>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

NHL - sezon 2009/2010

Status
Zamknięty.
cl9vius 17

cl9vius

Użytkownik
Informacją pewną na 99 % jest to że Anderson zagra w dzisiejszym spotkaniu to on będzie goalie Colorado.
Miałeś rację, bronił Anderson - i to jak :eek: jak tak dalej pójdzie to Colorado będzie miało z niego pożytek ???? Info z źródła, z którego korzystałem przy analizie było lipne, Salei też grał. Typ ale trafiony i z tego można się cieszyć.

panmv 10

panmv

Forum VIP
No a dzisiaj dwa mecze

Mi się w oczy rzuciło od razu drugie spotkanie
Calgary Flames vs Dallas Stars
Krótko, bo moim zdaniem nie ma co się za bardzo rozpisywać. Nie ma tez to opisywać składów, czy tez przywiązywać dużej wagi do stylu gry, który obie drużyny reprezentują na początku tego sezonu. Płomienie zagrały już 4 mecze, wszystkie zakończyli zwycięstwami. Trzeba jednak zaznaczyć, że nie były to zdecydowane wygrane - tylko z Canucks różnica wynosiła 2 gole. Dallas spotkało się jedynie z Nashville i Edmonton. Dwie porażki. Ja myślę że warto więc zagrać na przełamanie obu drużyn, coś jak Canucks przed dwoma dniami. Kurs na Stars jest kuszący. A czy warto zagrać ML? W sumie można, ale zarówno drużyna z Teksasu, jak i team z Alberty remisowały ostatnie swoje spotkania (a Stars nawet oba), więc IMO można się tu pokusić o czysty typ. Bo warto.
Mój typ: Dallas Stars @ 3.00 ✅

ufo1987 4

ufo1987

Użytkownik

Spotkanie: Calgary Falmes - Dallas Stars
Typ: Calgary wygra co najmniej dwoma bramkami
Kurs: 2,75
Buk: Expekt
Analiza:
O 3:00 naszego czasu dojdzie do według mnie bardzo ciekawego spotkania w NHL gdzie zmierzą się rewelacyjny Calgary
Flames z Dallas Stars. Uważam że bez najmniejszego problemu zwycięży Calgary... Dlaczego? Szereg pozytywów przemawia za tym
zespołem. Dallas od wielu lat osobiście niczym wielkim nie zachwyca, ich mecze są w kratkę i właściwie nic ciekawego nie
prezentują, w ich zespole nie ma jakiejś wielkiej gwiazdy, która potrafiłaby rozstrzygać losy spotkania w decydujących
momentach. W letnim okienku transferowym nie poczynili również nic ciekawego... Żadnych wielkich roszad... Według mnie
przegapili sezon przygotowawczy co odbija się w aktualnych wynikach. Dotychczas zanotowali dwie przegrane po rzutach
karnych z Nashville i Edmonton, które prezentują podobny poziom co &quot;Gwiazdy&quot;.
Poprzedni sezson to 5 miejsce dla Calgary w Konferencji Zachodniej, natomiast Dallas zagrało tylko rundę zasadniczą, plasując
się dopiero na 12 miejscu. Co do Dallas w tym sezonie nie lizę na wiele więcej, jeśli awansują do play-off to będzie to według
mnie duży sukces. Gospodarze mają niesamowicie mocną ekipę, bardzo silny blok defensywny, który bez problemu odeprze ataki
Dallas. Jakby mało było Bouwmeestera, Jokinena, nowego trenera i reszty spółkito do ekipy dołączył jeszcze wspaniały Johnson.
Do meczy przystąpią w najmocniejszym składzie i tylko z myślą o zwycięstwie. Ułatwi im to na pewno absencja kontuzjowanego
Mike Modano, najlepszego hokeisty Dallas, żywej legendy. Co prawda ma swoje lata, ale to istna podpora drużyny z Teksasu.
Calgary jest typowane przez ekspertów do zakończenia sezonu zasadniczego w pierwszej trójce w Konferencji Zachodniej. Mając
wielkie ambicje i potężną drużynę by walczyć w tym sezonie o najwyższe cele. Dodatkowo Kanadyjczycy kontynuują serię 4
zwycięstw z rzędu, wygrali wszystkie spotkania inauguracyjne i nie myślą ani na chwile zwolnić tempa. Wygrali między innymi
dwukrotnie z Edmonton Oilers, którzy nota bene pokonali już w tym sezonie Dallas. Mogą jedynie troszkę martwić bezpośrednie
pojedynki obu zespołów, gdzoe od 4 sezonów obserwujemy identyczną sytuację. 4 mecze w sezonie zasadniczym i co sezon
2 razy wygrywają jedni, a dwa razy drudzy. Teraz kolej na gospodarzy ;p;p;p
Własna tafla, brak Modano oraz ogólnie słaby skład u przeciwnika, mocny skład gospodarzy i seria zwycięstw pozwolą
Calgary odnieśc przekonywujące i mam nadzieję wysokie zwyciestwo.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Piątkowa noc kojarzyła mi się z bogatym rozkładem jazdy w NHL, a ostatnio spoglądając na terminarz zdziwiła mnie regularność grania co drugi dzień jedynie dwóch spotkań. Dlatego też dziś wybór prawie żaden.
Jednak jako, że mam pewien nie wiem czy do końca trafny pomysł na spotkanie Calgary - Dallas postanowiłem napisać parę zdań ???? .

Na początku już nadmienie, że chodzi mi o typ over 5,5 który wygląda w dzisiejszym spotakniu bardzo ciekawie. Skłania mnie do tego kilka opcji, Calgary w każdy ze swych czterech poprzednich spotkań odnotowywało wynik overowy( z jednej strony to wielka zachęta, jednak z drugiej można myśleć o tzw. przerwaniu pieknej passy); kolejny argument, który potwierdza wszystkie te wyniki to fakt iż gracze z Kanady są póki co raczej wyznawcami stylu &quot;strzel więcej niż stracisz&quot;, który jak na razie świetnie się sprawdza z tym, że to też uwidacznia ich &quot;ułomnosci&quot; obronne. Jak do tej pory bardzo dobrze w bramce spisywał się Miikka Kiprusoff, który mimo to notował regularnie stratę trzech bramek. Dziś Kiprusoff prawdopodobnie zostanie zastąpiony przez McElhinneya, którego forma jest wielkim znakiem zapytania.

Jeśli chodzi o Dallas to całkiem długo po głowie chodził mi typ ML z ich udziałem, jednak doszedłem do wniosku, że jest to jeszcze większe ryzyko niż opcja u/o ponieważ Gwiazdy rozegrały tylko dwa spotkania, które przegrały po dogrywkach. Dziś pewna jest zmiana goalie, Auld w miejsce Turco i szczerze powiedziawszy wydaje mi się że zmiana ta bedzie miała pozytywny wpływ na mój typ. Co prawda Dallas tylko w pierwszym meczu postarało się o większą ilość bramek, ale mimo wszystko śmiem twierdzić, ze dziś zrobią wiele aby wygrać spotkanie co niesie za sobą potencjalnie wiekszą ilość bramek. Oczywiście to tylko gdybania ponieważ Dallas nie raz udowadniało że potrafi zagrać na 1:1 lub wynik z tych rejonów, jednak tak jak wspominałem wyżej dziś w bramce Auld + podobnie jak u gospodarze nie najlepsza formacja defensywna pozwala być troche spokojniejszym.

vs

Calgary Flames vs Dallas Stars
Typ: over 5,5 (1.86) ✅ 2:5
Buk: bet365

sandman. 0

sandman.

Użytkownik
Spotkanie: CAL Flames – DAL Stars
Typ: 1 (Wliczając Dogrywkę)
Kurs: 1.63
Bukmacher: betsafe

Calgary zaliczyło doskonałe otwarcie sezonu wygrywając pierwsze cztery spotkania. Dziś podejmują drużynę Dallas, która zaczęła od dwóch porażek. Flames mają szanse po raz pierwszy w historii wygrać pięć pierwszych spotkań, a grając z będącymi pod formą Stars z pewnością zrobią wszystko, żeby tą szansę wykorzystać. Co prawda dla Calgary mecze z Dallas zawsze były ciężkie i kończyły się bardzo różnie dziś jednak wszystko wskazuje właśnie na nich. Liczę, że końcowy wynik przyniesie ich zwycięstwo.
Na bramkach McElhinney i Auld.

panmv 10

panmv

Forum VIP
Dzisiaj wpadły mi w oko 3 typy. Później postaram się je rozpisać, a może coś dodać również.

Detroit Red Wings vs Washington Capitals
Drużyny które w zeszły sezonie brylowały w swoich dywizjach. Ogranie i doświadczenie kontra młode wilki. Często w poprzednim sezonie grałem na over Capitals, bo był to dość pewny typ. Strzelili tylko dwie bramki mniej niż najbardziej bramkostrzelny na wschodzie Boston. Ten sezon również rozpoczęli z górki. Co prawda bilans to 2-2-0 ale strzelili w 4 meczach juz 19 bramek. Detroit natomiast poniżej oczekiwań. Ponieśli klęskę w dwumeczu z St. Louis rozgrywanym w Europie. Myślałem nad typem Washington ML, ale stwierdziłem, że ciekawszym i mniej ryzykownym typem będzie over. Liczę na mecz obfity w bramki.
Mój typ: over 5.5 @ 1.60
Philadelphia Flyers vs Anaheim Ducks
Tutaj krócej, bo to taki typ na przeczucie. Lotnicy zaskakują mnie swoją grą na początku sezonu. Bilans 3-1-0, przegrana tylko jednym golem z Pingwinami, na dodatek przytomna gra w obronie, Biron na bramce i bramkostrzelna ofensywa. Może to będzie ten team, który zdetronizuje na północnym wschodzie Pittsburgh? Anaheim natomiast zaczęło podróż po wschodnim wybrzeżu. Wygrali niespodziewanie wysoko z Bostonem. Moim zdaniem drugiego już meczu z rzędu na dalekim wschodzie nie wygrają. Anaheim to taki średniak na zachodzie się zrobił w ostatnich latach niestety, a Flyers zapowiadają się na kolejnego gracza we Wschodniej Konferencji, który będzie rozdawał karty. Poza tym takie dalekie wyjazdu z zachodu na wschód i odwrotnie są męczące dla zawodników i rzadko się zdarza, by jakiś zespół z takiej podróży wracał z dodatnim bilansem.
Mój typ: Philadelphia Flyers @ 2.00 / z OT @ 1.66
Toronto Maple Leafs vs Pittsburgh Penguins
Tutaj to już gram ryzykownie na przełamanie, tak jak zeszłej nocy. Nie będe się rozpisywał o sytuacji w Toronto, bo myślę że dobrze ją opisałem w tym poście który napisałem przed meczem z Ottawą. Mam nadzieję, że Klonowe Liście nie przegrają po raz czwarty. Liczę na kolejne potknięcie się Pingwinów tak jak w meczu z Phoenix.
Mój typ: Toronto Maple Leafs @ 2.70 / z OT @ 2.15

A 0

almighty

Użytkownik
Jezeli chodzi o Pittsburgh to jedyne spotkanie jakie przegrali grali bez Marc-Andre Fleurego. Dzisiaj zagraja ze swoim podstawowym bramkarzem. Druzyna jest w dobrej formie, o czym najlepiej swiadczy wyjazdowe zwyciestwo z Flyers. Najwiekszym problemem Pinguins w tej chwili jest ilosc kar jakie dostaja i dosyc przecietna gra PK. W ostatnich 3 spotkaniach PK: 2/7, 2/9, 2/6. Z drugiej strony gra w przewadze tez nie wyglada najlepiej. W ostatnich 3 spotkaniach PP: 1/5, 0/5, 0/3. Toronto w zeszlym sezonie niezle radzilo sobie z Pittsburghiem i wygrali 3/4 spotkan. Dlaczego wiec dzisiaj stawiam na Pittsburgh? Toronto nie wygralo w tym sezonie spotkania i bedacy w dobrej formie Pinguins z Fleurym w bramce nie sa druzyna, na ktorej latwo bedzie sie przelamac. W bramce gospodarzy Vesa Toskala, ktory w tym sezonie w 2 spotkaniach wpuscil 7 bramek - przeciwko Washingtonowi 3 bramki w pierwszej tercji..
Pittsburgh Pinguins -0.5 @2.20
Carolina po slabszym poczatku i dwoch porazkach zaczyna lapac rytm. Zwyciestwo z Tampa Bay SO 2-1 oraz wczorajsze wysokie zwyciestwo nad Florida Panthers 7-2 pokazuja, ze forma zdecydowanie rosnie. Tampa Bay podobnie jak Toronto w tym sezonie bez zwyciestwa i dzisiaj rowniez niewiele na to wskazuje. Carolina ma patent na wygrywanie z Tampa - wygrali 10 z 11 ostatnich pojedynkow, w tym wszystkie 6 w poprzednim sezonie i pierwsze spotkanie tego sezonu
Carolina Hurricanes reg. time ML @2.20
Ponad to na dzisiaj 3 typy under/over. Pierwszy over to troche masowka, ale skoro 2 druzyny graja dobrze ofensywnie i linia jest na poziomie 5.5 to trzeba sprobowac. LA Kings graja skutecznie od poczatku sezonu, ale w obronie slabo i mysle, ze wysoki wynik w tym spotkaniu jest dosyc pradowopodobny. Columbus i Phoenix to dla mnie underowe druzyny - czego jeszcze nie potwierdzaja wyniki, ale im dalej w sezon tym wiecej underow w ich wykonaniu. W poprzednim sezonie 3/4 spotkania zakonczone underem, jedno wynikiem 5-2, ale po 2 tercjach bylo 2-0 i strzelanie rozpoczelo sie w ostatnich 10 min spotkania.
▶ Anaheim Ducks/Philadelphia Flyers over 5.5 @1.80
▶ Los Angeles Kings/St. Louis Blues over 5.5 @2.00
▶ Columbus Blue Jackets/Phoenix Coyotes under 5.5 @1.95

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Tampa Bay Lightning - Carolina Hurricanes -&gt; Tampa win (60 min) [2,20] ✅
Tampa Bay mimo całkiem niezłej gry (zwłaszcza jeśli chodzi o atak) pozostaje w tym sezonie bez zwycięstwa. Lightning spotkali się już z Hurricanes i przegrali 1-2 dopiero w dogrywce. W tamtym meczu większość czasu gry to TBL dyktowali warunki i tempo gry, niestety w defensywie popełniono kilka błędów co zostało wyegzekwowane. Dziś może być inaczej, Lightning ma dobre rozszaleli się w ataku w ostatnim ich spotkaniu przeciwko Devils, zdobyli trzy ładne gole (z czego dwukrotnie trafił Stamkos) i ponownie ulegli dopiero w dogrywce. Kiedyś niemoc dogrywek musi się dla tego zespołu skończyć tym bardziej że potencjałem nie ustępują w niczym Carolinie - oceniłbym że ekipy te mają porównywalny potencjał : Tampa z pewnością lepiej wypada w ataku, Carolina dysponuje lepszą obroną. Co ciekawe do tego typu przekonał mnie także wczorajszy mecz Carolina - Florida wygrany wysoko przez Hurricanes (7-2). CAR skorzystało z dziecinnych błędów Panthers którzy z taką dyspozycją w wyprowadzaniu krążka nie mogli by nawet powalczyć z zespołami średniej klasy europejskiej, pierwszą bramkę Florida straciła gdy grała w PP, drugą z indywidualnego błędu obrońcy który wręcz podał krążek do rywala. Im dalej tym było gorzej. Hurricanes mają w nogach wczorajsze 60 minut a także pewne przekonanie że przyszło to łatwo - dziś tak łatwo raczej nie będzie. Jeśli chodzi jeszcze o Tampe to czwarty ich mecz, drugi u siebie - pora na zwycięstwo bo w końcu zespół poważnie wzmocniony Hedmanem, Ohlundem i Tanguay&#39;em stać na pokonanie nijakich moim zdaniem Hurricanes.
Do swojej analizy i typu na zwycięstwo Tampa Bay Lightning dorzucę tylko że w Lightning zmiana na pozycji bramkarza, dziś swój debiut zanotuje Antero Niittymaki , który jest w mojej opinii lepszym goalie niż Smith - jest to być może zapowiedź lepszych wyników w obronie własnej bramki dla Tampy
Philadelphia Flyers - Anaheim Ducks -&gt; under 5,5 goals [2,15] ✅
Oba zespoły z dobrymi bramkarzami i mocnymi defensywami, Anaheim z Hillerem a Philadelphia z Emerym będą w tym sezonie raczej underowymi ekipami. Flyers dodatkowo mocno wzmocnili przed sezonem obronę, i mimo że ostatnio strzelali sporo bramek i sporo tracili to raczej zasługa tego z jakimi rywalami mieli do czynienia (Penguins, Capitals, Devils) gdy Flyers grali z zespołem również dobrze poukładanym w defensywie wynik był underowy (mecz przeciwko Carolinie wygrany 2:0). Anaheim z reguły zezwala przeciwnikom na niewielką ilość strzałów i liczę że tak będzie tym razem.

maritos 4

maritos

Użytkownik
:hokej: St. Louis Blues - Los Angeles Kings [ Typ: St. Louis Blues @ kurs: 2,00] ⛔

Analiza : Ostatnio celowałem w potyczkę LAK, tym razem myślę LAK się mi już nie wywinie. Graja na wyjeździe a przy tej drużynie ma to naprawde spore znaczenie o czym przekonać się mogliśmy w poprzednim sezonie. Po drugie uważam, że LAK mocno się wystrzelało i jakoś nie bardzo ich widzę w roli kolejnych zwycięzców z dużą ilością bramek, chłopaki z Kings mają moc w ataku ale 15 bramek w ciągu 3 meczy czyli 5/mecz to jest naprawdę sporo i to musi się jakoś wyrównać. Ich przeciwnikami a zarazem gospodarzami są &quot;Nutki&quot; z St. Louis. Blues zaczęli sezon bardzo ładnie wygrywając 2-krotnie z Red Wings. Ostatni ich mecz, który zakończył się przegraną grali z Atlantą, ale niestety w ataku okazali się lepsi Tharshers, choć nie powinno to dziwić bo ATL ma ładne zasoby w ofensywie i w tym roku przy transferach na ten właśnie typ gry postawili - czyli ofensywny. Myślę, że STL nie będzie miało większych problemów z pokonaniem wystrzelanych Kings a jeżeli już Kings miało by wygrać to raczej underowo a scenariusz underowy jakoś się nie zapowiada, bo STL prowadzi grę zdecydowanie bardziej nastawioną na atak :hokej: Chicago Blackhawks - Colorado Avalanche (ML) [ Typ: Colorado Avalanche (ML) @ kurs: 2,75] ⛔

Analiza : W tym meczu gram za mniejszą stawkę, ale jednak się skusiłem na ten wytrawny kurs na Colorado. Myślę, że warto uwierzyć z Lawiny, bo grają solidny hokej jak narazie i pomimo przegranej z NSH ich gra nie zmieniła wymiaru i dalej ekipa prezentuje zgrany hokej. Oczywiście Blackhawks to trudny przeciwnik, ale kurs który wystawił bukmacher jest na tyle śmieszny, że postanawiam skorzystać.

sekular 47

sekular

Użytkownik
Pierwszy typ ok jak najbardziej. Ale Blackhawks ciezka sprawa... ja osobiscie pogralem -1.5. Widzialem ten team w meczu z DET i mimo porazki grali dobrze. Po pierwszej tercji oddali nawet wiecej strzalow niz rywale. A jak wiemy DET to zawsze DET, w jakiej formie by nie byli sa zawsze rywalem wyzszych lotow wiec porazka 3-2, to wynik prognozujacy raczej lepsza niz gorsza gre w nastepnym spotkaniu, tym bardziej, ze odbedzie sie ono w Chicago i to z druzyna badz co badz...poprostu slaba. Avalanche mialo dobry start dwa WINy ale ostatnio sie nie popisali, prowadzili 1-2 z NSH dali sie dojechac na 2-2 i potem 5 minut przed koncem gol na 3-2...to Avalanche wychodzilo ciagle na prowadzenie z mimo to przegrali i to jeszcze w 60&#39;.
pozdrawiam.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Jeśli kogoś interesuje mecz New York Islanders - Boston Bruins (osobiście odradzam granie na Boston po śmiesznym kursie) to podaje ważną informacje, bardzo możliwe że dziś w bramce Bruins wystąpi zamiast Thomasa jego back-up Tuukka Rask - trenował dziś rano z drużyną i spełniał rolę bramkarza no 1 więc jego start dzisiaj bardzo prawdopodobny.
Do swojej analizy i typu na zwycięstwo Tampa Bay Lightning dorzucę tylko że w Lightning zmiana na pozycji bramkarza, dziś swój debiut zanotuje Antero Niittymaki , który jest w mojej opinii lepszym goalie niż Smith - jest to być może zapowiedź lepszych wyników w obronie własnej bramki dla Tampy

Prince de Belial 1,7M

Prince de Belial

Forum VIP
Jeśli kogoś interesuje mecz New York Islanders - Boston Bruins (osobiście odradzam granie na Boston po śmiesznym kursie) to podaje ważną informacje, bardzo możliwe że dziś w bramce Bruins wystąpi zamiast Thomasa jego back-up Tuukka Rask - trenował dziś rano z drużyną i spełniał rolę bramkarza no 1 więc jego start dzisiaj bardzo prawdopodobny.

jak już piszemy o debiutach to dzisiaj swój będzie miał w Ottawie Brian Elliott :mrgreen:

http://www.ottawacitizen.com/sports/hockey/ottawa-senators/Elliott+gets+first+start+Senators+face+Thrashers/2090674/story.html

maritos 4

maritos

Użytkownik
:hokej: Florida Panthers - New Jersey Devils [ Typ: New Jersey Devils @ kurs: 2,45] ✅

Analiza : Postanowiłem zarzucić na dziś jeszcze jeden typ. Jutro słaba oferta także warto dorzucić dziś jeden pewniejszy typ i ewentualnie odpuścić jutro. Bardzo asekuracyjnie podchodziłem do tego spotkania, ale na szczęście ktoś mi uświadomił pare faktów i przejrzałem na oczy. Florida zagrała wczoraj z CAR fatalny mecz o którym gracze powinni bardzo szybko zapomnieć, niestety wątpię aby potrafili to zrobić w ciągu jednego dnia a co dopiero naprawić tą lawinę błędów które są do naprawy. Pantery kompletnie z CAR nie istaniało i nie było żadnej inicjatywy ataku, tylko takie &quot;rwane akcje&quot; - krążek bardzo niepewnie rozgrywany a raczej nierozgrywany na tylach. Prawdopodobieństwo tego, że Phanters tak szybko się pozbierają i naprawią te błędy jest bardzo niskie i dlatego też postanowiłem zagrać na Devils, których gra wygląda dużo lepiej.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Vancouver Canucks - Dallas Stars -&gt; Vancouver win (60min) [2.00]
Jestem ogólnie pod wrażeniem gry Stars w pierwszych meczach tego sezonu, mimo iż ich dorobek (dwie przegrane, jedno zwycięstwo) może wskazywać na słabość to mecze które rozegrały &quot;Gwiazdy&quot; wyglądały dobrze - poradzili sobie z niezłą obroną Nashville oddając 40 strzałów jednak Ellis pozwolił im strzelić wtedy tylko dwa gole, kolejne dobre spotkanie z Edmonton i tu także pozytywny występ lecz przegrana 4-5. No i ostatni wynik mimo że wygrany przeciwko mocnemu Calgary to najmniej mnie przekonywujący - w bramce Flames wystąpił wtedy McElhinney i z pewnością Kiprusoff nie pozwoliłby na strzelenie 5 bramek Dallas. Dziś znowu przed DAL trudny do pokonania bramkarz - Luongo, mimo słabego początku sezonu on rozkręca się z biegiem czasu, ostatni mecz w wykonaniu całej ekipy Vancouver a także Luongo to wręcz eksplozja formy i sportowa złość. Trudno będzie zatrzymać drużynę która w tak wyraźny sposób (wygrana 7:1 z Montrealem) pokazuje wściekłość za wcześniejszą niemoc.Wysoką formę prezentuje szczególnie Henrik Sedin który ma na swoim koncie już trzy gole i trzy asysty, świetnie spisuje się także w wygrywaniu wznowień, procent wygranych przez niego faceoffów to 63.5. Canucks wydają się być w gazie, są zespołem oddającym najwięcej strzałów w NHL (38 na grę) i popisują się bardzo wysoką skutecznością w Power Play. Dla Vancouver będzie to już trzeci mecz u siebie, Dallas kontynuuję tym meczem serie wyjazdową i tu także widzę plusik po stronie &quot;Orek&quot; .

panmv 10

panmv

Forum VIP
Typ popieram ???? Do tego dodałbym też typ na NYR - nie wierzę, że Anaheim zwycięży po raz trzeci z rzędu w podróży na wschodzie, a Rangersi to jak do tej pory chyba najlepiej się prezentujący obok Calgary i Pittsburgha zespół w lidze.

A 0

almighty

Użytkownik
Typ popieram ???? Do tego dodałbym też typ na NYR - nie wierzę, że Anaheim zwycięży po raz trzeci z rzędu w podróży na wschodzie, a Rangersi to jak do tej pory chyba najlepiej się prezentujący obok Calgary i Pittsburgha zespół w lidze.
info: dla NYR w bramce dzisiaj S. Veliguette zamiast H. Lundqvista..

maritos 4

maritos

Użytkownik
:hokej: New York Rangers - Anaheim Ducks (ML) [ Typ: Anaheim Ducks (ML) @ kurs: 2,18] ⛔

Analiza : Na dziś NHL funduje skromną 2-spotkaniową ofertę. Na szczęście znalazł się wg mnie bardzo dobry typ a mianowicie w meczu NYR vs ANA postanowiłem wytypować gości. Rangersi występują dziś w roli gospodarzy i jednocześnie faworytów (wg bukmacherów). Jestem jednak innego zdania niż bukmacherzy i postanawiam to wykorzystać. NYR ma za sobą bardzo dobry start i mają już na swoim koncie 3 zwycięstwa. Jednak 4 zwycięstwo Rangers nie za bardzo mi się tutaj widzi z uwagi na fakt, że 4 zwycięstwa z rzędu zdarzają się tej drużynie rzadko, aczkolwiek nie wyklucza to kolejnej wygranej gospodarzy, ale również zwiększa prawdopodobieństwo przegranej w sensie statystycznym. Kolejnym czynnikiem który bardzo może się przyczynić do przegranej NYR to bramkarz, gdyż w tej roli nie zobaczymy dziś zwykle występującego Henrika Lundqvist&#39;a, tylko rezerwowego bramkarza o którym raczej nikt za bardzo nie słyszał do tej pory - mowa o Veliguette. Sam zbyt wiele o nim nie wiem, ale wątpię by mógł zastąpić Henriq także w bramce NYR osłabienie. Jeżeli jest osłabienie na bramce to otwiera się złota furtka dla ofensywy Ducks, która wygląda przyzwoicie - Rayan Getzlaf, Saku Koivu i mloda 24 letnia gwiazda Corey Perry w 1 lini ofensywy, Młody 22-letni talent Bobby Ryan (31goli, 21 asyst 08/09) i stary wilk choć nadal dobrze grający Teemu Selanne. Na bramce najprawdopodobniej wystąpi Giguere, który na bramce zwylke spisuje się dobrze i solidnie broni dostępu do bramki. Reasumując. Bardzo niepewny bramkarz w New York Rangers a co za tym idzie ANA najprawdopodobniej wykorzysta mało doświadczonego bramkarza i nastrzela kilka goli dające im zwycięstwo, do tego statystyczny punkt widzenia bardzo sprzyja temu typowi. Kurs na ANA wysoki także ubezpieczam się typem MoneyLine po kursie 2,18.

stawka: 10,00j ako: 2,18 ew: 21,80j

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom