>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

NHL - sezon 2010/2011

Status
Zamknięty.
odi 2,3K

odi

Forum VIP
Carolina Hurricanes - Montreal Canadiens -&gt; Montreal win (ML OT)[2.06][Pinnacle] ✅

Gorsze dni Montreal Canadiens i zdecydowanie lepszy czas dla Carolina Hurricanes. Dlaczego więc typuje odwrotnie ? Cóż, w NHL nie wszystko jest tak oczywiste jak na pierwszy rzut oka się wydaje. Kanadyjczycy mocno w ostatnich dwóch tygodniach zwolnili, wpływ na to miało znaczne obniżenie lotów przez Carey&#39;a Price&#39;a w bramce. Ulubieniec kibiców z MTL broni zdecydowanie gorzej niż w poprzednich miesiącach ale wciąż jest najlepszym goalie w lidze pod względem zwycięstw. To będzie trzeci z rzędu mecz wyjazdowy Canadiens, dwa wcześniejsze przegrali ale przeciwnicy to Dallas (na własnym lodzie chyba jeden z najlepszych teamów ligi) oraz Colorado które w ostatnim czasie lało wszystkich. Carolina potencjalnie na każdej pozycji posiada zawodników słabszych, poczynając od bramki gdzie Cam Ward miewa różne momenty na napastnikach kończąc (Huragany na dobrą sprawę dysponują tylko wyróżniającym się Staalem). Habs jeśli chcą się przełamać to na tle Hurricanes mogą to uczynić naddspodziewanie łatwo, a to że łatwo CAR zaskoczyć udowodniła ostatnio Tampa Bay wygrywając 5:1.
Buffalo Sabres - Florida Panthers -&gt; under 1,5 goal in 1T [1.87][Pinnacle] ⛔
W ostatnim czasie kryzys przeżywają czołowi bramkarze jak Halak czy Price, teraz na piedestał liderów bramkarskich ligi wyrastają Ryan Miller z Buffalo i Vokoun z Floridy. Początek meczu pomiędzy dwoma zespołami nie dysponującymi wybitnymi napastnikami zawsze jest mocno wyważony, dodając do tego tych dwóch Panów między słupkami prawdopodobieństwo underu wysokie.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Świąteczna Paczka :grin:

Na dziś parę spotkań, o każdym kilka słów.
:hokej:Zaczynamy od wczesnego &quot;winter classic&quot; które co prawda dopiero przed nami ale już dziś przedsmak. Beż żadnych ograniczeń myślę że warto pograć dziś na Pinwiny, które ostatnimi dwoma spotkaniami pokazały że chwilowa &quot;zapaść&quot; nie ma większego wpływu na grę Pitts. Z drugiej strony gospodarze, którzy również odbili się od dna, jednak w mojej ocenie to nadal nie jest Washington, który siał spustoszenie choćby w zeszłym sezonie, musi jeszcze sporo dni upłynąć by Alex i spółka zaczęli grać naprawdę dobry hokej, ja rozumiem że pojedynki PIT vs WSH są z kategorii &quot;hot&quot; jednak na tę chwilę to drużyna Sida prezentuje dobry poukładany hokej, no i przede wszystkim sam Crosby robi wielką różnicę.
:hokej:Idziemy dalej tym razem spotkanie Hurricanes vs Habbs i tak jak napisał Odisio, całkiem odmienne nastroje w obu ekipach, Montreal najgorsza seria gier od początku sezonu i sporo straconych bramek w ostatnich spotkaniach, kluczem do zwycięstwa na pewno będzie postawa Price&#39;a, dość spory ciężar musi dźwigać ten człowiek, ale już niejednokrotnie udowadniał że potrafi wygrać sam spotkanie. W mojej ocenie ten pojedynek to walka Ward vs Price. Mam nadzieje że Carey otrząśnie się z ostatnich niepowodzeń.
:hokej:Na deser Dallas Stars, szczerze powiedziawszy ta drużyna i jej dokonania ostatnimi czasy robią na mnie ogromne wrażenie, udowodnili to spotkaniem z Candiens, gdzie nie dali żadnych szans przyjezdnym. Co więcej bardzo podoba mi się konsekwencja w grze, czasami mówi się o przypadku lub też szczęściu, w grze Gwiazd nie widać zbyt wiele miejsca nawet na takie drobnostki, siła ofensywna tej drużyny jest imponująca. W zestawieniu z ekipą Calgary, Dallas wygląda o wiele lepiej, jednak wiemy jak to w NHL bywa i zazwyczaj zachwyty itp rzeczy szybko gasną, cóż dla mnie takie spotkanie jak to dzisiejsze które będzie ostatnim przed świąteczną przerwą powinno być tylko potwierdzeniem moich słów. Sądzę że Richards i przyjaciele zafundują dziś Płomieniom prawdziwe &quot;piekiełko&quot; ;)

▶Pittsburgh Penguins ML 2.17 ✅
▶Montreal Canadiens ML 2.06 ✅
▶Dallas Stars (-0,5) 1.96
⛔

Otrzymane punkty reputacji: +1
odi 2,3K

odi

Forum VIP
Carolina Hurricanes - Washington Capitals -&gt; Washington win (ML 60&#39;)[1.75][Pinnacle] ✅
Po raz kolejny w ostatnich dniach przeciwko Carolinie. Chociaż w tym przypadku bardziej na Capitals, którzy udowodnili w meczu przeciwko Pingwinom że kryzys już raczej za nimi. Owszem przegrali, ale nie zapominajmy że Pens to aktualnie absolutna czołówka a stołeczni dopiero dochodzą do siebie po niewytłumaczalnej serii 8L. Mimo to Owieczkin i spółka zagrali jak dawniej, z sercem zaangażowaniem i zabrakło na prawdę nie wiele dosłownie kilku hokejowych atrybutów aby zwyciężyć w tej rozgrzewce przed Winter Classic. Czekam już długo na to aż cug złapie Aleksander Wielki, bo jestem przekonany że jeszcze w zasadniczym zacznie strzelać seryjnie gole. Co do Huraganów ich porażka z Montrealem mogła oznaczać koniec dobrych czasów, Cam Ward bramkarz CAR pozytywnie grał przez cały grudzień ale Kanadyjczycy zdołali wlepić mu kilka goli i myśle że to samo zrobią Capitals.
Dallas Stars - Phoenix Coyotes -&gt; Over 5,5 goals [2.16][Pinnacle] ⛔
Troszkę nie rozumiem kursów na u/o w tym przypadku. Obie ekipy należą raczej do tych bramkostrzelnych bo Gwiazdy u siebie to prawdziwa maszynka do atakowania a Kojoty o czym często piszę posiadają szerokie grono uzdolnionych napastników. Ostatnie wyniki być może potraktowane zostały jako odwrócenie tendencji, ale jeden słabszy mecz w ofensywie Stars nic stałego nie oznacza (chociaż rzeczywiście słabiej zagrali z Calgary). &#39;Yotes kontynuują serię wyjazdów, i to bez podstawowego goalie Bryzgałowa. Przekonali się już w ostatnich tygodniach że na LaBarbere nie można liczyć, bo to średniej klasy backup - jedyne wyjście jeśli chcą zdobyć jeszcze punkty w tym roku to zagrać śmielej w ataku. Nie wiem czemu w ostatnim meczu odstawiono na ławkę Wolskiego, który w poprzednich meczach był wyróżniającym się hokeistą. Mam nadzieje że dziś zagra i zdobędzie kolejne punkty.

gumbi82 526

gumbi82

Forum VIP
Spotkanie: Dallas Stars – Phoenix Coyotes
Typ: 1
Kurs: 2.10
Bukmacher: Betsafe

Analiza:

Bardzo interesująco zapowiada się nam pojedynek hokejowy Amerykańskiej ligi NHL w którym to zmierzą się zespoły Dallas Stars z Phoenix Coyotes. Gospodarze tego pojedynku w swoich 5 ostatnich występach zdołali 2x odnieść zwycięstwo a 3x zremisowali w podstawowym czasie gry zdobywając przy tym 15 bramek a stracili 11. Goście natomiast w swoich 5 ostatnich występach zdołali 2x zremisować w regulaminowym czasie gry a 3x doznali porażki strzelając przy tym 8 bramek a stracili 19. Statystyki wyraźnie pokazują nam, że goście w ostatnim czasie są zupełnie bez formy a co gorsza jest to ich 6 spotkanie wyjazdowe na przełomie ostatnich 11 dni a co z tym idzie zastanawiam się jaka jest ich obecna dyspozycja. Gospodarze natomiast grają bardzo efektywnie zdobywając przy tym sporo bramek i według mnie niesieni dopingiem własnej publiczności to właśnie oni powinni tutaj zwyciężyć stąd mój typ to 1 po dobrym kursie 2.10 który znaleźć możemy w Betsafe.

0:1 ⛔

orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
PIT@OTT Pittsburgh(-0.5) REG 2.15 [Betsson] 1-3 ⛔

Pens po dwoch porazkach (z Flyers i Rangers) wrocili do gry na dobre. Najpierw pewnie pokonali Phoenix i Floride, a w ostatnim meczu przed przerwa swiateczna zdolali wywiezc komplet punktow z Verizon Center.. Typujac dzisiaj ich zwyciestwo kieruje sie przede wszystkim swietna wg mnie postawa Pingwinow we wspomnianym spotkaniu z Washingtonem (3-2 SO) - mimo ze wygrali dopiero po rzutach karnych byli strona wyraznie lepsza, zaryzykowalbym stwierdzenie ze obie bramki strzelone przez Stolecznych byly dzielem pojedynczych bledow zawodnikow Pittsburgha (dalej nie moge przezyc jak mozna bylo dac sobie wbic shortiego 5min przed koncem prowadzac 2-1). Ottawa dobrze lezy w tym sezonie zawodnikom Dana Bylsmy, polegla w obu bezposrednich starciach z Pingwinami w regulaminowym czasie gry (5-2, 2-1). Sens wygrali swoj poprzedni mecz ze slabo ostatnio spisujacymi sie Predators i trzeba wziac pod uwage fakt, ze dwa zwyciestwa z rzedu przydarzyly im sie ostatnio 9 listopada! Go Pens.

MTL@NYI Montreal(-0.5) REG 2.05 [Pinnacle] 1-4 ⛔

W obu bezposrednich meczach Habs i Isles w tym sezonie dwukrotnie lepsi okazali sie hokeisci z Quebecu (5-3, 3-1). W sezonie 2009/10 rowniez zdominowali season series wygrywajac 3 z 4 spotkan. Mimo ze Wyspiarze prezentuja sie ostatnio calkiem niezle (w poprzednich 4 meczach zdobyli 7 na 8 mozliwych do zdobycia punktow) to jednak mala passa ekipy z Long Island moze dzisiaj dobiec konca.. W ostatnim meczu z Devils gra Isles nie byla az tak dobra jak wynik (5-1) - pozwolili Diabelkom na oddanie az 35 strzalow na bramke, a sami oddali zaledwie 14. Dzisiaj beda musieli pokonac Careya Price&#39;a, ktory jest obecnie o 5 klas lepszym goalie niz Marty &quot;Sito&quot; Brodeur;)

47-46-3 [50,5%]
/ seria: -3

Otrzymane punkty reputacji: +1
adrian1905 132

adrian1905

Użytkownik
@

Carolina Hurricanes @ Washington Capitals Typ: Washington Capitals 2.25 Betsafe ✅
Podobnie jak Odisio stawiam dziś na wygraną Washington Capitals. W ostatnim spotkaniu przeciwko Penguins, zawodnicy Capitals rozegrali najlepsze spotkanie od kilku tygodni. W tym spotkaniu w zawodników Bruce Boudreau wróciła wiara, a co za tym idzie walka do końca. Brakuje jeszcze bramek, ale wydaje mi się, że te przyjdą z czasem w końcu Capitals przez wiele osób przed sezonem uważani byli za faworytów swojej konferencji. Dziś czeka ich spotkanie z Hurricanes, a więc będzie to pojedynek dwóch drużyn Southeast Division. W ostatnim okresie po serii czterech zwycięstw ekipa Caroliny zanotowała dwie porażki najpierw z Tampa Bay, a następnie z Canadiens. Dziś według mnie zanosi się na L3 ponieważ uważam, ze Washington potraktuje ten mecz naprawdę bardzo poważnie jeśli myślą o stopniowym powrocie na swoje miejsce. Będzie to także doskonała szansa na odblokowania się dla Ovechkina. Ten mecz to także szansa dla Greena na udowodnienie powrotu do formy po trafieniach w meczu z Pittsburgh Penguins. Poza tym uważam, ze jeśli Capitals dziś przegra to Boudreau straci pomysł na zmotywowanie swoich zawodników...(HBO 24/7 odc 2 :grin ????​

Otrzymane punkty reputacji: +6
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Widzę że już praktycznie wszystkie najciekawsze typy zostały opisane :razz:
Od siebie dodam parę zdań do dwóch innych spotkań.
:hokej ???? allas Stars dość niespodziewanie dla mnie przegrali ostatni mecz z Calgary, tym bardziej że grali na własnym lodzie. Jednak sam wynik to jedna sprawa, a druga strona medalu to na pewno styl który zaprezentowały Gwiazdy, był zgoła odmienny od tego który widzieliśmy we wcześniejszych spotkaniach, jedynie 16 oddanych strzałów na bramkę Kiprusoffa a także determinacja której nie było widać w postawie Dallas. Sam coach Marc Crawford powiedział że czuje się zawiedziony stylem jaki jego drużyna zaprezentowała. Dziś jednak kolejne spotkanie i rywal który na pewno się nie &quot;położy&quot;, zwłaszcza że do bramki Kojotów wraca Bryzgalov i to na pewno duże wzmocnienie. Kojoty dzisiejszym spotkaniem kończą swoją wyjazdową serię której bilans jest bardzo ubogi 1-4 w tym zwycięstwo z Wyspiarzami. Warto tez dodać że przed wyjazdem, Kojoty rozbiły u siebie Dallas 5:2. Myślę że dziś zobaczymy zdecydowanie inny zespół Dallas, na pewno będą chcieli zatrzeć złe wrażenie po ostatnim spotkaniu i mam nadzieję że ich ofensywny styl przełamie barierę Bryzgiego.
:hokej:Na koniec jeszcze kilka słów o spotkaniu Kings vs Ducks. W mojej opinii typ na Królów nie będzie dziś złym rozwiązaniem, szczególnie że po wygranym meczu w Colorado, Kings potwierdzili swoją dobrą dyspozycję wygrywając z Oilers 3:2. Wynik nie jest tu najważniejszy ponieważ, wiadomą sprawą jest że po łatwym zwycięstwie zazwyczaj ciężko jest utrzymać odpowiedni poziom motywacji i koncentracji, ta sztuka udała się Królom i w dobrym stylu odprawili Edmonton. Dziś rywal na pewno bardziej wymagający, jednak będący aktualnie w długim turne i LA to już 6 przystanek dla Anaheim. Ostatni pojedynek w Buffalo pokazał że Kaczki są już trochę przygaszone długim pobytem poza domem. Kings we własnej hali są &quot;twardym orzechem do zgryzienia&quot; a wobec faktu że Anaheim po raz kolejny musi grać na wyjeździe, sądzę że to może być dla nich kolejny ciężki wieczór. Jedynym ratunkiem wydaje się być Hiller, ale czy będzie w stanie powstrzymać Kopitara :?: To wydaje mi się mało prawdopodobne ;)

▶Dallas Stars 60&#39; 2.15 Tobet ⛔
▶Los Angeles Kings 60&#39; 2.00 Bah ✅

botshek 360

botshek

Użytkownik

TORONTO MAPLE LEAFS NEW JERSEY DEVILS

TYP: Leafs +0,5 and +1 OT INCLUDED
Kurs: 2,01✅
Pinnacle

Tips to win:

- Która z drużyn okupujących dolne rejony tabeli przerwie dziś streaka porażek ?? Trudny orzech do zgryzienia, ale kurs jaki oferuje Pinnacle na win TOR +0,5 and +1 OT Included jest moim zdaniem smakowitym kąskiem z kilku przyczyn:

- tak słabo prezentuje się ekipa Devils w ostatnim czasie, że chyba nikt się nie spodziewał. Cztery mecze z rzędu z zaledwie jedną strzeloną bramką do tego w ostatniej kolejce przegrana na własnym terenie ze szpitalem Islanders. Dziś zabraknąć także może pierwszoliniowego skrzydłowego Tedenby co nie jest dobrą wiadomością patrząc na osłabienia Diabłów.
- Patrząc na TOR to zagrali ostatnio bardzo ciekawe spotkanie z ATL, przegrali tylko i wyłącznie przez postawę średniaka Gustavssona i tylko to mnie martwi, że dziś także on wystąpi w bramce Leafs.​

Otrzymane punkty reputacji: +21
floxal 30

floxal

Użytkownik
Carolina Hurricanes - Washington Capitals ✅ 2-3 ✅
Typ: 2 ML
Kurs: 1.70 (expekt)

Dzisiaj gram znowu na Capitals. Oglądałem ich poprzedni mecz z pingwinami i zrobili na mnie naprawdę duże wrażenie. Przez większość meczu atakowali, oddali więcej strzałów na bramkę i według mnie trochę pechowo przegral, dopiero w karnych. To im należała się wygrana w tym spotkaniu. Washington po serii przegranych, zaczął grać w końcu lepiej, po wygranych z Ottawą i New Jersey, stoczyli zaciętą walkę(o której już wspomniałem wcześniej i w której tak naprawdę byli lepsi) z jedną z najlepszych drużyn w tym sezonie - pingwinami. Carolina po dobrej serii 4 zwycięstw i to nie byle z kim, poniosła porażkę z Tampa Bay i z Montrealem. Z tymi ostatnimi zaprezentowała się nadzwyczaj nieciekawie. Widać, że powietrze z nich trochę już zeszło. Bilans spotkań pomiędzy tymi zespołami w tym sezonie to 3 zwycięstwa dla stołecznych. W ostatnim z nich padł wynik 3-2 po karnych a decydującego gola strzelił Ovieczkin, który nie może się odblokować. Może właśnie dziś ?

Otrzymane punkty reputacji: +6
botshek 360

botshek

Użytkownik

DETROIT RED WINGS MINNESOTA WILD
Typ: Under 1,5 First Period
Kurs: 1,90
Pinnacle
Tips to win:
- W zasadzie to dwa czynni ki skłoniły mnie do tego typu:
znakomita postawa w ostatnich meczach Goalie Minnesoty Backstroma- facet jest w rewelacyjnej formie trzy ostatnie mecze to strata zaledwie jednej bramki w każdym.
Brak Datsyuka to znaczne osłabienie ataku Skrzydełek. Obie drużyny należą do bardzo mało strzelających odpowiednio u siebie i na wyjeździe. Dla mnie ten mecz całościowo powinien byc także underowy bo zarówno obrona Wild jak i Wings gra twardo, zdecydowanie i dużo shotów blokuje.​

adrian1905 132

adrian1905

Użytkownik
@

Columbus Blue Jackets @ Minnesota Wild Typ: Minnesota Wild - Moneyline 2.29 Betsafe ⛔
Dzisiaj w Nationwide Arena dojdzie do spotkania pomiędzy Columbus Blue Jackets, a Minnesotą Wild. Spotkanie to będzie trzecią potyczka tych ekip w obecnym sezonie. Obecnie Blue Jackets jak i Wild maja po jednej wygranej. Drużyna Columbus Blue Jackets w ostatnim czasie jest w kryzysie na ostatnie dziesięć spotkań zawodnicy z Central Division wygrali tylko trzy spotkania z Stars, Rangers, a także z Flames. W swoim ostatnim spotkaniu ulegli drużynie Chicago 4-1. Natomiast drużyna Minnesoty Wild w ostatnich dziesięciu spotkaniach notuje serię 5-3-2. Ostatnie spotkanie drużyna „Dzikusów” przegrała z liderem konferencji zachodniej Detroit Red Wings 4-1. Mimo porażki z dobrej strony w tym spotkaniu pokazał się Burns, który strzelił bramkę, a oprócz tego był największym zagrożeniem bramki Howarda. Jeśli chodzi o poprzednie spotkania Minnesoty to warto wyróżnić bramkarza Backstroma, którego jednak dzisiaj nie zobaczymy ponieważ w bramce Wild stanie dziś Jose Theodore. Mimo to uważam, że górą w tym spotkaniu będzie drużyna Minnesoty Wild, która mam nadzieję, że od samego początku zepchnie do obrony zawodników Columbus, a wtedy podobnie jak z Blackhawks zawodnicy Blue Jackets zaczną się gubić.
@

New York Rangers @ New York Islanders Typ: Over 5.5 - Wliczając dogrywkę i rzuty karne 2.08 Betsafe ✅
Przed nami kolejne derby New York pomiędzy drużynami New York Rangers - New York Islanders. Obie drużyny w ostatnim czasie prezentują w miarę dobrą formę. Drużyna Rangers w ostatnim czasie notuje serię 6-3-1. Natomiast skazywani prawie co mecz na porażkę hokeiści Islanders w ostatnich trzech meczach odnieśli trzy zwycięstwa notując tym samy serię 4-5-1. W ostatnim spotkaniu zawodnicy New York Rangers ulegli po karnych Tampa Bay. Jednak przez całe spotkanie byli stroną przeważającą. Dobry debiut w NHL zanotował Mats Zuccarello. Jeśli chodzi o drużynę New York Islanders to przeciwko Canadiens zagrali bardzo dobry mecz. Od początku grali bardzo agresywnie co często przynosiło dobry efekt w postaci przejęcia krążka. Wyróżnić można Nielsena, który asystował przy bramkach Grabnera oraz Parenteau. Derby New York to w ostatnim czasie zazwyczaj overowe wyniki (poza tymi ostatnim) myślę, że podobnie może być i dziś w bramce Islanders powinniśmy zobaczyć Dwayne Roloson natomiast w Rangers - Henrik Lundqvist.​

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Florida Panthers - Boston Bruins -&gt; Boston win (ML OT) [1.74][Pinnacle] ✅
Krótko argumentując typ, Florida potrafi zagrać dobre spotkanie - potrafi nieźle poruszać się w ataku chociaż w ich obronę nigdy zbytnio nie wierzyłem. Tak czy siak ofensywe oceniam na plus ale na tle obrony Niedźwiadków może i tak wypaść mizernie. Co do obrony jak już wspomniałem nie moge jej dobrze zrecenzować bo zazwyczaj przez ich nieudolność bardzo wiele roboty ma Vokoun i raz mu wychodzi raz nie. Dziś braknie nawet uzdolnionego Czecha w bramce FLA wystąpi Scott Clemmensen - kolejny plus dla Bostonu. Wracając do uzdolnionych napastników Panter to warto też wspomnieć że kilku z nich nie zagra przez kontuzje ... (Stillman,Olesz,Dvorak). Patrząc na ostatnie wyniki niby forma obu zespołów porównywalna ale widziałem mecz Bruins przeciwko Trashers (którzy udowodnili już że w tym sezonie słabi nie są) i zrobili na mnie wrażenie, wymusili mnóstwo błędów na zawodnikach Drozdów i ich wysoki Forecheking ogólnie zrobił na mnie wrażenie nie do przejścia. Patrząc przez pryzmat ostatniego spotkania także lepsi wydają się Bostończycy. Sumując stawiam na gości.
Columbus Blue Jackets - Minnesota Wild -&gt; over 5,5 goal [2.25] ✅
Calgary Flames - Buffalo Sabres -&gt; Calgary win (ML OT) [1.74] ✅
AKO=3.91 Stawka=5j Pinnacle

Over wydaje mi się dużo bardziej prawdopodobny głównie ze względu na obsade bramkarską. Pan Mason, który będzie bronił dla Blue Jackets jest w tym sezonie lekkim pośmiewiskiem, w samym grudniu legitymuje się GAA=5.18 i procentem zatrzymywanych strzałów ... .849. Dla niewtajemniczonych powiem tylko, że to rezultaty nie godne NHL. W Minnesocie sytuacja obronna i bramkarska wygląda ciut lepiej ale występ backupa Jose Theodora też raczej gwarantuje większe prawdopodobieństwo utraty bramki niż gdyby stać miał Nicklas Backstrom.
Dramat Dereka Roya z Buffalo będzie miał moim zdaniem odbicie na całej postawie Szabel. Center Buffalo nie wystąpi już w aktualnym sezonie przez zerwanie ścięgna mięśnia uda, a że był to najbardziej efektywny zawodnik Sabres trudno oczekiwać by teraz bez niego zaczęli grać lepiej ... CGY ostatnio zaskoczyło mnie świetną postawą w meczu przeciwko Dallas (wyjazdowym!). To był chyba jeden z lepszych meczy Płomieni w tym sezonie i wszystko wyglądało na prawdę dobrze co jest w ich przypadku rzadkością. Dziś pójdę za ciosem i mam nadzieje że oni również podtrzymają dobry hokej jaki grali przeciwko Stars.

Otrzymane punkty reputacji: +5
floxal 30

floxal

Użytkownik
NY Rangers - NY Islanders ✅ 7-2 ✅
Typ: 1
Kurs: 1.80 (expekt)
Dzisiaj wielkie wydarzenie w Nowym Yorku. W hali Madison Square Garden spotykają się dwie drużyny, które grają nie tylko o pkty w tabeli, ale także o prestiż o to kto króluje w mieście. Sytuacja w tym meczu wygląda dość ciekawie bo Rangersi po serii zwycięstw (przeplatanymi nielicznymi porażki) odnotowało teraz 2 porażki pod rząd - z mocną Filadelfią i z dobrze radzącymi sobie chłopakami z Tampa Bay. Złapali lekką zadyszkę, o której muszą szybko zapomnieć by nie wypaść jak to się mówi &quot;z obiegu&quot; bo każda kolejna porażka pociągnie za sobą następne. Islanders, skazywani wczoraj raczej na porażke ograli Montreal w niezłym stylu 4-1. Wydaje się jakby ta drużyna zaczęła grać i to poważnie. Raczej mało kto spodziewałby się, że Islandersi w najbliższym czasię będą mogli wygrać 3 mecze pod rząd. Dzisiaj z pewnością na drodze Islandersą stanie goalie Lundqvist. Ciekawie wyglądają mecze jeżeli chodzi o miejsce ich rozgrywania. Wyspiarze, w hali MSG pokonali Lundqvista ostatnim razem 26.12.2009, gdzie wygrali 4-3 OT. 24 marca tego roku Lundqvist zatrzymał 27 strzałów a Rangersi wygrali 5-0. Dzisiaj do składu Rangersów ma powrócić dobrze strzelający Gaborik. W tym roku na 3 spotkania pomiędzy tymi zespołami, 2 ostatnie mecze wygrali Rangers. Dzisiaj powinni dołożyć nastepne.
Wczoraj Islanders pozytywnie zaskoczyli mnie swoją formą, aczkolwiek myślę, że seria sukcesów się już dla nich wyczerpała. W derbach Nowego Yorku, Rangersi na słabszego rywala będą zmotywowani podwójnie. A kompleks Lundqvista w tej hali jest dużym + na korzyść Rangersów.

Otrzymane punkty reputacji: +5
odi 2,3K

odi

Forum VIP
NY Rangers - NY Islanders Typ: 1 Kurs: 1.80 (Expekt)
Ja bym dzisiaj na Strażników uważał. Derby to derby, Wyspiarze być może mają jedyny taki okres w sezonie gdy forma pozwala im zdobywać punkty i będą chcieli pociągnąć ile się da w takim stylu żeby narobić pkt. Spotkanie z lokalnym rywalem dodatkowo do tego motywuje. W sumie kontuzje też bym tutaj praktycznie zrównał ... owszem potencjalnie Rangers lepiej wyglądają, ale właśnie .. oni już w derbach wygrywali w tym sezonie i głód na to mają mniejszy. Tak czy siak dla mnie kurs na gospodarz nie opłacalny (w stosunku do ryzyka)
Powodzenia

floxal 30

floxal

Użytkownik
Wyspiarze być może mają jedyny taki okres w sezonie gdy forma pozwala im zdobywać punkty i będą chcieli pociągnąć ile się da w takim stylu żeby narobić pkt.
Masz rację, są jak to się mówi na fali. Pewnie sami się nie spodziewali, że nagle przyjdzie seria takich wyników. Tak jak pisałem liczę na to, że limit ich zwycięstw sie skończy z dzisiejszym meczem. Kurs rzeczywiście niezbyt wysoki ;| Zastanawia mnie jedna rzecz: Przy 3 ostatnich zwycięstwach Islandersów, oddali oni za każdym razem mniej strzałów niż drużyna przeciwna.
Dzięki ;D

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Przy 3 ostatnich zwycięstwach Islandersów, oddali oni za każdym razem mniej strzałów niż drużyna przeciwna.
No tak w ich przypadku to w sumie normalka, nie mają na tyle mocnej szerokiej kadry aby zdominować przeciwnika przez całe spotkanie więc to są raczej zrywy dobrej gry pierwszej i drugiej piątki. Jak się okazuje czasami skuteczność jest ważniejsza niż ilość strzałów a najlepszym przykładem na to Anaheim Ducks.
Każda &quot;fala&quot; się kiedyś kończy, ciekawe czy to już dziś padną hokeiści z Long Island ????

golditalia 27

golditalia

Użytkownik
Witam...Na dzisiejszą noc dałem na Floride Panthers ponieważ ostatnio prezentują się nawet nieźle, w domu grają nawet dobrze natomiast Boston w ostatnich meczach nie brylował i na wyjeździe w ostatnich 10 meczach mają tylko 2 zwyciestwa. Braki w składzie Florydy mogą mieć negatywny wynik?

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Braki w składzie Florydy mogą mieć negatywny wynik?
Mogą ale nie muszą, ostatnio bez wymienionych przeze mnie napastników Pantery radziły sobie dobrze. Co nie znaczy że tym razem nie zabraknie właśnie wymienionych nazwisk aby przechylić szalę zwycięstwa ... tak czy siak osłabienia w linii ataku są ????

botshek 360

botshek

Użytkownik

DETROIT RED WINGS - COLORADO AVALANCHE

TYP: Colorado -0,5 Regulation Time
Kurs: 2,44
Pinnacle

Tips to win:

- Sądzę iż kluczowym znaczeniem w tej potyczce może być dłuższa przerwa i odpoczynek drużyny Lawin. Ekipa Colorado gra naprawdę dobry hokej w tym sezonie i nie przez przypadek jest jedną z najlepiej grających w ofensywie drużyn NHL. Po wspaniałym streaku 6 win przyszedł czas na dwie sromotne przedświąteczne porażki ze strzeloną zaledwie jedną bramką. Co się na to złożyło?? Maksimum włożonych sił w wygranie 6 kolejnych spotkań czego skutkiem był znaczny upływ sił i nasilające się mikro i makro kontuzje.
- Przerwa wyszła na dobre Lawinom, dziś do składu wracają: Hejduk, McLeod, Mauldin są to postacie nie bez znaczenia dla drużyny, a w całokształcie może to wyjść tylko na +++.
- Inaczej jest w drużynie z Detroit, oczywiście wczoraj wygrali pojedynek z Wild, ale z Wild grającymi raczej &quot;bezpłciowo&quot;, Wings okupili wygraną z Dzikusami kontuzją Clearyego dołączając do tego kontuzjowanego wcześniej Datsyuka mamy kilka znaczących roszad z top lines DRW, a to nie będzie bez znaczenia w zbliżających się pojedynkach.
- W bramce raczej zdecydowanego faworyta nie ma, chociaż ogranie w tym sezonie Budaja może wyjść zdecydowanie na plus niż zaledwie 8 spotkań weterana Osgooda.​

qwerty16 86

qwerty16

Użytkownik
Floryda ma ostatnio dosc dobrą passe, ale według mnie musi sie ona kiedys skonczyc. Ogladam czesto poczynania boston bruins i uwazam, iz maja w sobie potencjal. No i bostonczycy maja u siebie znakomitego centra, ktory ciagle pnie sie w gore pod wzgledem formy oraz zdolnosci.
Aha, no i Boston maja mozna by powiedziec jakis sposob na Floryde - 2 ostatnie mecze zakonczyly sie wysokimi zwyciestwami 4-1; 3-0.
W tym swiatecznym okresie sklaniam sie ku Boston, podobnie jak Odisio

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom