>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

NHL - sezon 2010/2011

Status
Zamknięty.
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Widzę że ciekawa dyskusja na temat Panter, na pewno lekceważyć ich nie można, a wymienieni przez Odisio zawodnicy nie mieli ostatnio zbyt wielkiego udziału w grze Florydy, także na to bym przymknął oko. Sam fakt że Pantery potrafiły w dobrym stylu ogrywać na wyjazdach jest tu na pewno przestrogą dla Niedźwiadków. Sam nie podejmę się wytypowania zwycięzcy ale skłaniałbym się raczej ku gospodarzom.

Z innych spotkań nie sposób ominąć derbów NY i tego co dzieje się u Wyspiarzy, którzy w parę dni zrobili milowy krok naprzód. Postawa Rolosona, a także ilość zdobytych bramek jest imponująca, na pewno za wcześnie by mówić tu o całkowitym odrodzeniu, ale tak jak zauważył Odi, może to być najlepszy czas dla Islanders by pociągnąć dłuższą serię zwycięstw. Mam nadzieję że dziś będą w stanie kontynuować swój win streak i wbiją Strażnikom kolejną pinezkę w tym sezonie.

Kończąc polecam też typ na Colorado, wraca Hejduk do składu, poza tym Avs kolejny raz przed własną publiką, a rywal bez dwóch czołowych postaci (Datsyuk i Cleary). Mecz bez zdecydowanego faworyta jednak nie chce mi się wierzyć że Lawiny przegrają trzeci kolejny mecz z rzędu na własnym lodzie.

phillips 1,5K

phillips

Użytkownik
Islanders - Rangers 2:7 (2:2, 0:2, 0:3) SOG: 20-52

Jednym słowem: MIAZGA!

Bardzo dobry mecz Strażników, trochę przespana pierwsza tercja przez Lundqvista - przy obu bramkach mógł się lepiej zaprezentować. Islanders praktycznie nie istnieli na lodzie. Dobry mecz Matsa Zuccarello - będą z niego ludzie.

floxal 30

floxal

Użytkownik
Bardzo dobry mecz Strażników, trochę przespana pierwsza tercja przez Lundqvista - przy obu bramkach mógł się lepiej zaprezentować.
Siły pozwoliły mi na obejrzenie tylko pierwszej tercji, ale tak jak mówisz Lundqvist przy straconych bramkach się nie popisał. Pierwsza, którą strzelił Schremp: przeszedł pół boiska sam i strzelił z ostrego kąta. Każdy nie wiedział co się dzieje. 2a bramka to też nie pewność goalie Rangersów. Dobrze, że później już bronił jak należy. Przy stanie 2-2, na 5 sek. przed końcem Strzał Rangersów idzie w słupek, po czym dobitka z bliskiej odległości, przy połowie odkrytej bramki ląduje... też na słupku... Na szczęście Strażnicy w 2 i 3 tercji wzięli się do roboty i nie pozostawili złudzeń.
Każda &quot;fala&quot; się kiedyś kończy, ciekawe czy to już dziś padną hokeiści z Long Island ????
No udało się, w końcu szczęśliwa seria się skończyła dla nich ;D

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Mialem przyjemność oglądać mecz Colorado-Detroit. To co w bramce gości wyprawial Chris Osgood to po prostu cudo. Tyle co on wybronil to wlasciwie dzięki niemu Skrzydla wygraly ten mecz. Również Nicklas Lidstrom świetny mecz - gol i 3 asysty. Co prawda to Avalanche byli lepsi i co chwilę w bramce musial się gimnastykować Osgood ale to goście wygrali mecz. I jeszcze spodobala mi się skuteczność wykorzystywania przewagi przez Red Wings. 6 PP mieli goście i aż 4 razy wykorzystali. Co ciekawe jeszcze czas jaki potrzebowali na gola w PP byl maly. W pierwszej tercji odpowiednio 30 sek i 7, a w dogrywce 40 sekund. Tylko w 3 tercji musieli rozgrywać zamek ponad minutę.
Do tego jeszcze obejrzalem sobie skrót spotkania SJ Sharks-LA Kings. Wynik 0:4 to jak dla mnie zaskoczenie ale nie o tym chcialem pisać. Świetną partię w barwach Królów rozegrali Dustin Brown-2 gole oraz Sloweniec Anze Kopitar-3 asysty. Zwlaszcza ostatni gol w której uczestniczyla wspomniana dwójka to jedna z najpiękniejszych akcji. Kapitar podrzucil krążek nad glowami obrońców Sharks, a Brown musial tylko pokonać bramkarza gospodarzy i zrobil to bez problemu.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Kolejny przyjemny dzień pod względem wydarzeń w NHL.

Na pierwszy ogień proponuje wziąć Edmonton Oilers ML. Edki na pewno mają wielki niedosyt po trzech wyjazdowych przegranych, prezentowali się bardzo przyzwoicie a każda z porażek to różnica jednej bramki. Co więcej każdy z rywali to obecnie dobrze notowana drużyna w swej konferencji. Dziś Oilers podejmą Buffalo i myślę że będą mieli wielką sposobność by zdobyć dwa punkty. Buffalo po tym jak ze składu wypadł im ich niekwestionowany lider Roy, wydaje się że są w lekkim szoku i ciężko będzie im się teraz odnaleźć. Wczorajszy mecz z Calgary już był dla nich widmem tego co może ich czekać w kolejnych, jeśli nie staną w porę na nogi. Na tę chwilę Buffalo zawodzi na całej linii, a w związku z kontuzją Roy&#39;a wydaje się że nie ma takiego zawodnika który udźwignie ciężar. Vanek od początku sezonu jest &quot;bezbarwny&quot; co z tego że zdobył 13 bramek jeśli jego osoba nic wielkiego nie wnosi w poczynania Sabres. Z pozostałych zawodników ciężko wyłonić tego który może być tu przywódcą, na pewno pochwalić należy Lepolda który mimo tego iż jest obrońcą stanowi największe zagrożenie dla przeciwników. Po Ryanie również nie spodziewałbym się cudów ponieważ w obecnej formie nie jest w stanie uratować swej drużyny. Wydaje mi się że dziś kanadyjski koszmar zostanie dopełniony i zawodnicy Buffalo z nie tęgimi minami będą wracać do swego miasta.

Ostatnie spotkanie Capitals przed Winter Classic, gościem dziś będzie drużyna Canadiens. Obie ekipy są na takim etapie że właściwie ciężko spodziewać się jakiegoś konkretnego wyniku. Oczywiście to gospodarze są dziś na pewno w roli faworyta, bardzo prawdopodobnym scenariuszem jest to że Caps rozstrzygną pojedynek w regulaminowym czasie gry, jednak ja chciałem zaproponować tu typ powyżej 5.5. Washington po swym &quot;przebudzeniu&quot; zaczął o wiele lepiej spisywać się w ofensywie, można powiedzieć że nie mają już tak wielkich problemów ze zdobywaniem bramek, zwłaszcza we własnej hali. Pozytywnym faktem na pewno jest również przerwana niemoc strzelecka Ovechkin&#39;a, który swoją bramką zapewnił zwycięstwo w potyczce z Canes.
Rywal z Montrealu na pewno ostatnich spotkań do udanych zaliczyć nie może ale to co się rzuca w oczy to pogorszenie gry obronnej, Habbs zaczęli tracić o wiele więcej bramek niż choćby jeszcze ok. 3 tygodni temu gdy Carey Price sam powstrzymywał rywali. Wydaje się że póki co Carey zgubił gdzieś swoją doskonałą formę i notuje gorsze dni. W dzisiejszym spotkaniu może to być &quot;woda na młyn&quot; dla gospodarzy którzy zazwyczaj oddają bardzo dużo strzałów na bramkę. Ze strony Habbs w ofensywie myślę że możemy się spodziewać kilku dobrych akcji, może Cammalleri w końcu zaskoczy nas lepszym występem. Ogółem myślę że nie będzie w tym spotkaniu problemów ze zdobywaniem bramek ;)

▶Edmonton Oilers ML 1.90 Doxxbet
▶WSH vs MTL (over 5.5) 2.04 Pinnacle

B 1

bufferpl

Użytkownik
Ja bym nie grał tego spotkania Buffalo vs Edmonton, obie drużyny grają słabo i wydaje mi się, że mecz będzie wyrównany. Edmonton ma mase kontuzji.
Buffalo w ostatnich spotkaniach z nimi wygrało 4 razy pod rząd i dzisiaj też bardzo im będzie zależało aby przełamać złą passe. Jeżeli miałbym grać ten mecz to raczej skłaniałbym się w stronę Buffalo, które moim zdaniem prezentuje się odrobinke lepiej niż Oilers.

adrian1905 132

adrian1905

Użytkownik
@

St. Louis Blues @ Chicago Blackhawks Typ: Chicago Blackhawks - Moneyline 1.90 Betsafe ⛔
Dzisiejsza noc obfituje w wiele ciekawych spotkani. Ja wybrałem spotkanie St Louis Blues - Chicago Blackhawks. Będzie to czwarte spotkanie obu ekip w obecnym sezonie. W poprzednich trzech spotkaniach Blackhawks wygrali dwa razy, a Blues wygrali raz. W bramce &quot;Nutek&quot; zobaczymy dziś Ty Conklin dla którego będzie to dopiero dziewiąty występ w obecnym sezonie. Osobiście dla mnie jest to pewnego rodzaju zaskoczenie bowiem bardziej spodziewałem się występu Jaroslava Halaka. W bramce Chicago rozpocznie Marty Turco, który przeciwko Blue Jackets rozegrał bardzo dobre spotkanie. Jego backup będzie wracający po chorobie Corey Crawford. Do składu &quot;Czarnych Jastrzębi&quot; po kontuzji powraca natomiast Patrick Kane, który powinien wrócić do pierwszej lini Hawks. W ostatnim spotkaniu z bardzo dobrej strony pokazała się dwójka Kopecky - Hossa. Kolejnym mocnym punktem Chicago Blackhawks jest Sharp, który w obecnym sezonie ma już 20 bramek! Jak podają twittery z powodu choroby ze składu wypadł Fernando Pisani. Podsumowując uważam, że po serii zwycięstw w United Center dziś Chicago uda się do St Louis z nadzieją kontynuowania zwycięskiej serii i tą serię podtrzymają.​

qwerty16 86

qwerty16

Użytkownik
Vancouver Canucks - Philadelphia Flyers Typ: Philadelphia Flyers 2.65 @ expekt
Jedno z najciekawszych spotkań dzisiejszej nocy, gdzie w szranki stana miedzy soba dwie niekwestionowane druzyny z wyższej półki orki oraz zespol z filadelfii. Bilans rozegranych 10 ostatnich spotkan ksztaltuje sie podobnie, oboje 7 razy wygrywali, jednak to vancouver 2 razy przegrywal i raz remisowal, natomiast Philadelphia odwrotnie. Nie ma wiekszych brakow kadrowych w obu zespolach, co spowoduje, ze mozemy sie spodziewac zacietego i atrakcyjnego widowiska. Plusem dla druzyny z Philadelphi jest to, iz mieli oni dluzsza przerwe w swieta i bedzie to ich dopiero pierwsze spotkanie od 5 dni. Vancouver natomiast ostro harowało, gdyż rozegrała przedwczoraj dosc ciezki pojedynek z edmonton, gdzie przegrywajac potrafila ostatecznie zwyciezyc 3:2. Jest to rowniez pierwszy mecz tych druzyn w tym sezonie. Mimo wszystko licze na pomaranczowe koszulki oraz Bouchera, ktory rozgrywa swietne zawody.

orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
Po malym szoku poswiatecznym pora zaczac zarabiac;)

MTL@WSH Washington(-0.5) REG 1.962 [Pinnacle] 0-3 ✅

To pierwsze spotkanie Capitals i Canadiens w tym sezonie. Ostatnio druzyny spotykaly sie przy okazji I rundy Stanley Cup Playoffs 2010 i nie tylko zawodnicy i kibice tych teamow dobrze zapamietaja te batalie. Do wylonienia zwyciezcy potrzeba bylo az 7 spotkan - Montreal byl w stanie wyjsc ze stanu 1-3 i ograc Washington 3 razy pod rzad, dzieki czemu awansowal do II rundy... Takze chyba nie musze pisac, ktora z druzyn bedzie bardziej zmotywowana na to spotkanie. Caps beda gryzc lod zeby dzisiaj wygrac. Po niespodziewanej serii 8 porazek z rzedu powoli wracaja do gry, w ostatnich 4 meczach odniesli 3 zwyciestwa. W ekipie z Quebecu nie dzieje sie zbyt dobrze, w ostatnich 8 meczach polegla az 6-krotnie. Kanadyjczykom bardzo ciezko idzie granie na wyjazdach (8-9-0), na ktorych maja zupelnie inne oblicze niz w Bell Centre (12-5-2). Czyzby poczatek wiekszego kryzysu w obozie Canadiens? Portal rds.ca podaje informacje o bijatyce P.K.Subbana z Tomasem Plekancem na treningu Habs...

CAR@TOR Carolina(-0.5) REG 2.55 [Betsson] 4-3 ✅

Typ przeciwko Toronto Maple Leafs zawsze jest interesujaca opcja, choc oczywiscie nie zawsze wchodzi;) Tym razem ekipa Rona Wilsona zagra z Carolina Hurricanes. I nie bedzie to dla nich latwy mecz z kilku powodow. Po pierwsze, statystyki sa po stronie Huraganow, ktore wygraly 7 z ostatnich 10 starc tych teamow. Ostatnie zwyciestwo Toronto z Carolina u siebie mialo miejsce na poczatku 2008r... Po drugie, Leafs mieli wyjatkowo ciezki powrot z New Jersey - intensywne opady sniegu sprawily, ze podroz na lotnisko, ktora miala trwac 20min zajela im az 5 godzin, a nastepnie powrotni lot do Toronto byl dwukrotnie odwolywany, co spowodowalo 4-godzinne oczekiwanie.. Nie sadze, zeby dwie noce w NJ wplynely poztywnie na druzyne. Nie przecenialbym rowniez zwyciestwa nad Devils, ktore bylo zasluga przede wszystkim tragicznej gry Diablow. Canes nie przgrali jeszcze w tym sezonie 4 meczow pod rzad i mysle, ze dzisiaj rowniez do tego nie dopuszcza. Bardzo waznym argumentem przemawiajacym za nimi jest takze swietna postawa Cama Warda w bramce.

BOS@TB Tampa Bay(-0.5) REG 2.39 [Pinnacle] 4-3 ⛔

Tampa, tak jak podejrzewalem przed sezonem, jest o wiele lepsza druzyna niz w poprzednim roku.. Teraz ma chyba swoj najlepszy okres - nie przegrala w regulaminowym czasie gry juz od 8 spotkan (6-0-2)! Czyzby powrot po kontuzji Vinny&#39;ego Lecavalier mial az tak duze znaczenie dla Bolts? Widocznie tak. Boston gra natomiast w kratke, w swoich poprzednich 8 meczach wygral tylko 4 razy. Wczoraj Niedzwiadki meczyly sie z Panterami i moze to miec wplyw na dzisiejsza postawe w Tampie. Druzyny te spotykaly sie w tym sezonie juz dwa razy, raz pewnie wygrali Bolts 3-1, a nastepnie to Bruins byli gora i to az 8-1. W obu spotkaniach przewage w strzalach mialy Blyskawice, a wielkie strzelanie w poprzednim meczu to glownie zasluga tragikomicznej postawy bramkarzy Tampy (polecam highlights z tamtego spotkania). Dzisiaj z pewnoscia Bolts beda chcieli zrewanzowac sie za lanie w Bostonie.

BUF@EDM Edmonton(-0.5) REG 2.40 [Betsson] 4-2 ⛔

W ekipie z Edmonton lista kontuzjowanych jest dluzsza, mam jednak wrazenie, ze komunikaty z ostatnich dni faworyzuja wlasnie Nafciarzy: Derek Roy OUT, Ales Hemsky IN... Mimo ze Oilers przegrali ostatnie 3 mecze, to jednak zrobili na mnie naprawde dobre wrazenie - wspomniane porazki odniesli z potentatami Western Conference: San Jose, LA i Vancouver i byly one jednobramkowe. Dzisiaj na swoim lodzie Edmonton powinno wyjsc dobrze zmotywowane i ograc Szable, ktore w swoim ostatnim meczu nie mialy nic do powiedzenia z jedna z najslabszych ekip na Zachodzie (Calgary Flames) - przegraly z kretesem 2-5 a moglo byc zdecydowanie wyzej... Buffalo niezbyt dobrze radzi sobie w B2B games - w 10 takich sytuacjach w tym sezonie przegrywalo na drugi dzien az 7 razy... Go Oilers.

49-48-3 [50,5%]

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Ja bym nie grał tego spotkania Buffalo vs Edmonton, obie drużyny grają słabo i wydaje mi się, że mecz będzie wyrównany. Edmonton ma mase kontuzji.
Nie przesadzajmy, nie nazwałbym trzech zawodników &quot;masą&quot; kontuzji. Rozumiem że Brule i Horcoff to bardzo ważni zawodnicy drużyny Oilers, ale Horcoff dla przykładu nie gra już dobre dwa tygodnie, a Brule to świeża kontuzja, jednak już dziś do składu wraca Hemsky także można śmiało powiedzieć że Edmonton nic nie traci ale także nie zyskuje.
Poza tym nie zawsze wyniki świadczą o tym czy zespół gra słabo czy może rewelacyjnie ;)

botshek 360

botshek

Użytkownik

BOSTON BRUINS TAMPA BAY LIGHTNING

TYP: Tampa -0,5 Regulation Time
Kurs: 2,39⛔
Pinnacle

Tips to win:

- Nie chcę ujmować drużynie Bostonu bo to znakomity kolektyw, ale mam przeczucie, że dziś może im nie wystarczyć sił na równorzędny pojedynek z wypoczętą Tampą. Wczoraj Miski nieźle się natrudziły by wygrać z Panthers dotarli, aż do SO po drodze oddali 42 shooty i nie wierzę, że nie pozostało im to w nogach do dnia dzisiejszego.
- Tampa poza wpadką z &quot;natchnionymi&quot; Islanders trzyma fason i odprawia każdego z kwitkiem. W znakomitej formie po przerwie jest Lecav nie wspominając o nieobliczalnym Stamkosie i St. Louisie.
- Wyżej wymieniona trójca będzie uprzykrzała życie Thomasowi, a wielki +++ będzie własne lodowisko, na którym Bolts są dla większości ligi nie do zatrzymania.

ANAHEIM DUCKS PHOENIX COYOTES

TYP: Under 1,5 1st period
Kurs: 1,84⛔
Pinnacle

Tips to win:

- Ostatnie ofensywne poczynania zarówno Kaczek jak i Kojotów, są znacznie poniżej oczekiwań. Kojoty po jednej strzelonej bramce w ostatnich 3 spotkaniach, a Kaczki 1-2-3 w ostatnich 3 spotkaniach. Druzyny w ostatnim czasie raczej grające Underowo.
- Ciekawe jest także zestawienie strzelonych i straconych bramek w 1st period:

Anaheim: 39 spotkań 20 strzelonych (gorsi tylko NJD)
Coyotes: 34 spotkania i tylko 20 straconych (najlepsi w lidze)

- W bramkach dziś Bryzgi (rozpoczął 25 gier i stracił w 1 tercji tylko 13 goli) oraz Hiller, który w porównaniu trzech tercji traci najmniej bramek w tej pierwszej.​

botshek 360

botshek

Użytkownik

DETROIT RED WINGS DALLAS STARS

TYP: Stars -0,5 Regulation Time
Kurs: 2,43⛔
Pinnacle

Tips to win:

- Datsyuk 39 pts; Cleary 26 pts; Zetterberg 41 pts; Rafalski 23 pts.... jeszcze jeden zawodnik i byłaby wyśmienita piątka na pierwszą linie niejednego zespołu NHL, ale są to zawodnicy, których prawdopodobnie zabraknie dziś w pojedynku z Gwiazdami. Na 100% nie bedzie Datsyuka i Clearyego, Zetterberg opuścił dziś także poranny trening i razem z Rafalskim są game time decision.
- Skrzydełka moim zdaniem szczęśliwie wygrały w poniedziałek z Lawinami, a dziś nie będzie już tak łatwo z takimi osłabieniami na lodzie w Dallas tym bardziej, że Stars grają bardzo dobrze na własnym terenie, nieźle tez radzą sobie z Detroit, wygrali z nimi w domu 5 spotkań z rzędu.
- W składzie Stars kontuzji nie ma praktycznie żadnych wszystkie Gwiazdy świecą i to dosyć wyraźnie: Richards, Eriksson to motory napędowe ofensywy Dallas.

Liczba bramek: Home-Away OT Included
TYP: Away -0,5
Kurs: 1,86✅
Pinnacle

Tips to win:

- Na wyjeździe zagrają dziś takie drużyny jak: Penguins, Rangers, Kings, Carolina, Sharks. Dla Pingwinów i Strażników strzelenie kilku bramek nie będzie problemem. Crosby i Malkin stawią czoła osłabionej obronie Isles (odejscie Wisniewskiego), Rangersi ostrzelają bramkę słabo spisującego sie ostatnio Brodeura, Kings w znakomitej formie powinni ustrzelić kilka bramek średniakom Coyotes, a Carolina i Rekiny to jedne z lepszych drużyn w statystykach goals road.
- Na własnym lodzie ekipy raczej o słabszym potencjale ofensywnym: Devils, Isles, Wild, Coyotes. Myślę, że Stars raczej nie pokryją handi i nie pociagną &quot;domowników&quot; do wygranej w tym typie.​

floxal 30

floxal

Użytkownik
Po dzisiejszym wieczorze, można spokojnie stwierdzić, że hokej to niesamowicie nieprzewidywalna dyscyplina. Na 6 dzisiejszych meczy, tylko w jednym wygrał zdecydowany &quot;faworyt&quot; : Rangersi z New Jersey. A inne mecze: O ile Ottawa nie była zdecydowanym faworytem z Carolina gdzie przegrała, to San Jose przegrywają z minesotą, Pitsburg z Islandersami, Los Angeles z Cojotami, a osłabione poważnie Detroit wygrywa na wyjeździe z naprawde mocnymi Dallas...

crossmen 8,1K

crossmen

Użytkownik
Po dzisiejszym wieczorze, można spokojnie stwierdzić, że hokej to niesamowicie nieprzewidywalna dyscyplina. Na 6 dzisiejszych meczy, tylko w jednym wygrał zdecydowany &quot;faworyt&quot; : Rangersi z New Jersey. A inne mecze: O ile Ottawa nie była zdecydowanym faworytem z Carolina gdzie przegrała, to San Jose przegrywają z minesotą, Pitsburg z Islandersami, Los Angeles z Cojotami, a osłabione poważnie Detroit wygrywa na wyjeździe z naprawde mocnymi Dallas...
Mam nadzieję ,że dojście do takich wniosków nie kosztowało wiele pieniążków kolegę, a na poważnie to również podpisuje się pod tym co kolega napisał,a w ogóle nhl to bardzo ciężka liga do typowania,ciężko utrzymać plus na dłuższą metę,a pojęcie jak faworyt tutaj nie istnieje jak również &quot;liczne kontuzje&quot;
A teraz do rzeczy na dziś:
Tampa Bay na dziś , bo w końcu powinni wygrać u siebie,ewentualnie over 5,5,natomiast może jeszcze ewentualnie 1 tercję gdyż Błyskawice zawsze mocno zaczynają u siebie
San Jose ml- bo w końcu muszą zatrybić z formą ,myślę ,że po Nowym Roku wskoczą na odpowiedni tor,bo choć na razie średnio grają to dalej ich widzę w play off i to wysoko,a w sumie wystarczy im wyemilinować jedną wadę - 3 tercję i wszystko będzie ok.
W ogóle to ciekawy jak do tej pory sezon a myślę ,że w ostatecznym rozrachunku przyszły mistrz jeszcze raczej &quot;uśpiony&quot;. Washington gra jak do tej pory taki bardzo lajtowy hokej więc chyba wyciągnęli wnioski z ostatnich 2 lat.
Natomiast na &quot;czarnego konia&quot; urasta chyba Los Angeles , tamten sezon dobry ,ten jeszcze lepszy,widać po nich duży progres w grze
Podoba mi się również Tampa Bay i w końcu Dallas,natomiast na drugim biegunie zdecydowanie Ottawa z tej ekipy już nie zostało już nic z poprzednich dobrych lat

A jeszcze dołączam życzenia Noworoczne dla wszystkich forumowiczów a w szczególności fanów tego działu.
Mądrych przemysleń i owocnej gry !!!

orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
COL@EDM Colorado(-0.5) REG 2.22 [Betsson] 4-3 SO ⛔
Nafciarze zagrali w ostatnim meczu jak kelnerzy, pare dokadnych podan do zawodnikow Buffalo wystarczylo zeby przegrac 4 raz z rzedu, ale pomijajc ten fakt Oil nie pokazali w tym spotkaniu nic ciekawego. Graja dzisiaj z Colorado Avalanche, ktorzy rzadko w tym sezonie notuja dluzsze serie porazek. Avs w swoim poprzednim meczu przegrali 3 raz pod rzad, jednak z czystym sumieniem mozna powiedziec ze nie byli strona slabsza niz Detroit Red Wings. Oddali 49 strzalow na bramke Osgooda, grali szybko i skladnie i przegrali naprawde pechowo i to dopiero w dogrywce. Wg mnie dzisiaj powinni sie przelamac i ograc bedacych w malym dolku Oilers (1-1-5 w ostatnich 7 meczach), ktorzy w starciu z Buffalo stracili kolejnego waznego zawodnika. Po kontuzji kapitana druzyny i serca ofensywy Shawna Horcoffa ze skladu wypadl Ryan Whitney - filar obrony Edmonton (7. sposrod wszystkich obroncow NHL pod wzgledem punktow). Trzeba rowniez wspomniec o swietnej postawie Avs na wyjezdzie (3 kolejne zwyciestwa i to nie byle gdzie: w Atlancie, Washingtonie i Chicago).

PHI@LA Philadelphia(-0.5) REG 2.55 [Betsson] 7-4 ✅
Oba zespoly dostaly lanie w swoich ostatnich meczach: Kings zostali wczoraj rozbici w Phoenix 3-6, Jonathan Quick zostal zmieniony juz w polowie meczu, po tym jak wpuscil 6 goli w 18 strzalach; natomiast Phila poniosla sromotna porazke z Nucks 2-6.. Trzeba pamietac, ze to nie pierwsza taka wpadka Lotnikow - przed swietami zostali upokorzeni we wlasnej hali przez Floride Panthers az 0-5! Jestem w 100% przekonany ze Peter Laviolette bedzie wiedzial jak zmobilizowac swoich zawodnikow na mecz z Krolami - trzecia porazka z rzedu nie wchodzi w gre, no juz na pewno nie w takim stylu. W Vancouver prawdopodobnie Lotnicy nie byli jeszcze w rytmie meczowym po zadziwiajaco dlugiej jak na realia NHL przerwie (8 dni), jestem pewny ze dzisiaj beda juz w pelni przygotowani. LA znajduje sie w nieco innej sytuacji, Kings zagraja 3 mecz w ciagu 4 dni i 4 w ciagu 5 dni! To bardzo duzo.. Moga byc zmeczeni. Widac to bylo juz wczoraj w Phoenix, gdzie srednio przeciez spisujace sie w tym sezonie Kojoty nie mialy najmniejszych problemow z pokonaniem Kalifornijczykow. W dzisiejszym meczu przeciwko Philly w bramce LA zagra backup goalie Jonathan Bernier, ktory mimo ze zagral swietnie w swoich dwoch ostatnich wystepach, to nie ulega watpliwosci ze jest slabszym goalie niz Quick (Bernier: 4-5-0, GAA 2.64, Sv% 0.907 / Quick: 18-8-1, GAA 2.05, Sv% 0.925).

50-49-3 [50,5%]

qwerty16 86

qwerty16

Użytkownik
Pingwinki daly wczoraj przyznam ciała, miały karnego, przez błąd goalie wyspiarzy na pusta bramke nie trafil jeden z zawodnikow no i mecz obfitowal w dosc duzo ciekawych akcji. Nie mam nic do zarzucenia Islandersom, bo rozegrali dobre zawody. No i tym samym w 5ciu ostatnich meczach u siebie 4 zakończyły się ich zwycięstwem.
Co do dzisiejszej nocy to podobnie jak inni widze zwycięstwo Tampa Bay, które w spotkaniu z Bostonem grali dość intrygująco i efektownie, ale niestety przez popełnione dwa błedy stracili głupie bramki.Warto również zastanowić się nad overem 5.5, gdyż poprzedni mecz rozegrany 10 października skończył się rezultatem 4:3 dla Błyskawic. Atutem również będzie własne lodowisko, na którym idzie im dość dobrze. Myślę, że Stamkos, Lecavalier dzisiejszego wieczoru sprowadzą na właściwe tory Tampe i zobaczymy ciekawy mecz z wynikiem na korzyść dla błyskawic.
Montreal Canadiens vs Tampa Bay Lightning
Typ: 2 kurs 2.15 @ Expekt +
over 5.5 kurs 1.95 (zabraklo jednej bramki ???? )
Wynik: 4:1
Dzisiejszego wieczoru będziemy świadkami również innego ciekawego wydarzenia, otóz do walki staną Philadelphia Flyers z Los Angeles Kings. Obie drużyny swoje ostatnie spotkania przegrały dość wysokimi rezultatami. Jeden z zawodniów lotników - Shelley dostal rowniez dwa mecze kary za meczowy incydent z poprzedniego meczu, co jest sporym osłabieniem. Oba zespoly w tym sezonie juz raz sie spotkaly góra byli zawodnicy z Philadelphi, na których również tego wieczoru mam zamiar postawić, gdyż są wedlug mnie druzyna bardziej ulozona oraz zgraną. Krolowie wedlug mnie nie sa druzyna wlasnego lodowiska, a lotnicy lubia grac z lepszymi rywalami (np pingwiny) oraz Znacznie lepiej prezentuja sie na wyjazdach.
Philadelphia Flyers vs Los Angeles Kings
Typ: 1 kurs: 2.45 @ Expekt
Wynik: 7:4

Otrzymane punkty reputacji: +5
floxal 30

floxal

Użytkownik
Edmonton Oilers - Colorado Avalanche
Typ: 2 60&#39;
Kurs: 2.25 (expekt)

Dzisiaj Edmonton podejmuje u siebie Colorado. Myślałem, o tym typie od czasu przegranej Colorado z Detroit. Przegrana, która należała raczej do tych bolesnych, bo Lawiny grały naprawdę na wysokim poziomie. Kto wie, czy to nie im nawet należało się zwycięstwo w tym meczu? W dodatku wszystkie gole stracili w PP dla Detroit! Edmonton, po 3 przegranych z ciężkimi rywalami zaledwie jedną bramką, powinni pokazać więcej w meczu z Buffalo. Przegrali 4-2, a ich gra była na naprawdę niskim poziomie. Oilers ostatnia pozycja na zachodzie, bilans meczy u siebie tez najgorszy: 6W L11.
Colorado 6 miejsce w tabeli, do tego jest to jedna z ekip które są w czołówce pod względem meczy wyjazdowych. Pierwszy mecz pomiędzy tymi drużynami zakończył się wygraną Pilers, a zwycięską bramkę na 3-2 zdobyli na 24 sek. Przed końcem, dzisiaj okazja do rewanżu! Colorado to drużyna bardzo dobrze radząca sobie w grze 5on5, teraz trener musi ustalić dobrą taktykę, aby nie dopuszczać by Lawiny musiały grać, gdy przeciwnik ma jednego zawodnika więcej. W Edmonton ogromnym osłabieniem będzie brak ich gwiazdy Ryana Whitneya, który doznał kontuzji kostki. Dzisiaj myślę, że górą powinni być gracze z Colorado, którzy nie pozwolą, żeby to właśnie z nimi Edmonton przerwało serie porażek.

botshek 360

botshek

Użytkownik

COLUMBUS BLUE JACKETS TORONTO MAPLE LEAFS
Typ: Leafs -0,5 Regulation Time
Kurs: 2,35
Pinnacle
Tips to win:
- Nie da się ukryć, że oglądam 99% meczów Leafs. Ostatnie trzy spotkania to dobra, a momentami nawet bardzo dobra gra Klonowych Liści. Z trzech potyczek wygrali tylko jedną z NJD. Przegrane na własnym lodzie z ATL i CAR zawdzięczają (bez obrazy) &quot;Ręcznikowi&quot; w bramce jakim jest Gustavsson. Ten facet jest myślami poza lodem w każdym meczu, a TOR trafiając na przeciwnika oddającego dużo strzałów ma &quot;mokro w gaciach&quot;, bo nie wiadomo co się zdarzy nawet gdy krążek przypadkiem jest pchnięty w stronę bramki.
- Dziś Klonowi zagrają raczej z drużyną słabą na wyjazdach. CBJ ma bardzo marną skuteczność strzałów on Road, a ostatnich siedem kolejnych spotkań na obcym terenie zakończyło się porażką Kurtek, a najwięcej bramek strzelonych przez CBJ podczas tych potyczek to dwie.
- Właśnie dzięki słabej skuteczności podczas gry na wyjeździe pomimo Gustavssona w bramce upatruję wygranej dobrze ostatnio grających Leafs.
W bardzo dobrej formie jest Grabovski (choć jego występ jest pod znakiem zapytania) MacArthur, a także przebudzony Kessel. To powinno wystarczyć na Columbus.​

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Dziś zgadzam się z Orng&#39;iem który na zwycięzce typuje Flayers, ja trochę bezpieczniej ograniczę się do ML, ale tak czy inaczej wydaje mi się że dzisiejsze spotkanie z Kings będzie ważnym sprawdzianem dla Phily, ostatnia porażka z Van nie wydaje im zbyt dobrego świadectwa, ale tak jak wspomniał Orng, Flayers mieli dość długą przerwę i to na pewno w jakimś stopniu odbiło się na ich grze. Kings po wczorajszym laniu na pewno też będą mieli podrażnione ambicje zwłaszcza że grają u siebie jednak tak jak już pisałem wielokrotnie po tej drużynie można spodziewać się wszystkiego dlatego dziś nie wykluczam ich porażki. Spotkanie bez faworyta, jednak w mojej ocenie więcej przemawia za Flayers, którzy dwa ostatnie spotkania zagrali fatalnie, teraz pora się odbudować.
Dziś do bramki wraca Leighton, więc tu też jest duży znak zapytania ;)

Jeszcze jedno spotkanie które mnie bardzo interesuje to potyczka Chicago z San Jose, jak dla mnie dziś to gospodarze rozstrzygną losy spotkania na swoją korzyść. Rekiny może i wczoraj pokazały pazur, ale mimo wszystko pozwoliły Dzikusom zaaplikować sobie 5 bramek, co jest dość nieoczekiwanym faktem. Sharks po serii zwycięstw budzą się z ręką w nocniku, tak można to ująć. Ze składu wypadł Pavelski który nawet nie wyleciał z drużyną na spotkania wyjazdowe, a także dość dziwne zestawienie linii myślę że jest tu sporym problemem tej drużyny.
Po drugiej stronie również duży ubytek w postaci Toews&#39;a jednak w tym przypadku coach Joel Quenneville dość ciekawie rozplanował linie swojej drużyny i jak na moje oko może to być bardzo skuteczna strategia. Na pewno sam fakt że zdrowi są już Kean i Hossa to spore ułatwienie dla Chicago. Spodziewam się ciekawego i wyrównanego pojedynku, z przewagą gospodarzy, cały czas czekam na błysk Kean&#39;a, może po kontuzji odzyska świeżość i będzie w końcu zachwycał swoją grą. Tak czy siak dziś Chicago win ????

▶Philadelphia Flayers ML 2.00✅
▶Chicago Blackhawks ML 1.67⛔

qwerty16 86

qwerty16

Użytkownik
Tampa Bay nie zawiodła ???? Idealne spotkanie rozegrał Stamkos, ale przyznam, że w pierwszej tercji obawialem się o Błyskawice, gdyż nonstop Montreal był w przewadze i atakował. Jak sie skonczylo to kazdy widzial. Swietna II i III tercja pozwolily na wygranie calego spotkania.
Szkoda mi też Colorado, ze nie potrafila utrzymac przewagi 3:0 i wygrac z Oilersami. W I tecji juz powinno byc 5:0, ale jak widać po raz kolejny przekonujemy sie jak bardzo nieprzewidywalny jest hokej - NHL ????
Co do meczu philadelphi, zaluje, ze nie wstalem, aby obejrzec - kapitalne widowisko, a lotnicy wykorzystali wszystkie okazje, ktore mieli (PP). Nie mam nic do zarzucenia królom, bo rozegrali dobra partie lecz zwyciesko z niej wyszla moja ulubiona druzyna w pomaranczowych koszulkach.
Z racji tego, ze jestem nowym uzytkownikiem dziekuje za pkt reputacji, obiecuje kolejne trafne analizy ( ???? ) no i zycze wszystkim szczesliwego nowego roku, a za godzine skrobne cos na dzisiejszy wieczor, a pare meczy odbedzie sie kolo godziny 19.

Otrzymane punkty reputacji: +1
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom