>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL - sezon 2009/2010

Status
Zamknięty.
sekular 47

sekular

Użytkownik
Witam
Panowie bardzo w skorcie bo nie mam wiecej czasu...
Dzis NJD ML jak dla mnie pewka...Nutki ogrywaja NYR przy pomocy beznadziejnej postawy Henryka L. Oddaja zaledwie 16 strzalow na bramke rywala... Dzis jak dla mnie NJD ich ogra z przytupem, do tego wszystkiego jutro nutki goszcza rywali we wlasnej hali wiec napewno dzis &quot;odpuszcza&quot;.
Dalej idac stawiam na wygrana ML Chicago...Kojoty powinny przegrac juz z Floryda...! Jak to sie stalo ze wyszlo inczej?! O to trzeba zapytac sie Panter, bo dla mnie bylo to kompletnie nie zrozumiale...
pozdrawiam.

S 19

slawus109

Użytkownik
Spotkanie: Edmonton Oilers - San Jose Sharks
Typ: 2 (-1,5 Sharks)
kurs: 2,17
buk: betsson
Analiza:
Dziś w nocy dojdzie do spotkania Nafciarzy z Kanady z Rekinami z Kalifornii.
Sharksi są ostatnio w tragicznej formie. Na 5 spotkani wszystkie przegrali. Edmonton nie lepiej się prezentuje aczkolwiek w ostatnim meczu pokonali Detroit po dogrywce. Typuje dziś na San Jose z dwóch względów. Po pierwsze, San Jose celuje w mistrzostwo i musi się w końcu przełamać a dziś ma wspaniałą okazję to uczynić grając z najsłabszą drużyna NHL.
Po drugie historia spotkan obu drużyn zdecydowanie przemawia za San Jose. Tak więc:
San Jose Sharks - Edmonton Oilers 4-2
San Jose Sharks - Edmonton Oilers 4-1
Edmonton Oilers - San Jose Sharks 4-5 kar
Tak więc trzy zwycięstwa w tym jedno po dogrywce na początku sezonu. Dziś Sharks ab myśleć o wygraniu swojej konfederacji musi wygrać i bedzie chciało wygrać na pewno okazale. tak więc czysta 2 a jak dla mnei nawet z handi ????

bula 2

bula

Użytkownik
Spotkanie: Florida Panthers - Tampa Bay Lightning
Typ: 1
Kurs: 2,25✅
Buk:Expekt

Analiza:

Już za niecałe 2 godziny dojdzie do bardzo ciekawego pojedynku pomiędzy drużynami które grają ostatnio tragedię... czyli ekipa Florida Panthers oraz Tampa Bay Lightning.
Spotkanie dlatego będzie według mnie ciekawe ponieważ drużyny te wygrywają ostatnio bardzo rzadko. Florida w sumie tuż po igrzyskach zaczęła grać bardzo obiecująco... jednak potem zaczęli się gubić z niewiadomych przyczyn...
Tampa Bay ogólnie cały czas jedzie na fuksie, dlatego sądzę że Florida dziś pokona takiego słabeusza chociaż ostatnio sama nim jest...

Według mnie na wynik spotkania będą miały kontuzje.
W ekipie Floridy mamy wszystkich zawodników zdrowych i gotowych do gry.
Natomiast w ekipie Tampa Bay mamy szpital!!! Aż pięciu zawodników jest kontuzjowanych... Dziś nie zagrają: Paul Ranger, David Hale, Mattias Ohlund, Zenon Konopka, Ryan Malone.
Myślę że to będzie miało duży wpływ na przebieg meczu. Florida z pełna kadrą nie może przegrać z &quot;poszarpanym&quot; składem Tampy.

Ostatnie 6 meczy Floridy u siebie:

Florida vs. Buffalo 1:3
Florida vs. Phoenix Coyotes 3:4 (po karnych)
Florida vs. Washington 3:7
Florida vs. Carolina 4:1
Florida vs. Philadelphia Flyers 7:4
Florida vs. Boston Bruins 2:3 (po karnych)

Więc tak, porażka z Washingtonem i Buffalo nie powinna nikogo dziwić. Porażki po karnych z Bostonem czy Phoenix&#39;em także. A więc ta ich gra nie wygląda aż tak źle. Pokonali w końcu ostatnio odradzającą się Carolinę i wyżej notowaną Philadelphie.

Ostatnie 6 meczy Tampy Bay na wyjeździe:

Washington vs. Tampa Bay 2:3
Toronto vs. Tampa Bay 4:3
Montreal Canadiens vs. Tampa Bay 5:3
Washington vs. Tampa Bay 5:4
NY Rangers vs. Tampa Bay 5:2
NY Islanders vs. Tampa Bay 5:4

Ogólnie na wyjazdach grają słabiutko (jak widać) ale ta wygrana z Washingtonem daje sporo do myślenia...w poprzednich meczach same porażki a tu nagle taka niespodzianka...dziwne ale trzeba wziąć to pod uwagę że Washington mógł sobie odpuścić ten mecz, ponieważ mają oni pewne 1 miejsce na koniec sezonu w konferencji wschodniej. Dlatego sądzę że stąd tak niespodzianka. Bilans Floridy w meczach na wyjazdach również daje nam sporo informacji 10 - 19...
Florida do niedawna walczyła o fazę play-off... jeżeli dzisiaj zwyciężą nadal będą ją mieć!!!

Myślę że padnie wynik 4-2 dla Floridy Panthers

N 0

nastyboy1990

Użytkownik
Spotkanie: Anaheim Mighty Ducks - Colorado Avalanche
Typ: X
Kurs: 4,20
Buk: Bet365
Analiza:
Dziś o godzinie 1 w nocy czasu polskiego w hali Honda Center dojdzie do pojedynku między zajmującą 21 miejsce w tabeli NHL, ale pnącą się powoli w górę ekipą Kaczorów z Anaheim oraz okupującymi 10 lokatę Colorado Avalanche.
Teoretycznym faworytem jest Colorado, bukmacherzy natomiast, po ostatnich wyczynach &quot;promują&quot; gospodarzy z Anaheim, stąd niższy kurs na nich.
Oba teamy już dwukrotnie spotykały się w obecnym sezonie. A stan bezpośredniej rywalizacji między nimi wynosi 1:1. I jedni i drudzy wygrywali na wyjeździe:
Colorado-Anaheim 2:4 oraz Anaheim-Colorado 3:4.
Gospodarze obecnie mają serię trzech zwycięstw z rzędu. Kolejno, 4:2 z San Jose Sharks, 4:2 z Chicago Blackhawks oraz 5:4 po dogrywce z New York Islanders.
Mimo tego, że mają nikłe szanse na grę w play-offach i zajmują na razie ostatnie miejsce w Pacific Division są w stanie postraszyć i powalczyć z najlepszymi.
Gościom zaś w ostatnim meczu został wylany na głowę kubeł zimnej wody, po serii 3 wygranych przyszedł czas porażki z Calgary Flames i to na własnym lodzie (2:3).
Nie jest przesądzona jeszcze sprawa ich gry w play-off...na ten moment są na 2 miejscu w Northwest Division oraz na 7 miejscu w konferencji zachodniej. Będą zatem chcieli powalczyć. Liczę na bardzo zacięty mecz, może paść sporo bramek, ale uważam, że to czy zawodnicy Colorado wrócą &quot;do domu&quot; z tarczą, czy na tarczy rozstrzygnie się po dogrywce, a być może nawet po rzutach karnych. Gospodarze łatwo skóry nie sprzedadzą!! Ze strony gospodarzy największe zagrożenie pod bramką siać będą z pewnością Ryan Getzlaf(18 bramek), Saku Koivu(14) oraz Bobby Ryan(31), u przyjezdnych też ma kto straszyć! Do grona 3 najlepszych zaliczyłbym Chrisa Stewarta(27 bramek), Matta Duchene(23) oraz Paula Stastnego(17).Oj będzie się działo!!!
W drużynie Ducks zabraknie kontuzjowanego Joeffrey&#39;a Lupula, natomiast w ekipie Avalanche Davida Jonesa, Davida Koci&#39;ego oraz Brondona Yipa.

orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
Po dniu przerwy czas cos postawic;) Dwa single i dubelek:

ATL@PHI Philadelphia(-0,5) 1.877 3-1 ⛔

PHO@DAL Dallas ML 1.870 3-2 SO ⛔

ATL@PHI Philadelphia ML 1.541
PHO@DAL Dallas ML 1.870
AKO 2.88 ⛔

Rzadko kiedy stawiam przeciwko zdrowemu rozsadkowi, ale dzisiejszy typ na Phile w mojej ocenie ma duza szanse na powodzenie, mimo ze w biezacym sezonie Atlanta wygrala wszystkie 3 bezposrednie spotkania tych druzyn... Czemu Phila? Po pierwsze, zadne z ww. zwyciestw Thrashers nie bylo przekonywujace, to bardziej Flyers przegrywali te mecze, niz Thrashers je wygrywali. Po drugie, dzisiaj mamy do czynienia z rewanzem za wczoraj, z pewnoscia Laviolette po mesku powie co mysli o grze we wczorajszym przegranym meczu swoim podopiecznym i przyczyni sie to do wiekszej mobilizacji Orange&amp;Black dzisiaj w nocy.. W Wachovia Center Phila ma calkiem przyzwoity bilans (21-12-2), takze nie sadze zeby Atlanta byla w stanie zmiesc (sweep) Lotnikow w season series 4-0:cool:

edit: a jednak, Thrashers w season series zmietli Phile.. nie boje sie stwierdzenia, ze wszystkie 4 zwyciestwa to zasluga bramkarzy - Hedberga i Pavelca; a propos bramkarzy, Emery OUT, Leighton OUT, a z Boucherem w bramce niestety nie wroze Lotnikom niczego dobrego.. :?

Dallas vs Phoenix to bardzo ciekawa rywalizacja w Pacific Division.. W season series Phoenix prowadzi 3-2, ale to Dallas wygralo dwa ostatnie mecze, odnoszac pewne zwyciestwa do zera (3-0 i 4-0). Mysle ze dzisiaj jest duza szansa ze Gwiazdy wyrownaja stan rywalizacji. Tym bardziej ze graja u siebie - gdzie moga pochwalic sie calkiem dobrym, jak na druzyne zajmujaca dopiero 12. miejsce w swojej konferencji, bilansem (20-10-6). Na spotkanie to sprzedano juz komplet biletow, wiec Morrow i ekipa z pewnoscia nie beda chcieli zawiesc swoich fanow. Kojoty wygraly juz 8 meczow z rzedu, ale ostatnie dwa po rzutach karnych, wiec sadze ze ta swietna seria dzisiaj dobiegnie konca. Ciekawostka jest absencja w bramce Phoenix Bryzgalova, ktory mimo ze jest zdrowy, dostal dzien odpoczynku - zastapi go LaBarbera.

single bets 26-32-2 [45%] -818,2 units

2-team bets 8-12-0 [40%] +31 units

bula 2

bula

Użytkownik
Spotkanie: Anaheim Ducks - Colorado Avalanche
Kurs: 2,25✅
Buk: Expekt

Analiza:

Już za niecałą godzinę dojdzie do arcyciekawego pojedynku pomiędzy Anaheim Ducks a Colorado Avalanche.
Goście walczą o fazę play-off, jednak ostatnio grają w kratkę. Natomiast zespół Anaheim ostatnio gra bardzo dobrze! A w meczach u siebie rozkładają każdego.
Mimo wszystko według mnie nie zdążą odrobić strat by zakwalifikować się do fazy play-off.

Bardzo ważną rolę w dzisiejszym meczu odegrają braki w składach.
W ekipie Anaheim Ducks mamy kontuzjowanych 2 graczy są nimi: Joffrey Lupul (nie gra on już od kilku tygodni) i George Parros - ale tuaj tak do końca nie wiadomo..ponieważ jest możliwy jego powrót już dzisiaj.
Natomiast w ekipie Colorado Avalanche mamy prawdziwą plagę kontuzji!!!
Jest tam aż 7 kontuzjowanych graczy!!! Są to: David Jones, David Koci, Brandon Yip, Rusłan Salej, Stephane Yelle, Cody McLeod, Ryan Wilson.
Taka sytuacja kadrowa na pewno im nie pomoże... będą mili problemy żeby grać całe spotkanie na pełnych obrotach.

Ostatnie 6 meczy Anaheim u siebie:

Anaheim Ducks vs. NY Islanders 5:4
Anaheim Ducks vs. Chicago 4:2
Anaheim Ducks vs. San Jose Sharks 4:2
Anaheim Ducks vs. Nashville 0:1
Anaheim Ducks vs. Columbus 2:5
Anaheim Ducks vs. Montreal Canadiens 3:4 (po kar.)

Jak widać muszą być w formie. Szczególnie pokazują nam to ich 3 ostatnie mecze. Zwycięstwa z Chicago i San Jose daję nam do zrozumienia że są oni w stanie pokonać najlepszych z NHL, a Colorado jest teoretycznie gorsze od przeciwników z którymi ostatnio zmagali się hokeiści Anaheim. Dlatego sądzę że dzisiaj poradzą sobie na spokojnie z ekipą Colorado.

Ostanie 6 meczy Colorado na wyjazdach:

St Louis vs. Colorado Avalanche 3:5
Dallas Stars vs. Colorado Avalanche 3:5
Phoenix Coyotes vs. Colorado Avalanche 3:1
Anaheim Ducks vs. Colorado Avalanche 3:4
Los Angeles Kings vs. Colorado Avalanche 3:0
Nashville vs. Colorado Avalanche 5:3

Jak widać radzą sobie oni nie najgorzej,,, chociaż st Louis czy Dallas to nie najsilniejsi rywale ale liczy się wynik. Należy również zwrócić uwagę na to że Colorado pokonało ostatnio właśnie Anaheim. Jednak nie można się tym sugerować. Wtedy w Colorado nie mieliśmy aż tylu kontuzji a Anaheim nie grało jeszcze nic specjalnego. Ja sam wielokrotnie w swoich typach sugerowałem się tylko i wyłącznie tym że dana drużyna pokonała niedawno tą samą drużynę z która teraz gra. I to był błąd. Należy przede wszystkim spojrzeć na to jaką formę prezentowały wtedy obydwie drużyny, kto był kontuzjowany i jak często rozgrywali wtedy spotkania. Tym razem wziąłem to wszystko pod uwagę (po prostu człowiek uczy się na błędach).
Wracając do meczu. Anaheim ogólnie w sezonie u siebie spisuje się bardzo dobrze. Ich bilans to 22-11, natomiast wyjazdowy bilans Colorado to 18-4.
Widziałem wyżej że ktoś dał remis na ten mecz.... ale taki rezultat jest raczej niemożliwy. Ponieważ Anaheim u siebie jak również Colorado na wyjazdach rzadko notują remisy.:razz:

Ja sam myślę że padnie wynik 5-3 dal Anaheim Ducks.

orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
Po nieudanej zeszlej nocy pora sie odegrac;) Dzisiaj jedynie trzy mecze, ale wg mnie kazdy z nich jest warty uwagi...

PIT@DET under 6 1.719 1-3 ✅

Jak wiadomo druzyny te spotkaly sie w Stanley Cup Finals 2009.. Ostatecznie, finaly zwyciezyl Pittsburgh w stosunku 4-3, a wszystkie mecze (poza jednym, w ktorym Wings odprawily Pens az 5-0) byly niezwykle zaciete. W 5 z nich padlo mniej niz 5,5 goli, a w dwoch padlo dokladnie 6 goli.. Jak widac rywalizacja byla zdecydowanie underowa. Mysle ze pamiec o finalach miala rowniez wplyw na jedyne dotychczasowe spotkanie teamow w tym sezonie, w ktorym Pingwiny ograly Skrzydla 2-1 dopiero po rzutach karnych.. Wg mnie dzisiaj rowniez bedziemy mieli do czynienia z zacietym meczem, w ktorym padnie mniej niz 6 goli, ewentualnie w przypadku dokladnie 6 bramek mamy zwrot stawki.. W bramkach wystapia, podobnie jak w ostatnim spotkaniu Detroit vs Pittsburgh, Jimmy Howard i Marc Andre Fleury.

COL@LA Los Angeles(-0,5 and -1) 1.855 3-4 OT ✅
(OT included)

OTT@MTL Montreal ML 1.741 2-0 ⛔
COL@LA Los Angeles ML 1.667 3-4 OT
AKO 2.90 ⛔

W jedynym spotkaniu LA vs COL w tym sezonie to Los Angeles bylo strona dominujaca i pewnie zwyciezylo 3-0. Wg mnie tak wysoka pozycja Colorado w tabeli Western Conf. to zasluga przede wszystkim Craiga Andersona, natomiast mam wrazenie ze ostatnio goalie Lawin nie jest juz w tak wybornej formie i nie sadze zeby dzisiaj byl w stanie zatrzymac LA. Tym bardziej, ze Avs zeszlej nocy grali w Anaheim, gdzie polegli az 2-5. Lawiny nie sa teamem, ktory dobrze gra dzien po dniu, w tym sezonie bylo 13 taki sytuacji, jedynie 4 razy Avs byli w stanie wygrac na drugi dzien, a w meczach rozgrywanych od razu po porazce zdolali wygrac tylko raz:cool:

Stan rywalizacji Habs vs Sens w tym sezonie wypada korzystnie dla Sens (4-1), jednak obecnie to Canadiens sa o wiele lepszym zespolem, wystarczy spojrzec na bilans ostatnich 10 meczow tych teamow: MTL 7-2-1, OTT 2-7-1, zeby sie o tym przekonac. Zwyciezca dzisiejszego spotkania bedzie zajmowal 5. miejsce w Eastern Conference, wiec mysle, ze Canadiens zrobia wszystko aby przed wlasna publicznoscia ograc Ottawe a tym samym wyprzedzic ja w tabeli zarowno dywizji jak i konferencji.. W bramce Sens wystapi Elliot, ktory nie jest ostatnio w dobrej dyspozycji, natomiast dostepu do bramki gospodarzy bedzie bronil Halak, ktory wygral dla Montrealu 6 z ostatnich 7 meczow.

i jeszcze dwa single na cala dzisiejsza kolejke:

HOME GOALS 1.575 7-6 ✅

UNDER 16,5 GOALS 2.02 13 GOALS ✅

Pierwszy zaklad bazuje na wnioskach plynacych z ww. analiz. Mysle, ze zarowno Habs jak i Kings przechyla szale zwyciestwa na swoja strone; natomiast jesli chodzi o spotkanie PIT@DET, to nawet jesli mialby wygrac Pittsburgh, to nie sadze zeby dokonal tego w jakims wiekszym wymiarze niz roznica 2 goli... Reasumujac, stawiam dzisiaj zdecydowanie na gospodarzy.

Jesli chodzi o liczbe bramek, wg mnie wszystkie 3 spotkania zapowiadaja sie underowo. O meczu Skrzydel z Pingwinami juz pisalem, natomiast idac dalej, to LA gra ostatnio underowo (5 underow pod rzad), natomiast spotkanie Canadiens z Sens na pewno bedzie zaciete i sadze ze padnie w nim okolo 5-7 bramek. Sumujac gole we wszystkich meczach, jak dla mnie bardzo prawdopodobne jest ze padnie mniej niz 16,5 goli:cool:

single bets 30-32-2 [48%] -501,3 units
2-team bets 8-13-0 [38%] -69 units

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Ja na dziś nie zdecydowałem się zagrać niczego. Po przeglądnięciu ostatnich wyczynów zespołów dzisiaj grających i całej oferty kursy wydają mi się dobrze wyważone a pary rozgrywające dziś mecze niezwykle równe.
Oglądnę z pewnością mecz PIT - DET, gdy grają te dwie ekipy można być praktycznie pewnym dobrego poziomu. Będzie wszystko, walka, gole, kary ???? Nie szkodzi że Red Wings w tym sezonie grają dużo słabiej niż w ubiegłym a wręcz przeciwnie - Czerwoni muszą walczyć o brakujące punkty, ostatnio poślizgnęli się na Edmonton więc będą z całych sił jeździć wzdłuż i wszerz aby pokonać Pingwinów.
Udanej nocki wszystkim

luter 5

luter

Użytkownik
Montreal Canadiens-Ottawa Senators
Typ:Tomas Plekanec strzeli bramke
kurs:4,00
bukmacher: DOXXbet

Analiza:

Juz dzis 35 minut po polnocy rozpocznie sie spotkanie pomiedzy Montrealem Canadiens a Ottawa Senators.Spotkanie zapowiada sie bardzo ciekawie z racji tego ze jest to pojedynek kanadyjskich druzyn ale nie tylko poniewaz gospodarze sa na fali i mecz moze obfitowac w bramki.Co do formy obu ekip Montreal gra wysmienicie co wida c po jego wynikach w 6 ostatnich meczach w ktorych zanotowali 5 zwyciestw oraz 1 porazke po dogrywce z Toronto.Jesli chodzi o Ottawe sytulacja nie wyglada juz tak dobrze 5 porazek z rzedu i tylko jedno zwyciestwo w 6 ostatnich grach mowi samo za siebie.Mnie jednak nie interesuje dzis zwyciezca lecz zawodnik Montrealu Tomas Plekanec ktory ostatnio prezentuje sie bardzo dobrze.Czeski center w ostatnich 6 meczach zanotowal 3 bramki oraz asyste a co najciekawsz w przedostatniej potyczce z NY Rangers strzelil swoja 99bramke w karierze na lodowiskach NHL..Mysle ze dzis w tak prestizowym meczu Plekanec moze pokusic sie o swoja 100 bramke zwlaszcza ze w poprzednim meczu udala mu sie ta szuta a jego skutecznosc w ostatnich 6 meczach przedstawia sie nastepujaco 0-1-0-1-0-1.Widac ze Czech strzela bramki z regularnoscia co drugi mecz wiec dzis jest sporo prawdopodobienstwo ze cos utrzeli i koledzy z druzyny napewno mu w tym pomoga bo w koncu 100 brmka w karierze strzelona Ottawie to bedzie spory sukces.Dlatego dzis tawiam na zaklad Tomas Plekanec strzeli bramke w meczu z Ottawa​

bula 2

bula

Użytkownik
Spotkanie: Montreal Canadiens - Ottawa Senators
Kurs: 2,20

Analiza:

Już dzisiejszej nocy dojdzie do spotkania pomiędzy Montreal Canadiens a Ottawa Senators. Nie wiem dlaczego mamy tak wysoki kurs, faworyt jest tylko jeden - gospodarze.
Uważam tak ponieważ to co gra ostatnio Ottawa to aż żal komentować! 6 porażek pod rząd w ostatnim czasie (u siebie + wyjazdy)
Natomiast Montreal gra nieźle ostatnio, a u siebie gra wręcz rewelacyjnie!
Obecnie mają oni po tyle samo pkt w konferencji wschodniej. dzisiaj Montreal zrobi sobie przewagę i na pewno zagra w play-off, z taką formą są w stanie pokonać każdego.

W obydwu drużynach nie mamy zbytnio problemów kadrowych.
W ekipie Montreal Canadiens dziś do składu wracają: Mike Cammalleri oraz Marc-Andre Bergeron. Dalej kontuzjowany jest Paul Mara który nie zagra do końca sezonu, ale o tym wiemy nie od dziś.
W drużynie Ottawy jedyną niewiadomą jest Milan Michalek ponieważ nie do końca wiadomo czy dziś będzie w stanie grać. Reszta zawodników zdrowa.

Ostatnie 6 meczy Montreal&#39;u u siebie:

Montreal Canadiens vs. Boston Bruins 3:2
Montreal Canadiens vs. Edmonton 5:4(po kar)
Montreal Canadiens vs. Tampa Bay 5:3
Montreal Canadiens vs. Philadelphia Flyers 2:6
Montreal Canadiens vs. Washington 6:5
Montreal Canadiens vs. Boston Bruins 0:3

Jak widać radzą sobie oni ostatnio całkiem dobrze. Na uwagę zasługuje głównie wygrana Z Washingtonem czy Bostonem. Widać że są w formie, walczą o fazę play-off więc tego meczu nie mogą przegrać. Muszą go po prostu wygrać i myślę że nie będą mieli z tym większych problemów ponieważ goście przeżywają ostatnio jakiś kryzys.

Ostatnie 6 meczy Ottawy na wyjazdach:

Dallas Stars vs. Ottawa 5:4
Atlanta vs. Ottawa 6:3
Vancouver vs. Ottawa 5:1
Calgary vs. Ottawa 2:0
Edmonton vs. Ottawa 1:4
Carolina vs. Ottawa 4:1

Jak widać ostatnio grają kompletną tragedię. Zwyciężyli tylko z Edmontonem który szału w obecnym sezonie nie gra. mogę zrozumieć porażkę z Vancouver czy też z Calgary..ale porażki z takimi zespołami jak Carolina, Dallas czy Atlanta nie rozumiem. Ekipa która walczy o fazę play-off przegrywa ważne mecze, a więc bo bardzo dobrym środku sezonu na koniec przyszedł wielki kryzys. Według mnie z taka grą wylecą po za upragnioną fazę na rzecz Atlanty czy nawet może NYR.
Z zespołem Montreal Canadiens nie maja dzisiaj szans, ponieważ są oni w formie i wiedzą o co walczą.

Typuję wynik 5-2 dal Montreal!!!

N 0

nastyboy1990

Użytkownik
Spotkanie: Los Angeles Kings - Colorado Avalanche
Kurs: 4,20
Bukmacher: Interwetten
Analiza:
Dziś nad ranem o 3:30 czasu polskiego bój stoczą dwie sąsiadujące ze sobą w ogólnym rozrachunku ekipy: L.A Kings oraz Colorado Avalanche ( kolejno 10 i 11 miejsce).
W obecnym sezonie zasadniczym drużyny te zagrały naprzeciw siebie tylko raz. Colorado okazało się lepsze i to dość wyraźnie we własnej hali (3:0).
Gospodarzom ostatnio wiedzie się z różnym skutkiem. W 4 ostatnich potyczkach odnieśli dwa zwycięstwa... z Dallas Stars 2:1, z N.Y. Islanders 1:0 oraz dwie porażki...z Nashville
Predators 2:3 i z Chicago Blackhawks 0:3.
Królowie wciąż mają szanse na play-offy, gdyż zajmują 6 pozycje w dywizji zachodniej, a ich strata punktowa nie wydaje się być kosmiczna.
Goście natomiast, którzy również &quot;stacjonują&quot; w Western Conference są tuż za dzisiejszymi rywalami na 7 miejscu i mają do nich tylko 1 punkt straty! Będzie więc walka do upadłego.
Avalanche w ostatnich 4 spotkaniach zaprezentowała się tak jak Kings ...2 zwycięstwa...z Dallas Stars i St. Louis Blues (oba 5:3) oraz dwie porażki z rzędu z Calgary Flames 2:3 oraz wczorajszej nocy dotkliwe 2:5 z Anaheim Mighty Ducks.
Zarówno jedna jak i druga ekipa ma spore aspiracje. Na tą chwile dla mnie to średniaki w najlepszej lidze hokejowej na świecie...ale średniaki, które nie poddadzą się bez walki i którym zależy na zwycięstwach. Fakt, iż sąsiadują ze sobą w tabeli sprawia, że warto postawić na remis w tym spotkaniu. Prezentują podobny poziom gry zarówno w defensywie jak i ofensywie. Mają kim straszyć pod bramkami. Colorado: Chris Stewart(27 goli),Matt Duchene(23 g), Milan Hejduk(20 g), czy chociażby Paul Stastny(17 g)
L.A : Anze Kopitar(32 gole), Ryan Smyth(20 g), Michal Handzus(16 g) czy Aleksander Frolov(16 g). Będzie więc sporo bramek. Myślę, że można postawić też over 5,5.
Na lodzie w hali Staples Center z powodu kontuzji nie zobaczymy Andreia Loktionova (L.A Kings) oraz Davida Jonesa, Davida Koci&#39;ego oraz Brandona Yipa (Colorado).

A 85

aksior

Użytkownik
Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins

dzisiaj upatruje jednego zwycięzce- Detroit Red Wings. jednakże pingwinów nie można nie doceniać...potrafią zaskoczyć w najmniej oczekiwanym momencie!Zwłaszcza można się obawiać w doskonałej formie Sidneya i M. Cookeya. Z informacji prasowej wynika, że pingwiny zagrają pełnym składem, natomiast w detroit nie wystąpi na pewno kontuzjowany Kirk Maltby. Moim zdaniem popartym analizą padnie poniżej 5,5 g. Wings muszą zacząć grać. żeby dogonić rywali- do końca rozgrywek pozostało bodajże 10 rund. Pingwiny to co prawda czołówka tabeli, ale grają strasznie niestabilnie. ostatnio są Chimeryczni. Myślę że 1t zakończy się 0:0 a cały mecz 3:2.

Dlatego tez zagrałem

Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins (under/over 5.5) 1 1,80

A 85

aksior

Użytkownik
Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins (under/over 5.5) 1 1,80 [Prawidłowo] 3:1
✅ ????

byłem bliski wytypowania wyniku, pingwiny miały na 3 min przed końcem dogodna sytuację, z której mogli spokojnie trafić gola i zmarnowali ???? )
tak czy siak under pięknie siadł ????

N 0

nastyboy1990

Użytkownik
Spotkanie: Chicago Blackhawks - Phoenix Coyotes
Kurs: 4,50
Analiza:
Dziś w nocy o godzinie 1:30 czasu polskiego będziemy świadkami ciekawego spotkania między 2. w ogólnej tabeli NHL - Chicago Blackhawks oraz 3. niesamowicie pnącym się w ostatnim czasie ,w górę Phoenix Coyotes.
Mecz w hali United Center będzie trzecim pomiędzy tymi ekipami w obecnym sezonie zasadniczym. Bilans ten jest absolutnie na korzyść gości..kolejno 3:1, 5:4 (po dogrywce),2:1(po dogrywce). Wydają się więc oni faworytami. Bukmacherzy natomiast wierząc, że &quot;klienci&quot; wezmą pod uwagę to jak Chicago grało przez większość sezonu faworyzują właśnie ich. Dlatego te dwie sprzeczne teorie przekonują do postawienia na remis( dodatkowo kusi wysoki kurs).
Gospodarze dzisiejszego spotkania grają ostatnio ze średnim skutkiem. W ostatnich 5 meczach wygrali tylko raz!! (z L.A. Kings) Oprócz tego zaliczyli 2 czyste porażki oraz 2 po dogrywce w tym , w ostatnim meczu z dzisiejszymi rywalami co jeszcze bardziej skłania mnie ku wytypowaniu remisu. Na razie Jastrzębie mają gwarantowany udział w play-offach ,ale trzeba grac do końca i nie odpuszczać!
Goście zaś zaskakują znakomitą formą już od jakiegoś czasu. Mają w tej chwili serię 9 wygranych spotkań!!! Idą jak burza i tak jak ich dzisiejsi przeciwnicy maja miejsce w play-off.
Za remisem w tym pojedynku przemawia jeszcze fakt ile razy w tym sezonie zespoły uzyskiwały właśnie taki rezultat...Blackhawks remisowało aż 21 razy! W tym 13 razy u siebie i 8 razy na wyjezdzie! Coyotes zaś 9 razy we własnej hali i 13 razy w hali rywala!!!
Tu musi paść remis!
Na koniec dodam, że w obu zespołach zabraknie kilku graczy. Z powodu kontuzji nie zobaczymy zawodników takich jak:
Brent Seabrook, Kim Johnsson ,Brian Campbell (wszyscy Chicago),Scottie Upshall i Kurt Sauer (obaj Phoenix).

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Ottawa Senators - Philadelphia Flyers -&gt; Over 5,5 goals [1.84] ⛔
Zacznę może od faktu że we Flyers dwóch &quot;pierwszych&quot; goalie jest wykluczonych przez kontuzje praktycznie do końca sezonu. Brian Boucher do regularnych występów w NHL się raczej nie nadaje, i niestety dla Lotników ale bramki to będą oni tracić. Dodatkowo złe wieści nadeszły wczoraj, gdy okazało się że kontuzjowany Jeff Carter nie wystąpi przez około 2-3 tygodnie. Ottawa wczoraj mnie lekko zaskoczyła meczem &quot;na zero z tyłu&quot; z Montrealem. Dwa razy z rzędu aż tak dobry występ Elliotowi się nie przydarzy i jestem tego raczej pewien bo nie raz ten bramkarz udowadniał swoistą chwiejność formy. A Senators przyzwyczajeni do tego będą zmuszeni zaatakować a atakować mają czym. Prym wiedzie u Senatorów ich kapitan Daniel Alfredsson, punktuje także Speeza (chociaż w jego wykonaniu to nie jest najlepszy sezon). Bramek powinno być dziś sporo.
Minnesota Wild - San Jose Sharks -&gt; San Jose win (ML) [1.83] ✅
San Jose przeżywa kryzys czy odpuszczają końcówkę ligi pewni swego ? Trochę jedno pomieszane z drugim moim zdaniem. Sharks powinni walczyć, Kojoty wyprzedzili ich w tabeli dywizji a reszta drużyn po trwającej złej serii Rekinów nie ma już takiego respektu przed tą drużyną ... Minessota mimo kilku zdobytych punktów w ostatnich grach prezentowała się moim zdaniem fatalnie, fartowne zwycięstwo nad Calgary to jedyny dorobek mocno osłabionej przez kontuzje ekipy dzikusów. San Jose mimo że punktów nie zdobyło już jakiś czas gra swoje, coś zacięło się w zespole Rekinów zwłaszcza jeśli chodzi o rozgrywanie przewag bo od 3 spotkań żadnego gola z PP nie udało się zdobyć. Słabo wygląda tez gra w defensywie SJS na przestrzeni ostatniego tygodnie jednak tu spodziewam się poprawy bo Wild na prawdę słabo radzą sobie w strefie ofensywnej rywali. Jak dla mnie przełamanie po ładnym kusie.

sekular 47

sekular

Użytkownik
Hehe widze Odisio wybral podobny komplet jak ja ???? Tylko ja gram SJS ML i Ottawa ML;) Mysle ze PHIL z Boucher&#39;em w bramce dzis poplynie... Defensywa Ottawy pokazala sie wczoraj z ladnej strony... mysle , ze dzis maja szanse na W a co wiecej pokonanie PHIL jest waznym elementem walki o PO poniewaz obia teamy maja prawie tyle samo punktow...
Warto chyba zauwzyc ze dzis do bramki WILD wraca Mr. B o ile sie nie myle...? wiec nigdy nie wiadomo jak wypadnie w starciu odrazu z SJS;)

bula 2

bula

Użytkownik
Spotkanie: Minnesota Wild - San Jose Sharks
Kurs: 2,55
Analiza:
Już dziś o godz. 1.00 dojdzie do bardzo ciekawego i dziwnego meczu pomiędzy Minnesota Wild a San Jose Sharks.
Dlatego nazwałem tak ten mecz ponieważ nasuwa mi się pytanie... czy San Jose zdoła w końcu przełamać fatalną passę??? Mam złe skojarzenia związane z moim wczorajszym typem na Montreal w meczu z Ottawą, gdzie właśnie Ottawa jak dla mnie dość niespodziewanie przerwała swoja złą passę. Goje się że dziś sytuacja może się powtórzyć. Ale to już są tylko moje psychologiczne odczucia...
Jednak po analizie wydaję mi się ten mecz naprawdę bardzo dziwny, tym bardziej kiedy spojrzę na kurs gdzie mamy aż 2,55 na Minesotę! Dlatego bardzo dziwny ponieważ Minnesota ostatnio ogólnie gra dobrze jednak jeżeli weźmiemy pod uwagę tylko jej mecz rozegrane na własnej tafli można by powiedzieć że gra świetnie!
Natomiast kiedy spojrzymy na mecze San Jose ogólnie (wyjazdy+gosp) to widzimy same porażki... tak samo jest kiedy weźmiemy pod uwagę ich ostatnie mecze na wyjeździe.
a więc jeżeli San Jose dzisiaj przełamało by swoja złą passę ja mogę mówić o wielkim pechu,,, ale dlaczego mieli by ja przerwać akurat teraz kiedy naprawdę są zupełnie bez formy??? Sądzę że pozostanie tak do samej fazy play-off. San Jose miało przecież niemal że pewne 1 miejsce w swojej konferencji jednak to co zagrali ostatnio przesunęło ich na 3 pozycję...
Kontuzje dziś nie powinny odgrywać większego znaczenia.
W Minnesocie mamy kontuzjowanych 3 graczy a są nimi: Clayton Stoner, Pierre-Marc Bouchard, Justin Falk
W San Jose mamy jednego kontuzjowanego zawodnika, jest nim Jed Ortmeyer.
Ostatnie 6 meczy Minnesoty u siebie:
Minnesota vs. Calgary 4:3
Minnesota vs. Edmonton 4:2
Minnesota vs. St Louis 4:2
Minnesota vs. Florida 2:3(po kar.)
Minnesota vs. Calgary 2:5
Minnesota vs. Vancouver 6:2
Jak widać ostatnio pokonali bardzo dobrych przeciwników. Calgary czy Vancouver to zespoły z górnej półki. Pokonali też mi. Edmonton, warto wspomnieć że przedwczoraj Edmonton pokonało żeby nie powiedzieć rozniosło Jan Jose aż 5-1!!!
Ostatnie 6 meczy San Jose na wyjazdach:
Edmonton vs. San Jose Sharks 5:1
Calgary vs. San Jose Sharks 4:3
Vancouver vs. San Jose Sharks 3:2
Dallas Stars vs. San Jose Sharks 8:2
Anaheim Ducks vs. San Jose Sharks 4:2
Buffalo vs. San Jose Sharks 3:1
Same porażki... wszystko na gładko nic przez dogrywkę a tym bardziej nie przez karne,,, Grają kompletna tragedię. Przegrywają bardzo wysoko z jedną z najgorszych drużyn tego sezonu. Przegrywają też mi. z Vancouver czy Calgary które to zespoły Minnesota właśnie ostatnio pokonała. I jeszcze jedno, Minnesota u siebie grała zawsze bardzo dobrze czy była w formie czy też nie.
Tyle z mojej strony. Typ wydaje się bardzo pewny...ale to jest NHL,,,
Jeżeli nic nadzwyczajnego się nie wydarzy to wszystko pójdzie po mojej myśli. Jeżeli San Jose wygra,,,TO JA JUŻ WIĘCEJ nic TUTAJ NIE NAPISZĘ DO KOŃCA MARCA!!!
Stawiam wynik 4-2 dla Minnesoty

Mam dosyć już tego wszystkiego...

orngcrsh 251

orngcrsh

Użytkownik
Po fatalnej niedzieli przyszedl swietny poniedzialek:cool: Dlatego dzisiaj postaram sie pojsc za ciosem... Analizy nieco lakoniczne, ale czas nagli a za chwile juz pierwsze mecze..

FLA@TOR Toronto ML 1.676 4-1 ⛔
CLB@NJD New Jersey ML 1.488 3-6 ✅
AKO 2.49 ⛔

Po przerwie olimpijskiej Leafs graja wrecz rewelacyjnie we wlasnej hali, w Air Canada Center wygrali 6 meczow z rzedu.. Za Toronto przemawiaja nie tylko suche wyniki, ale w ogole postawa calej druzyny, Leafs graja z duzym zaangazowaniem, szybko i efektownie, wlasciwie sa zagrozeniem dla kazdej druzyny.. Co moze byc przyczyna takiej przemiany Klonowych Lisci? Mysle ze brak jakiejkolwiek presji (Leafs nie maja juz szans na playoffs) oraz glod gry mlodych zawodnikow, na ktorych stawia sie teraz w Toronto. Florida zagra dzisiaj bez swojego najwiekszego atutu - Vokouna w bramce, mysle ze moze miec to duzy wplyw na wynik... Po stronie Toronto zobaczymy J.S. Giguere, o ktorego jestem raczej spokojny. W bezposrednich spotkaniach tych teamow w tym sezonie Toronto prowadzi 2-1 - po dzisiejszym meczu powinno byc juz 3-1:cool:

O drugim meczu nie bede sie za bardzo rozpisywal, NJ ostatnio gra fatalnie na wyjazdach, wiec gdzie maja szukac punktow jak nie w Prudential Center.. I z kim jak nie z kiepsko spisujacymi sie na wyjazdach Blue Jackets? Zwyciestwo Devils jest bardzo prawdopodobne, tym bardziej ze wszyscy zawodnicy sa zdrowi i gotowi do gry, w Columbus zabraknie dwoch waznych obroncow - Hejdy i Klesli.

i singiel na cala kolejke:

HOME GOALS (-1,5) 1.935 ⛔

Mysle, ze podobnie jak wczoraj bedziemy mieli do czynienia ze zwyciestwem gospodarzy, i to mimo ze na wyjezdzie graja dzisiaj San Jose i Vancouver.. Toronto, New Jersey, Ottawa (niestety), Nashville i Chicago nie powinni zawiesc.. San Jose gra w Minnesocie, jednak nie wierze tutaj w wysokie zwyciestwo Sharks (szczerze mowiac w jakiekolwiek..), a Vancouver w Edmonton, ktore ostatnio u siebie calkiem niezle sobie poczyna.. We will see:cool:

single bets 30-33-2 [48%] -601,3 units
2-team bets 8-14-0 [36%] -169 units

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Pittsburgh Penguins - Washington Capitals -&gt; under 6,5 goals [2.15] ⛔
Mimo że w dwóch dotychczasowych meczach pomiędzy Capitals a Penguins padły wyniki grubo overowe (5 - 4 , 6 - 3 - oba dla WAS) to nie zawsze musi być tak wiele bramek w starciach tych drużyn. Chociażby w poprzednim sezonie gdy obie ekipy spotkały się w fazie Play Off, kilkakrotnie padł wynik underowy bo nie samym atakiem człowiek żyje. A ostatnie mecze udowadniają że offensywa Caps i Penguins nie jest już tak rozpędzona i żywiołowa jak na początku czy w środku sezonu. Penguins w ostatnich 3 meczach 3 razy underowo, zdobyli 6 bramek co daje 2 gole na mecz. Capitals także jak na nich cieniutko, nawet liczba strzałów oddawana przez stołecznych zmniejszyła się do poniżej 30 co na nich jest wynikiem słabym ... co prawda na 3 poprzednie spotkania tylko albo aż jeden under ale dziś może być kolejny. Linia wysoka, warto próbować po tym kursie.

Colorado Avalanche - Los Angeles Kings -&gt; under 5,5 goals [1.87]
⛔
Przede wszystkim mamy do czynienia z dobrymi bramkarzami, Bryzgalov i Quick w tym sezonie to czołówka ligi. Po drugie, oba teamy grają ostatnio kiepsko. Tak kiepsko, niech nie zwiodą was zwycięstwa Kings bo mecze Króli i Colorado (mówie o trzech ostatnich spotkaniach) to nie najwyższa półka. Dzisiejsze spotkanie to rewanż, przedwczoraj górą byli zawodnicy z LA. Dziś może być podobnie, ale jestem przekonany że nie tak overowo (4:3 dla LAK przy łącznej liczbie 44 strzałach na bramkę nie wystawia dobrej opinii o bramkarzach). Dziś jak dla mnie mecz obu goalie, nie ataków.
Vancouver Canucks - Anaheim Ducks -&gt; Anaheim win (ML) [2.75] ⛔
Ostatnio pisałem o Kaczkach, o ich specyfice i o ich fantastycznych z reguły końcówkach sezonu regularnego. Znów zapowiada się na taką właśnie końcówkę, bo Kaczki wzięły kupry i zaczęły zasuwać jak trzeba. Forma zdecydowanie na korzyść Anaheim, dobre występy przeciwko Islanders (u których zauważalna jest lekka poprawa w stosunku do środka sezonu) i Avalanche. Vancouver przegrało z Edmonton co jest złą recenzją dla nich, w pojedynku z Detroit Orki zaprezentowały praktycznie zero walki a ja dla takiej praktyki nie znajduje wytłumaczenia ... Aha no i ważna jak nie najważniejsza rzecz to taka że dziś nie będzie bronił Luongo tylko Andrew Raycroft. Po drugiej stronie Hiller, a więc w tym elemencie 1-0 dla Anaheim.

N 0

nastyboy1990

Użytkownik
Spotkanie: New York Rangers - New York Islanders
Kurs: 4,25
Analiza:
Dziś dokładnie o północy czasu polskiego rozpocznie się mecz &quot;derbowy&quot; w najlepszej lidze świata NHL między N.Y.Rangers i N.Y.Islanders.
Obie drużyny ostatnio nie grają nic nadzwyczajnego stąd ich miejsca w tabeli są mocno odległe (kolejno 23 i 2.
W trwającym sezonie ekipy te spotkały się ze sobą 4-krotnie. Rangersi wygrali tylko raz na wyjeździe (5:2). Wygląda na to, że Wyspiarze mają patent na obronę dzisiejszych gospodarzy i ,że mogą być w roli faworyta do tego spotkania. Bukmacherzy natomiast &quot;stawiają&quot; na ich rywali.
W ostatnich 5 meczach gospodarze wygrali tylko 2 a w 3 przypadkach musieli przełknąć gorycz porażki. Goście zaś są nieco lepsi. Zwyciężyli 3 i przegrali 2 w tym jedno spotkanie z Anaheim po dogrywce.
Może ktoś zada sobie pytanie dlaczego ten typ kusi? Już odpowiadam. Otóż oba zespoły &quot;uwielbiają&quot; grać więcej niż 60 minut i rozstrzygać mecze po dogrywkach lub karnych...
W przypadku NY Rangers w obecnym sezonie zanotowano 13 takich spotkań zaś w przypadku Islanders aż 22. Stąd też uważam, że dzisiaj również obejrzymy zacięty mecz, pełen walki, choć bramek pewnie nie padnie zbyt wiele.
Na koniec dodam, że jeśli chodzi o kontuzje to są tylko u gości. Nie zobaczymy Radka Martinka oraz świetnego bramkarza Ricka Dipietro.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom