>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL - sezon 2010/2011

Status
Zamknięty.
J 7K

juanroman08

Forum VIP
No to Odyń:razz: popłynąłeś z tematem :grin:

Washington Capitals vs Anaheim Ducks (Washington 60&#39;) 1.80 Tobet⛔

Typowo na przełamanie dla graczy ze stolicy. Ich ostatnie wyniki świadczą o dość sporych problemach, które nie są jasne do zdiagnozowania. Jednak sam fakt że Washington przegrywa cztery spotkania z rzędu na własnym lodzie jest rzadko spotykanym zjawiskiem, co więcej Capitals w swoich pięciu z sześciu przegranych pojedynkach, pomijam mecz z Toronto, zdobyli jedynie cztery bramki, myślę że ta statystyka oddaje najlepiej formę dzisiejszych gospodarzy. Wiem że kurs wcale nie jest zachęcający a rywal z Anaheim ostatnio notuje dobre wyniki i może to powodować ogólny dystans do tego typu. W mojej ocenie gorzej niż w meczu z Rangers być nie może, bezradność całej drużyny była widoczna na każdym kroku co zaowocowało choćby bójką Alexa. Caps mieli dwa dni odpoczynku, myślę że coach Boudreau zrobił co tylko był w stanie by postawić swych podopiecznych na nogi i zmotywować odpowiednio do walki z Ducks. Fakt iż w dzisiejszym spotkaniu wystąpi Varlamow jest jasnym sygnałem na to że Boudreau daje szansę rehabilitacji, co jest dość rzadkim zabiegiem gdy w poprzednim pojedynku ten sam goalie wpuszcza 7 bramek.
Mocno wierzę w to że dziś zobaczymy prawdziwą drużynę Caps na lodzie, a na pewno pomocny w tym będzie Mike Green który wraca po kilku meczowej nieobecności.

Z innych spotkań rozważyłbym zwycięstwo Chicago Blackhawks a także under 5.5 w spotkaniu Habbs z Flayers i od razu napiszę że w mojej ocenie Carey Price jest to najjaśniejszy punkt Montrealu i w każdym spotkaniu można na niego liczyć, co udowadnia przez swoją postawę. Z drugiej strony do bramki powraca Bobrovsky i chyba też ma coś do udowodnienia po kilku słabszych występach.

kelebra 4

kelebra

Użytkownik
Na dzis proponuje mecz pomiedzy
St. Louis Blues at Detroit Red Wings - Red Wings zwyciestwo Money Line 1.83.

Ostatnia porazka z LAK- jej rozmiar 5:0 we wlasnej hali powinien dzis spowodowac koncetracje od poczatku do konca spotkania w ekipie gospodarzy.

Dosc dluga lawka nieobecnych w St Louis na dzisiejszy mecz:
-Oshie, Perron, McDonald, Polak, Pietrangelo.

orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
Capitals przegrali juz 6 meczow z rzedu i jest to najdluzsza seria porazek tej druzyny od pazdziernika 2007! Takze narazie podaruje sobie typ na ich zwyciestwo, moze lepiej poczekac az sie przelamia i dopiero zaczac kombinowac..;) Ale to tylko moje zdanie.
edit: 7 porazka z rzedu ...

A na dzisiaj przygotowalem dwa typy:
PHX@NJD Phoenix(-0.5) REG 2.50 [Betsson] 3-0 ⛔
Mimo ze przed sezonem przewidywalem problemy teamu z New Jersey (liczylem ze beda walczyc o miejsca 8-10 na Wschodzie) to szczerze przyznam - nie spodziewalem sie ze Devils popadna w az takie tarapaty... Playoffy maja juz z glowy. Czlowiek, ktory mial pociagnac zespol do walki o najwyzsze trofea (;)) Ilya Kovalchuk zdobyl 2 gole w ostatnich 20 meczach i jak narazie moze &quot;pochwalic sie&quot; ratingiem -18 w statystyce +/- (zajmuje tym samym przedostatnie miejsce pod tym wzgledem w swoim teamie). GM Lou Lamoriello zrzekl sie praw do zarabiajacego ponad 5 milionow bucksow Briana Rolstona, jednak nie zglosil sie po niego zaden team i dzisiaj prawdopodobnie zobaczymy go na lodzie... Nie wiem czy takie posuniecie mialo wywolac w zawodnikach NJ poczucie, ze bez wzgledu na nazwisko i zarobki wyleciec moze kazdy, ale z pewnoscia ruch ten nie swiadczy dobrze o atmosferze w New Jersey. Devils przegrali juz 5 spotkan z rzedu, w ktorych strzelili zaledwie 8 goli, a stracili az 18. W ostatnim meczu przeciwko Detroit byli tylko bezbarwnym tlem dla Skrzydel. Natomiast Desert Dogs ostatnio bardzo dobrze radza sobie na wyjezdzie, wygrali 6 z 7 road games i mysle ze dzisiaj rowniez powinni sobie poradzic z pograzonymi w kryzysie Diablami. Tym bardziej, ze w bramce NJ zagra dzisiaj Martin Brodeur - juz od paru sezonow nie jest wybitnym goalie, ale w tym roku to czlowiek sito:grin: Obecnie nieporownywalnie lepszym goalie jest Ilya Bryzgalov z Phoenix.
edit: a Marty jak na zlosc ;)

PHI@MTL Philly ML 2.11 [Pinnacle] 5-3 ✅
Phila wygrala juz 5 z 6 ostatnich meczow, ostatnio ograla Boston, a wczoraj rozpedzony Pittsburgh, konczac tym samym streak Pingwinow na 12 zwyciestwach z rzedu... I musze przyznac, ze wyniki odzwierciedlaja forme ekipy z City of Brotherly Love, ktora graja rewelacyjnie. Na slowa uznania zasluguje przede wszystkim formacja defensywna. Ale w ataku rowniez jest dobrze, Flyers nie maja problemow ze stwarzaniem sobie sytuacji bramkowych, wczoraj mogli wygrac zdecydowanie wyzej, ale w dwoch 100% sytuacjach do pustej bramki nie trafili Noodle i Hartnell. W dwoch dotychczasowych starciach z Montreal Canadiens Flyers rowniez dominowali (SOG: 86-59), jednak tylko jedno z nich zakonczylo sie ich sukcesem. Widac, ze sa lepsza ekipa niz Habs i mysle, ze dzisiaj niesieni pozytywna energia po wczorajszym zwyciestwie nad Pens poradza sobie w Bell Centre. Do skladu Habs wracaja Spacek i Gomez, jednak dzisiaj to nie oni beda pierwszoplanowymi postaciami - jedynym czlowiekiem ktory jest w stanie zatrzymac Lotnikow jest Carey Price. Czy mu sie to uda? Juz mial jedna taka noc, kiedy Canadiens wygrali z 3-0, mysle ze nic dwa razy sie nie zdarza;)
edit: ... i nie zdarzylo sie :cool:

44-40-3 [52,3%]

botshek 360

botshek

Użytkownik

ATLANTA THRASHERS TAMPA BAY LIGHTNING

TYP: Over 5,5
Kurs: 1,70⛔
Pinnacle

Tips to win:

- Patrząc na obie druzyny chyba nikt nie ma watpliwości do czego przykładają sie bardziej zawodnicy. Atak, atak i jeszcze raz atak typowo overove i ofensywne ekipy tracące dosyć dużo bramek. Na dodatek derby, w których nikt nie będzie się oszczędzał także licze, że worek bramek będzie tutaj baardzo duży.

NEW YORK RANGERS PITTSBURGH PENGUINS

TYP: Under 1,5 First period
Kurs: 1,90✅
Pinnacle

Tips to win:

- Pojedynki Pingwinów z Rangersami to zawsze zacięte boje, obie drużyny grają bardzo twardo w obronie.
- Zarówno Pitts jak i Rangers to drużyny tracące bardzo mało bramek w pierwszej tercji odpowiednio 21 i 14.
- Podobnie zestawiając dokonania dzisiejszych Goalie: Lundqvista i Johnsona to obaj najmniej bramek tracą w 1st period.​

nivet 277

nivet

Użytkownik
Witam.

Panowie napotkaliście się w sieci może na zestawienia line-up&#39;sów drużyn w poszczególnych meczach, poszczególnych &quot;piątek&quot; zespołów?

Nigdzie nie mogę tego znaleźć, ktoś poratuje?

mówisz - masz niveciarz ;-) ( zawsze coś ) - w poszczegolnych spotkaniach trudno znaleźc,
gdyż czesto jak sam wiesz są rotacje, oraz kontuzje, poniżej masz taki &quot;ogólnik&quot;
▶ http://www.dailyfaceoff.com/team-lineups
pozdr,
Baqu

Dziękował bardzo, przyda się a jakby ktoś miał coś odnoszącego się do poszczególnych meczy to byłaby bajka :cool:

odi 2,3K

odi

Forum VIP
St. Louis Blues - Los Angeles Kings -&gt; Los Angeles win (ML OT) [1.82][Pinnacle] ⛔
W ostatnim czasie bardzo podoba mi się postawa ekipy z Los Angeles. Styl w jakim Królowie dwukrotnie pokonali Detroit zasługuje na uznanie, bo jeśli z Red Wings traci się zaledwie dwa gole w dwumeczu to musi świadczyć o świetnym przygotowaniu defensywy. W istocie defence zespołu z LA działa świetnie a Doughty idealnie kieruje kolegami z linii obronnych. W formie jest również Qucik - jeden z najbardziej niedocenianych goalie ligi. Co do St. Louis to po wczorajszej porażce humory niezbyt dopisują - w bramce nastąpi zmiana i zagra Conklin. Nie jest to Halak i tutaj również widzę mały plusik dla graczy z Miasta Aniołów. Skład zespołu Nutek jest pokaźnie przerzedzony przez kontuzje - zarówno ofensywa (Mcdonald, Perron) jak i obrona ustawiona jest dosyć niekomfortowo. Trudno będzie w tym okresie o jakieś duże zdobycze punktowe dla ekipy STL.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
New York Islanders vs Anaheim Ducks (Anaheim ML) 1.80 Pinnacle⛔

Wczorajsze spotkanie Capitals potraktowałem zbyt optymistycznie, chociaż z przebiegu gry Caps nie prezentowali się źle, jednak suma sumarum Getzlaf wbija gwóźdź do trumny i WSH przegrywa 7 spotkanie z rzędu. Dziś Kaczki &quot;lecą&quot; do NY by spotkać się z czerwoną latarnią ligi. Wyspiarze w tym roku swą słabością biją wszystkich na głowę, od bardzo dawna w lidze nie było tak słabej ekipy która by na 21 spotkań przegrała 20 :-|, może i są to suche liczby, ale w tym wypadku raczej nie kłamią. W grze Islanders bardzo ciężko doszukać się pozytywnych aspektów ponieważ w tej chwili prawdopodobnie ich nie ma. Ostatnia porażka z Predators 0:5 jest dość wymowna i przedstawia krajobraz zniszczenia jaki dokonuje się z meczu na mecz.
Natomiast drużyna gości w całkiem odmiennych nastrojach do tych jakie panują w NY, Kaczki wygrały 4 z 5 ostatnich pojedynków, co ważne Hiller i spółka nie pozwolili wczoraj na zbyt wiele Capitals, a jest to bardzo dobry prognostyk przed dzisiejszym spotkaniem ponieważ czasami najważniejsze punkty traci się z drużynami które są słabsze(oczywiście w kwestii WSH odnoszę się do chwili obecnej). Bardzo dobrze spisuje się pierwsza linia Ducks w której prym wiodą Getzlaf i Perry, w cieniu pozostaje Ryan, jednak i tak widać że ta trójka rozumie się bardzo dobrze. Po powrocie Lupula świeżości nabrała druga linia w której mamy jeszcze Koivu i Blake&#39;a. No i nie sposób zapomnieć o bardzo dobrej dyspozycji Hillera, który w ostatnich spotkaniach odgrywał kluczową rolę w wielu sytuacjach.
Podsumowując można jasno stwierdzić że faworyt jest jeden i biorąc pod uwagę kurs jaki jest aktualnie na Ducks, aż żal nie spróbować ;)

