BOSTON BRUINS TORONTO MAPLE LEAFS
TYP: Leafs +0,5 and +1 OT Included
Kurs: 1,95 ZWROT
Pinnacle
Tips to win:
- Tak wiem, znów stawiam na TOR. Wiele osób pewnie będzie się śmiało, ale postaram się w kilku sensownych zdaniach uzasadnić swój typ.
- Po pierwsze gdyby dziś grał Thomas w bramce Boston to mecz zostawiłbym bez echa, ale w bramce zagra dziś Rask i właśnie w tym oraz rosnącej formie Leafs widzę wygraną gospodarzy.
- Nie ujmuję zdolności Raskowi, ale on Road jest dla mnie cieniem samego siebie.W tym sezonie na wyjazdach rozegrał 5 spotkań (4 w pełnym wymiarze) w każdym z nich zjeżdżał z lodu jako przegrany. Dodatkowo na 11 lostów Miśków w tym sezonie Tuuka uczestniczył aż w 7. Podsumowując Thomas jest w znaczącym stopniu "ojcem" wygranych gier BOS, a dziś niestety (dla BOS) go zabraknie.
- W bramce Leafs niestety "ręcznik" Gustavsson, który ma juz przegraną potyczkę w tym sezonie z Bruins, ale z dobrymi statami SV% 938 GAA 2,03 . W spotkaniu z OTT oglądał swojego zmiennika Reimera z ławki i mam nadzieję, że trzeci goalie Leafs go zawstydził, a Monster pokaże się dziś z przyzwoitej strony. Ciekawostką może być, że Jonas w tym sezonie najwięcej razy wygrywał w poniedziałki
- Tak jak już pisałem w poprzedniej analizie meczu TOR- gwiazdy Leafs nareszcie się obudziły i punktują: Kessel, MacArthur, Grabovski, Bozak, bardzo podoba mi się gra Crabba, także walka będzie na całego. Miśki w ostatnim czasie mają małą zniżkę formy, a w szczególności lider Lucic, który nie punktował od 7 kolejnych spotkań.
- Odisio pisał o słabej skuteczności Leafs w PP, ale analizując ostatnich 5 spotkań obu drużyn Leafs zaliczyli tylko 2 spotkania z niewykorzystanym żadnym PP, a Boston 3 takie spotkania. Lepiej wygląda też skuteczność Leafs w PP na przeciągu ostatnich 5 spotkań: Boston 17,6 % Leafs 25%. Odwrotnie jest z PK: TOR 68%, BOS 79%, ale tak jak pisałem zawdzięczają to w dużym stopniu Thomasowi.
- Mecz w Toronto to ostatnia potyczka Misków (5 spotkań na wyjeździe) przed powrotem do domu i trzydniową przerwą. Czy nie są już myślami w domu ?? Czy Leafs wreszcie ucieszą kibiców na własnym lodzie?? Wszystkie odpowiedzi poznamy dziś w nocY.
Jednak Reimer w bramce ????
CHICAGO BLACKHAWKS LOS ANGELES KINGS
TYP: Hawks +0,5 and +1 OT Included
Kurs: 2,00
Pinnacle
Tips to win:
- Po takim kursie handi +0,5 and +1 na Hawks to bardzo smakowity kąsek. Do składu Jastrzębi wraca dziś gwiazda Toews. Jakie znaczenie dla drużyny ma ten zawodnik?? Wystarczy popatrzeć na trzy ostatnie spotkania bez Jonathana wszystkie zakończone porażkami. Królowie dołują i to bardzo, forma spada, a cztery porażki z rzędu już w tym sezonie się pojawiły.W przeciwieństwie do CHI, którzy cztery razy pod rząd nie zwykli przegrywać, a gdyby nawet to czy jest w stanie zmusić ich do tego drużyna z którą wygrali już trzy razy w tym sezonie ??