Dzisiaj zdecydowanie lepszy wybor, takze do dziela
PHO@TB Phoenix ML 1.826 2-1
PHO@TB under 5 and 5,5 1.99 (Połowa stawki na under 5, połowa na under 5,5) 2-1
Oba single wygladaja wg mnie bardzo interesujaco. Phoenix jest na gazie i swietnie sobie radzi podczas road trip po halach teamow z Southeast Division (zwyciestwa w Carolinie i w Atlancie). Przed tymi spotkaniami odniesli 3 zwyciestwa u siebie (z Colorado, Anaheim i Vancouver), a wiec lacznie Kojoty wygraly juz 5 meczow z rzedu i nie sadze zeby dzisiaj mialy zwolnic, tym bardziej ze Tampa poza zwyciestwem w Washingtonie nie moze pochwalic sie ostatnio wiekszymi sukcesami.. Do bramki Phoenix wraca Bryzgalov, ktory wg wielu specjalistow obok Ryana Millera jest glownym kandydatem do wyroznienia dla najlepszego bramkarza sezonu zasadniczego. Po drugiej stronie wystapi Nity, a wiec wg mnie czeka nas low scoring game. Oba teamy sa rowniez oslabione paroma absencjami kluczowych zawodnikow (PHO: Upshall, Schneider; TB: Malone, Ohlund, Konopka, nie wiadomo czy wystapi Stamkos..), zwiastuje to dosc uwazna gre obu teamow, chec zabezpieczenia dostepu do wlasnej bramki.. Tampa dwa ostatnie mecze zagrala underowo przeciwko dwom swietnym ofensywom
NHL (Washington i Pittsburgh), Phoenix na 5 ostatnich spotkan underowo zagrali 4 razy.
BOS@CAR Boston ML 2.24 5-2
Patrzac na tabele Eastern Conference z poprzednich 5 sezonow latwo dostrzec ze aby dostac sie do playoffs nalezy zdobyc 92-94 punkty.. Czy Carolina jest w stanie tego dokonac? Musialaby wygrac wszystkie mecze do konca sezonu, co jest chyba malo realne.. Boston natomiast zajmuje 8. miejsce i kazdy mecz jest dla nich meczem o wszystko.. Bruins przegrali swoje dwa ostatnie spotkania, nie moga sobie pozwolic na trzecia porazke z rzedu. Obie porazki byly nieznaczne, a ostatni mecz w New Jersey Bruins przegrali w pierwszej tercji (0-3), po czym grajac dobre zawody doprowadzili ostatecznie do wyniku 2-3, oddajac na bramke Brodeura w dwoch ostatnich tercjach 25 strzalow, pozwalajac Diablom na oddanie jedynie 16stu.. Mysle, ze Niedzwiadki powinny kontunuowac swoja dobra gre ze wspomnianych 2 tercji w Carolinie. Tym bardziej ze Canes przegrali swoj ostatni mecz u siebie az 0-4 z Kojotami.. Mysle, ze w dzisiejszym meczu Boston przechyli szale zwyciestwa na swoja strone. Bruins graja przeciez drugi dzien z rzedu (wczoraj polegli w NJ) i chcialbym zwrocic uwage na pewna prawidlowosc - w meczach rozgrywanych od razu na drugi dzien po porazce Niedzwiadki moga pochwalic sie stanem 5-2-1 - liczby te swiadcza o walcznosci teamu z New
England i umiejetnosci szybkiej rehabilitacji po przegranej
WSH@FLA Washington(-1) OT INCLUDED 2.15 7-3
W derbach Southeast Division pomiedzy Caps a Panthers od dwoch lat wyraznie dominuje druzyna ze stolicy... W 10 bezposrednich spotkaniach Caps wygrywali az 8 razy! W tym sezonie pokonali team z Florydy we wszystkich 5 meczach
Mimo, ze Koty sa ostatnio w bardzo dobrej formie i wygraly po olimpiadzie 4 mecze na 6 rozegranych to mysle, ze z dzisiejszego spotkania zwyciesko wyjdzie znowu Washington. W bramce Stolecznych stanie Jose Theodore, co wg mnie bedzie atutem Caps (jakos nie mam przekonania do Varlamova w tym sezonie..). Jak na moj gust nie nalezy zrazac sie absencja Ovechkina, ktory jest zawieszony, Caps maja wystarczajaco dobrze zbilansowany sklad zeby uporac sie z Panthers bez niego.
TOR@OTT under 5,5 1.833 4-1
Kanadyskie derby w Northeast Division zawsze sa niezwykle zacietymi spotkaniami, bez wzgledu na biezaca forme czy to Ottawy czy Toronto. Stosunek O/U w meczach Leafs z Sens w tym sezonie to 0-5, w ostatnich 10 spotkaniach 1-9!
Jesli chodzi o gre Senators w ostatnich meczach to nie wyglada ona za dobrze, Ottawa na 8 ostatnich spotkan przegrala az 6-krotnie, w przegranych meczach strzelajac srednio ponizej 1 gola na mecz! A wiec skutecznosc Sens jest tragiczna. Mysle ze dzisiaj bedziemy mieli do czynienia z zacietym, ale underowym spotkaniem...
Mysle ze jesli chodzi o dubla, to warto dzisiaj polaczyc nastepujace zdarzenia:
WSH@FLA Washington ML 1.625 7-3
TOR@OTT under 5,5 1.833 4-1
AKO 2.98
edit: huhu, taka nocke to ja rozumiem
GRAND SALAMI UNDER 62,5 1.926
Tutaj nie bede sie rozpisywal, wg mnie zdecydowanie wiecej meczow dzisiejszej kolejki wyglada underowo (m.in. dwa opisane przeze mnie: PHO@TB i OTT@TOR, a takze mecz BUF@ATL, BOS@CAR, MTL@NYR, PHI@NSH i SJ@DAL), overowo powinny zakonczyc sie przede wszystkim spotkania WSH@FLA i NYI@VAN... Pierwszy raz eksperymentuje z zakladem tego typu, jak na moj gust powinien wejsc
BUF@ATL go to OT? YES
4.09
I ostatni typ, potraktowalem go lekko poza konkursem, poniewaz jeszcze ani razu nie stawialem na remis. Jednak ze statystycznego punktu widzenia to prawdziwa perelka... Na 10 ostatnich bezposrednich spotkan Buffalo z Atlanta mecz konczyl sie dogrywka lub karnymi az 8 razy!!! W tym sezonie na 3 mecze - 2 razy! Co wiecej, ostatnie starcia obu teamow (Atlanta u siebie z Phoenix i Buffalo w Detroit) rowniez konczyly sie w overtime... Mysle, ze biorac pod uwage te tendencje warto dzisiaj zaryzykowac remis. Atlanta przegrala juz 6 meczow z rzedu, wiec zawodnicy beda robic wszystko zeby dzisiaj wygrac, natomiast Buffalo to jednak lider dywizji, a wiec latwo nie bedzie..
single bets 25-26-2 [49%] -311,7 units
2-team bets 7-10-0 [41%] +116 units