>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL - sezon 2010/2011

Status
Zamknięty.
botshek 360

botshek

Użytkownik

TAMPA BAY LIGHTNING NEW JERSEY DEVILS
25-12-5 January 9, 5:00 PM | Prudential Center 10-29-2

Typ: Tampa -0,5 Regulation time
Kurs: 2,33⛔⛔⛔
Pinnacle

Tips to win:

- Tampa to taka dziwna drużyna, która ma mokro w gaciach przed spotkaniami z teoretycznie mocniejszym rywalem. Dziś przyjdzie stawić im czoła moim zdaniem największej porażce sezonu NJD. Obie drużyny grają mecz b2b, ale różnica jest taka, że Devils grają trzeci w przeciągu czterech dni. Dziś także ze składu wyleciał kolejny obrońca Volchenkov. Ciężkie zadanie przed linią obrony NJD bo czoła trzeba będzie przeciwstawić takim gwiazdom jak Stamkos czy St.Louis. Do tego goalie NJD są w dosyć słabej formie, a dzisiejszy delegowany do bramki Brodeur jest cieniem samego siebie.​

odi 2,3K

odi

Forum VIP
a dzisiejszy delegowany do bramki Brodeur jest cieniem samego siebie
Gra dużo słabiej niż może, zresztą jak wszyscy w Devils. Ale już wczoraj z PHI było widać mocne przebłyski dobrej gry, a Martin bronił wyśmienicie. Dziś bym na Diabły uważał.

K 23

kajzer

Użytkownik
New Jersey Devils - Tampa Bay Lightning

Typ:2
Kurs:2.29

Po dłuższej przerwie postanowiłem znowu wrócić do NHL i podać jeden typ zobaczymy jak to wyjdzie miejmy nadzieję, że dobrze. Wybrałem pojedynek pomiędzy New Jersey Devils a Tampa Bay Lightning. Według ostatnio prezentowanej formy i tabeli ligowej zdecydowanym faworytem tego spotkania powinna być Tampa ale nie wiem czemu bukmacherzy dali na nich bardzo wysoki kurs, ale co tu się dużo zastanawiać trzeba korzystać. Jeżeli chodzi o tabelę to Tampa wygrała jak dotąd 25 spotkań na 42 mecze dzięki czemu ma na swoim koncie 55 punktów i zajmuję bardzo wysokie trzecie miejsce w swojej konferencji. New Jersey Devils natomiast gra bardzo słabo jak dotąd zdołali oni wygrać zaledwie 10 spotkań na 41 rozegranych dzięki czemu mają 22 punkty i zajmują ostatnie miejsce w swojej konferencji w dodatku gdyby porównać wszystkie drużyny z obu konferencji to nadal byli by zdecydowanie najgorsi. Myślę, że czołowa drużyną NHL powinna sobie bez większych problemów poradzić z zdecydowanie najsłabszą drużyną ligi.

orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
Gra dużo słabiej niż może, zresztą jak wszyscy w Devils. Ale już wczoraj z PHI było widać mocne przebłyski dobrej gry, a Martin bronił wyśmienicie. Dziś bym na Diabły uważał.
Typ przeciwko Devils i przeciwko Brodeurowi to w tym sezonie zawsze madre posuniecie, choc nie zawsze wchodzi.
Ale rowniez uwazalbym dzisiaj na to spotkanie.. Moze nie ze wzgledu na rzekomo dobra postawe NJ w Philly (OMG sluchanie komentatorow z New Jersey to prawdziwe tortury:grin ???? , ale na slaba gre Tampy w Ottawie..
Przyznam sie, ze chcialem postawic dzisiaj dwa single - Dallas (analiza wyzej) i wlasnie Tampe - jednak wycofalem sie z Blyskawic. Dochodzi jeszcze Ellis w bramce Bolts - szczerze mowiac z Rolosonem czulbym sie o wiele pewniej..

edit: Aha no i najwazniejsze, od stawiania na Tampe odstrasza popularnosc tego typu w rankingu ;)
edit2: Dobrze ze wycofalem sie z TB, taka decyzja to w ogolnym rozrachunku to samo co typ trafiony:razz:

botshek 360

botshek

Użytkownik
Typ przeciwko Devils i przeciwko Brodeurowi to w tym sezonie zawsze madre posuniecie, choc nie zawsze wchodzi.

Ale rowniez uwazalbym dzisiaj na to spotkanie.. Moze nie ze wzgledu na rzekomo dobra postawe NJ w Philly (OMG sluchanie komentatorow z New Jersey to prawdziwe tortury:grin ???? , ale na slaba gre Tampy w Ottawie..

Przyznam sie, ze chcialem postawic dzisiaj dwa single - Dallas (analiza wyzej) i wlasnie Tampe - jednak wycofalem sie z Blyskawic. Dochodzi jeszcze Ellis w bramce Bolts - szczerze mowiac z Rolosonem czulbym sie o wiele pewniej..

edit: Aha no i najwazniejsze, od stawiania na Tampe odstrasza popularnosc tego typu w rankingu ;)

zgadza się wszystko co piszecie, ale ja stawiając NHL biorę pod uwagę jeszcze kurs, a wydaje mi się, że 2,33 to ciekawa opcja...

orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
zgadza się wszystko co piszecie, ale ja stawiając NHL biorę pod uwagę jeszcze kurs, a wydaje mi się, że 2,33 to ciekawa opcja...
Oczywiscie - kursy w NHL to bardzo wazny czynnik. Jesli nie najwazniejszy - o czym sie ostatnio przekonuje:cool: Moze nastepnym razem napisze cos wiecej na ten temat...
No i powodzenia z dzisiejszym typem, jak zwykle zycze Diablom jak najgorzej:grin:
/ A ja jak zwykle bardzo dobrze ???? jeszcze połowa sezonu przed nami, na Play Off już nie liczę ale mam spore nadzieje że Devils skończą rozgrywki z honorem - Odi

malin157 72,4K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Hokej, NHL, 23:05
New Jersey - Tampa Bay
Typ: 2
Kurs: 2.29
Bet365
New Jersey Devils to ostatnia drużyna w NHL w tym sezonie, wygrali zaledwie 10 (+2 po dogrywce) spośród 41 spotkań. Zdobyli zaledwie 72 bramki tracąc aż 130 co daje bilans: -58. Tampa Bay prowadzi w Southeast Division, przegrali do tej pory ledwie 12 z 42 spotkań. Dysproporcja sił wydaję mi się zbyt duża pomimo tego że Tampa grała dzisiejszej nocy, mają za sobą podróż itd. myślę że nawet dłuższa przerwa nie pomoże gospodarzom. Wygrali zaledwie 1 z ostatnich 10 spotkań, mają serię 4 porażek z rzędu, natomiast goście wygrali 7 z 10 ostatnich spotkań. Na własnej tafli Devils wygrali 6 spotkań (+2 po dogrywce) a przegrali aż 13. Tampa ma na wyjeździe dodatni bilans: 13 zwycięstw (+3 po dogrywce) i 9 porażek.

orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
TOR@LA Los Angeles(-0.5) REG 1.87 [Pinnacle] 3-2 ⛔
Dzisiaj w NHL bardzo ciezka karta jak na moj gust, a wiec znowu podaje tylko jeden typ. LA przerwalo najdluzsza w tym sezonie serie porazek (5 spotkan) i po sobotnim strzelaniu z Columbus spokojnie oczekuje na kolejnego rywala. Do Staples Center przyjezdza Toronto.. Kings swietnie zaprezentowali sie w pierwszej polowie wspomnianego meczu z Jackets, wygladali na lodzie jakby byli zbudowani z innej gliny niz zawodnicy druzyny przeciwnej, dominowali pod kazdym wzgledem i wyszli na prowadzenie 4-0. Jak wiadomo mecz zakonczyl sie wynikiem 6-4, wydaje mi sie jednak ze dzisiaj Krolowie nie popelnia juz bledow, ktore doprowadzily do nerwowej koncowki w sobote.. Toronto wygralo juz 3 mecze wyjazdowe z rzedu, a nie jest to druzyna, ktora jest w stanie pociagnac dluzej taka serie. Trzeba spojrzec prawdzie w oczy - mimo ze nie mozna odmowic Lisciom walecznosci i zaangazowania w gre, to jednak naleza do slabszych teamow na Wschodzie i raczej nie beda liczyc sie w walce o tegoroczne playoffy. Kings wrecz przeciwnie. Leafs wygrali 3 z 4 ostatnich meczow i nie liczac rewelacyjnego poczatku sezonu (4 zwyciestwa pod rzad) nie udalo im sie wygrac 4 razy w ciagu pieciu spotkan - biorac pod uwage jak LA gra we wlasnej hali (14-6-1!) wydaje mi sie ze dzisiaj rowniez tego nie dokonaja.

56-53-4 [51,3%] / seria: -1

benqsimens 61

benqsimens

Użytkownik
Spotkanie :Los Angeles Kings - Toronto Maple Leafs
Typ : over 5,5 gola
Kurs : 2,00
Bukmacher : Betsson
Data: 2011-01-11 04:30
Analiza:
Bradzo dziwnie wysoki kurs że bedzie dzis w tym spotkaniu powyżej 5,5 gola.
Obie drużyny w ostatnim czasie notują mecze z ogromną ilością bramek.
W ostatnich 3 spotkaniach w których grali dzisiejsi gospodarze padało kolejno 7 goli w meczu z Chicago Blackhawks , 7 goli w meczu z Nashville i 10 goli w meczu z Columbus.
Co wazniejsze wszystkie te spotkanai zagrali na własnym terenie wiec dzis jest bardzo prawdopodobne że padnie kolejny over.
Toronto w ostatnich dwoch spotkaniach grało bardzo skutecznie i mecze kończyły sie wynikami 5:5 (6:5 po karnych dla Toronto) , i ostatnie spotkanie Atlanta to zwycięstwo az 9:3.
Poczatkowo chciałem stawiac over 6,5 ale niemoge znaleźć u bukmacherów taka linie wiec jestem zmuszony dać typ po mniejszym kursie ale pewniejszy.
Strzelajac taką ilośc goli w ostatnich spotkaniach goscie dzis równiez zagrają mocno ofensywnie bo jak widac przynosi to efekt, 2 wygrane spotkania.
Średnia ostatnich 6 spotkan w których grali Kings to 7,5, to naprawde bardzo dużo a trzeba przypomnieć ze Kings z ostatnich 6 spotkań aż 5 grali na własnym terenie.
W meczu z Chicago Kings poczatkowo prowadzili 1-0 ale na minute i 20 sekund przed koncem 1 tercji w przewadze wyrównał Marian Hossa w tercji tej przewazali gospodarze strzelajac 13 razy natomiast Chicago strzeliło tylko 6 racy celnie na bramke Quicka.
W drugiej tercji kolejną przewage wykorzystali goscie i 22 bramke w sezonie zdobył Patrick Sharp.Na dwie minuty przed koncem 2 tercji wyrównał Ryan Smyth a asystowął mu Justin Williams. W tej tercji dominacja gosci którzy strzelali na bramke Quicka 12 razy natomiast gospodarze tylko 5 strzałów zdołali oddać .W trzeciej tercji po raz kolejny strzelili Patrick Sharp i Ryan Smyth i na tablicy był wynik 3-3 ale ostatecznie wygrali goscie po fantastycznej akcji Jonathana Toews&#39;a.
Ostatnie spotaknie Kings to mecz z Columbus.
Pierwsza tercja po mysli gospdoarzy bo po bramkach Dustina Browna,Alec Martineza i Jarret Stolla Króle prowadzili 3-0 w drugiej tercji gola w osłabienu zdobył Jarret Stoll i było 4-0,a na 6 i poł minuty przed koncem 2 tercji ładna akcjia Matta Calverta dała gola dla gosci .W 3 tercji Rick Nash i Fedor Tyutin dali nadzieje Columbus na doprowadzenie przynajmniej do dogrywki ale w 17 minucie na 5-3 strzelił Ryan Smyth, gosciom udało sie jeszcze odpowiedzieć po 20 golu w sezonie Ricka Nasha ale zaprzepascili szanse na remis dostając kare za nadmierną liczbe hokeistów na lodzie i sciagajac bramkarza musiało sie to zakonczyć bramką dla Kings a strzelił ją Justin Williams.
Mecz pomiedzy Atlantą a Toronto był bardzo ciekawym widowiskiem i obie druzyny grało bardzo ofensywnie.
Atlanta strzelając 44 razy na bramke Reimera zdołali strzelić tylko 3 bramki natomiast Toronto strzelając 34 razy zdobyli aż 9 goli. Nie pomogła zmiana bramkarza bo Pavelec puscił 5 bramek broniac 19 razy natomiast Chris Mason puscił aż 4 bramki broniąc tylko 6 strzałów.Najlepszym hokeistą tego meczu został wybrany Mikhail Grabovski, który notuje najlepszy sezon w karierze.W ostatnich 10 spotkanaich zdobył aż 9 goli i 3 asysty.
Myśle ze dzis zdobedzie kolejne gole a mecz zakonczy sie z pewnoscią masa bramke i pieknym widowiskiem.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Pittsburgh Penguins vs Boston Bruins (Boston ML 2.17)✅

Prawdopodobnie będzie to najciekawszy mecz dzisiejszej nocy, piszę prawdopodobnie ponieważ tak wygląda na papierze, a jasną sprawą jest że lód wszystko zweryfikuje.
Można powiedzieć że obie drużyny są w podobnym punkcie na tą chwilę, tylko z jedną małą różnicą Pingwiny grają bez Crosbiego. Jak widać nieobecność czołowego gracza, odbija się strasznie negatywnie na drużynie, choćby ostatnia porażka z Wild w Melon Arena aż 0:4 jest naprawdę zaskakującym wynikiem. Pittsburgh od Winter Classic z wyłączeniem spotkania z Tampą, nie jest na pewno tą samą świetnie grającą drużyną która nie tak dawno wygrywała spotkanie za spotkaniem. Dziś rywal bardzo niewygodny, który przede wszystkim skupia się na tym aby nie stracić, a działania ofensywne zazwyczaj dają gorszy lub lepszy efekt. Nie od dziś mówi się w Bostonie że potrzeba tej drużynie snajpera z prawdziwego zdarzenia, Lucic i Horton nie gwarantują Niedźwiadkom niezliczonej ilości bramek w sezonie. Na pewno nie są to zawodnicy pokroju Stamkosa czy Sida. Jednak z całego ogółu można powiedzieć że to jedyny poważniejszy mankament Bostonu. Na pewno ostatnie dwie porażki, zwłaszcza ta z Montrealem, mogą być pozytywnym bodźcem do tego by ograć dziś Pingwiny, myślę że stawianie gości w roli faworyta nie będzie tu przesadzoną kwestią.
W bramce Bruins dziś na 75% zobaczymy Raska, który bardzo dobrze spisywał się w ostatnich dwóch spotkaniach, to też duży atut po stronie Niedźwiadków ponieważ tak jak pokazują ostatnie wyniki gospodarze dzisiejszego spotkania mają duże problemy ze zdobywanie bramek, dlatego też nie liczyłbym tu na festiwal strzelecki. W sprawie Hortona ostatecznej decyzji jeszcze nie ma, ale jest nadzieja że dziś już go zobaczymy na lodzie.

Z reszty spotkań ciekawie wyglądają typy powyżej 5.5 w spotkaniach COL vs DET, a także LAK vs TOR. W kwestii pierwszego meczu to oczywistą sprawą jest że w Pepsi Center zazwyczaj mamy do czynienia z wielkim show jakie gotuje swoim fanom drużyna Lawin, w dodatku dziś w ich bramce Budaj który tak jak pisał ostatnio Orng, nieprzerwanie od kilku spotkań wpuszcza przynajmniej trzy bramki. W sprawie Detroit można by dużo napisać, ale ich postawa w ostatnich spotkaniach daje spore nadzieje na to że Budaj dzisiejszego spotkania nie zaliczy do udanych, zaś z drugiej strony Howard również nie wydaje się być zaporą nie do przebicia.
Jeśli chodzi o Kings vs Leafs to tutaj dużym atutem do trafności typu jest postawa Quicka, dawno nie widziałem by bramkarz w jednym spotkaniu mógł wyprawiać takie cuda, razem z Bernierem w ostatnim tygodniu stworzyli duet nie do pobicia. Co do Toronto to właściwie ciężko spodziewać się czegoś konkretnego jednak zwycięstwo nad ATL pokazało że Liście aktualnie są w dość dobrej dyspozycji strzeleckiej jak i ogólnego grania. Co więcej dziś w bramce Reimer dlatego też overek jak najbardziej tak.
Analiza kolegi wyżej może rozjaśnić trochę bardziej ten typ :razz:

▶COL vs DET &amp; LAK vs TOR (over 5.5) 1.80✅ &amp; 1.96⛔
GL

botshek 360

botshek

Użytkownik
Nie wypowiem się na temat meczu Leafs, ale troszkę nie doceniacie Reimera. Chłopak naprawdę pokazuje się z dobrej strony, wykorzystuje swoją szansę, a nie zdziwię się jak dziś wszystkich zaskoczy ;)

PHOENIX COYOTES ST. LOUIS BLUES
19-13-9 January 10, 9:00 PM | Scottrade Center 20-14-6

TYP: Yotes +0,5 and +1 OT Included
Kurs: 1,96✅✅✅
Pinnacle

Tips to win:

Jason LaBarbera (G) 1-0-1, 0.98, .970 in last 2 GPI
Jaroslav Halak (G) 0-2-0, 3.98, .857 in last 3 GPI

Dziś analizę oprę na dyspozycji Goalie, którzy wystartują w bramkach obu drużyn, sądzę, że to od nich będzie dziś najwięcej zależeć gdyż aktualną siłę ofensywy i defensywy obu drużyn, a także aktualną dyspozycję oceniam remisowo. Niestety nie mam daru przewidywania dyspozycji dnia ;)

Halaka widziałem w pojedynku z TOR i stwierdzam, że błędy jakie popełniał były nie do przyjęcia co wskazuje na jego aktualną dyspozycję, a podsumowują to statystyki przedstawione powyżej. Jeśli dziś nie poprawi dyspozycji (nie sądzę, że przejdzie wielką metamorfozę w kilka dni) może stać się głównym sprawcą przegranej STL. Jego vis a vis LaBarbera spisuje się znakomicie, a ze strony Blues nie widzę, aż takiego zagrożenia by zmusić go do kompletnej kapitulacji. Zestawiając prawdopodobieństwo powyższego typu oraz kurs jaki oferuje Pinnacle stwierdzam iż warty jest ryzyka ;)

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Nie wypowiem się na temat meczu Leafs, ale troszkę nie doceniacie Reimera. Chłopak naprawdę pokazuje się z dobrej strony, wykorzystuje swoją szansę, a nie zdziwię się jak dziś wszystkich zaskoczy ;)
Z mojej strony nie było powiedziane że Reimer jest bramkarzem, który gwarantuje kilka bramek wpuszczonych w meczu. Jednak mimo wszystko trzeba podejść do niego z dystansem, co by nie mówić jest on &quot;świeżakiem&quot; i różnie może być z jego dyspozycją. Oczywiście może on &quot;wypalić&quot; tak jak Bobrovsky czy Lindback, ale póki co będzie traktowany na starcie jako ten który nie jest pewnym punktem drużyny. Ja mu życzę jak najlepiej bo w końcu w Toronto przydałby się jakiś bramkarz z prawdziwego zdarzenia ;)

dats13 74

dats13

Użytkownik
Nashville Predators - Minnesota Wild ML 2 @ 2,31 Pinnacle

Drapieżnicy i Dzikusy, więc bardzo agresywnie się to zapowiada i patrząc na ostatnie wyniku obu ekip można się spodziewać całkiem niezłego widowiska. Preds notują streak won 5 i aż 4 zwycięstwa to wyjazdy, wiec trzeba klaskać, ale wgłębiając się w te ostatnie pojedynki Predatorów to głownie defensywie zawdzięczają wyniki. Wild zaskakują mnie bardzo, kiedyś mieli spore problemy z ofensywą oprócz PP, a teraz można ich oglądać i grają całkiem dobrze. Wygrane mecze z Bostonem i Pens, dwa giganty NHL po prostu dostały lanie. Nashville ciągle mają długo listę graczy kontuzjowanych i to zawodników ofensywy, która jest najsłabszym punktem ekipy i wcale nie przyjdzie im łatwo pokonanie Jose Theodore. Dzikusy powinny być jak zwykle groźne w grze w przewadze i powalczyć w meczu z Preds.

Florida Panthers - Washington Capitals Over 5.5 @ 1.98
Pinnacle
Czy będzie riposta Kotów? Ekipa z Florydy przegrała ostatnio w stolicy USA 3-2, a sam mecz dosyć wyrównany. Caps na last 10 tylko raz zrobili over 5.5, patrząc na to można przypuszczać oni zawodzą bo przecież niedawno sami strzeli po 5-6 goli, ale nie, oczywiście Stołeczni nie grają aż tak ofensywnie, ale nie zawodzą bo wygrali 8 z 10 ostatnich meczy. Koty ekipa dołu mająca przebłyski co jakieś 4 spotkania, ale może uprzykrzyć grę Capitals i wbić im coś do siatki. Dyspozycja defensywy zależy od Vokoun&#39;a, ponieważ sami defensorzy grają mizernie. Washington ma ogromny potencjał ofensywny, który troszkę przygasł. Niech się rozżarzy w mecz na Florydzie.
Buffalo Sabres - Philadelphia Flyers Under 5.5 @ 1.98 Pinnacle
Kontuzja Roy&#39;a utemperowała ofensywę Szabli, ponieważ to strata nie do zastąpienia dla tej ekipy. Ostatnie spotkania Lotników z Diabłami były mizerne i za dużo emocji tam nie było. Orange tracą Zherdeva i Prongera co na pewno odczują, szczególnie brak Chrisa, ucierpi na tym defensywa, ale również nie mniej ofensywa. W bramce u Lotników Bobs, który zmaga się z dwoma konkurentami do number one i z każdym meczu powinien dać z siebie wszystko. Z drugiej strony Miller, nazwisko o którym wiele nie trzeba pisać. Sabres muszą zagrać obroną przeciwko Pomarańczowym bo oni będą narzucać tempo gry, ale obrona z Buffalo stoi na dobrym poziomie i może zatrzymać Lotników.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Columbus Blue Jackets - Phoenix Coyotes -&gt; Columbus win (ML OT) [1.82] ⛔
New York Islanders - Vancouver Canucks -&gt; Vancouver win (ML OT) [1.47] ✅
AKO = 2.67 Stawka = 10j Buk = Pinnacle

Dziś bardzo dobry moment na przełamanie dla Niebieskich Kurtek. Dlaczego ? Bo do Ohio przyjeżdża ekipa, która sama nie wie co ma ze sobą robić. Mowa o byłym już klubie Wojtka Wolskiego czyli Kojotach. Wczoraj w dosyć dziwny sposób Yotes wygrali z Nutkami. Dziwny sposób, bo najlepszy na lodzie był ten na którego nikt nie liczył czyli LaBarbera zastępujący Bryzgałowa który mam wrażenie wykręca się od gry ... Kojoty powinny być po wczoraj dosyć zmęczone, St Louis nie pozwoliło im odpocząc w żadnym z fragmentów gry. Coś złego dzieje się w Arizonie i ten sezon z całą pewnością tak udany jak poprzedni nie będzie. Kurtki także przeżywały nieciekawe chwile, ale wykazały ostatnio dużą wolę walki na ciężki terenie w Los Angeles - jeśli dziś pokażą podobne zaangażowanie i trochę lepiej pobroni Garon to wróże im sukces.
Drugie spotkanie to ciężko cokolwiek napisać co by przemawiało za Wyspiarzami ... Najlepsi w lidze zawodnicy Vancouver powinni tutaj teoretycznie rozgromić gospodarzy ale jaka jest NHL każdy widzi i miałem obawy nawet w tym przypadku grać tak niski kurs. Zdecydowałem się to wsadzić do dubla bo po prostu nie mieści mi się w głowie, że Islanders mogliby ostatecznie tutaj wygrać - Orki traktują spotkanie poważnie wychodzą z Roberto Luongo w bramce i z najsilniejszymi formacjami. Nowojorczycy bez DZIEWIĘCIU normalnie podstawowych hokeistów. W tym z bramkarzem żółtodziobem między słupkami.
Florida Panthers - Washington Capitals -&gt; Washington win (ML 60&#39;) [1.76][Pinnacle] =&gt; ZWROT
Ostatnio obie ekipy konkurowały ze sobą kilka dni temu, górą byli stołeczni a decydująca okazała się bramka Aleksandra Owieczkina. Waszyngton poniósł sporą stratę w tamtym spotkaniu bo kontuzji doznał Aleksander Siemin, ale on i tak w ostatnim miesiącu był cieniem samego siebie. Dużo bardziej pozytywnie zapatruje się na być może powracającego do formy Aleksandra Owieczkina, który wręcz szalał na lodowisku i oddał kilka (najwięcej z drużyny) bardzo groźnych strzałów. Caps wiedzą że połowa sezonu minęła, wiedzą że nie była to połowa z której mogliby być dumni - myślę że już od dziś wezmą się za odrabianie strat. Najmocniejsza formacja Floridy czyli atak dziś osłabiony brakiem Higginsa, który ładnie ciągnął wszystkich do przodu. Obrona Panter kompletnie nie radzi sobie z ofensywnymi zespołami jak WAS. Chwilowo chyba skończył się czas na wygrane dla Floridy.

floxal 30

floxal

Użytkownik
New York Islanders - Vancouver Canucks -&gt; Vancouver win

New York Islanders - Vancouver Canucks
⛔ 3-4 ⛔
Typ: 2
Kurs: 1.80 expekt

Zgodzę się jak najbardziej z tym typem na dzisiaj. Islanders po serii niespodziewanych wygranych złapali w końcu zadyszke, przegrana z Edmonton, wymęczone zwycięstwo z Colorado strzelając 3 z 4 goli w PP, oraz przegrana z Chicago, aż 0-5. W Nowym Yorku tak jak napisał Odisio, prawdziwy szpital: Rick DiPietro ,Mark Eaton,Nielsen ,Mark Streit, Kyle Okposo, Trent Hunter , Doug Weight ,Radek Martinek ,Mike Motta. Vancouver na ostatnich 10 meczy przegrali tylko 2 - z Detroit (obydwa w nieregulaminowym czasie gry). Cunucks wychodzą dzisiaj w mocnym składzie, widać, że nie lekceważą tego meczu.
Edit: Niezła lipa i męczarni Vanc... no trudno...

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Boston Bruins vs Ottawa Senators (Boston [-0,5] 1.97) ✅

Dziś postanowiłem kontynuować przygodę z Bostonem. Wczorajszy mecz z Pitts miał bardzo szczęśliwy przebieg dla Niedźwiadków i zapewne gdyby nie Rask to Boston w trzeciej tercji przegrywałby zdecydowanie więcej niż 2:0. Jednak tak nie było i ostatnie 5 minut w wykonaniu gości było porażająco skuteczne. To ich najlepszy fragment z całego spotkania. Tak jak pisałem wczoraj, Boston ma duże problemy z ofensywą, to ze strzelili 4 bramki można powiedzieć że jest też szczęśliwym przypadkiem. Największe zastrzeżenia mam do gry w PP, gdzie przez większą część spotkania Boston wyglądał tragicznie, oczywiście biorę poprawkę na to że Pitts to najlepsza ekipa w PK, ale mimo wszystko od Bostonu wymaga się przynajmniej założenia zamku podczas gry w przewadze.
To chyba wszystko odnośnie wczorajszego spotkania i postawy Bruins, dziś zadanie z założenia o wiele łatwiejsze ponieważ przyjeżdża Ottawa, która od 5 spotkań nie potrafi zjechać z lodu jako zwycięski team. Przed dzisiejszym spotkaniem chyba najbardziej może niepokoić fakt że Sens trzykrotnie gościli w 2010 roku w hali Bruins i wszystkie te mecze wygrali. W grze Ottawy brakuje przebojowości i ciągu na bramkę, odkąd kontuzjowany jest Spezza Ottawa zdobywa jeszcze mniej bramek, teraz ze składu wypadł Kovalev i praktycznie poza Alfredssonem nie widać człowieka który mógłby tu dziś być zagrożeniem dla Thomasa. Jeśli Bruins dziś podejdą z należytą koncentracją do tego spotkania, myślę że nie powinno być większych problemów z pokonaniem parokrotnie Elliota.

Nashville Predators vs Minnesota Wild (under [5.0] 1.94)⛔

Najprościej można to spotkanie opisać jako pojedynek Rinne vs Theodore. Właściwie reszta schodzi na drugi plan. Obaj bramkarze w zeszłym tygodniu byli głównymi twórcami sukcesów. Rinne od powrotu po kontuzji ani razu nie został pokonany więcej niż raz w meczu, Theodore w Bostonie na 1 i w Pittsburghu na 0. Dokładając do tego fakt iż Nashville nigdy nie słynęło z potęgi ofensywnej można tu prognozować zacięty i wyrównany bój, zresztą to samo wyżej stwierdził Dats. Myślę że typ na u/o jest najlepszym rozwiązaniem w tym spotkaniu ponieważ naprawdę ciężko wskazać zdecydowanego faworyta, mimo wszystko ja jednak skłaniałbym się ku Predatorom, cztery zwycięstwa na wyjazdach z nie byle jakimi ekipami to nie jest przypadek. Nawet kontuzje nie stanowią tu problemu.

orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
Dzisiaj bardzo krotko o kazdym ze spotkan.

We wszystkich dzisiejszych typach proponuje teamy, ktore sa stawiane przez bukmacherow w roli faworytow.. Rzadko sie zdarza, zebym typowal az 3 faworytow jednej nocy, ale dzisiaj po prostu tak to widze. Ostatnio dogi ujadaja dosyc glosno, czas na odwrocenie sie tego trendu.. Buffalo nie przegralo w regulaminowym czasie gry juz od 5 meczow, ale wg mnie znajduje sie w dosc trudnym punkcie swojego kalendarza - Szable wracaja do swojej hali po dlugiej sekwencji meczow wyjazdowych.. I od razu przyjdzie im sie zmierzyc z najsilniejsza druzyna Eastern Conference. W Philly zabraknie znowu Prongera i Zherdeva, ale i w Buffalo nie ma kluczowych zawodnikow (Roy, Kaleta). W bramce Flyers po paru meczach przerwy pojawi sie Sergiei Bobrovsky, ktory raz juz wygral z Millerem w tym sezonie. Vancouver zagra dzisiaj na Long Island. Po serii 8 W z rzedu Canucks przegrali u siebie z Detroit, jednak glownie za sprawa Howarda - to on okradl ich z kolejnego zwyciestwa. Pora wrocic na wlasciwy tor. A rywal ku temu idealny - Isles i tak juz calkiem duzo ostatnio ugrali w okrojonym do granic mozliwosci skladzie z trzecim goalie w bramce.. I ostatnie spotkanie: Dallas vs Edmonton. Oilers od polowy grudnia graja slabiutko - przegrali 8 z 9 meczow, przy czym jedyne zwyciestwo jakie odniesli (i to z NY Islanders) bylo wyjatkowo szczesliwe.. Dallas Stars to liderzy Pacific Division, ktorzy nie moga wygrac w American Airlines Center juz od ... 5 meczow! Przedwczoraj w Minny zaprezentowali sie bardzo solidnie (4-0) i mysle ze dzisiaj powinni pojsc za ciosem i w koncu ograc rywala u siebie. Wypadaloby...
PHI@BUF Philly(-0.5) REG 2.45 [Pinnacle] 5-2 ✅✅✅
VAN@NYI Vancouver(-0.5) REG 1.80 [Pinnacle] 4-3 SO
(po karnych to sie nie liczy;))
EDM@DAL Dallas(-0.5) REG 1.74 [Pinnacle] 2-3 ✅

58-54-4 [51,7%] / seria: +1

Otrzymane punkty reputacji: +3
botshek 360

botshek

Użytkownik

MONTREAL CANADIENS NEW YORK RANGERS
23-16-3 January 11, 7:00 PM | Madison Square Garden 25-15-3

Typ: Habs + 0,5 OT Included
Kurs: 2,17✅✅✅
Pinnacle

Tips to win:

- Rangersi do swojej dosyć długiej ławki kontuzjowanych wczoraj dołożyli osłabienie w postaci obrońcy Rozsivala. Ratują swoją linie ofensywną pozyskaniem W.Wolskiego. Nie sądzę, że Wojtek w pierwszym spotkaniu w barwach Rangers będzie decydował o wygranej meczu, wręcz przeciwnie brak Rozsivala może być decydujący w starciu z dobrze w ostatnim czasie poczynającą sobie ofensywą Habs, która jest niezwykle skuteczna w poprzednich meczach w PP. Niezwykle dużo wnosi do gry pozyskany przez Habs Wisniewski, który znakomicie punktuje w PP.

TORONTO MAPLE LEAFS SAN JOSE SHARKS
17-20-4 January 11, 10:30 PM | HP Pavilion 21-17-5

TYP: Leafs +1 and 1,5 OT Included
Kurs: 1,84✅✅✅
Pinnacle

Tips to win:

- Trudno wytypować, kto zwycięży w dzisiejszym pojedynku, ale ciekawym typem jest +1 and 1,5 na Toronto. Moim zdaniem ciężko będzie wygrać SJS (jeśli w ogóle wygrają) przewagą dwóch bramek. Rekiny w ostatnich 5 spotkaniach strzelili zaledwie 5 bramek, Toronto 24 - przewaga miażdżąca chciałoby się powiedzieć, że TOR wygra bez problemu, ale piąta porażka z rzędu Rekinów to też ciężki orzech do zgryzienia. Mecz będzie wyrównany, a na szczęście w bramce Leafs zagra Reimer. Kto wygra?? Ciężko przewidzieć, ale zdecydowana wygrana Sharks przeciwko tak dobrze dysponowanym TML będzie chyba niespodzianką.​

floxal 30

floxal

Użytkownik
Chicago Blackhawks - Colorado Avalanche 0-4
Typ: 2 ML expekt
Kurs: 2.35

Dzisiaj Do Chicago przyjeżdżają Lawiny. Drużyna, która ostatnio pokonała Skrzydła 5-4 (gdzie wszystkie 5 goli zdobyli, nie mając atrybutu w postaci PP), a kawał dobrej roboty odwalił Duchene Matt strzelająć dwie bramki. Colorado na 10 ostatnich meczy, tylko 3 zwycięstwa, wierze jednak, że po ostatnim meczu zaczną się odbudowywać. Dzisiaj mają szanse wygrać z następnym przeciwnikiem jakim są Blackhawks. Gospodarze dzisiejszego spotkania grają w kratkę. W ciągu 10 meczy, seria 3 wygranych, później 3 przegrane, 1W, 1L, 2W. Ostatnia wygrana to wygrana z NY Islanders, w dobrym stylu, bo 5-0. Nie zapominajmy jednak, że u wyspiarzy panuje prawdziwy szpital. Colorado ma w tym sezonie patent na Chicago, na 3 spotkania odnieśli 3 zwycięstwa. Jeżeli chodzi o kontuzje to Chicago... ma wszystkich graczy zdrowych xD W Avalanche 4 kontuzje, ( Ewentualna większa strata to Shattenkirk i Stewart ),które raczej nie rzutują na formie całego zespołu. Mam nadzieję, że Stastny i Duchene (pomimo swojego młodego wieku) wezmą ciężar gry na siebie i rozprawią się z Blakchawks!

orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
WSH@TB Washington(-0.5) REG 2.70 [Centrebet] 0-3 ⛔
Mecz na szczycie Southeast Division - obie druzyny maja po 55 punktow i dzisiejszy zwyciezca wyjdzie na prowadzenie w tej dywizji.. Stoleczni grali juz z Blyskawicami 3-krotnie w tym sezonie, dwa razy pewnie wygrywali (6-3, 6-0) a w ostatnim spotkaniu ulegli po dogrywce 0-1, jednak tez mieli zdecydowana przewage - Dwayne Roloson debiutujacy tego dnia w bramce ekipy z Florydy ukradl im to zwyciestwo broniac wszystkie 34 strzaly.. Dzisiaj druzyna Ovechkina znowu bedzie musiala stawic czola nowopozyskanemu z NY Islanders bramkarzowi Tampy - wydaje mi sie ze tym razem wynik bedzie wygladal korzystniej dla Caps. Bolts zagrali 3 naprawde kiepskie mecze z rzedu, najpierw zostali rozgromieni w Pittsburghu az 1-8, nastepnie odniesli szczesliwe zwyciestwo nad bardzo slaba Ottawa 2-1, a trzy dni temu dali sie ograc najslabszej druzynie tego sezonu New Jersey Devils 3-6! Natomiast Washington, mimo ze nie gra jakiegos porywajacego hokeja, nie przegral w regulaminowym czasie juz 9 meczow pod rzad! Dzisiaj w bramce Stolecznych Semyon Varlamov broniacy do tej pory rewelacyjnie.. Caps wczoraj przegrali po dogrywce z Panterami, glownie za sprawa duzej ilosci glupich kar, zrobia wszystko zeby nie przegrac dwoch meczow granych z dnia na dzien.

STL@ANA Anaheim(-0.5) REG 2.43 [Pinnacle] 4-7 ✅
Kaczki ciagle bez Ryana Getzlafa, ale mimo absencji swojego kapitana spisuja sie naprawde dobrze - wygraly w tym czasie 4 z 5 meczow.. Wszystkie ww. zwyciestwa odniosly u siebie. Zastanawiam sie czy absencja ta nie podzialala mobilizujaco na Anaheim.. Kalifornijczycy, mimo katastrofalnego rozpoczecia sezonu, sa w stanie grac bardzo efektownie - szczegolnie w Honda Center, gdzie jak do tej pory odniesli 15 zwyciestw w 23 meczach. W rewelacyjnej formie jest Jonas Hiller, ktory w meczu przeciwko San Jose Sharks zanotowal drugi shutout z rzedu! Ducks zagraja dzisiaj z St Louis Blues, ktore przegralo juz 4 razy pod rzad, tracac srednio 4 bramki na mecz.. Warto tez odnotowac, ze Honda Center to wyjatkowo nieprzyjazne miejsce dla Nutek - w ostatnich 14 starciach w tej hali polegly az 12-krotnie...

59-55-4 [51,7%]

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom