawymi rozwiązaniami w meczu z Panterami (wygranym 3:2).

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom