Spotkanie: Calgary Falmes - Dallas Stars
Typ: Calgary wygra co najmniej dwoma bramkami
Kurs: 2,75
Buk: Expekt
Analiza: O 3:00 naszego czasu dojdzie do według mnie bardzo ciekawego spotkania w
NHL gdzie zmierzą się rewelacyjny Calgary
Flames z Dallas Stars. Uważam że bez najmniejszego problemu zwycięży Calgary... Dlaczego? Szereg pozytywów przemawia za tym
zespołem. Dallas od wielu lat osobiście niczym wielkim nie zachwyca, ich mecze są w kratkę i właściwie nic ciekawego nie
prezentują, w ich zespole nie ma jakiejś wielkiej gwiazdy, która potrafiłaby rozstrzygać losy spotkania w decydujących
momentach. W letnim okienku transferowym nie poczynili również nic ciekawego... Żadnych wielkich roszad... Według mnie
przegapili sezon przygotowawczy co odbija się w aktualnych wynikach. Dotychczas zanotowali dwie przegrane po rzutach
karnych z Nashville i Edmonton, które prezentują podobny poziom co "Gwiazdy".
Poprzedni sezson to 5 miejsce dla Calgary w Konferencji Zachodniej, natomiast Dallas zagrało tylko rundę zasadniczą, plasując
się dopiero na 12 miejscu. Co do Dallas w tym sezonie nie lizę na wiele więcej, jeśli awansują do play-off to będzie to według
mnie duży sukces. Gospodarze mają niesamowicie mocną ekipę, bardzo silny blok defensywny, który bez problemu odeprze ataki
Dallas. Jakby mało było Bouwmeestera, Jokinena, nowego trenera i reszty spółkito do ekipy dołączył jeszcze wspaniały Johnson.
Do meczy przystąpią w najmocniejszym składzie i tylko z myślą o zwycięstwie. Ułatwi im to na pewno absencja kontuzjowanego
Mike Modano, najlepszego hokeisty Dallas, żywej legendy. Co prawda ma swoje lata, ale to istna podpora drużyny z Teksasu.
Calgary jest typowane przez ekspertów do zakończenia sezonu zasadniczego w pierwszej trójce w Konferencji Zachodniej. Mając
wielkie ambicje i potężną drużynę by walczyć w tym sezonie o najwyższe cele. Dodatkowo Kanadyjczycy kontynuują serię 4
zwycięstw z rzędu, wygrali wszystkie spotkania inauguracyjne i nie myślą ani na chwile zwolnić tempa. Wygrali między innymi
dwukrotnie z Edmonton Oilers, którzy nota bene pokonali już w tym sezonie Dallas. Mogą jedynie troszkę martwić bezpośrednie
pojedynki obu zespołów, gdzoe od 4 sezonów obserwujemy identyczną sytuację. 4 mecze w sezonie zasadniczym i co sezon
2 razy wygrywają jedni, a dwa razy drudzy. Teraz kolej na gospodarzy ;p;p;p
Własna tafla, brak Modano oraz ogólnie słaby skład u przeciwnika, mocny skład gospodarzy i seria zwycięstw pozwolą
Calgary odnieśc przekonywujące i mam nadzieję wysokie zwyciestwo.