Spotkanie:
Anaheim Ducks - Colorado Avalanche
Typ:
1
Kurs:
2,25
Buk:
Expekt
Analiza:
Już za niecałą godzinę dojdzie do arcyciekawego pojedynku pomiędzy Anaheim Ducks a Colorado Avalanche.
Goście walczą o fazę play-off, jednak ostatnio grają w kratkę. Natomiast zespół Anaheim ostatnio gra bardzo dobrze! A w meczach u siebie rozkładają każdego.
Mimo wszystko według mnie nie zdążą odrobić strat by zakwalifikować się do fazy play-off.
Bardzo ważną rolę w dzisiejszym meczu odegrają braki w składach.
W ekipie Anaheim Ducks mamy kontuzjowanych 2 graczy są nimi: Joffrey Lupul (nie gra on już od kilku tygodni) i George Parros - ale tuaj tak do końca nie wiadomo..ponieważ jest możliwy jego powrót już dzisiaj.
Natomiast w ekipie Colorado Avalanche mamy prawdziwą plagę kontuzji!!!
Jest tam aż 7 kontuzjowanych graczy!!! Są to: David Jones, David Koci, Brandon Yip, Rusłan Salej, Stephane Yelle, Cody McLeod, Ryan Wilson.
Taka sytuacja kadrowa na pewno im nie pomoże... będą mili problemy żeby grać całe spotkanie na pełnych obrotach.
Ostatnie 6 meczy Anaheim u siebie:
Anaheim Ducks vs. NY Islanders 5:4
Anaheim Ducks vs. Chicago 4:2
Anaheim Ducks vs. San Jose Sharks 4:2
Anaheim Ducks vs. Nashville 0:1
Anaheim Ducks vs. Columbus 2:5
Anaheim Ducks vs. Montreal Canadiens 3:4 (po kar.)
Jak widać muszą być w formie. Szczególnie pokazują nam to ich 3 ostatnie mecze. Zwycięstwa z Chicago i San Jose daję nam do zrozumienia że są oni w stanie pokonać najlepszych z
NHL, a Colorado jest teoretycznie gorsze od przeciwników z którymi ostatnio zmagali się hokeiści Anaheim. Dlatego sądzę że dzisiaj poradzą sobie na spokojnie z ekipą Colorado.
Ostanie 6 meczy Colorado na wyjazdach:
St Louis vs. Colorado Avalanche 3:5
Dallas Stars vs. Colorado Avalanche 3:5
Phoenix Coyotes vs. Colorado Avalanche 3:1
Anaheim Ducks vs. Colorado Avalanche 3:4
Los Angeles Kings vs. Colorado Avalanche 3:0
Nashville vs. Colorado Avalanche 5:3
Jak widać radzą sobie oni nie najgorzej,,, chociaż st Louis czy Dallas to nie najsilniejsi rywale ale liczy się wynik. Należy również zwrócić uwagę na to że Colorado pokonało ostatnio właśnie Anaheim. Jednak nie można się tym sugerować. Wtedy w Colorado nie mieliśmy aż tylu kontuzji a Anaheim nie grało jeszcze nic specjalnego. Ja sam wielokrotnie w swoich typach sugerowałem się tylko i wyłącznie tym że dana drużyna pokonała niedawno tą samą drużynę z która teraz gra. I to był błąd. Należy przede wszystkim spojrzeć na to jaką formę prezentowały wtedy obydwie drużyny, kto był kontuzjowany i jak często rozgrywali wtedy spotkania. Tym razem wziąłem to wszystko pod uwagę (po prostu człowiek uczy się na błędach).
Wracając do meczu. Anaheim ogólnie w sezonie u siebie spisuje się bardzo dobrze. Ich bilans to 22-11, natomiast wyjazdowy bilans Colorado to 18-4.
Widziałem wyżej że ktoś dał remis na ten mecz.... ale taki rezultat jest raczej niemożliwy. Ponieważ Anaheim u siebie jak również Colorado na wyjazdach rzadko notują remisy.:razz:
Ja sam myślę że padnie wynik 5-3 dal Anaheim Ducks.