New York Rangers vs Phoenix Coyotes (NY Rangers 60&#39;) 2.10 Tobet⛔

Tutaj dość ogólnikowo, Kojoty póki co grają w kratkę i ciężko przewidzieć co dziś zaprezentują w MSG, z drugiej strony gospodarze którzy mają za sobą dwa wielkie zwycięstwa z Capitals i Penguins. 7:0 i 4:1 takie wyniki na pewno dziełem przypadku nie są i świadczą o rosnącej formie Strażników. Dziś może takiego komfortu w grze mieć nie będą ponieważ Phoenix nie należy do potentatów ligi i bardziej nastawia się na walkę o każdy punkt, ale mimo wszystko atut własnej hali i wewnętrzna motywacja po tych dwóch zwycięstwach może tu być kluczem do zwycięstwa dla Rangers.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
New York Rangers vs Phoenix Coyotes (NY Rangers 60&#39;) 2.10 Tobet Tutaj dość ogólnikowo, Kojoty póki co grają w kratkę i ciężko przewidzieć co dziś zaprezentują w MSG
A tak sobie podyskutuje bo coś ostatnio mało tego. Strażnicy z Capitals wygrali w sposób zadziwiający,a najbardziej zadziwieni byli chyba oni sami. Powiedziałbym może inaczej gdyby to był wyniki 4:5 czy coś takiego, ale 0:8 to ogólnie totalnie nie oddało przebiegu tego spotkania. Druga rzecz - wczorajszy mecz z Pingwinami. Totalna średniawka przez dwie tercje i dopiero w trzeciej udało się &quot;na spidzie&quot; zamontować parę goli wyraźnie zmęczonym już Pingwinom.
Kojoty mnie również nie przekonując więc co do dzisiejszego spotkania nie mam konkretnego zdania, chciałbym żeby ekipa Wolskiego trochę powalczyła i strzeliła bramki bo ostatnio z tym u nich krucho.

botshek 360

botshek

Użytkownik

TORONTO MAPLE LEAFS CALGARY FLAMES

TYP: Leafs +0,5 and +1 OT Included
Kurs: 2,04⛔
Pinnacle

Tips to win:

- Pisałem już we wcześniejszym poście z meczem Toronto, że po powrocie Diona i Colbyego gra zaczyna wyglądać o niebo lepiej, choć jeszcze trochę brakuje do formy z początku sezonu, ale wszystko idzie w dobrym kierunku.
- Punktować zaczął też Kessel, który wyraźnie widać, że się odblokowuje. Po stronie Płomieni zdecydowanie idzie w tą drugą stronę, loty niskie i forma stabilnie słaba.
- W bramce Leafs Giguere, który wpuścił tylko 2 bramki w ostatnich 2 meczach, także Iginla i spółka będą mieli dużo problemów w ataku.

PHOENIX COYOTES NEW YORK RANGERS

TYP: Under 1,5 1st Period
Kurs: 1,82⛔
Pinnacle

Tips to win:

- Pojedynek drużyn, które zarówno przodują w rankingu najmniej strzelonych i straconych bramek w pierwszych tercjach.
- Rangersi zmęczeni po twardej grze z Pitts, a postawa Coyotes mówi sama za siebie- 0 bramek z jedna ze słabszych ekip NJD.​

Podsumowując można jasno stwierdzić że faworyt jest jeden i biorąc pod uwagę kurs jaki jest aktualnie na Ducks, aż żal nie spróbować
Dokładnie wszystko się zgadza też dużo myślałem o tym meczu wszystko wskazuje na Kaczki, ale odpuściłem po info, że dziś do składu Islanders wracają Martinek i Jurcina także linia obrony Wyspiarzy pomału się odbudowuje i będzie traciła już mniej bramek... Oby Ducks wygrali i typ Ci wszedł.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
A tak sobie podyskutuje bo coś ostatnio mało tego. Strażnicy z Capitals wygrali w sposób zadziwiający,a najbardziej zadziwieni byli chyba oni sami. Powiedziałbym może inaczej gdyby to był wyniki 4:5 czy coś takiego, ale 0:8 to ogólnie totalnie nie oddało przebiegu tego spotkania. Druga rzecz - wczorajszy mecz z Pingwinami. Totalna średniawka przez dwie tercje i dopiero w trzeciej udało się &quot;na spidzie&quot; zamontować parę goli wyraźnie zmęczonym już Pingwinom.

Kojoty mnie również nie przekonując więc co do dzisiejszego spotkania nie mam konkretnego zdania, chciałbym żeby ekipa Wolskiego trochę powalczyła i strzeliła bramki bo ostatnio z tym u nich krucho.
Jeśli chodzi o mecz z WSH, to wydaje mi się że tylko i wyłącznie pierwsza tercja była wyrównana i stała na przyzwoitym poziomie, w kolejnych Rangersom wychodziło wszystko a Caps, sfrustrowanie do granic możliwości nie wytrzymywali i efekt tego wszyscy widzieli. Co do wczorajszej gry z Pens, to może i porywające widowisko nie było, ale grunt że NYR potrafiło wykorzystać nadarzające się okazje, coś na wzór spotkania z WSH. Myślę że w tym aktualnie tkwi największa siła Strażników, nie muszą grać pięknie ale są skuteczni do bólu, z tyłu wielką pracę robi Lundqvist i prawdopodobnie oto chodzi.

sekular 47

sekular

Użytkownik
Ja osobiscie proponuje na dzis:
Atlanta vs Carolina @ 2ML 2.25 Ladbrokes.✅✅✅
Atlanta gra u siebie w dodatku jest po swietnej passie. Jednak od dwoch spotkan odplywa powoli, nie ma co sie czarowac, ze Atlanta mocna ekipa nie jest a juz napewno slabsza niz Carolina. Atlanta prowadzac 0-3 z Ottawa zrobila sobie OT i kupe nerwow, potem dali sie ograc rownie odplywajacym Blyskawica. Dzis w bramce Caroliny Ward, ktory jak sie przylozy jest w stanie zagrac naprawde dobre zawody... Carolina takze a fali plus bardzo dobra, gra dalszych lini, nie tylko pierwszej, mam na mysli takich zawodnikow jak Ruutu czy Cole. Dzis sadze, ze po dosc szczesliwym meczu huraganow na Florydzie, wygraja kolejny mecz w Atlancie.
MIN vs OTT @ OTT 2.25 Ladbrokes.✅✅✅

Gram na Senatorow bo Minesota nie gra nic... ostatnio dali sie rozwalkowac ekipie Kaczek, chociaz nie grali najgorzej. Slaba postawa obrony, slaba postawa ataku. Dzis w bramce Theodor wiec takze moze byc roznie. OTT bardzo slabo jak na zespol posiadajacy takich zawodnikow. Jednak moim zdaniem w ostatnim calo-ksztalcie lepiej niz ich rywale. Co najwazniejsze strzelaja gole...
NYI vs Anaheim @ over 5.5 1.90 Ladbrokes.⛔⛔⛔
W Ducks zaczal grac Getzlaf ktory nie co, ze strzela gole to jeszcze jest tym ktory otwiera droge do bramki rywala kolega z druzyny. Jak dla mnie Anaheim gra ladny Hokej w ostatnich meczach, niby ze szlabszymi ekipami, no ale wlasnie taka jest takze ekipa NYI. Sadzilem na poczatku ze Duck to pewka, jednak cos mi za ladnie to wyglada, tym bardziej, ze NYI zawsze cos u siebie strzelaja, na wyjezdzie wyglada to nie ladnie ale we wlasnej hali juz calkiem calkiem.
Habs vs Boston @ 2ML 2.15 Ladbrokes.⛔⛔⛔
TT w bramce ????

botshek 360

botshek

Użytkownik

BUFFALO SABRES FLORIDA PANTHERS

Typ: Sabres -0,5 Regulation Time
Kurs: 2,40
Pinnacle

Tips to win:

- Pantery to chyba jedna z ulubionych drużyn do obrywania przez Szable. Na 10 ostatnich pojedynków, aż 8 wygrali hokeiści z Buffalo.
- W ostatnim czasie Szable prezentują dosyć wysoką i ciekawą formę, łatwych przeciwników nie mieli a mimo to wypadli moim zdaniem ciekawie w pojedynkach z Bostonem, SJS.
- W bardzo dobrej dyspozycji są: Vanek, Pominville, Roy i oczywiście R.Miller.
- Florida po ciekawszym okresie zaczyna wracać na swoje tory, porazki z Carolina i Predators.
- Weiss i Booth to moim zdaniem zdecydowanie za mało by powalczyć z Bufflo Sabres.​

sekular 47

sekular

Użytkownik
Dzis widze, dwa bardzo fajne spotkania...
NJD vs NSH @ 1ML⛔⛔⛔
Sprawa wyglada bardzo zwiezle, poniewaz NJD jak wiemy w tym roku ma szanse ulokowac sie nawet za NYI, jednak w tym momencie, sytuacja troszke sie jak dla mnie odmienila. NJD pokonali ostatnio wraz z powrotem Martina ekipe Kojotow 3-0. Zapasu nie widzialem jednak, wiem ze Kojoty byly na fali wznoszacej, a jednak przegrali z NJD, wczoraj malo nie pokonali NYR ale to inna historia. Do tego Martin czyste konto... wyglada obiecujaco...NSH super dyspozycja ale nie ma co ukrywac, ze ze slabszymi ekipami... z drugiej strony NJD taka ekipa jest jednak nigdy nie wiadomo kiedy zaczna grac...
Avalanche vs Senators @ over 5.5✅✅✅
Wczoraj widzialem mecz Ottawy z Wild i powiem, ze Ottawa grala calkiem calkiem,,, wynik moze i tego nie sugeruje jednak, to oni prowadzili gre a nie Wild. Osobiscie uwazam, ze nadal maja potencjal... bradzo ladnie gra Foligon?! Reszta takze stara sie pchac senatorski wozek... Mialem pomysl na OTT ML ale Colorado super strzelecko ostatnio, zwlaszcza nowy nabytek z WSH. Anderson takze nie blyszczy w bramce... no mnie sie tutaj uklada ten over... ale taki na styk 6 bramek ;)
pozdrawiam.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Oglądałem w nocy mecz Devils-Predators i może nie był to jakiś najwyższy poziom gry ale na pewno wynik mnie ucieszył, gdyż typowałem na gości. Jeżeli chodzi o przebieg spotkania to po dwóch tercjach na pewno zasługiwali na to zwycięstwo ale w ostatniej to gospodarze zaczęli grać porządnie i mogli nawet doprowadzić do dogrywki. W bramce Brodeur jakoś dziwnie bronił. Mam wrażenie, że przy straconych golach mógł zrobić więcej, a z kolei w sytuacjach beznadziejnych robił co mógł byle Devils nie stracili gola.

Póki co nie znam wszystkich nazwisk za bardzo ale po statystykach wyszedł mi over 5,5 w meczu NY Rangers-Philadelphia Flyers po bardzo fajnym kursie 2,10 w Bwin i chyba będzie trzeba z niego skorzystać. Jednak ja poczekam na opinie ludzi, którzy znają się lepiej na NHL ode mnie, a takich na tym forum jest wielu

sekular 47

sekular

Użytkownik
Dokladnie tak... ja takze, proponuje over 5.5 PHIL vs NYR... Oba zespoly to naprawde sila ognia. PHIL w znakomitej formie ostatnio pokonali nawet Habs, ktorzy u siebie grywaja znakomite zawody. NYR, w bramce slabo ale w ataku zawsze cos pograja. Do tego dochodzi fakt, ze w hali Lotnikow szlo im zazwyczaj dobrze...

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Nashville Predators vs Los Angeles Kings (Nashville Predators ML) 1.98 Pinnacle ⛔

Z tego co widzę to kursy spadają po stronie Kings, więc prosty wniosek wszyscy liczą na przerwanie znakomitej passy Predators. Na pewno będzie to bardzo wyrównane spotkanie ponieważ obie ekipy są na podobnym poziomie, jednak według mnie to aktualnie Nashville pokazuje się z lepszej strony. Drużyna która de facto nie ma w swoim składzie żadnej gwiazdy. Oczywiście Webber, Sullivan, Goc czy też Erat to bardzo dobrzy zawodnicy ale nie wydaje mi się żeby byli formatu Crosbiego czy Datsyuka dla przykładu. Prawdopodobnie właśnie taka sytuacja daje Nashville wielką siłę kolektywu, która przekłada się na świetną grę, nie dość że Predatorzy są skuteczni w ofensywie to na dodatek bardzo dobrze spisują się w defensywie, która głównie opiera się na już teraz dwóch postaciach, oczywiście mowa o Rinne i Lindback&#39;u. Zwłaszcza ten drugi pokazuje swój nie mały talent, jego bilans obecny to 9-1-2 przy GAA 2.08 i dwóch SO zaliczonych z rzędu.
Tak jak wspomniałem na początku spotykają dwie równorzędne drużyny, jednak Kings w pojedynkach z Predators nie wypadają zbyt dobrze o czym świadczą liczby ostatnich 9 spotkań tych drużyn i bilans 7-2 dla Nsh, w przypadku gier na lodowisku Nsh mamy bilans 7-3 na korzyść gospodarzy.
Królowie w swoim ostatnim występie bardzo przeciętnie spisali się zwłaszcza w defensywie dając Nutkom strzelić 6 bramek, co przy obecnej dyspozycji St.Louis jest nie lada wyczynem. Mam nadzieję że występujący dziś w bramce Kings Bernier nie stanie się przeszkodą dla Nashville. Z drugiej strony pokładam duże nadzieję w goalie gospodarzy.

Mam nadzieję że przełamie swoją złą passę w tym tygodniu :razz:

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Ottawa Senators - Washington Capitals -&gt; Washington win (ML OT) [1.82][Pinnacle] ✅
Po raz kolejny na przełamanie Caps. Z ostatnich rywali którzy zlali Waszyngton to dziś będzie najsłabsza drużyna z jaką stołeczni mogą się zmierzyć ... Ottawa z średnimi bramkarzami, zaciętymi przez większą część sezonu napastnikami ani razu na dobrą sprawę w tegorocznych rozgrywkach nie zachwyciła. Cieszy mnie fakt że w bramce hokeistów ze stolicy zobaczymy dziś Warłamowa, tylko jego konkretny dobry występ da ogromne szansę na sukces Capitals. Wczoraj z Niedźwiadkami znów było przeciętnie, ale gdyby nie błędy z pierwszej tercji to kto wie ... poza tym do pokonania był Tim Thomas a więc klasa najwyższa - dziś zaledwie Brian Elliott.
Detroit Red Wings - Dallas Stars -&gt; Detroit win (ML OT) [1.51] ⛔
Colorado Avalanche - Montreal Canadiens -&gt; Montreal win (ML OT) [2.14] ⛔

Stawka = 5j AKO = 3.23 Bukmacher = Pinnacle
Detroit stawiane jest w roli faworyta w pojedynku z Dallas i w sumie wcale się nie dziwie. Gwiazdy może nie są słabe, ale na wyjazdach radzą sobie gorzej niż u siebie. Dodatkowo w dniu wczorajszym Stars grali mecz co może mieć lekkie odbicie na ich kondycji. A właśnie nawiązując do wczorajszego meczu ekipy z Teksasu to powinni go przegrać, moim zdaniem prawidłowa bramka Kurtek została nie uznana w kluczowym momencie a potem Richards zdobył gola dla Stars i skończyło się ich wygraną. Tak czy siak na nią nie zasłużyli - dziś wychodzą rezerwowym bramkarzem Raycroftem, zły nie jest ale zawsze to backup.
Lawiny ostatnio strzelają całą mase bramek i zdobywają punkty, ich seria wygranych z rzędu jest może imponująca ale proponuje popatrzeć z jakimi przeciwnikami mieli oni do czynienia. Dwa razy Chicago, Ottawa i Washington to wszystko zespoły które bronić nie umieją i nie lubią. Dziś gdy przyjdzie grać z lubującym się w tym sezonie w grze defensywnej Montrealem wynik bramkowy może być dużo szczuplejszy niż w meczach poprzednich, jeśli dołożymy do tego fakt wielu kontuzji (dziś np. niepewny występ Stastnego) to dla mnie zdecydowanie bliżej do zwycięstwa Kanadyjczykom - dlatego zamierzam skorzystać z tego kursu.

lewy18 15

lewy18

Użytkownik
jeszcze jako ciekawostkę dodam ze Capitals w przeciagu 15lat zaliczali razem z teraźniejsza seria 8L tylko 4 razy, w tym raz zaliczyli serie 9L i na tym sie konczylo. Taki dodatkowy choc nie wielki plus za tym aby grac Capsow

orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
Widze, ze temat Caps nadal goracy.. Ja jednak bede konsekwentny i nie postawie na nich ani grosza zanim sie nie przelamia.. Bo dzisiaj przeciwko Ottawie tez ciemno ich widze, ale kto wie..

LA@CHI Los Angeles ML 2.28 [Pinnacle] 2-3 ⛔

Chicago niby wygralo ostatni mecz i to nie byle z kim bo z Detroit Red Wings, jednak wynik byl zdecydowanie lepszy niz gra podopiecznych Joela Quennville&#39;a.. Corey Crawford zrobil swoje w bramce Hawks i dzieki temu dal kolegom z druzyny szanse na wygranie tego spotkania. Dzisiaj Jastrzebie zmierza sie z Krolami, ktorzy rozniesli poprzedniej nocy mocne ostatnio Nashville az 6-1. I beda musieli to zrobic bez Hossy, Kane&#39;a i Stalberga, a wiec kazda z pierwszych trzech linii Chicago bedzie oslabiona. Do bramki LA wraca Quick, ktory na pewno chce zrehabilitowac sie za 5 goli, ktore wpuscil w meczu z St Louis. Mimo ze kurs na zwyciestwo Kings jest dosc wysoki, moim zdaniem w tym momencie to oni sa lepszym teamem i maja wieksze szanse na zgarniecie kompletu punktow w United Center.

44-41-3 [51,7%] / seria: -1

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Pittsburgh Penguins - Phoenix Coyotes -&gt; Pittsburgh win (ML OT)[1.55][Pinnacle] ✅
Stawka = 20j
Dosyć pokaźnie dziś jak na mnie stawiam na Pingwiny. Nie chce mi się wierzyć że po fenomenalnej serii zwycięstw Penguins dadzą sobie odebrać wygraną w trzecim meczu z rzędu. Nie z tym przeciwnikiem, Kojoty w wyjazdowych spotkaniach nawet nie umieją skorzystać z potencjału ofensywnego jaki niezaprzeczalnie mają. Dodatkowo ich bardzo duży atut w bramce czyli Ilja Bryzgałow wypadł ostatnio ze składu z powodu kontuzji. Między słupkami zobaczymy więc Labarbere o klase gorszego goalie niż Rosjanina. Wracając do ekipy z Pensylwanii to mało razy pisałem w tym sezonie pozytywnie o ich &quot;chwytaczu&quot; a więc Marcu Andre Fleurym a wychodzi na to że MAF gra jeden z najlepszych okresów życia ... Fajnie rozegrał się Małkin po kontuzji, dwie ostatnie porażki PIT wcale mnie nie odstraszają, takie coś jest normalne po długiej serii wygrywania. Dziś punkty powinny zostać w Pittsburghu.
Minnesota Wild - Calgary Flames -&gt; Calgary win [ML 60][2.03][Pinnacle] ⛔
Dzikusy i Płomienie zmierzyły się ostatnio i w bardzo dziwnym meczu górą okazali się być zawodnicy z Minneapolis. Dziwnym bo Wild oddali na bramke CGY zaledwie 16 strzałów i zrobili to głównie w trakcie dwóch power play które mieli w tym spotkaniu. Na nieszczęście dla kanadyjskiej ekipy to wystarczyło gościom do zdobycia wygranej, zabrakło być może punktu Iginlii, który tak dużo w ostatnich meczach dawał swojemu teamowi. Dziś stawiam na rewanż, Płomienie od kilku spotkań wyglądają bardzo dobrze powrót do formy Iginlii i najrówniejszego chyba w zespole Rene Borque dają nadzieje na dosyć pozytywny okres dla Flames.
St. Louis Blues - Vancouver Canucks -&gt; Vancouver win (ML 60&#39;) [1.76][Pinnacle] ✅
Drugi typ na zwycięstwo drużyny z Kanady, i drugi raz przeciwko moim zdaniem dobremu bramkarzowi. Bo tak przecież trzeba powiedzieć o Halaku, mimo że Słowak już od dłuższego czasu nie zachwyca a może wręcz rozczarowuje wciąż uważam go za bardzo klasowego bramkarza. W St. Louis chyba jednak za szybko uwierzyli, że samym dobrym goalie da rade zrobić play offy. Przyczyniają się do tego liczne kontuzje, które w wypadku kadry Blues mają duży negatywny wpływ. Vancouver jest na zwycięskiej fali, praktycznie wracają do optymalnego składu bo też mieli okres problemu z wykluczonymi graczami. Nie widzę u nich wielu słabych punktów. Wciąż niesamowicie groźni w PP ale poprawili także skuteczność w trakcie gry w wyrównanych siłach.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom