>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL - sezon 2010/2011

Status
Zamknięty.
botshek 360

botshek

Użytkownik

DALLAS STARS ST. LOUIS BLUES

TYP: Stars +0,5 and +1 OT Included
Kurs: 1,91✅✅✅
Pinnacle

Tips to win:

- Nutki to chyba jedna z ulubionych drużyn do ogrywania przez Dallas w tym sezonie. Trzykrotnie Blues zjeżdżali pokonani z lodu w pojedynku z Gwiazdami. Dziś do spotkania dojdzie w St. Louis, ale moim zdaniem to nie przeszkoda dla DAL, żeby wygrać to spotkanie. Gwiazdy bardzo dobrze radzą sobie w grach wyjazdowych.
- Blues zaskakują chyba wszystkich trwającym już od 5 spotkań win streakiem, kolejna wygrana, szósta z rzędu ?? Raczej nie Dallas nie lubią przegrywać kilku kolejnych meczów. W pierwszej części tego sezonu mieli tylko dwie serie 3 lostów.
- W doskonałej formie jest Loui Eriksson, który kolekcjonuje punkty w 9 kolejnych spotkaniach.
- Myślę, że kurs 1,91 z handi +0,5 and +1 jest wart ryzyka.​

odi 2,3K

odi

Forum VIP
St. Louis Blues - Dallas Stars -&gt; Dallas win (ML 60&#39;)[2.24][Pinnacle] ✅
Właśnie zauważyłem że kolega botshek już wyżej zajął się tym meczem i całkiem nieźle mu to wyszło. Króciutko ode mnie. Dallas ostatnio dużo słabiej radzi sobie przed własną publicznością więc punktów musza szukać na wyjazdach. Ten do Nutek wydaje się na pierwszy rzut oka bardzo trudny, ale jest pare powodów dla których można być optymistą. Po pierwsze sytuacje kadrowe, Gwiazdy zagrają optymalnym składem i wybierać będzie można ze wszystkich hokeistów szerokiej kadry - STL takiego luzu nie ma i muszą się liczyć z osłabieniami zwłaszcza w ataku (Perron, McDonald). Po drugie ostatnia forma, Bluesmani co prawda zwycieżyli w ostatniej ich &quot;kolejce&quot; ale ich gra przeciwko Kojotom zwiastuje rychłe zakończenie zwycięskiej serii. Yotes z łatwością zdominowali rywala i strzelili nawet trzy bramki. Dallas wręcz przeciwnie podobali mi się w meczach z niezwykle ciężkimi rywalami jak Vancouver czy Detroit i teraz gdy przeciwnik będzie potencjalnie słabszy powinni sięgnąć po punkty. Zwróce też uwagę czytelników na wzrastającą formę Kari Lehtonena. Niech was nie zwiedzie to, że Kari puścił ostatnio dużo bramek - jego obrony w pewnych momentach są niezwykle spektakularne a statystyki bramkarskie rosną z miesiąca na miesiąc i myślę że w niedługim czasie zacznie po prostu wymiatać w lidzę bo na to się zapowiada.

orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
NYR@FLA NY Rangers ML 2.17 [Pinnacle] 0-3 ⛔

Wg mnie ten typ ma wyjatkowo duza value. Najprosciej mozna wytlumaczyc to w nastepujacy sposob: bardzo dobra druzyna z Eastern Conference gra z przecietna druzyna Eastern Conference;) Ale tak to juz bywa ze bookies czasami oferuja wyzszy kurs na lepsza druzyne.. Rangersi to maszynka do zwyciestw wyjazdowych (13-6-1). Graja drugi dzien pod rzad - wczoraj polegli w Tampie 1-2 po dogrywce, wiec dzisiaj powinni byc jeszcze lepiej zmobilizowani - w koncu dwie porazki w B2B games nie zdarzyly im sie jeszcze w tym sezonie, natomiast ich bilans w meczach granych od razu na drugi dzien to 9-0-0!!! Z pewnoscia duza w tym zasluga coacha Johna Tortorelli.. Koty, mimo ze w ostatnich 6 meczach przegraly w reulaminowym czasie gry tylko raz, chyba wykorzystaly juz limit szczescia - w ostatnich 3 spotkaniach pozwalaly przeciwnikom na oddanie 48, 42 i 48 strzalow na bramke.. NY Rangers wygrywali poprzednie 4 bezposrednie starcia.

CHI@ANA Anaheim(-0.5) REG 2.70 [Betsson] 1-2 ✅✅✅

Zarowno Anaheim jak i Chicago znowu zagraja bez swoich kapitanow.. Do tej pory to jednak Kaczki lepiej poradzily sobie z ta okolicznoscia - wygraly ostatnie dwa mecze: 3-1 w Phoenix i w bardzo dobrym stylu u siebie z Philadelphia 5-2. Natomiast Jastrzebie po wypadnieciu ze skladu Toewsa graja bezbarwnie, przegraly 1-3 w St Louis i 3-5 u siebie z San Jose.. Wysoki kurs na Ducks to dla mnie male zaskoczenie (az 2.18 na ML), bo przeciez Kalifornijczycy graja bardzo dobrze u siebie (12-6-1), a Chicago nie jest w tym sezonie az taka sila... Do bramki Hawks wraca dzisiaj Corey Crawford, jednak mimo ze jest w tym sezonie lepszym goalie niz poprzedni starter Marty Turco, to bardzo trudno przewidziec w jakiej formie bedzie dzisiaj - przez ostatni tydzien borykal sie z grypa.

edit: Macready rzeczywiscie tu tylko &quot;zagladasz&quot; - w tym sezonie mamy z Odisio niemal identyczny bilans typow w sytuacji gdy typujemy ten sam mecz przeciwstawnie (3-3), wiec twoja ciekawostka jest wyssana z palca. Ale jak na zlosc podales inny typ tego samego meczu co ja i sam widzisz jak to sie skonczylo:grin:

edit2: Doskonale zdaje sobie sprawe ze nie dales przeciwstawnego typu specjalnie zeby zagrac przeciw mojemu, no to chyba byloby smieszne.. Wracajac do meczu to tak jak piszesz przewage w strzalach na bramke rzeczywiscie mialo Chicago, i to zdecydowana, ale jesli ogladales mecz to wiesz ze w 1 tercji moglo byc spokojnie ze 3-1 dla Anaheim, a pozniej mieli tez rzut karny.. To byl jeden z tych meczow, w ktorych glowne role zagrali goalies - w tym przypadku Crawford i Hiller.

52-50-3 [50,9%]

macready 56

macready

Użytkownik
Ciekawostka co do tematu, zagladam czasem tutaj i widze ze OrngCrsh i Odisio podaja inny typ na ten sam mecz, to chyba zawsze wchodzi typ Odisia;)
Ja tam pamietam ostatnich 7 sytuacji ze Odisio miał racje, wiec cos krecisz
Heh zreszta niewazne
Mój Typ:

Anaheim Ducks - Chicago Blackhawks⛔
2 ML
Kurs: 1,781

Nie bede duzo pisał, Chicago jest bardziej &quot;wypoczete&quot; od Ducks.
Pozatym przegrali juz 2 razy z rzedu, wiec mysle ze beda sie starali aby nie zaliczyc nastepnej wtopy, Anaheim co prawda gra całkiem niezle (Podoba mi sie ich gra) ale mimo wszystko nie jest to druzyna pokroju Chicago.

SOG 18 - 40 dla Chicago

Heh, nie dałem specjalnie tu tego typu, normalnie juz wczoraj myslałem o tym meczu, heh no i sam powiedz ze Anaheim miało sporo farta, ale nic liczy sie ze wygrali, to jest NHL. Dzis mysle Chicago bedzie bardzo ciezko z LA.
I w sumie racja z tym usowaniem, po to jest forum aby wymienic opinie itd...
Nie ma gdzie pisac o NHL, hokeju a suche typy mało daja bo i tak kazdy gra swoje xD
Kazdy ma inne zdanie, np wiekszosc osob w temacie gra gł np REG Time, ja nie wyobrazam sobie takiego obstawiania NHL, w 90% daje ML:)
/ Oczywiście nikt nie zabroni wam dyskusji na temat NHL w tym temacie, ale posty o zawartości : &quot;zagrałeś przeciwko mnie i Cie pokarało&quot; zbyt dużo nie wnoszą i stoją na zbyt niskim poziomie w stosunku do całości tego tematu. ???? - Odi

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Widzę że spotkanie Kaczek z Jastrzębiami zostało już dość dobrze opisane przez kolegów. Ciężko wskazać tu zwycięzce ponieważ obie ekipy bez czołowych postaci i na dobrą sprawę może wydarzyć się wszystko. Ja zaproponuje typ powyżej 5.5 ponieważ Chicago ma dość spore problemy w defensywie i pojawienie się Crawforda w bramce raczej nie rozwiązuje tutaj problemu. Oczywiście mam na uwadze fakt iż w ostatnich 10 potyczkach pomiędzy Anaheim i Chicago jedynie trzykrotnie padał wynik z większą ilością bramek niż 5. Mocno liczę w tym wypadku na ofensywę Kaczek, świetnie zaprezentowali się przeciwko Flayers i sądzę że dziś może być bardzo podobnie, a wystarczy wspomnieć że ostatnio bramki dla Kaczek zdobywali właściwie gracze drugoplanowi. Liczę tu na ciekawy, żywy pojedynek który dostarczy trochę emocji. ;)

Anaheim vs Chicago (over 5.5) 1.99 Pinnacle⛔

qwerty16 86

qwerty16

Użytkownik
Wczoraj mi sie troche przysnelo z analizą spotkań, jednak ciesze się, że Dallas i Philadelhpia mnie nie zawiedli.
Los Angeles Kings vs Chicago Blackhawks
Typ: 1
Kurs: 2.15

(wynik: 3:4) !! ????
Dzisiejszej nocy królowie podejmuja u siebie jastrzębie. Jak dobrze wiemy w wczorajszym meczu drużyna z Chicago w meczu z Anaheim Ducks mimo, iż oddała prawie 40 strzałów, a przeciwnicy ledwo 20 to i tak przegrała mecz rezultatem 2:1. Tego wieczoru jastrzębie udaja sie do Los Angeles, gdzie czekać na nich będą wypoczęci po porażce 1:0 z San Jose zawodnicy Kingsów. Zespoly mimo ostatnich przegranych spotkan zaprezentowaly sie niezle, walczyli, nie odstawiali kija i dzisiaj spodziewam sie ciekawego pojedynku. Jastrzebie po wczorajszym spotkaniu beda napewno zmeczeni, mecz kosztowal ich mnostwo sil. Kingsy sa wypoczeci po dwudniowej przerwie. Napewno fakt ten bedzie mial wplyw na ich grę. Ostatnie cztery mecze tych druzyn konczyly się zwycięstwem Chicago Blackhawks. W Szeregach Los Angeles Kings odnotowane sa 3 kontuzje zawodnikow, ktorzy nie sa specjalnie niezastapieni i nie maja zbytnio wplywu na grę. Inna sprawa ma się w drużynie jastrzębii, gdzie kontuzjowany jest kapitan - Bickell. Licze na to, ze dzisiejszego dnia nastąpi powrót króla i doczekamy się zwycięstwa oraz przełamania po trzech przegranych meczach Los Angeles Kings.
Ponadto ciekawie wyglada spotkanie Boston Bruins z Toronto. Według mnie góra będą gracze z Bostonu (Lucic jest w formie). Widze rowniez zwyciestwo Calgary i remis SJS z Vancouver ( 5 zwyciestw z rzedu - czas na remis/porazke)

dats13 74

dats13

Użytkownik
Carolina Hurricanes - Florida Panthers 1 @ 2.05 Expekt

Canes złapały wiatr w żagle i niech starczy im go jeszcze na pokonanie Florydy. Pantery wygrały dziś z Rangers 3-0, a doskonały występ zanotował Vokoun, który prawdopodobnie nie wystartuję w meczu od pierwszych minut. Koty to taki zespół, który potrafi zagrać mega ofensywnie i wygrać spotkanie z konkretną ekipą, ale co z tego jak oni zrobią to raz, a potem następuje seria porażek. Carolina liczy na playoffs w tym roku i taki plan może się udać jeśli utrzymają równą formę. Do tego mecz z lokalnym rywalem z dywizji trzeba wygrać, a do ogrania Kotków tak na prawdę wiele nie potrzeba. W dobrej formie jest Cam Ward, który wcale za mocnej defensywy nie ma. Ofensywa napędzana przez Staal&#39;a i pierwszoroczniaka Skinner&#39;a i jakoś leci do przodu. Koty pewnie bez Vokouna, a z
Clemmensen to zupełnie inna ekipa bo Czech przecież jest w dużej mierze odpowiedzialny za ich zwycięstwa. Florida ma jedną najsłabszych linii ofensywnych w lidze, z resztą kto tam ma grać? Najelpiej pokazuje to ich postawa w grze w PP, skuteczność poniżej 10% równa się 30 miejscy w NHL. Mecz ważny dla Huraganów, który bardziej przyda się zwycięstwo niż porażka, zatem 3 wygrana w Carolinie z Kotami czemu nie.

Otrzymane punkty reputacji: +2
odi 2,3K

odi

Forum VIP
Carolina Hurricanes - Florida Panthers -&gt; Florida over 2,5 goals [1.90] ✅
Toronto Maple Leafs - Boston Bruins -&gt; Boston win (ML OT) [1.69] ✅
AKO = 3.21 Stawka = 5j Buk= Betsafe

Jeśli ktoś poszukuje singla z dzisiejszej oferty raczej wskazałbym na Boston. Niedźwiadki troszkę podupadły w ostatnich tygodniach grudnia na formie, ale wciąż to zespół jak dla mnie niemal kompletny. Z dwoma mocnymi bramkarzami (dziś ten &quot;drugi&quot; - Rask) i niezwykle silnymi formacjami ataku i obrony. Poprzednie dwa mecze Bruins przegrali minimalnie a ten z Buffalo wręcz troche pechowo, chociaż nie przecze że sami są sobie winni bo osłabionych i słabych w tym sezonie Sabres powinni rozjechać. Tak czy siak zwycięstwo jest już blisko ekipy z Bostonu a dziś mierzą się oni z Toronto, które niby wygrało &quot;derby&quot; z Ottawa ale zwróciłem uwagę na powracającą fatalną skuteczność w PP. 0 goli na 5 prób w przewadze to bardzo zły rezultat, jeszcze Senatorom można wbijać bramki prawie z dowolnej pozycji ale Niedźwiadkom ? Jednej z lepszych ekip w lidze w bronieniu jeśli nie strzela się goli w przewadze to można nie strzelić żadnej bramki ...
Co do Floridy to akurat wczoraj ładnie rozegrali mecz przeciwko Rangersom, kontrolując krążek w każdej części lodowiska. Bardzo podoba mi się gra ataku Panter, fajerwerków wczoraj nie było ale widać że po powrocie kontuzjowanych zawodników to właśnie ta formacja jest u Floridy najmocniejsza. Olesz i Stillman już w składzie, dodając ich do regularnego Bootha i wracającego na właściwe tory Higginsa otrzymujemy dosyć bramkostrzelną ekipe. Huragany dla mnie w aktualnych rozgrywkach odegrają rolę średniaka, nic szczególnego w ich grze i kadrze nie widać. Tracą i strzelają bramki (to drugie zdecydowanie częściej), mocne punkty ciężko wskazać chociaż słabiakami bym ich nie nazwał.

gumbi82 526

gumbi82

Forum VIP
Spotkanie: San Jose Sharks – Vancouver Canucks
Typ: 1
Kurs: 2.25
Bukmacher: Betsafe

Analiza:

Bardzo ciekawe spotkanie hokejowe Amerykańskiej ligi NHL rozpocznie się dzisiaj w nocy o godzinie 04:00 czasu polskiego w którym to zmierzą się zespoły San Jose Sharks z Vancouver Canucks. Gospodarze tego spotkania w swoich 5 ostatnich występach zdołali 3x odnieść zwycięstwo a 2x ponieśli porażkę zdobywając przy tym 13 bramek a stracili również 13. Goście natomiast w swoich 5 ostatnich występach zdołali 5x zwyciężyć strzelając przy tym 22 bramki a stracili 9. Goście w ostatnim czasie idą jak burza zwyciężając spotkanie za spotkaniem i wydają się być nie do zatrzymania. Patrząc na ostatnie 4 pojedynki po między tymi zespołami rozegranymi właśnie w San Jose to aż 3x zwyciężyli gospodarze a 1x goście. Reasumując wydaje mi się, że passa ciągłych wygranych może zostać dzisiaj przerwana przez rekiny stąd mój typ to zwycięstwo gospodarzy.

orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
FLA@CAR Carolina(-0.5) REG 2.00 [Pinnacle] 4-3 OT ⛔

Zgadzam sie z tym co napisal Dats, Canes z pewnoscia mierza w tym sezonie w playoffy i wg mnie dysponuja druzyna ktora jest w stanie osiagnac ten cel. Staal, Skinner, Sutter, Ruutu, Samsonov.. Na pewno maja kim postraszyc w ataku. W bramce swietnie spisuje sie Cam Ward. Huragany wygraly juz 3 mecze z rzedu i mierza w czwarte W. Ich dzisiejsi rywale graja 3 mecz w ciagu 4 dni i drugi pod rzad, wiec przemeczenie Panter moze miec dzisiaj duze znaczenie. Tym bardziej ze wczoraj grali z Rangersami - czyli druzyna ktora potrafi zameczyc przeciwnika swoja nieustepliwa gra. Koty maja fatalny bilans ostatnich 28 meczow rozgrywanych w RBC Center: 3-23-2. Biorac pod uwage, ze Canes w tym sezonie wygrali juz z nimi dwukrotnie, jest duza szansa ze historia moze sie powtorzyc.

CHI@LA Chicago ML 2.26 [Pinnacle] 4-3 ✅

Wczoraj stawialem przeciwko Hawks a dzisiaj postanowilem zagrac na nich;) Mimo ze we wczorajszym meczu w Anaheim w 1 tercji dali zepchnac sie do glebokiej defensywy, to w dwoch kolejnych wygladali naprawde dobrze i kontrolowali wydarzenia na lodzie. Po prostu zabraklo im nieco szczescia zeby wyrownac.. Mysle, ze dzisiaj w LA pojda za ciosem i tym razem beda skuteczniejsi. Tym bardziej, ze do skladu wraca kapitan Jonathan Toews.. Oba zespoly beda probowaly przerwac serie 3 porazek z rzedu. Jednak gra Jastrzebi wyglada wg mnie o wiele lepiej.. Krolowie w swoim ostatnim spotkaniu (0-1 z SJ Sharks) zaprezentowali sie wyjatkowo slabo. Nie mozna tez przejsc obojetnie obok stanu season series miedzy tymi teamami - Chicago 3-ktornie pokonalo juz LA - za kazdym razem w regulaminowym czasie gry...

53-51-3 [50,9%]

botshek 360

botshek

Użytkownik

BOSTON BRUINS TORONTO MAPLE LEAFS

TYP: Leafs +0,5 and +1 OT Included
Kurs: 1,95 ZWROT
Pinnacle

Tips to win:

- Tak wiem, znów stawiam na TOR. Wiele osób pewnie będzie się śmiało, ale postaram się w kilku sensownych zdaniach uzasadnić swój typ.
- Po pierwsze gdyby dziś grał Thomas w bramce Boston to mecz zostawiłbym bez echa, ale w bramce zagra dziś Rask i właśnie w tym oraz rosnącej formie Leafs widzę wygraną gospodarzy.
- Nie ujmuję zdolności Raskowi, ale on Road jest dla mnie cieniem samego siebie.W tym sezonie na wyjazdach rozegrał 5 spotkań (4 w pełnym wymiarze) w każdym z nich zjeżdżał z lodu jako przegrany. Dodatkowo na 11 lostów Miśków w tym sezonie Tuuka uczestniczył aż w 7. Podsumowując Thomas jest w znaczącym stopniu &quot;ojcem&quot; wygranych gier BOS, a dziś niestety (dla BOS) go zabraknie.
- W bramce Leafs niestety &quot;ręcznik&quot; Gustavsson, który ma juz przegraną potyczkę w tym sezonie z Bruins, ale z dobrymi statami SV% 938 GAA 2,03 . W spotkaniu z OTT oglądał swojego zmiennika Reimera z ławki i mam nadzieję, że trzeci goalie Leafs go zawstydził, a Monster pokaże się dziś z przyzwoitej strony. Ciekawostką może być, że Jonas w tym sezonie najwięcej razy wygrywał w poniedziałki ;)
- Tak jak już pisałem w poprzedniej analizie meczu TOR- gwiazdy Leafs nareszcie się obudziły i punktują: Kessel, MacArthur, Grabovski, Bozak, bardzo podoba mi się gra Crabba, także walka będzie na całego. Miśki w ostatnim czasie mają małą zniżkę formy, a w szczególności lider Lucic, który nie punktował od 7 kolejnych spotkań.
- Odisio pisał o słabej skuteczności Leafs w PP, ale analizując ostatnich 5 spotkań obu drużyn Leafs zaliczyli tylko 2 spotkania z niewykorzystanym żadnym PP, a Boston 3 takie spotkania. Lepiej wygląda też skuteczność Leafs w PP na przeciągu ostatnich 5 spotkań: Boston 17,6 % Leafs 25%. Odwrotnie jest z PK: TOR 68%, BOS 79%, ale tak jak pisałem zawdzięczają to w dużym stopniu Thomasowi.
- Mecz w Toronto to ostatnia potyczka Misków (5 spotkań na wyjeździe) przed powrotem do domu i trzydniową przerwą. Czy nie są już myślami w domu ?? Czy Leafs wreszcie ucieszą kibiców na własnym lodzie?? Wszystkie odpowiedzi poznamy dziś w nocY.

Jednak Reimer w bramce ????

CHICAGO BLACKHAWKS LOS ANGELES KINGS

TYP: Hawks +0,5 and +1 OT Included
Kurs: 2,00✅✅✅
Pinnacle

Tips to win:

- Po takim kursie handi +0,5 and +1 na Hawks to bardzo smakowity kąsek. Do składu Jastrzębi wraca dziś gwiazda Toews. Jakie znaczenie dla drużyny ma ten zawodnik?? Wystarczy popatrzeć na trzy ostatnie spotkania bez Jonathana wszystkie zakończone porażkami. Królowie dołują i to bardzo, forma spada, a cztery porażki z rzędu już w tym sezonie się pojawiły.W przeciwieństwie do CHI, którzy cztery razy pod rząd nie zwykli przegrywać, a gdyby nawet to czy jest w stanie zmusić ich do tego drużyna z którą wygrali już trzy razy w tym sezonie ??​

Otrzymane punkty reputacji: +3
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Dziś podobnie jak Orng uważam że Blackhawks odniosą w końcu zwycięstwo. Teren najcięższy z możliwych jednak, historia ostatnich 10 spotkań pokazuje że Chicago świetnie sobie radzi z drużyną Króli ponieważ wygrywała z nimi ośmiokrotnie, przy czym pięć razy w samym 2010 roku. Tak jak wspomniał Orng dziś do drużyny Jastrzębi powraca Toews i myślę że w znacznym stopniu odbije się to na ich postawie, już wczorajszy mecz pokazał że Chicago gra naprawdę dobrze z tym że zabrakło szczęścia i dużą przeszkodę stanowił Hiller.
Gospodarze z LA podobnie jak Chicago mają passę trzech porażek i można powiedzieć że popadają ze skrajności w skrajność bo gdy idzie i wygrywają tracą maksymalnie 1,2 bramki, a gdy nadchodzi czas słabszej gry od razu Quick i Bernier mają pełne ręce roboty, przy czym zazwyczaj kończy się to fatalnie. Oczywiście nie można tu skreślać ekipy z miasta aniołów ponieważ grają u siebie i chęć zwycięstwa będzie na pewno nie mniejsza niż u graczy z Chicago. Jednak potencjał Chicago jest większy i w tym szukałbym klucza do zwycięstwa.

Chicago Blackhawks ML (regular time) 2.35 Pinnacle✅

sekular 47

sekular

Użytkownik
Ja bym uwazal z typem na Huragany... Owszem graja niezle szczegolnie ofensywnie, ale w obronie nie az tak dobrze...tak naprawde w meczu z NJD mieli bardzo duzo szczescia bo wpadlo im 6 na 28 strzalow i nie ma co ukrywac, ze ogromna w tym zasluga goli NJD... NJD na wyjazdach masakra a wbili 3 gole... poprostu mecz byl ladny otwarty, a sadze, ze dzisiejszy taki nie bedzie... w tym tygodniu przed Carolina 4 mecz no i zobaczymy jak to sie uda lub nie uda... Pantery dzis raczej na 99% bez Vokuna... jednak jak pamietam Mr. C jako zmiennik nie wypadal najgorzej. W ataku trzymaja spora liczbe strzalow... ponad 30, wiec sadze, ze to dzis Pantery beda gora! Osobiscie dlugo zastanawialem sie nad overem 5.5 za 2.15 jednak stwierdzilem, a raczej polakomilem na 2.45 ML Pantery.

Otrzymane punkty reputacji: +10
orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
BUF@COL Buffalo ML 2.25 [Pinnacle] 3-4 OT ⛔

W trzech ostatnich meczach Avalanche spotkali sie ze swoimi rywalami z Northwest Division - Edmonton, Calgary i Vancouver - wszystkie wspomniane trzy spotkania zostaly rozstrzygniete jednym golem, a Avs przechylili szale zwyciestwa na swoja strone tylko przeciwko Oilers. Dzisiaj stana naprzeciw druzyny z Eastern Conference, a wiec spodziewam sie ze moga byc slabiej skoncentrowani. Swoja droga niemozliwe zeby po trzech bardzo waznych meczach z rywalami ze swojej dywizji nie przyszedl moment rozprezenia.. Do tego dochodzi ilosc spotkan rozegranych w ostatnich dniach przez Lawiny - starcie z Buffalo bedzie ich 4 w ciagu 6 dni, Sabres natomiast beda walczyc o punkty dopiero 2 raz w ciagu 6 dni - z pewnoscia beda bardziej wypoczeci. Colorado ostatnio spisuje sie slabiutko, odnioslo tylko 1 zwyciestwo w ciagu poprzednich 6 meczow.. We wlasnej hali przegralo juz 4 razy pod rzad.. Wg mnie w obecnej chwili jest slabsza ekipa niz Szable, ktore po szalonym meczu ogralo Boston 7-6! Zawodnicy Lindy Ruffa podeszli bardzo emocjonalnie do tego zwyciestwa, takze beda niesieni pozytywna energia z tamtego spotkania. Na koniec wazny news z obozu Colorado Avalanche - Lawiny postawia dzisiaj na swojego backup goalie Petera Budaja, ktory wpuscil 3 gole lub wiecej w swoich ostatnich 9 wystepach! W tym sezonie liczby nie przemawiaja na jego korzysc: GAA 3.05, Sv% 0.897.

edit: graty JuanRoman :razz:

53-52-3 [50,4%] / seria: -1

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Washington Capitals - Tampa Bay Lightning -&gt; under 6,5 goals [1.80][Pinnacle] ✅
Cóż jakiś czas temu pewnie nie do pomyślenia byłby bet na under w takim spotkaniu. W końcu Capitals to drużyna Owieczkina, której styl nadal jest ofensywny ale już moc rażenia nie ta. Dwukrotny MVP ligi w tym sezonie trzeba to wyraźnie już powiedzieć zawodzi, na początku rozgrywek jeszcze dosyć odważnie działał Siemin ale wypalił się dosyć szybko. Co do Tampy to tutaj bardzo regularny jest duet Stamkos i St. Louis, ale jak przyjdzie co do czego to przeciwko czołówce Błyskawice grają słabo i wcale dużo bramek nie strzelają ... Kolejne fakty które skłaniają mnie myśleć że więcej niż sześć goli nie ujrzymy to debiut w bramce Lightning Dwayne&#39;a Rolosona ściągniętego z Islanders. Były Wyspiarz może pochwalić się Gaa i Sv % dużo wyższym niż dotychczasowi goalie Tampy więc powinna być poprawa w goaltendingu tej ekipy. W bramce Caps Warłamow, który trzy ostatnie mecze wygrał i chyba będzie równie mocnym punktem swojego zespołu jak dwa lata temu w fazie play off.

botshek 360

botshek

Użytkownik

DETROIT RED WINGS EDMONTON OILERS

TYP: Red Wings -0,5 Regulation Time
Kurs: 1,97✅✅✅
Pinnacle

Tips to win:

- Dziś trafiają na siebie drużyny, w których kontuzje znacznie osłabiły siłę rażenia. Red Wings po dwóch porażkach na własnym lodzie z Isles i Philla zaczynają długi okres Road Games. Będzie to pięć spotkań, z których właśnie dzisiejsze wydaje się najłatwiejszym i tym które trzeba wygrać.
-EDM bardzo cierpi bez lidera obrony, a nawet lidera drużyny Whitneya. W bramce EDM wystąpi dziś stary wyjadacz Khabibulin, ale to żaden plus gdyż jego forma w tym sezonie jest mierna.Khabi przegrał w tym sezonie już 2 razy z DET tracąc średnio na mecz 4 bramki. Nieciekawie wyglądają też wtorkowe występy Khabibulina w tym sezonie przegrał wszystkie spotkania, a było ich siedem.
- Sądzę, że kluczem do wygranej będą PP, Edki łapią bardzo dużo kar, natomiast DET nie są laikami jeśli chodzi o wykorzystanie gier w przewadze.Osiem wykorzystanych na 22 rozegrane w pięciu ostatnich pojedynkach to znakomity bilans 36% skuteczności, zestawiając to z osłabioną obroną EDM i kiepskim Goalie możemy mieć wybuchową mieszankę ;)

COLUMBUS BLUE JACKETS PHOENIX COYOTES

TYP: Coyotes -0,5 Regulation Time
Kurs: 2,14✅✅✅
Pinnacle

Tips to win:

- Pojedynek dwóch drużyn o niższych lotach w ostatnim czasie. PHO 3 wins in last 10 games, CBJ 4 wins. Wytłumaczyć Coyotes można stwierdzając, że na 10 last games zaledwie 2 zagrali na własnym lodzie z czego jedną wygrali. Drużyna Coyotes to raczej domownicy, którzy na własnym lodzie są inna drużyna niż on road. CBJ wygrali w ostatnim czasie ze słabiutką OTT w domu, z TOR zawdzięczając win słabemu Gustavssonowi, jednak jeśli przychodzi zagrać z mocniejszą drużyna to wynikiem jest raczej przegrana.
-Dziś przewagi Yotes upatruję w PP bo to ich mocna broń w domu 24,5%, a za przeciwnika nie będą mieli &quot;mocarzy&quot; 73% road PK to czołówka najgorszych w lidze.​

Otrzymane punkty reputacji: +5
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Dziś mam odmienne zdanie niż Orng :razz: W mojej ocenie to Colorado Avalanche zgarnie pełną pulę. Oczywiście argumenty typu rozegranie większej ilości spotkań podczas paru dni może i wnoszą przekonanie, ale chyba nie w NHL. Lawiny przegrały ostatnie cztery spotkania na własnym lodzie, co jest wynikiem zadziwiającym ponieważ wcześniej notowali okres gdzie nikt im nie mógł zagrozić w Pepsi Center. Faktem jest też że Avalanche ostatnio spuścili z tonu i ich gra nie wygląda już tak dobrze, jednak każdy kryzys kiedyś się kończy, a dzisiejsze spotkanie przeciwko Buffalo to doskonała okazja by odbudować swoją motywację. Colorado to przede wszystkim ofensywa, a jak widać po ostatnich wynikach Sabres wcale w defensywie nie spisują się najlepiej, zatem można spodziewać się sporej wymiany ciosów. Oczywiście w bramce przewaga po stronie Millera, ale wytykanie Budajowi jego GAA jest trochę dziwnym ruchem w przypadku gdy jedynka Lawin czyli Anderson firmuje się jeszcze gorszym wskaźnikiem na poziomie 3.13, stąd też nie stawiałbym na straconej pozycji backup&#39;a Colorado. Porażka z Vancouver była dość pechowa i na pewno w tym spotkaniu Colorado w znaczącym stopniu nie ustępowało gościom, dzisiejszy mecz wydaje mi się że jest jednym z tych które trzeba wygrać przede wszystkim dla kibiców którzy wiernie wspierają Lawiny, a przy okazji zakończyć złą passę meczy w domu.

Colorado Avalanche ML 1.76 Pinnacle✅
over 5.5 1.91 Pinnacle✅

E: dzięki dzięki, &quot;dziś&quot; ja miałem racje,&quot;jutro&quot; Ty ją będziesz miał ????

Otrzymane punkty reputacji: +2
macready 56

macready

Użytkownik
Florida - Atlanta ✅✅✅

Typ: 2ML
Kurs: 2,02

-Atlanta miała ostatnio słabsza forme, mam nadzieje ze wroca do formy i zobaczymy to w meczu z teoretycznie słabsza ekipa

- Gracze Atlanty znacznie bardziej wypoczeci

-Atlanta całkiem niezle radzi sobie w meczach wyjazdowych

-Najdłuższa seria zwycieska Florydy w tym sezonie to 3 jak dobrze pamietam,
teraz wygrali 2 razy, pozatym od 5 meczy nie przegrali w regulaminowym czasie

-Atlanta to ogolnie (w teori) lepsza ekipa

botshek 360

botshek

Użytkownik

NASHVILLE PREDATORS ANAHEIM DUCKS

TYP: Ducks -0,5 Regulation Time
Kurs: 2,44⛔⛔⛔
Pinnacle

Tips to win:

- Obie drużyny osłabione, Kaczory bez Ryana Getzlafa, natomiast Predators bez: Erat, Lombardi, O&#39;Rally, Sullivan. Strata Ducks jest niewątpliwie znaczna, ale przy przetasowaniu szeregów Predators to oni raczej więcej stracą przy tych nieobecnościach. Ducks bez Getzlafa poradzili sobie z Chicago i Philla, także udowodnili, że jego nieobecność nie oznacza straty formy całej drużyny.
- Predators zaczynają dziś ciężki roadtrip ni raczej nie wróżę im wielkich sukcesów, bo przeciwnicy są wymagający, a mecze wyjazdowe nie są ulubionymi w wykonaniu Nashville.​

botshek 360

botshek

Użytkownik

ST. LOUIS BLUES TORONTO MAPLE LEAFS

TYP: Leafs +0,5 OT Included
Kurs 2,01✅✅✅
Pinnacle

Tips to win:

- Mecz wygląda remisowo z minimalnym wskazaniem na TOR. Postaram się w kilku zdaniach uzasadnić swój wybór.
- O kontuzjach nie będe pisał gdyż te moim zdaniem się wyrównują, może większym brakiem jest nieobecność Giguere w TOR, ale jego już nie ma od kilku spotkań.
- HOT or NOT: zdecydowanie w ostatnim czasie lepiej prezentują się indywidualności TOR niż STL. W drużynie Klonowego Liścia znakomite serie mają MacArthur 11 pts w ostatnich 14 grach, Grabovski 12 pts na 12 gier, Kulemin 6 pts na 8 gier, Kessel 5 na 4 i Kaberle 7 na 6. W drużynie Blues najciekawszym streakiem może pochwalić się Backes 6 pts w ostatnich 5 grach i raczej to by było na tyle.
- Nutki to nie drużyna wyjazdowa, a ich znakomita seria w ostatnim czasie to tylko i wyłącznie wykorzystanie przewagi własnego lodu i lepszej domowej dyspozycji.
- W bramce TOR dziś niestety Gustavsson (chociaż wolałbym Reimera). Monster ostatnie spotkania oglądał z ławki i mam nadzieję, że napatrzył się na swojego zmiennika, który pokazywał mu jak należy bronić. Kto wystapi dziś w bramce Blues?? Dla mnie nie ma znaczenia, Halak dwa ostatnie spotkania bronił słabiutko 3.53 GAA i SV% .883 natomiast druga opcja STL Conklin nie błyszczy na wyjazdach GAA 3.38 i SV% .882. W bramce raczej będzie wyrównanie.
-TOR od 4 spotkań nie potrafi wygrać na własnym terenie grając dobry hokej, dziś czas na przerwanie złej passy, a rywal ku temu odpowiedni.
- TOR znakomicie radzą sobie w PP grając w domu 23,2% skuteczności to znakomity wynik i żadna drużyna by się tego nie powstydziła. Gorzej jest z STL road PK, które stoi na niskim poziomie 78,5%. Zestawiając to z wysokim współczynnikiem minut kar Blues mamy jeden z kluczy do wygranej.
- Podsumowując: słabsza dyspozycja STL na wyjazdach + kiepskie statystyki PK on road mogą zaważyć przeciwko dobrze dysponowanym i dobrze wykorzystującym PP na własnym terenie Leafs.​

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom