>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL - sezon 2009/2010

Status
Zamknięty.
bula 2

bula

Użytkownik
Spotkanie: Detroit Red Wings - St. Louis Blues
Typ: 1
Kurs: 1,95
Buk: Expekt

Analiza:

Już dziś o godzinie 00.30 dojdzie do spotkania pomiędzy Detroit Red Wings a St. Louis Blues.
Detroit jak co roku na koniec sezonu odrabiają straty. Ostatnio są w świetnej formie co potwierdzili w ostatnim swoim meczu z pingwinami. Nie mają jeszcze zapewnionego udziału w play-off bo tuż za ich plecami czai się Calgary. Tak więc Detroit nie zrobi dzisiaj nic głupiego i na pewno zwycięży i to wysoko!!!
Innego scenariuszu nie przewiduję. Tym bardziej że St. Louis ostatnio nie gra nic specjalnego 2 wygrane na fuksie z przewaga jednego gola...a tak to same porażki.

Braki kadrowe dzisiaj nie powinny mieć wpływu na wynik spotkania.
W Detroit cały czas leczy się Kirk Maltby który jak wiemy nie wystąpi do końca sezonu. poza tym kontuzjowani byli (ponieważ dziś maja powrócić ) Patrick Eaves, Dan Cleary - on lepiej żeby dziś grał ????

Ostatnie 6 meczy DETROIT u siebie :

Detroit Red Wings vs. Pittsburgh Penguins 3:1
Detroit Red Wings vs. Buffalo 3:2
Detroit Red Wings vs. Minnesota 5:1
Detroit Red Wings vs. Calgary 2:4
Detroit Red Wings vs. Nashville 5:2
Detroit Red Wings vs. Vancouver 3:6

Jak widać ostatnio radzą sobie dobrze. Wygrane z Pittsbourghiem, Buffalo czy też wysoko z Nashville oraz z Minnesotą sygnalizują że Red Wings walczą całymi siłami o play-off i raczej im się to uda. Dzisiaj muszą postawić kropkę nad i.

Ostatnie 6 meczy St. Louis na wyjazdach

New Jersey vs. St Louis 0:1
NY Rangers vs. St Louis 3:4
Minnesota vs. St Louis 4:2
Columbus vs. St Louis 1:5
NY Islanders vs. St Louis 1:3(po kar.)
Colorado Avalanche vs. St Louis 7:3

Wygrane z New Jersey czy NYR są wygranymi przez fuks...a więc wyczerpali swój limit szczęścia. Wygraną ze słabiutkim Comubusem nie należy się w żaden sposób sugerować. Oni praktycznie nie grają już o nic. Dzisiaj nie może być inaczej niż kolejna porażka!

Sądzę że moje ukochane DETROIT wygra 5-1 ????

dzieniek 0

dzieniek

Użytkownik
Jeżeli nic nadzwyczajnego się nie wydarzy to wszystko pójdzie po mojej myśli. Jeżeli San Jose wygra,,,TO JA JUŻ WIĘCEJ nic TUTAJ NIE NAPISZĘ DO KOŃCA MARCA!!!

Jak dobrze że szybko z tego zrezygnowałeś :grin:

gaga 10

gaga

Użytkownik
Spotkanie: Boston Bruins - Tampa Bay Lighting
Typ: Boston Bruins
Kurs: 1.85
Buk: Betsafe
Analiza:

Już za niespełna kwadrans w lidze NHL szykują się nie lada emocje. Boston Bruins zagra z Tampa Bay Lighting i według mnie odniesie łatwe zwycięstwo.

Stawiam na Boston, bo ten zespół jest ostatnio w wybornej dyspozycji. W ostatnich czterech meczach gospodarze wygrali trzy razy - w ostatnim meczu rozbili na wyjeździe Atlantę 4-0. Ten wynik, jak i gra, robią wrażenie.

Zdecydowanie gorzej radzą sobie goście, którzy w ostatnich sześciu meczach wygrali raz. Było to w ostatniej kolejce po dogrywce 3-2 z Caroliną. Gra jednak pozostawia wiele do życzenia i zespół Tampa Bay nie gra jeszcze na swoim normalnym poziomie.

W bezpośrednich meczach w ostatnim czasie lepsze wrażenie sprawiał Boston. Na siedem ostatnich meczów byli lepsi w 5. Myślę, że dziś będzie identycznie.

sekular 47

sekular

Użytkownik
Ja dzis upatruje zwyciestwa PHIL, ktorzy maja obecnie gorsze dni mimo, iz graja naprawde dobry hokej... W meczu z Ottawa zagrali solidnie w obronie i dosc malo skutecznie w ataku, dzis zagraja z Wild, ktorzy ostatni mecz przegrali w naprawde frajerski sposob, poniewaz SJS oddali na gramke Wild nie cale 18 strzalow... porazka straszna...Mimo tego Wild dzis dalej jada tym samym goli&#39;m, co z tego wyjdzie zobaczymy juz za chwile...
Druga sprawa do over 5.5 w CBJ i Chicago... jak dla mnie piekna sprawa. Columbus w ostatnim meczu byl dziurawy w obronie jak ser, a do tego calkiem skuteczny w ataku... Chciago to Chicago...zawszze cos strzeli a juz napewno jak pokazali ostatnio duzo traci na wyjazdach... np z dogorewajacymi juz ok kilku spotkan Kojotami bylo 4:4...;)
Dobrze po chwili namyslu postanowilem dodac jeszcze Kojoty ML;) Nash w ostatnim meczu zagralo w obronie katastrofe, Dallas ledwo co strzelali na bramke a wpadalo do niej wszystko co nadlatywalo;) Kojoty dogorewaja juz, ostatnio przegrali z Chicago 2-0 mysle ze moga to potraktowac jako sukces... Mysle takze, ze dzis ich postawa starczy na kiepskie Nash...

pozdrawiam.
EDIT: To co zrobili Lotnicy pozostawie bez komentarza...

N 0

nastyboy1990

Użytkownik
Spotkanie:Buffalo Sabres- Ottawa Senators
Typ: X
Kurs: 4,30
Buk: Interwetten
Analiza:
Dziś 30 minut po północy polskiego czasu dojdzie do spotkania dwóch niespełnionych w tym sezonie ekip: Buffalo Sabres oraz Ottawa Senators.
W tym &quot;roku&quot; drużyny te stawały oko w oko już 4-krotnie. I w tej statystyce niepokonani są senatorzy 4-0. Zwyciężali 2 razy u siebie i 2 razy na tafli w Buffalo.
Powinni więc być brani jako bezapelacyjni faworyci. Jest jednak inaczej. Dzisiejsi goście nie grzeszą ostatnio skutecznością i wolą walki...w 6 ostatnich pojedynkach wygrali tylko 2 ostatnie i to niezbyt przekonująco (oba 2:0). Bolą na pewno wysokie porażki z Vancouver Canucks (1:5) oraz ze słabiutkim Toronto (1:4). Na razie jednak Ottawa ma miejsce w play-offach, ale nie można tak łatwo odpuszczać, gdyż liczy się każdy mecz.
Dzisiejsi gospodarze są wyżej w Eastern Conference (3 miejsce) i robią ostatnio bardzo dobre wrażenie. W 6 spotkaniach, 2 porażki i do teraz seria 4 zwycięstw z rzędu. W tym ostatnia wygrana z &quot;kąsającym&quot; Monteral Canadiens (3:2).
Jeśli chodzi o typ. To już tłumaczę. Dotychczas w 72 meczach Szable remisowały 21 razy czyli dość sporo i w większości u siebie w HSBC Arena. Goście natomiast tylko 13 razy. Jednak tylko 3-krotnie na wyjeździe i właśnie tu upatruje szanse remisu. Tych remisów dosłownie musi być więcej w statystykach! Oba zespoły mają o co grać i jestem pewien że mecz będzie bardzo wyrównany oraz, że Senators poprawią nieco skuteczność. Wtedy przy niezłej grze ofensywnej Sabres jaką pokazali w ostatnich meczach można być spokojnym o piękne gole z obu stron i miejmy nadzieję strzelone w takich samych ilościach. Nic mi nie wiadomo o jakichś większych osłabieniach.

sekular 47

sekular

Użytkownik
Ja cisne na Ottawe ML, druzyna odzyla i jestem abrdzo ciekaw jak dzis zagra... Szable sa na fali, jednak juz ostatnio byli blisko przegrania... Ottawa dwa ostatnie pojedynki znakomicie w obronie, duze nadzieje pokladam w Elliocie ktory rewanzuje sie za marna postawe po IO`... Wydaje mi sie, ze ML powinno siasc, Obie ekipy zagraja w Play Off chociaz to Ottawa powinna jeszcze podgonic zeby byc pewnym wystepu w PO. Myslalem jeszcze o DET ale kurs tak marny ze szkoda gadac...do tego napewno dzis ludzie postawia grubo na Skrzydla, wiec wcale sie nie zdziwie jak przegraja... Kurs na Szable leci w dol, mecz jest na u wiekszosci bukow na live hmmm....ciekawe co z tego ;)...wyjdzie...
Sezon wkrocczyl w taki moment, ze teraz beda naprawde cuda! Zreszta jak co roku...
pozdrawiam.

N 0

nastyboy1990

Użytkownik
Spotkanie: St. Louis Blues - Edmonton Oilers
Kurs: 4,15
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Dziś o północy czasu polskiego rozegrany zostanie mecz pomiędzy ekipami z St. Louis i Edmonton, które nie zachwycają w tegorocznych rozgrywkach ligi NHL.
Dotychczas drużyny te rywalizowały 3-krotnie. St. Louis u siebie wygrywało 2 razy(7:2 oraz 2:1). W Edmonton górą byli gospodarze(5:3).
Czy dziś w nocy obejrzymy jednostronny pojedynek? Uważam, że nie, gdyż zarówno gospodarze , którzy w ostatnich 5 spotkaniach zaliczyli 3 zwyciestwa, 2 porażki jak i goście, którzy mają identyczny bilans ostatnich 5 potyczek grają nadzwyczaj dobrze. Nie boję sie nawet stwierdzenia, że ponad swoje możliwości. Edmonton udało sie odesłać z kwitkiem takie drużyny jak: Detroit Red Wings, Vancouver Canucks czy San Jose Sharks...
Teoretycznie faworytem są gospodarze, ale nie sądzę aby ich dzisiejsi rywali wyjechali na lód po to żeby pokręcić piruety. Oba teamy wyjdą z takim samym nastawieniem- &quot;Musimy wygrać!&quot;. Być może nie będzie tu fajerwerków i sporej ilości goli. Liczę na zacięty mecz, który zakończy sie dopiero po rzutach karnych. Dodam jeszcze że St. Louis
remisowało w tym sezonie 18 razy a ich przeciwnicy 14, więc ta statystyka jeszcze bardziej przekonuje mnie, że warto postawić na ten rezultat.
Na koniec info o kontuzjach...w Edmonton nie wygląda to za dobrze:
Sheldon Souray- ręka
Ryan Stone i Ryan Jones- kolano
Nikolai Khabibulin i J.F. Jacques- plecy
Ales Hemsky i Theo Peckham- ramię
Ladislav Smid- szyja-kark
oraz Sam Gagner- biodro.
W St. Louis Blues natomiast nic mi nie wiadomo o jakichkolwiek poważnych kontuzjach.

dats13 74

dats13

Użytkownik
Atlanta Thrashers - Carolina Hurricanes 1 @ 2.30 Betsafe
Drużyny walczące o awans do playoffs wchodzą teraz w najważniejszy okres w tym sezonie, ponieważ do końca regularnego sezonu no pozostaje nam 6-7 meczy i trzeba dać z siebie wszystko. Atlanta kiedy ona ostatnio grała w PO to ja dobrze nie pamiętam ale 4 lata temu? Jeśli chce w tym sezonie być w tej elitarnej 8 konferencji wschodniej to mecz z Caroliną po po prostu musi win i to najlepiej w 60min. Montreal stracił punkty bo przegrał z Devils, a ma jeden mecz więcej rozegrany, Boston będzie miał bardzo trudne starcie z Buffalo i być może też coś straci, ale Bruins to będzie znacznie trudniej wyprzedzić niż Habs. Zatem okazja dla Drozdów się nadarza i trzeba to wykorzystać bo jeśli by przegrali to potem już ich szanse na ósemkę spadają bardzo nisko bo będzie tylko do końca 5 meczy, Toronto i po dwa spotkanie z Caps i Pittsburgh czyli oj będzie ciężko. Thrashers widać zależy na palyoffs i ostatnio grają bardzo dobry hokej, a ich przeciwnicy z Caroliny przegrali 4 mecze z rzędu, z Drozdami również w RBC. W bramce wystąpi niemal na pewno w Thras Hedberg, który ostatnio jest w bardzo dobrej dyspozycji, a w Canes być może powracający po miesięcznej kontuzji Cam Ward. Atlanta widać, że na koniec znacznie lepiej gra w defensywnie, a w ataku radzą sobie bez Kovalchuk&#39;a jak widać. Huragany teraz stracili ważnego Tuomo Ruutu. Thras musi ten mecz wygrać jeśli chce grać więcej niż 82 mecze bo jak nie to nie wiem czy stać na pokonanie Washington i Pittsburgh nawet we własnej Philips Arena, a co dopiero mówić na wyjeździe.

N 0

nastyboy1990

Użytkownik
Spotkanie: Anaheim Ducks-Dallas Stars
Kurs: 4,20
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Dziś o 4 nad ranem czasu polskiego będziemy świadkami meczu praktycznie o pietruszkę. Zmierzą się w nim dwie ekipy z odległych miejsc w tabeli (kolejno 19. i 21.).
W ich dotychczasowej rywalizacji bezpośredniej zarysowuje się przewaga. W 4 meczach ,w których stawały naprzeciw siebie tylko raz górą byli dzisiejsi gospodarze, w dodatku po ciężkim meczu i zwycięstwie po karnych.
W ostatnich 5 meczach oba teamy prezentowały się średnio, ale na podobnym poziomie.
Kaczory mają 3 zwycięstwa i 2 porażki. Stars mogą pochwalić się identycznym wynikiem z tym, że jedno ze spotkań przegrało dopiero po dodatkowym czasie gry.
W ostatnim czasie było mało remisów w NHL. Dlatego myślę, że warto poprzeć ten typ. Wydaje mi się, że z dzisiejszych spotkań to jest jedyne, w którym będziemy mogli zobaczyć zawodników trochę dłużej niz przez regulaminowe 3 tercje.
Ducks nie mają w zwyczaju zbyt często remisować na własnej tafli, ale kilka razy się im to przytrafiło i myślę,że teraz będzie zdarzać sie to częściej. Zawodnicy czują już w nogach trudy tego długiego sezonu i raczej specjalnie szaleć nie będą. Liczę na spokojny mecz z niewielką ilością goli oraz zwycięstwem Anaheim, aczkolwiek dopiero po dogrywce lub karnych.
Jeśli chodzi o kontuzje, to tylko w ekipie gospodarzy dość ważna może być absencja Joefreya Lupula.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
New Jersey Devils vs Boston Bruins ML ✅

Typ bardzo ryzykowany po tym co wczorajszej nocy zaprezentowały Niedźwiadki jednak mimo wszystko przy dobrym układzie wczorajszego spotkania Atlanta - Carolina, Boston nadal pozostaje na pozycji premiującej PO. Dziś wydaje się że Boston staje przed jeszcze trudniejszym zadaniem niż wczoraj. Na pewno dziś w bramce Bruins zobaczymy Raska, który zastąpił wczoraj Thomasa w drugiej tercji. Co ciekawe a zarazem dość przykre dla Tim&#39;a opuszczał on lód przy gwizdach publiki, ja ze swej strony mogę powiedzieć że każda bramka zdobyta przez Sabres obciążała konto goalie Bostonu. Na pewno na plus dla Bostonu jest postawa Krejciego, który ze wszystkich sił stara się ciągnąć swoją drużynę do przodu, czego dowodem są jego bramki i asysty w ostatnich spotkaniach. O New Jersey nie będę nic pisał ponieważ ciężko przewidzieć jak dziś zagrają, awans do PO mają pewny i dlatego nie chce wróżyć z fusów ponieważ końcówka sezonu zazwyczaj bywa zadziwiająca. Boston w ciężkiej sytuacji jednak większa aktywność w ofensywie i wsparcie dla Krejciego mogą być dziś kluczem do zwycięstwa.

wojas 11

wojas

Użytkownik
Toronto Maple Leafs - Atlanta Thrashers
Typ: over 6
Kurs: 2.20
Typ trochę ryzykowny, ale kieruję się tutaj tym, że Atlanta w 5 kolejnych spotkaniach notowała undery, także dzisiaj może nastąpić przełamanie. Tym bardziej, że Toronto w ostatnim meczu z Pingwinami pokazało, że potrafi grać bardzo skutecznie w ataku. Ciekawe, na ile podyktowane to było słabszą postawą Pingwinów, a na ile dobrą grą Toronto. Toronto jak wiadomo gra już bez presji, o PO można zapomnieć, natomiast Atlanta walczy z całych sił o playoff, do Bostonu 2 pkt, także muszą walczyć, wczoraj porażka z Caroliną, dobrze to nie wyglądało, ale liczę że nastawiali się właśnie na ten dzisiejszy pojedynek i zagrają ofensywnie.

cl9vius 17

cl9vius

Użytkownik
Colorado Avalanche v Anaheim Ducks
-5.5 gola ⛔ 2:5
2.05
Gamebookers
Colorado wciąż walczą o PO w Wschodniej Konferencji. 4 punkty przewagi i jedno spotkanie mniej niż dziewiąte Calgary.. z kolei Kaczki już tylko z matematycznymi szansami na PO. Dziś ale skupię się underze - na przekór temu co ostatnio prezentują Lawiny (5 overów z rzędu). Wszystkie trzy spotkania w tym sezonie kończyły się overem. Z kolei Ducks 4 undery z rzędu.. Czemu więc under? Ano Kaczki na wyjeździe nie grają radosnego w bramki hokeja. 65% spotkań kończyli underem. Do tego dobra forma McElhinney, który z Dallas skapitulował raz/31 strzałów. Colorado wygrało jedno spotkanie spośród ostatnich sześciu. Jeśli chcą to zmienić muszą poprawić się w defensywie.. w wspomnianych wcześniej 6 spotkaniach tracili średnio 4 gole na mecz. Z drugiej strony Kaczki w ostatnich 6 spotkaniach strzelili średnio 2,2 gola.. i jeśli nie przytrafi im się festiwal strzelecki (7:3 z Edmonton) to typ ma spore szanse powodzenia.

cl9vius 17

cl9vius

Użytkownik
Nashville Predators v St Louis Blues
Nashville -1.5 ⛔ 3:2
3.23
Betsafe
Nashville pozostało do końca sezonu tylko 4 spotkania i raczej zagrają w PO. Muszą minimum zdobyć 3 punkty w tych potyczkach aby awans był pewny. Nutki natomiast tracą 6 oczek do ostatniego premiowanego grą w PO miejsca. W bramce Preds fenomenalnie spisuje się Rinne, który ostatnio (L10) 3 razy zachował czyste konto. W bramce Blues &#39;niechciany&#39; w NSH Chris Mason, który też ostatnio nieźle sobie radzi. W trzech zwycięskich spotkaniach poprzedzających dzisiejsze puścił tylko 4 gole i może się pochwalić ciut lepszymi statsami niż Pekka. Czemu stawiam, że NSH wygra minimum dwoma bramkami? Ano, panowie z NSH mając za plecami dobrego goalie mogą już dziś przypieczętować grę i przymierzać się do PO. Wg mnie STL ma już nikłe szanse na PO, choć matematyczne są to wątpię aby Colorado nic już nie wygrało. I choć siła ofensywna NSH w ostatnich spotkaniach u siebie - 1 gol/3 spotkania - nie zachwyca, myślę, że to dziś panowie się odblokują i parę razy pokonają swojego byłego goalie. W ekipie NSH nadal bez &#39;C&#39; Arnotta i Grebeshkova.. za to w ekipie STL z składu wypadł Kariya..

dygas 0

dygas

Użytkownik
Spotkanie: CLB Bluejackets v DET Redwings
Typ : 2 (-1.5)
Kurs : 2
Buk: Bet365
Analiza :

Dzisiejszej nocy na tafli w Detroit dojdzie do pojedynku Red Wingsów z Columbusem.
Gospodarze są drużyną ofensywną, bramkostrzelną szczególnie przed własną widownią. Wingsy mają zapewnione miejsce w Play Offach (jedynie cud musiałby to zmienić) jednak walka o wyższe miejsce na pewno im nie zaszkodzi. Myślę że to łatwe 2pkt ze względu na pozycję &#39;Jacketsów&#39;, którzy nie walczą kompletnie o nic.

W tym sezonie ww drużyny miały okazję się ze sobą spotkać zaledwie 3 razy, gdzie dwukrotnie górą była drużyna dzisiejszych gospodarzy.
Statystyki:

29/12/2009 Columbus vs. Detroit Red Wings 0:0 1:0 (OT) ⛔
27/12/2009 Detroit Red Wings vs. Columbus 2:1 ⛔
12/11/2009 Columbus vs. Detroit Red Wings 1:9 ✅

Co prawda te 2 spotkania nie pokrywają handicapa, lecz te mecze miały miejsce 3 miesiące temu, a wtedy wszystkie karty były odsłonięte.

Ostatnie 10 meczy u siebie drużyny z Detroit to aż 8 zwycięstw w tym z Ottawą, Nashville, Pittsburghiem oraz Buffalo.
W 7 meczach handicap został pokryty, drużyny jednak były dużo lepsze od Columbusa co daje nam dodatkowy ✅

Goście na wyjazdach radzą sobie średnio - 4 wygrane na 10 meczy.
W 6 spotkaniach drużyna &#39;Bluejackets&#39; przegrała różnicą przynajmniej 2 bramek.

Ten typ wydaje mi się być bardzo dobrym, jednak jak na NHL przystało - nigdy nic nie wiadomo.

Powodzenia

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Spotkanie: Nashville - St. Louis
Typ: 2
Kurs: 3
Bukmacher: Expekt
A ja się kompletnie nie zgadzam z analizą cl9viusa na temat tego spotkanie i dla mnie zdecydowanie większe szanse na wygraną ma drużyna St. Louis. Sa aktualnie w bardzo dobrej formie i w 5 ostatnich spotkaniach dwa razy przegrali ale 3 razy wygrali m.in z bardzo silną drużyna z Chicago oraz Kingsami:
31.03. St. Louis Blues Chicago Blackhawks 4 : 2
29.03. St. Louis Blues Edmonton Oilers 2 : 1
26.03. St. Louis Blues Los Angeles Kings 3 : 1
25.03. Detroit Red Wings St. Louis Blues 4 : 2
21.03. St. Louis Blues Nashville Predators 2 : 3
Nashville Predators natomiast w ostatnich 5 meczach wypadali bardzo słabo:
31.03. Nashville Predators Los Angeles Kings 0 : 2
30.03. Florida Panthers Nashville Predators 2 : 3 +added time
28.03. Nashville Predators Detroit Red Wings 0 : 1 +added time
26.03. Nashville Predators Phoenix Coyotes 4 : 3 +added time
24.03. Nashville Predators Dallas Stars 1 : 3

Ponad to drużyna St. Louis paradoksalnie lepiej spisuje się na wyjeździe niż na własnej tafli:
Zwycięstwa 16 / 38 42.1 %
Remisy 10 / 38 26.3 %
Porazki 12 / 38 31.6 %
W perspektywie natomiast play-off to drużyna gości w dzisiejszym meczu musi za wszelką cenę dogonić ekipę Colorado i rozpędzającą się znów Ottawę, która na pewno tanio skóry nie sprzeda...

luter 5

luter

Użytkownik
Dallas Stars-Edmonton Oilers
Typ: Dallas strzeli 5 bramek lub więcej(+OT)
kurs:3,20
bukmacher:Ladbrokes

Analiza:

Juz dzis o godzinie 2:30 czasu polskiego rozpocznie sie spotkanie pomiedzy Dallas Stars a Edmonton Oilers.spotkanie zapowiada sie bardzo ciekawie poniewaz obydwie ekipy graja ostatnio calkiem niezle.dallas wygralo 3 z ostatnich 6 spotkan pokonujac miedzy innymi San Jose Sharks 5:1 oraz LA King na wyjezdzie 4:1.Co do Edmonton sytulacja wyglada podobnie 3 zwyciestwa w 6 ostatnich meczach wygrana z San Jose 5:1 oraz co ciekawe z Detroit oraz Vancouver.Jedna nafciarze spuscili ostatnio troche z tonu i zaliczyli serie 3 porazek z rzedu.Mnie jednak dzis interesuje Dallas a raczej to ile popularne gwiazdy strzela bramek.Moim zdanie zozobaczymy ich sporo poniewaz Stars w ostatnich meczach graja bardzo ofensywnie a przy dobrej postawie bramkarza Martyego Turco daje to bardzo duze korzysci calej druzynie.do tego wszystkiego do dobrej dyspozycji wraca Loui Eriksson.Do skladu Dallas wraca takze Mark Riberio ktory w ostatnich meczach siedzial na lawce.Mysle ze dzis przy tak dobrej dyspozycji gospodarzy oraz powrocie Riberio i niezlej formie Erikssona Dallas bez problemu powinno sobie poradzic z edmonton i strzelic przynajmniej 5 bramek.dlatego w tym meczu stawiam na zaklad Dallas over 5 bramek w meczu lacznie z ewentualna dogrywka.Polecam​

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Spotkanie: Anaheim - Vancouver
Typ: 1
Kurs: 2.45
Buk: Expekt
Analiza:
Na tę noc wybrałem spotkanie pomiędzy Anaheim a Vancouver. Za moim typem przemawia kilka faktów:
1. Po pierwsze Kaczki znajdują się obecnie w bardzo dobrej formie wygrywając trzy z ostatnich 5 spotkań:
01.04. Colorado Avalanche Anaheim Mighty Ducks 2 : 5
30.03. Anaheim Mighty Ducks Dallas Stars 3 : 1
27.03. Edmonton Oilers Anaheim Mighty Ducks 2 : 3
25.03. Vancouver Canucks Anaheim Mighty Ducks 4 : 1
24.03. Calgary Flames Anaheim Mighty Ducks 3 : 1
2. Po drugie Kaczki niesamowicie się prezentują na własnej tafli gdzie mało ekip wyjeżdza z dorobkiem punktowym:
Zwycięstwa 20 / 38 52.6 %
Remisy 7 / 38 18.4 %
Porazki 11 / 38 28.9 %
3. Po trzecie Vancouver jak u siebie jeszcze potrafiło wygrać ostatnie spotkania tak na wyjazdach kompletnie sobie nie radzą (3 porażki na wyjeździe z rzędu) a wczorajsze lanie jakie dostali w Los Angeles od tamtejszych Kingów znacznie zmniejszyło morale drużyny...
4. Po czwarte w bezpośrednich pojedynkach również lepsi są Ducksi:
Anaheim Ducks 10
Draw 3
Vancouver 6
Myślę że będzie to bardzo emocjonujący mecz z dużą ilością bramek. Dla mniej odważnych pewniejszy over 5.5 goli za 1.80 .

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Colorado Avalanche vs Calgary Flames ML ✅

Prawdopodobnie jest to spotkanie, które może w dużej mierze dać nam odpowiedź na pytanie kto z tej dwójki ostatecznie zagości w PO. W obu drużynach jest świadomość tego iż dzisiejsze spotkanie jest jednym z najważniejszych w sezonie, a stawka jest ogromna.
Z racji tego iż gramy dziś w Colorado to gospodarze są niepisanym faworytem jednak ich postawa w ostatnich spotkaniach była wręcz dramatyczna i stąd też aktualnie nie mogą być pewni niczego. Przytoczę tylko bilans ostatnich siedmiu spotkań z których Lawiny zdołały wygrać jedynie z LA. Co ciekawe 17 marca obie drużyny spotkały się własnie w hali Pepsi Center i lepsi okazali się goście wygrywając 2:3.
Płomienie nie tracą nadzieji i po ciężkich perturbacjach są na ostatniej prostej by osiągnąć cel, można prowadzić dyskujse czy gdyby Calgary awansowało do PO będzie to sprawiedliwe choćby kosztem Colorado, jednak sezon to 82 spotkania i czasami wystarczy świetny finisz, a do takiego na pewno gracze z Calgary się przymierzają. Zwycięstwo w Washingtonie było punktem zwrotnym po dwóch porażkach, warto tu wspomnieć o Kotaliku który zdobywał w ostatnich dwóch spotkaniach bramki, zwłaszcza ta w Phoenix na wagę zwycięstwa jest dość zaskakująca ponieważ Ales od przejścia do Calgary raczej niczym się nie wyróżniał.
Jak widać ciężko jednogłośnie rozstrzygnąć ten pojedynek jednak ja zdecyduję się na Calgary. Moim zdaniem jest to drużyna lepsza, chociaż w przekroju całego sezonu tego nie było widać, mimo to uważam iż potencjał jak i również doświadczenie są po stronie gości. Do tego dochodzi jeszcze ciężka sytuacja Colorado, napieta atmosfera i wielka presja która może spraliżować co poniektórych.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom